abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_12564812
Hoe kan ik spaghetti vooraf in grote hoeveelheden koken om ze daarna - bijvoorbeeld 's anderendaags - nog eventjes te moeten verder koken in kleinere hoeveelheden zonder dat dat de spaghetti begint te kleven of zijn smaak verliest?
"Grandfathers of 'intelligent'electronica, Autechre's latest offering, Confield, is only a slight cut above the cacophony of the average kindergarten music class."
pi_12564913
Gewoon in de winkel een kilo kopen

Kun je het gewoon in de magnetron opwarmen

  dinsdag 19 augustus 2003 @ 23:31:36 #3
22700 F1908
MASTERDETECTIVE
pi_12564927
en een klont boter erbij doen anders plakt het zo
852002IWASTHERE
pi_12564946
quote:
Op dinsdag 19 augustus 2003 23:31 schreef F1908 het volgende:
en een klont boter erbij doen anders plakt het zo
pi_12565104
quote:
Op dinsdag 19 augustus 2003 23:28 schreef snoodiakk het volgende:
Hoe kan ik spaghetti vooraf in grote hoeveelheden koken om ze daarna - bijvoorbeeld 's anderendaags - nog eventjes te moeten verder koken in kleinere hoeveelheden zonder dat dat de spaghetti begint te kleven of zijn smaak verliest?
Dat kun je het beste doen door ze vooraf in grote hoeveelheden te koken, en ze daarna, bijvoorbeeld de volgende dag, eventjes verder te koken, maar dan moet je wel oppassen voor kleven!

Succes!

And it's only the giving
That makes you
What you are
pi_12565231
Dank voor de reakties! .
"Grandfathers of 'intelligent'electronica, Autechre's latest offering, Confield, is only a slight cut above the cacophony of the average kindergarten music class."
  dinsdag 19 augustus 2003 @ 23:40:56 #7
54997 Posdnous
Moslima-knuffelaar
pi_12565249
Olijfolie ipv boter is nog beter
When it comes to being Plug 1, it's just me, myself and I
  woensdag 20 augustus 2003 @ 00:01:38 #8
22700 F1908
MASTERDETECTIVE
pi_12565766
quote:
Op dinsdag 19 augustus 2003 23:40 schreef Posdnous het volgende:
Olijfolie ipv boter is nog beter
misschien wel beter, maar tis wel smerig
852002IWASTHERE
  woensdag 20 augustus 2003 @ 09:50:56 #9
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_12570585
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 00:01 schreef F1908 het volgende:

[..]

misschien wel beter, maar tis wel smerig



Juist veel lekkerder!
Maar Copycat doet (bijna) alles in olijfolie
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  woensdag 20 augustus 2003 @ 09:52:45 #10
55583 Brrrs
Bloggen is mooi
pi_12570625
quote:
Op dinsdag 19 augustus 2003 23:36 schreef OllieA het volgende:
[..]
Dat kun je het beste doen door ze vooraf in grote hoeveelheden te koken, en ze daarna, bijvoorbeeld de volgende dag, eventjes verder te koken, maar dan moet je wel oppassen voor kleven!
Lol
Ontopic: Zou de pasta korter koken dan de tijd die op de verpakking aan wordt gegeven. Wanneer je de pasta dan nog even kookt als je 'm wilt gebruiken, is 'ie na een paar minuten al dente en warm! Je kunt de spaghetti natuurlijk ook invriezen.
EURO of EYPO het is toch gewoon monopoliegeld. http://attu.blogspot.com
pi_12570691
uhmz .. scheutje olijfolie en 1 mini scheuje zout .. echt enkele korrels
doet wonderen
http://www.mymsg.tk << drop a line / its fear that gives men wings.
pi_12570703
quote:
Op dinsdag 19 augustus 2003 23:40 schreef Posdnous het volgende:
Olijfolie ipv boter is nog beter
Wat hij zegt, niet teveel.
Spaghetti na koken in het vergiet, uitspoelen met heet water, uit laten lekken, terug in de pan, scheutje olie erdoor, af laten koelen, klaar.
  woensdag 20 augustus 2003 @ 09:57:44 #13
22700 F1908
MASTERDETECTIVE
pi_12570717
olijfolie is echt smerig
852002IWASTHERE
  woensdag 20 augustus 2003 @ 10:48:08 #14
56819 Kimske
Juf in wording
pi_12571672
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 09:57 schreef F1908 het volgende:
olijfolie is echt smerig
kwestie van wennen aan de smaak
Stem:
http://www.businesschallenge.nl/261-dhr_l_tome.html
en maak kans op een notebook!
  woensdag 20 augustus 2003 @ 15:16:59 #15
55583 Brrrs
Bloggen is mooi
pi_12577959
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 10:48 schreef Kimske het volgende:
kwestie van wennen aan de smaak
Theo Maassen zei ooit: Elke dag een deegroller in de hol duwen, dat went op den duur ook, maar da's nog geen reden om het te doen.
EURO of EYPO het is toch gewoon monopoliegeld. http://attu.blogspot.com
pi_12578145
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 15:16 schreef Brrrs het volgende:
Theo Maassen zei ooit: Elke dag een deegroller in de hol duwen, dat went op den duur ook, maar da's nog geen reden om het te doen.
Met zo'n instelling kom je nog eens ergens.
  woensdag 20 augustus 2003 @ 15:33:07 #17
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_12578288
Pasta kort koken ( al dente dus dat ie net/net niet gaar is) dan afgieten met koud water... uit laten lekken ..> dan in een bakje doen..>. scheutje olie erdoorheen doen..(tegen het plakken) afdekken en in de koelkast doen..
Volgende keer opwarmen.. pan..>bodempje water evt. klontje boter of een smaakje aan je water ( bouilon ofzo.) aan de kook brengen pasta erin..>. opwarmen..> afgieten en tataaaaa verse pasta.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  woensdag 20 augustus 2003 @ 15:33:53 #18
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_12578313
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 15:33 schreef MissHobje het volgende:
Pasta kort koken ( al dente dus dat ie net/net niet gaar is) dan afgieten met koud water... uit laten lekken ..> dan in een bakje doen..>. scheutje olie erdoorheen doen..(tegen het plakken) afdekken en in de koelkast doen..
Volgende keer opwarmen.. pan..>bodempje water evt. klontje boter of een smaakje aan je water ( bouilon ofzo.) aan de kook brengen pasta erin..>. opwarmen..> afgieten en tataaaaa verse pasta.
De beste methode!!!
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  woensdag 20 augustus 2003 @ 15:34:37 #19
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_12578333
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 15:33 schreef Copycat het volgende:

[..]

De beste methode!!!


Haha thanks
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  woensdag 20 augustus 2003 @ 15:37:40 #20
46802 Visitor.Q
Neemt alles op!
pi_12578403
Maar dan moet je elke keer dat je spaghetti gaat eten alsnog de saus voor erover maken en die is (bij mij althans) meer werk dan de spaghetti
pi_12578474
Waarom giet jij het af met koud water? Ik heb juist begrepen dat warm water beter is voor smaak en structuur. Ook neemt de warme pasta de olie beter op. Weet jij hoe dat zit?
  woensdag 20 augustus 2003 @ 15:44:31 #22
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_12578585
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 15:40 schreef What het volgende:
Waarom giet jij het af met koud water? Ik heb juist begrepen dat warm water beter is voor smaak en structuur. Ook neemt de warme pasta de olie beter op. Weet jij hoe dat zit?
Als je pasta meteen wilt gaan eten kun je beter warm water gebruiken.. (dan blijft het op temperatuur...) en meteen verwerken.
Maar als je van te voren ( dag eerder kookt) is het slimmer koud water te gebruiken.. ten eerste plakt je pasta dan ook wat minder... en is het produkt sneller terug gekoeld i.v.m. doorgaren als je heet water gebruikt en dan je pasta alsnog snot zou worden.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  woensdag 20 augustus 2003 @ 15:50:01 #23
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_12578714
MissHobje is pastaprofessional bij uitstek!
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  woensdag 20 augustus 2003 @ 16:32:58 #24
55583 Brrrs
Bloggen is mooi
pi_12579843
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 15:33 schreef MissHobje het volgende:
Pasta kort koken ( al dente dus dat ie net/net niet gaar is) dan afgieten met koud water... uit laten lekken ..> dan in een bakje doen..>. scheutje olie erdoorheen doen..(tegen het plakken) afdekken en in de koelkast doen..
Volgende keer opwarmen.. pan..>bodempje water evt. klontje boter of een smaakje aan je water ( bouilon ofzo.) aan de kook brengen pasta erin..>. opwarmen..> afgieten en tataaaaa verse pasta.
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 09:52 schreef Brrrs het volgende:
Zou de pasta korter koken dan de tijd die op de verpakking aan wordt gegeven. Wanneer je de pasta dan nog even kookt als je 'm wilt gebruiken, is 'ie na een paar minuten al dente en warm! Je kunt de spaghetti natuurlijk ook invriezen.
Zo iets zei ik geloof ik ook Maar dat lijkt me idd het lekkerst. Als je de combinatie van saus en pasta opwarmt, is je pasta vaak te gaar en dus niet lekker.
EURO of EYPO het is toch gewoon monopoliegeld. http://attu.blogspot.com
  woensdag 20 augustus 2003 @ 16:34:51 #25
55583 Brrrs
Bloggen is mooi
pi_12579900
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 15:37 schreef Visitor.Q het volgende:
Maar dan moet je elke keer dat je spaghetti gaat eten alsnog de saus voor erover maken en die is (bij mij althans) meer werk dan de spaghetti
Dus ook veel saus maken van tevoren, alleen pasta en saus apart invriezen / bewaren en/of opwarmen.
EURO of EYPO het is toch gewoon monopoliegeld. http://attu.blogspot.com
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')