FOK!forum / Muziek / Radiohead
tong80zondag 10 juni 2001 @ 05:36
Wat een walgelijke band is het eigenlijk. Ik zit nu naar Rockpalast te kijken, en hetzelfde truukje van de gekwelde mens passeert de revue.

Ze hebben ooit 2 geweldige nummers opgenomen. Maar ja toen was de inspiratie op. Wat moet je dan ? Dan ga je de gekwelde jongeman uithangen. En vooral heel erg moeilijk kijken, en de nummers moeten ook lang duren, en veel echo's op de gitaren, en de stroboscopen moeten we ook niet vergeten. En zo verantwoord, en zo intellectueel, en vooral zo media bewust. Kom op pubers !! trap in deze val !!

Wat een creeps zijn het eigenlijk.


Basszondag 10 juni 2001 @ 08:23
en hoeveel nummers van radiohead heb jij geluisterd om tot deze conclusie te komen ?
Kimmiezondag 10 juni 2001 @ 09:38
Opvallend dat ik nu een 2e topic van Tong lees waarin hij iets meer woorden gebruikt dan de gebruikelijke one liners, en waarin hij wel heeeeel kort door de bocht een stelling deponeert.

Zal vast wel provocatie zijn.

Ennu Radiohead is hier bij Fok al aardig uitgekauwd...

Noodleszondag 10 juni 2001 @ 10:28
Ik ben het wel gedeeltelijk met tong80 eens... hoewel ik vind dat ze meer dan 2 goeie nummers hebben vind ik dat nieuwe gedoe met KidA en Amnesiac echt bagger.
Het ergste is dat iedereen het de hemel in prijst, als ware het een geniale band, alleen maar omdat hun muziek ontzettend vaag is. Zo van 'oh, het is vaag en ontoegankelijk... dan zal het wel cultureel verantwoord zijn! Cool!'.
Het lijkt wel alsof vaagheid in is tegenwoordig.

Zo ging een vriend die helemaal weg is van Radiohead mij wat nummers van Amnesiac sturen. Ik vond het nix. Dus ik zeg dat zo tegen hem, zegt ie tegen mij: "Jamaar je moet het eerst ook 15x luisteren!"
Ja wtf ik beoordeel muziek op de eerste 2x dat ik het hoor, ik ga echt niet moeilijk doen en 15 keer een nummer wat mij niet aanspreekt luisteren om te kunnen zeggen dat ik Radiohead zo geweldig vind.
Volgens mij zijn er genoeg mensen die dat wel doen.

Vorkzondag 10 juni 2001 @ 10:32
Ik snap niet dat mensen die bijvoorbeeld t werkt op Kid A en Amnesiac niet goed vinden, het maar gelijk associeren met "inspiratie was op" of "ze willen perse iets ontoegankelijks of vaags maken".

Het izjn gewoon muziekkanten die continu van stijl veranderd. Je hoeft ut niet mooi te vinden. In mijn ogen zijn ze eik nog geen meter veranderd, ze zijn nog p'cies t zelfde als 10 jaar terug, alleen zijnc er een paar dingetjes veranderd, met name de stijl muziek dan.

Maar qua gedrag, optreden, artwork en het verhaal erom heen is er echt weinig veranderd.

Noodleszondag 10 juni 2001 @ 10:35
Oh trouwens... ik erger me niet aan Radiohead zelf, laat ze maar muziek maken die ze leuk vinden (hun goed recht), het is meer de hype er omheen waar ik me aan erger.
Vorkzondag 10 juni 2001 @ 10:46
dat kun je als band zijnde niet voorkomen. (tenzij je Tool heet en echt alles in eigen hand wilt houden). Maar het valt me op dat iedereen 1001 theorieen bedenkt voor de overschakeling van muziek stijl (wat ook wel meeval die stap). De hype is een beetje rare hype alleen. veel mensen vinden de nieuwe albums helemaal fantastisch en anderen vinden het maar vaag geneuzel in de ruimte enzo, maar de band veranderd er helemaal niets door heb ik het gevoel.

Ow trouwens het optreden wat vannacht werd uitgezondden vonnik minder dan hun optreden op Pinkpop en ook mogen ze als ze Amnesiac nummers gaan spelen (ze speelde bijv. verdomme wel Packt like Sardines in a Tin Crushd Box) wel gebruik maken van een toetsen plankie ofzo, want die nummers vielen me een beetje tegen (was op Pinkpop met I Might be Wrong ook zo.. dr zit in beide nummers een soort van orgel geluid in dat live dus ontbrak en eik onmisbaar is).

-Wepeel2-zondag 10 juni 2001 @ 11:09
Ik vind het onzin dat mensen Radiohead alleen leuk zouden vinden omdat het cultureel verantwoord blah blah zou zijn, zoals Noodles zegt. Er Zullen er vast wel wat zijn, maar als een band op een goede manier kunstzinnig bezig is dan is daar niets mis mee. Een band als dEUS maakt ook betrekkelijk vage muziek, en dat vind ik ook geweldig. Ennuh, als ik naar je user icon en naam kijk (undeclinable en Noodles)en dat representatief is voor je muzieksmaak dan snap ik dat je deze muziek niet leuk vind.

Op KID A staan zoveel mooie nummers, die niet eens zo super-ontoegankelijk zijn:
Optimistic
The national Anthem
Morning Bell
How to dissapear completely

Ik heb al eerder in een ander topic gzegd dat ik het onzin vind dat mensen KID A zo'n ontoegankelijke cd vinden.

Overigens heb ik Amnesiac nog niet gehoord.

Ik ben trouwens één van de weinige mensen die niet zo kapot was van OK Computer geloof ik. Dan luister ik echt liever naar KID A.

Vorkzondag 10 juni 2001 @ 11:12
quote:
Op zondag 10 juni 2001 11:09 schreef -Wepeel2- het volgende:
Overigens heb ik Amnesiac nog niet gehoord.
Meteen luisteren!
quote:
Ik ben trouwens één van de weinige mensen die niet zo kapot was van OK Computer geloof ik. Dan luister ik echt liever naar KID A.
Ik vin OK Computer echt een hele goeie cd. Maar ik ben een van de wienigen die Kid A als Amnesiac als The bends betere albums vindt gloof ik.

Ontoegankelijk, sjah valt wel mee hoor vinnik, maar ik heb daar een andere voorstelling bij denk ik, ontoegankeolijk is voor mij als ik er met geen mogelijkheid naar kan luisteren (bijv. Autchre) maar dat verschilt bij iedereen die grens denk ik. (Lees ook de discussies over ontoegankelijkheid in het muziek forum)

Man_in_a_Shedzondag 10 juni 2001 @ 11:54
quote:
Op zondag 10 juni 2001 11:12 schreef Vork het volgende:

[..]

Meteen luisteren!
[..]

Ontoegankelijk


Jep, daar is het woord weer. Ik ga mijn relaasje maar ff beginnen met een stukje review wat ik gister las, en daar zit wel wat in..

"Reading so much about Radiohead has almost made me as sick of them as critics are telling me I should be. However, listening to Amnesiac does nothing but brighten the band’s star in my eyes. I love the fact that Radiohead is playing by its own rules. Bands with balls should be applauded- not excoriated for taking the road less traveled. How fun would it be - really - if Radiohead were to churn out another Ok Computer? It would invariably be a let down, and the public would yawn and move on to the next big thing. As it is now, Radiohead is confounding critics and even some fans while keeping its name firmly in print as this elusive, artistic entity."

Radiohead is niet goed omdat het 'geneuzel' is. Ik vind Radiohead goed, omdat ik kan genieten van de muziek. Voor mij is die muziek verre van ontoegankelijk. Wat is er mis mee als mensen die muziek gewoon supergoed vinden, ook al is het anders? Anders hoeft niet fout te zijn. Als heel veel mensen het nou goed vinden, is het dan meeloperij of een hype?

Goed, Radiohead heeft naam opgebouwd en dat maakt dat mensen heeeeeel geinteresseerd zijn in wat ze maken, gewoon omdat ze al een aantal steengoeie albums op hun naam hebben staan (Bends, OK Computer zie Fok!100). En wat ze daarna maken is gewoon anders, maar wel erg goed, VIND IK! En dat vinden meer mensen, en daar is in mijn ogen niks mis mee. Als je het afdoet als vaag en ontoegankelijk dan ben je er niet echt goed mee bezig. Okee, voor sommige mensen zal de muziek niet echt snel te verteren zijn. Meestal komt dat, omdat je zoiets nog niet eerder gehoord hebt en je er aan moet wennen. Zie voor de rest van mijn relaas hierover de wat is ontoegankelijk discussie elders op dit forum.

Wat ik wil zeggen is, Radiohead maakt geen 'moeilijke' muziek om maar een artistieke indruk te maken, van kijk eens hoe 'hoog' wij zijn. Radiohead maakt muziek zoals zij dat willen en ik vond eerlijk gezegd hun vorige albums ook al artistiek. Dat het niet de vrolijkste nummers zijn, komt door hun 'thema's'. Ik vind het eigenlijk wel mooi, zulke muziek. Je moet er van houden vind ik. Sommige mensen maken liedjes over vlindertjes en hoe mooi het leven wel niet is, anderen zien het iets somberder in. Niet omdat dat moet van het publiek, maar omdat ze daar over willen schrijven.

Pff, waar wil ik eigenlijk heen? Ik weet het niet echt eigenlijk. Ik kan in ieder geval zeggen dat je je er misschien eerst even wat meer in moet verdiepen en muziek misschien inderdaad niet 1/2x moet beluisteren voordat je een oordeel velt. Britney Spears kun je in 1x mooi vinden, bij de (voor mij) betere muziek kan dat niet. Zo'n album moet groeien, omdat het zo anders is. Dat hoeft trouwens niet moet ik zeggen, maar bij veel mensen is dat wel zo.

Xhorderzondag 10 juni 2001 @ 11:56
Als ze zo ontoegankelijk zijn, waarom luistert iedereen er dan naar? Net als wat Vork zegt. Iedereen loopt maar vage theorien te verzinnen waarom ze opeens andere muziek zijn gaan maken. Maar bedenk wel dat er 3 of 4 jaar overheen is gegaan na OK Computer. Smaken veranderen nou eenmaal en zo ook de muziek.

Tuurlijk zullen er wel mensen in de hype meegaan omdat 'iedereen' Radiohead goed vindt, maar dat heb je altijd.

Vorkzondag 10 juni 2001 @ 12:24
quote:
Op zondag 10 juni 2001 11:56 schreef Xhorder het volgende:
Tuurlijk zullen er wel mensen in de hype meegaan omdat 'iedereen' Radiohead goed vindt, maar dat heb je altijd.
Vergeet niet de stroom mensen die nu ineens massaal een afkeer hebben tegen Radiohead om ze hun laatste cd's nou eenmaal niet zo heel erg goed vinden. Dat is in weze ook een soort van hype..
Lamonzondag 10 juni 2001 @ 12:34
Ik kan sommige nummers van de laatste 2 cd's eigenlijk best waarderen. (Vooral 'Everything in the right' place en 'Knives Out' draai ik helemaal suf)

Maar waar ik me wel aan kan ergeren zijn de overdreven lovende kritieken die sommige muziekbladen plaatsen.

Ik krijg dan zo'n idee van alles wat een beetje ontoegankelijk is, moeten we maar de hemel in prijzen, anders denken lezers dat we geen verstand van muziek hebben.
Het zijn zeker geen waardeloze albums, maar ik vind het ook geen meesterwerken. Sommige nummers (vooral op Kid A) zijn gewoon saai en gaan nergens heen...

Vorkzondag 10 juni 2001 @ 12:37
quote:
Op zondag 10 juni 2001 12:34 schreef Lamon het volgende:
...maar ik vind het ook geen meesterwerken. Sommige nummers (vooral op Kid A) zijn gewoon saai en gaan nergens heen...
En dat ben ik dan bijv weer helemaal niet met je eens
Noodleszondag 10 juni 2001 @ 12:40
quote:
Op zondag 10 juni 2001 12:34 schreef Lamon het volgende:

Maar waar ik me wel aan kan ergeren zijn de overdreven lovende kritieken die sommige muziekbladen plaatsen.

Ik krijg dan zo'n idee van alles wat een beetje ontoegankelijk is, moeten we maar de hemel in prijzen, anders denken lezers dat we geen verstand van muziek hebben.


Pcies.. dat bedoelde ik ook ongeveer
Lamonzondag 10 juni 2001 @ 12:47
quote:
Op zondag 10 juni 2001 12:40 schreef Noodles het volgende:

[..]

Pcies.. dat bedoelde ik ook ongeveer


Het is idd waar dat een heleboel mensen erg beinvloed worden door kritieken en meningen (ik betrap mezelf er ook wel eens op. Ik denk dan, ik zal wel niet goed geluisterd hebben ofzo).
Raar eigenlijk dat smaak soms afgedwongen kan worden...
-Wepeel2-zondag 10 juni 2001 @ 12:47
quote:
Op zondag 10 juni 2001 12:34 schreef Lamon het volgende:
Maar waar ik me wel aan kan ergeren zijn de overdreven lovende kritieken die sommige muziekbladen plaatsen.
Ja. Verschrikkelijk is dat! Vooral de OOR. Over amnesiac hadden ze het over een cd met onpeilbare dieptes en ik weet niet wat voor gezeur allemaal. Ik heb een beetje een hekel aan zulke recensies omdat ik het gevoel heb dat de recensie zo lovend is omdat het Radiohead is en omdat ik het gevoel heb dat de recensent de cd zelf 5x heeft gedraaid ofzo.

Nog een voorbeeld. In de Nieuwe Revu (geloof ik, kan ook Plato Mania zijn geweest) stond ooit een recensie over KID A. Dat het een fantastische cd was, MAAR die je waarschijnlijk niet vaak zou draaien en in feite was het een soort van koffietafelboek dat iedereen zou moeten hebben

Als je een cd goed vindt dan draai je hem gewoon, en als je hem niet goed vindt dan draai je hem niet. Maar om dan een recensie te schrijven waarin je stelt dat je hem heel goed vindt maar dat je hem waarschijnlijk niet vaak zult draaien vind ik een beetje vreemd. Voor mijn gevoel lopen recensenten te vaak achter de hype aan.
(ook met nieuwe Weezer cd die iedereen fantastisch vind, maar die ik persoonlijk wel erg mager vind. Sorry, moest even Weezer tussendoor proppen. Komt hier veel te weinig ter sprake )

Xhorderzondag 10 juni 2001 @ 13:26
quote:
Op zondag 10 juni 2001 12:47 schreef -Wepeel2- het volgende:
Ja. Verschrikkelijk is dat! Vooral de OOR. Over amnesiac hadden ze het over een cd met onpeilbare dieptes en ik weet niet wat voor gezeur allemaal.
Ja die recensies vind ik ook wat overdreven. Alsof de recensent opeens het licht heeft gezien met de cd. Precies hetzelfde ervaar ik met Tool's Lateralus. Ook in OOR kompleet de hemel ingeprezen. De cd staat lekker hoog in de top 100 en dus krijg je hetzelfde als met Radiohead. Je krijgt mensen die meelopen en de cd ook maar aanschaffen en mensen die opeens 'tegen' de band zijn.

Mja... en nu ben ik zelf bezig met een recensie site te bouwen en ik waak er voor dat ik niet zelf en m'n schrijvers op deze manier bands sta op te geilen.

Man_in_a_Shedzondag 10 juni 2001 @ 13:39
Maar als je nou echt helemaal wild bent van die cd, moet dat dan niet kunnen? Ik persoonlijk ben echt helemaal gek van Amnesiac. Dat is gewoon mijn muziek. Echt heerlijk. Mag dat niet dan? Hoe beoordeel je of de recensent iets mooi vind om Radiohead of om het stuk op zich. Ik denk dat het een en ander wel verband heeft trouwens. Radiohead heeft een uniek geluid en dan is het inderdaad ook mooi omdat het Radiohead is. Zodra een band als Tool een plaat als Amnesiac zou maken, dan zou het toch anders worden, want het is geen Radiohead. Zeg maar, bedoel ik .
Xhorderzondag 10 juni 2001 @ 13:46
Tja... het mag natuurlijk wel. Maar het valt me gewoon op, en dan vooral in de OOR dat ze die gehypte platen zoals Amnesiac en Lateralus gewoon de hemel in prijzen. Geen enkele kritiek, alleen maar positief. Tja, als de recensent écht het album van z'n leven heeft gevonden, dan is dat mooi natuurlijk, maar ik betwijfel het.

Trouwens... [ff off-topic] ik zoek nog mensen die in het Engels reviews kunnen schrijven . Als iemand zin heeft moet je me maar mailen op xhorder@darkwood.com dan hoor je daar meer details. OP ICQ kan ook (zie rechts bovenin voor nr).[/off]

-Wepeel2-zondag 10 juni 2001 @ 14:23
quote:
Op zondag 10 juni 2001 13:39 schreef Man_in_a_Shed het volgende:
Maar als je nou echt helemaal wild bent van die cd, moet dat dan niet kunnen? Ik persoonlijk ben echt helemaal gek van Amnesiac. Dat is gewoon mijn muziek. Echt heerlijk. Mag dat niet dan? Hoe beoordeel je of de recensent iets mooi vind om Radiohead of om het stuk op zich.
Ik ben een achterdochtig persoon Bij een blad als OOR twijfel ik nogal eens aan de motieven. Vraag me niet waarom. Gevoelsmatig denk ik.
Man_in_a_Shedzondag 10 juni 2001 @ 14:26
Dat kan... Maar er zijn ook recensenten die het WEL oprecht menen..
Public Enemyzondag 10 juni 2001 @ 14:26
Zelf ben ik iemand die altijd openstaat voor nieuwe muziek en muziek die afwijkt van de rest. Dus ik ben zeer te spreken over Kid A & Amnesiac, maar ik snap wel dat een heleboel mensen het 10x niks vinden en bijvoorbeeld 10x een kloon van Creep hadden gehad dan "Karma Police, Paranoid Android etc."

Ik vind het iig prima albums, en als je dat niet vind moet je ze niet kopen en ophouden met zeuren, k ?

Noodleszondag 10 juni 2001 @ 14:31
Ik vind dat originaliteit uberhaupt niet echt een doorslaggevende rol moet spelen in de beoordeling van een cd. Een album kan nog zo origineel zijn, het gaat er uiteindelijk om hoe het klinkt, niet om het feit dat het origineel is. Beschrijf liever hoe het klinkt in een review, dan lofzangen te uiten over hoe origineel het wel niet is. Sommige recensenten baseren zich te veel op originaliteit imho.
_BBSzondag 10 juni 2001 @ 14:40
quote:
Op zondag 10 juni 2001 14:23 schreef -Wepeel2- het volgende:

[..]

Ik ben een achterdochtig persoon Bij een blad als OOR twijfel ik nogal eens aan de motieven. Vraag me niet waarom. Gevoelsmatig denk ik.


Ach de OOR, dat blad ken ik al zolang...

De OOR heeft de gewoonte om een band eerst helemaal de hemel in te prijzen, om ze vervolgens genadeloos af te branden. Opeens deugt er dan blijkbaar niks meer van zo'n band (of solo-artiest) terwijl je als argeloze luisteraar bij God niet weet waarom die laatste kut Cd -van bijv. Radiohead (jaja, want die komen gegarandeerd aan de beurt)- nou zoveel slechter is, als de op een na laatste kut Cd van datzelfde Radiohead.

Kortom: de OOR behandeld artiesten zoals sommige meisjes op de middelbare school met hun vriendjes omgaan.

Man_in_a_Shedzondag 10 juni 2001 @ 15:29
Om eerlijk te zijn kan het me gewoon geen hout schelen wat recensenten van de cd vinden, zolang ik hem maar mooi vind. Dat zij hem ook geweldig vinden, is heel erg fijn voor hun, maar ja... om daar nou zo'n heisa over te maken. Het is waar dat ze wel veel invloed hebben, maar ik denk dat je ook meer dan een review moet lezen, en niet alleen afgaan op wat de OOR bijvoorbeeld zegt.
Fitcherzondag 10 juni 2001 @ 15:32
ik krijg altijd zelfmoordneigingen als ik naar radiohead luister dus doe ik het niet.
Zanderrrzondag 10 juni 2001 @ 15:37
Recensies in Oor neem ik allang niet meer serieus. Ik zag te vaak grote blunders (bijv. recensies van symfoconcerten door recensenten die alleen van punkrock houden) en inderdaad worden sommige bands helemaal de hemel inge-hyped om bij hun volgende cd weer genadeloos afgebrand te worden.
Noodleszondag 10 juni 2001 @ 15:37
quote:
Op zondag 10 juni 2001 15:32 schreef Fitcher het volgende:
ik krijg altijd zelfmoordneigingen als ik naar radiohead luister dus doe ik het niet.
Lijkt me wel zo verstandig ja
Public Enemyzondag 10 juni 2001 @ 15:48
quote:
Op zondag 10 juni 2001 14:31 schreef Noodles het volgende:
Ik vind dat originaliteit uberhaupt niet echt een doorslaggevende rol moet spelen in de beoordeling van een cd.
Dat doet het bij mij dus wel, ik hoor zoveel van dezelfde overbodige muziek iedere dag, en ik luister liever naar een band die iets anders doet dan het kunstje van alle andere circusapen
Public Enemyzondag 10 juni 2001 @ 15:49
quote:
Op zondag 10 juni 2001 15:37 schreef Zanderrr het volgende:
Recensies in Oor neem ik allang niet meer serieus. Ik zag te vaak grote blunders (bijv. recensies van symfoconcerten door recensenten die alleen van punkrock houden) en inderdaad worden sommige bands helemaal de hemel inge-hyped om bij hun volgende cd weer genadeloos afgebrand te worden.
idd.
MuadDibzondag 10 juni 2001 @ 16:12
quote:
Op zondag 10 juni 2001 13:26 schreef Xhorder het volgende:
Ja die recensies vind ik ook wat overdreven. Alsof de recensent opeens het licht heeft gezien met de cd. Precies hetzelfde ervaar ik met Tool's Lateralus.
Het was me hier op Fok! ook al opgevallen dat, voordat de hype rond Lateralus begon er maar een paar Tool-liefhebbers waren. Nu wemelt het plotseling van mensen die Tool de beste band ooit vinden (zie het topic over je favoriete band).
SkyMasterzondag 10 juni 2001 @ 16:17
quote:
Op zondag 10 juni 2001 16:12 schreef MuadDib het volgende:

[..]

Het was me hier op Fok! ook al opgevallen dat, voordat de hype rond Lateralus begon er maar een paar Tool-liefhebbers waren. Nu wemelt het plotseling van mensen die Tool de beste band ooit vinden (zie het topic over je favotiete band).


Tja, ik ben er één van.

Voor Lateralus kende ik TOOL ook gewoon nog niet; weinig airplay op zowel TV als radio en aangezien het zo'n 4 jaar stil is geweest rond de band heb ik weinig kans gehad om TOOL voordat Lateralus uitkwam te ontdekken.

Via Fok! ben ik ermee in aanraking gekomen en nadat ik Lateralus had gekocht vond ik het gewoon één van de beste bands die ik kende. De week daarop gelijk Ænima aangeschaft en ook die viel bij me in de smaak... volgende week gelijk maar 's Undertow aanschaffen..

Dus ik ben wel één van die personen die met de hedendaagse hype ook opeens TOOL-fan werd, maar niet eentje die het na deze CD laat voor wat 't is.

Man_in_a_Shedzondag 10 juni 2001 @ 16:19
Misschien is dat een interessant artikeltje? Ik weet ut niet hoor, maar misschien wat interessant discussievoer?

http://slate.msn.com/culturebox/entries/01-06-08_109743.asp

Oh ja, nog iets, hebben jullie er ooit over nagedacht hoe het zou zijn als Amnesiac eerder dan Kid A was uitgebracht? Wat zouden de reacties dan zijn?

Zanderrrzondag 10 juni 2001 @ 16:26
Eigenlijk vind ik dat wel mooi, als het forum invloed heeft op de aankopen van de lezers /posters. Als moderator (kuch, kuch) zie ik natuurlijk niets liever dan dat mensen hier elkaar warm maken voor allerlei muzieksoorten.

(maar goed, vreselijk off-topic allemaal)

MuadDibzondag 10 juni 2001 @ 16:32
quote:
Op zondag 10 juni 2001 16:17 schreef SkyMaster het volgende:
Dus ik ben wel één van die personen die met de hedendaagse hype ook opeens TOOL-fan werd, maar niet eentje die het na deze CD laat voor wat 't is.
Het maakt mij ook geen reet uit of iemand iets goed vind, alleen omdat het gehyped wordt, het was me alleen opgevallen. Goede muziek moet gehoord worden en hoe meer mensen het luisteren hoe meer leuke discussies je kan voeren.
MuadDibzondag 10 juni 2001 @ 16:34
quote:
Op zondag 10 juni 2001 16:19 schreef Man_in_a_Shed het volgende:
Oh ja, nog iets, hebben jullie er ooit over nagedacht hoe het zou zijn als Amnesiac eerder dan Kid A was uitgebracht? Wat zouden de reacties dan zijn?
Dan zou Amnesiac meer als Kid A hebben geklonken en Kid A meer als Amnesiac
Man_in_a_Shedzondag 10 juni 2001 @ 16:41
Nee, ik beodel qua reacties van het publiek. Amnesiac was misschiene en beter overgangsalbum als KID A, maar ja. dat had de schok misschien wel iets kleiner gemaakt en dan was het hele ffect wel een beetje weg.

Maar wat ik bedoel, er staan dus meer 'gitaarnummers' op, dus zou de overgang niet zo hard aankomen misschien????

MuadDibzondag 10 juni 2001 @ 16:45
Ik denk inderdaad de "schok" wat minder groot zou zijn geweest.
-Wepeel2-zondag 10 juni 2001 @ 16:54
Nog even met betrekking tot recensies:
Ik trek me er inderdaad nooit zo heel veel van aan. Ze hebben voor mij meer een orienterende functie: wat is er uit.
Daarnaast ben ik bij onbekende bands die een goede recensie krijgen natuurlijk wel eerder geneigd om er naar te luisteren. Ik lees diverse bladen om iig niet al te eenzijdige informatie te krijgen.

Ik begin nou ondertussen wel reuze benieuwd te worden naar Amnesiac. Ga hem denk ik volgende week maar even kopen. Ben deze week te druk met presentaties en afrondende projecten van school en als ik Radiohead ga luisteren moet ik veel te geconcentreerd luisteren en dat gaat vast weer ten koste van mijn school. Ik vind Radiohead leuke band, maar niet zo leuk om studiepunten te verknallen in laatste week

boguszondag 10 juni 2001 @ 16:56
Ik wil ook mijn 'dollars and cents' toevoegen aan dit topiek.

Er komen ont-zet-tend veel processen los bij mensen als een groep, tamelijk underground begonnen, ineens heel erg poulair wordt. Zo populair zelfs, dat mensen andere mensen zien die van de muziek genieten, terwijl jij dat als 'echte fan' niet mogelijk achtte. Toch?

Radiohead's populariteit groeit momenteel sneller dan de fans en de band zelf kunnen begrijpen denk ik. Wat me nog steeds intrigeert is dat het aantal liefhebbers van Radiohead's muziek alleen maar groeit, juist na Kid A en Amnesiac. In Amerika, een land waar Radiohead pas met OK Computer voet aan de grond kreeg, hebben ze zelfs 'midnight sales' gehad voor Amnesiac. Dat deed men voorheen alleen bij Backstreet Boys o.i.d.

De media holt er achteraan (ik kan het weten, ik werk bij een medium), gretig als ze zijn, zwaaiend met the next best thing. Dat dit voor mensen een irritatiefactor is begrijp ik heel goed, voor mij ook. (nee, ik werk niet bij Oor ).

Maar het is jammer dat deze media blijkbaar toch nog zo'n grote invloed heeft, of dat nu positief is of negatief. Iemand in dit topic zei zich aan Radiohead te ergeren omdat ze zo opgehemeld worden. Dat is niet iets waar de band op afgerekend mag worden. Daar hebben ze zelf niet om gevraagd.

Bottom line voor mij is dat als ik me afzonder, mijn koptelefoon opzet, en compleet geniet van Amnesiac: maakt het dan uit wat iedereen in de wereld er van denkt, er over schrijft, schreeuwt, ophemelt of neersabelt? Nee.

Man_in_a_Shedzondag 10 juni 2001 @ 17:03
<steekt hand op>

Mee eens!

Legolaszondag 10 juni 2001 @ 23:21
Toch ben ik de recesenten uit de volkskrant ongelofelijk dankbaar dat ze ooit een (overwegend) positieve recensie over KID-A hebben geplaatst. Zonder die recensie, en nog een uit de VPRO-gids had ik radiohead waarschijnlijk nooit ontdekt.

Dat kan toch ook een motief zijn van zo'n schrijver, meer mensen bekend maken met de CD waar ze zo weg van zijn? Niet elke recesent loopt achter de hype aan hoor

Man_in_a_Shedzondag 10 juni 2001 @ 23:45
Inderdaad... als mensen goede kritieken schrijven, dan is dat best goed. Zeg maar .. Ach, ik denk dat je gewoon moet doen met die kritieken wat je zelf wilt. Als het je goed bevalt, dan ga je ervoor. Wil je er niets mee doen, ook goed. Ze zijn er en of je er wat mee doet, dat is helemaal jou zaak. Simpel
Vorkzondag 10 juni 2001 @ 23:50
Wat wel zo is.. is dat een recentie een mening is en blijft van één persoon. Diegene die 'm heeft geschreven.

We kunnen ons dan nog zo discussieren over de kwaliteit daarvan, maar wat maakt die ene mening van die nee persoon ons nou eigenlijk uit? Hij/zij spreekt niet voor half Nederland? Lekker laten lullen.

En inderdaad, pak de koptelefoon, propt het schijfje in je cd speler en geniet!

Man_in_a_Shedzondag 10 juni 2001 @ 23:54
quote:
Op zondag 10 juni 2001 23:50 schreef Vork het volgende:
Wat wel zo is.. is dat een recentie een mening is en blijft van één persoon. Diegene die 'm heeft geschreven.
Dat is waar, en ben ik ook zeker met je eens, maar de recensenten van een muziekblad... ik weet niet, soms pretenderen ze wel een beetje dat zij de 'experts' of 'kenners' zijn, en het publiek gaat daar op af. Een soort vakblad als het ware. Het blijft moeilijk, maar inderdaad... het is inderdaad de mening van 1 man...
waspmanzondag 10 juni 2001 @ 23:56
ik lees de recensies eigenlijk alleen van cd's die ik al heb, om te kijken of er iets van klopt..

soms is 't ook zo bij mij dat ze in de OOR een cd zo erg afkraken dat ik 'm meteen ga kopen... --> Ocean Colour Scene - Mechanical Wonder

zmoonamaandag 11 juni 2001 @ 00:36
Ik vond Radiohead al goed, heb het Pinkpopoptreden gezien: vonnet geweldig! Bovendien heb ik het nummer Pyramidsong vandaag voor de eerste keer echt bewust gehoord. De andere drie keer was ik eigk met iets anders bezig en werd ik gegrepen door de ongrijpbaarheid van dit nummer. Alsof het flarden mist zijn.... mmmm
Verder vind ik het wel aardig gedurfd om een andere weg in te slaan als band. Ik bedoel om composities te maken die niet voldoen aan de opbouw van een standaardliedje. Lijkt mij niet eenvoudig. Heb Kid A overigens niet gehoord.
zmoonamaandag 11 juni 2001 @ 01:06
Althans heb ik Kid A niet als geheel beluisterd. Wel enkele nummers gehoord. s not easy
Man_in_a_Shedmaandag 11 juni 2001 @ 11:15
Doen doen doen .. Doet een mens goed.. althans, de meeste mensen .
Radiohoofdjewoensdag 21 augustus 2002 @ 11:01
Ik vind dit echt de geweldigste band die er is. Heb alle cd's en vind ze allemaal goed. Vooral die solo's van Jonny zijn . Ik kan echt niet wachten tot het nieuwe album uitkomt. Iemand naar de webcast gekeken? Heb hem niet helemaal gezien omdat je niet vooruit kunt spoelen. Kvind de nieuwe nummers trouwens ook erg goed geworden.
Vamoswoensdag 21 augustus 2002 @ 11:07
Ach, Radiohead...

Ik denk dat ik een van de velen ben die een paar nummers van Radiohead in hun toplijstjes allertijden hebben zitten, maar ook bij een groot deel van hun ouvre denken 'waar luister ik nou weer naar?'

Alcatrazwoensdag 21 augustus 2002 @ 11:45
Ik luister er (stiekem) weleens naar..
amnesiacwoensdag 21 augustus 2002 @ 11:47
Je vindt het leuk of je haat het ...

ik hou toevallig errug van radiohead

Alcatrazwoensdag 21 augustus 2002 @ 11:53
..of je laat het niet toe

dat vind ik persoonlijk erg zielig

Born_2B_Scornedwoensdag 21 augustus 2002 @ 16:18
quote:
Op zondag 10 juni 2001 11:12 schreef Vork het volgende:

[..]

Meteen luisteren!
[..]
Ontoegankelijk, sjah valt wel mee hoor vinnik, maar ik heb daar een andere voorstelling bij denk ik, ontoegankeolijk is voor mij als ik er met geen mogelijkheid naar kan luisteren (bijv. Autchre) maar dat verschilt bij iedereen die grens denk ik. (Lees ook de discussies over ontoegankelijkheid in het muziek forum)


Autechre is toch een van de grote invloeden voor de verandering van stijl van radiohead
Daarvan kan ik ook goed begrijpen dat je er niet van houdt, je zult toch (denk ik) eerst van techno, breakbeat, hiphop tgelijk moet houden voordat je de klasse van Autechre op zen waarde kunt schatten. En sommige mensen houden nou eenmaal niet van muziek waar je 'voorkennis' voor moet hebben. Het is ook niet mijn favoriete band (oa. daardoor) maar ze hebben wel fantastische cd's en nummers uitgebracht.
Radiohead heeft zen 'sound' aangepast mede door de muziek van Aphex Twin en Autechre, en ik vind dat ze daardoor zelf maar ook AE en AT 'duidelijker' en toegankelijker worden omdat ze muziek maken die meer van zichzelf is.
Daarnaast staan er ook nummers op Kid-A, bijv. Idiotheque die gewoon uberhaupt hartstikke toegankelijk zijn volgens mij.
quote:
Trouwens... [ff off-topic] ik zoek nog mensen die in het Engels reviews kunnen schrijven . Als iemand zin heeft moet je me maar mailen op xhorder@darkwood.com dan hoor je daar meer details. OP ICQ kan ook (zie rechts bovenin voor nr)

Cool.
Scyllawoensdag 21 augustus 2002 @ 17:28
Radiohead is op het moment wat optredentjes in Spanje en portugal aan het geven (of hebben die net gegeven) en gaan dacht ik dit najaar weer de studio in.....
Rulindinsdag 11 februari 2003 @ 15:37
Prachtige muziek,

zeker fijne muziek als je wat geblowed hebt. Zou ze wel een keer live willen zien. en dan zou de zondagavond van lowlands natuurlijk geweldig zijn. Radiohead creeert eigenlijk min of meer hetzelfde waar Depeche Mode ook erg goed in is. Een boek zonder illustraties en overbodigheden, maar een spannende en eigenvertellende stijl

kamagurkadinsdag 11 februari 2003 @ 16:09
quote:
Op dinsdag 11 februari 2003 15:37 schreef Rulin het volgende:
Radiohead creeert eigenlijk min of meer hetzelfde waar Depeche Mode ook erg goed in is. Een boek zonder illustraties en overbodigheden, maar een spannende en eigenvertellende stijl
They wish...
Ronny2Kdinsdag 11 februari 2003 @ 16:24
quote:
Op dinsdag 11 februari 2003 16:09 schreef kamagurka het volgende:

[..]

They wish...


CHECK MIJN AVATAR! Ik zeg niets...
Ronny2Kdinsdag 11 februari 2003 @ 16:27
Sluit deze topic, alsjeblieft.....!
spacemangraigdinsdag 11 februari 2003 @ 16:58
quote:
Op dinsdag 11 februari 2003 16:09 schreef kamagurka het volgende:

[..]

They wish...


Depeche mode Radiohead
kamagurkadinsdag 11 februari 2003 @ 17:52
quote:
Op dinsdag 11 februari 2003 16:58 schreef spacemangraig het volgende:

[..]

Depeche mode Radiohead


Radiohoofd:
webfreakdinsdag 11 februari 2003 @ 18:54
'k vind radiohead en depeche mode allebei goed

Goed, radiohead is een meester in 't overdrijven... Ze maken erg emotionele muziek, maar ze kunnen af 'n toe ook net wat te zeikerig doen onstage (alsof de wereld vergaat ofzo )

Chiwakkadinsdag 11 februari 2003 @ 18:56
Ik vind de videoclip en het liedje van Pyramid song anders wel goed
spacemangraigdinsdag 11 februari 2003 @ 20:15
quote:
Op dinsdag 11 februari 2003 17:52 schreef kamagurka het volgende:

[..]

Radiohoofd: [afbeelding]


nouuuuuuu
Summonerdinsdag 11 februari 2003 @ 23:16
quote:
Op dinsdag 11 februari 2003 16:58 schreef spacemangraig het volgende:
Depeche mode
Als je er niet naar luistert, hoef je ook niet te kotsen.
Scyllawoensdag 12 februari 2003 @ 20:11
Ahh Radiohead, ik heb het al gezegd, ik zeg het weer, ze zijn goed.
Nieuwe album zou trouwens ergens in juni uitkomen, volgens Greenplastic.com & W.A.S.T.E.


Ook is bevestogd dat ze in Duitsland op twee festivalletjes spelen, in Frankrijk,en in Zweden dacht ik. Gerucht gaat dat ze op Roskilde komen, en omdat ze op een paar Europese festivals spelen in juni/juli, is de kans toch niet te verwaarlozen dat ze misschien als ze toch niks verder te doen hebben naar Lowlands of Pinkpop komen. Ik hoop het in elk geval.

quote:
Belfort Festival
w.a.s.t.e is very pleased to announce that Radiohead will be headlining the following date:

Les Eurockennes de Belfort Festival, France on the 4th July 2003

w.a.s.t.e is very pleased to announce that Radiohead will be headlining the following date....................

Hultsfred Festival - Sweden on the 13th June 2003


peacemanwoensdag 12 februari 2003 @ 20:32
Ik ben weer erg benieuwd wat Radiohead gaat doen op hun nieuwe album. De verwachting is overigens niet dat het een zelfde revolutionaire stap zal zijn als van OK Computer naar KID A. Maar ze zullen ons wel weer verrassen. Ik heb Radiohead in 2001 op Pinkpop gezien en heb daar 7 (!!!!!) kwartier met kippevel gestaan. En dat was zeker niet van de kou. Het was zo ontzettend goed wat ze stonden te doen! Binnenkort krijg ik dat optreden trouwens op CD!!
Feit is trouwens gewoon dat Radiohead zijn tijd vooruit is of je het nou wel of geen goede muziek vind.
Scyllawoensdag 12 februari 2003 @ 20:45
Nouja, tijd ver vooruit...zijn in elk erg vooruitstrevend en daarbij, ondanks ze vrij ontoegankelijk worden genoemd, vrij bekend. Er zijn natuurlijk zat kleinere onbekendere bandjes die hun tijd misschien ook net zo ver vooruit zijn als radiohead, maar die nog niet bekend is. Vergeet niet dat Radiohead bekend is geworden met the Bends, en later vooral OK Computer. OKC is een al wat vreemder album, maar toch nog steeds een poprock/ballad album. Pas daarna begon het echte ge epirimenteer pas en schokte RH de wereld met Kid A, die toch positief werd ontvangen, en ook daaraan heeft Radiohead zijn roem te danken, wauw, Radiohead, vet expirimenteel, vet modern, kopuh! Maar natuurlijk is ook gewoon een hele goeie groep muziekanten die voor goed een ja, vooruitstrevend bezig zijn. En toevallig zijn ze bekend. Maa toch...hopen dat ik ze dit jaar eindelijk eens ga zien, ik mocht toen nog niet naar Pinkpop van mijn vader...grmbldegrmbl.
peacemandonderdag 13 februari 2003 @ 01:38
quote:
Op woensdag 12 februari 2003 20:45 schreef Scylla het volgende:
Nouja, tijd ver vooruit...zijn in elk erg vooruitstrevend en daarbij, ondanks ze vrij ontoegankelijk worden genoemd, vrij bekend. Er zijn natuurlijk zat kleinere onbekendere bandjes die hun tijd misschien ook net zo ver vooruit zijn als radiohead, maar die nog niet bekend is. Vergeet niet dat Radiohead bekend is geworden met the Bends, en later vooral OK Computer. OKC is een al wat vreemder album, maar toch nog steeds een poprock/ballad album. Pas daarna begon het echte ge epirimenteer pas en schokte RH de wereld met Kid A, die toch positief werd ontvangen, en ook daaraan heeft Radiohead zijn roem te danken, wauw, Radiohead, vet expirimenteel, vet modern, kopuh! Maar natuurlijk is ook gewoon een hele goeie groep muziekanten die voor goed een ja, vooruitstrevend bezig zijn. En toevallig zijn ze bekend. Maa toch...hopen dat ik ze dit jaar eindelijk eens ga zien, ik mocht toen nog niet naar Pinkpop van mijn vader...grmbldegrmbl.
Kid A goed ontvangen? Hmm heb jij andere geluiden gehoord dan ik?
Ik heb alleen maar gehoord: wat is radiohead nou aan het doen? waar zijn ze in godsnaam mee bezig? De cd is slechter ontvangen dan Amnesiac, want die lag wer dichter bij OKC en the Bends...
Maar goed het zou kunnen hoor dat ik de verkeerde berichten gelezen/gehoord heb. Ik zal de eerste zijn om mijn ongelijk toe te geven als daar rede voor is.
Feit blijft dat Radiohead dingen doet die nog niet gebeurd waren en dus zijn ze hun tijd vooruit en of ze dan wel of niet bekend zijn dat maakt niet uit. Wel is het zo, en daarin heb je gelijk, dat hun roem het ons eerder te ore brengt, maar dat is altijd zo geweest, luister naar The Beatles, luister naar Jimi Hendrix, daar was het precies zo!
Scylladonderdag 13 februari 2003 @ 09:36
quote:
Op donderdag 13 februari 2003 01:38 schreef peaceman het volgende:

[..]

Kid A goed ontvangen? Hmm heb jij andere geluiden gehoord dan ik?
Ik heb alleen maar gehoord: wat is radiohead nou aan het doen? waar zijn ze in godsnaam mee bezig? De cd is slechter ontvangen dan Amnesiac,


Ik zei toch goed ontvangen, ondanks ze er de wereld mee schokten. Ze kregen wel erg wisselende kritieken, maar is, ondanks dat ze van Kid A geen enkele single hebben laten trekken, na OKC de best verkochte plaat. En Amnesiac is eigelijk Kid B, al die opnames zijn eigelijk de nummers die Kid A niet haalden, de nummers op Amnesiac zijn tijdens dezelfde sessies als Kid A opgenomen. Ik vind het allebei heel erg goede platen, kan neit zo goed oordelen welke ik het beste vind, weet wel dat er op Kid 2 wel heelerrug vreemde nummers stana, die ik ook gewoon kut vind, Kid A en How to Dissappear completely. Op "I might be Wrong: Live recordings" staat ewl een prachige piano versie van How to Dissappear, die is wel weer echt geweldig.
Ronny2Kdonderdag 13 februari 2003 @ 09:37
quote:
Op dinsdag 11 februari 2003 23:16 schreef Summoner het volgende:

[..]

Als je er niet naar luistert, hoef je ook niet te kotsen.


You rule, Summoner...! Hey, zullen we gaan slow-chatten...?
Man_in_a_Sheddonderdag 13 februari 2003 @ 09:43
quote:
Op donderdag 13 februari 2003 09:36 schreef Scylla het volgende:

[..]

....weet wel dat er op Kid 2 wel heelerrug vreemde nummers stana, die ik ook gewoon kut vind, Kid A en How to Dissappear completely. Op "I might be Wrong: Live recordings" staat ewl een prachige piano versie van How to Dissappear, die is wel weer echt geweldig.


Uhm, Kid A is best een puik nummer, en de rest ook wel. Maar ik denk dat ik wel weet op welke nummers je doelt, en daar zal How to Dissapear niet tussenzitten. Ik denk dat je 'Like spinning Plates' bedoeld.

Ik denk zeker dat je die 'moeilijkere' nummers wel een kansje moet geven nog hoor. Vooral het revolving doors nummer werkt heel goed op lange wandelingen en zo . Kid A werkt ook goed op het album vind ik (en die komt niet van Kid '2').

Nou ja.. Ik denk dat het er wel aan ligt wat je gewend bent. Maar geef het nog even...

Ronny2Kdonderdag 13 februari 2003 @ 09:51
quote:
Op donderdag 13 februari 2003 09:43 schreef Man_in_a_Shed het volgende:

[..]

Uhm, Kid A is best een puik nummer, en de rest ook wel. Maar ik denk dat ik wel weet op welke nummers je doelt, en daar zal How to Dissapear niet tussenzitten. Ik denk dat je 'Like spinning Plates' bedoeld.

Ik denk zeker dat je die 'moeilijkere' nummers wel een kansje moet geven nog hoor. Vooral het revolving doors nummer werkt heel goed op lange wandelingen en zo . Kid A werkt ook goed op het album vind ik (en die komt niet van Kid '2').

Nou ja.. Ik denk dat het er wel aan ligt wat je gewend bent. Maar geef het nog even...


"Like Spinning Plates" is een van mijn favorieten van "Amnesiac". het lijkt net alsof het omgekeerd wordt gezongen (komt ook door dat omgekeerde geluid...). Als je goed luisterd hoor je dit gewoon:

"While you make pretty speeches. I'm being cut to shreds...
You feed me to the lions. A delicate balance...".

Thom zingt 't weer 'ns fantastisch!

Man_in_a_Sheddonderdag 13 februari 2003 @ 11:39
quote:
Op donderdag 13 februari 2003 09:51 schreef Ronny2K het volgende:

[..]

"Like Spinning Plates" is een van mijn favorieten van "Amnesiac".


Dan zou je toch moeten weten dat het ook dat nummer is dat op I might be Wrong op piano word gezongen? How to dissapear is makkelijk het meest toegankelijke nummer op Kid A . Hmm.. toegankelijk .
Ronny2Kdonderdag 13 februari 2003 @ 11:59
quote:
Op donderdag 13 februari 2003 11:39 schreef Man_in_a_Shed het volgende:

[..]

Dan zou je toch moeten weten dat het ook dat nummer is dat op I might be Wrong op piano word gezongen? How to dissapear is makkelijk het meest toegankelijke nummer op Kid A . Hmm.. toegankelijk .


Volgens mij heb je nu de verkeerde voor je. Maar inderdaad, ik weet het, vandaar dat ik die tekst weet!
Man_in_a_Sheddonderdag 13 februari 2003 @ 12:01
quote:
Op donderdag 13 februari 2003 11:59 schreef Ronny2K het volgende:

[..]

Volgens mij heb je nu de verkeerde voor je. Maar inderdaad, ik weet het, vandaar dat ik die tekst weet!


Hihi.. sorry . Ik kijk weer eens niet verder dan mijn neus (of de quote).
Ronny2Kdonderdag 13 februari 2003 @ 12:13
quote:
Op donderdag 13 februari 2003 12:01 schreef Man_in_a_Shed het volgende:

[..]

Hihi.. sorry . Ik kijk weer eens niet verder dan mijn neus (of de quote).


Hehe... Geeft niets.

Heb al weer genoeg gezeik... Hiawatha (de TU student) schijnt naar alle waarschijnlijkheid een enorm probleem met mij te hebben. Mijn kennis van vliegtuigen gaat hem te boven. Hij 's boos en komt niet meer terug op dat topic... Sjongejonge...

Dit is wel offtopic, maar dat boeit niet... Ben me er van bewust.

Maar ehmmm, hoe lang luister jij naar Radiohead?

Man_in_a_Sheddonderdag 13 februari 2003 @ 16:05
Uhm.. vanaf the Bends. Dus geen die-hard pre Pablo Honey era adept, maar vanaf toen ze echt goed werden!
peacemandonderdag 13 februari 2003 @ 16:13
quote:
Op donderdag 13 februari 2003 16:05 schreef Man_in_a_Shed het volgende:
Uhm.. vanaf the Bends. Dus geen die-hard pre Pablo Honey era adept, maar vanaf toen ze echt goed werden!
Hmm is Creep geen goed nummer dan? Anyone can play guitar? You?
en My Iron Lung, The Trickster, Permanent Daylight (van de EP My Iron lung), ook geen goede nummers? mijn punt is dus: ze waren al hartstikke goed, zijn echter nog veel en veel beter geworden.
damienfromhelldonderdag 13 februari 2003 @ 17:10
Die clip van Radiohead met DJ Shadow - Rabbit in your headlight gedl. Damn wat een lekker nummer, maar vooral wat een fantastische brute clip.
IsaacDdonderdag 13 februari 2003 @ 18:03
quote:
Op zondag 10 juni 2001 10:28 schreef Noodles het volgende:
Zo ging een vriend die helemaal weg is van Radiohead mij wat nummers van Amnesiac sturen. Ik vond het nix. Dus ik zeg dat zo tegen hem, zegt ie tegen mij: "Jamaar je moet het eerst ook 15x luisteren!"
Ja wtf ik beoordeel muziek op de eerste 2x dat ik het hoor, ik ga echt niet moeilijk doen en 15 keer een nummer wat mij niet aanspreekt luisteren om te kunnen zeggen dat ik Radiohead zo geweldig vind.
Volgens mij zijn er genoeg mensen die dat wel doen.
Ja idd. Kijk als je 15 keer een plaat luistert die voorheen kut was en dan opeens leuk wordt omdat je het 15 keer geluisterd hebt tsja.. dan kan je zeggen dat het een "groeiplaat" is, waar je eerst even doorheen moet bijten om daarna het wonderschoone erin te zien of je kan zeggen dat het door gewenning een mooie plaat wordt...

Ik had hetzelfde bij Metallica. Eerst 1.5 jaar non-stop Jamiroquai en aanverwanten luisteren en dan nadat je door een vriend pakweg 1.5 jaar doodgegooid bent met Metallica, Metallica gaan waarderen.. [Nou ja vanaf the Black Album dan.. ]

Ik persoonlijk kan gewoon niet tegen die stem van Thom Yorke. Echt een zeikstem [emotioneel doordrenkt is wat politiek correcter denk ik] waar je denkt van : "Oh gott, die kerel is even met zijn fiets in de brandnetels gereden.." En tsja ik ken ook mensen die er leip van zijn, maar volgens mij is dat ook meer van: "Ik luister naar dingen die de massa niet luistert en dus vind ik dat leuk.." Maar het frappante is dat Radiohead daardoor wel bij een groot publiek is aangeslagen....

amnesiacdonderdag 13 februari 2003 @ 18:07
quote:
Op donderdag 13 februari 2003 09:51 schreef Ronny2K het volgende:

[..]

"Like Spinning Plates" is een van mijn favorieten van "Amnesiac". het lijkt net alsof het omgekeerd wordt gezongen (komt ook door dat omgekeerde geluid...). Als je goed luisterd hoor je dit gewoon:

"While you make pretty speeches. I'm being cut to shreds...
You feed me to the lions. A delicate balance...".

Thom zingt 't weer 'ns fantastisch!


Het omgekeerde geluid is het nummer I Will wat van achter naar voren afgespeeld wordt.
MuadDibdonderdag 13 februari 2003 @ 18:20
quote:
Op donderdag 13 februari 2003 18:03 schreef IsaacD het volgende:
En tsja ik ken ook mensen die er leip van zijn, maar volgens mij is dat ook meer van: "Ik luister naar dingen die de massa niet luistert en dus vind ik dat leuk.."
Er zijn ook mensen die oprecht niet van hapklare brokken houden.
kamagurkadonderdag 13 februari 2003 @ 18:28
quote:
Op donderdag 13 februari 2003 18:03 schreef IsaacD het volgende:

Ik persoonlijk kan gewoon niet tegen die stem van Thom Yorke. Echt een zeikstem [emotioneel doordrenkt is wat politiek correcter denk ik] waar je denkt van : "Oh gott, die kerel is even met zijn fiets in de brandnetels gereden.."


Volgens mij is radiohead wat daarvoor the smashing pumpkins waren of the levellers oid. Bandjes die wel leuk tegen de stroom inzwemmen, maar zó opgelegd en tevens politiek verantwoord dat ze automatisch weer een massa bereiken en doodgeknuffeld worden door de critici.

Ronny2Kvrijdag 14 februari 2003 @ 09:22
quote:
Op donderdag 13 februari 2003 17:10 schreef damienfromhell het volgende:
Die clip van Radiohead met DJ Shadow - Rabbit in your headlight gedl. Damn wat een lekker nummer, maar vooral wat een fantastische brute clip.
DJ Shadow?! Die trip-hopper? Vet!
Man_in_a_Shedvrijdag 14 februari 2003 @ 11:29
Dat plaatje van DJ Shadow is van UNKLE en behalve Thom Yorke heeft Radoihead er geen biet mee te maken.

Watde rest betreft. Ja, ik vind Creep en You goede nummers, en Blow Out is ook tof, maar de rest van het album doet me vrij weinig eigenlijk. My Iron Lung EP hoort wat mij betreft gewoon bij 'the Bends'. Ik zie dat niet als een aparte 'periode' of zo.

En wat populariteit betreft... Ik vind Radiohead helemaal niet politiek correct of zo. Wat is dat eigenlijk? Het gaat ten eerste om de muziek, en die is gewoon (meestal) goed.

Ik vind ook niet dat Radiohead tegen de massa ingaat of zo. Ze hebben wel een eigen opvattingen, maar dat zou iedereen moeten hebben.

Ronny2Kvrijdag 14 februari 2003 @ 11:40
quote:
Op vrijdag 14 februari 2003 11:29 schreef Man_in_a_Shed het volgende:
... Ze hebben wel een eigen opvattingen, maar dat zou iedereen moeten hebben.
My sentiments exactly.
Scyllavrijdag 14 februari 2003 @ 16:55
Mjaa, ik was inderdaad even in de war met die nummertjes, like spnning plates is heel vet, en nog vetter is die piano versie. Kid A, nummer 2 op Kid A, vind ik echt gewoon niet goed. Computergeluid, beetje vreemd. t beste nummer van Radiohead "nieuwe stijl" vind ik Idioteque
westrtpvrijdag 14 februari 2003 @ 18:58
pablo honey vind ik een erg goed album, ik hoor niet dat het uit 1993 komt.
webfreakvrijdag 14 februari 2003 @ 19:47
quote:
Op vrijdag 14 februari 2003 18:58 schreef westrtp het volgende:
pablo honey vind ik een erg goed album, ik hoor niet dat het uit 1993 komt.
Je hoort toch hopelijk wel 't verschil tussen 't werk van 1993 en dat van 2000 en later hoop ik he?


Moet zeggen dat ik niet zo kapot ben van die popnummertjes op pablohoney.. "OK computer", "Kid A" en "Amnesiac" zijn voor mij de echte albums...

quote:
Op donderdag 13 februari 2003 18:03 schreef IsaacD het volgende:

[..]

En tsja ik ken ook mensen die er leip van zijn, maar volgens mij is dat ook meer van: "Ik luister naar dingen die de massa niet luistert en dus vind ik dat leuk.."


Ja, of je vind 't (zoals ik) ECHT goeie muziek!
Dat heeft dus verder nix te maken met mainstream of geen mainstream!
Radiohead is toevallig wel zo ongeveer 't meest mainstreame bandje wat ik in m'n CD-collectie heb zitten.
Nou wil ik niet zeggen dat ze ontzettend mainstream zijn, maar je kunt ze ook niet bepaald underground noemen.

Ik vind de stem van Thom Yorke (en trouwens ook van Billy Corgan) erg mooi. Daar kun je 't niet mee eens zijn, je kunt je d'r aan ergeren, je kunt gaan zeggen dat alle Radiohead-fans mensen zijn die alleen maar naar Radiohead luisteren omdat ze zogenaamd niet bij de massa willen horen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon accepteren dat smaken verschillen

Vorkzaterdag 15 februari 2003 @ 12:04
quote:
Op vrijdag 14 februari 2003 11:29 schreef Man_in_a_Shed het volgende:
Ik vind ook niet dat Radiohead tegen de massa ingaat of zo. Ze hebben wel een eigen opvattingen, maar dat zou iedereen moeten hebben.
Radiohead is een van de weinige bands die dus al jarenlang hun eigen weg inslaan en succesvol zijn. of dat nou tegen de stroom in of met de stroom mee is dat maakt niet uit, of men het nou mooi vindt of niet, is inweze onbelangrijk.

Tis voornamelijk de media die verwacht dat een band zich aanpast alnagelang het succes van de band, maar er zijn ook bands die daarin ondanks alles nogsteeds het stuur van 't schip vast hebben weten te houden. Een daarvan is Radiohead, een andere band die dat ook duidelijk doet is Tool, die er zelf nog een stapje verder in gaan en het liefst de volledige controle zouden willen hebben over alles wat er over hun wordt gezegd en van hun wordt verspreid.

westrtpzaterdag 15 februari 2003 @ 15:45
quote:
Op vrijdag 14 februari 2003 19:47 schreef webfreak het volgende:

[..]

Je hoort toch hopelijk wel 't verschil tussen 't werk van 1993 en dat van 2000 en later hoop ik he?


Moet zeggen dat ik niet zo kapot ben van die popnummertjes op pablohoney.. "OK computer", "Kid A" en "Amnesiac" zijn voor mij de echte albums...
[..]

Ja, of je vind 't (zoals ik) ECHT goeie muziek!
Dat heeft dus verder nix te maken met mainstream of geen mainstream!
Radiohead is toevallig wel zo ongeveer 't meest mainstreame bandje wat ik in m'n CD-collectie heb zitten.
Nou wil ik niet zeggen dat ze ontzettend mainstream zijn, maar je kunt ze ook niet bepaald underground noemen.

Ik vind de stem van Thom Yorke (en trouwens ook van Billy Corgan) erg mooi. Daar kun je 't niet mee eens zijn, je kunt je d'r aan ergeren, je kunt gaan zeggen dat alle Radiohead-fans mensen zijn die alleen maar naar Radiohead luisteren omdat ze zogenaamd niet bij de massa willen horen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon accepteren dat smaken verschillen


Ja natuurlijk hoor ik het verschil, maar hij spreekt me gewoon wel aan die cd, O.K computer is ook een wereldcd
peacemandinsdag 18 februari 2003 @ 20:44
heb een dubbel cd van het live optreden van Radiohead op Pinkpop in bezit! Uitmuntend!!! weer kippevel....
annohvrijdag 21 februari 2003 @ 20:36
-tip-

voor alle mensen die radiohead leuk vinden en voor alle mensen die hte nog niet wisten er momt zondagavond op the box om 2100 een uur durend concert van radiohead op tv

-einde tip-

jaap393vrijdag 21 februari 2003 @ 20:43
quote:
Op vrijdag 21 februari 2003 20:36 schreef annoh het volgende:
-tip-

voor alle mensen die radiohead leuk vinden en voor alle mensen die hte nog niet wisten er momt zondagavond op the box om 2100 een uur durend concert van radiohead op tv

-einde tip-


yeah, thanks for the tip

weet je ook welk concert?

Radiohoofdjevrijdag 21 februari 2003 @ 20:55
hmm dat kanaal hebben wij niet
Maar een betere tip is natuurlijk het hurricane festival hè
22 juni treden ze daar op.
Oh ik hoop zo dat dat kaartje overblijft...dan kan ik erheen.(iemand kan er waarschijnlijk niet heen en de kaarten hebben ze al besteld. ik kon er niet heen omdat ik met niemand mee kon omdat ze al met teveel waren maar nou kan ik waarschijnlijk wel mee ... *nog aan het bidden* juni duurt nog lang)

http://www.hurricane.de/southsideneu/

meer info en eigenlijk alle info op: www.greenplastic.com

Mylenezondag 23 februari 2003 @ 20:08
quote:
Radiohead naar Rock Werchter
De band Radiohead sluit op vrijdag 27 juni de eerste dag van het Belgische popfestival Rock Werchter af, zo meldt dagblad De Morgen dit weekeinde. De groep presenteert op het festival, waar ook veel Nederlanders op af komen, haar zesde cd.
Volgens de krant komen ook Counting Crows en Coldplay naar het festival. De organisatie kondigde eerder de komst van R.E.M en Metallica aan.
bron
Scylladonderdag 27 februari 2003 @ 23:11
Als het goed is krijg ik morgen de opname van het zondag uitgezonden concert...
Volgens Greenplastic.com komt op 9 juni hun nieuwe album uit, yet untitled. (though sources tell us that it may be 2+2=5 or Are You Listening?) En op 16 mei wordt in the UK hun nieuwe single gereleased.
mrmiddelvrijdag 28 februari 2003 @ 00:02
Leuk! Eindelijk Radiohead es live zien
Playahvrijdag 7 maart 2003 @ 11:32
Hee, ik heb zo'n mp3 bootleg ofzo van Radiohead's YOu acoustic. Dat zijn thom en johnny samen op gitaar.. zeer vet btw.... maar nu schijnt er dus ook een mpgje van te zijn, kan hem alleen nergens vinden.. weet iemand waar je die kan downloaden toevallig of heeft hem zelf?

ennuh... welk concert werd er uitgezonden?

Seborikvrijdag 7 maart 2003 @ 12:00
quote:
Op vrijdag 7 maart 2003 11:32 schreef Playah het volgende:
Hee, ik heb zo'n mp3 bootleg ofzo van Radiohead's YOu acoustic. Dat zijn thom en johnny samen op gitaar.. zeer vet btw.... maar nu schijnt er dus ook een mpgje van te zijn, kan hem alleen nergens vinden.. weet iemand waar je die kan downloaden toevallig of heeft hem zelf?
Als het een bootleg is, mag je er hier niet om vragen.
Ronny2Kvrijdag 7 maart 2003 @ 12:27
quote:
Op vrijdag 7 maart 2003 12:00 schreef Seborik het volgende:

[..]

Als het een bootleg is, mag je er hier niet om vragen.


He! Dit topic leeft weer!

"Radiohead will never cease to exist..."

Playahvrijdag 7 maart 2003 @ 12:37
quote:
Op vrijdag 7 maart 2003 12:00 schreef Seborik het volgende:

[..]

Als het een bootleg is, mag je er hier niet om vragen.


ow.. euh... weet iemand van welk optreden/show deze opname is?
Playahvrijdag 7 maart 2003 @ 15:06
Voor iedereen die graag wilde weten over welke mp3 ik het had.. :

Radiohead You MTV's Most Wanted 04-10-94

Scyllavrijdag 7 maart 2003 @ 19:49
Aah, het topic leeft inderdaad nog

Wauw, ik heb dat uitgezonden concert gezien, en dat was toch vet! Echt heel gaaf. Everything in its Right Place was echt prachtig, maar het meeste vette vond ik eigelijk Packed Like Sardnies in A Crushed Tin Box, wow, die spetterde echt. Ook heel anders dan de studio versie, dat vond ik bij de andere nummers wel mee (tegen?) vallen, dat de rest zo precies op de studio opnames leek. Maar wel heel goed!

Man_in_a_Shedvrijdag 7 maart 2003 @ 20:20
Dat was niet Mtv's most wanted, dat was Live in Paris opgenomen voor Canal+ in eerste instantie. Mooi concert idd!
Playahwoensdag 26 maart 2003 @ 13:45
Ik heb hem, ik heb hem!
amnesiacwoensdag 7 mei 2003 @ 12:43
Ik heb recent het optreden van Radiohead op Pinkpop 2001 gedownload en dat is weer puur genieten
Ronny2Kwoensdag 7 mei 2003 @ 12:51
quote:
Op woensdag 7 mei 2003 12:43 schreef amnesiac het volgende:
Ik heb recent het optreden van Radiohead op Pinkpop 2001 gedownload en dat is weer puur genieten
Heb nu "Pyramid Song" op staan hier op 't werk...
Scooter2002woensdag 7 mei 2003 @ 13:57
quote:
Op woensdag 7 mei 2003 12:51 schreef Ronny2K het volgende:

[..]

Heb nu "Pyramid Song" op staan hier op 't werk...


Man_in_a_Shedwoensdag 7 mei 2003 @ 14:08
quote:
Op woensdag 7 mei 2003 13:57 schreef Scooter2002 het volgende:

[..]


Wow! Wat een interessante post! Mag ik hier uit opmaken dat je ziek bent?
amnesiacwoensdag 7 mei 2003 @ 18:35
quote:
Op woensdag 7 mei 2003 12:51 schreef Ronny2K het volgende:

[..]

Heb nu "Pyramid Song" op staan hier op 't werk...


Ik nu Talk Show Host live @ Pinkpop 2001

Ronny2Kdonderdag 8 mei 2003 @ 12:42
quote:
Op woensdag 7 mei 2003 13:57 schreef Scooter2002 het volgende:

[..]


Dit is een persoonlijke tegenaanval als reactie op mijn actie... Ik zeek zijn misselijke trance muziek [Mentaahle Teejoh, die sukkel] af. Vandaar. Niet persoonlijk aantrekken (voor de mensen die WEL verstand van muziek hebben)... Hehehehe.

Oh, nou gaat Scooter vast beweren dat ik geen verstand van muziek heb... Omdat ik niet weet waar ik Mental Theo moet plaatsen... Hehehe. Vast onder de "megalomane randdebielen harde huis" muziek.

[Dit bericht is gewijzigd door Ronny2K op 08-05-2003 13:08]

tong80vrijdag 9 mei 2003 @ 22:30
Ik hoor net de nieuwe single van Radiohead.

Wat een bagger.

De gitaren gaan nog wel, hoewel ze het kunstje van New Order hebben afgekeken.
Maar die zanger, hebben ze nooit tegen die jongen gezegd dat ie beter een beroep kan leren ?


MadScientistzaterdag 10 mei 2003 @ 02:19
quote:
Op vrijdag 9 mei 2003 22:30 schreef tong80 het volgende:
Maar die zanger, hebben ze nooit tegen die jongen gezegd dat ie beter een beroep kan leren ?
jij bent ook professionele radiohead-neersabelaar niet?

sootyzaterdag 10 mei 2003 @ 02:30
quote:
Op vrijdag 9 mei 2003 22:30 schreef tong80 het volgende:
...
Maar die zanger, hebben ze nooit tegen die jongen gezegd dat ie beter een beroep kan leren ?



Tom Yorke (aka. 'die zanger') doet er jaren over voor een song perfect is. En dat doet-ie goed.
't Wordt tijd dar wij hier tegen Tong80 gaan zeggen dat hij beroepsmatig maar eens iets moet gaan presteren.
Theeboonzaterdag 10 mei 2003 @ 02:44
Geef mij maar een goed potje neuken.

aragorntjezaterdag 10 mei 2003 @ 04:06
hm wanneer komt de nieuwe cd die ik al weken heb nou 'echt' uit?

* aragorntje laat hiermee merken een leet illegale h4x0r te zijn

ow lees het al.. duurt nog ff dus :| nou hij wordt iig best goed persoonlijk vind ik em beter dan de vorige 2 *hoewel die ook zwaar ok waren*

Dezzzaterdag 10 mei 2003 @ 09:30
Dezz luistert A Wolf At The Door

Als het album uit is koop ik het ook wel hoor

tong80zaterdag 10 mei 2003 @ 10:32
quote:
Op zaterdag 10 mei 2003 02:30 schreef sooty het volgende:

[..]

Tom Yorke (aka. 'die zanger') doet er jaren over voor een song perfect is.


Jaren ? Mijn god.


Poogzaterdag 10 mei 2003 @ 11:12
quote:
Op zaterdag 10 mei 2003 02:30 schreef sooty het volgende:

[..]

Tom Yorke (aka. 'die zanger') doet er jaren over voor een song perfect is. En dat doet-ie goed.
't Wordt tijd dar wij hier tegen Tong80 gaan zeggen dat hij beroepsmatig maar eens iets moet gaan presteren.


`

idd
wat een dwaas

Poogzaterdag 10 mei 2003 @ 11:13
Heb er even aan moeten wennen, maar begin Kid A toch wel een erg lekkere cd te vinden.
peacemanzondag 11 mei 2003 @ 19:21
quote:
Op zondag 10 juni 2001 12:47 schreef -Wepeel2- het volgende:

[..]

Ja. Verschrikkelijk is dat! Vooral de OOR. Over amnesiac hadden ze het over een cd met onpeilbare dieptes en ik weet niet wat voor gezeur allemaal. Ik heb een beetje een hekel aan zulke recensies omdat ik het gevoel heb dat de recensie zo lovend is omdat het Radiohead is en omdat ik het gevoel heb dat de recensent de cd zelf 5x heeft gedraaid ofzo.

Nog een voorbeeld. In de Nieuwe Revu (geloof ik, kan ook Plato Mania zijn geweest) stond ooit een recensie over KID A. Dat het een fantastische cd was, MAAR die je waarschijnlijk niet vaak zou draaien en in feite was het een soort van koffietafelboek dat iedereen zou moeten hebben

Als je een cd goed vindt dan draai je hem gewoon, en als je hem niet goed vindt dan draai je hem niet. Maar om dan een recensie te schrijven waarin je stelt dat je hem heel goed vindt maar dat je hem waarschijnlijk niet vaak zult draaien vind ik een beetje vreemd. Voor mijn gevoel lopen recensenten te vaak achter de hype aan.
(ook met nieuwe Weezer cd die iedereen fantastisch vind, maar die ik persoonlijk wel erg mager vind. Sorry, moest even Weezer tussendoor proppen. Komt hier veel te weinig ter sprake )


De Aloha (het muziekblad van Nederland) schreef over kid a dat dit album waarschijnlijk pas over vele jaren pas echte waardering zal krijgen. Het is in termen van aloha een middelmatig album. DUs niet iedereen was positief!
Oor vind ik zelf trouwens al lang geen maatstaf meer. Ze schrijven tegenwoordig over de top 40, ipv datgene waar ze mee bekend geworden zijn... nl nou juist niet de commercie.....
Claudia_xzondag 11 mei 2003 @ 20:01
Ach, Radiohead wordt in het algemeen beschouwd als een pretentieuze, deprimerende doch diepzinnige band. Daar zie je dan veelal 2 soorten reacties op: mensen die zichzelf toch zeker óók intellectueel en verfijnd vinden en dus de muziek de hemel in prijzen (terwijl ze er maar moeilijk naar kunnen luisteren), en zij die de band verafschuwen vanwege het quasi intellectuele geneuzel (terwijl ze er maar moeilijk naar kunnen luisteren). In feite zijn de twee het dus uitermate met elkaar eens.

Er bestaat een Derde Weg!

methodmichzondag 11 mei 2003 @ 20:09
Ik vind Radiohead een goede band, als ik af ga op de albums "The Bends" en "OK Computer". Afgaand op "Kid A" en "Amnesiac" vind ik het ineens een stuk minder interessant, maar dat heeft puur met smaak te maken....
Poogmaandag 12 mei 2003 @ 10:11
quote:
Op zondag 11 mei 2003 20:01 schreef Claudia_x het volgende:
Blaat
She is the messias
 
 
 

Ronny2Kmaandag 12 mei 2003 @ 13:14
Ik ben nog niet zo lang een fan van "Radiohead". Fuck it. Ik luister zelf nog niet eens lang naar muziek. Boeide me eerst geen ene reet.
Dat vond ik 'r van. Alles wat ook maar iets met geld te maken had ging naar de computerspellen. Ik vond alle muziek die ik op TMF zag zuigen. Sterker nog, de meeste nummers op die k*tzender nog steeds... Hehehe.
Ik heb vorig jaar kennisgemaakt met een of andere gozer die me "Portishead" liet horen. Ik was verkocht. Massive Attack, wooow!
Ik "spaar" nu nog steeds veel "Trip-Hop" maar ben dus sinds niet al te lange tijd een eigen weg ingeslagen met "Sigur Ros"/"Radiohead"/"Muse"/"Rachid Taha"/"Nitin Sawhney" etc. etc.
De eerste albums van Radiohead die ik hoorde waren "Kid-A" en "Amnesiac", en ik moet eerlijk toegeven dat toen ik "The Bends" en "OK Computer" had aangeschaft ze eigenlijk maar vond tegenvallen. Totdat ik er dus meer naar ging luisteren. Ik heb nu bijna alle cd's van "Radiohead" (*Origineel, ach, wat heb ik illegaal?!). Enorm vet.
Go Thom Yorke! Radiohead
FLIPNEUSmaandag 12 mei 2003 @ 18:02
De nieuwe clip is mooi, maar ik blijf het een kutband vinden.
Ronny2Kdinsdag 13 mei 2003 @ 08:18
quote:
Op maandag 12 mei 2003 18:02 schreef FLIPNEUS het volgende:
De nieuwe clip is mooi, maar ik blijf het een kutband vinden.
Bioslockdinsdag 13 mei 2003 @ 08:20
Packt Like Sardines In A Crushed Tin Box .
theofiel172dinsdag 13 mei 2003 @ 11:39
Radiohead vind ik verreweg de beste band! Ze begonnen slecht met een puberaal liedje (Creep) maar The Bends en OK Computer zijn echt meesterwerken. Amnesiac en Kid A was een stuk minder (op een paar goeie nummers na).
Het nieuwe album vind ik ook goed (in ieder geval, wat ik van de bootlegs van vorig seizoen heb gehoord). Ik heb There Here nog niet in z'n geheel gezien -alleen stukjes, maar ik denk niet echt dat het veel gedraaid zal worden op TMF (wij hebben hier geen MTV).

Street Spirit, No Surprises, Idioteque, Pyramid Song en Fake Plastic Trees zijn mijn favorieten.

Aangezien ze niet in Nederland zijn deze zomer wil ik heeeeel graag naar TW2003 (ook omdat Coldplay ook komt)

rocketeer66zaterdag 17 mei 2003 @ 20:19
Weet iemand hoe de plaat noemt met die videoclip waarbij iemand op straat licht en er telkens meer mensen bij gaan liggen. Dank u
-Wepeel2-zaterdag 17 mei 2003 @ 21:10
quote:
Op dinsdag 13 mei 2003 11:39 schreef theofiel172 het volgende:
Radiohead vind ik verreweg de beste band! Ze begonnen slecht met een puberaal liedje (Creep) maar The Bends en OK Computer zijn echt meesterwerken. Amnesiac en Kid A was een stuk minder (op een paar goeie nummers na).
Creep is natuurlijk een prachtige youth-anthem. Niets mis mee.
Verder vind ik Kid A stukken beter dan Ok Computer. Daar ben ik niet zo heel erg kapot van.

Als ik een lijstje zou moeten maken.
1. Kid A
2. The Bends
3. Ok Computer (vooruit, staan toch wel aantal prachtige nummers op)

MadScientistzaterdag 17 mei 2003 @ 21:30
quote:
Op zaterdag 17 mei 2003 20:19 schreef rocketeer66 het volgende:
Weet iemand hoe de plaat noemt met die videoclip waarbij iemand op straat licht en er telkens meer mensen bij gaan liggen. Dank u
Just
Claudia_xzaterdag 17 mei 2003 @ 21:58
quote:
Op dinsdag 13 mei 2003 11:39 schreef theofiel172 het volgende:
Radiohead vind ik verreweg de beste band! Ze begonnen slecht met een puberaal liedje (Creep) maar The Bends en OK Computer zijn echt meesterwerken.
Nou ja, Pablo Honey is natuurlijk ook wat 'puberaal'. Achteraf bezien m.i. het minste album. 'Blow Out' vind ik er wel uitsteken.
_Maria_zaterdag 17 mei 2003 @ 22:17
quote:
Op zondag 11 mei 2003 20:01 schreef Claudia_x het volgende:
Ach, Radiohead wordt in het algemeen beschouwd als een pretentieuze, deprimerende doch diepzinnige band. Daar zie je dan veelal 2 soorten reacties op: mensen die zichzelf toch zeker óók intellectueel en verfijnd vinden en dus de muziek de hemel in prijzen (terwijl ze er maar moeilijk naar kunnen luisteren), en zij die de band verafschuwen vanwege het quasi intellectuele geneuzel (terwijl ze er maar moeilijk naar kunnen luisteren). In feite zijn de twee het dus uitermate met elkaar eens.

Er bestaat een Derde Weg!


ik kan er persoonlijk goed naar luisteren (okc heeft mij door de puberteit gesleept) maar mijn huisgenoten zeggen er een acute depressie van te krijgen. Er is ook niks zelfs maar optimistisch aan. Heb ik niks op tegen maar waarom in godsnaam is die muziek zo vreselijk pessimistisch als Yorke tegenwoordig een gelukkige huisvader is? Zelfs Nick Cave lijkt er tegenwoordig een stuk op vooruitgegaan te zijn wat betreft persoonlijk geluk -waarom moet Yorke volhouden dat de wereld in het algemeen en het leven in het bijzonder een poel vol ellende is? Ik ben het met hem eens maar ik heb dan tenminste nog het verstand mij niet voort te planten. Ik kan dat niet zo goed met elkaar rijmen, het doet er ook niet toe maar het stoort me wel, echt geloven zoals vroeger doe ik hem niet meer.
zodiakkzondag 18 mei 2003 @ 18:43
quote:
Op zaterdag 17 mei 2003 22:17 schreef _Maria_ het volgende:

[..]

ik kan er persoonlijk goed naar luisteren (okc heeft mij door de puberteit gesleept) maar mijn huisgenoten zeggen er een acute depressie van te krijgen. Er is ook niks zelfs maar optimistisch aan. Heb ik niks op tegen maar waarom in godsnaam is die muziek zo vreselijk pessimistisch als Yorke tegenwoordig een gelukkige huisvader is? Zelfs Nick Cave lijkt er tegenwoordig een stuk op vooruitgegaan te zijn wat betreft persoonlijk geluk -waarom moet Yorke volhouden dat de wereld in het algemeen en het leven in het bijzonder een poel vol ellende is? Ik ben het met hem eens maar ik heb dan tenminste nog het verstand mij niet voort te planten. Ik kan dat niet zo goed met elkaar rijmen, het doet er ook niet toe maar het stoort me wel, echt geloven zoals vroeger doe ik hem niet meer.


Je bent dan ook geen puber meer.
Theeboonzondag 18 mei 2003 @ 19:20
Ik let niet zo vaak op de teksten bij Radiohead eigenlijk.
peacemanzondag 18 mei 2003 @ 22:01
Radiohead vind ik persoonlijk super. Ik heb ze op Pinkpop 2001 gezien en heb 7 kwartier kippevel gehad en ik hoop dat op Rock Werchter weer te gaan beleven. De mp3s van het nieuwe album klinken goed en de nieuwe cd heb ik al besteld....
theofiel172zondag 18 mei 2003 @ 22:47
quote:
Ik let niet zo vaak op de teksten bij Radiohead eigenlijk.
Doen joh, geeft je wat te denken en misschien gaat er wel een hele wereld voor je open. Of je wordt helemaal depressief (ik werd niet bepaald happy van de tekst van Street Spirit).

Ze speelden gisteren in Dublin, hier is een review. Ze speelden ook oudere liedjes, da's mooi

Trauma_Chirurgmaandag 26 mei 2003 @ 17:37
kan iemand deze radiohead n00b misschien wat goede nummers van hun aanbevelen?

vind Radiohead - Exit Music (For A Film), Radiohead - Fake Plastic Trees, Radiohead - Creep en natuurlijk Radiohead - Karma Police super vet.

weet verder weinig van de band alleen dat ze super goede muziek maken..

Scyllamaandag 26 mei 2003 @ 18:43
quote:
Op maandag 26 mei 2003 17:37 schreef Trauma_Chirurg het volgende:
kan iemand deze radiohead n00b misschien wat goede nummers van hun aanbevelen?
Ga eens snel Paranoid Android, Packed Like Sardines in a Crushed Tin Box, Idioteque, I Might Be Wrong, Electioneering, Climbing up the walls, Just, My Iron Lung en Optimistic luisteren! (Ik schud even snel een paar opvallend enorm goeie nummers uit mijn mouw, afgezien dat eigelijk alle Radiohead nummer opvallend goed zijn)

Ik heb zin in Werchter.

Sandermaandag 26 mei 2003 @ 18:45
Radiohead is OK..
spacemangraigmaandag 26 mei 2003 @ 20:46
quote:
Op maandag 26 mei 2003 18:43 schreef Scylla het volgende:

[..]

Ik heb zin in Werchter.


Ik ook zeker nadat ik dit las:

Popsprokkels: Radiohead
De te kloppen band van Rock Werchter wordt Radiohead. Tijdens een mini-tournee door Engeland lieten Thom Yorke & Co immers zien dat ze in bloedvorm verkeren, en met "Hail The Thief" ook live voor kippenvel kunnen zorgen. Voor het slotconcert van de tournee, in de Londense Shepherds Bush Empire, zette de band ook een cameraploeg van MTV op de guestlist. De muziekzender zal het concert op 8 juni uitzenden, om zo het wachten op "Hail The Thief" wat draaglijker te maken. Het album wordt pas op 10 juni in de platenrekken verwacht, maar is nu al één van de meest besproken platen van 2003. (bron: NME) (WVD)

[26/5/2003]


_Maria_zaterdag 31 mei 2003 @ 04:09
quote:
Op zondag 18 mei 2003 18:43 schreef zodiakk het volgende:

[..]

Je bent dan ook geen puber meer.


dat wil niet zeggen dat er niet nog altijd mensen zijn die ik wel geloof.
Kwarkzaterdag 31 mei 2003 @ 04:14
Radiohead is overrated. Tot zover mijn nuttige bijdrage aan dit topic.
amnesiaczaterdag 31 mei 2003 @ 06:59
quote:
Op zaterdag 31 mei 2003 04:14 schreef Kwark het volgende:
Radiohead is overrated. Tot zover mijn nuttige bijdrage aan dit topic.
Misschien heb je nog wat feiten en meningen om dit bericht te onderbouwen?
Kwarkzaterdag 31 mei 2003 @ 08:18
quote:
Op zaterdag 31 mei 2003 06:59 schreef amnesiac het volgende:

[..]

Misschien heb je nog wat feiten en meningen om dit bericht te onderbouwen?


Ja hoor. Er zijn veel betere bands. OK computer is een aardige plaat, maar overhyped. Het mooiste aan creep zijn de knarsende gitaren vlak voordat het refrein inzet. Tom Yorke is een middelmatige zanger met een eenzijdig stemgeluid dat mij niet overdreven aanspreekt. Ze hebben twee klassieke clips gemaakt (Just & paranoid Android).

Kortom: wel leuk, niet wereldschokkend.

peacemanzaterdag 31 mei 2003 @ 09:01
quote:
Op zaterdag 31 mei 2003 08:18 schreef Kwark het volgende:

[..]

Ja hoor. Er zijn veel betere bands. OK computer is een aardige plaat, maar overhyped. Het mooiste aan creep zijn de knarsende gitaren vlak voordat het refrein inzet. Tom Yorke is een middelmatige zanger met een eenzijdig stemgeluid dat mij niet overdreven aanspreekt. Ze hebben twee klassieke clips gemaakt (Just & paranoid Android).

Kortom: wel leuk, niet wereldschokkend.


Even een paar vraagjes:
De clip van Street Spirit is niet klassiek??
En van Pyramid song?

Hoe goed kent jij Radiohead eigenlijk? Ken je alleen hun singles of ken je alles?

Kan het wellicht ook zijn dat je Radiohead gewoon niet zo erg kan waarderen?

En vraag me af welke bands dan beter zijn?
In andere vorm gesteld: Welke (betere) bands slaan continue nieuwe richtingen in en krijgen alleen maar weer meer invloed op de (pop)muziek?

Ik ken er wel een paar die misschien gelijkwaardig zijn wat dat betreft: Tool en wijlen Smashing Pumpkins, maar misschien weet jij het beter?

Kwarkzaterdag 31 mei 2003 @ 09:40
quote:
Op zaterdag 31 mei 2003 09:01 schreef peaceman het volgende:

[..]

Even een paar vraagjes:
De clip van Street Spirit is niet klassiek??
En van Pyramid song?


In mijn ogen niet nee .
quote:
Hoe goed kent jij Radiohead eigenlijk? Ken je alleen hun singles of ken je alles?
Ik heb alleen Pablo Honey, wat ik trouwens een kutalbum vind. Daarna ken ik alleen de singles, en heb ik de platen af en toe wel eens gehoord op feestjes. Een expert ben ik dus zeker niet, maar ik heb genoeg gehoord om mij een mening te vormen.
quote:
Kan het wellicht ook zijn dat je Radiohead gewoon niet zo erg kan waarderen?
Ja he he . Ik debiteer slechts mijn mening, geen universele waarheid. Als jij Radiohead de beste band vindt sinds de oerknal, geniet ervan. Ik vind ze overrated .
quote:
En vraag me af welke bands dan beter zijn?
In andere vorm gesteld: Welke (betere) bands slaan continue nieuwe richtingen in en krijgen alleen maar weer meer invloed op de (pop)muziek?

Ik ken er wel een paar die misschien gelijkwaardig zijn wat dat betreft: Tool en wijlen Smashing Pumpkins, maar misschien weet jij het beter?


Het continue nieuwe wegen inslaan en invloed hebben op de popmuziek vind ik geen criteria voor kwaliteit, dus wat dat betreft hanteren we een andere definitie. En met "beter weten" heeft dat niets te maken.

Maar goed, ik vind Nick Cave een groter artiest dan Tom Yorke ooit zal zijn. Shannon Hoon had het in zich, maar heeft het helaas niet meer kunnen waarmaken door zijn vroegtijdige dood. Met zijn band Blind Melon wist hij echter wel een graad van puurheid te bereiken die Radiohead naar mijn bescheiden mening nimmer zal benaderen. Counting Crows is een band die mij muzikaal en tekstueel veel dieper weet te raken dan Radiohead, en datzelfde geldt voor Jenniffer Terran.
Badly drawn boy vind ik een véél bekwamere songsmid dan Tom Yorke, en verder vegen naar mijn bescheiden smaak en mening groepen als Coldplay, Supergrass of Bettie Serveert de vloer aan met Tom Yorke & co, zowel qua intensiteit, oprechtheid als puur luistergenot. En dan zou ik Björk, Ani diFranco, the Avalanches, Soul Asylum, Asylum Street Spankers, Dinosaur Jr, Morcheeba en Red Hot Chili Peppers bijna nog vergeten . Om er maar een paar te noemen.

Luistergenot, wil ik nog even erbij vermelden, daaraan ontbreekt het mij bij Radiohead teveel om ze echt goed te vinden. Ze hebben een beetje van alles, maar van niets genoeg.
Ik vind ze dus, zoals gezegd, wel aardig.

peacemanzaterdag 31 mei 2003 @ 10:28
quote:
Op zaterdag 31 mei 2003 09:40 schreef Kwark het volgende:

[..]

In mijn ogen niet nee .
[..]

Ik heb alleen Pablo Honey, wat ik trouwens een kutalbum vind. Daarna ken ik alleen de singles, en heb ik de platen af en toe wel eens gehoord op feestjes. Een expert ben ik dus zeker niet, maar ik heb genoeg gehoord om mij een mening te vormen.
[..]

Ja he he . Ik debiteer slechts mijn mening, geen universele waarheid. Als jij Radiohead de beste band vindt sinds de oerknal, geniet ervan. Ik vind ze overrated .
[..]

Het continue nieuwe wegen inslaan en invloed hebben op de popmuziek vind ik geen criteria voor kwaliteit, dus wat dat betreft hanteren we een andere definitie. En met "beter weten" heeft dat niets te maken.

Maar goed, ik vind Nick Cave een groter artiest dan Tom Yorke ooit zal zijn. Shannon Hoon had het in zich, maar heeft het helaas niet meer kunnen waarmaken door zijn vroegtijdige dood. Met zijn band Blind Melon wist hij echter wel een graad van puurheid te bereiken die Radiohead naar mijn bescheiden mening nimmer zal benaderen. Counting Crows is een band die mij muzikaal en tekstueel veel dieper weet te raken dan Radiohead, en datzelfde geldt voor Jenniffer Terran.
Badly drawn boy vind ik een véél bekwamere songsmid dan Tom Yorke, en verder vegen naar mijn bescheiden smaak en mening groepen als Coldplay, Supergrass of Bettie Serveert de vloer aan met Tom Yorke & co, zowel qua intensiteit, oprechtheid als puur luistergenot. En dan zou ik Björk, Ani diFranco, the Avalanches, Soul Asylum, Asylum Street Spankers, Dinosaur Jr, Morcheeba en Red Hot Chili Peppers bijna nog vergeten . Om er maar een paar te noemen.

Luistergenot, wil ik nog even erbij vermelden, daaraan ontbreekt het mij bij Radiohead teveel om ze echt goed te vinden. Ze hebben een beetje van alles, maar van niets genoeg.
Ik vind ze dus, zoals gezegd, wel aardig.


Als puur (persoonlijk) luistergenot zou dat kunnen ja. Feit is bijvoorbeeld wel dat Coldplay (ook een goede band hoor) de weg van Radiohead ten tijde van The Bends is ingeslagen. Radiohead zal over 30 jaren nog genoemd worden (verglijkbaar met The Beatles, al waren die uniek) en coldplay op grond van het tweede album zeker niet, misschien op grond van het eerste. Dat je zegt dat jou voorkeuren de vloer aanvegen met Radiohead qua intensiteit en oprechtheid is feitelijk onjuist, dat jij dat vindt is weer wat anders...
Shannon Hoon is idd veel te vroeg gestorven....
Kwarkzaterdag 31 mei 2003 @ 10:49
quote:
Op zaterdag 31 mei 2003 10:28 schreef peaceman het volgende:

Als puur (persoonlijk) luistergenot zou dat kunnen ja. Feit is bijvoorbeeld wel dat Coldplay (ook een goede band hoor) de weg van Radiohead ten tijde van The Bends is ingeslagen. Radiohead zal over 30 jaren nog genoemd worden (verglijkbaar met The Beatles, al waren die uniek) en coldplay op grond van het tweede album zeker niet, misschien op grond van het eerste. Dat je zegt dat jou voorkeuren de vloer aanvegen met Radiohead qua intensiteit en oprechtheid is feitelijk onjuist, dat jij dat vindt is weer wat anders...
Shannon Hoon is idd veel te vroeg gestorven....


Iedereen vergelijkt Coldplay altijd met Radiohead, maar waarom hoor ik nooit de vergelijking met U2?

Dat even terzijde, je snijdt vind ik wel een interessant punt aan: de legacy van een artiest als factor voor kwaliteit. Nou denk ik dat er in de top 100 aller tijden van 2050 vast wel een nummertje van Coldplay zal staan, maar het lijkt er inderdaad op dat Radiohead muziekgeschiedenis heeft geschreven.

Vaak schuilt de waarde van een dergelijke artiest juist in de navolging die ze krijgen, en niet in de intrinsieke waarde van hun artistiek product an sich. Ik vind Crowded House fijner om naar te luisteren dan the beatles, en veel moderne fantasy vind ik boeiender dan Tolkien. Zo vind ik eminem ook "beter" dan grandmaster flash, of zeg ik nu iets heel doms? Een of andere oer-rapper dan maar, ik ben daar niet zo in thuis.

Om nog even naar the Beatles te gaan, je zou kunnen stellen dat zij de uitvinders zijn van het popliedje, zoals dat al bijna vijftig jaar wordt geschreven. Inmiddels zijn er heel wat bands opgestaan die in ieder geval gemeten naar feitelijke criteria gemeten een stuk beter zijn dan the beatles. John en Paul wilden nog wel eens een valse noot raken, vituozen waren het niet, en met een deuntje als Love me do hoef je tegenwoordig ook niet meer aan te komen.

Het is allemaal zwaar verouderd, ook al waren het destijds studiopioniers en is hun invloed voelbaar in èlke tegenwoordige band. Inclusief Radiohead. Tja, ik vind Radiohead een stuk beter dan the beatles. De grove diamant is steeds verder afgeslepen en geperfectioneerd.

Niet dat ik nou zo ver wil gaan om te zeggen dat (bijvoorbeeld) Coldplay the next big step is na Radiohead, maar ik stel wel mijn vraagtekens bij het argument dat ze beter zouden zijn omdat ze meer invloed hebben, omdat ze op een bepaalde manier pioniers zouden zijn, of dat

quote:
[mijn] voorkeuren de vloer aanvegen met Radiohead qua intensiteit en oprechtheid is feitelijk onjuist

Op de vraag of Radiohead een van de belangrijkste hedendaagse bands is voor de popgeschiedenis moet ik absoluut ja antwoorden.

Maar dat maakt ze zeker nog niet beter.

Overigens vind ik -persoonlijk- wat Radiohead doet niet dermate bijzonder dat ik ze een dergelijke invloedrijke rol zou hebben voorspeld
Vandaar overrated
.

Ik zal trouwens weer eens wat nummers van ze downloaden, mijn interesse is toch wel enigszins aangewakkerd door deze discussie .

peacemanzaterdag 31 mei 2003 @ 11:06
quote:
Op zaterdag 31 mei 2003 10:49 schreef Kwark het volgende:

[..]

Iedereen vergelijkt Coldplay altijd met Radiohead, maar waarom hoor ik nooit de vergelijking met U2?

Dat even terzijde, je snijdt vind ik wel een interessant punt aan: de legacy van een artiest als factor voor kwaliteit. Nou denk ik dat er in de top 100 aller tijden van 2050 vast wel een nummertje van Coldplay zal staan, maar het lijkt er inderdaad op dat Radiohead muziekgeschiedenis heeft geschreven.

Vaak schuilt de waarde van een dergelijke artiest juist in de navolging die ze krijgen, en niet in de intrinsieke waarde van hun artistiek product an sich. Ik vind Crowded House fijner om naar te luisteren dan the beatles, en veel moderne fantasy vind ik boeiender dan Tolkien. Zo vind ik eminem ook "beter" dan grandmaster flash, of zeg ik nu iets heel doms? Een of andere oer-rapper dan maar, ik ben daar niet zo in thuis.

Om nog even naar the Beatles te gaan, je zou kunnen stellen dat zij de uitvinders zijn van het popliedje, zoals dat al bijna vijftig jaar wordt geschreven. Inmiddels zijn er heel wat bands opgestaan die in ieder geval gemeten naar feitelijke criteria gemeten een stuk beter zijn dan the beatles. John en Paul wilden nog wel eens een valse noot raken, vituozen waren het niet, en met een deuntje als Love me do hoef je tegenwoordig ook niet meer aan te komen.

Het is allemaal zwaar verouderd, ook al waren het destijds studiopioniers en is hun invloed voelbaar in èlke tegenwoordige band. Inclusief Radiohead. Tja, ik vind Radiohead een stuk beter dan the beatles. De grove diamant is steeds verder afgeslepen en geperfectioneerd.

Niet dat ik nou zo ver wil gaan om te zeggen dat (bijvoorbeeld) Coldplay the next big step is na Radiohead, maar ik stel wel mijn vraagtekens bij het argument dat ze beter zouden zijn omdat ze meer invloed hebben, omdat ze op een bepaalde manier pioniers zouden zijn, of dat
[..]

Op de vraag of Radiohead een van de belangrijkste hedendaagse bands is voor de popgeschiedenis moet ik absoluut ja antwoorden.

Maar dat maakt ze zeker nog niet beter.

Overigens vind ik -persoonlijk- wat Radiohead doet niet dermate bijzonder dat ik ze een dergelijke invloedrijke rol zou hebben voorspeld
Vandaar overrated
.

Ik zal trouwens weer eens wat nummers van ze downloaden, mijn interesse is toch wel enigszins aangewakkerd door deze discussie .


Ben het met je eens dat liedjes als Love me do niet echt meer aan hoeft te komen. Maar sommige albums van The beatles staan nog steeds overeid (bv. Sgt Peppers). Neem alleen al A day in a life. Kan niet anders dan dat Radiohead hier ook naar geluisterd heeft. Overigens ben ik van mening dat Radiohead groeiplaten maakt. De eerste drie keer dat ik ok computer luisterde was ik er bepaald niet kapot van. Nu is dat wel anders. Alle cd's die erna gevolgd zijn (inclusief de nieuwe) hebben bij mij ook tijd nodig gehad. Maar ja... kan nu niet meer zonder hahahaha...
Ik las overigens een interview met Radiohead in het blad Aloha (veel beter muziekblad dan OOR) dat men er nog niet achter is wie de opvolgers zullen zijn van Radiohead.
Wel is heel sterk bewezen dat Coldplay, Muse en JJ72 sterk beinvloed zijn door ze. En vast nog wel veel meer...
Claudia_xzaterdag 31 mei 2003 @ 13:33
quote:
Op zaterdag 31 mei 2003 10:49 schreef Kwark het volgende:

Ik zal trouwens weer eens wat nummers van ze downloaden, mijn interesse is toch wel enigszins aangewakkerd door deze discussie .


Dat lijkt me verstandig. Je hebt een vrij belabberd beeld van Radiohead als je enkel de welbekende hits en Pablo Honey kent. Hoe kun je daar in hemelsnaam op baseren dat Radiohead overschat wordt? Misschien heb je een dusdanige afkeer van pretentieuze recensenten dat je je ongenoegen op de band bent gaan projecteren?
quote:
Tom Yorke is een middelmatige zanger met een eenzijdig stemgeluid dat mij niet overdreven aanspreekt.
Thom Yorke heeft een uniek, doortastend stemgeluid waarmee hij mij als geen ander weet te raken.

[Dit bericht is gewijzigd door Claudia_x op 31-05-2003 13:39]

peacemanzaterdag 31 mei 2003 @ 13:47
quote:
Op zaterdag 31 mei 2003 13:33 schreef Claudia_x het volgende:

Thom Yorke heeft een uniek, doortastend stemgeluid waarmee hij mij als geen ander weet te raken.


Mij ook, maar ja... dat geldt natuurlijk niet voor iedereen...
Misanthroopiazaterdag 31 mei 2003 @ 14:22
quote:
Thom Yorke heeft een uniek, doortastend stemgeluid waarmee hij mij als geen ander weet te raken.

Immmmmmmmmmeeeeeeeeeeeeeerse Your soooooooooooooooooooouuuuuuuuuullllllllll in looooooovvvvvvvvveeeeeeeee

Radiohead is naar mijn mening de beste band van de afgelopen 10 jaar.

Door Radiohead ben ik verliefd geworden op muziek......

Pablo Honey * * * * *

Lekkerste nummers: Stop Whispering, Prove Yourself

My Iron Lung * * * *

Lekkerste nummers: The Trickster, Creep

The Bends * * * * *

Lekkerste nummers: Just, Sulk, Street Spirit

OK Computer * * * * *

Lekkerste nummers: Exit Music, Electioneering, Paranoid Android

Kid A * * * *

Lekkerste nummers: Everything in it's right place, Kid A, Idioteque

Amnesiac * * *

Lekkerste nummers: Knives out

Hail to the Thief * * * *

Lekkerste nummers: 2+2=5, Scatterbrain, Wolf at the Door

B-kantjes e.d.:

Thinking about you (punkversie), Killer Cars, Stupid Car, The Thief, I've Seen It All (met Björk), El Presidente (met Drugstore)

Ik vind dat de topicstarter in zoverre gelijk heeft dat de latere albums van Radiohead minder zijn dan de eerste. Neemt niet weg dat het een briljante band blijft....

theofiel172zaterdag 31 mei 2003 @ 15:16
quote:
Op zaterdag 31 mei 2003 14:22 schreef Misanthroopia het volgende:
Immmmmmmmmmeeeeeeeeeeeeeerse Your soooooooooooooooooooouuuuuuuuuullllllllll in looooooovvvvvvvvveeeeeeeee
Mooi liedje hè! ik heb mijn (iron) longen zo getraind dat ik het helemaal mee kan zingen...was best werk joh Ik kan ook m'n adem net zo lang inhouden als in de 'No Surprises' clip, da's nog zwaarder.

Maar Street Spirit is niet mijn liedje als ik me positief voel...maar anders raak ik best geëmotioneerd door dat liedje. Heb jij dat niet? Ik kan in ieder geval best begrijpen dat ze dat liedje altijd aan het einde van een optreden spelen.

Electioneering en Pop Is Dead vind ik hun slechtste liedjes, vol cliché's Ik heb eerlijk gezegd nog niet zo goed geluisterd naar het nieuwe album, maar dat komt zeker!

mrmiddelzaterdag 31 mei 2003 @ 15:45
Even op de vergelijkingen terugkomend. Coldplay met Radiohead vergelijken heb ik nooit gesnapt.. Coldplay met U2 vergelijken evenmin. Van sommige bands kun je duidelijk horen dat ze sterk beinvloed zijn door Radiohead..maar bands als Coldplay en bijvoorbeeld Saybia (die je ook niet met andere bands moet vergelijken) vind ik niet te vergelijken met Radiohead. In ieder geval vind ik dat er geen rechtstreeks verband tussen die bands bestaat. Uiteindelijk is iedereen die goede muziek maakt gewoon sterk geïnspireerd door Bob Dylan of volgelingen van Dylan.

Heb trouwens net nog geluisterd naar opnames van Radiohead bij Jo Whiley (BBC) van afgelopen woensdag. Erg mooi

theofiel172zaterdag 31 mei 2003 @ 16:44
Nou...dat ben ik niet helemaal met je eens. Aangezien veel fans van Radiohead Coldplay kunnen waarderen en andersom vaak ook. Daaraan kun je wel zien dat er een verband is, ik zeg niet dat Coldplay een kloon is van Radiohead.
methodmichzaterdag 31 mei 2003 @ 16:46
Het is natuurlijk een feit dat Muse, Coldplay, Saybia, Travis, Haven, Starsailor en noem ze allemaal maar op schaamteloze Radiohead ten tijde van The Bends-epigonen zijn.
mrmiddelzaterdag 31 mei 2003 @ 16:46
quote:
Op zaterdag 31 mei 2003 16:44 schreef theofiel172 het volgende:
Nou...dat ben ik niet helemaal met je eens. Aangezien veel fans van Radiohead Coldplay kunnen waarderen en andersom vaak ook. Daaraan kun je wel zien dat er een verband is, ik zeg niet dat Coldplay een kloon is van Radiohead.
Ik doelde dan ook meer op oorzakelijke verbanden.
mrmiddelzaterdag 31 mei 2003 @ 16:50
quote:
Op zaterdag 31 mei 2003 16:46 schreef methodmich het volgende:
Het is natuurlijk een feit dat Muse, Coldplay, Saybia, Travis, Haven, Starsailor en noem ze allemaal maar op schaamteloze Radiohead ten tijde van The Bends-epigonen zijn.
Epigonen nog wel. Ik geloof dat alle bands die je daar noemt op geheel eigen wijze muziek maken. Dat creatieve proces is misschien in _sommige_ van die gevallen beinvloed door muziek zoals die van Radiohead, maar zeker niet meer dan dat. Ik vind "epigonen" wel een hele overtrokken benaming. Alsof Radiohead het wiel heeft uitgevonden en de lijst bands die je noemt alleen nog maar hetzelfde soort wielen heeft gemaakt zonder eigen creatieve inbreng.

De kortzichtigheid van sommige mensen.. ik kan er echt niet tegen.

Overigens stel ik voor het onderwerp weer terug te brengen op Radiohead Muziek moet een passie zijn, een liefhebberij. Geen bron van ergernissen

[Dit bericht is gewijzigd door mrmiddel op 31-05-2003 16:59]

theofiel172zaterdag 31 mei 2003 @ 17:05
Even op je avatar...dat moet je helemaal niet vergelijken met Radiohead. Thom Yorke heeft bij zijn geboorte een verlamd oog gekregen, dat zie je wel tijdens optredens en sommige videoclips. (muggezifter ben ik hè )

Maar ik vraag me wel af of Coldplay en Saybia een gitaar hebben gepakt als Radiohead niet had bestaan. Je hoort wel dat ze geïnspireerd zijn door Radiohead, bijvoorbeeld de cryptische teksten. Dat hebben ze wel gemeen.

Ja, terug naar Radiohead Paranoid Android is goed

[Dit bericht is gewijzigd door theofiel172 op 31-05-2003 17:07]

mrmiddelzaterdag 31 mei 2003 @ 17:06
quote:
Op zaterdag 31 mei 2003 17:05 schreef theofiel172 het volgende:
Even op je avatar...dat moet je helemaal niet vergelijken met Radiohead. Thom Yorke heeft bij zijn geboorte een verlamd ook gekregen, dat zie je wel tijdens optredens en sommige videoclips. (muggezifter ben ik hè )

Maar ik vraag me wel af of Coldplay en Saybia een gitaar hebben gepakt als Radiohead niet had bestaan. Je hoort wel dat ze geïnspireerd zijn door Radiohead, bijvoorbeeld de cryptische teksten. Dat hebben ze wel gemeen.


Het was Bob Dylan.. en niemand anders

En Thom Yorke staat me net iets te groot op de cover van OOR

En het is mijn eigen oog

methodmichzaterdag 31 mei 2003 @ 17:17
quote:
Op zaterdag 31 mei 2003 16:50 schreef mrmiddel het volgende:

[..]

Epigonen nog wel. Ik geloof dat alle bands die je daar noemt op geheel eigen wijze muziek maken. Dat creatieve proces is misschien in _sommige_ van die gevallen beinvloed door muziek zoals die van Radiohead, maar zeker niet meer dan dat. Ik vind "epigonen" wel een hele overtrokken benaming. Alsof Radiohead het wiel heeft uitgevonden en de lijst bands die je noemt alleen nog maar hetzelfde soort wielen heeft gemaakt zonder eigen creatieve inbreng.

De kortzichtigheid van sommige mensen.. ik kan er echt niet tegen.


De bands zijn allemaal ontstaan toen Radiohead al een tijdje bezig was en hebben zich door die sound laten inspireren. Muse kopieert de sound op Showbiz wel haast volledig... Maar ja, als je dat niet wilt zien...
mrmiddelzaterdag 31 mei 2003 @ 17:19
quote:
Op zaterdag 31 mei 2003 17:17 schreef methodmich het volgende:

[..]

De bands zijn allemaal ontstaan toen Radiohead al een tijdje bezig was en hebben zich door die sound laten inspireren. Muse kopieert de sound op Showbiz wel haast volledig... Maar ja, als je dat niet wilt zien...


Muse wil ik helemaal niet zien en de kortzichtigheid is completely yours. Tuurlijk word je geïnspireerd door bands waar je naar luistert. Maar wat die bands maakten was nog wel hun eigen ding. En niets anders.

Epigonen worden gedreven door kopieer-drang en voegen zelf niets toe. Terwijl bij bijna alle vermeende Radiohead-klonen de muziek wel gewoon op creatieve wijze is ontstaan. Misschien beinvloed door Radiohead.. wat jij wilt. Maar niet meer dan dat.. echt niet meer dan dat.

Alles wat ook maar een beetje op Radiohead lijkt is een Radiohead-kloon? Dacht het niet.

peacemanzaterdag 31 mei 2003 @ 17:57
quote:
Op zaterdag 31 mei 2003 17:19 schreef mrmiddel het volgende:

[..]

Muse wil ik helemaal niet zien en de kortzichtigheid is completely yours. Tuurlijk word je geïnspireerd door bands waar je naar luistert. Maar wat die bands maakten was nog wel hun eigen ding. En niets anders.

Epigonen worden gedreven door kopieer-drang en voegen zelf niets toe. Terwijl bij bijna alle vermeende Radiohead-klonen de muziek wel gewoon op creatieve wijze is ontstaan. Misschien beinvloed door Radiohead.. wat jij wilt. Maar niet meer dan dat.. echt niet meer dan dat.

Alles wat ook maar een beetje op Radiohead lijkt is een Radiohead-kloon? Dacht het niet.


Even voor de duidelijkheid: Het gaat er niet om of die bands die genoemd worden goed of slecht zijn. Ik kan muse, coldplay, saybia etc. best waarderen. Maar ze hebben wel degelijk goed naar Radiohead geluisterd. Dat is geen schande hoor. Misschien is het daarom juist wel goed dat Radiohead met vooral Kid A een nieuwe weg ingeslagen is. Worden ze weer meer herkenbaar, alhoewel... Tom Yorke zijn stem valt altijd op.....
Maar ik ga ze deze zomer voor de 2e keer zien en ik vind het eigenlijk jammer dat het hoogtepunt van Werchter gelijk op de eerste dag zit.....
mrmiddelzaterdag 31 mei 2003 @ 18:59
Volgensmij als je op deze manier bezig gaat kun je alle bands op de wereld in totaal 20 groepen van bepaalde klonen indelen. Ben je snel klaar. Ik vind het goedkoop, gemakkelijk en walgelijk. De jongens van Radiohead hebben steengoede muziek gemaakt, maar ik vind een aantal van de vermeende kloon-bands toch weer hele andere kenmerken hebben die je niet in Radiohead terugvindt en het gezicht van de band bepalen. De sfeer van het album van Saybia vind je bijvoorbeeld nergens anders terug.. en de live-solo's ook niet. Bij Coldplay vind ik dat die jongens textueel een veel persoonlijkere benadering hebben gezocht en Radiohead is níet één van de grote invloeden van Coldplay. Echo & The Bunnymen en dergelijke zijn de grootste invloed geweest voor Coldplay, niet Radiohead. Als ik The Bends en de 2 Coldplay-albums naast elkaar leg hoor ik maar verdomd weinig overeenkomsten.

Ik vind dat we hier heel duidelijk met een stroming te maken hebben.. waarin in bepaalde dingen zeker duidelijk een trend is gezet door Radiohead, maar dat doet in grote lijnen niets af aan de creativiteit van alle andere bands in die stroming. Veel bands, waaronder Saybia, waren allang voordat The Bends werd gemaakt op dezelfde manier bezig met hetzelfde genre muziek.

En ik ben blij met die stroming. En natuurlijk zou die stroming nooit hetzelfde zijn geweest zonder Radiohead. Maar je kunt ook overdrijven.

mrmiddelzaterdag 31 mei 2003 @ 19:03
En nog even terugkomend op mijn berichtje dat ik poste in reactie op methodmich: Ik reageerde zo fel omdat ik struikelde over het woordje epigoon. Een epigoon is een artiest die precies zijn voorganger probeert na te doen, het liefst zonder enige eigen toevoeging.

Eigenlijk belachelijk dat ik daar überhaupt op reageerde.

spacemangraigzaterdag 31 mei 2003 @ 19:22
Muse is toch echt wel heel anders dan Radiohead hoor, die vergelijking slaat nergens op. Ze zijn geinspireerd door Radiohead, maar net zo goed door Nirvana en the Smashing Pumpkins. Muse is veel meer Rock 'n Roll dan Radiohead.
Kirkezaterdag 31 mei 2003 @ 19:28
Heb vanmiddag Hail to the Thief zitten luisteren, toch weer een fijne plaat! Moet soms erg wennen aan alle nieuwe geluiden en Yorke's stem, maar ik denk dat als ik m wat vaker heb gehoord ik wederom verkocht ben.
Enne... Muse is een leuke Buckley/Pumpkins kloon, maar heeft niet de charme en de ballen van Radiohead.
Hail!
Scyllazaterdag 31 mei 2003 @ 19:42
quote:
Op zaterdag 31 mei 2003 15:16 schreef theofiel172 het volgende:

[..]

Electioneering en Pop Is Dead vind ik hun slechtste liedjes, vol cliché's


Nee! Electioneering is zooo goed! Die gitaarpartijen, en de tekst die heel goed bij de muziek aansluit! When I"ll go forward, you go backward, and somewhere we will meet" en dan die muziek die als het ware naar elkaar toeloopt, echt een geweldig nummer!
spacemangraigzaterdag 31 mei 2003 @ 20:06
Iron Lung vind ik het minste nummer. Die ruige stukken verpesten het hele nummer imho. Beste: paranoid android (duh), exit music, karma police, let down, climbing up walls, streetspirit en fake plastic trees (eigenlijk zijn ze allemaal errug goed).
Whistler112zaterdag 31 mei 2003 @ 20:37
radiohead

heb
- Amnesiac
- Hail to the thief
- I might be wrong (live recordings)
- Kid A
- Live from Warrington UK
- Lost Treasures (2 cd's)
- OK Computer
- Pablo Honey
- The bends
- Towering above the rest (10 cd's!)
- Street Spirit (2 meter sessions)
- Rarities

Rarities weet ik niet echt wat het is, gewoon een heleboel vage zooi, maar kan er niet echt een tracklist ofzo van vinden. Maarjah, bij elkaar is het 2.14 gb aan radiohead, en vind het bijna allemaal best wel vet klinken

edit:
- d vergeten
- heb btw niet hele topic doorgelezen

Scyllazaterdag 31 mei 2003 @ 21:18
quote:
Op zaterdag 31 mei 2003 20:37 schreef Whistler112 het volgende:
radiohead

heb
- Amnesiac
- Hail to the thief
- I might be wrong (live recordings)
- Kid A
- Live from Warrington UK
- Lost Treasures (2 cd's)
- OK Computer
- Pablo Honey
- The bends
Towering above the rest (10 cd's!)
- Street Spirit (2 meter sessions)
- Rarities

Rarities weet ik niet echt wat het is, gewoon een heleboel vage zooi, maar kan er niet echt een tracklist ofzo van vinden. Maarjah, bij elkaar is het 2.14 gb aan radiohead, en vind het bijna allemaal best wel vet klinken

edit:
- d vergeten
- heb btw niet hele topic doorgelezen


Ah, toch best vet als je dat allemaal hebt Origineel of alleen op je computer? En die "Towering above the rest" (of was het masses?) dar heb ik ook wat over gehoord, dat dat een echte 10cd box is, of is het alleen maar een bootleg?

Argh, Iron Lung is ook een retevet nummer! Juist die harde stukken! Ik heb er helemaal niks op tegen als Radiohead er eens lekker tegenaan beukt. "Just" heeft trouwens ook heerlijke gitaarstukken, vind ik prachtig. En nu we het toch over Radiohead-gitaarstijl hebben, "You", het eerste nummer van Pablo Honey is ook wel een verrekte mooi nummer.

amnesiaczaterdag 31 mei 2003 @ 21:19
quote:
Op zaterdag 31 mei 2003 20:37 schreef Whistler112 het volgende:
radiohead

heb
- Amnesiac
- Hail to the thief
- I might be wrong (live recordings)
- Kid A
- Live from Warrington UK
- Lost Treasures (2 cd's)
- OK Computer
- Pablo Honey
- The bends
- Towering above the rest (10 cd's!)
- Street Spirit (2 meter sessions)
- Rarities

Rarities weet ik niet echt wat het is, gewoon een heleboel vage zooi, maar kan er niet echt een tracklist ofzo van vinden. Maarjah, bij elkaar is het 2.14 gb aan radiohead, en vind het bijna allemaal best wel vet klinken

edit:
- d vergeten
- heb btw niet hele topic doorgelezen


Ik heb Strung out on OK Computer, The string quartet tribute to Radiohead.

OK Computer instrumentaal gespeeld door een groep strijkers, best wel mooi

Whistler112zaterdag 31 mei 2003 @ 21:28
oeh klinkt wel kewl
ook eens downloaden.
(heb radiohead niet legaal, niets negatiefs tov radiohead, heb nergens wat legaal van. behalve wat oude meuk van vroeger, waar ik alleen the prodigy - the fat of the land nog van luister, de rest is zooi)

maaruh, sommige nummers waar een toon in zit die heel vaak herhaald word vinnik niet zo best, ga ik me beetje irriteren aan die ene toon.
bijvoorbeeld in "Packt Like Sardines In A Crushed Tin Box", zit zo'n pieptoon achtig iets. Soms luister ik het wel af enzo of luister ik een stukkie, maar meestal niet helemaal.

peacemanzaterdag 31 mei 2003 @ 21:48
heeft zo'n 3 gigabyte van Radiohead......
Kirkezaterdag 31 mei 2003 @ 21:53
Thom Yorke heeft toch ook een nummer met Bjork gedaan voor de cd Dancer in the Dark? Twee zielige vogeltjes blijken het, maar ondertussen de meest stronteigenwijze muzikanten die je bij elkaar kunt zetten. Geweldig!
Imposante film ook.
Misanthroopiazondag 1 juni 2003 @ 03:32
quote:
Op zaterdag 31 mei 2003 21:53 schreef Kirke het volgende:
Thom Yorke heeft toch ook een nummer met Bjork gedaan voor de cd Dancer in the Dark? Twee zielige vogeltjes blijken het, maar ondertussen de meest stronteigenwijze muzikanten die je bij elkaar kunt zetten. Geweldig!
Imposante film ook.
Björk with Thom Yorke - I've seen it all


Kent niemand hier de CD My Iron Lung?? Staan ook zeer lekkere nummers op. Vooral The Trickster.....

_Vampierheks_zondag 1 juni 2003 @ 07:32
The Bends is een wereld CD!
Kirkezondag 1 juni 2003 @ 08:30
quote:
Op zondag 1 juni 2003 03:32 schreef Misanthroopia het volgende:

[..]

Björk with Thom Yorke - I've seen it all


Kent niemand hier de CD My Iron Lung?? Staan ook zeer lekkere nummers op. Vooral The Trickster.....


Was mijn eerste Radiohead cd! Wat ruiger, simpeler. Ben door de jaren heen meegegroeid naar de nieuwe sound, Kid A redt het bij mij net niet, maar Amnesiac en Hail zijn weer pareltjes!
Scyllazondag 1 juni 2003 @ 10:57
quote:
Op zondag 1 juni 2003 03:32 schreef Misanthroopia het volgende:

[..]

Björk with Thom Yorke - I've seen it all


Kent niemand hier de CD My Iron Lung?? Staan ook zeer lekkere nummers op. Vooral The Trickster.....


Ja, die heb ik...is volgens mij nooit gereleased als zijnde een full-lenght album, meer een EP tussen Pablo Honey en the Bends ofzoiets. Wel een goeie cd, met inderdaad het nummer the Trickster, en die akoestische versie van Creep.
spacemangraigzondag 1 juni 2003 @ 12:47
quote:
Op zondag 1 juni 2003 03:32 schreef Misanthroopia het volgende:

[..]

Björk with Thom Yorke - I've seen it all


Kent niemand hier de CD My Iron Lung?? Staan ook zeer lekkere nummers op. Vooral The Trickster.....


Bjork staat donderdag voor Radiohead op Rock Werchter. Dus misschien dat ze dat nummer spelen?!
methodmichzondag 1 juni 2003 @ 15:54
Leuk dat MrMiddel Coldplay zo verdedigt, moet kunnen. Doet niks af aan mijn stellingname, waarbij ik vooral Travis als epigoon der epigonen wil uitroepen. Die mannen maken al een paar albums lang The Bends. Overigens had Peaceman gelijk. Het gaat niet om goed of slecht. Het is vrij evident dat er veel invloeden zijn en epigonen was enigszins chargerend, maar dekt de lading grotendeels wel. Coldplay is wat simpeler dan Radiohead, meer "Radiohead voor de massa" zeg maar. Leuke muziek hoor.
mrmiddelzondag 1 juni 2003 @ 16:13
Heb ik het over goed of slecht? Ik vind het enkel beschamelijk dat jij een hele muziekstroming wilt afdoen als een serie Radiohead-epigonen, terwijl elk van de bekende bands in die stroming gewoon haar eigen ding doet, muziek maakt op basis van heel veel verschillende(!) invloeden en dat Radiohead daar een belangrijke in is zal ik niet ontkennen, maar jij gaat me echt heel wat stappen te ver in je generalisatie. Je doet alsof Radiohead voor de genoemde bands niet één van de inspiratiebronnen was maar gewoon een basis om een exacte kopie van te maken. Een wel hele kortzichtige en onzinnige beoordeling die de muziekwereld, zoals ik al zei, in 20 verschillende groepen klonen kan indelen en dan ben je klaar. 20 creatieve groepen en de rest zijn allemaal schaamteloze epigonen.

Werkelijk niet te verteren.

En ik verdedig Coldplay niet. Volgensmij heeft een Coldplay dat niet nodig. Zij doen hun eigen ding en zijn daarin maar voor een klein deel beinvloed door Radiohead en veel meer door andere groepen (die al bestonden ten tijde van The Bends) en zullen ongetwijfeld Radiohead op een dag nog qua grootte overtreffen. Maar dat doet totaal niet ter zake. Zo werkt het niet.

Ik houd niet van het vergelijken van bands in het algemeen. Zolang er geen sprake is van plagiaat of iets wat daar op lijkt is er gewoon sprake van een creatief proces van een band, waarmee men hun eigen ding creëert. Wees nou blij dat er nog zoveel van die bands bekend zijn man.

mrmiddelzondag 1 juni 2003 @ 16:17
En waarom doet het trouwens niets af aan je stellingname? Omdat je het leest, het afdoet als het verdedigen van een bandje (wat echt niet mijn missie is ) en vervolgens op geen enkel punt inhoudelijk reageert?

Laat ook maar zitten.. ik zou zelf ook eens wat meer moeten luisteren. Ik heb gewoon plezier van muziek en hoor zelf maar bar weinig overeenkomsten tussen Radiohead en veel van de genoemde bands. Verschillende mensen luisteren op verschillende manieren naar muziek en daardoor kunnen dingen ineens veel op elkaar lijken, terwijl we in de ander zijn ogen weer te maken hebben met unieke bands.

Het is maar net hoe je er tegenaan kijkt. Ik vind het erg zwaar om bands inhoudelijk op zo'n manier te vergelijken. Dat is voor mij persoonlijk als je over muziek praat ongeveer van dezelfde orde als het ter discussie stellen van artikel 1 van de grondwet in een rechtsstaat. Ik heb veel plezier van muziek en waardeer de creativiteit en inzet van bands altijd enorm. Als ik zou vinden dat de bands waar ik naar luister in grote lijnen Radiohead-epigonen zijn dan zou ik er niet naar luisteren.. dan zou ik het schandelijk vinden. Maar daar is gewoon totaal geen sprake van.

[Dit bericht is gewijzigd door mrmiddel op 01-06-2003 16:22]

theofiel172maandag 2 juni 2003 @ 12:02
Kom op, muziek moet geen ruzie-onderwerp zijn

Toen ik zaterdag nacht thuiskwam zag ik op BBC Radiohead spelen, ze speelden Fake Plastic Trees toen ik het aanzette. Wat is Colin (bassist) trouwens oud geworden....

Heeft iemand hier een audio-opname van dat optreden, of hebben jullie het niet gezien? Het was namelijk 04.00 uur, maar dat zal dan wel een herhaling zijn geweest.

De presentator was er wel stil van, toen ze Fake Plastic Trees speelden

Man_in_a_Shedmaandag 2 juni 2003 @ 14:36
Ik heb een avi van het hele optreden bij dat programma. Ze begonnen met nieuwe single 'There There', dan een erg grappig interview met Jonny en Thom en toen speelden ze 'Fake Plastic Trees' in een schitterende uitvoering. Als je hem wilt, moet je maar even zoeken op de www.ateaseweb.com forums. Daar staat wel ergens een link naar het optreden bij 'Jonathan Ross'. Zeker de moeite van het downloaden waard!
methodmichmaandag 2 juni 2003 @ 17:16
quote:
Op zondag 1 juni 2003 16:17 schreef mrmiddel het volgende:
En waarom doet het trouwens niets af aan je stellingname? Omdat je het leest, het afdoet als het verdedigen van een bandje (wat echt niet mijn missie is ) en vervolgens op geen enkel punt inhoudelijk reageert?

Laat ook maar zitten.. ik zou zelf ook eens wat meer moeten luisteren. Ik heb gewoon plezier van muziek en hoor zelf maar bar weinig overeenkomsten tussen Radiohead en veel van de genoemde bands. Verschillende mensen luisteren op verschillende manieren naar muziek en daardoor kunnen dingen ineens veel op elkaar lijken, terwijl we in de ander zijn ogen weer te maken hebben met unieke bands.

Het is maar net hoe je er tegenaan kijkt. Ik vind het erg zwaar om bands inhoudelijk op zo'n manier te vergelijken. Dat is voor mij persoonlijk als je over muziek praat ongeveer van dezelfde orde als het ter discussie stellen van artikel 1 van de grondwet in een rechtsstaat. Ik heb veel plezier van muziek en waardeer de creativiteit en inzet van bands altijd enorm. Als ik zou vinden dat de bands waar ik naar luister in grote lijnen Radiohead-epigonen zijn dan zou ik er niet naar luisteren.. dan zou ik het schandelijk vinden. Maar daar is gewoon totaal geen sprake van.


Goed epigonisme kan ook mooi zijn hoor....
mrmiddelmaandag 2 juni 2003 @ 18:50
quote:
Op maandag 2 juni 2003 17:16 schreef methodmich het volgende:

[..]

Goed epigonisme kan ook mooi zijn hoor....


Dáár heb je opzich wel weer gelijk in.
quasarsvrijdag 6 juni 2003 @ 16:33
Hebben jullie dit ook (heb ik maar met verdacht weinig nummers) -> Ik kan paranoid android elke dag een paar keer horen zonder te gaan vervelen, echt geniaal nummer, ik geniet elke x weer

(sorry, kben niet zo'n kenner als de meeste hier, maar wilde het even kwijt)

mrmiddelvrijdag 6 juni 2003 @ 23:49
Radiohead zit vanavond in Jools (0:35, BBC2)
peacemanzaterdag 7 juni 2003 @ 12:48
quote:
Op zondag 1 juni 2003 08:30 schreef Kirke het volgende:

[..]

Was mijn eerste Radiohead cd! Wat ruiger, simpeler. Ben door de jaren heen meegegroeid naar de nieuwe sound, Kid A redt het bij mij net niet, maar Amnesiac en Hail zijn weer pareltjes!


Als er nou 1 groeiplaat van Radiohead is...dan is dat KID A toch wel... moest er erg aan wennen, maar er staan toch wel een aantal juweeltjes op!
-Wepeel2-zaterdag 7 juni 2003 @ 13:10
quote:
Op zondag 1 juni 2003 08:30 schreef Kirke het volgende:

[..]

Was mijn eerste Radiohead cd! Wat ruiger, simpeler. Ben door de jaren heen meegegroeid naar de nieuwe sound, Kid A redt het bij mij net niet, maar Amnesiac en Hail zijn weer pareltjes!


Kid A vond ik meteen al fantastisch. Dat hele groeiplaat verhaal heb ik nooit begrepen. Wat een geweldige drive zit er achter die nummers. Heerlijke plaat ook tijdens het autorijden.
zodiakkzaterdag 7 juni 2003 @ 13:35
Het kan natuurlijk zo zijn dat je Radiohead niet kan aanhoren, dat het niet je ding is of dat je het niet snapt. Dat is allemaal heel begrijpelijk, maar wat wel onbegrijpelijk vind is die shitload aan stompzinnige rechtvaardigingen voor die meningen. Het is altijd ontzettend dom geleuter om Radiohead allerlei onzinnige eigenschappen toe te wijzen. Eigenschappen die vooral door de omgeving (de journalistiek, fora, enz) op de band worden geprojecteerd om ze een plaats te geven. Op basis van die percepties je mening vormen getuigt wel van een ontzettende kortzichtigheid. Het is gewoon objectief vast te stellen dat de muziek kundig in elkaar zit en dat de stem een kwaliteit heeft die je waardeert of niet. Zo staat Vork in zijn volste recht als hij zegt dat hij niet naar Autechre kan luisteren, omdat het niets voor hem is, maar hij kan niet zeggen dat de muziek van Autechre niet goed in elkaar zit.

Het is vaak bij het uiten van afkeer van bepaalde muziek dat sommige mensen zichzelf ontzettend laten kennen door zichzelf op een moreel voetstuk te plaatsen.

MasterPeacevrijdag 13 juni 2003 @ 15:49
Thom Yorke quote;

"There are no overtly political lyrics on the record, but it feels political. And Yorke is not exactly nonpartisan: At a recent antiwar rally in Gloucestershire, England, he publicly declared that "the U.S. is being run by religious maniac bigots that stole the election."

So what are we to make of this?

"If the motivation for naming our album had been based solely on the U.S. election, I'd find that to be pretty shallow," he says. "To me, it's about forces that aren't necessarily human, forces that are creating this climate of fear. While making this record, I became obsessed with how certain people are able to inflict incredible pain on others while believing they're doing the right thing. They're taking people's souls from them before they're even dead. My girlfriend--she's a Dante expert--told me that was Dante's theory about authority. I was just overcome with all this fear and darkness. And that fear is the 'thief.'"


http://launch.yahoo.com/spin/content.asp?id=266

Ronny2Kvrijdag 13 juni 2003 @ 16:20
quote:
Op zaterdag 7 juni 2003 13:10 schreef -Wepeel2- het volgende:

[..]

Kid A vond ik meteen al fantastisch. Dat hele groeiplaat verhaal heb ik nooit begrepen. Wat een geweldige drive zit er achter die nummers. Heerlijke plaat ook tijdens het autorijden.


325,47% mee eens!
theofiel172zondag 15 juni 2003 @ 23:12
Mensen die nu wakker zijn, zometeen komt Radiohead op RTL5 bij Wintertijd Ik weet niet welk liedje...
keeperzondag 15 juni 2003 @ 23:15
quote:
Op zaterdag 7 juni 2003 13:10 schreef -Wepeel2- het volgende:
Kid A vond ik meteen al fantastisch. Dat hele groeiplaat verhaal heb ik nooit begrepen. Wat een geweldige drive zit er achter die nummers.
Idem .

Dat begin, Everything in it's Right Place, gaat als een soort warme deken om je heen. Meteen de eerste keer al. En dat is toch niet vaak, dat je zo gegrepen wordt door een album .

theofiel172zondag 15 juni 2003 @ 23:28
quote:
Op zondag 15 juni 2003 23:12 schreef theofiel172 het volgende:
Mensen die nu wakker zijn, zometeen komt Radiohead op RTL5 bij Wintertijd Ik weet niet welk liedje...
't Was dus 'Creep' .... En niet eens live
Maar toch leuk dat ze het lieten zien, had ik niet gedacht bij Manuela Kemp
Claudia_xmaandag 16 juni 2003 @ 08:00
quote:
Op zondag 15 juni 2003 23:15 schreef keeper het volgende:

Dat begin, Everything in it's Right Place, gaat als een soort warme deken om je heen. Meteen de eerste keer al.


En daarom is er geen manier aangenamer om op te staan.
Ronny2Kmaandag 16 juni 2003 @ 08:57
quote:
Op maandag 16 juni 2003 08:00 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

En daarom is er geen manier aangenamer om op te staan.


Net zoals is "Vanilla Sky"...
keepermaandag 16 juni 2003 @ 15:58
quote:
Op maandag 16 juni 2003 08:00 schreef Claudia_x het volgende:
En daarom is er geen manier aangenamer om op te staan.
Het is ook een van mijn favoriete albums om in de cd-speler te leggen als die als wekker functioneert idd .
quote:
Op maandag 16 juni 2003 08:57 schreef Ronny2K het volgende:
Net zoals is "Vanilla Sky"...
Mwah, daar kreeg ik een beetje week gevoel bij, toen Tom Cruise daar in z'n yuppenhuis mee wakker werd .
Claudia_xmaandag 16 juni 2003 @ 16:30
quote:
Op maandag 16 juni 2003 15:58 schreef keeper het volgende:

Mwah, daar kreeg ik een beetje week gevoel bij, toen Tom Cruise daar in z'n yuppenhuis mee wakker werd .


Ik ook.
Ronny2Kmaandag 16 juni 2003 @ 21:40
quote:
Op maandag 16 juni 2003 16:30 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Ik ook.


Vond 't anders wel een mega-vette film...! Later hoorde je 't nummer "I might be wrong" ook nog.
whosvegasmaandag 16 juni 2003 @ 21:45
quote:
Op zondag 10 juni 2001 05:36 schreef tong80 het volgende:
Wat een walgelijke band is het eigenlijk. Ik zit nu naar Rockpalast te kijken, en hetzelfde truukje van de gekwelde mens passeert de revue.

Ze hebben ooit 2 geweldige nummers opgenomen. Maar ja toen was de inspiratie op. Wat moet je dan ? Dan ga je de gekwelde jongeman uithangen. En vooral heel erg moeilijk kijken, en de nummers moeten ook lang duren, en veel echo's op de gitaren, en de stroboscopen moeten we ook niet vergeten. En zo verantwoord, en zo intellectueel, en vooral zo media bewust. Kom op pubers !! trap in deze val !!

Wat een creeps zijn het eigenlijk.



Pleur op, he!!

Radiohead is de meest geniale band die er bestaat, jij luistert zeker naar die gelikte troep uit de top 40 of radio 538? Als je geen verstand van muziek hebt, probeer er dan ook niet over te oordelen!!

peacemanmaandag 16 juni 2003 @ 21:53
joh wind je niet op, laat die muziekbarbaar maar..
theofiel172maandag 16 juni 2003 @ 22:01
quote:
Op maandag 16 juni 2003 21:53 schreef peaceman het volgende:
joh wind je niet op, laat die muziekbarbaar maar..
En twee jaar geleden gepost

Ach, iedereen mag z'n mening geven over Radiohead, hoeft niet altijd positief te zijn, wel? De review van NME.com van HTTT was ook niet positief...so be it

Ik zit nou 20x achter elkaar I Will te draaien...Die had langer moeten zijn. Is dat nou twee keer de stem van Thom zelf? Een duet met jezelf...lache

tong80maandag 16 juni 2003 @ 22:29
quote:
Op maandag 16 juni 2003 21:45 schreef whosvegas het volgende:

[..]

Pleur op, he!!

Radiohead is de meest geniale band die er bestaat, jij luistert zeker naar die gelikte troep uit de top 40 of radio 538? Als je geen verstand van muziek hebt, probeer er dan ook niet over te oordelen!!


Pleur op ? Ik mag m'n mening toch geven ?

Ik hou toevallig van the spice girls en dat soort muziek.

Niet dat dat de beste zangeressen waren, maar die kwamen er gewoon vooruit dat ze niet konden zingen.


keepermaandag 16 juni 2003 @ 22:31
quote:
Op maandag 16 juni 2003 22:01 schreef theofiel172 het volgende:
De review van NME.com van HTTT was ook niet positief...so be it
Wat een ongelooflijke zuurpruim zeg, die recensent daar.
leakmaandag 16 juni 2003 @ 22:33
quote:
Op maandag 16 juni 2003 22:31 schreef keeper het volgende:

[..]

Wat een ongelooflijke zuurpruim zeg, die recensent daar.


"Regard all critics as useless and dangerous"

Ze zeggen wel dat muziekrecensenten mislukte muzikanten zijn

tong80maandag 16 juni 2003 @ 23:20
quote:
Op maandag 16 juni 2003 22:31 schreef keeper het volgende:

[..]

Wat een ongelooflijke zuurpruim zeg, die recensent daar.


Misschien heeft ie wel smaak ?


leakmaandag 16 juni 2003 @ 23:29
quote:
Op maandag 16 juni 2003 23:20 schreef tong80 het volgende:

[..]

Misschien heeft ie wel smaak ?



Tsja, iedereen vind van zichzelf dat 'ie smaak heeft, hè
tong80maandag 16 juni 2003 @ 23:33
quote:
Op maandag 16 juni 2003 23:29 schreef leak het volgende:

[..]

Tsja, iedereen vind van zichzelf dat 'ie smaak heeft, hè


Ik niet hoor.
Ik heb geen smaak.

En dat vind ik heerlijk.


whosvegasdinsdag 17 juni 2003 @ 00:49
quote:
Op maandag 16 juni 2003 22:29 schreef tong80 het volgende:

[..]

Pleur op ? Ik mag m'n mening toch geven ?

Ik hou toevallig van the spice girls en dat soort muziek.

Niet dat dat de beste zangeressen waren, maar die kwamen er gewoon vooruit dat ze niet konden zingen.



Iets afzeiken is iets anders als je mening geven
Toffe_Ellendedinsdag 17 juni 2003 @ 00:51
heb ik hier eigenlijk al eens gepost? Volgens mij niet. Toch maar even zeggen dat de band vrij goed is. Maar dat komt vooral door instandklassieker the Bends (en niet OK Computer zoals veel mensen denken. )

kom maar kom maar

tong80dinsdag 17 juni 2003 @ 01:29
quote:
Op dinsdag 17 juni 2003 00:49 schreef whosvegas het volgende:

[..]

Iets afzeiken is iets anders als je mening geven


Maar als ik iets afzeik. Geef ik toch m'n mening ?

Kee. Ik zeik Radiohoofd niet verder af.

Ik geef gewoon m'n mening.

Wat een kutband met semie intulluktuweele teksten.

En een gepijns als ie zingt. Hij moet poepen hè ?

Jullie fans weten meer. Hij heeft last van constante constipatie ?


Stoneheaddinsdag 17 juni 2003 @ 02:01
quote:
Op dinsdag 17 juni 2003 01:29 schreef tong80 het volgende:

En een gepijns als ie zingt. Hij moet poepen hè ?


Ja bedankt voor het topic-openen, maar laat dit soort tmfchat-reacties weg zeg...
Je hoeft een band niet goed te vinden ofzo, en met de hype er omheen valt het ook nog wel mee, zeker voor fans van makkelijke riedels als jij. Alleen de volwassen muziekbladen staan vol met Radiohead.

Het is overigens heel gezond om van een band te denken dat het een fake-hype is. Dan houd je namelijk hoge verwachtingen bij bijvoorbeeld live-optredens. Maar tot nu toe maakt Radiohead alle roem waar, het is geen gekwelde-zanger-pose. Al zal Radiohead denk ik nooit een Supergrass-achtig nummer opnemen.

tong80dinsdag 17 juni 2003 @ 02:08
quote:
Op dinsdag 17 juni 2003 02:01 schreef Stonehead het volgende:

Maar tot nu toe maakt Radiohead alle roem waar, het is geen gekwelde-zanger-pose. Al zal Radiohead denk ik nooit een Supergrass-achtig nummer opnemen.


Alle roem ?

Welke roem ? Als er een tegenwoord komt stijgeren alle fans.

En word je uitgemaakt voor.....vul maar in.


theofiel172dinsdag 17 juni 2003 @ 16:11
quote:
Op dinsdag 17 juni 2003 02:08 schreef tong80 het volgende:

[..]

Alle roem ?

Welke roem ? Als er een tegenwoord komt stijgeren alle fans.

En word je uitgemaakt voor.....vul maar in.



Maare, waar haal je vandaan dat ze semi-intellectuele teksten hebben? Ze hebben gewoon een cryptische manier van teksten schrijven, dat zegt toch niets over de intellectuele waarde ervan.....Het lijkt mij sowieso stom om een intellectuele tekst in een liedje te schrijven, daar zijn betere media voor.

Bovendien, jij mag van je muziek houden zoveek je wilt En zoveel Radiohead haten als je wilt. Meen je serieus dat je naar Spice Girls luistert?

Ik vind het al een compliment waard dat je Radiohead kent Toen ik in m'n vriendenkring zei dat ik Radiohead mooi vond, kende geen van allen een liedje .

tong80dinsdag 17 juni 2003 @ 16:59
quote:
Op dinsdag 17 juni 2003 16:11 schreef theofiel172 het volgende:

Meen je serieus dat je naar Spice Girls luistert?



methodmichdinsdag 17 juni 2003 @ 17:08
quote:
Op dinsdag 17 juni 2003 16:11 schreef theofiel172 het volgende:

[..]

Maare, waar haal je vandaan dat ze semi-intellectuele teksten hebben? Ze hebben gewoon een cryptische manier van teksten schrijven, dat zegt toch niets over de intellectuele waarde ervan.....Het lijkt mij sowieso stom om een intellectuele tekst in een liedje te schrijven, daar zijn betere media voor.

Bovendien, jij mag van je muziek houden zoveek je wilt En zoveel Radiohead haten als je wilt. Meen je serieus dat je naar Spice Girls luistert?

Ik vind het al een compliment waard dat je Radiohead kent Toen ik in m'n vriendenkring zei dat ik Radiohead mooi vond, kende geen van allen een liedje .


Nee man, tong is een Blöf-fan. Dat is algemeen bekend.
zodiakkdinsdag 17 juni 2003 @ 17:16
quote:
Op dinsdag 17 juni 2003 02:08 schreef tong80 het volgende:
En word je uitgemaakt voor.....vul maar in.



KLOOTZAK, KUTMONGOOL, IDIOOT, STERF!#@%$#$^#@&@%$U@!$
Seborikdinsdag 17 juni 2003 @ 17:50
Tja, foei.
Man_in_a_Shedwoensdag 18 juni 2003 @ 10:11
quote:
Op dinsdag 17 juni 2003 02:01 schreef Stonehead het volgende:

[..]
Al zal Radiohead denk ik nooit een Supergrass-achtig nummer opnemen.


Wat dan weer grappig is, is dat Supergrass in het voorprogramma van Radiohead staat in de VS.
Ronny2Kwoensdag 18 juni 2003 @ 11:12

Jeeezzz, wat een bullshit opeens...

Kom ik een keer niet langs, staat 't topic vol met deze shit...

Summertimewoensdag 18 juni 2003 @ 21:20
Aardige muziek. Ze hebben wel bereveel nummers. Heb er een paar gedownload om even te luisteren, en ga er zeker een cedee van kopen.
TalkShowHostwoensdag 6 augustus 2003 @ 13:02
Ook maar ff reageren in dit prachtige topic

Voor Radiohead liefhebbers ligt/lag er nog wat leuks in de winkel.

NME Originals ging helemall over Radiohead

Evil_Koekjezaterdag 11 oktober 2003 @ 01:09
quote:
Op woensdag 6 augustus 2003 13:02 schreef TalkShowHost het volgende:
Ook maar ff reageren in dit prachtige topic

Voor Radiohead liefhebbers ligt/lag er nog wat leuks in de winkel.

NME Originals ging helemall over Radiohead


Radiohead live, NU op MTV!

Net There There...heerlijk

theofiel172zaterdag 11 oktober 2003 @ 12:50
Gemist Was het met heel vaag camerawerk (met veel blauw) ? Dan is het al een paar keer op MTV gekomen.
Evil_Koekjezaterdag 11 oktober 2003 @ 19:28
quote:
Op zaterdag 11 oktober 2003 12:50 schreef theofiel172 het volgende:
Gemist Was het met heel vaag camerawerk (met veel blauw) ? Dan is het al een paar keer op MTV gekomen.
Mja.
thevomitdonderdag 16 oktober 2003 @ 00:00
heeft iemand toevallig iets gehoord over (of eigenlijk: van) het solo project van Jonny Greenwood? Ik zit het nu te luisteren, en het klinkt allemaal mooi.
theofiel172donderdag 16 oktober 2003 @ 09:27
Ja, ik ben het nu aan het dl-en, Bodysong heeft het toch?
thevomitdonderdag 16 oktober 2003 @ 11:19
ja, het is een soundtrack van een film, genaamd Bodysong.

hier vind je de de tracklisting en de website van Bodysong

Ronny2Kdonderdag 16 oktober 2003 @ 13:52
Iemand de laatste singles (Go To Sleep 1/2, There There) nog in huis gehaald?! Ze zijn erg tof, mega-goede B-sides staan 'r op!

Toffe nummers: Paperbag Writer, Wicked Child, I Am Citizen Insane.

Evertjedonderdag 16 oktober 2003 @ 14:37
yep, heb beide go to sleep versies + twee x de LP-versie (per ongeluk twee keer besteld)

van there there heb ik de normale single, de lp en een edit single.

Is bodysong al te koop ergens, want dat soort cd's wil ik gewoon in huis hebben. Jonny Greenwood gun ik de opbrengsten wel.

Ronny2Kdonderdag 16 oktober 2003 @ 14:40
quote:
Op donderdag 16 oktober 2003 14:37 schreef Evertje het volgende:
yep, heb beide go to sleep versies + twee x de LP-versie (per ongeluk twee keer besteld)

van there there heb ik de normale single, de lp en een edit single.

Is bodysong al te koop ergens, want dat soort cd's wil ik gewoon in huis hebben. Jonny Greenwood gun ik de opbrengsten wel.


Heel Radiohead en alle artiesten in m'n lijstje wel...

Ik zal me even verdiepen in "bodysong"...

theofiel172donderdag 16 oktober 2003 @ 14:46
quote:
Op donderdag 16 oktober 2003 14:37 schreef Evertje het volgende:

Is bodysong al te koop ergens, want dat soort cd's wil ik gewoon in huis hebben.


The soundtrack for 'Bodysong', the movie where Jonny Greenwood composed the music for, will be out on October 27th with artwork from Stanley Donwood. Besides Jonny, Colin Greenwood was credited on the album as well. Julian Arguelles, the sax player who was rumoured to play on 'Hail To The Thief', was actually involved with Jonny's 'Bodysong' according to the album credits.

Nog even wachten dus...

Ronny2Kdonderdag 16 oktober 2003 @ 15:05
Komt goed uit... Heb nog geen geld...
spacemangraigdonderdag 16 oktober 2003 @ 19:37
Heeft iemand de Radiohead tribute cd: 'True love waits'? zoja, hoe is die?
theofiel172donderdag 16 oktober 2003 @ 19:56
quote:
Op donderdag 16 oktober 2003 19:37 schreef spacemangraig het volgende:
Heeft iemand de Radiohead tribute cd: 'True love waits'? zoja, hoe is die?
Van Christopher O'Riley? Leuke CD, maar natuurlijk niet zo goed als Radiohead zelf
Ronny2Kvrijdag 17 oktober 2003 @ 18:13
quote:
Op donderdag 16 oktober 2003 19:56 schreef theofiel172 het volgende:

[..]

Van Christopher O'Riley? Leuke CD, maar natuurlijk niet zo goed als Radiohead zelf


Ontopic:
Nee, whehehehe... Covers... Bah.

Radiohead is sowiezo niet te overtreffen. In ieder geval niet door Muse...
"True Love Waits" is trouwens wel een aardig tof nummer. Staat dat nummer alleen maar op die "Live Recordings" CD?!

Offtopic: theofiel172,

Aanschouw mijn avatar!

theofiel172vrijdag 17 oktober 2003 @ 20:38
quote:
Op vrijdag 17 oktober 2003 18:13 schreef Ronny2K het volgende:

[..]

Ontopic:
Nee, whehehehe... Covers... Bah.

Radiohead is sowiezo niet te overtreffen. In ieder geval niet door Muse...
"True Love Waits" is trouwens wel een aardig tof nummer. Staat dat nummer alleen maar op die "Live Recordings" CD?!

Offtopic: theofiel172,

Aanschouw mijn avatar!


Ja, er is nog nooit een studio-opname van uitgebracht, het staat alleen op de I Might Be Wrong live recordings CD

Hopen dat 'ie het volgende maan ook speelt

Offtopic Nou, nog een paar andere mensen met een RH-avatar

Born_2B_Scornedvrijdag 17 oktober 2003 @ 20:42
Er is een soundtrack uit voor de film Bodysong door Jonny Greenwood, weet iemand of t iets is?
De-oneven-2vrijdag 17 oktober 2003 @ 23:04
Had ik trouwens al gezegd dat ik "Radiohead" van tijd tot tijd wel weet te waarderen en dat ik het album "Ok Computer" zelfs tot één van de beste albums ooit reken?

Nee?

Nou,
bij deze dan.

Mr.Blackzaterdag 18 oktober 2003 @ 00:01
quote:
Op vrijdag 17 oktober 2003 23:04 schreef De-oneven-2 het volgende:
Had ik trouwens al gezegd dat ik "Radiohead" van tijd tot tijd wel weet te waarderen en dat ik het album "Ok Computer" zelfs tot één van de beste albums ooit reken?

Nee?

Nou,
bij deze dan.


Ooh? Ik zal het even noteren.
thevomitzaterdag 18 oktober 2003 @ 01:11
quote:
Op vrijdag 17 oktober 2003 20:42 schreef Born_2B_Scorned het volgende:
Er is een soundtrack uit voor de film Bodysong door Jonny Greenwood, weet iemand of t iets is?
ff een paar postjes boven je koekeloeren

true love waits mogen ze van mij achterwege laten als ze big ideas spelen (het zit er niet in dat ze drie b-sides/rarities gaan spelen in 1 show)

spacemangraigzaterdag 18 oktober 2003 @ 11:48
quote:
Op vrijdag 17 oktober 2003 18:13 schreef Ronny2K het volgende:

[..]

Ontopic:
Nee, whehehehe... Covers... Bah.

Radiohead is sowiezo niet te overtreffen. In ieder geval niet door Muse...
"True Love Waits" is trouwens wel een aardig tof nummer. Staat dat nummer alleen maar op die "Live Recordings" CD?!

Offtopic: theofiel172,

Aanschouw mijn avatar!


Het schijnen anders hele goede covers te zijn. En wie zegt dat Muse, Radiohead wil overtreffen?!
peacemanzaterdag 18 oktober 2003 @ 13:55
Als ze maar komen, dat is veel belangrijker dan wat ze eventueel wel of niet gaan spelen.. al heb ik ook wel mijn voorkeuren natuurlijk....
Ronny2Kzaterdag 18 oktober 2003 @ 16:46
quote:
Op zaterdag 18 oktober 2003 11:48 schreef spacemangraig het volgende:

[..]

Het schijnen anders hele goede covers te zijn. En wie zegt dat Muse, Radiohead wil overtreffen?!


Ze zijn niet te overtreffen, maar ik heb nooit beweerd dat Muse dat wil... BTW, ik heb alle studioalbums van Muse ook, en ik vind ze zeker NIET slecht! Trouwens, Matthew Bellamy, de zanger van Muse dus, die heeft Jeff Buckley als z'n grote idool...
Man_in_a_Shedzaterdag 18 oktober 2003 @ 18:08
quote:
Op zaterdag 18 oktober 2003 16:46 schreef Ronny2K het volgende:

[..]
Trouwens, Matthew Bellamy, de zanger van Muse dus, die heeft Jeff Buckley als z'n grote idool...


Tijdens een interview met Matthew tijdens hun eerste album vertelde hij dat 'The Bends' nooit ver van de cd-speler lag.
spacemangraigzaterdag 18 oktober 2003 @ 18:09
quote:
Op zaterdag 18 oktober 2003 16:46 schreef Ronny2K het volgende:

[..]

Ze zijn niet te overtreffen, maar ik heb nooit beweerd dat Muse dat wil... BTW, ik heb alle studioalbums van Muse ook, en ik vind ze zeker NIET slecht! Trouwens, Matthew Bellamy, de zanger van Muse dus, die heeft Jeff Buckley als z'n grote idool...


Gelukkig. Altijd dat gezeur over Muse/Radiohead, terwijl het eigenlijk heel verschillende bands zijn
Ronny2Kzaterdag 18 oktober 2003 @ 18:26
In 't "thanks to" gedeelte van Mezzanine (Massive Attack, Duh! )
staat Radiohead ook genoteerd!