FOK!forum / Lifestyle / Spaghetti vooraf koken.
snoodiakkdinsdag 19 augustus 2003 @ 23:28
Hoe kan ik spaghetti vooraf in grote hoeveelheden koken om ze daarna - bijvoorbeeld 's anderendaags - nog eventjes te moeten verder koken in kleinere hoeveelheden zonder dat dat de spaghetti begint te kleven of zijn smaak verliest?
dennis1711dinsdag 19 augustus 2003 @ 23:31
Gewoon in de winkel een kilo kopen

Kun je het gewoon in de magnetron opwarmen

F1908dinsdag 19 augustus 2003 @ 23:31
en een klont boter erbij doen anders plakt het zo
#ANONIEMdinsdag 19 augustus 2003 @ 23:32
quote:
Op dinsdag 19 augustus 2003 23:31 schreef F1908 het volgende:
en een klont boter erbij doen anders plakt het zo
OllieAdinsdag 19 augustus 2003 @ 23:36
quote:
Op dinsdag 19 augustus 2003 23:28 schreef snoodiakk het volgende:
Hoe kan ik spaghetti vooraf in grote hoeveelheden koken om ze daarna - bijvoorbeeld 's anderendaags - nog eventjes te moeten verder koken in kleinere hoeveelheden zonder dat dat de spaghetti begint te kleven of zijn smaak verliest?
Dat kun je het beste doen door ze vooraf in grote hoeveelheden te koken, en ze daarna, bijvoorbeeld de volgende dag, eventjes verder te koken, maar dan moet je wel oppassen voor kleven!

Succes!

snoodiakkdinsdag 19 augustus 2003 @ 23:40
Dank voor de reakties! .
Posdnousdinsdag 19 augustus 2003 @ 23:40
Olijfolie ipv boter is nog beter
F1908woensdag 20 augustus 2003 @ 00:01
quote:
Op dinsdag 19 augustus 2003 23:40 schreef Posdnous het volgende:
Olijfolie ipv boter is nog beter
misschien wel beter, maar tis wel smerig
Copycatwoensdag 20 augustus 2003 @ 09:50
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 00:01 schreef F1908 het volgende:

[..]

misschien wel beter, maar tis wel smerig



Juist veel lekkerder!
Maar Copycat doet (bijna) alles in olijfolie
Brrrswoensdag 20 augustus 2003 @ 09:52
quote:
Op dinsdag 19 augustus 2003 23:36 schreef OllieA het volgende:
[..]
Dat kun je het beste doen door ze vooraf in grote hoeveelheden te koken, en ze daarna, bijvoorbeeld de volgende dag, eventjes verder te koken, maar dan moet je wel oppassen voor kleven!
Lol
Ontopic: Zou de pasta korter koken dan de tijd die op de verpakking aan wordt gegeven. Wanneer je de pasta dan nog even kookt als je 'm wilt gebruiken, is 'ie na een paar minuten al dente en warm! Je kunt de spaghetti natuurlijk ook invriezen.
-mainframe-woensdag 20 augustus 2003 @ 09:55
uhmz .. scheutje olijfolie en 1 mini scheuje zout .. echt enkele korrels
doet wonderen
Whatwoensdag 20 augustus 2003 @ 09:56
quote:
Op dinsdag 19 augustus 2003 23:40 schreef Posdnous het volgende:
Olijfolie ipv boter is nog beter
Wat hij zegt, niet teveel.
Spaghetti na koken in het vergiet, uitspoelen met heet water, uit laten lekken, terug in de pan, scheutje olie erdoor, af laten koelen, klaar.
F1908woensdag 20 augustus 2003 @ 09:57
olijfolie is echt smerig
Kimskewoensdag 20 augustus 2003 @ 10:48
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 09:57 schreef F1908 het volgende:
olijfolie is echt smerig
kwestie van wennen aan de smaak
Brrrswoensdag 20 augustus 2003 @ 15:16
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 10:48 schreef Kimske het volgende:
kwestie van wennen aan de smaak
Theo Maassen zei ooit: Elke dag een deegroller in de hol duwen, dat went op den duur ook, maar da's nog geen reden om het te doen.
Whatwoensdag 20 augustus 2003 @ 15:26
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 15:16 schreef Brrrs het volgende:
Theo Maassen zei ooit: Elke dag een deegroller in de hol duwen, dat went op den duur ook, maar da's nog geen reden om het te doen.
Met zo'n instelling kom je nog eens ergens.
MissHobjewoensdag 20 augustus 2003 @ 15:33
Pasta kort koken ( al dente dus dat ie net/net niet gaar is) dan afgieten met koud water... uit laten lekken ..> dan in een bakje doen..>. scheutje olie erdoorheen doen..(tegen het plakken) afdekken en in de koelkast doen..
Volgende keer opwarmen.. pan..>bodempje water evt. klontje boter of een smaakje aan je water ( bouilon ofzo.) aan de kook brengen pasta erin..>. opwarmen..> afgieten en tataaaaa verse pasta.
Copycatwoensdag 20 augustus 2003 @ 15:33
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 15:33 schreef MissHobje het volgende:
Pasta kort koken ( al dente dus dat ie net/net niet gaar is) dan afgieten met koud water... uit laten lekken ..> dan in een bakje doen..>. scheutje olie erdoorheen doen..(tegen het plakken) afdekken en in de koelkast doen..
Volgende keer opwarmen.. pan..>bodempje water evt. klontje boter of een smaakje aan je water ( bouilon ofzo.) aan de kook brengen pasta erin..>. opwarmen..> afgieten en tataaaaa verse pasta.
De beste methode!!!
MissHobjewoensdag 20 augustus 2003 @ 15:34
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 15:33 schreef Copycat het volgende:

[..]

De beste methode!!!


Haha thanks
Visitor.Qwoensdag 20 augustus 2003 @ 15:37
Maar dan moet je elke keer dat je spaghetti gaat eten alsnog de saus voor erover maken en die is (bij mij althans) meer werk dan de spaghetti
Whatwoensdag 20 augustus 2003 @ 15:40
Waarom giet jij het af met koud water? Ik heb juist begrepen dat warm water beter is voor smaak en structuur. Ook neemt de warme pasta de olie beter op. Weet jij hoe dat zit?
MissHobjewoensdag 20 augustus 2003 @ 15:44
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 15:40 schreef What het volgende:
Waarom giet jij het af met koud water? Ik heb juist begrepen dat warm water beter is voor smaak en structuur. Ook neemt de warme pasta de olie beter op. Weet jij hoe dat zit?
Als je pasta meteen wilt gaan eten kun je beter warm water gebruiken.. (dan blijft het op temperatuur...) en meteen verwerken.
Maar als je van te voren ( dag eerder kookt) is het slimmer koud water te gebruiken.. ten eerste plakt je pasta dan ook wat minder... en is het produkt sneller terug gekoeld i.v.m. doorgaren als je heet water gebruikt en dan je pasta alsnog snot zou worden.
Copycatwoensdag 20 augustus 2003 @ 15:50
MissHobje is pastaprofessional bij uitstek!
Brrrswoensdag 20 augustus 2003 @ 16:32
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 15:33 schreef MissHobje het volgende:
Pasta kort koken ( al dente dus dat ie net/net niet gaar is) dan afgieten met koud water... uit laten lekken ..> dan in een bakje doen..>. scheutje olie erdoorheen doen..(tegen het plakken) afdekken en in de koelkast doen..
Volgende keer opwarmen.. pan..>bodempje water evt. klontje boter of een smaakje aan je water ( bouilon ofzo.) aan de kook brengen pasta erin..>. opwarmen..> afgieten en tataaaaa verse pasta.
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 09:52 schreef Brrrs het volgende:
Zou de pasta korter koken dan de tijd die op de verpakking aan wordt gegeven. Wanneer je de pasta dan nog even kookt als je 'm wilt gebruiken, is 'ie na een paar minuten al dente en warm! Je kunt de spaghetti natuurlijk ook invriezen.
Zo iets zei ik geloof ik ook Maar dat lijkt me idd het lekkerst. Als je de combinatie van saus en pasta opwarmt, is je pasta vaak te gaar en dus niet lekker.
Brrrswoensdag 20 augustus 2003 @ 16:34
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 15:37 schreef Visitor.Q het volgende:
Maar dan moet je elke keer dat je spaghetti gaat eten alsnog de saus voor erover maken en die is (bij mij althans) meer werk dan de spaghetti
Dus ook veel saus maken van tevoren, alleen pasta en saus apart invriezen / bewaren en/of opwarmen.
Whatwoensdag 20 augustus 2003 @ 16:41
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 16:34 schreef Brrrs het volgende:
Dus ook veel saus maken van tevoren, alleen pasta en saus apart invriezen / bewaren en/of opwarmen.
Helemaal goed, alleen zou ik die pasta gewoon iedere keer vers maken. Hoeveel tijd kost dat nou helemaal? Saus nuken en pasta koken, eten maar.
Brrrsdonderdag 21 augustus 2003 @ 11:30
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 16:41 schreef What het volgende:
Helemaal goed, alleen zou ik die pasta gewoon iedere keer vers maken. Hoeveel tijd kost dat nou helemaal? Saus nuken en pasta koken, eten maar.
Dat heeft ook mijn voorkeur, met water uit de waterkoker is je pasta klaar voor je het weet en idd veel lekkerder.... maar ja TS wilde perse ook de pasta vantevoren koken en tja, dan zou ik het doen als eerder beschreven