quote:
Op dinsdag 19 augustus 2003 23:31 schreef F1908 het volgende:
en een klont boter erbij doen anders plakt het zo
quote:Dat kun je het beste doen door ze vooraf in grote hoeveelheden te koken, en ze daarna, bijvoorbeeld de volgende dag, eventjes verder te koken, maar dan moet je wel oppassen voor kleven!
Op dinsdag 19 augustus 2003 23:28 schreef snoodiakk het volgende:
Hoe kan ik spaghetti vooraf in grote hoeveelheden koken om ze daarna - bijvoorbeeld 's anderendaags - nog eventjes te moeten verder koken in kleinere hoeveelheden zonder dat dat de spaghetti begint te kleven of zijn smaak verliest?
Succes!
quote:misschien wel beter, maar tis wel smerig
Op dinsdag 19 augustus 2003 23:40 schreef Posdnous het volgende:
Olijfolie ipv boter is nog beter
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 00:01 schreef F1908 het volgende:[..]
misschien wel beter, maar tis wel smerig
quote:Lol
Op dinsdag 19 augustus 2003 23:36 schreef OllieA het volgende:
[..]
Dat kun je het beste doen door ze vooraf in grote hoeveelheden te koken, en ze daarna, bijvoorbeeld de volgende dag, eventjes verder te koken, maar dan moet je wel oppassen voor kleven!
quote:Wat hij zegt, niet teveel.
Op dinsdag 19 augustus 2003 23:40 schreef Posdnous het volgende:
Olijfolie ipv boter is nog beter
quote:kwestie van wennen aan de smaak
Op woensdag 20 augustus 2003 09:57 schreef F1908 het volgende:
olijfolie is echt smerig
quote:Theo Maassen zei ooit: Elke dag een deegroller in de hol duwen, dat went op den duur ook, maar da's nog geen reden om het te doen.
Op woensdag 20 augustus 2003 10:48 schreef Kimske het volgende:
kwestie van wennen aan de smaak
quote:Met zo'n instelling kom je nog eens ergens.
Op woensdag 20 augustus 2003 15:16 schreef Brrrs het volgende:
Theo Maassen zei ooit: Elke dag een deegroller in de hol duwen, dat went op den duur ook, maar da's nog geen reden om het te doen.
quote:De beste methode!!!
Op woensdag 20 augustus 2003 15:33 schreef MissHobje het volgende:
Pasta kort koken ( al dente dus dat ie net/net niet gaar is) dan afgieten met koud water... uit laten lekken ..> dan in een bakje doen..>. scheutje olie erdoorheen doen..(tegen het plakken) afdekken en in de koelkast doen..
Volgende keer opwarmen.. pan..>bodempje water evt. klontje boter of een smaakje aan je water ( bouilon ofzo.) aan de kook brengen pasta erin..>. opwarmen..> afgieten en tataaaaa verse pasta.
quote:Haha thanks
Op woensdag 20 augustus 2003 15:33 schreef Copycat het volgende:[..]
De beste methode!!!
quote:Als je pasta meteen wilt gaan eten kun je beter warm water gebruiken.. (dan blijft het op temperatuur...) en meteen verwerken.
Op woensdag 20 augustus 2003 15:40 schreef What het volgende:
Waarom giet jij het af met koud water? Ik heb juist begrepen dat warm water beter is voor smaak en structuur. Ook neemt de warme pasta de olie beter op. Weet jij hoe dat zit?
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 15:33 schreef MissHobje het volgende:
Pasta kort koken ( al dente dus dat ie net/net niet gaar is) dan afgieten met koud water... uit laten lekken ..> dan in een bakje doen..>. scheutje olie erdoorheen doen..(tegen het plakken) afdekken en in de koelkast doen..
Volgende keer opwarmen.. pan..>bodempje water evt. klontje boter of een smaakje aan je water ( bouilon ofzo.) aan de kook brengen pasta erin..>. opwarmen..> afgieten en tataaaaa verse pasta.
quote:Zo iets zei ik geloof ik ook
Op woensdag 20 augustus 2003 09:52 schreef Brrrs het volgende:
Zou de pasta korter koken dan de tijd die op de verpakking aan wordt gegeven. Wanneer je de pasta dan nog even kookt als je 'm wilt gebruiken, is 'ie na een paar minuten al dente en warm! Je kunt de spaghetti natuurlijk ook invriezen.
quote:Dus ook veel saus maken van tevoren, alleen pasta en saus apart invriezen / bewaren en/of opwarmen.
Op woensdag 20 augustus 2003 15:37 schreef Visitor.Q het volgende:
Maar dan moet je elke keer dat je spaghetti gaat eten alsnog de saus voor erover maken en die is (bij mij althans) meer werk dan de spaghetti
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |