abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_15135437
quote:
Op donderdag 4 december 2003 02:33 schreef sushi-nori het volgende:

[..]

Nou, als je het echt wilt weten; hier staat hij op ongeveer 1 meter 21. Maar ik ben lang, dus het kan zijn dat hij in andere huizen lager moet staan.


volgens mij bedoelt ze hoe hoog het vuur moet staan en niet hoe hoog het fornuis is
  donderdag 4 december 2003 @ 09:07:26 #52
17337 ook_gek
doet ie anders nooit
pi_15137113
quote:
Op woensdag 3 december 2003 19:20 schreef Oxymoron het volgende:

[..]

Grappig hoor. Want veel andere topics waarin het woord autisme voorkomt worden bash-topics waar meteen weer een slot op moet. Fijn dat het nu wel anders kan.
*helemaal blij wordt van jullie positieve reacties!


Ja maar nu doe ik mee met dit topic. En nog serieus ook
Dus dan gaat het altijd goed
quote:
Op woensdag 3 december 2003 19:18 schreef Oxymoron het volgende:


Ik ben trouwens 18,7 jaar.


zeg dan 18 bijna 19 hahaha.
Want dan ben ik 23,4 jaar ongeveer
Alle hoeren kunnen vertrekken, zolang de man nog z'n handen heeft om zelf te kunnen trekken.
Never underestimate the power of stupid people in a large group
pi_15138353
Ga gewoon voor de pan staan, denk, goh! Wat moet er nu gaan gebeuren. De eerste paar keer zal het wel fout gaan, dat heeft iedereen lijkt me.

Ik heb medisch gezien in dezelfde hoek, en ik kan koken. Ontgaat me een beetje wat dit exact met autisme te maken heeft.

* Hagedis vraagt zich even af of ie er echt zo overheen is gegroeid...

quote:
Op donderdag 4 december 2003 09:07 schreef ook_gek het volgende:
zeg dan 18 bijna 19 hahaha.
Want dan ben ik 23,4 jaar ongeveer
dat soort tics had ik vroeger ook!
pi_15138697
quote:
Op donderdag 4 december 2003 10:11 schreef Hagedis het volgende:
Ik heb medisch gezien in dezelfde hoek, en ik kan koken. Ontgaat me een beetje wat dit exact met autisme te maken heeft.
Tja, voor haar dus wel. Fijn voor jou dat je kunt koken, dat zegt niks over iemand anders. Autisme is een ziekte met verschillende soorten en graden..
  donderdag 4 december 2003 @ 10:32:44 #55
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_15138836
quote:
Op donderdag 4 december 2003 10:11 schreef Hagedis het volgende:
Ik heb medisch gezien in dezelfde hoek, en ik kan koken. Ontgaat me een beetje wat dit exact met autisme te maken heeft.
Dat heb ik aan het begin van dit topic uitgelegd. Ik heb problemen met de centrale coherentie. Dwz de grotere verbanden tussen dingen die ik doe, zie en moet doen. Ik blijf vooral bezig met de details. En dat heeft wel degelijk met autisme te maken!
quote:
* Hagedis vraagt zich even af of ie er echt zo overheen is gegroeid...
Ehm. Dat kan niet. Autisme en alle aanverwante vormen zijn pervasieve ontwikkelingsstoornissen. Je kunt wel degelijk dingen aanleren, verbeteren en groeien in je gedrag, maar er overheen groeien dat kan niet. De ontwikkeling is immers al gestoord geweest. Dus, wees echt maar blij dat je veel dingen nu op een andere manier doet dan vroeger, als dat op verbetering wijst voor jezelf en je omgeving is dat goed!
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_15139461
quote:
Nou, als je het echt wilt weten; hier staat hij op ongeveer 1 meter 21. Maar ik ben lang, dus het kan zijn dat hij in andere huizen lager moet staan.

ik zei het verkeerd, ik bedoelde inderdaad hoe hoog het vuur moet staan!
pi_15141186
Om maar even een LIF bijdrage te leveren, koken is simpel (en dit recept is voor als je geen tijd hebt, maar toch moet koken volgens de lijst),

Kopen...

1. Men gaat naar de super.
2. Pakt daar een pot met iets zoetzuurs.
3. Leest dat daar 500 g kipfilet bij moet, en wat rijst.
4. Ananas is altijd wel lekker, dus daar nemen we ook een pot van mee. Perzik/abricoos in blik kan ook

Koken...

1. Bak die filet (gesneden!!!) ff wat aan met wat olijfolie, tot het dicht is zegmaar, gooi er wat kerriepoeder bij.
2. Tegelijkertijd ff de rijst opzetten en volgens de gebruiksaanwijzing laten koken, als ie eerder klaar is gewoon afgieten en laten nagaren in de pan.
3. Is de filet klaar?, goed!, saus erbij, + ananas (waar het sap al wel uit is).
4. Ff laten prutelen onder een deksel.
5. Proeft het goed?, dan is het goed. Laat evt. huisgenoten dit beoordelen om gekanker tijden het eten te voorkomen.

Vervang de pot zoetzuur door iets anders waar een recept op staat, en gebruik je eigen fantasie.

Vergeet het toetje niet!

  donderdag 4 december 2003 @ 18:58:58 #58
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_15153149
quote:
Op dinsdag 2 december 2003 20:38 schreef sushi-nori het volgende: Lang recept in 81 stappen.
Nou! Ik ben dus aan het koken gegaan vandaag. Eerst rustig boodschappen gedaan, 3x gecontroleerd of ik alles wel had (check,check, double check). En.. het recept uitgeprint, voor mijn kast gaan zitten en eens rustig bekeken wat voor spullen ik nodig zou hebben. Toen heb ik een kennis opgebeld die wel gewend is om vreemde vragen van mij te krijgen, en die gevraagd of de spullen die ik uitgekozen had wel juist waren. ''Is een pan van 21cm doorsnede oké?''

Nou! En toen ben ik dus gaan koken! Ging echt prima! Voor de standen van de kookplaten heb ik mijn huisbaas gebeld (goh, normaal bel ik nooit zoveel mensen in 1 korte tijd!) en... ben rustig het lijstje af gaan werken.

Nou! Toen was het allemaal klaar.
En toen ging ik eten!
En het was echt lekker!

*die best wel een beetje erg trots is op zichzelf!

Bedankt voor het recept, sushi-nori!

Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_15153527
In de tijd dat ik op een woning voor verstandelijk gehandicapten werkte, hadden we een speciaal kookboek met plaatjes en veel uitleg (zoals dat al eerder beschreven is). Misschien is dat iets voor je. Korte, duidelijke uitleg met veel plaatjes en in welke volgorde je wat moet doen. Ik weet alleen niet meer hoe we eraan kwamen ! Daar ga ik proberen achter te komen. Misschien is het via de SPD te bestellen (of weten zij waar je zoiets kan kopen). Succes ermee !!! (en eet smakelijk).
hoezo overvloed aan tijd? in mijn dromen zeker !
pi_15156596
quote:
Op donderdag 4 december 2003 18:58 schreef Oxymoron het volgende:

Avontuur op Donderdagavond


Why Fart And Waste It When You Can Burp And Taste It?
pi_15157653
mijn dag is weer goed, dankjewel.

Zag trouwens net pas dat er een grappige fout in dat recept staat

quote:
1 gele paprika (liefst rood, andere kleur mag ook)
Ik weet niet of ik hier nou "hele paprika" bedoelde, of dat ik nog ergens "gele paprika" opgeschreven had.
In elk geval, rode paprika's zijn rijp, en daar zit het meeste vitamine a en c in, vandaar dat ik schreef liefst rood..
  donderdag 4 december 2003 @ 22:13:55 #62
17337 ook_gek
doet ie anders nooit
pi_15158527
quote:
Op donderdag 4 december 2003 18:58 schreef Oxymoron het volgende:
''Is een pan van 21cm doorsnede oké?''

Voor de standen van de kookplaten heb ik mijn huisbaas gebeld


Heeej gaaf dat het gelukt is

En leuke vragen die je ook stelt
Wat ik eigelijk leuk vind van je verhaaltjes dat je duidelijk aan geeft tegen welke problemen je aan loopt. BV de grote van de pan. Dat is iets waar ik niet bij zou na denken.

Wat ik me zou af vragen. Is het geen gat in de markt om boeken uit te geven met zulke teksten en foto,s. Om op die manier een groot doelgroep aan te spreken. Van studenten die niet koken kunnen tot mensen die gewoon niet zonder kunnen door welk probleem dan ook.

Ik moet ook zeggen dat ik bewondering heb voor je dat je zo door zet betreft op je zelf wonen. Studie en BV het koken. niks meer dan respect

Kan je mij eens vertellen hoe een dag in je leven er uit ziet. En tegen welke problemen je aan loopt waar andere mensen niet tegen aan lopen? Ben er namelijk heel erg benieuwd naar.

Alle hoeren kunnen vertrekken, zolang de man nog z'n handen heeft om zelf te kunnen trekken.
Never underestimate the power of stupid people in a large group
  donderdag 4 december 2003 @ 22:36:55 #63
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_15159298
quote:
Op donderdag 4 december 2003 22:13 schreef ook_gek het volgende:
Is het geen gat in de markt om boeken uit te geven met zulke teksten en foto,s.
Goed idee! Misschien is er wel een markt voor, maar die is vooral te vinden in de gehandicaptensector denk ik. Toch eens over na denken. Lijkt me leuk om te maken!
*schrijversambities heeft
quote:
Kan je mij eens vertellen hoe een dag in je leven er uit ziet.
Binnenkort te vinden in dit topic! (denk morgen).
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  donderdag 4 december 2003 @ 22:42:18 #64
17337 ook_gek
doet ie anders nooit
pi_15159473
quote:
Op donderdag 4 december 2003 22:36 schreef Oxymoron het volgende:

Binnenkort te vinden in dit topic! (denk morgen).


Zet je ook_gek in je schema
Alle hoeren kunnen vertrekken, zolang de man nog z'n handen heeft om zelf te kunnen trekken.
Never underestimate the power of stupid people in a large group
  donderdag 4 december 2003 @ 22:49:53 #65
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_15159734
Leuk om te zien dat er ook topics zijn hier waar iedereen gewoon met elkaar mee kan denken en elkaar niet proberen af te zeiken

TS: wat voor soort eten vind je lekker? Misschien kunnen we daar receptjes voor schrijven. Ik wil best wel een keer een uitgebreid recept maken compleet met digicamfoto's...

Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
  donderdag 4 december 2003 @ 23:06:28 #66
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_15160327

Zoiets?
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  donderdag 4 december 2003 @ 23:07:47 #67
17337 ook_gek
doet ie anders nooit
pi_15160379
quote:
Op donderdag 4 december 2003 23:06 schreef Oxymoron het volgende:
[afbeelding]
Zoiets?

Vergeet niet mij in je schema te verwerken he

Alle hoeren kunnen vertrekken, zolang de man nog z'n handen heeft om zelf te kunnen trekken.
Never underestimate the power of stupid people in a large group
pi_15161698
Misschien heb je het al maar "het studentenkookboek" zou wellicht wat zijn. Het is eigenlijk een vermakelijk boek maar wanneer je daar overheen leest is het precies wat je zoekt (denk ik)

Stap voor stap staat erin beschreven hoe je bijvoorbeeld aardappels kookst (inclusief de regels "pak een pan, doe hier x ml water in, steek het fornuis aan en zet de pan op dit fornuis") Hier en daar wel wat flauwe grappen zoals "prik met een fork in de aardappels om te kijken of ze gaar zijn, ligt er alleen smurrie in de pan dan zijn de aardappels zeker gaar", daar moet je maar overheen lezen natuurlijk.

Wanneer je wat extra recepten wilt hebben dan zet je de naam maar in deze posts, er zijn vast genoeg mede fok!kers die ze uit willen schrijven.

's nachts een spons, 's ochtends een dweil.
pi_15165569
quote:
Op donderdag 4 december 2003 23:06 schreef Oxymoron het volgende:
[afbeelding]
Zoiets?
Hmmm, spaghetti dus...
Oké, receptje voor oxymoron
PS. Zou een fokker dit even willen controleren? Hopelijk heb ik geen stappen overgeslagen.


Spaghetti met spinaziesaus

Kopen:
1.Pak spaghetti of macaroni (500g)
2.2 kleine uien of 1 grote
3.pak spinazie in deelblokjes uit de diepvries
4.klein potje creme fraiche (ongeveer 125 ml)
5.salami of cervelaatworst of knoflookworst (voor zover ik weet in de supermarkt alleen verkrijgbaar in stukken van 250 gram, je hebt echter maar zon 70 gram nodig. Eventueel dus naar de slager en 70 gram kopen en alvast in stukjes laten snijden)

Heb je het volgende in huis? Zo niet, ook kopen:
6.Olie voor te bakken
7.zout

Keukenbenodigheden:
1.grote snijplank
2.scherp snijmesje
3.braadpan (ongeveer 30 cm doorsnee, komt niet zo nauw)
4.steelpan (25 cm doorsnede, komt ook niet zo nauw)
5.houten roerlepel
6.stukje huishoudfolie of plastic zakje
7.vork
8.zeef
9.bord
10.lepel
11.maatbeker

Zet alles (zie lijstjes hierboven, maar laat diepvriesspinazie nog even in de diepvries) klaar.
Tijd voor actie!:
1.snij de puntjes van de uien mbv het snijmesje
2.haal de schil van de uien mbv het snijmesje
3.pak de snijplank
4.leg de uien op de snijplank
5.snij de uien doormidden mbv snijmesje en snijplank
6.snij de halve uien in reepjes en daarna de reepjes in stukjes mbv het snijmesje
7.schuif de gesneden ui naar een hoek van de snijplank
8.pak de salami
9.haal de salami uit de verpakking mbv het snijmesje
10.leg de worst op het lege deel van de snijplank
11.indien supermarktworst: snij een kwart de worst in plakjes en de plakjes weer in stukjes. indien slagersworst: haal deze uit de verpakking en leg deze op de snijplank
12.indien supermarktworst: verpak de rest van de worst in huishoudfolie of plastic zakje en leg dit in de koelkast. Indien slagersworst: deze stap kun je overslaan (er is namelijk geen worst over).
13.zet de braadpan op het kookplaatje
14.zet het kookplaatje aan (halfhoog)
15.giet halve eetlepel olie in de braadpan
16.kijk of de olie warm is door er een klein stukje ui in te mikken. Gaat het sissen, dan is het oke!
17.Zet het vuur iets lager
18.gooi alle ui vanaf de snijplank in de braadpan
19.voeg een beetje zout naar smaak toe
20.roer met roerlepel in de pan tot de ui glazig is (zet het vuur lager indien het te hard braad
21.zet nadat de ui glazig is het vuur uit
22.voeg de gesneden salami toe aan de ui
23.neem het pak spinazie uit de diepvries en maak het open
24.doe ongeveer 100 gram spinazie uit het pak in de pan met ui en salami
25.doe de overgebleven spinazie (pak met 300 gram spinazie) weer terug in de diepvries
26.zet het vuur weer zachtjes aan en roer tot alles warm is
27.haal het dekseltje van het potje creme fraiche
28.voeg de helft van de creme fraiche toe
29.zet de overgebleven creme fraiche in de koelkast
30.roer met de houten roerlepel in de braadpan tot het een romige massa wordt
31.proef even van de saus. Is die niet zout genoeg, voeg dan beetje zout toe.
32.zet het vuur uit en leg de deksel op de braadpan (zodat alles warm blijft)
33.zet het steelpannetje op je fornuis
34.Pak de maatbeker
35.doe hier halve liter water in
36.doe water in het pannetje
37.voeg een halve theelepel zout toe aan het water in het pannetje
38.zet het vuur onder het steelpannetje hoog en wacht tot het water kookt
39.zodra het water kookt -> vuur lager zetten
40.maak het pak spaghetti open
41.neem ongeveer 100 gram spaghetti (= 1/5 deel van de spaghetti in het pak)
42.breek de spaghetti doormidden en doe deze daarna in de steelpan met het warme water (zorg ervoor dat de spaghetti onder water staat).
43.kijk of het water nog kookt, zo niet het vuur wat hoger zetten tot het weer kookt
44.zet de deksel dan schuin op de steelpan
45.wacht 6-9 minuten (afhankelijk van kooktijd, zie het pak spaghetti). Roer tijdens het wachten af en toe in de pan (deksel eraf, roeren, deksel er weer schuin op) zodat de spaghetti niet kleeft. Kijk ook tijdens het roeren of het water nog wel kookt. Zo niet -> vuur iets hoger, tot het kookt, daarna vuur weer zachter.
46.haal de deksel van de pan
47.pak een vork en draai een sliertje spaghetti om de vork
48.proef vanaf de vork of de spaghetti gaar is
49.Zo niet: nog even laten koken met de deksel schuin op de pan. Zo ja, spaghetti afgieten in zeef boven de gootsteen
50.Spaghetti weer terug in de steelpan en deksel op de pan (zodat spaghetti warm blijft).
51.zet het vuur weer aan onder de braadpan
52.haal deksel van braadpan en roer met houten roerlepel in de saus totdat die heel warm is (echt koken hoeft niet).
53.Draai het vuur uit
54.schep spaghetti en saus op bord mbv vork en lepel

Na dit recept heb je nog (supermarkt)salami over, diepvriesspinazie en ½ bekertje creme fraiche. Morgen (of overmorgen) kun je de spaghetti met spinaziesaus weer maken (dan is de creme fraiche op). Salami kun je ruim een week bewaren (ook lekker op brood, of anders volgende week hetzelfde maken), diepvriesspinazie kun je 1-3 maanden (zie pak) bewaren.

Eet smakelijk!

  vrijdag 5 december 2003 @ 09:10:48 #70
17337 ook_gek
doet ie anders nooit
pi_15166466
* ook_gek slaat alles op. Best makkelijk als ik een keer zelf moet koken
Alle hoeren kunnen vertrekken, zolang de man nog z'n handen heeft om zelf te kunnen trekken.
Never underestimate the power of stupid people in a large group
pi_15167044
Oxymoron als jij nouw een aantal gerechten opschrijft die jij lekker kunnen de andere fokkers het denk ik wel voor je uitwerken.
Op donderdag 31 mei 2007 12:24 schreef Daywalk3r het volgende:
Heb je daar ook nog een client voor nodig.. godver... dat moet tegenwoordig overal voor
  vrijdag 5 december 2003 @ 10:56:45 #72
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_15168528
quote:
Op donderdag 4 december 2003 23:07 schreef ook_gek het volgende:Vergeet niet mij in je schema te verwerken he
Maak je maar geen zorgen hoor. 10:35> Fok!ken!

Ehm tja ik moest hier eens gaan vertellen hoe er dag voor mij eruitziet. Toen ik niet kon slapen vannacht heb ik eens even nagedacht over de bijzonderheden, want dat is waar je naar vroeg.
Eigenlijk kon ik niet zo goed bedenken waarin nou het verschil zat, en dat weet ik nu nog steeds niet.

In elk geval sta ik 's ochtends gewoon op (vaste tijd! ik slaap alleen op zondag 1x per 2 weken uit) en dan begint het Ochtendritueel. Bijzonderheden: niet noemenswaardig. Oja, ik heb een ochtendhumeur.
Daarna ga ik naar school (doordeweekse dagen). Als ik bijvoorbeeld de eerste twee uur geen les heb ga ik óf toch naar school om daar te werken óf ik blijf op m'n kamer (hangt af van mijn planning).
Bijzonderheden op school: hmz sociale interactie, overgevoelig voor geluiden, moeite met letterlijkheid van taal, veranderingen, hyperactiviteit etc. Toch zul je niet veel aan mij merken. Pas als je er echt 'oog' voor hebt zul je zien dat ik autisme heb. Mooi toch.
Als de lessen afgelopen zijn ga ik op een vaste tijd naar huis, en dan begint het Einde-Middagritueel. Ik zet mijn tas altijd precies op dezelfde plek neer, hang mijn jas op, doe de kast open, pak een mes, pak boter uit de koelkast, pak ontbijtkoek, pak bord, en snijd ontbijtkoek op dezelfde manier als dagen/weken/maanden ervoor. Leg het precies zo neer als tóén en eet het op terwijl ik op de bank zit. Zoiets. (twee keer in de week doe ik na dit ontbijtkoeketen ook boodschappen, alle andere dagen ga ik lezen.)
Bijzonderheden: het moet dus niet zo zijn dat de ontbijtkoek ineens op is. Daarom heb ik grote hoeveelheden boter, ontbijtkoek en knäckebrot (voor het OchtendRitueel) in huis. Oja, en ik neem ook nooit iemand mee naar mijn kamer want dat verstoord alles.
Kwart voor 6 begint het Avondritueel met koken of opwarmen van eten. Koken leer ik hier op Fok!, opwarmen van maaltijden die ik mee neem van mijn ouderlijkhuis heb ik daar al geleerd. Tussen 6 en half 7 eten en krant lezen. Daarna even bellen met mijn vader (tien over half 7 tot kwart voor 7). En dan ga ik afwassen.
Drinken pakken, computer aan. Surfen op het internet en msn'en. Verder kijk ik ook tv en lees ik wel een boek per dag. Kwart voor 1 ga ik naar bed.
Bijzonderheden: als mijn pc het niet meer doet weet ik het niet meer. Moet dus ook niet gebeuren! (moet ik ook maar niet aan denken!)

Zoals je ziet valt het allemaal best mee. Het probleem zit 'm ook vaak niet in de activiteiten die ik doe, maar in het feit dat IK ze moet doen. Autisme wordt zeg maar als een sausje overal overheen uitgegoten. Vooral waar het de sociale interactie betreft vind ik het moeilijk, en dat heb je bij heel veel dingen die je op een dag doet. Maar goed. Ik hoop dat dit een beetje is wat je bedoelde. Anders lees ik het hier wel.

Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_15168660
quote:
Op donderdag 4 december 2003 19:14 schreef loezzie het volgende:
In de tijd dat ik op een woning voor verstandelijk gehandicapten werkte, hadden we een speciaal kookboek met plaatjes en veel uitleg (zoals dat al eerder beschreven is). Misschien is dat iets voor je. Korte, duidelijke uitleg met veel plaatjes en in welke volgorde je wat moet doen. Ik weet alleen niet meer hoe we eraan kwamen ! Daar ga ik proberen achter te komen. Misschien is het via de SPD te bestellen (of weten zij waar je zoiets kan kopen). Succes ermee !!! (en eet smakelijk).
Of je kunt even op mijn post reageren, dan stuur ik de hele stapel op. Krijg je ze zelfs nog van een soort van SPD.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  vrijdag 5 december 2003 @ 11:12:11 #74
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_15168934
quote:
Op vrijdag 5 december 2003 11:01 schreef YPPY het volgende:
Of je kunt even op mijn post reageren, dan stuur ik de hele stapel op. Krijg je ze zelfs nog van een soort van SPD.
Bij deze dus. Je mag me mailen voor het adres. Geld dat je aan postzegels besteed stort ik later op je rekening terug.
Mijn dank!
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  vrijdag 5 december 2003 @ 12:07:52 #75
2671 Aaargh!
Gebruik op eigen risico.
pi_15170793
Misschien een idee om een concept uit de IT te jatten: pre- en post-condities.

Dus : voorwaarden opstellen waaraan je moet voldoen VOORDAT je ergens aan begint en eisen opstellen die voldaan moeten zijn NADAT je ergens mee klaar bent.
Zo kan je controleren of je ergens aan kan beginnen en achteraf of het goedgegaan is.

bijvoorbeeld voor rijst in de pan doen:

precondities:
1) Er moet minimaal X water in de pan zitten
2) Het gas moet op stand Y
3) Het water moet koken.
4) Timer moet klaarstaan.

Postcondities:
1) Rijst moet 8 minuten gekookt hebben
2) Rijst moet zijn afgegoten

Misschien dat zoiets handig kan zijn ?

It is impossible to live a pleasant life without living wisely and well and justly.
And it is impossible to live wisely and well and justly without living a pleasant life.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')