FOK!forum / Lifestyle / Loempia maken
Lelijke_Aapmaandag 10 november 2003 @ 17:38
Weet er iemand hoe je 'deeg' maakt voor loempia's? Ik kan hier nergens filodeeg vinden in de supermarkt en een toko is ook niet echt in de buurt. Weet er iemand hoe je met 'normale' westernse ingredienten loempia's kunt maken?
Posdnousmaandag 10 november 2003 @ 17:40
Bij zo'n loempiaverkoper hebben ze vaak gewoon standaard van die pakjes in de koeling liggen die je kan kopen.
ToBemaandag 10 november 2003 @ 17:44
quote:
Op maandag 10 november 2003 17:38 schreef Lelijke_Aap het volgende:
Weet er iemand hoe je 'deeg' maakt voor loempia's? Ik kan hier nergens filodeeg vinden in de supermarkt en een toko is ook niet echt in de buurt. Weet er iemand hoe je met 'normale' westernse ingredienten loempia's kunt maken?
Ik heb hetzelfde probleem als jij...

ook in Oulu kan ik niets vinden en dat is toch wel een grote stad

Als je wat weet, laat het weten!

* ToBe must have nice loempia's


=edit=

Na overleg met Natalie, we hebben idd wel deeg gevonden, maar 1,5 met de trein is niet ideaal om je filodeeg te vervoeren

[Dit bericht is gewijzigd door ToBe op 10-11-2003 17:46]

Tiezzzmaandag 10 november 2003 @ 17:44
meel zout water in de pan bakken..

kan het mis hebben..

Nataliemaandag 10 november 2003 @ 17:45
Nee, dat klopt. ToBe en ik waren er in Finland ook aan naar opzoek. In Oulu vonden we wel een kraampje waar ze dat loempiadeeg verkochten, maar ja, krijg dat maar eens mee naar huis... dat spul hoort immers in de koeler/vriezer.

-edit-
Ik zag 't wel liggen. Jij niet liefste? (ToBe dus)

[Dit bericht is gewijzigd door Natalie op 10-11-2003 17:47]

Lelijke_Aapmaandag 10 november 2003 @ 17:46
quote:
Op maandag 10 november 2003 17:44 schreef ToBe het volgende:
Ik heb hetzelfde probleem als jij...
ook in Oulu kan ik niets vinden en dat is toch wel een grote stad
Als je wat weet, laat het weten!
* ToBe must have nice loempia's
Ik heb gister een poging gewaagd, maar het was niet echt een succes. Ze smaakte wel goed, maar het was het toch net niet weet je wel. Ik denk dat ik morgen eens bij de lokale Chinees binnen loop om het te vragen
ToBemaandag 10 november 2003 @ 17:47
quote:
Op maandag 10 november 2003 17:46 schreef Lelijke_Aap het volgende:

[..]

Ik heb gister een poging gewaagd, maar het was niet echt een succes. Ze smaakte wel goed, maar het was het toch net niet weet je wel. Ik denk dat ik morgen eens bij de lokale Chinees binnen loop om het te vragen


-had me bericht geedit-

Hmmm wij hebben niet eens een lokale Chinees. De dichtst bijzijnde is in Kokkola..

Lelijke_Aapmaandag 10 november 2003 @ 17:48
quote:
Op maandag 10 november 2003 17:47 schreef ToBe het volgende:

[..]

-had me bericht geedit-

Hmmm wij hebben niet eens een lokale Chinees. De dichtst bijzijnde is in Kokkola..


Kom een keer hier eten zou ik zeggen. Wij hebben een hele goeie! Met erg lekkere loempias ook.
miss_dynastiemaandag 10 november 2003 @ 17:50
Omdat ik lui ben, kopieer ik even het hele recept dat ik op Internet heb gevonden. Ik heb ze dus gemaakt met kant-en-klare bladeren en dat is ook erg lekker:

Ingredienten
400 gram bloem 400 gram varkensgehakt 75 gram taugé 5 eieren 3 koolbladeren 2 stronken prei 1 snufje peper 1 snufje zout 1 ui 1 teentje knoflook 1 eetlepel ketjap

Aan de slag:
Als eerste begint u met het bereiden van de vulling voor de loempia. Snipper de ui en pureer de knoflook. Fruit deze in een koekepan en voeg het gehakt toe. Snijd de prei, de taugé en de koolbladeren fijn en voeg ze aan het gehakt toe. Bak het geheel enkele minuten op. Voeg nu peper, ketjap en een mespunt zout toe. Roerbak het mengsel ongeveer 7 minuten op hoog vuur. Maak met behulp van 2 dl water een beslag van de bloem, de eieren, het water en het zout. Bak in een koekepan dunne flensjes die maar aan één kant gebakken zijn. Leg de flensjes op een bord en schep een deel van de vulling op het bovenste flensje. Vouw nu de loempia dicht waarbij u de randen vast kunnen plakken met overgebleven beslag. Herhaal dit proces voor alle loempia's. Bak de loempia's in een hete frituur op ongeveer 180° in enkele minuten goudbruin.

Lelijke_Aapmaandag 10 november 2003 @ 17:54
Dank je Miss! Ik ga het morgen meteen proberen!
ToBedinsdag 11 november 2003 @ 09:50
quote:
Op maandag 10 november 2003 17:48 schreef Lelijke_Aap het volgende:

[..]

Kom een keer hier eten zou ik zeggen. Wij hebben een hele goeie! Met erg lekkere loempias ook.


Deal, weet niet wanneer, maar kom keer langs!
wasdadinsdag 11 november 2003 @ 14:42
Voor Vietnamese loempia's -> deeg gewoon halen bij de supermarkt, zag het laastst gewoon bij de c1000, edah liggen.

En voor de supersized loempia's van de chinees gewoon net als het bakken van een pannekoek -> meel + water + zout

ToBedinsdag 11 november 2003 @ 14:42
quote:
Op dinsdag 11 november 2003 14:42 schreef wasda het volgende:
Voor Vietnamese loempia's -> deeg gewoon halen bij de supermarkt, zag het laastst gewoon bij de c1000, edah liggen.

En voor de supersized loempia's van de chinees gewoon net als het bakken van een pannekoek -> meel + water + zout


Helaas wonen die lelijke aap en ik niet in Nld Beiden in Finlandia
wasdadinsdag 11 november 2003 @ 14:48
wat doen ze zo ver? dan maar geen loempia's

hm, dan maar hele dunne pakkekoekjes bakken, moet ook lukken laag vuurtje, anders heb je zwarte deegvelletjes

Lelijke_Aapwoensdag 12 november 2003 @ 11:40
quote:
Op dinsdag 11 november 2003 14:48 schreef wasda het volgende:
hm, dan maar hele dunne pakkekoekjes bakken, moet ook lukken laag vuurtje, anders heb je zwarte deegvelletjes
Ik heb het gister geprobeerd. Het gaat op zich wel, maar je moet echt heeeeeeeeele dunne pannekoekjes bakken en da's best lastig weet ik nu Maar het kan dus wel en dan smaken de loempias best. Het is alleen niet iets wat ik iedere week ga doen of zo, want eht is een enorm klote werk.
wasdawoensdag 12 november 2003 @ 21:51
in een keer veel maken, en dan in de vriezer doen
miss_dynastiewoensdag 12 november 2003 @ 21:57
quote:
Op woensdag 12 november 2003 21:51 schreef wasda het volgende:
in een keer veel maken, en dan in de vriezer doen
Inderdaad, zo doe ik het ook.... die zooi moet ik echt niet vaker dan een keer in de drie maanden hebben
Marialicewoensdag 12 november 2003 @ 22:29
Risolles maken is makkelijker (en ook lekker). Vulling kun je hetzelfde houden, maar het deeg bak je wat dikker en paneer je vervolgens.
kattigdonderdag 13 november 2003 @ 15:56
Water, bloem en eieren, dit tot een glad beslag maken (wel lekker dun).
op 1kg bloem heb je 7 eieren nodig!

[Dit bericht is gewijzigd door kattig op 13-11-2003 15:58]

Christinedonderdag 13 november 2003 @ 15:58
Kan je niet gewoon bladerdeeg kopen, dit laten ontdooien, en heeeeeel dun uitrollen met de deegroller??
Ilsvrijdag 14 november 2003 @ 22:02
ik heb ze ook weleens gemaakt met filodeeg, ook best te eten.
Maar loempiavellen van de toko zijn toch echt t best om mee te werken.
En ja, je moet gewoon een grote bak vulling maken, pak vellen erbij en vullen maar, en dan invriezen
the_RAVENwoensdag 14 april 2004 @ 17:26
zijn er nog meer mensen met recepten, die ook echt lekker zijn. of dingen die we niet of wel moeten doen?
Loontjahwoensdag 14 april 2004 @ 17:31
quote:
Op woensdag 14 april 2004 17:26 schreef the_RAVEN het volgende:
zijn er nog meer mensen met recepten, die ook echt lekker zijn. of dingen die we niet of wel moeten doen?
zal vanavond mijn (indo) moeder wel vragen...
Mylenewoensdag 14 april 2004 @ 17:34
Probeer het eens in Culinese.