deantoine | donderdag 6 november 2003 @ 15:55 |
kan iemand me dat vertellen? ![]() | |
WefDiNaini | donderdag 6 november 2003 @ 15:56 |
Ik kook al zo'n 15 jaar spruitjes! | |
Mangoworks2002 | donderdag 6 november 2003 @ 15:56 |
Wat je serieus eens moet doen, is spruitjes bakken. Champignon erbij, stukkie vlees ![]() Gekookt hou ik er niet zo van. | |
F1908 | donderdag 6 november 2003 @ 15:57 |
quote:spruitjes bakken, ben je niet goed haha ![]() | |
Psychonikeo | donderdag 6 november 2003 @ 15:57 |
geen spruitjes!!! spruiters zijn vies!! ![]() | |
Levitation | donderdag 6 november 2003 @ 15:57 |
Spruiten moet je zo kort mogelijk koken... dan zijn ze minder bitter. Ook lekker is spruiten even stomen en vervolgens roerbakken met spekjes en sambal, jammie! (Hoe lang 'kort' precies is weet ik ook niet) | |
deantoine | donderdag 6 november 2003 @ 15:58 |
quote:10 min 15 min? | |
Levitation | donderdag 6 november 2003 @ 15:58 |
quote:Is echt wel lekkerder... wat de boer niet kent??? | |
WefDiNaini | donderdag 6 november 2003 @ 15:58 |
Zonder gekheid, ongeveer 15 minuten... | |
harrie1 | donderdag 6 november 2003 @ 15:59 |
ik kook ze 50 minuten volop en zeg dan tegen mijn vrouw sorry ik zat ff niet op te letten ik tracteer wel op een sharmaschotel | |
Levitation | donderdag 6 november 2003 @ 15:59 |
quote:Zat eigenlijk meer in de richting van 5 minuten te denken... misschien iets langer. Ze moeten vooral stevig blijven, dus niet volgens grootmoederswijze tot snot koken... | |
Mangoworks2002 | donderdag 6 november 2003 @ 16:01 |
quote:Jij ook niet ![]() | |
WefDiNaini | donderdag 6 november 2003 @ 16:01 |
quote:Dat is geen koken, maar blancheren... | |
Patron | donderdag 6 november 2003 @ 16:05 |
5 tot 10 minuten naar eigen believen natuurlijk, al dente, roomsausje erbij... ![]() | |
Spindizzy | donderdag 6 november 2003 @ 16:06 |
quote:Of pindasaus ![]() | |
Nicole22 | donderdag 6 november 2003 @ 18:02 |
Ik kook ze ongeveer een minuut of 15, als je er een vork makkelijk in kan prikken, zijn ze klaar. | |
Pietverdriet | donderdag 6 november 2003 @ 18:03 |
Ligt eraan, hoe vind je ze lekker? Beetgaar of snotzacht? gewoon regelmatig ff controleren of ze goed zijn | |
GreatWhiteSilence | donderdag 6 november 2003 @ 18:07 |
Hier koken we ze twee keer : het eerste water word na korte tijd weggegooid. het schijnt dat ze daardoor minder bitter worden. Ik weet zelf niet of dit zo is, want je krijgt die krengen niet door mijn strot... | |
Bebop | donderdag 6 november 2003 @ 18:09 |
tja... 'k zou d'r even bijblijven, en af-en-toe even prikken... weinig ervaring met de kooktijden van groente, dus liever safe than sorry. | |
Ils | donderdag 6 november 2003 @ 19:04 |
quote:Ja dat was erg lekker! ( ook geprobeerd heeft enzo ![]() | |
Ravendark | donderdag 6 november 2003 @ 21:25 |
Ik ben toevallig pas in een restaurant geweest waar je zelf moest koken - daar maakten spruitjes ook deel uit van het menu en ik was de (niet geheel vrijwillig) aangewezen persoon om deze klaar te maken. Maar ik moet zeggen, het resultaat was zowaar goed te pruimen! Het recept was simpel: water koken, dan de spruitjes ergens tussen de 5 en 10 minuten erin, rustig doorkoken. Ik heb ze er zelf ongeveer 8 minuten in gehad vermoed ik, en ze waren beetgaar, perfect dus. Maar hetgeen het echt lekker maakte: wat bacon (van die plakken) HARD bakken tot het gaar is (dan wordt het stevig en breekbaar) en vervolgens in superkleine stukjes hakken, dat eroverheen sprenkelen. De spruitjes werden overigens voor het opdienen nog even in een wok gebakken voor een mooie glans, de finishing touch zegmaar. Overigens heb ik me laten vertellen dat je bij spruitjes een kruisje bij de wortel zou moeten insnijden om de bitterheid eraf te halen, maar dat heb ik zelf nog niet geprobeerd. Misschien als ik ooit de moed heb ze zelf te maken | |
Escape2Dawn | donderdag 6 november 2003 @ 21:26 |
Na ze te hebben gestript kook ik ze 20 min. Lekker zacht ![]() | |
Georges | donderdag 6 november 2003 @ 21:27 |
Spruiten kook ik altijd op smaak, dus als ze een beetje zacht zijn. Bitter zijn ze altijd wel, maar da's lekker ![]() | |
Offy | donderdag 6 november 2003 @ 21:29 |
*terugvindpost Mijn spruitjes worden altijd te zacht | |
Escape2Dawn | donderdag 6 november 2003 @ 21:30 |
Praat je wel tegen ze tijdens het koken, dat scheelt echt veel ![]() | |
Georges | donderdag 6 november 2003 @ 21:52 |
Kwestie van proeven tijdens het koken, lijkt me vrij simpel. Speaking of which, heb nog een zakje schoongemaakte spruitjes liggen | |
DuchessX | vrijdag 7 november 2003 @ 16:34 |
quote:20 minuten of langer als ze dan nog niet zacht zijn ![]() | |
BlaatschaaP | vrijdag 7 november 2003 @ 16:35 |
Ik doe altijd zo'n 15 minuten. Ik wil ze of rauw (dat is gewoon echt lekker en verslavend), of vrij zacht ![]() | |
Againzender | vrijdag 7 november 2003 @ 20:06 |
Meestal ergens tussen de 5 en de 10 minuten, wil ze graag een beetje stevig houden. | |
Angel22 | vrijdag 7 november 2003 @ 20:45 |
meestla zo's 30 minuten, lekker zacht dus... dan is de bittere smaak er ook grotendeels vanaf. Samen met stoofpeertjes en dan het spa van de peren over de (geprakte) spruiten en aardappels gieten. ![]() | |
miss_dynastie | vrijdag 7 november 2003 @ 21:24 |
Niet te lang.. als je ze te lang kookt, is het net snot! Meestal proef ik even!!! |