FOK!forum / De Feestdagen / Borstplaat
Fred_Kroketdonderdag 6 november 2003 @ 23:33
Wat heb je liever, bruine of witte?

Ik bruine

Junglist4Realdonderdag 6 november 2003 @ 23:36
Zelfgemaakte bruine borstplaat en dan vooral lekker dikke stukken!
dr.dunnodonderdag 6 november 2003 @ 23:37
met twee ongeveer even grote maar even lekkere tieten erop.
dr.dunnodonderdag 6 november 2003 @ 23:38
o wacht dit gaat over snoepgoed en niet menselijke torso's.
Offydonderdag 6 november 2003 @ 23:38
Wit ! Oeh, ik krijg al trek.. (maar niet die neppe-gladde)
N1nj4donderdag 6 november 2003 @ 23:39
Je hebt er ook nog een tussen: een licht-bruine met caramel smaak
UrbanMikedonderdag 6 november 2003 @ 23:39
het is vast een domme vraag als ik zou vragen wat borstplaat is?
MSXUserdonderdag 6 november 2003 @ 23:40
Liefst helemaal niet. Als ik ergens snel beroerd van word is het wel borstplaat. Is me allemaal te zoet.
Fred_Kroketdonderdag 6 november 2003 @ 23:41
quote:
Op donderdag 6 november 2003 23:39 schreef N1nj4 het volgende:
Je hebt er ook nog een tussen: een licht-bruine met caramel smaak
Ja verdomd ast niet waar is! Was ik vergeten.


maar eerlijk gezegd vind ik die ook niet zo lekker

Bebopdonderdag 6 november 2003 @ 23:42
quote:
Op donderdag 6 november 2003 23:39 schreef UrbanMike het volgende:
het is vast een domme vraag als ik zou vragen wat borstplaat is?
suikergoed.

Bijna puur suiker met 'n kleurtje. In brokken

Fred_Kroketdonderdag 6 november 2003 @ 23:42
quote:
Op donderdag 6 november 2003 23:39 schreef UrbanMike het volgende:
het is vast een domme vraag als ik zou vragen wat borstplaat is?
UrbanMikedonderdag 6 november 2003 @ 23:42
zet google aan...

Borstplaat

12 lepels suiker
4 eetlepels water, melk of room
smaakmaker: vanille-, citroen-, cacao-, of frambozenessence evt. Cacao of oploskoffie.

Suiker met het water, de melk of de room heel langzaam aan de kook brengen. Zo'n 5 minuten laten koken. Als een druppel van het mengsel hard wordt in koud water is het goed. Wie cacao of oploskoffie wil gebruiken kan die gelijk met de suiker te koken zetten. Andere smaakstoffen pas toevoegen als de pan van het vuur af is. Figuren voor suikerbeesten van tevoren invetten. Wie geen figuren heeft kan een ingevette bakplaat gebruiken. Giet daar het suikermengsel op en laat het hard worden. Snijd kleine borstplaatjes uit het bijna uitgeharde mengsel. Neem de borstplaat met een schuivende beweging van de bakplaat af

aha!

[Dit bericht is gewijzigd door UrbanMike op 06-11-2003 23:42]

N1nj4donderdag 6 november 2003 @ 23:43
Caramel
Fred_Kroketdonderdag 6 november 2003 @ 23:43
quote:
Op donderdag 6 november 2003 23:42 schreef Bebop het volgende:

[..]

suikergoed.

Bijna puur suiker met 'n kleurtje. In brokken


Of platte schijven (liefst sjoelformaat)
Fred_Kroketdonderdag 6 november 2003 @ 23:45
quote:
Op donderdag 6 november 2003 23:42 schreef UrbanMike het volgende:
zet google aan...

[i]Borstplaat

(Grootmoeders recept)

aha!


Scrutinizerdonderdag 6 november 2003 @ 23:52
quote:
Op donderdag 6 november 2003 23:39 schreef UrbanMike het volgende:
het is vast een domme vraag als ik zou vragen wat borstplaat is?
Zo zien ze er uit

Lekkerrr

Escape2Dawndonderdag 6 november 2003 @ 23:53
Idd lekker totdat je er 5 op hebt
kiwdonderdag 6 november 2003 @ 23:54
sweet
de bruine dus ook, vooral als ze mokka smaak hebben
sweetgirlydonderdag 6 november 2003 @ 23:55
Laatst bij de Dekamarkt gekocht (marsepein + borstplaat in de aanbieding )
..die Marsepein was lekker, alleen die borstplaat smaakte echt niet zoals je hem zelf maakt

oh en bruin

[Dit bericht is gewijzigd door sweetgirly op 06-11-2003 23:56]

Fred_Kroketdonderdag 6 november 2003 @ 23:55
quote:
Op donderdag 6 november 2003 23:52 schreef Scrutinizer het volgende:

[..]

Zo zien ze er uit [afbeelding]
[afbeelding]

Lekkerrr


Scrutinizer

Vooral die vette kringen op die bovenste plaat!

Offydonderdag 6 november 2003 @ 23:56
quote:
Op donderdag 6 november 2003 23:52 schreef Scrutinizer het volgende:

[..]

Zo zien ze er uit [afbeelding]
[afbeelding]


Dit zijn die 'gladde' nepperds Die lekkere zijn van de bovenkant 'crusty'
Scrutinizerdonderdag 6 november 2003 @ 23:58
quote:
Op donderdag 6 november 2003 23:55 schreef Fred_Kroket het volgende:

[..]

Scrutinizer

Vooral die vette kringen op die bovenste plaat!


Met dank aan bakkerij Feenstra
sweetgirlyvrijdag 7 november 2003 @ 00:00
quote:
Op donderdag 6 november 2003 23:42 schreef UrbanMike het volgende:
zet google aan...

Borstplaat

12 lepels suiker
4 eetlepels water, melk of room
smaakmaker: vanille-, citroen-, cacao-, of frambozenessence evt. Cacao of oploskoffie.


of ipv smaakmaker veeeeel bruine bastardsuiker
..je krijgt er bijna suikerziekte van zo ..
Fred_Kroketvrijdag 7 november 2003 @ 00:03
quote:
Op vrijdag 7 november 2003 00:00 schreef sweetgirly het volgende:

[..]

of ipv smaakmaker veeeeel bruine bastardsuiker
..je krijgt er bijna suikerziekte van zo ..


Ja zeg, maar we gaan toch al naar de Ratsmodee met die feestdagen voor de deur!
Leilavrijdag 7 november 2003 @ 10:36
Ik moest vroeger toen ik klein was altijd lachen bij het woord borstplaat, vooral als je de r overdreven uitspreekt haha.
Waarom heet het borstplaat eigenlijk?
Lucyfurrvrijdag 7 november 2003 @ 10:38
Caramel of wit
dutchievrijdag 7 november 2003 @ 12:04
quote:
Op donderdag 6 november 2003 23:52 schreef Scrutinizer het volgende:

[..]

Zo zien ze er uit [afbeelding]
[afbeelding]

Lekkerrr


Als je het niet kent en je ziet deze foto's dan zou je niet meer hoeven. Het is net bloedworst zo!
Maar gelukkig weet ik dat dat het absoluut niet is en dat het gewoon erg jammie is
Fred_Kroketvrijdag 7 november 2003 @ 15:21
quote:
Op vrijdag 7 november 2003 12:04 schreef dutchie het volgende:

[..]

Als je het niet kent en je ziet deze foto's dan zou je niet meer hoeven. Het is net bloedworst zo!
Maar gelukkig weet ik dat dat het absoluut niet is en dat het gewoon erg jammie is


Bloedworst
Maar je hebt gelijk, het zou van alles kunnen zijn.
Marsepein bijvoorbeeld.
Dat is trouwens best een idee: met marsepein borstplaat namaken
Maakt namelijk toch niet uit wat je eet, als het maar suiker is, en vet en veel.
ilona-scuderiadonderdag 25 november 2004 @ 01:48
Heerlijk! vooral caramel en chocola zijn

Maar welke supermarkten verkopen eigenlijk nog borstplaat?
Bij de Hema en Jamin is het net iets te duur

Marjomutsdonderdag 25 november 2004 @ 14:14
mmm, borstplaat... de kleur maakt me niet uit, ik vind het allemaal lekker!

ik heb het ook ooit zelf gemaakt, maar toen was er och echt iets grondig mis gegaan... het wilde namelijk maar niet hard worden
dutchiedonderdag 25 november 2004 @ 15:04
Omhoog kicken van oud topic = slotje