Nijna | dinsdag 23 september 2003 @ 17:23 |
Goed hier ff een vraagje, via zoeken kwam ik het volgende tegen Maar nu de grote vraag, hoe kan je een rookworst in de magnetron doen zonder dat ie BOEM doet? Reden van de vraag: Ik heb zo'n bakkie kant en klare boerenkool met rookworst van de AH. (eigengemaakte is lekkerder absoluut, maar ik ben te lui om voor mij alleen te koken en mn lief moet werken tot 21.00u dus vandaar) Maar als je dat bakje dus in de magnetron schuift met gaatje in het folie geprikt dan knapt de worst. Iemand suggesties...? [Dit bericht is gewijzigd door Nijna op 23-09-2003 17:29] | |
Cronus | dinsdag 23 september 2003 @ 17:24 |
![]() Gaatjes in de worst prikken | |
sopper | dinsdag 23 september 2003 @ 17:25 |
haal de worst eruit en doe de worst in een pannetje met water, dan zal de worst niet knallen. worst | |
ChRoNiC | dinsdag 23 september 2003 @ 17:28 |
bleh Het hele gerecht is niet te vreten. | |
bobsnl | dinsdag 23 september 2003 @ 17:28 |
Heel simpel ... niet te lang in de magnetron en dan gaat alles goed ! | |
Nijna | dinsdag 23 september 2003 @ 17:30 |
quote:Ja hoor, 6 minuten in de magnetron, maar dan knapt je worst. Het kan ook in de oven, maar ik vertrouw mijn oven niet zo, die maakt alles zwart. En het kan au-bain-marie, dat deed ik wel eens toen ik nog geen magnetron had, maar duurt 25 minuten en ik heb NU honger ![]() | |
socko | dinsdag 23 september 2003 @ 17:32 |
quote:Of mischien op een lager stand? | |
Nijna | dinsdag 23 september 2003 @ 17:34 |
Ik heb t nu op een bord gedaan, gaatjes in de worst en ik doe het eerst maar een 3 minuten... wordt vervolgd... | |
hallo_mensen | dinsdag 23 september 2003 @ 17:34 |
als je echt zon trek hebt zoals jij beweerd maakt het niet uit wat je kan eten maar als je maar eet ![]() | |
GC | dinsdag 23 september 2003 @ 17:36 |
ik doe zo vaak ff lekkere worst in de magnetron, lekker voor op brood. werkt perfect, alleen gaatjes erin prikken, | |
Nijna | dinsdag 23 september 2003 @ 17:38 |
quote:Ik kan nog heeeel ff wachten ![]() | |
mimattie | dinsdag 23 september 2003 @ 17:38 |
kan wel, maar ik vind het meestal ![]() ![]() HEMA worst for life | |
Nijna | dinsdag 23 september 2003 @ 17:39 |
quote:Ik denk idd dat het vermogen te hoog is, alleen weet ik niet hoe ik dat hier aan kan passen. Maar eens even aan mijn vriend vragen waar hij dat boekje van dat ding heeft... Na 3 minuten was mn boerenkool beetje warm en worst stond op knappen, nog even langer erin nu... | |
Nijna | dinsdag 23 september 2003 @ 17:45 |
quote:Het kreng is toch weer geknapt, 6 minuten is dus echt te lang, maar de boerenkool is dan wel lekker warm... Misschien volgende keer na 3 minuten worst erbij doen... of em los in een pannetje... | |
MSXUser | dinsdag 23 september 2003 @ 17:47 |
quote:En dan in de magnetron ![]() | |
Steve-O | dinsdag 23 september 2003 @ 17:48 |
Niet luchtdicht afdekken ![]() | |
Nijna | dinsdag 23 september 2003 @ 17:49 |
quote:'t was zo'n deksel voor in de magnetron met een gat bovenin dus niet luchtdicht ![]() | |
D. | dinsdag 23 september 2003 @ 17:49 |
quote:2 min is al genoeg | |
gimeone | dinsdag 23 september 2003 @ 17:50 |
ik denk dat er wat lucht in de worst zit en als dat warm word wilt het naar buiten en dna knapt hij. missschien mot je hem gewoon koken?? | |
Steve-O | dinsdag 23 september 2003 @ 17:51 |
quote:Zet je hem niet te hoog ![]() | |
MSXUser | dinsdag 23 september 2003 @ 17:53 |
quote:Toch even serieus: Het gebeurt wel vaker dat je magnetrongerechten in fasen moet klaarmaken. Eerst 3 a 4 minuten de boerenkool en dan nog 3 minuten boerenkool met worst zou inderdaad een oplossing kunnen zijn. Ik ga er van uit dat je een 1000W magnetron hebt, waarschijnlijk is 600W meer dan genoeg om die worst goed optemperatuur te krijgen, zonder dat hij knapt. | |
Nijna | dinsdag 23 september 2003 @ 17:57 |
quote:Ik denk idd dat het volgende keer maar in stappen moet... Maar goed het geval is nu al in de voedselhemel ![]() Voor degenen (ramptoeristen) die een plaatje willen van het geval, hij staat in mn profiel/fotoboek. | |
Mr.Black | dinsdag 23 september 2003 @ 19:11 |
Ik prik er altijd gaatjes in.. en doe er een bord over heen. Worst barst wel iets was open.. maar meer ook niet.. en het is heet! (ook wel handig) |