FOK!forum / Klaagbaak / Ontploffende kroketten in de frituur
Khalistrodonderdag 21 augustus 2003 @ 10:15
Hebben jullie dat nou ook altijd ???
Elke keer als ik ga frituren thuis gaat alles goed, op de kroketten na...
Die barsten gewoon elke keer open als ik ze klaar maak, het maakt niet uit of het van Dobben, Mora of Albert Heyn kroketten zijn, allemaal lijken ze gedoemd te mislukken.

En als ik ze er dan wel op tijd uithaal, zijn ze zo slap als wat en scheuren ze alsnog kapot, als ik er een hap van wil nemen...

Ben ik de enige met dit probleem, of kan ik gewoon niet frituren ???

Draaitafeltjedonderdag 21 augustus 2003 @ 10:16
Je moet je pannetje niet zo heet zetten. Al duurt het dan wat langer, je kroketjes ontploffen dan niet meer.
D-Devildonderdag 21 augustus 2003 @ 10:16
Wat voor vet gebruik je? Plantaardig of juist niet, zijn het blokken vet of is het vloeibaar? Hoe warm staat de ketel? En zijn de kroketten ontdooit?
V.donderdag 21 augustus 2003 @ 10:17
Ik denk eerlijk gezegd dat het ligt aan het gebruik van bevroren kroketten.

V.

sindelldonderdag 21 augustus 2003 @ 10:19
Bevoren of niet moet volgens mij niks uitmaken. Het lijkt erop dat je te heet frituurt. Of het is een waardeloze pan. Probeer het eens op 180 graden
piercedonderdag 21 augustus 2003 @ 10:19
Laat het vet eens wat minder heet worden!
Gaat het ook nog langer mee ook!
freuddonderdag 21 augustus 2003 @ 10:19
Tja, je moet ze er wel op tijd uithalen he . Maar goed, nooit last van gehad, gewoon op 180C die krengen laten borrelen.
Khalistrodonderdag 21 augustus 2003 @ 10:19
Ik gebruik blokken vet, dat stolt als het afkoelt.
De frituur staat idd op maximum, want daar geven de kaas-souflé's en de patatten nooit problemen mee, en de kroketten zijn idd bevroren...

Ik begrijp dat dit een combinatie van probleem factoren is... ???

Grayburndonderdag 21 augustus 2003 @ 10:20
quote:
Op donderdag 21 augustus 2003 10:15 schreef Khalistro het volgende:
of kan ik gewoon niet frituren ???
.

Te heet en te lang. Bevroren of ontdooit moet niet uitmaken, mits je de tijd in de gaten houd.

Tip: op de doos staat een bereidingswijze, die staat er dus niet voor niks .

wiskydonderdag 21 augustus 2003 @ 10:20
bijna nog nooit gehad en heb altijd bevroren kroketten.

ding op 180 graden, en 6 minuten lang.. helemaal gen prbleem.. weet alleen niet wat voor vet ik heb...

Dazeddonderdag 21 augustus 2003 @ 10:23
*opeens zin in een kroket krijgt*
Bluesdonderdag 21 augustus 2003 @ 10:24
Dat ligt aan de hoeveelheid kroketten.
Je hebt er w.s. te veel in


trek in kroketje krijgt

stukovichdonderdag 21 augustus 2003 @ 10:25
Nee, nooit geen problemen mee
Troeldonderdag 21 augustus 2003 @ 10:26
Kroketten moeten vaak minder warm dan patat. Misschien eens op de verpakking kijken hoewarm en hoeveel je maximaal in het vet moet doen?
innerSheepdonderdag 21 augustus 2003 @ 10:27
quote:
Op donderdag 21 augustus 2003 10:15 schreef Khalistro het volgende:
of kan ik gewoon niet frituren ???
dmace99donderdag 21 augustus 2003 @ 10:27
ontdooit ontploffen ze nog sneller.

FF verpakking lezen voor de ideale temperatuur om bij te bakken, en daar je frituurpan op instellen.

IndemnitYdonderdag 21 augustus 2003 @ 10:28
Hmm, ik kan me op zich voorstellen dat het komt doordat de inhoud gaat koken ofzo (aangezien de inhoud van een kroket/bitterbal nog redelijk vloeibaar is) En dat moet je dan op een of andere manier zien te voorkomen
Metalpunkdonderdag 21 augustus 2003 @ 10:29
nog nooit problemen mee gehad... (ben vegetarier )
El-Diabl0donderdag 21 augustus 2003 @ 10:37
denk eerder dat je vet te koud is!!!!
Avanidonderdag 21 augustus 2003 @ 10:39
Je kan ook een keer ovenkroketten in de oven doen. Gaat altijd goed en
ze smaken best
Wrinexdonderdag 21 augustus 2003 @ 10:41
quote:
Op donderdag 21 augustus 2003 10:24 schreef Bluezz het volgende:
trek in kroketje krijgt
CreativeMinddonderdag 21 augustus 2003 @ 10:45
Ik ben pro

Je moet ze niet te lang erin laten, da's alles. Hoeveelheid in de oven heeft geen invloed. De juiste temperatuur is 180 graden.
Bevroren kroketten lieftst eerst laten ontdooien. niet in de magnetron want dan gaan ze geheid ontploffen in het vet.
Als je ze toch bevroren in het vet flikkert is goede timing essentieel

RemcoDelftdonderdag 21 augustus 2003 @ 10:45
Vet op 180 graden, kroketten bevroren en al 5 (zie handleiding) minuten er in, ZONDER andere zooi erbij in de pan, kan niet missen dat het goed gaat!
Elektrische pan met thermostaat is ideaal.
RetepVdonderdag 21 augustus 2003 @ 10:46
quote:
Op donderdag 21 augustus 2003 10:19 schreef Khalistro het volgende:
Ik gebruik blokken vet, dat stolt als het afkoelt.
Owww, dierlijk vet, cholesterolverhogend, jij weegt wel over de 100 op je 50e, jongen .

Gebruik plantaardig vet.

Ga je niet beter van frituren, maar je leeft wat jaartjes langer en dus kun je de tijd dat je niet kon frituren en niet van je kroketten kon genieten nog inhalen .

thcobldonderdag 21 augustus 2003 @ 10:48
Je vet is te koud of je doet er teveel kroketten tegelijk in waardoor het het vet te snel en teveel afkoeld

Je krokketen zuigen zich dan vol vet en worden slap.

Grayburndonderdag 21 augustus 2003 @ 10:48
quote:
Op donderdag 21 augustus 2003 10:46 schreef RetepV het volgende:

[..]

Owww, dierlijk vet, cholesterolverhogend, jij weegt wel over de 100 op je 50e, jongen .

Gebruik plantaardig vet.

Ga je niet beter van frituren, maar je leeft wat jaartjes langer en dus kun je de tijd dat je niet kon frituren en niet van je kroketten kon genieten nog inhalen .


Knap, dat jij aan het feit dat hij blokken vet gebruikt kan zien dat het dierlijk vet is.
CreativeMinddonderdag 21 augustus 2003 @ 10:51
quote:
Op donderdag 21 augustus 2003 10:46 schreef RetepV het volgende:

[..]

Owww, dierlijk vet, cholesterolverhogend, jij weegt wel over de 100 op je 50e, jongen .

Gebruik plantaardig vet.

Ga je niet beter van frituren, maar je leeft wat jaartjes langer en dus kun je de tijd dat je niet kon frituren en niet van je kroketten kon genieten nog inhalen .



Bestaat dierlijk frituurvet uberhaupt?
Webbydonderdag 21 augustus 2003 @ 10:51
En dan nog kan je weinig over gewicht zeggen als je niet weet of de persoon elke dag, 1x per maand of 1x per jaar frituurd
BrickTopdonderdag 21 augustus 2003 @ 10:53
Geen Palestijns vet gebruiken scheelt ook !
KatirZandonderdag 21 augustus 2003 @ 10:53
quote:
Op donderdag 21 augustus 2003 10:15 schreef Khalistro het volgende:
Hebben jullie dat nou ook altijd ???
Elke keer als ik ga frituren thuis gaat alles goed, op de kroketten na...
Die barsten gewoon elke keer open als ik ze klaar maak, het maakt niet uit of het van Dobben, Mora of Albert Heyn kroketten zijn, allemaal lijken ze gedoemd te mislukken.

En als ik ze er dan wel op tijd uithaal, zijn ze zo slap als wat en scheuren ze alsnog kapot, als ik er een hap van wil nemen...

Ben ik de enige met dit probleem, of kan ik gewoon niet frituren ???


"BOEM"
Grayburndonderdag 21 augustus 2003 @ 10:54
quote:
Op donderdag 21 augustus 2003 10:51 schreef CreativeMind het volgende:

[..]


Bestaat dierlijk frituurvet uberhaupt?


Ja.

.

falloxdonderdag 21 augustus 2003 @ 11:11
ahhh wat een leuk topic

ik doe : stand op maximaal ( = 190graden) .. dan kroketten erin dumpen , 5minuten wachten, klaar..

daarna even met wat keukenrolpapier het vet van die kroketten afdeppen, en eten maar..

Kheb nog nooit 1 laten ontploffen

Khalistrodonderdag 21 augustus 2003 @ 11:13
quote:
Op donderdag 21 augustus 2003 10:46 schreef RetepV het volgende:

[..]

Owww, dierlijk vet, cholesterolverhogend, jij weegt wel over de 100 op je 50e, jongen .

Gebruik plantaardig vet.

Ga je niet beter van frituren, maar je leeft wat jaartjes langer en dus kun je de tijd dat je niet kon frituren en niet van je kroketten kon genieten nog inhalen .


Hartstikke plantaardig overigens, en ik frituur ongeveer 1x per twee maanden ofzo, want meestal koken we lekker gezond, en als we geen zin hebben om te koken, wordt het meestal salade dat we maken.

Pas als we écht niets anders in huis hebben, willen we wel eens een keertje frituren, maar dan is het wel rete-irritant als je kroketten de hele tijd óf ontploffen, óf volzuigen met vet.

De frituur staat trouwens op de hoogste stand, en ik gooi er meestal maar twee of vier kroketten in.
Maar ik zal de volgende keer de frituur wat lager zetten, en de kroketten langer laten zitten om te kijken hoe dat afloopt.....

falloxdonderdag 21 augustus 2003 @ 11:42
juist niet langer laten zitten dombo

wat denk je waarom ze knappen ?

Khalistrodonderdag 21 augustus 2003 @ 11:51
quote:
Op donderdag 21 augustus 2003 11:42 schreef fallox het volgende:
juist niet langer laten zitten dombo

wat denk je waarom ze knappen ?


Omdat de inhoud sneller verwarmd dan de buitenkant.
Als ik ze korter laat zitten, zijn de kroketten slappe hap
falloxdonderdag 21 augustus 2003 @ 12:13
quote:
Op donderdag 21 augustus 2003 11:51 schreef Khalistro het volgende:

[..]

Omdat de inhoud sneller verwarmd dan de buitenkant.
Als ik ze korter laat zitten, zijn de kroketten slappe hap


de binnenkant sneller warm dan buitenkant???
juist visa versa dacht ik?

maar iig , als jij maar 1x in de 2 maand frituurt , haal het dan maar bij de patatboer

ASSpirinedonderdag 21 augustus 2003 @ 12:15
Hebben we het hier over aardappelkroketten of vleeskroketten ?
of is dat weer iets Belgisch ?
Deimos000donderdag 21 augustus 2003 @ 12:16
gewoon op 180 graden frituren..

probleem opgelost

sindelldonderdag 21 augustus 2003 @ 12:17
En toch krijg ik steeds meer het idee dat het aan je pan ligt

Waar frituur je in dan? (de pan he)

yvonnedonderdag 21 augustus 2003 @ 12:19
quote:
Op donderdag 21 augustus 2003 10:51 schreef CreativeMind het volgende:

[..]


Bestaat dierlijk frituurvet uberhaupt?


Ja, Ossewit
Pietverdrietdonderdag 21 augustus 2003 @ 12:22
quote:
Op donderdag 21 augustus 2003 10:46 schreef RetepV het volgende:

[..]

Owww, dierlijk vet, cholesterolverhogend, jij weegt wel over de 100 op je 50e, jongen .

Gebruik plantaardig vet.

Ga je niet beter van frituren, maar je leeft wat jaartjes langer en dus kun je de tijd dat je niet kon frituren en niet van je kroketten kon genieten nog inhalen .


Onzin
ook vet kan plantaardig zijn,
en wat gezondheid betreft maakt het geen reet uit, als je niet iedere dag gefriteert eet.
Pietverdrietdonderdag 21 augustus 2003 @ 12:23
kroketten op 170 graden frituren. en niet op de bodem van de pan laten liggen, maar in een mandje frituren
CrashOnedonderdag 21 augustus 2003 @ 12:29
Kan aan verschillende dingen liggen:
-je kroketten zijn nog bevroren.
-je frituurt teveel kroketten te gelijk.
-je doet ze te lang in de pan.
-je vet staat te heet/te koud. Te heet gaat het proces vast vloeibaar gas te snel, te koud trekt er teveel vet in.


Succes en eet smakelijk!

Khalistrodonderdag 21 augustus 2003 @ 12:31
quote:
Op donderdag 21 augustus 2003 12:15 schreef ASSpirine het volgende:
Hebben we het hier over aardappelkroketten of vleeskroketten ?
of is dat weer iets Belgisch ?
Vleeskroketten, aardappelkroketjes gaan prima gelukkig :-)
Maidenfandonderdag 21 augustus 2003 @ 12:31
Bevroren mag normaal gezien geen problemen geven, ons mama () doet ze altijd recht uit de diepvries in de fritketel.
DTMdonderdag 21 augustus 2003 @ 16:36
kroketten.....
Metalpunkdonderdag 21 augustus 2003 @ 17:09
quote:
Op donderdag 21 augustus 2003 12:19 schreef yvonne het volgende:

[..]

Ja, Ossewit


da mag tegenwoordig toch helemaal niet meer.. dierlijk vet??
Pietverdrietdonderdag 21 augustus 2003 @ 17:10
quote:
Op donderdag 21 augustus 2003 17:09 schreef Metalpunk het volgende:

[..]

da mag tegenwoordig toch helemaal niet meer.. dierlijk vet??


waarom zou dierlijk vet niet mogen?
Is Boter soms ook verboden?
vetSpek?
Smaut?
reuzel?
Bigl-modonderdag 21 augustus 2003 @ 17:19
quote:
Op donderdag 21 augustus 2003 10:19 schreef Khalistro het volgende:
Ik gebruik blokken vet, dat stolt als het afkoelt.
De frituur staat idd op maximum, want daar geven de kaas-souflé's en de patatten nooit problemen mee, en de kroketten zijn idd bevroren...

Ik begrijp dat dit een combinatie van probleem factoren is... ???


ik heb laatst gelezen dat t zelfs erg ongezond was als je m hoger dan 180 zet..... naja.. zelf weten he..
Razzerrdonderdag 21 augustus 2003 @ 17:23
Bij mij exploderen ze ook wel es. Maar volgensmij komt dat toch echt omdat ze er te lang in zitten. Ze exploderen pas na 6 minuten dus als je ze ongeveer 5 min bakt gebeut er niks
wobbeldonderdag 21 augustus 2003 @ 18:34
quote:
Op donderdag 21 augustus 2003 10:15 schreef Khalistro het volgende:
Hebben jullie dat nou ook altijd ???
Elke keer als ik ga frituren thuis gaat alles goed, op de kroketten na...
Die barsten gewoon elke keer open als ik ze klaar maak, het maakt niet uit of het van Dobben, Mora of Albert Heyn kroketten zijn, allemaal lijken ze gedoemd te mislukken.

En als ik ze er dan wel op tijd uithaal, zijn ze zo slap als wat en scheuren ze alsnog kapot, als ik er een hap van wil nemen...

Ben ik de enige met dit probleem, of kan ik gewoon niet frituren ???


Hier ook

En dan loopt dat hete papje (want vlees mag je het niet noemen) over je poten