FOK!forum / Lifestyle / Wat eten we vandaag deel 9
brightonzondag 9 november 2003 @ 16:40
Vervolg op Wat eten we vandaag deel 8

Aardappelkroketjes, brocolli, soep

BwennieBrenzondag 9 november 2003 @ 16:42
"Iets" met gehakt of zo....
61neorejzondag 9 november 2003 @ 16:46
Gebakken aardappels met sla
Vivizondag 9 november 2003 @ 16:47
zuurkool, aardappelpuree, tartaartjes.
gimme.shelterzondag 9 november 2003 @ 16:47
Heb het makkelijk dit weekend..gister paella gegeten bij mijn broertje, vanavond een etentje bij de Chinees vanwege de verjaardag van een vriend. Ga morgen maar weer es uitgebreid koken!
toskazondag 9 november 2003 @ 16:48
roti
melonovyzondag 9 november 2003 @ 17:05
ik eet vandaag paella met kippepootjes.
Blueszondag 9 november 2003 @ 17:56
MeeWah is de chinese afhaalzaak bij mij op de hoek
Pietverdrietzondag 9 november 2003 @ 17:59
Vooraf gebakken geitenkaas
Gestoofd lamsvlees met bloemkool appelmoes en aardappelpuree, en net zelfgebakken appeltaart met slagroom toe.
Ik maak nooit gein over eten.

[Dit bericht is gewijzigd door Pietverdriet op 09-11-2003 17:59]

BenKettingzondag 9 november 2003 @ 18:00
Rijsttafel.

Oh yeah!

vossszondag 9 november 2003 @ 18:00
  • Gebakken krieltjes van Célavita.
  • Hamlapje van de slager.
  • 1 komkommer.
  • 1 blikje erwtjes en worteltjes van Bonduelle.
  • 1 afbak stokbrood.
  • irrelevantzondag 9 november 2003 @ 18:01
    ehm nou ehm ONTBIJTKOEK lijkt me wel wat, en dan maar zien tot hoe laat ik het volhoud
    Renezondag 9 november 2003 @ 18:02
    tosti's en 1 chocolade broodje

    Net op *burp*

    vossszondag 9 november 2003 @ 18:10
    quote:
    Op zondag 9 november 2003 18:00 schreef vosss het volgende:
  • Gebakken krieltjes van Célavita.
  • Hamlapje van de slager.
  • 1 komkommer.
  • 1 blikje erwtjes en worteltjes van Bonduelle.
  • 1 afbak stokbrood.

  • Ja godverdekut zeg
    Blijkt dat ik dat vlees al op ge-eten had!
    Brenniezondag 9 november 2003 @ 18:11
    quote:
    Op zondag 9 november 2003 18:10 schreef vosss het volgende:

    [..]

    Ja godverdekut zeg
    Blijkt dat ik dat vlees al op ge-eten had!


    Oh sorry, kut voor je

    vossszondag 9 november 2003 @ 18:11
    quote:
    Op zondag 9 november 2003 18:11 schreef Brennie het volgende:

    [..]

    Oh sorry, kut voor je


    Mag ik bij jou komen eten dan
    Qarinxzondag 9 november 2003 @ 18:12
    Tartaar en verder??? nog geen idee eigenlijk... waarschijnlijk iets van rijst.
    #ANONIEMzondag 9 november 2003 @ 18:13
    Witlof ovenschotel

    Oftewel, witlof, gehakt en aardappel met een of ander sausje eroverheen in de oven.

    Kleintjezondag 9 november 2003 @ 18:27
    appelmoes, kippenkluifjes en aarappel anders.
    Een lekker allegaartje van dingen die we nog in de kast hadden.
    Gisteren geen boodschappen gedaan doordat ik voor pampus op bed lag met koorts van een getrokken verstandskies.
    Fendyzondag 9 november 2003 @ 18:29
    Zelfgemaakte bami-goreng. Met varkensvlees, groente en ketjap-manis.

    oh ja...en veel sambal...

    Pietverdrietzondag 9 november 2003 @ 18:48
    quote:
    Op zondag 9 november 2003 17:59 schreef Pietverdriet het volgende:
    Vooraf gebakken geitenkaas
    Gestoofd lamsvlees met bloemkool appelmoes en aardappelpuree, en net zelfgebakken appeltaart met slagroom toe.
    Ik maak nooit gein over eten.
    *boertje laat*
    dat was lekker, nu ff de slagroom slaan voor het toetje, zal morgen wel flink naar knoflook walmen.
    Cola_Lightzondag 9 november 2003 @ 20:54
    Vandaag was het drie slices van een new york pizza
    gimme.sheltermaandag 10 november 2003 @ 14:24
    Vanavond: zelfgemaakte groentensoep, en daarna: fazant, cranberrysaus, zuurkool en aardappelpuree!
    En daarna natuurlijk lekker Egoland kijken....juist nu!
    Pietverdrietmaandag 10 november 2003 @ 14:26
    quote:
    Op maandag 10 november 2003 14:24 schreef gimme.shelter het volgende:
    Vanavond: zelfgemaakte groentensoep, en daarna: fazant, cranberrysaus, zuurkool en aardappelpuree!
    fazant aanbraden en dan onder de zuurkool stoven?
    Mmmm daar wordt ie errug lekkugh van
    Anoukje1983maandag 10 november 2003 @ 14:36
    Rijst met kipfilet en zoetzure saus..mjum! Met sladade: sla, tomaat, feta, croutons, honey-mustard dressing.
    Giamaandag 10 november 2003 @ 15:07
    Thaïs:

    Varkensvlees met taugé. (met garnalen en knoflook)
    Kip met paprika. (met lente-uitjes en rode peper)
    Rijst met doperwtjes en reepjes omelet. (met champignons)

    Ben benieuwd.

    toskamaandag 10 november 2003 @ 15:53
    Een salade , heb niet echt zin om lang in de keuken te staan
    Omkronmaandag 10 november 2003 @ 16:19
    Heb nog geen idee...?

    Help eens als je wil..

    gimme.sheltermaandag 10 november 2003 @ 17:00
    quote:
    Op maandag 10 november 2003 16:19 schreef Omkron het volgende:
    Heb nog geen idee...?

    Help eens als je wil..


    Weet natuurlijk niet of je lang in de keueken wil staan, maarre een stamppotje zuurkool of boerenkool is toch altijd lekker met dit weer??
    Djeezmaandag 10 november 2003 @ 17:13
    Wij gaan straks Quiche eten!
    Met prei, tomaat, lenteui, kruiden, kaas enz.
    golfermaandag 10 november 2003 @ 17:18
    Aard.schijfjes, Sla en kipstukjes

    -edit-kutcookies

    [Dit bericht is gewijzigd door golfer op 10-11-2003 17:19]

    Omkronmaandag 10 november 2003 @ 17:19
    Heb al een keuze gemaakt.. Stokbrood met een duyvis dipsausje

    Met als toetje.. een blikje manderijnschijfjes.

    Drank : fles 1,5 liter spa (groene)

    rvrb_kemaandag 10 november 2003 @ 17:22
    zondag
    - zelfgemaakte aardappelkroketjes
    - biefstuk
    - champignonroomsaus
    - ijsbergsalade, sla, komkommer

    maandag (vandaag)
    - kipfilet
    - rijst
    - currysaus

    dinsdag
    - macaroni ham-kaas

    Riannmaandag 10 november 2003 @ 17:27
    kerriesoep

    Sucadelap
    Aardappelen
    Peultjes

    Qarinxmaandag 10 november 2003 @ 17:28
    Waarschijnlijk kipfilet, waar ik geen trek in heb
    Omkronmaandag 10 november 2003 @ 17:31
    Enkel kipfilet..?
    vosssmaandag 10 november 2003 @ 17:32
    Makkelijk, goed gevulde tomaten/pasta soep met brood
    61neorejmaandag 10 november 2003 @ 17:50
    Wortelen met gekookte aardappels
    vosssmaandag 10 november 2003 @ 17:51
    quote:
    Op maandag 10 november 2003 17:50 schreef 61neorej het volgende:
    Wortelen met gekookte aardappels
    geen vlees?
    #ANONIEMmaandag 10 november 2003 @ 17:59
    quote:
    Op maandag 10 november 2003 17:00 schreef gimme.shelter het volgende:

    [..]

    Weet natuurlijk niet of je lang in de keueken wil staan, maarre een stamppotje zuurkool of boerenkool is toch altijd lekker met dit weer??


    Het is hartstikke "warm" vandaag

    Ontopic: Poffertjes

    Henriquemaandag 10 november 2003 @ 18:04
    Kipfiletje, gewoon beetje peper zout en bakken
    Gekookt kruimig aardappeltje erbij
    Spruitjes even gekookt en daarna afgewokt met wat spek, sambal en knoflook

    en als toetje

    In rode wijn met een kaneelstokje en een kruidnagel gepocheerde appel, gevuld met kwark met een beetje suiker en verse citroenrasp erdoor.

    MMmm, het meeste is al klaar of voorbereidt, maar nu snel afmaken want als ik het zo neer schrijf hier begin ik te watertanden

    D.maandag 10 november 2003 @ 18:06
    Mac
    Qarinxmaandag 10 november 2003 @ 18:10
    quote:
    Op maandag 10 november 2003 17:31 schreef Omkron het volgende:
    Enkel kipfilet..?
    Nee daar vast wel iets bij.. maar wat moet ik nog bedenken
    Giamaandag 10 november 2003 @ 18:16
    quote:
    Op maandag 10 november 2003 15:07 schreef Gia het volgende:
    Thaïs:

    Varkensvlees met taugé. (met garnalen en knoflook)
    Kip met paprika. (met lente-uitjes en rode peper)
    Rijst met doperwtjes en reepjes omelet. (met champignons)

    Ben benieuwd.


    Ja, gelukt, en was nog lekker ook.

    Kids hebben met stokjes gekliederd zodat ik daarna moest stofzuigen, maar ach, 't was verder wel gezellig.

    Cola_Lightmaandag 10 november 2003 @ 18:57
    Thaise Red Curry met kip, tomaat, peultjes, sugar snaps en broccoli
    Daarbij hebben we ook nog Pandanrijst en lychees
    brightonmaandag 10 november 2003 @ 19:27
    Spaghetti met Bertolli saus, salade met tomaten en "mozzarella di bufala"
    qynmaandag 10 november 2003 @ 19:33
    Ben nu "Kip Tandoori" aan het maken .. Knorr, zelf toevoegen: kipfilet en creme fraiche. Ruikt lekker, kost weinig moeite .. ben benieuwd!
    Qarinxmaandag 10 november 2003 @ 19:34
    dubbel

    [Dit bericht is gewijzigd door Qarinx op 10-11-2003 19:35]

    Qarinxmaandag 10 november 2003 @ 19:34
    Ik durf kipfilet dus nooit te eten heh

    Wanneer is het nou verdomme gaar en kan ik het zonder salmonellagevaar opeten?

    Cola_Lightmaandag 10 november 2003 @ 19:39
    Als die niet meer roze is aan de binnenkant
    Qarinxmaandag 10 november 2003 @ 19:39
    quote:
    Op maandag 10 november 2003 19:39 schreef Cola_Light het volgende:
    Als die niet meer roze is aan de binnenkant
    Ja, maar soms heeft het witte van binnen ook een beetje een roze gloed heb ik het idee..
    Fendymaandag 10 november 2003 @ 21:38
    quote:
    Op maandag 10 november 2003 19:39 schreef Qarinx het volgende:

    [..]

    Ja, maar soms heeft het witte van binnen ook een beetje een roze gloed heb ik het idee..


    Je kan het ook door bakken tot het echt wit is van binnen...loop je wel het risico dat het wat droog wordt.

    ontopic...

    Vandaag boerenkool-met-worst op...
    en een heerlijk tartaartje...lekker bruin van buiten, mooi donkerrood van binnen

    Mylenemaandag 10 november 2003 @ 21:59
    Macaroni met ham en kaas.
    Koningindinsdag 11 november 2003 @ 08:48
    Ik ga vandaag maken:
    - aardappelstamppot
    - zuurkool met spekjes
    - rookworst
    Rianndinsdag 11 november 2003 @ 11:58
    vandaag ga ik maken:

    tomatensoep

    aardappelen
    bloemkool
    creblapjes

    Giadinsdag 11 november 2003 @ 12:13
    quote:
    Op maandag 10 november 2003 19:33 schreef qyn het volgende:
    Ben nu "Kip Tandoori" aan het maken .. Knorr, zelf toevoegen: kipfilet en creme fraiche. Ruikt lekker, kost weinig moeite .. ben benieuwd!
    Is hier één van de favorieten. Ze vechten om de stukjes kip en de saus.

    Hier wordt het vandaag zuurkool stamp met spek en rookworst. (2 halen 1 betalen bij c-1000)

    brightondinsdag 11 november 2003 @ 17:52
    Nasi...
    met pindasaus !
    Pandorahdinsdag 11 november 2003 @ 21:03
    Tomatensoep met rundvleessalade en broodjes

    Toetje: verwenyoghurt met stratiatella

    bloempjuhdinsdag 11 november 2003 @ 22:18
    Een broccoliburger die me best wel mee viel, spagetti en een ranzig sausje. Broerlief heeft weer gekookt, dan smaakt het altijd hetzelfde en niet erg lekker

    Als ik eenmaal op mezelf woon eet ik -mark my words- nooit meer diepvries-groentepakket met tomatensaus-uit-pot als pastasaus.

    shmoopydinsdag 11 november 2003 @ 22:20
    Hete kip.

    My god, wat kan ik toch lekker koken.

    ondeugenddinsdag 11 november 2003 @ 22:23
    Nu een pizza met tonijn.

    Maar niet het juiste merk

    Cola_Lightdinsdag 11 november 2003 @ 22:44
    Kaasfondue en een simpele salade erbij (sla, komkommer en tomaat)
    tong80dinsdag 11 november 2003 @ 22:58
    quote:
    Op dinsdag 11 november 2003 22:20 schreef shmoopy het volgende:
    Hete kip.
    Mijn kipfilet was ook heet.

    Wel lastig braden als je bak en braad boter op is.

    Ilsdinsdag 11 november 2003 @ 22:58
    sajoer boontjes met basmatirijst
    Vividinsdag 11 november 2003 @ 23:00
    quote:
    Op dinsdag 11 november 2003 22:20 schreef shmoopy het volgende:
    Hete kip.

    My god, wat kan ik toch lekker koken.


    Ga ik morgen maken!
    __Saviour__dinsdag 11 november 2003 @ 23:02
    Zelfgebakken friet met overheerlijk gekruide kip
    shmoopydinsdag 11 november 2003 @ 23:12
    quote:
    Op dinsdag 11 november 2003 23:00 schreef Vivi het volgende:

    [..]

    Ga ik morgen maken!


    Oe, ik ben benieuwd hoe jij 'm maakt!
    Als je wil, post je hier dan een recept? *lief kijkt*
    Vividinsdag 11 november 2003 @ 23:27
    quote:
    Op dinsdag 11 november 2003 23:12 schreef shmoopy het volgende:

    [..]

    Oe, ik ben benieuwd hoe jij 'm maakt!
    Als je wil, post je hier dan een recept? *lief kijkt*


    Tuurlijk Ik heb dit recept van een collegaatje gekregen...het is wel een succesnummer, vooral lekker makkelijk ook voor meerdere mensen

    Ingredienten:

    Kip (doh) (ik neem drumsticks)
    Zout
    1 grote ui
    knoflookteentjes (ben ik nogal fan van dus ik neem er veel, maar officieel 2)
    2 el sambal oelek
    Madame Jeanette pepers (heb ik net een leuk plantje van gekocht )
    2 el Ketjap manis
    1 tl bastersuiker
    2 el citroensap

    Maak de kip droog met keukenpapier, wrijf in met zout,
    10 minuutjes laten staan, dan nogmaals droogdeppen
    verhit olijfolie in een wok of grote pan, en braad de kipstukjes snel knapperig en goudbruin.

    Wrijf de ui, knof, sambal en pepers (en evt. wat verse peterselie) tot een gladde pasta (of mik het ff in de keukenmachine, gemak dient de mens)

    Neem de kip uit de pan en laat uitlekken, doe 2 dl water (of lekkerder; kippebouillon) toe, evenals de ketjap en suiker, doe de kip terug in de pan, vuurtje laag zetten en laat het met de deksel half erop in een half uurtje gaar worden...op het laatst de citroensap en bij en nog ff de kook erover.


    Ik vind het zelf erg lekker met spaghetti aglio olio , die maak ik zo:

    Voeg aan een (lekkere!!!) olijfolie die je in de wok verhit het volgende toe:

    50 gr. ansjovis
    6/8 teentjes knof (maak maar geen dates voor de volgende dag )
    1 rode peper
    1/4 kopje peterselie

    L aat sudderen tot de ansjovis 'gesmolten' is en roer door de pasta.
    kan ook zonder ansjovis natuurlijk, veel mensen houden daar niet zo van.

    Nou jij Shmoops!!!!!!

    shmoopydinsdag 11 november 2003 @ 23:37
    Wow, Vivi, die klinkt goed!
    Ga ik ook een keer maken, en zeker weten die spaghetti, de LKM-tjes zijn dol op ansjovis (ja, ze zijn raar, dat hebben ze van mij) .

    Okee, here's mine:

    Kilo tomaten ontvellen (kruisje snijden en even in kokend water dompelen) en in blokjes snijden
    4 teentjes knoflook persen
    ketjap manis en asin (flinke scheut)
    1 a 2 kippenbouillionblokjes fijnmaken
    paar uien en 2 rode paprika's snijden en die even aanbakken
    rode peper in dunne reepjes
    en dat alles goed mengen

    6 kippenbouten ontvellen en in bovenstaand mengsel doen, liefst een nacht laten marineren.
    Daarna de bouten eruit, beetje droogdeppen en aanbraden in wat boter.
    Ondertussen de marinadezooi in een braadpan warm maken en dan weer de kip erbij, en heeeeel lang laten sudderen, tot het van het bot afvalt.

    Serveren met rijst en een frisse komkommersalade, tadaa!

    Pietverdrietdinsdag 11 november 2003 @ 23:41
    Ik ben gek op heet eten, vroeger thuis aten we bijna niets anders als Indisch (en dan echt, niet van die restaurantprut)
    Maar ik kan er niet meer tegen. Als ik nu wat heets eet, dan ga ik enorm zweten (gutst echt van me gezicht af) word helemaal rood, ogen worden piepklein en dan rood doorlopen.
    jammer
    shmoopydinsdag 11 november 2003 @ 23:42
    quote:
    Op dinsdag 11 november 2003 23:41 schreef Pietverdriet het volgende:
    Ik ben gek op heet eten, vroeger thuis aten we bijna niets anders als Indisch (en dan echt, niet van die restaurantprut)
    Maar ik kan er niet meer tegen. Als ik nu wat heets eet, dan ga ik enorm zweten (gutst echt van me gezicht af) word helemaal rood, ogen worden piepklein en dan rood doorlopen.
    jammer
    Jee, wat maf.
    En vooral jammer.

    Maar met 1 pepertje is deze kip niet zo heet, hoor, gewoon een beetje pittig, is een beetje op kinderen aangepast, zeg maar.

    Pietverdrietdinsdag 11 november 2003 @ 23:49
    quote:
    Op dinsdag 11 november 2003 23:42 schreef shmoopy het volgende:

    [..]

    Jee, wat maf.
    En vooral jammer.

    Maar met 1 pepertje is deze kip niet zo heet, hoor, gewoon een beetje pittig, is een beetje op kinderen aangepast, zeg maar.


    Tis maar wat je gewend bent, een vriend van mij heeft jaren in Thailand gewoont, als die van iets zegt dat het mild is, en je neemt een hap kan je op 20 meter een barbeknoei aanspugen.
    Vividinsdag 11 november 2003 @ 23:56
    quote:
    Op dinsdag 11 november 2003 23:37 schreef shmoopy het volgende:
    Wow, Vivi, die klinkt goed!
    Ga ik ook een keer maken, en zeker weten die spaghetti, de LKM-tjes zijn dol op ansjovis (ja, ze zijn raar, dat hebben ze van mij) .
    Dan zijn we zeker lid van het zelfde rare geheime genootschap

    Enniewee, klinkt ook erg lekker! Ga die variant maar eens op mijn moedertje uitproberen (= proefkonijn tegen wil en dank) want die zeur vriend van mij heeft iets tegen kipjes die niet knapperig zijn

    Daarbij wordt ie hysterisch als ie iets moet snijden...hij krijgt dus voortaan alleen nog vissticks van me.

    Slaap lekker

    shmoopywoensdag 12 november 2003 @ 00:15

    Truste Vivi.
    Spindizzywoensdag 12 november 2003 @ 16:07
    quote:
    Op dinsdag 11 november 2003 23:37 schreef shmoopy het volgende:
    de LKM-tjes
    LKM-tjes = Lieve Kleine ?

    Wij eten Veggiemash. Een recept van

    Riannwoensdag 12 november 2003 @ 16:08
    Tomatensoep

    andijvi
    aardappelen
    creblapje

    Blueswoensdag 12 november 2003 @ 16:46
    Turkse pizza
    Shark.Baitwoensdag 12 november 2003 @ 17:10
    nasi goreng van de chinees

    kippe maagjes en kippehartjes in ketjapsaus


    En een grote lepel surinaamse sambal erbij

    pluisjebolwoensdag 12 november 2003 @ 17:14
    ik eet vandaag andijvie stampot en dan opgebakken
    echt onwijs lekker
    DrFonkwoensdag 12 november 2003 @ 17:45
    quote:
    Op dinsdag 11 november 2003 22:18 schreef bloempjuh het volgende:
    Een broccoliburger die me best wel mee viel, spagetti en een ranzig sausje. Broerlief heeft weer gekookt, dan smaakt het altijd hetzelfde en niet erg lekker

    Als ik eenmaal op mezelf woon eet ik -mark my words- nooit meer diepvries-groentepakket met tomatensaus-uit-pot als pastasaus.


    Of, lief bloempjuh, je zorgt ervoor dat je zelf kookt zodat je je broer niet meer vuil aan hoeft te kijken als het niet te eten is! Waarom wachten tot je uit huis gaat?

    ontopic>> kipfilet (in stukken) met een saus van Creme Fraîche, vers geraspte Parmezaanse kaas, spekblokjes (uitgebakken), 2 tenen uitgeperste knoflook, wat peterselie en een spaans pepertje (ontpit en in stukjes gesneden). Dit gooi je in een bord waar al tagliatelli in zit.

    brightonwoensdag 12 november 2003 @ 17:52
    Gnochie & Gnachie

    Oftewel: Gnochi, knakworstjes en sperziebonen

    Omkronwoensdag 12 november 2003 @ 17:52
    Lidl : Mango, Thaise rijst, spek, paprika, tomaat..

    Geen idee wat het nog gaat worden..

    Koninginwoensdag 12 november 2003 @ 22:13
    Wij hebben frites gegeten!!
    Qarinxwoensdag 12 november 2003 @ 22:13
    Pasta
    rvrb_kedonderdag 13 november 2003 @ 12:42
    Spaghetti bolognaise
    Bluesdonderdag 13 november 2003 @ 13:46
    Net in het restaurant van het ziekenhuis waar ik werk Hutspot met een klapstukkie
    Vanavond thuis brood, lekker makkelijk.
    61neorejdonderdag 13 november 2003 @ 14:00
    Boerenkool
    Distancedonderdag 13 november 2003 @ 14:04
    macaroni!
    shmoopydonderdag 13 november 2003 @ 14:08
    quote:
    Op woensdag 12 november 2003 16:07 schreef Spindizzy het volgende:

    [..]

    LKM-tjes = Lieve Kleine ?


    Mannetjes.

    Vanavond gewoon aardappelen groente vlees, booooring.

    #ANONIEMdonderdag 13 november 2003 @ 15:33
    Vandaag:

    Varkenshaasje met roomsaus, gebakken champignons en aardappelkroketjes

    krijg nu al trek....

    Spindizzydonderdag 13 november 2003 @ 15:36
    quote:
    Op donderdag 13 november 2003 14:08 schreef shmoopy het volgende:

    [..]

    Mannetjes.


    DOH! Ja logisch eigenlijk

    Wij eten zelfgemaakte pizza met rode ui, knoflook, paprika, champignonnetjes, olijven, geraspte kaas, mozzarella en blauwschimmelkaas 9~

    Mylenedonderdag 13 november 2003 @ 15:36
    Chiang Mai Curry.
    Lucilledonderdag 13 november 2003 @ 15:38
    Ik denk dat het vanavond een boterham met kaas gaat worden.
    Dat moet namelijk op, hoppa, alle bederfelijke waar uit de koeling.
    gluemandonderdag 13 november 2003 @ 15:45
    Ovenschoteltje met gehakt, prei en aardappelpuree.
    Anoukje1983donderdag 13 november 2003 @ 15:57
    Gehakt dagschotel met broccoli, gehakt en kaas en beetje feta . En aardappelpuree.
    Giadonderdag 13 november 2003 @ 15:58
    Chili con carne met tortilla chips
    Maïskolven
    Sla
    Guacamole
    Omkrondonderdag 13 november 2003 @ 16:31
    Ik denk.. maar dat weet ik niet zeker.. dat ik een paar tostie's ga maken in de oven..
    Omkrondonderdag 13 november 2003 @ 17:14
    Tosti's gaan zo de oven in..
    Xilantofdonderdag 13 november 2003 @ 17:21
    chicken tonight sate
    Rianndonderdag 13 november 2003 @ 17:21
    groentensoep

    erwten
    kip krokant
    krieltjes

    Cola_Lightdonderdag 13 november 2003 @ 19:38
    Kippenbout uit de oven met spruitjes, worteltjes en krieltjes.
    rubydonderdag 13 november 2003 @ 22:03
    Vandaag was het: bieflapje met champignons en gebakken aardappeltjes en salade. Tevens heb ik er een knoflooksausje bij geserveerd.
    melonovydonderdag 13 november 2003 @ 22:04
    Vandaag heb ik verse spersieboontjes gegeten, gekookte aardappelen en boerenbraadworstjes.

    Morgen eet ik Thaise curry met rijst.

    doedelzak13donderdag 13 november 2003 @ 23:01
    Een magnetronmaaltijd (Bami speciaal: bakje bami a la Moberg: met stukjes sate, een miniballetje gehakt en een kippeboutje).

    Gisteren diepvriespizza. Dag daarvoor magnetronbakje. Dag daarvoor verse pizza. Dag daarvoor patat. Dag daarvoor weer manetronmaaltijd.

    sushi-norivrijdag 14 november 2003 @ 15:41
    Uit het topic "Chili con carne: Onwaarschijnlijk lekker&makkelijk":
    quote:
    Op vrijdag 14 november 2003 01:25 schreef sushi-nori het volgende:
    Vandaag heb ik chili con carne gemaakt naar een receptje uit de krant.

    Het was hartstikke makkelijk, simpele ingrediënten, al met al een uur werk om het te maken, en toch heb ik nog nooit zulke lekkere chili gegeten.
    Dus daarom post ik het hier even.

    Echt een aanrader!

    Nodig voor 4 mensen:
    -----------------------
    Pond half om half gehakt 2,60
    1/2 pakje chilipoeder (1 pakje gekocht) 0,95
    1/2 eetlepel sambal badjak (1 klein potje gekocht) 1,00
    3 uien 0,30
    3 a 4 teentjes knoflook (1 klein netje gekocht) 0,90
    1 paprika (kleur maakt niet uit) 0,79
    3 blikjes tomatenpuree 0,36
    1 groot blik bruine bonen 0,65
    1 blik pomodori (gepelde tomaten) 0,22
    1 blikje ananas 0,49
    1 zure appel (bijvoorbeeld een goudreinet) 0,27
    2 bananen (1 kilo gekocht) 1,80

    zout
    peper uit de molen
    olijfolie
    ketjap manis

    TOTAAL 10,33 (fl. 22,76)
    per persoon dus 2,58 (fl. 5,69)

    Maken
    ---------
    Olijfolie in de pan doen (niet al teveel want anders moet je het later weer afgieten)
    Uien en knoflook fijn snijden en fruiten in de pan tot ze een beetje glazig zijn
    Zout en peper uit de molen over het gehakt doen naar smaak en dan kneden
    Gehakt in de pan doen, en *goed* prakken met een vork terwijl je het bakt, zodat je niet van die grote klonten vlees in je chili krijgt
    Doe ongeveer 10 gram chilipoeder (een half pakje van 22 gram) door het vlees
    Een scheut ketjap manis eroverheen
    Een halve eetlepel sambal badjak (dit is minimaal, voor goed scherpe chili minimaal een hele eetlepel of meer)
    Bak het vlees tot het niet meer rood is
    Snij de paprika in stukjes en klets hem er doorheen, nog even mee laten braden

    Nu alles uit de braadpan zo in de grote chili pan kwakken
    Zeef de gepelde tomaten, want het sap moet je niet meekoken
    Snij de gepelde tomaten nog even in stukken en voeg ze toe, samen met de 3 blikjes tomatenpuree
    Zeef de bruine bonen uit blik, want het sap wil je niet meekoken
    Gooi de bruine bonen in de pan
    Schil de goudreinet (of andere zurige appel) en haal het klokhuis eruit. Snij hem in stukjes en voeg die toe
    Snij de ananasringen in kleine stukjes en voeg die ook toe (sap niet meekoken natuurlijk)
    Alles effe goed doorroeren

    Laat de pan zo even een kwartiertje of twintig minuten op laag vuur doorsudderen
    Vlak voor het klaar is, roer je de bananen er nog even door (in kleine stukjes snijden! Niet gewoon in plakjes, dan krijg je steeds van die grote stukken banaan in je mond)
    De bananen zijn de teerste van alle ingrediënten, daarom moeten ze als laatste

    Dit is een super chili. Een heerlijk, precies goed mengsel van zoete, zure, zoute, kruidige (knoflook) en hete (chili) smaken, van vlees, vruchten en bonen.

    Let er even op hoe heet je hem wilt hebben. Met 10 gram chilipoeder en een halve eetlepel sambal badjak kunnen kleine kinderen zelfs meeëten. Voor hete chili moet je er meer door doen.

    Ik heb gemerkt dat het een uitgekiend recept is, dus geen ingrediënten vervangen. Bijvoorbeeld geen ketjap asin (zout) in plaats van manis (zoet), sambal oelek (rauw) in plaats van badjak (gebakken), en geen zoete appel erdoor!


    Giavrijdag 14 november 2003 @ 16:28
    Spekjes in een braadpan, kipfilet erbij met kruiden.
    Als de kip gaar is, uien, paprika en wortel erbij.
    De laatste 5 minuten courgette erbij.

    Serveren met rijst.

    Dat eten we vandaag.

    gimme.sheltervrijdag 14 november 2003 @ 16:31
    Rundercurry, zilvervliesrijst en linzen. Gister had ik lamsrollade, geratineerde aardappelen en gebakken champignons....
    Riannvrijdag 14 november 2003 @ 18:05
    macaroni
    MissHobjevrijdag 14 november 2003 @ 18:08
    Aardappels uit de oven (met verse knoflook, zeezout, tijm, olijfolie, peper en zout) gehaktballetje en geroerbakte groenten met wat tomaatjes en kruiden
    rubyvrijdag 14 november 2003 @ 18:58
    Saotosoep.
    brightonvrijdag 14 november 2003 @ 19:24
    Vandaag: Home made pizza!
    Mylenevrijdag 14 november 2003 @ 19:25
    Domino's.
    el.grec0vrijdag 14 november 2003 @ 20:17
    Pastitio

    elcastelvrijdag 14 november 2003 @ 20:18
    Snack : patatje oorlog, 2 frikandellen speciaal en een mexicano pinda.
    __Saviour__vrijdag 14 november 2003 @ 20:18
    Shoarmapizza
    Toadettevrijdag 14 november 2003 @ 20:26
    mihoen.
    Cola_Lightvrijdag 14 november 2003 @ 22:31
    Kip korma
    gimme.shelterzaterdag 15 november 2003 @ 12:26
    Vanavond komt beste vriendin eten: dus: gevulde lamsrollade, aardappelgratin, doperwtjes, sla met roquefort en walnoten...en veel wijn durbij!
    Riannzaterdag 15 november 2003 @ 13:50
    frietjes
    poszaterdag 15 november 2003 @ 15:09
    stokbrood, pesto, parma ham, zalm salade, olijven, italiaans worstje. Dus kortom stokrbrood met lekkers
    shmoopyzaterdag 15 november 2003 @ 15:13
    Er gaan 3 mannen voor me koken ( ) dus ik heb nog geen idee.

    Zal wel een simpele pasta worden.

    _kimm_zaterdag 15 november 2003 @ 15:14
    Patat
    Spindizzyzaterdag 15 november 2003 @ 15:14
    Nasi
    rubyzaterdag 15 november 2003 @ 18:01
    Chicken Korma met pandanrijst.
    brightonzaterdag 15 november 2003 @ 18:01
    Lekker uit eten vanavond
    rubyzaterdag 15 november 2003 @ 19:57
    quote:
    Op zaterdag 15 november 2003 18:01 schreef ruby het volgende:
    Chicken Korma met pandanrijst.
    Change of plan: ik ben ondertussen even naar Fat Kee gegaan en heb daar een heerlijke maaltijd gehaald (Yey Yuk met nasi goreng).
    Errug lekker.

    [Dit bericht is gewijzigd door ruby op 15-11-2003 20:11]

    Qarinxzaterdag 15 november 2003 @ 19:58
    Een cheapie AH eigen merk kaas-tomaat pizza voor 1 euro...
    Vivizaterdag 15 november 2003 @ 21:27
    Gehaktdagschotel met sperzieboontjes en mais en satesaus....had het viezer verwacht
    brightonzaterdag 15 november 2003 @ 21:31
    quote:
    Op zaterdag 15 november 2003 18:01 schreef brighton het volgende:
    Lekker uit eten vanavond
    Nou, het volgende dus:

    Romige preisoep met een soort paddo's erin
    Snoekbaars filet met brede pastaslierten en een lekker sausje
    Geen toetje, ik zat al vol

    Cola_Lightzaterdag 15 november 2003 @ 22:58
    Spaghetti bolognese met een kleine ceacar salade erbij
    Toadettezondag 16 november 2003 @ 09:32
    lekker uiteten voor mijn verjaardag. Jummie.
    Riannzondag 16 november 2003 @ 10:14
    ik denk dat jullie het al raden wat ik vandaag ga eten

    juist MAC

    gimme.shelterzondag 16 november 2003 @ 10:42
    quote:
    Op zondag 16 november 2003 09:32 schreef Toadette het volgende:
    lekker uiteten voor mijn verjaardag. Jummie.
    GEFELICITEERD!!
    Zelf eet ik gewoon thuis: hertenbiefstukje, spruitjes, cantharellen en aardappelpuree...
    bluzhzondag 16 november 2003 @ 17:36
    hachee
    Mylenezondag 16 november 2003 @ 17:40
    Wij hebben kip en friet met appelsmoes op.
    Blueszondag 16 november 2003 @ 17:43
    Witlof magnetron van Appie Hein
    ik weet het maar ik heb niets anders in huis
    ParanoidEvzondag 16 november 2003 @ 17:45
    MAgnetron Paella waar ik net allemaal rare gore dingetjes uit heb gevist (mossels? stond niet op dat die er in zaten)
    En nu vind ik net een inktvispootje
    rubyzondag 16 november 2003 @ 17:52
    Boterham met kipfilet.. Ik heb m'n Chinees vanmiddag al opgegeten. En om nou twee x warm te eten. Ik zou het wel kunnen, maar doe het niet.
    Pietverdrietzondag 16 november 2003 @ 18:13
    Een varkensrugbraadstuk, das een stuk vlees van de rug van het varken met een ca 2 cm dikke laag vetspek er op. dat wordt opgebonden, gemarineerd, aangebraden en dan in de oven gegrillend. Dan word het vlees botermals en de zwoerd knapperig en lekker. Het vet smelt uit en beland in de schaal, dus je eet niet vet. daarbij aardappeltjes en rode kool, met appeltjes, en een saus op basis van rode wijn en paddestoelen. Vooraf een zelfgemaakte tomatensoep en pudding na.
    Pietverdrietzondag 16 november 2003 @ 18:15
    quote:
    Op zondag 16 november 2003 17:45 schreef ParanoidEv het volgende:
    MAgnetron Paella waar ik net allemaal rare gore dingetjes uit heb gevist (mossels? stond niet op dat die er in zaten)
    En nu vind ik net een inktvispootje
    Mossels en inktvis in de paella, schande, en op de reclame zeggen ze dat het net een soort Nasi is.
    ParanoidEvzondag 16 november 2003 @ 18:31
    quote:
    Op zondag 16 november 2003 18:15 schreef Pietverdriet het volgende:

    [..]

    Mossels en inktvis in de paella, schande, en op de reclame zeggen ze dat het net een soort Nasi is.


    Ja ik wist niet dat het er in hoorde, kreeg thuis alleen maar aardappels en af en toe macaroni enzo, dan krijg je dat...
    elcastelzondag 16 november 2003 @ 18:35
    Zak Iglo diepvries maaltijd (oranje).
    brightonzondag 16 november 2003 @ 18:46
    Aardappelkoek met bloemkool...
    Beetje saai, wel lekker
    Cola_Lightzondag 16 november 2003 @ 19:53
    quote:
    Op zaterdag 15 november 2003 22:58 schreef Cola_Light het volgende:
    Spaghetti bolognese met een kleine ceacar salade erbij
    Nogmaals spaghetti, ik had te veel gemaakt
    Pietverdrietzondag 16 november 2003 @ 21:01
    quote:
    Op zondag 16 november 2003 18:13 schreef Pietverdriet het volgende:
    Een varkensrugbraadstuk, das een stuk vlees van de rug van het varken met een ca 2 cm dikke laag vetspek er op. dat wordt opgebonden, gemarineerd, aangebraden en dan in de oven gegrillend. Dan word het vlees botermals en de zwoerd knapperig en lekker. Het vet smelt uit en beland in de schaal, dus je eet niet vet. daarbij aardappeltjes en rode kool, met appeltjes, en een saus op basis van rode wijn en paddestoelen. Vooraf een zelfgemaakte tomatensoep en pudding na.
    het was goddelijk, het spek was uitgesmolten en de zwoerd heerlijk knapperig en krokant. nu lekker uitbuiken met een biertje
    61neorejmaandag 17 november 2003 @ 11:42
    Bieten
    Spindizzymaandag 17 november 2003 @ 11:56
    Gisteren heeft mijn man kaaspannenkoeken gebakken Vandaag bak ik een restje nasi van zaterdag op met loempia's erbij...
    posmaandag 17 november 2003 @ 12:31
    Gevulde paprika's met gehakt en stokbrood
    Flingmaandag 17 november 2003 @ 12:35
    Mijn lieve madre maakt vanavond boerenkool met worst, speciaal voor mij. Dus top dat ik zelf niet hoef te koken én dat ik mocht kiezen wat ik graag wilde eten!
    gimme.sheltermaandag 17 november 2003 @ 12:49
    Parelhoen, spruitjes en aardappelpuree. En vooraf zelfgemaakte kippensoep...:Y)
    Ilsmaandag 17 november 2003 @ 15:14
    studentenhaver en een komkommer, schijnt een volledige maaltijd te zijn
    Pietverdrietmaandag 17 november 2003 @ 16:13
    Tomatensoep, van verse tomaten,
    Cock au Vin, met frietes
    IJs
    RednaZmaandag 17 november 2003 @ 16:15
    Pringles
    shiNinG_staRmaandag 17 november 2003 @ 17:12
    Macaroni
    Riannmaandag 17 november 2003 @ 17:29
    lasagna
    Mylenemaandag 17 november 2003 @ 17:30
    quote:
    Op maandag 17 november 2003 17:12 schreef shiNinG_staR het volgende:
    Macaroni
    Ook, met ham en kaas .
    Pietverdrietmaandag 17 november 2003 @ 17:56
    Recept voor Cock au Vin zoals ik die nu aan het smoren ben.
    Je neemt een grote soepkip (2 1/2 kilo)
    350 gram gerookt spek aan blokjes
    zout peper
    fles wijn (ik heb een lekkere rode Dornfelder genomen, die is iets zoetigs maar heel geurig)
    2 winterpenen (schijfjes)
    2 grote uien (stukjes)
    bol knoflook (geschilde tenen in plakjes snijden)
    100 gram boter of reuzel (of helemaal lekker, nier vet)
    Grote 10 liter pan
    Je smelt het vet op een hoog vuur, en bakt het spek uit
    Je hakt de kip aan stukken en zout en peper hem
    neem het spek uit het vet, en braad de stukken kip in portie aan, niet alles tegelijk in de pan. Neem stukken die mooi bruin zijn uit de pan en voeg nieuwe stukken toe.
    ga door tot alle stukken kip goudbruin zijn.
    Haal de kip uit de pan en doe er nu de ui peen en knoflooktenen en fruit deze.
    voeg de stukken kip en spek weer toe en giet een liter wijn erop, en een derde liter water.
    Laat dit ca drie uur stoven tot moddergaar.
    af laten koelen, kip ontbotten en vlees weer in de pan doen.
    Opwarmen
    binden met wat rou, of sausbinder.
    Voor het serveren een flinke scheut cognac erbij is altijd lekker met dit weer. Serveren met aardappels, friet, rijst, wat je maar lekker lust.
    PS hier kan je met 6 mensen ruim van eten, dus met zijn tweeen 3 keer, lekker invriezen. Dan hoef je de volgende keren niet te koken. Het lijkt veel werk maar valt reuze mee, het meeste tijd zit in het stoven en dan ken je met een wijntje onderuithangen op de bank.

    [Dit bericht is gewijzigd door Pietverdriet op 17-11-2003 17:58]

    Ilsmaandag 17 november 2003 @ 18:13
    ipv studentenhaver en komkommer een vegetarische bami gefrabriceerd van prei, paprika en champs, erbij komkommer, tomaat en augurk met pindasaus
    Pietverdrietmaandag 17 november 2003 @ 18:14
    quote:
    Op maandag 17 november 2003 18:13 schreef Ils het volgende:
    ipv studentenhaver en komkommer een vegetarische bami gefrabriceerd van prei, paprika en champs, erbij komkommer, tomaat en augurk met pindasaus
    wedden dat 9 van de 10 fokkers liever de kip eten
    rubymaandag 17 november 2003 @ 18:52
    Chicken Korma met pandanrijst en naanbrood.
    brightonmaandag 17 november 2003 @ 19:51
    Boerenkool (uit Opa's Tuin ), met worst en augurken
    melonovymaandag 17 november 2003 @ 20:36
    Ik heb vandaag ook boerenkool gegeten, met worst en spekjes.

    Morgen eet ik nasi...

    Woensdag is hubbie jarig, ik denk dat ik gevulde paprika's ga maken, moet alleen nog even een lekker receptje zoeken.

    Kaps00nymaandag 17 november 2003 @ 20:38
    quote:
    Op maandag 17 november 2003 20:36 schreef melonovy het volgende:
    Ik heb vandaag ook boerenkool gegeten, met worst en spekjes.
    ik ook
    Vivimaandag 17 november 2003 @ 20:50
    Paella.
    medmanmaandag 17 november 2003 @ 21:29
    quote:
    Op maandag 17 november 2003 20:50 schreef Vivi het volgende:
    Paella.
    lekker
    Jammer dat ik het maar 1 keer op heb.

    Ik heb bladspinazie op vandaag

    Ilsmaandag 17 november 2003 @ 21:34
    quote:
    Op maandag 17 november 2003 18:14 schreef Pietverdriet het volgende:

    [..]

    wedden dat 9 van de 10 fokkers liever de kip eten


    ga jij maar wedden hoor met je kip
    Cola_Lightmaandag 17 november 2003 @ 23:15
    Een ceacar salade met stukjes gebakken kipfilet en gewokte peultjes en sugarsnaps. Werkelijk heerlijk!!
    posdinsdag 18 november 2003 @ 00:07
    quote:
    Op maandag 17 november 2003 20:36 schreef melonovy het volgende:

    Woensdag is hubbie jarig, ik denk dat ik gevulde paprika's ga maken, moet alleen nog even een lekker receptje zoeken.


    Heb ik wel voor je
    Cool_Runnerdinsdag 18 november 2003 @ 03:15
    magnetron bende
    gimme.shelterdinsdag 18 november 2003 @ 13:49
    Heb vanavond Italiaanse kookcursus dus ik weet het nog niet........
    Rianndinsdag 18 november 2003 @ 14:04
    Wij eten vandaag

    groentensoep

    hamlapje
    bloemkool brocolli wortel mix van de AH
    aardappelen

    Bluesdinsdag 18 november 2003 @ 14:14
    Kipkrokantjes, sla en geb.aardappeltjes en natuurlijk appelmoes voor het bluezzekind
    rvrb_kedinsdag 18 november 2003 @ 14:49
    soep
    met brood of stokbrood
    Koningindinsdag 18 november 2003 @ 15:20
    Kipfilet
    Broccoli
    Aardappelen
    Maar ik denk dat ik alles in de wok ga gooien!!
    brightondinsdag 18 november 2003 @ 15:46
    Pasta + tomatensaus, salade
    glremmedinsdag 18 november 2003 @ 17:43
    Een lekkere afhaal-pizza.

    Owja als je recepten zoekt ga dan naar www.webchef.be

    _Hestia_dinsdag 18 november 2003 @ 17:53
    ik denk macaroni, dat eten we meestal op dinsdag
    mat_herbendinsdag 18 november 2003 @ 17:54
    bietjes
    Ilsdinsdag 18 november 2003 @ 18:04
    champignonnen soep met verse champignons en lenteui, meergranenstokbrood met kaas erbij
    Mylenedinsdag 18 november 2003 @ 20:28
    Zure kool met worst .
    toskadinsdag 18 november 2003 @ 20:31
    Andijviestampot met brie
    rubydinsdag 18 november 2003 @ 21:12
    Macaroni.
    hace_xdinsdag 18 november 2003 @ 21:14
    Macaroni met kaas
    en daarop gehaktsaus met veel oregano
    Omkrondinsdag 18 november 2003 @ 22:46
    Vandaag bij een oud collega met zijn gezin meegegeten.. Spareribs en krieltjes + salade..

    Lekkere ribben Bert!

    Jominrowoensdag 19 november 2003 @ 11:31
    Hutspot met speklapjes
    Blueswoensdag 19 november 2003 @ 11:48
    Uit eten met collega's
    En omdat er 2 12eneenhalfjaar bij de 'zaak'zijn kost het me nix
    Koninginwoensdag 19 november 2003 @ 12:06
    Ik ga vanavond ook uit eten...
    Copycatwoensdag 19 november 2003 @ 13:01
    Heb vanavond cursus.
    Het wordt dus (zoals elke woensdag, lately) een bagel en verse fruitjuice van Shakie's op het CS in Utrecht. (En misschien na afloop een Smullers patatje...)
    MissPoeswoensdag 19 november 2003 @ 13:03
    PANNENKOEKEN

    En dan wel met appelschijfjes en kaneel

    yummmmmmmieh

    Giawoensdag 19 november 2003 @ 13:08
    Boerenkool
    kraznywoensdag 19 november 2003 @ 13:16
    Vandaag lekker ouderwets:
    Pannenkoeken !!

    (of is het nou PannEkoeken? )

    Mylenewoensdag 19 november 2003 @ 16:29
    Febo, febo .
    Pietverdrietwoensdag 19 november 2003 @ 16:32
    quote:
    Op woensdag 19 november 2003 13:16 schreef krazny het volgende:
    Vandaag lekker ouderwets:
    Pannenkoeken !!

    (of is het nou PannEkoeken? )


    Spelling is officieel pannenkoek, maar correct is pannekoek, aangezien je maar 1 pan gebruikt om hem in te bakken.
    Cola_Lightwoensdag 19 november 2003 @ 16:35
    Sukiyaki
    gimme.shelterwoensdag 19 november 2003 @ 16:43
    Lasagna, ivm bord op schoot bij het voetbal......
    poswoensdag 19 november 2003 @ 16:54
    lof met ham en kaas uit de oven, geb. aard. met champignons, spekkies en een uitje, een tartaartje
    Riannwoensdag 19 november 2003 @ 17:58
    groentensoep

    hamlap
    witte boontjes in tomatensaus
    aardappelen

    Qarinxwoensdag 19 november 2003 @ 18:19
    Gehakt met uitjes, gekruid met oregano en een reepje feta in een rolletje 30 minuten in de oven.
    Zelfgemaakte patat met knoflooksaus
    Cherrytomaatjes en komkommer met olijfolie
    rubywoensdag 19 november 2003 @ 19:11
    Bieflappen met champignonsaus, gebakken aardappeltjes (rozemarijnschijfjes AH) en salade.
    Koningindonderdag 20 november 2003 @ 08:31
    Vanavond Hollandse kost:
    Boerenkool en braadworst
    Bluesdonderdag 20 november 2003 @ 08:53
    Vanavond macaronistrikkies met een sausje en ger. kaas
    Qarinxdonderdag 20 november 2003 @ 09:29
    quote:
    Op donderdag 20 november 2003 08:53 schreef Bluezz het volgende:
    Vanavond macaronistrikkies met een sausje en ger. kaas
    Dat je dat nu al weet
    Rianndonderdag 20 november 2003 @ 12:45
    Uiensoep

    worteltjes
    aardappelen
    varkenshaasje met een lekker sausje

    Mylenedonderdag 20 november 2003 @ 13:34
    Stoofpeertjes, suddersvlees, en gebakken aardappelschijfjes.
    rvrb_kedonderdag 20 november 2003 @ 13:58
    Donderdag = pastadag
    Dus... spaghetti bolognaise
    Pietverdrietdonderdag 20 november 2003 @ 14:06
    Konijn in Kriekenbier, gestooft met worteltjes, knoflook, ui en grove mostert, blaadje laurier. Met frites erbij.
    Mylenedonderdag 20 november 2003 @ 14:10
    quote:
    Op donderdag 20 november 2003 14:06 schreef Pietverdriet het volgende:
    Konijn in Kriekenbier, gestooft met worteltjes, knoflook, ui en grove mostert, blaadje laurier. Met frites erbij.
    Is konijn nou echt lekker?? En waar smaak het naar??
    gimme.shelterdonderdag 20 november 2003 @ 16:48
    Forel, ratatouille en rosevalaardappeltjes uit de oven!
    posdonderdag 20 november 2003 @ 16:50
    andijvie stampot bij mn moeder
    DuchessXdonderdag 20 november 2003 @ 16:51
    Ik spitskoolpruttelpot en mijn man witlof met kip.
    Bluesdonderdag 20 november 2003 @ 16:54
    quote:
    Op donderdag 20 november 2003 09:29 schreef Qarinx het volgende:

    Dat je dat nu al weet


    Gisteren al gekocht...
    Maar het plan is gewijzigd...het worden pannekoeken
    Morgen dus maar vlinderstrikkies
    Omkrondonderdag 20 november 2003 @ 17:29

    Sla met carpaccio en een wijntje..

    fauvedonderdag 20 november 2003 @ 17:31
    witlof
    Omkrondonderdag 20 november 2003 @ 17:59

    Zo ziet het eruit voordat het naar binnen gaat.. niet zo goed en lekker als op de terassen deze zomer.. maar ach..

    Ben alleen een beetje bang voor het vlees.. stond geen houdbaarheidsdatum op de verpakking.. Merk het morgen wel..

    Morgildonderdag 20 november 2003 @ 18:05
    Spaghetti met rookworst en kaas en room. *jummie*
    shiNinG_staRdonderdag 20 november 2003 @ 18:05
    Pannenkoeken
    _Flash_donderdag 20 november 2003 @ 18:30
    Gekruide gebakken aardappelblokjes
    Zalm filetjes
    Salade van komkommer + wortel, azijn, zwarte peper en een klein beetje mayo

    Wordt vast lekker straks als mijn meissie thuis is ;

    Belugadonderdag 20 november 2003 @ 18:31
    quote:
    Op donderdag 20 november 2003 14:06 schreef Pietverdriet het volgende:
    Konijn in Kriekenbier, gestooft met worteltjes, knoflook, ui en grove mostert, blaadje laurier. Met frites erbij.
    Dat recept MOET ik hebben!
    Pleaaaaaase! Post et hier
    Ilsdonderdag 20 november 2003 @ 19:45
    sesambagels met bieslookroomkaas en wortelreepjes ( eigenlijk ook nog walnoten, maar die had mn moeder al opgegeten )
    DuchessXdonderdag 20 november 2003 @ 19:46
    quote:
    Op donderdag 20 november 2003 16:51 schreef DuchessX het volgende:
    Ik spitskoolpruttelpot en mijn man witlof met kip.
    Jakkie het was voor ons allebei NIET lekker
    _Flash_donderdag 20 november 2003 @ 20:03
    quote:
    Op donderdag 20 november 2003 18:30 schreef _Flash_ het volgende:
    Gekruide gebakken aardappelblokjes
    Zalm filetjes
    Salade van komkommer + wortel, azijn, zwarte peper en een klein beetje mayo

    Wordt vast lekker straks als mijn meissie thuis is ;


    En het was heerlijk Heb me beetje uitgeleefd op de aardappelblokjes: uitje, knoflookteentjes, half rood pepertje in plakjes en lekker doorbakken. Met kerrie, zwarte peper, dille en provencaalse kruiden... JUMMIE

    (Om de aardappelen gaar te krijgen is het aan te raden op heel hoog vuur te wokken en af en toe een scheut water er bij te gooien.)

    brightondonderdag 20 november 2003 @ 20:05
    Gebakken aardappels, kabeljauw, worteltjes
    Amyrlindonderdag 20 november 2003 @ 20:23
    pasta met gerookte zalmsaus, salade
    DuchessXvrijdag 21 november 2003 @ 10:29
    Macaroni, altijd lekker
    Riannvrijdag 21 november 2003 @ 10:30
    Het word vandaag:

    fritattensoep

    andijvistamp
    varkenshaas met lekkere saus

    Koninginvrijdag 21 november 2003 @ 11:14
    quote:
    Op vrijdag 21 november 2003 10:29 schreef DuchessX het volgende:
    Macaroni, altijd lekker
    Qarinxvrijdag 21 november 2003 @ 11:15
    Weet het nog niet. Hoop dat ik überhaupt iets door m'n strot krijg. Ben ziek

    Misschien gewoon simpel een pastasalade.

    Kyaravrijdag 21 november 2003 @ 16:04
    rostirondjes, spinazi en iets van vlees
    brightonvrijdag 21 november 2003 @ 16:05
    Verse frites van de AH. Wat erbij komt weet ik nog niet...
    Bluesvrijdag 21 november 2003 @ 16:31
    quote:
    Op donderdag 20 november 2003 08:53 schreef Bluezz het volgende:
    Vanavond macaronistrikkies met een sausje en ger. kaas
    Straks dus
    Shark.Baitvrijdag 21 november 2003 @ 16:50
    of ik schil zelf een paar jerpels (=aardappelen) voor frites, en een frikandel erbij...of ik ga voor tosti's...waar ik ook zin in heb.


    nog ff over nadenken

    gimme.sheltervrijdag 21 november 2003 @ 17:10
    vooraf een garanalencocktail, daarna: draadjesvlees, aardappelpureen, rode kool en lentilles!
    61neorejvrijdag 21 november 2003 @ 17:10
    Spaghetti
    meXXmovrijdag 21 november 2003 @ 17:29
    Kant-en-klaar magnetron maaltijd van de AH. Kip, puree en worteltjes.
    mart1984vrijdag 21 november 2003 @ 17:31
    erwtensoep

    Pietverdrietvrijdag 21 november 2003 @ 18:39
    Civabcici met friet, veldsla en tomaten
    G-Plekvrijdag 21 november 2003 @ 18:40

    Rosti enzo.......

    Riannvrijdag 21 november 2003 @ 18:42
    quote:
    Op vrijdag 21 november 2003 18:40 schreef G-Plek het volgende:
    [afbeelding]

    Rosti enzo.......


    Dat ziet er heerlijk uit
    Omkronvrijdag 21 november 2003 @ 19:18
    Inderdaad..

    Is er nog wat over..?

    rubyvrijdag 21 november 2003 @ 20:03
    Saotosoep natuurlijk!
    Omkronvrijdag 21 november 2003 @ 20:12
    C1000 nasi met pindasaus.. magnetron menu voor 1 persoon, en ik drink daarbij coolbest strawberry hill.

    Morgen ga ik weer eens koken

    Fendyvrijdag 21 november 2003 @ 23:38
    quote:
    Op vrijdag 21 november 2003 20:03 schreef ruby het volgende:
    Saotosoep natuurlijk!
    Hmm...at je dat 7 november niet ook? (tis natuurlijk ook geweldig eten)

    Vandaag:
    Gon bao en gado2 met nasi putih

    Party_Pvrijdag 21 november 2003 @ 23:48
    aardappelpuree, velderwtjes en vissticks
    brightonzaterdag 22 november 2003 @ 13:48
    Vanavond van die rostirondjes met brocolli en salade...
    Blueszaterdag 22 november 2003 @ 14:08
    MeeWah
    gimme.shelterzaterdag 22 november 2003 @ 15:26
    hertenbiefstukje, kastanjechampinons, zuurkool en aardappelpuree.
    Riannzaterdag 22 november 2003 @ 15:28
    Buritos van de pakken van knorr

    Alleen dan met gehakt i.p.v. kip en met rode peper erin

    Blueszaterdag 22 november 2003 @ 15:30
    quote:
    Op zaterdag 22 november 2003 15:28 schreef Riann het volgende:
    Buritos van de pakken van knorr

    [afbeelding]

    [afbeelding]

    Alleen dan met gehakt i.p.v. kip en met rode peper erin


    Ik wil dat morgen eten, heb ik net alle boodschappen in huis, vergeet ik de creme-fraiche
    Wat ik me nu afvraag...is het wel te eten zonder?
    ParanoidEvzaterdag 22 november 2003 @ 15:31
    quote:
    Op zaterdag 22 november 2003 15:30 schreef Bluezz het volgende:

    [..]

    Ik wil dat morgen eten, heb ik net alle boodschappen in huis, vergeet ik de creme-fraiche
    Wat ik me nu afvraag...is het wel te eten zonder?


    Heb je yoghurt? Heb ik laatst ipv de creme-fraiche gebruikt bij een gerecht.
    Riannzaterdag 22 november 2003 @ 15:31
    quote:
    Op zaterdag 22 november 2003 15:30 schreef Bluezz het volgende:

    [..]

    Ik wil dat morgen eten, heb ik net alle boodschappen in huis, vergeet ik de creme-fraiche
    Wat ik me nu afvraag...is het wel te eten zonder?


    Je hebt het nodig want je moet de creme fraishe niet in die gehakt en zo mengen je moet het met het sausje mengen en dat is voor erop te doen als een soort van verfrissing.
    Together-Alonezaterdag 22 november 2003 @ 17:15
    quote:
    Op zaterdag 22 november 2003 15:30 schreef Bluezz het volgende:

    [..]

    Ik wil dat morgen eten, heb ik net alle boodschappen in huis, vergeet ik de creme-fraiche
    Wat ik me nu afvraag...is het wel te eten zonder?


    Supermarkten zijn nog open..

    ontopic:
    Kruidenboter-stokbroodjes met kaasjes, brie, filet american en een soepje.

    rubyzaterdag 22 november 2003 @ 17:21
    Ik ben slecht en heb weer een "take-away" gehaald bij Fat Kee.
    Riannzaterdag 22 november 2003 @ 17:28
    quote:
    Op zaterdag 22 november 2003 17:21 schreef ruby het volgende:
    Ik ben slecht en heb weer een "take-away" gehaald bij Fat Kee.
    Wat is het
    rubyzaterdag 22 november 2003 @ 17:33
    quote:
    Op zaterdag 22 november 2003 17:28 schreef Riann het volgende:

    [..]

    Wat is het


    Een gemengde vleesschotel, bestaande uit een bak eend, cha sieuw en spek. En daarbij nog een bak nasi.
    Kan ik weer twee dagen van eten.

    Ik had in eerste instantie gezegd: doet u mij maar een bak "gemengde vlees a la Fat Kee", maar toen meldde het meisje achter het buffet dat er organen in zaten... Ik heb 'r bedankt voor de waarschuwing en ben toen maar weer voor nr. 64 gegaan.

    Riannzaterdag 22 november 2003 @ 17:35
    quote:
    Op zaterdag 22 november 2003 17:33 schreef ruby het volgende:

    [..]

    Een gemengde vleesschotel, bestaande uit een bak eend, cha sieuw en spek. En daarbij nog een bak nasi.
    Kan ik weer twee dagen van eten.

    Ik had in eerste instantie gezegd: doet u mij maar een bak "gemengde vlees a la Fat Kee", maar toen meldde het meisje achter het buffet dat er organen in zaten... Ik heb 'r bedankt voor de waarschuwing en ben toen maar weer voor nr. 64 gegaan.


    Bak eend hmmmz...
    Riannzaterdag 22 november 2003 @ 17:35
    Wat eten we vandaag deel 10