Khalistro | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:15 |
Hebben jullie dat nou ook altijd ??? Elke keer als ik ga frituren thuis gaat alles goed, op de kroketten na... Die barsten gewoon elke keer open als ik ze klaar maak, het maakt niet uit of het van Dobben, Mora of Albert Heyn kroketten zijn, allemaal lijken ze gedoemd te mislukken. En als ik ze er dan wel op tijd uithaal, zijn ze zo slap als wat en scheuren ze alsnog kapot, als ik er een hap van wil nemen... Ben ik de enige met dit probleem, of kan ik gewoon niet frituren ??? | |
Draaitafeltje | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:16 |
Je moet je pannetje niet zo heet zetten. Al duurt het dan wat langer, je kroketjes ontploffen dan niet meer. | |
D-Devil | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:16 |
Wat voor vet gebruik je? Plantaardig of juist niet, zijn het blokken vet of is het vloeibaar? Hoe warm staat de ketel? En zijn de kroketten ontdooit? | |
V. | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:17 |
Ik denk eerlijk gezegd dat het ligt aan het gebruik van bevroren kroketten. V. | |
sindell | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:19 |
Bevoren of niet moet volgens mij niks uitmaken. Het lijkt erop dat je te heet frituurt. Of het is een waardeloze pan. Probeer het eens op 180 graden ![]() | |
pierce | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:19 |
Laat het vet eens wat minder heet worden! Gaat het ook nog langer mee ook! | |
freud | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:19 |
Tja, je moet ze er wel op tijd uithalen he ![]() | |
Khalistro | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:19 |
Ik gebruik blokken vet, dat stolt als het afkoelt. De frituur staat idd op maximum, want daar geven de kaas-souflé's en de patatten nooit problemen mee, en de kroketten zijn idd bevroren... Ik begrijp dat dit een combinatie van probleem factoren is... ??? | |
Grayburn | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:20 |
quote: ![]() Te heet en te lang. Bevroren of ontdooit moet niet uitmaken, mits je de tijd in de gaten houd. Tip: op de doos staat een bereidingswijze, die staat er dus niet voor niks | |
wisky | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:20 |
bijna nog nooit gehad en heb altijd bevroren kroketten. ding op 180 graden, en 6 minuten lang.. helemaal gen prbleem.. weet alleen niet wat voor vet ik heb... | |
Dazed | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:23 |
*opeens zin in een kroket krijgt* | |
Blues | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:24 |
Dat ligt aan de hoeveelheid kroketten. Je hebt er w.s. te veel in ![]()
| |
stukovich | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:25 |
Nee, nooit geen problemen mee | |
Troel | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:26 |
Kroketten moeten vaak minder warm dan patat. Misschien eens op de verpakking kijken hoewarm en hoeveel je maximaal in het vet moet doen? | |
innerSheep | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:27 |
quote: ![]() | |
dmace99 | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:27 |
ontdooit ontploffen ze nog sneller. ![]() FF verpakking lezen voor de ideale temperatuur om bij te bakken, en daar je frituurpan op instellen. | |
IndemnitY | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:28 |
Hmm, ik kan me op zich voorstellen dat het komt doordat de inhoud gaat koken ofzo (aangezien de inhoud van een kroket/bitterbal nog redelijk vloeibaar is) ![]() ![]() | |
Metalpunk | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:29 |
nog nooit problemen mee gehad... ![]() ![]() | |
El-Diabl0 | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:37 |
denk eerder dat je vet te koud is!!!! | |
Avani | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:39 |
Je kan ook een keer ovenkroketten in de oven doen. Gaat altijd goed en ze smaken best ![]() | |
Wrinex | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:41 |
quote: ![]() | |
CreativeMind | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:45 |
Ik ben pro ![]() Je moet ze niet te lang erin laten, da's alles. Hoeveelheid in de oven heeft geen invloed. De juiste temperatuur is 180 graden. | |
RemcoDelft | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:45 |
Vet op 180 graden, kroketten bevroren en al 5 (zie handleiding) minuten er in, ZONDER andere zooi erbij in de pan, kan niet missen dat het goed gaat! Elektrische pan met thermostaat is ideaal. | |
RetepV | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:46 |
quote:Owww, dierlijk vet, cholesterolverhogend, jij weegt wel over de 100 op je 50e, jongen ![]() Gebruik plantaardig vet. Ga je niet beter van frituren, maar je leeft wat jaartjes langer en dus kun je de tijd dat je niet kon frituren en niet van je kroketten kon genieten nog inhalen | |
thcobl | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:48 |
Je vet is te koud of je doet er teveel kroketten tegelijk in waardoor het het vet te snel en teveel afkoeld Je krokketen zuigen zich dan vol vet en worden slap. | |
Grayburn | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:48 |
quote:Knap, dat jij aan het feit dat hij blokken vet gebruikt kan zien dat het dierlijk vet is. | |
CreativeMind | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:51 |
quote: ![]() Bestaat dierlijk frituurvet uberhaupt? | |
Webby | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:51 |
En dan nog kan je weinig over gewicht zeggen als je niet weet of de persoon elke dag, 1x per maand of 1x per jaar frituurd ![]() | |
BrickTop | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:53 |
Geen Palestijns vet gebruiken scheelt ook ! | |
KatirZan | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:53 |
quote:"BOEM" | |
Grayburn | donderdag 21 augustus 2003 @ 10:54 |
quote:Ja.
| |
fallox | donderdag 21 augustus 2003 @ 11:11 |
ahhh wat een leuk topic ![]() ik doe : stand op maximaal ( = 190graden) .. dan kroketten erin dumpen , 5minuten wachten, klaar.. daarna even met wat keukenrolpapier het vet van die kroketten afdeppen, en eten maar.. Kheb nog nooit 1 laten ontploffen | |
Khalistro | donderdag 21 augustus 2003 @ 11:13 |
quote:Hartstikke plantaardig overigens, en ik frituur ongeveer 1x per twee maanden ofzo, want meestal koken we lekker gezond, en als we geen zin hebben om te koken, wordt het meestal salade dat we maken. Pas als we écht niets anders in huis hebben, willen we wel eens een keertje frituren, maar dan is het wel rete-irritant als je kroketten de hele tijd óf ontploffen, óf volzuigen met vet. De frituur staat trouwens op de hoogste stand, en ik gooi er meestal maar twee of vier kroketten in. | |
fallox | donderdag 21 augustus 2003 @ 11:42 |
juist niet langer laten zitten dombo ![]() wat denk je waarom ze knappen ? | |
Khalistro | donderdag 21 augustus 2003 @ 11:51 |
quote:Omdat de inhoud sneller verwarmd dan de buitenkant. Als ik ze korter laat zitten, zijn de kroketten slappe hap ![]() | |
fallox | donderdag 21 augustus 2003 @ 12:13 |
quote:de binnenkant sneller warm dan buitenkant??? juist visa versa dacht ik? ![]() maar iig , als jij maar 1x in de 2 maand frituurt , haal het dan maar bij de patatboer | |
ASSpirine | donderdag 21 augustus 2003 @ 12:15 |
Hebben we het hier over aardappelkroketten of vleeskroketten ? of is dat weer iets Belgisch ? | |
Deimos000 | donderdag 21 augustus 2003 @ 12:16 |
gewoon op 180 graden frituren.. probleem opgelost | |
sindell | donderdag 21 augustus 2003 @ 12:17 |
En toch krijg ik steeds meer het idee dat het aan je pan ligt ![]() Waar frituur je in dan? (de pan he) | |
yvonne | donderdag 21 augustus 2003 @ 12:19 |
quote:Ja, Ossewit ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 21 augustus 2003 @ 12:22 |
quote:Onzin ook vet kan plantaardig zijn, en wat gezondheid betreft maakt het geen reet uit, als je niet iedere dag gefriteert eet. | |
Pietverdriet | donderdag 21 augustus 2003 @ 12:23 |
kroketten op 170 graden frituren. en niet op de bodem van de pan laten liggen, maar in een mandje frituren | |
CrashOne | donderdag 21 augustus 2003 @ 12:29 |
Kan aan verschillende dingen liggen: -je kroketten zijn nog bevroren. -je frituurt teveel kroketten te gelijk. -je doet ze te lang in de pan. -je vet staat te heet/te koud. Te heet gaat het proces vast vloeibaar gas te snel, te koud trekt er teveel vet in.
| |
Khalistro | donderdag 21 augustus 2003 @ 12:31 |
quote:Vleeskroketten, aardappelkroketjes gaan prima gelukkig :-) | |
Maidenfan | donderdag 21 augustus 2003 @ 12:31 |
Bevroren mag normaal gezien geen problemen geven, ons mama (![]() | |
DTM | donderdag 21 augustus 2003 @ 16:36 |
kroketten..... ![]() | |
Metalpunk | donderdag 21 augustus 2003 @ 17:09 |
quote:da mag tegenwoordig toch helemaal niet meer.. dierlijk vet?? | |
Pietverdriet | donderdag 21 augustus 2003 @ 17:10 |
quote:waarom zou dierlijk vet niet mogen? Is Boter soms ook verboden? vetSpek? Smaut? reuzel? | |
Bigl-mo | donderdag 21 augustus 2003 @ 17:19 |
quote:ik heb laatst gelezen dat t zelfs erg ongezond was als je m hoger dan 180 zet..... naja.. zelf weten he.. | |
Razzerr | donderdag 21 augustus 2003 @ 17:23 |
Bij mij exploderen ze ook wel es. Maar volgensmij komt dat toch echt omdat ze er te lang in zitten. Ze exploderen pas na 6 minuten dus als je ze ongeveer 5 min bakt gebeut er niks ![]() | |
wobbel | donderdag 21 augustus 2003 @ 18:34 |
quote:Hier ook ![]() En dan loopt dat hete papje (want vlees mag je het niet noemen) over je poten |