FOK!forum / Lifestyle / Rookworst in de magnetron }:|
Nijnadinsdag 23 september 2003 @ 17:23
Goed hier ff een vraagje, via zoeken kwam ik het volgende tegen

Mijn worst zei BOEM! :(

Maar nu de grote vraag, hoe kan je een rookworst in de magnetron doen zonder dat ie BOEM doet?
Kan dat uberhaupt wel?

Reden van de vraag: Ik heb zo'n bakkie kant en klare boerenkool met rookworst van de AH. (eigengemaakte is lekkerder absoluut, maar ik ben te lui om voor mij alleen te koken en mn lief moet werken tot 21.00u dus vandaar) Maar als je dat bakje dus in de magnetron schuift met gaatje in het folie geprikt dan knapt de worst.
En dan zitten er ranzige randjes aan en dat smaakt niet lekker.
Ik heb ook al geprobeerd om door de folie gaatjes in de worst te prikken, maar dat maakt niet uit.
Zou het zin hebben om de boel op een bord te doen en dan gaatjes in de worst en het met zo'n dekseltje erover in de magnetron te zetten?

Iemand suggesties...?
Ik weet niet of ik erop ga wachten want ik val haast van mn stoel, zoveel trek heb ik.... Mocht ik een oplossing vinden dan post ik em gelijk natuurlijk.

[Dit bericht is gewijzigd door Nijna op 23-09-2003 17:29]

Cronusdinsdag 23 september 2003 @ 17:24
.

Gaatjes in de worst prikken .

sopperdinsdag 23 september 2003 @ 17:25
haal de worst eruit en doe de worst in een pannetje met water, dan zal de worst niet knallen.

worst

ChRoNiCdinsdag 23 september 2003 @ 17:28
bleh

Het hele gerecht is niet te vreten.
Staat er geen duidelijke gebruiksaanwijzing bij?

bobsnldinsdag 23 september 2003 @ 17:28
Heel simpel ... niet te lang in de magnetron en dan gaat alles goed !
Nijnadinsdag 23 september 2003 @ 17:30
quote:
Op dinsdag 23 september 2003 17:28 schreef ChRoNiC het volgende:
bleh

Het hele gerecht is niet te vreten.
Staat er geen duidelijke gebruiksaanwijzing bij?


Ja hoor, 6 minuten in de magnetron, maar dan knapt je worst.
Het kan ook in de oven, maar ik vertrouw mijn oven niet zo, die maakt alles zwart. En het kan au-bain-marie, dat deed ik wel eens toen ik nog geen magnetron had, maar duurt 25 minuten en ik heb NU honger
sockodinsdag 23 september 2003 @ 17:32
quote:
Op dinsdag 23 september 2003 17:28 schreef bobsnl het volgende:
Heel simpel ... niet te lang in de magnetron en dan gaat alles goed !
Of mischien op een lager stand?
Nijnadinsdag 23 september 2003 @ 17:34
Ik heb t nu op een bord gedaan, gaatjes in de worst en ik doe het eerst maar een 3 minuten... wordt vervolgd...
hallo_mensendinsdag 23 september 2003 @ 17:34
als je echt zon trek hebt zoals jij beweerd maakt het niet uit wat je kan eten maar als je maar eet
GCdinsdag 23 september 2003 @ 17:36
ik doe zo vaak ff lekkere worst in de magnetron, lekker voor op brood.

werkt perfect, alleen gaatjes erin prikken,
en niet te hoog vermogen

Nijnadinsdag 23 september 2003 @ 17:38
quote:
Op dinsdag 23 september 2003 17:34 schreef hallo_mensen het volgende:
als je echt zon trek hebt zoals jij beweerd maakt het niet uit wat je kan eten maar als je maar eet
Ik kan nog heeeel ff wachten hihi
mimattiedinsdag 23 september 2003 @ 17:38
kan wel, maar ik vind het meestal kleffe zooi

HEMA worst for life

Nijnadinsdag 23 september 2003 @ 17:39
quote:
Op dinsdag 23 september 2003 17:36 schreef GC het volgende:
ik doe zo vaak ff lekkere worst in de magnetron, lekker voor op brood.

werkt perfect, alleen gaatjes erin prikken,
en niet te hoog vermogen


Ik denk idd dat het vermogen te hoog is, alleen weet ik niet hoe ik dat hier aan kan passen. Maar eens even aan mijn vriend vragen waar hij dat boekje van dat ding heeft...

Na 3 minuten was mn boerenkool beetje warm en worst stond op knappen, nog even langer erin nu...

Nijnadinsdag 23 september 2003 @ 17:45
quote:
Op dinsdag 23 september 2003 17:39 schreef Nijna het volgende:

Ik denk idd dat het vermogen te hoog is, alleen weet ik niet hoe ik dat hier aan kan passen. Maar eens even aan mijn vriend vragen waar hij dat boekje van dat ding heeft...

Na 3 minuten was mn boerenkool beetje warm en worst stond op knappen, nog even langer erin nu...


Het kreng is toch weer geknapt, 6 minuten is dus echt te lang, maar de boerenkool is dan wel lekker warm...
Misschien volgende keer na 3 minuten worst erbij doen... of em los in een pannetje...
MSXUserdinsdag 23 september 2003 @ 17:47
quote:
Op dinsdag 23 september 2003 17:45 schreef Nijna het volgende:
... of em los in een pannetje...
En dan in de magnetron
Steve-Odinsdag 23 september 2003 @ 17:48
Niet luchtdicht afdekken
Nijnadinsdag 23 september 2003 @ 17:49
quote:
Op dinsdag 23 september 2003 17:48 schreef Steve-O het volgende:
Niet luchtdicht afdekken
't was zo'n deksel voor in de magnetron met een gat bovenin dus niet luchtdicht
D.dinsdag 23 september 2003 @ 17:49
quote:
Op dinsdag 23 september 2003 17:34 schreef Nijna het volgende:
Ik heb t nu op een bord gedaan, gaatjes in de worst en ik doe het eerst maar een 3 minuten... wordt vervolgd...
2 min is al genoeg
gimeonedinsdag 23 september 2003 @ 17:50
ik denk dat er wat lucht in de worst zit en als dat warm word wilt het naar buiten en dna knapt hij.
missschien mot je hem gewoon koken??
Steve-Odinsdag 23 september 2003 @ 17:51
quote:
Op dinsdag 23 september 2003 17:49 schreef Nijna het volgende:

[..]

't was zo'n deksel voor in de magnetron met een gat bovenin dus niet luchtdicht


Zet je hem niet te hoog
MSXUserdinsdag 23 september 2003 @ 17:53
quote:
Op dinsdag 23 september 2003 17:45 schreef Nijna het volgende:

[..]

Het kreng is toch weer geknapt, 6 minuten is dus echt te lang, maar de boerenkool is dan wel lekker warm...
Misschien volgende keer na 3 minuten worst erbij doen... of em los in een pannetje...


Toch even serieus: Het gebeurt wel vaker dat je magnetrongerechten in fasen moet klaarmaken. Eerst 3 a 4 minuten de boerenkool en dan nog 3 minuten boerenkool met worst zou inderdaad een oplossing kunnen zijn.
Ik ga er van uit dat je een 1000W magnetron hebt, waarschijnlijk is 600W meer dan genoeg om die worst goed optemperatuur te krijgen, zonder dat hij knapt.
Nijnadinsdag 23 september 2003 @ 17:57
quote:
Op dinsdag 23 september 2003 17:53 schreef MSXUser het volgende:

[..]

Toch even serieus: Het gebeurt wel vaker dat je magnetrongerechten in fasen moet klaarmaken. Eerst 3 a 4 minuten de boerenkool en dan nog 3 minuten boerenkool met worst zou inderdaad een oplossing kunnen zijn.
Ik ga er van uit dat je een 1000W magnetron hebt, waarschijnlijk is 600W meer dan genoeg om die worst goed optemperatuur te krijgen, zonder dat hij knapt.


Ik denk idd dat het volgende keer maar in stappen moet... Maar goed het geval is nu al in de voedselhemel .
Voor degenen (ramptoeristen) die een plaatje willen van het geval, hij staat in mn profiel/fotoboek.
Mr.Blackdinsdag 23 september 2003 @ 19:11
Ik prik er altijd gaatjes in.. en doe er een bord over heen.

Worst barst wel iets was open.. maar meer ook niet..

en het is heet! (ook wel handig)