snoodiakk | dinsdag 19 augustus 2003 @ 23:28 |
Hoe kan ik spaghetti vooraf in grote hoeveelheden koken om ze daarna - bijvoorbeeld 's anderendaags - nog eventjes te moeten verder koken in kleinere hoeveelheden zonder dat dat de spaghetti begint te kleven of zijn smaak verliest? | |
dennis1711 | dinsdag 19 augustus 2003 @ 23:31 |
Gewoon in de winkel een kilo kopen ![]() Kun je het gewoon in de magnetron opwarmen | |
F1908 | dinsdag 19 augustus 2003 @ 23:31 |
en een klont boter erbij doen anders plakt het zo | |
#ANONIEM | dinsdag 19 augustus 2003 @ 23:32 |
quote: ![]() | |
OllieA | dinsdag 19 augustus 2003 @ 23:36 |
quote:Dat kun je het beste doen door ze vooraf in grote hoeveelheden te koken, en ze daarna, bijvoorbeeld de volgende dag, eventjes verder te koken, maar dan moet je wel oppassen voor kleven! Succes! | |
snoodiakk | dinsdag 19 augustus 2003 @ 23:40 |
Dank voor de reakties! ![]() | |
Posdnous | dinsdag 19 augustus 2003 @ 23:40 |
Olijfolie ipv boter is nog beter ![]() | |
F1908 | woensdag 20 augustus 2003 @ 00:01 |
quote:misschien wel beter, maar tis wel smerig ![]() | |
Copycat | woensdag 20 augustus 2003 @ 09:50 |
quote: ![]() Juist veel lekkerder! Maar Copycat doet (bijna) alles in olijfolie | |
Brrrs | woensdag 20 augustus 2003 @ 09:52 |
quote:Lol Ontopic: Zou de pasta korter koken dan de tijd die op de verpakking aan wordt gegeven. Wanneer je de pasta dan nog even kookt als je 'm wilt gebruiken, is 'ie na een paar minuten al dente en warm! Je kunt de spaghetti natuurlijk ook invriezen. | |
-mainframe- | woensdag 20 augustus 2003 @ 09:55 |
uhmz .. scheutje olijfolie en 1 mini scheuje zout .. echt enkele korrels doet wonderen | |
What | woensdag 20 augustus 2003 @ 09:56 |
quote:Wat hij zegt, niet teveel. Spaghetti na koken in het vergiet, uitspoelen met heet water, uit laten lekken, terug in de pan, scheutje olie erdoor, af laten koelen, klaar. | |
F1908 | woensdag 20 augustus 2003 @ 09:57 |
olijfolie is echt smerig ![]() | |
Kimske | woensdag 20 augustus 2003 @ 10:48 |
quote:kwestie van wennen aan de smaak | |
Brrrs | woensdag 20 augustus 2003 @ 15:16 |
quote:Theo Maassen zei ooit: Elke dag een deegroller in de hol duwen, dat went op den duur ook, maar da's nog geen reden om het te doen. ![]() | |
What | woensdag 20 augustus 2003 @ 15:26 |
quote:Met zo'n instelling kom je nog eens ergens. ![]() | |
MissHobje | woensdag 20 augustus 2003 @ 15:33 |
Pasta kort koken ( al dente dus dat ie net/net niet gaar is) dan afgieten met koud water... uit laten lekken ..> dan in een bakje doen..>. scheutje olie erdoorheen doen..(tegen het plakken) afdekken en in de koelkast doen.. Volgende keer opwarmen.. pan..>bodempje water evt. klontje boter of een smaakje aan je water ( bouilon ofzo.) aan de kook brengen pasta erin..>. opwarmen..> afgieten en tataaaaa verse pasta. | |
Copycat | woensdag 20 augustus 2003 @ 15:33 |
quote:De beste methode!!! ![]() | |
MissHobje | woensdag 20 augustus 2003 @ 15:34 |
quote:Haha thanks ![]() | |
Visitor.Q | woensdag 20 augustus 2003 @ 15:37 |
Maar dan moet je elke keer dat je spaghetti gaat eten alsnog de saus voor erover maken en die is (bij mij althans) meer werk dan de spaghetti ![]() | |
What | woensdag 20 augustus 2003 @ 15:40 |
Waarom giet jij het af met koud water? Ik heb juist begrepen dat warm water beter is voor smaak en structuur. Ook neemt de warme pasta de olie beter op. Weet jij hoe dat zit? ![]() | |
MissHobje | woensdag 20 augustus 2003 @ 15:44 |
quote:Als je pasta meteen wilt gaan eten kun je beter warm water gebruiken.. (dan blijft het op temperatuur...) en meteen verwerken. Maar als je van te voren ( dag eerder kookt) is het slimmer koud water te gebruiken.. ten eerste plakt je pasta dan ook wat minder... en is het produkt sneller terug gekoeld i.v.m. doorgaren als je heet water gebruikt en dan je pasta alsnog snot zou worden. | |
Copycat | woensdag 20 augustus 2003 @ 15:50 |
MissHobje is pastaprofessional bij uitstek! | |
Brrrs | woensdag 20 augustus 2003 @ 16:32 |
quote: quote:Zo iets zei ik geloof ik ook ![]() | |
Brrrs | woensdag 20 augustus 2003 @ 16:34 |
quote:Dus ook veel saus maken van tevoren, alleen pasta en saus apart invriezen / bewaren en/of opwarmen. | |
What | woensdag 20 augustus 2003 @ 16:41 |
quote:Helemaal goed, alleen zou ik die pasta gewoon iedere keer vers maken. Hoeveel tijd kost dat nou helemaal? Saus nuken en pasta koken, eten maar. | |
Brrrs | donderdag 21 augustus 2003 @ 11:30 |
quote:Dat heeft ook mijn voorkeur, met water uit de waterkoker is je pasta klaar voor je het weet en idd veel lekkerder.... maar ja TS wilde perse ook de pasta vantevoren koken en tja, dan zou ik het doen als eerder beschreven ![]() |