JeroenH | donderdag 11 september 2003 @ 23:01 |
Ik wil het volgende recept maken: http://www.xs4all.nl/~josvg/pgs/recept/pinda-sp.html Nou snap ik van alle ingrediënten wat er mee bedoeld wordt, maar wat is selderijzout precies? En waar kan ik het kopen? Ik ben vandaag in Hilversum twee supermarkten en twee reformwinkels in geweest, maar die konden me er niet aan helpen.... En als ik er niet aan kan komen, is er iets waardoor ik het kan vervangen? | |
Globalist | donderdag 11 september 2003 @ 23:02 |
Viagra voor olifanten. | |
Posdnous | donderdag 11 september 2003 @ 23:03 |
quote:Wisten ze überhaupt wel wat het was? Ik heb er ook nog nooit van gehoord. | |
JeroenH | donderdag 11 september 2003 @ 23:04 |
quote:*zucht* Ik was uiteraard vergeten dat het in sommige subfora nodig is om onder je eerste post te zetten: Graag alleen serieuze reacties. | |
okkie-man | donderdag 11 september 2003 @ 23:04 |
quote:Altijd al gedacht ![]() | |
MaartenGrendel | donderdag 11 september 2003 @ 23:04 |
Selderijzout is een mengsel van selderijzaad en zout. | |
Nembrionic | donderdag 11 september 2003 @ 23:04 |
quote:Selderijzout is erg lekker voor bij de kaas, maar lastig te krijgen. Wij waren ooit op Texel, en hebben het daar gevonden, maar ook een keertje in de lokale AH. | |
Grobbenkuiken | donderdag 11 september 2003 @ 23:05 |
Het is een mengsel van selderijzaad een zout. Zo moeilijk is dat toch niet | |
JeroenH | donderdag 11 september 2003 @ 23:05 |
quote:In één reformwinkel hadden ze er wel van gehoord, maar hadden ze het niet. Ik vroeg het vorige week aan mijn moeder, en die had zoiets van 'geen probleem, kun je overal kopen'. Nou ik zal het haar volgende week nog eens vragen waar het dan te koop is, ik kan het niet vinden. Maar het liefst zou ik het vóór het weekend willen hebben, ik krijg eters over de vloer. | |
Little_Meanie | donderdag 11 september 2003 @ 23:05 |
quote:lastig te krijgen? hier in belgië vind je het in elke super hoor. ![]() | |
method21 | donderdag 11 september 2003 @ 23:06 |
Selderijzout is een mengsel van selderijzaad en zout ->Click<- | |
JeroenH | donderdag 11 september 2003 @ 23:06 |
quote:Heb je het tweede deel van mijn vraag ook gelezen? WAAR KUN JE HET KOPEN?!?!? | |
Little_Meanie | donderdag 11 september 2003 @ 23:06 |
quote:IN BELGIE | |
Nembrionic | donderdag 11 september 2003 @ 23:06 |
quote:Ja, en hier in Nederland dus niet. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
method21 | donderdag 11 september 2003 @ 23:06 |
quote:Zelf maken ...? | |
MaartenGrendel | donderdag 11 september 2003 @ 23:07 |
quote:Idd...hier heb ik het nog nooit gezien. | |
JeroenH | donderdag 11 september 2003 @ 23:07 |
quote:Hehehe, ik kan niet ontkennen dat dit een op zich nuttig antwoord is, maar België is me nou net weer wat te ver om een halve eetlepel selderijzout te halen. Nu ik weet wat het is denk ik dat het recept best zonder selderijzout kan. Dank! | |
Grobbenkuiken | donderdag 11 september 2003 @ 23:07 |
quote:OP DE MARKT!!! *kuch* | |
Nembrionic | donderdag 11 september 2003 @ 23:09 |
en zoek eens bij de kruidenier (een ECHTE). En een grote AH heeft het ook hoor (althans, zoals ik al zei: de onze wel) | |
JeroenH | donderdag 11 september 2003 @ 23:15 |
quote:Die heeft Hilversum (bij mijn weten) niet. quote:Ik ben vandaag bij een AH 5 (grootste AH die er is) geweest, en die hadden het niet.... | |
Mirjam | donderdag 11 september 2003 @ 23:20 |
Selderijzout is zout met een selderij smaakje {duh ![]() maargoed. Wij hebben het hier gewoon in de keuken staan, in een potje van de albert heijn. | |
fokje | donderdag 11 september 2003 @ 23:52 |
Anders doe je toch gewoon een beetje fijngesneden selderij + zout in die soep ipv selderijzout. Volgens mij is het puur voor het oog dat in dat recept selderijzout wordt gebruikt, ipv die twee los, zodat je geen groene stukjes ziet. Maar ik ken dat selderijzout ook niet, dus wat de eventuele meerwaarde is van die twee gecombineerd in één; geen idee. | |
toska | donderdag 11 september 2003 @ 23:55 |
Kan je werkelijk overal in elke ah , c1000 enz kopen , kijk es bij het kruidenrekje ![]() Is lekker over komkommer en tomaat op brood | |
JeroenH | vrijdag 12 september 2003 @ 08:01 |
quote:Niet dus. Ik was in de grootste AH van Hilversum (een 5) en die hadden het niet, heb het zelfs nog gevraagd. Maar ik vind selderij toch niet zo lekker dus ik laat het gewoon weg. | |
JeroenH | vrijdag 12 september 2003 @ 13:25 |
Jaaaaaaaa ik heb het!!!!!! ![]() De andere grote AH in Hilversum (die in de Kerkelanden voor de kenners) had het wel. Mijn moeder was zo aardig om het daar - bij verrassing - voor mij te kopen Vanavond Creoolse pindasoep! | |
Oceanonix | vrijdag 12 september 2003 @ 13:32 |
op de markt bij zo'n reformkraam. Anders bij de Tuin van Hilversum. | |
JeroenH | vrijdag 12 september 2003 @ 14:14 |
quote:De lieve meisjes daar hadden werkelijk geen idee waar ik het over had. | |
Oceanonix | vrijdag 12 september 2003 @ 14:22 |
Moet ik je dan wat seleriezout mailen???? ![]() Ik zou gewoon zout gebruiken in het recept. Als je seleriezaad in huis hebt kan dat erbij. Maar maakt niet veel verschil in smaak denk ik. | |
Oceanonix | vrijdag 12 september 2003 @ 14:23 |
Ben eigenlijk al bij de Toko geweest. Die hebben een grote collectie kruiden te koop. Misschien dit ook wel. | |
JeroenH | vrijdag 12 september 2003 @ 14:25 |
Uh, Oceanonix.... Lees eens hier de onderste post.... Ik heb het spul inmiddels dus al. Dus, Mad_Scientist, als je dit leest, je weet wat je zaterdagavond te eten krijgt | |
toska | vrijdag 12 september 2003 @ 14:30 |
quote:Hoe laat eten we? ![]() | |
JeroenH | vrijdag 12 september 2003 @ 14:38 |
quote:Uit mijn werk eerst nog ff boodschappen doen.... uurtje of 7? Ik woon niet ver bij het station vandaan ![]() | |
Nembrionic | vrijdag 12 september 2003 @ 14:46 |
quote:Soms moet je die domme dozen een beetje helpen hè? Net als de mensen bij de AH waar je het aan gevraagd hebt. Je moet wel bedenken dan 99,9% van de nederlandse bevolking nog nooit van selderijzout heeft gehoord. Dus als jij het vraagt, zeggen ze gelijk "nee", want wat de vakkenvuller niet kent, vult hij niet...snap je? | |
toska | vrijdag 12 september 2003 @ 14:48 |
quote:Is goed , tot straks ![]() | |
Mad_Scientist | vrijdag 12 september 2003 @ 15:02 |
Pindasoep nog nooit gegeten dus ik ben benieuwd. In ieder geval zit er echte selderijzout in ![]() | |
Bright | vrijdag 12 september 2003 @ 15:06 |
quote:en op de sterrekers op brood ![]() Ik dacht dat er zo'n rond busje was van ong. 10cm hoog van knorr (geel busje met rode dop) maar daar staat wel een iets andere naam op, ik kan er alleen net niet op komen; het ligt op het puntje van m'n tong ... | |
JeroenH | vrijdag 12 september 2003 @ 16:37 |
quote:Ik had al zo'n vermoeden dat jij nog wel op zou duiken hier ![]() En oh ja, om het nog een klein een beetje ontopic te houden: ik zal ook posten hoe het smaakte. Mochten Mad_Scientist en ik niet meer posten dan ging er iets niet geheel volgens plan | |
Mad_Scientist | maandag 15 september 2003 @ 11:45 |
Nou de Creoolse pindasoep was lekker hoor. De selderijzout had ik zeker niet willen missen ![]() | |
Dr.Bunsen_Honeydew | dinsdag 16 september 2003 @ 11:25 |
He, heb ik dat net moeten missen. Wat een sensatie zal dat geweest zijn. ![]() Maar hoe kom je er op om Creools Pindasoep te gaan maken?????? |