abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_14003672
Ik zit hier met een pakje uniekaas rookkaas.. en nu weet ik niet hoe ik het moet eten. Alleen een plakje op brood smaakt behoorlijk saai. Wie weet er wat lekkere variaties?
  maandag 20 oktober 2003 @ 13:05:24 #2
44201 navvy
Nav voor intimi!
pi_14003897
Aardappelkoek met rookkaas

Aardappelen gaar koken. Afgieten en pureren. Laten afkoelen. In kom doen: puree, boter, broodmix, mespuntje zout en het (handwarme) water. Tot glad en soepel deeg kneden. Afgedekt met plastic folie op warme plaats circa 15 minuten laten rijzen. Oven voorverwarmen op 220 gram. Taartvorm (22 centimeter) invetten en met bloem bestuiven. Deeg in vorm doen. Met vuist lucht eruit drukken. Kaas ontkorsten en in stukjes erover verdelen, beetje in deeg drukken. In midden van oven koek in circa 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Uit oven direct met olie bestrijken. Op rooster laten afkoelen.

Lekker is om het brood overlangs te halveren en te vullen met bijv. salade, ham of omelet. Als hapje kunt u kleine puntjes brood besmeren met zoute boter.

Vroeger had ik een hekel aan trouwfeesten. Elke keer kwamen er ooms en tantes die me een por in de zij gaven en zeiden: "En nu jij hé?". Ze zijn daar mee opgehouden toen ik op begrafenissen hetzelfde ben gaan doen.
  maandag 20 oktober 2003 @ 13:17:44 #3
71513 _Liquid_
Pimp maintenance
pi_14004199
hmm nog nooit van gehoord.

rook...kaas

:r Patty Brard :r
pi_14004726
rookkaas is heeeeeeeeeeerlijk!

en als het saai smaakt is het geen goede rookkaas....

en warm in de magnetron op een broodje is ook best lekker

05-12-2009 is ons lieve meisje geboren! Evie (L)
17-08-2011 Onze 2e prachtige meid maakt het gezinnetje compleet: Liene (L)
pi_14004803
wat is rookkaas? is dat gerookte kaas of zo?
pi_14011116
Als je bij google op rookkaas zoekt, zijn je eerste 30 hits recepten.
Zoek dat zelf dus maar even uit.

www.zuivelonline.nl zegt:
Smeer- en rookkaas
Smeer- en rookkazen zijn zogenaamde smeltkazen. Deze worden gemaakt door het malen en smelten van kaas, al dan niet onder toevoeging van andere melkbestanddelen (zoals bijvoorbeeld botervet). Dit gesmolten product wordt verhit en is daarna lang houdbaar.

Smeltkaas is in verschillende vetgehaltes en smaken te koop. In Nederland wordt vooral smeerbare smeltkaas gegeten, bekend als smeerkaas. Daarnaast is er de snijdbare smeltkaas, in plakjes aangeboden of als rookkaas.

Er wordt ook veel smeltkaas geproduceerd in blokken, soms wel van 20 kilo, die gebruikt worden voor de productie van bijvoorbeeld kaassoufle's, kaaszoutjes of pizza's.

Geluk duurt je leven lang.
pi_14014405
Ik heb een keer rookkaas gegeten, noooooit weer.
pi_14016085
een omelet even bakken in de koekenpan en dan plakjes rookkaas erop tot ze gesmolten zijn, errug lekker bv met geroosterd brood.
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
pi_14016102
sambal
pi_14017370
quote:
Op maandag 20 oktober 2003 12:57 schreef itsontoday het volgende:
Ik zit hier met een pakje uniekaas rookkaas.. en nu weet ik niet hoe ik het moet eten. Alleen een plakje op brood smaakt behoorlijk saai. Wie weet er wat lekkere variaties?
jonge het is een boterham met kaas je hebt het niet over een of ander oosters gerecht. of weet ik veel wat. hooguit mischien wat peterselie.
pi_14017394
doe er wat stroop bij
Zo gaan wij níet met elkaar om in Nederland
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')