FOK!forum / Ouder(s) / Wat voor soort kinderwagen?
Angel22donderdag 7 augustus 2003 @ 12:35
In navolging van de vraag aan mij wat voor kinderwagen ik had in het KidsFototopic! dit nieuwe topic.


Even wat quotes uit dat topic:

quote:
Op woensdag 6 augustus 2003 22:16 schreef Karin het volgende:


Wat is Duncan groot geworden!! Ligt hij daar in de kinderwagenbak? Dan heb jij vast een hele grote kinderwagenbak.


quote:
Op woensdag 6 augustus 2003 22:25 schreef Angel22 het volgende:

[..]

Gewoon een normale standaard kinderwagen.
Ik vond die babynestjes zo klein... damey heeft er ook tot ie kon zitten in gelegen..... toen wassie zeven maanden.


quote:
Op woensdag 6 augustus 2003 22:28 schreef E.T. het volgende:

[..]

Dan is de volgende vraag... Wat voor kinderwagen heb jij? Van de Mutsy's en de Quinny's e.d. lees ik meestal dat ze er met een maand of vijf wel uitgegroeid zijn....


quote:
Op donderdag 7 augustus 2003 08:12 schreef Angel22 het volgende:

[..]

Ik zal ff kijken of ik een plaatje van dat ding kan vinden E.T.

Dit is um!!!

Met dank aan degene die deze foto op marktplaats heeft gezet want dit is exact mijn kinderwagen alleen ik heb witte wielen... Geen flauw idee wat voor merk het is btw... TD staat er bij mij op de bon. Misschien dat je er wat aan hebt


Tis misschien wel leuk om je ervaringen en vragen over kinderwagens hier te posten....


Ik heb dus die kinderwagen op de bovenstaande foto genomen omdat het een grote wagen is.
De eerste heeft er tot zeven maanden in kunnen liggen/zitten en daarna heb ik het bak gedeelte eraf gehaald en het zitgedeelte erop gezet.
Deze wagen was toen 399 gulden, dat was vrij goedkoop omdat de stof die op de wagen zat eruit ging en er weer nieuwe modellen en stofjes dus zouden komen.

Ik hoor veel van mensen die een kleinere wagen hebben gekocht dat ze er toch wel spijt van hebben omdat de kleintjes er zo snel uitgroeien... 4 maanden is vaak de maximale leeftijd dat ze erin kunnen blijven.

Ik heb alleen wel toen damey in het zit gedeelte ging zitten een tuigje gekocht omdat hij er anders zo uit zou klimmen/glijden.
Die ken je voor een euro of tien bij iedere babyzaak kopen.

Angel22donderdag 7 augustus 2003 @ 12:38
Dus om een lang verhaal nog even kort te maken...
Wat voor wagen heb je?

Waarom?

Bevalt ie? of juist niet?

Zou je eventueel een andere wagen willen of niet?

Verzin het maar... ik wil alles weten...

moussydonderdag 7 augustus 2003 @ 12:41
Van René had ik ook een grote wagen, maar die heb ik niet lang gebruikt omdat madam zelf besloot dat ze alles wilde zien en zich over het randje ging gooien. Met 4 maanden zat zij dus in de driewieler. Voor haar had ik dus net zo goed gebruik kunnen maken van een babynest.

Nu heb ik een ouderwetse wagen (uit 1957) met een mega bak er op. die is zo groot dat ik er niet eens normale kinderwagen-onderlakentjes in kan doen. Dus daar kan zo straks wel lekker lang in liggen

babyfeetdonderdag 7 augustus 2003 @ 12:46
Ik had deze kinderwagen wil is waar in ander kleuren
even een foto op marktplaats gezocht
Ik had zo snel geen foto van mijn eigen kinderwagen
Blauw en groen en uiteraard van disney
heel handig ook kan als kinderwagen en als buggy
3 verschillende standen ineeen

hij heeft er niet lang ingezeten want ik ben snel overgestapt op zo'n buggy van chicco met standen plus makkelijker te bedienen
en handiger om bootschappen mee te doen

knorretjedonderdag 7 augustus 2003 @ 12:58
wij hebben de chicco trio 2002 training. (buggy, wandelwagen en autostoel in een)

we hebben voor deze gekozen omdat uiteindelijk dit een van de weinige wagens was die vanuit de rolstoel bestuurd kon worden. Hij heeft kleine (evt zwenk) wieltjes, hij kan beladen worden tot 18 kilo (als je de vering goedzet) zonder kiepgevaar (ideaal met boodschappen, maar ook als steun voor mij. Er kan op de wandelbak evt een stoeltje voor een tweede kind geplaatst worden zonder verlies van soepelheid, lichtheid etc (ga je hoger dan 18 kilo dan wel kiepgevaar).

autostoeltje is gewoon zo'n maxi-cosi schelp look-a-like,
buggy heeft 5 standen
wandelwagen/reiswieg is helemaal toppie. Heeft een binnenmaat (net even opgemeten) van 75 cm (alicia ligt er nu nog steeds in als ze ziek is ) Heeft de mogelijkheid om het hoofdeind om hoog te draaien zodat het in de eerste maanden het hoofdje iets hoger houdt (minder mondjes melk terug) later kan je het als stoeltje gebruiken zodat de kleine wat kan zien. (en bv te jong is om de hle tijd te zitten tijdens de wandeling) Er zit een bevestigings geval op voor een tuigje die je er dan bij moet gebruiken.

Hij was toen we hem kochten dik 1000 gulden excl de regenhoezen, klamboes, paracolletje en dekje.

zal ff kijken of ik duidelijke foto's kan vinden.

NT-T.BartMandonderdag 7 augustus 2003 @ 13:05

Sorry voor het manke plaatje.

Dit is een Koelstra Flexxo, met een draaiend dubbel voorwiel.
Uiterst wendbaar, we kunnen zonder het voorwiel op te tillen 'sur place' ronddraaien. Door de grote wielen rijdt het heel licht, ook op slechte wegen en bospaden enzovoorts.

Dit model is ook om te bouwen tot buggy. Enige nadeel: hij klapt niet zo heel klein in, maar we hebben een Berlingo dus dat maakt niet uit (we klappen de wagen trouwens helemaal niet in, we rijden hem zo achterin...)

[edit]
plaatje is beter dan ik dacht
[/edit]

[edit2]
Bij nader inzien: verkeerde plaatje. Het goede plaatje is tóch mank...
[/edit2]

Lewis.de.boxerdonderdag 7 augustus 2003 @ 13:11
We hebben dus vorig weekend gekeken wat wij willen. Natuurlijk weer niet goedkoop, maar liefst 500 pond voor de hele set, is ongeveer 850 euro.

[Dit bericht is gewijzigd door Lois op 07-08-2003 14:16]

Loisdonderdag 7 augustus 2003 @ 13:12
quote:
Op donderdag 7 augustus 2003 13:11 schreef Lewis.de.boxer het volgende:
We hebben dus vorig weekend gekeken wat wij willen. Natuurlijk weer niet goedkoop, maar liefst 500 pond voor de hele set, is ongeveer 850 euro.

Ik weet niet hoe jullie de plaatjes erop zetten, ik heb er eentje maar kan iemand mij helpen. Ik heb hem naar mijn desktop gecopieerd.


Mail het plaatje maar even naar Lois@fok.nl

edit=aanvulling
Of als het plaatje al ergens op internet staat kun jede url van het plaatje tussen [img] en [/img] zetten en dan kunnen we hem hier ook zien.

melonovydonderdag 7 augustus 2003 @ 13:20
Handig die marktplaats, de kinderwagen van Chiara staat er op, precies dezelfde:

Met de omschrijving erbij, lekker makkelijk voor melonovy:

Een hele goede kinderwagen die er nog perfect uit ziet, geen vlekken of beschadigingen.

Pericles combi kinder/wandelwagen donker blauw rino. Aan de binnenkant is de bekleding gebroken wit met blauwe nijlpaardjes.

dat vind ik persoonlijk wat minder fraai, maar ach

een verstelbare duwstang geschikt voor mensen tot ± 2 meter.

dit is dus wel

goede vering waardoor je baby niet de schokken opvangt maar de wagen, is beter voor het ruggetje van je baby.

veiligheidsdraagmand waarin de baby vervoert mag worden in de auto. Een regelbare velcro anti-crash band houdt de baby in geval van ongeval in de draagmand, de zijwanden zijn verstevigd met polystyreen.
Voldoet aan de Europese veiligheidsnorm ECE R44. Met de gordel zet je de mand vast hiervoor zijn bevestigingspunten aangebracht op de mand. Dit is ideaal voor verre afstanden of als je kindje te vroeg geboren is, want dan mogen ze niet te lang in een maxi-cosi zitten. Hier hebben wij veel plezier van gehad.

Dat vervoeren in die bak durven wij niet zo goed aan...

verzorgingstas rino blauw
dekbedje
dekbedovertrek gebr.wit met blauwe nijlpaardjes met sloopje
voetenzak
regenhoes donker blauw
Parasol gebroken wit met blauwe nijlpaardjes
zeiltje
muskietennet
makkelijk inklapbaar

Als je baby te groot wordt kan je er een wandelwagen van maken die te verstellen is in een aantal standen. De kap van de wagen past er ook op is dus lekker voor de wind.
Zowel de wandel/kinderwagen kan je in twee richtingen op het onderstel zetten dus nooit wind in de bak of in het gezicht van je peuter

quote:
Ik heb 'm ook 2e hands gekocht. Ik wilde een natuurlijk ook een kinderwagen, ik had wel bepaalde voorwaarden waar die aan moest voldoen (verstelbaar duwstang, makkelijk is gebruik, veilig en comfortabel voor het kind en bij voorkeur met zwenkwielen) Ik had een paar kinderwagens gezien, die ik heel mooi vond, de bug a boo had miijn voorkeur, maar die vond ik erg duur!
Een collega van Remco had deze voor ons en dat vonden we wel zo aantrekkelijk. Hij voldeed aan onze wensen, behalve de zwenkwielen en de wagen was betaalbaar. Nieuwe wagens vind ik wel heel erg duur.
Deze wagen is heel comfortabel voor zowel het kind als diegene die 'm duwt! Hij is erg makkelijk in gebruik, ik klap 'm zo in en weer uit. Allen vind ik de wagen niet erg mooi, ik hou niet zo van opdrukjes (die nijlpaardjes). Maar goed, ik mag niet klagen vind ik!
Loisdonderdag 7 augustus 2003 @ 13:24
Wij hebben een Mutsy Urban Rider kinderwagen.Wij hebben gekozen voor een vierwieler omdat ik dat makkelijker vond rijden. Met de 3wieler knalde ik overal tegen aan omdat ik de voorkant niet goed zag.

Voordelen :
- hij is ontzettend licht en dus makkelijk op te tillen (bij stoepjes en hoge drempels)
- de duwstang kan vrij hoog gezet worden (makkelijk voor lange mensen zoals Jeroen en mijn ouders)
- de bijpassende rugzak hang je makkelijk aan de wagen

Nadelen :
- de bak onderin is vrij klein, er kunnen weinig boodschappen in
- de wieg is 66cm dus daar ben je zo uitgegroeid (dat is trouwens iets waar ik niet bij stil heb gestaan toen ik hem kocht)


Ik heb de wagen toen gekocht en me allerlei accesoires laten aanpraten. De bijpassende parasol bijvoorbeeld, staat erg leuk maar een parasol bij de Prenatal was net zo goed geweest en een stuk minder duur. Ik heb er 2 regenhoezen bij ( terwijl je er maar 1 kan gebruiken als het regent) en weet bij god niet meer hoe ik daar in heb kunnen trappen. Ook heb ik klemmen erbij om de maxicosi erop te kunnen monteren die ik nog nooit heb gebruikt. Uiteraard zal dat voor iedereen verschillen wat handig is en wat niet maar ik heb toch een aantal dingen die ik niet echt nodig heb.
Ik ben wel vreselijk tevreden met de rugzak die ik erbij heb gekregen. Heel handig, je hangt hem zo aan de duwstang van de wagen.

bovenstaande tekst heb ik maar even gekopieerd uit een oud z&k topic, scheelt weer opnieuw typen

Lewis.de.boxerdonderdag 7 augustus 2003 @ 14:02
quote:
Op donderdag 7 augustus 2003 13:11 schreef Lewis.de.boxer het volgende:
We hebben dus vorig weekend gekeken wat wij willen. Natuurlijk weer niet goedkoop, maar liefst 500 pond voor de hele set, is ongeveer 850 euro.

Ok bedankt lois. Je bent een engel


ik heb even de spaties weggehaald, nu doet ie het wel

[Dit bericht is gewijzigd door Lois op 07-08-2003 14:16]

Lewis.de.boxerdonderdag 7 augustus 2003 @ 14:08
quote:
Op donderdag 7 augustus 2003 14:02 schreef Lewis.de.boxer het volgende:

[..]


Nog even over de reden waarom we deze 3 wieler willen. Is omdat ikzelf ze wel heel erg mooi vindt en makkelijk. Maar ik heb geen ervaring met hoe het rijdt of niet. Mijn hubby vond het ook wel een stoere wagen. Hierin kun je dus alle verschillende onderdelen plaatsen, moet je dus wel apart bijkopen. De wagen zelf is zo'n 300 pond.

Om eerlijk te zijn weet ik niet wat makkelijker rijdt, een 3 of 4 wieler. Maar ja, we hebben nog een paar maandjes de tijd om te kiezen.

Met deze wagen is wel alles verstelbaar, onderstaande zijn de specs.

Freestyle 3 XL:
These wheels are made for walking
Innovative Automatic Tilt Steering wheel which can be locked
Aluminium chassis
Handbrake operates by contractive band on rear wheels
Integrated fold lock
Safety: Eye striking through reflectors
Available in 4 different colours

melonovydonderdag 7 augustus 2003 @ 14:33
Als je baby niet meer in de bak past en te jong is om te ztten, wat moet je dan?
moussydonderdag 7 augustus 2003 @ 14:35
quote:
Op donderdag 7 augustus 2003 14:33 schreef melonovy het volgende:
Als je baby niet meer in de bak past en te jong is om te ztten, wat moet je dan?
Zo veel mogelijk plat laten liggen in een "stoeltje" .
knorretjedonderdag 7 augustus 2003 @ 14:36
quote:
Op donderdag 7 augustus 2003 14:33 schreef melonovy het volgende:
Als je baby niet meer in de bak past en te jong is om te ztten, wat moet je dan?
liggen in de buggy (wel met extra ondergrond natuurlijk)
jessiedonderdag 7 augustus 2003 @ 15:19
Onze ervaring is dat de groote van de bak niet echt uitmaakt. Bo was de bak na 2 maanden al zat en zat/lag dan ook na 3 maanden al in het buggygedeelte van de wandelwagen. Wij hebben een buggaboo die je dus om kan bouwen. De bak zelf was 72 cm dus ook wel groot genoeg voor een paar maandjes. Ze wilde echt van alles zien zo nieuwdgierig als ze is. En probeerde steeds omhoog te komen en dat luktte nog niet dus brullen.
We hebben er nu extra zon ouderwetse wagen bij omdat ik die gewoon heel mooi vind en hopelijk vind de nieuwe baby liggen een stuk leuker.
Meaghandonderdag 7 augustus 2003 @ 15:35
Wij hadden eerst een Mutsy Twister, dat is een kinderwagen die later ook als wandelwagen gebruikt kan worden. De baby ligt dan in een draagwieg, die later weer als voetenzak dient. Erg zwaar ding en niet wendbaar. Ook opgevouwen nam hij een hoop ruimte in. Kortom, we waren niet tevreden en wilden voor ons tweede kind iets anders.

Dit is de Mutsy trouwens. Het is die van ons en stond nog op Marktplaats, maar is gelukkig al verkocht!


Nu hebben we de keus laten vallen op een Bugaboo. Het is een lichte wagen, is erg wendbaar, makkelijk en klein opvouwbaar en het zitje kan helemaal plat, zodat je kindje er al in kan voordat het goed kan zitten. Ook de kinderwagenbak(=70 cm) is groter dan die van menig ander merk. Een nadeel is de kleine boodschappentas onderin, maar die gebruiken we toch haast nooit. Ook de prijs is vrij pittig, maar dat is tegenwoordig helaas meer regel dan uitzondering bij de aanschaf van een nieuwe kinderwagen.

Oh ja, hij kostte ons 750 Euro en dit was inclusief voetenzak, verzorgingstas en een meerijplankje, dus dit valt op zich nog mee. We kregen wel 200 Euro korting, omdat er meerdere mensen tegelijk een order hadden geplaatst bij dezelfde winkel. Misschien een idee voor andere mensen, die ook graag van zo'n korting willen profiteren.

[Dit bericht is gewijzigd door Meaghan op 07-08-2003 15:43]

easy-goingdonderdag 7 augustus 2003 @ 16:12
quote:
Op donderdag 7 augustus 2003 14:08 schreef Lewis.de.boxer het volgende:

[..]

Om eerlijk te zijn weet ik niet wat makkelijker rijdt, een 3 of 4 wieler. Maar ja, we hebben nog een paar maandjes de tijd om te kiezen.


Wij hebben de 4 wieler en een kennisje van mij de 3 wieler. Voordeel van de 4 wieler is het grotere boodschappennetje onderin en hij is wat stabieler. Maar mannen schijnen eerder achter een 3wieler te willen lopen heb ik wel eens gehoord/gelezen. Die van mij maakt het niet uit, die gaat iedere avond lekker een uurtje wandelen.
dat kennisje van mij had iig spijt dat ze de driewieler had genomen
Lewis.de.boxerdonderdag 7 augustus 2003 @ 16:20
quote:
Op donderdag 7 augustus 2003 16:12 schreef easy-going het volgende:

[..]

Wij hebben de 4 wieler en een kennisje van mij de 3 wieler. Voordeel van de 4 wieler is het grotere boodschappennetje onderin en hij is wat stabieler. Maar mannen schijnen eerder achter een 3wieler te willen lopen heb ik wel eens gehoord/gelezen. Die van mij maakt het niet uit, die gaat iedere avond lekker een uurtje wandelen.
dat kennisje van mij had iig spijt dat ze de driewieler had genomen


Tja die vent van mij koos dus voor een 3 wieler omdat er sportief uitzag. Maar ik moet zeggen dat ik wel 4 wieler mooie sets heb gezien. Daarom vraag ik het eigenlijk, zijn er nog anderen die bij nader inzien toch een 4 wieler willen. En waarom is de 3 wieler dan niet goed.
PluizZzjedonderdag 7 augustus 2003 @ 16:53
quote:
Op donderdag 7 augustus 2003 16:20 schreef Lewis.de.boxer het volgende:
Daarom vraag ik het eigenlijk, zijn er nog anderen die bij nader inzien toch een 4 wieler willen. En waarom is de 3 wieler dan niet goed.
Wij hebben ook een 4wieler. Ik vond deze makkelijker rijden dan de 3wieler. Maar jullie moeten gewoon een beetje uitproberen met allerlei wagens als je in zo'n winkel bent. Dan voel je vanzelf wel welke je de fijnste vindt.
bastardhostdonderdag 7 augustus 2003 @ 22:14
Oooow heerlijk, kinderwagen topic

Jonge wat hebben wij er veel bekeken toen Storm kwam, niet een goed genoeg. Nu met Sverre erbij en kruimel onderweg zijn de prio's toch anders. Inmiddels weet je ook dat een kind het niet zo nauw neemt en ze toch geen uren in die kinderwagen doorbrengen... Zal ik ons rijtje maar opsommen dan?

We zijn begonnen met een Teutonia, zo'n oerdegelijke duitse wagen, de mercedes onder de kinderwagens met een mercedesprijsje *die overigens te koop staat voor 100 euro*

Toen met Sverre in beeld en een Storm die nog niet zo lang kon lopen en een derde onderweg zijn we gaan nadenken over andere oplossingen. Half jaartje sleng-doek voor de jongste.. ok, maar dan?
Lang zoeken gaf een X-adventure tandam2. Niet half de deuglijkheid en stabiliteit als de teut, desalnietemin onwijs handig, zeker met 2 kids dicht bij elkaar én zonder meer betaalbaar.

Ons laatste vraagstuk was de totaaloplossing kindertransport.. straks de eerste naar school en twee die zich niet zelf kunnen voortbeweging. Zelf op korte termijn gaat dat spelen, want de auto gaat met papa mee naar Deventer, althans, om de week.
Ook weer veel zoeken, veel proberen en veel kijken voor onze keus viel op een Chariot fietskar mét wandelset...
Zooo, als er iets is wat ik jullie dames kan aanraden, die fietskar, met duwer en wandelwieltjes... 2 kids erin, weekvoorraad fruit, brood, snoep, en groente en nog de nodige extraatjes uit de stad.. Je merkt niet eens dat je erachter wandelt, zo licht..

Overigens, of the record, want het is slecht voor mijn verkoop. Ik zou nu geen teut meer aan hebben geschaft, met name om de prijzen die ervoor staan (850~1000 euro). Er zijn andere, mindere wagens die ook voldoen, maar verschil in kwaliteit is er heeel veel.

bastardhostdonderdag 7 augustus 2003 @ 22:17
quote:
Op donderdag 7 augustus 2003 16:53 schreef PluizZzje het volgende:

[..]

Wij hebben ook een 4wieler. Ik vond deze makkelijker rijden dan de 3wieler. Maar jullie moeten gewoon een beetje uitproberen met allerlei wagens als je in zo'n winkel bent. Dan voel je vanzelf wel welke je de fijnste vindt.


Niet alleen uitproberen, kijk ook hoe makkelijk de bak erop en eraf gaat, hoe eenvoudig hij in te klappen is *lukt dat met één hand*, hoeveel ruimte er dan nog over is in je auto. Kunnen de wielen eraf voor reinigen en de bekleding?
Last but nog least at all: Kijk of na montage de bak waterpas op het onderstel staat. Maar al te veel wagens die wij bekeken hebben voor drie jaar terug was dat niet het geval. En in de meeste gevallen van niet pas, lag het hoofdeind lager dan het voeteneind, wat me niet prettig lijkt voor de kids.
Lewis.de.boxervrijdag 8 augustus 2003 @ 10:22
quote:
Op donderdag 7 augustus 2003 22:17 schreef bastardhost het volgende:

[..]

Last but nog least at all: Kijk of na montage de bak waterpas op het onderstel staat. Maar al te veel wagens die wij bekeken hebben voor drie jaar terug was dat niet het geval. En in de meeste gevallen van niet pas, lag het hoofdeind lager dan het voeteneind, wat me niet prettig lijkt voor de kids.


Bedankt Bastardhost, dat zijn inderdaad wel hele goeie tips.
Catootjevrijdag 8 augustus 2003 @ 18:49
*het suist mij om de oren* ik ben daar nog helemaal niet aan toe he, aan nadenken over bakken....gossie, wat ingewikkeld...
E.T.vrijdag 8 augustus 2003 @ 18:59
quote:
Op vrijdag 8 augustus 2003 18:49 schreef Catootje het volgende:
*het suist mij om de oren* ik ben daar nog helemaal niet aan toe he, aan nadenken over bakken....gossie, wat ingewikkeld...
hou wel in gedachten dat die dingen af en toe een levertijd hebben van bijna 20 weken!!!!
onder het mom van 'stel dat er wat gebeurt, kindje wordt eerder geboren etc... worden wij ook al bijna op pad gestuurd .. maar idd, zodra 't weer wat beter uit te houden is gaan we maar 'ns kijken wat we willen enzo
livelinkvrijdag 8 augustus 2003 @ 21:43
Wij hebben een Quinny driewieler, inderdaad de keus van mijn vriend. Gek he, mannen vallen voor die stoere driewieler met handrem en fietsbel.
Ik wilde dan alleen wel de kleur uitkiezen en koos voor cyclaam. Dat vond mijn vriend meteen een heel stuk minder . We wisten namelijk niet of we een dochter of een zoon zouden krijgen en het idee dat zijn zoon in een roze buggy moest, vond hij niet te verteren. Nu bij de tweede hoor ik hem er trouwens niet meer over, volgens mij is hij nu zo gewend aan deze kleur, dat het hem niet meer kan schelen.

Katja heeft 7 maanden in de bak gelegen en dat had nog wel langer gekund, maar we vonden het leuker voor haar om ook eens in de buggy te kunnen zitten.

Lewis.de.boxervrijdag 8 augustus 2003 @ 23:23
quote:
Op vrijdag 8 augustus 2003 18:59 schreef E.T. het volgende:

[..]

hou wel in gedachten dat die dingen af en toe een levertijd hebben van bijna 20 weken!!!!


Ouch dan zouden wij nog snel moeten zijn. Nou ja ik ben ook al hard aan het uitzoeken, maar mijn vent wil dus gaan betalen en had ook al door laten schemeren dat hij het wel zou regelen. Dus dat zal wel een quinny worden met sportuitlaat en bumpers enzo
Meaghanzaterdag 9 augustus 2003 @ 17:16
quote:
Op donderdag 7 augustus 2003 22:17 schreef bastardhost het volgende:

[..]

Last but nog least at all: Kijk of na montage de bak waterpas op het onderstel staat. Maar al te veel wagens die wij bekeken hebben voor drie jaar terug was dat niet het geval. En in de meeste gevallen van niet pas, lag het hoofdeind lager dan het voeteneind, wat me niet prettig lijkt voor de kids.


Ik zit me net iets te bedenken..
Heeft de fabrikant de bak niet expres zo schuin gelaten? Als kindjes moeten overgeven zorgt het lager liggen van het hoofdje er namelijk voor dat het braaksel naar beneden richting mondje loopt en dus niet in de luchtpijp/longen terecht kan komen. Het zou dus weleens een functie kunnen hebben..
Karinzaterdag 9 augustus 2003 @ 22:36
Wat grappig, Peet wou ook de driewieler.
Wij hebben dus de Quinny freestyle vierwieler gekocht. Ik vond de driewieler een beetje instabiel als je dan achteruit een drempel opmoest (om weer het huis binnen te gaan bijvoorbeeld). En de boodschappenbak van de vierwieler is een stukje groter. Ik vond het de mooiste kinderwagen en ook hartstikke praktisch. Niet dat ik er enig verstand van had hoor maar had een beetje rondgevraagd wat nu handig is op een kinderwagen. Een grote boodschappenbak dus, een makkelijk in hoogte verstelbare duwstang en makkelijk inklapbaar hoorden wij om ons heen. Wat ik ook makkelijk vind is dat de maxi cosi ook op het onderstel past. Ik heb het niet vaak gebruikt maar met mijn kleine autootje scheelde het ook nog een kinderwagenbak meenemen als ik even snel ergens heen moest (voor langere periodes wilde ik Bram niet in de maxi cosi houden).

En toen kwam het dillema van de kleur. Wij wisten nog niet wat voor geslacht ons kind had terwijl wij de wagen kochten maar dat had voor mij toch niet uitgemaakt, je weet nooit of een eventueel 2e kindje ook dat zelfde geslacht heeft. Ik vond rood hartstikke mooi maar dat wilde Peet niet. En paars en oranje vond hij al helemaal niets (jammer!!). En die lichte kleurtjes (lichtblauw of kaki) leken mij te besmettelijk. Dus bleef grijs en zwart over volgens mij. Zwart leek mij te warm voor een kindje in de zomer dus grijs.

Nadeel is wel inderdaad dat die kinderwagenbak zo vreselijk klein is. Met 4 maanden pastte dat echt niet meer. Wat wel heel fijn was is de bak een vlakke ondergrond heeft dus overal los neergezet kan worden en dat je hem makkelijk tilt aan het handvat bovenop.

Lewis.de.boxerzondag 10 augustus 2003 @ 14:02
quote:
Op zaterdag 9 augustus 2003 22:36 schreef Karin het volgende:
Wat grappig, Peet wou ook de driewieler.
Wij hebben dus de Quinny freestyle vierwieler gekocht. Ik vond de driewieler een beetje instabiel als je dan achteruit een drempel opmoest (om weer het huis binnen te gaan bijvoorbeeld).
Ik zat zelf ook al te denken dan aan de 4 wieler freestyler van quinny. Toch sportief maar ook wat praktischer. Maar wat heb jij nou aangeschaft van die set. En wat is ongeveer de prijs in nederland als ik vragen mag. Ik wil gewoon niet domweg mijn eigen van alles laten aanpraten en dan thuis komen met een lege bankrekening zie je.

Had jij ook bijvoorbeeld de maxi cosi, en die lig bak om maar even zo te zeggen.

Meaghanzondag 10 augustus 2003 @ 14:20
De quinny's zijn momenteel volop in de aanbieding, dus goed kijken waar je koopt!!
Hier scheelt het bijna 200 Euro voor een Quinny freestyle, da's toch meegenomen dacht ik zo.
Karinzondag 10 augustus 2003 @ 14:22
Ik heb me alles aan laten smeren. Ik heb dus de complete kinderwagen (kinderwagenbak en wandelwagen) met een Maxi Cosi Citi (die past erop), een parasolletje, niet van Quinny maar een merkloos ding van de Babystunter (vreselijk handig met dit weer) en regenhoezen, ook merkloos. We moesten toch een Maxi Cosi dus meteen maar een die op de kinderwagen zou passen. Een matrasje en dekbedje met hoes voor de kinderwagenbak zat erbij en ook een voetenzak voor het wandelwagen gedeelte. Het dekbedje heb ik niet gebruikt want dekens leken mij toch wat veiliger ivm wiegedood aangezien Bram de eerste weken ook 's nachts in de bak naast ons bed sliep. Die dekens en lakens heb ik van Lois geleend.
Dit was bij elkaar iets van 750 euro. Wij hebben het gekregen van mijn ouders en schoonouders samen gelukkig want ik vind het wel een hoop geld. Maar ik heb er wel vreselijk veel plezier van.
Ik had de voetenzak van de Maxi Cosi niet gekocht, die was 69 euro en dat vond ik veel te duur. Dan doe ik er wel een dekentje overheen dacht ik en in de auto is het vast lekker warm. Maar vlak voor de bevalling zag ik toevallig op marktplaats een tweedehands voetenzak precies van de Maxi Cosi die wij hebben voor 25 euro. Ben toen nog naar de babywinkel geweest om te kijken of ze hem toevallig ook nog nieuw hadden, eigenlijk leek het mij wel handig. Bram zou namelijk in februari geboren moeten worden en dan heb je hem nog wel even nodig. Bleek dat de Maxi Cosi die ik had uit het assortiment was genomen en die voetenzak was niet meer leverbaar. Dus heb ik snel een bod gedaan op die op marktplaats en die zijn we toen op gaan halen (1,5 uur rijden). Hij was nog als nieuw, was ook maar een paar keer gebruikt. Er was bij die mensen ingebroken en ze hadden de Maxi Cosi gebruikt om waarschijnlijk de CD's in mee te nemen. Toevallig was de voetenzak net in de was dus die hadden ze over en ze konden niet meer dezelfde Maxi Cosi kopen.

Je kan het niet goed zien op de foto maar er zitten dus schaapjes op de Maxi Cosi.

easy-goingzondag 10 augustus 2003 @ 14:25
Lewis.de boxer, ik heb ook de Quinny Freestyler 4 wieler. Gekocht bij de Babydump. De prijs voor de wandelwagen: 369 euro voetenzak erbij: 59 euro kinderwagenbak: 139 euro. De maxicosi hadden we gratis, die kregen we bij aankoop van de kinderkamer. Bij de kinderwagen kregen we nog een luiertas van Nomad. Ook moet er nog een adapterset bij om, de kinderwagenbak en de maxicosi op het onderstel te kunnen zetten. Deze was ca. 16 euro dacht ik. Parasolletje hebben we later gewoon los gekocht.Hoop dat je wat aan deze info hebt. Oja, we hebben ook nog een voetenzak bij de maxicosi gekocht voor 42,50 euro.
De regenhoes zat er bij ons trouwens gewoon bij.
Karinzondag 10 augustus 2003 @ 14:34
Owja de regenhoes voor de kinderwagenbak zat erbij, voor het wandelwagen gedeelte hebben we hem erbij gekocht.
Lewis.de.boxerzondag 10 augustus 2003 @ 14:56
Ik dacht dus al dat alles hier veel duurder was, maar dat is dus toch niet zo.

Maar eh dames ik heb wel een link gezien via de marktplaats.nl waar iemand dus adverteerd met zeer goeie prijzen. Nou zou het voor mij waanzin zijn om via hem te bestellen aangezien ik in engeland woon. Maar misschien dat anderen er wat aan hebben.

www.stormoplocatie.nl

In ieder geval bedankt voor alle tips.

Lewis.de.boxerzondag 10 augustus 2003 @ 15:00
quote:
Op zondag 10 augustus 2003 14:22 schreef Karin het volgende:
Je kan het niet goed zien op de foto maar er zitten dus schaapjes op de Maxi Cosi.
[afbeelding]
Ik zie daar maar 1 lief schaapje, is genoeg om verliefd op te worden
Rewimozondag 10 augustus 2003 @ 17:36
Ik had zoiets als deze:

Maar dan in een vrolijke rood-groen-veelkleurige bekleding. Ik zocht een kleine wagen die ik goed op kon klappen (heb maar een kleine hal beneden). Deze kan helemaal plat opgeklapt. Je kunt er ook een soort buggy van maken. Hij heeft trouwens geen losse bak, maar dat was voor mij geen probleem. Voordeel daarvan was weer dat ook een grote baby als Christan (hij startte al met 53 cm) er lange tijd in kon. Ik had geluk dat een internetkennis het ding net van de hand deed toen ik er een zocht.

Wat ik een ander groot voordeel vond, is dat het handvat naar twee kanten kon, bij sommige wagens kun je je kind niet zien en dat vind ik zo ongezellig, zeker bij een kleine baby.

Nog een tip: let erop dat het handvat in hoogte verstelbaar is, zeker als er meerdere mensen achter de wagen moeten lopen (opa, oma, oppas), of als het lengteverschil tussen jou en je partner groot is. Anders kost het je je rug.

Catootjedinsdag 19 augustus 2003 @ 14:57
mijn ouders hebben aangeboden om de wagen te betalen ze weten volgens mij niet half hoe duur dat is....
Belanadinsdag 19 augustus 2003 @ 17:31
Sorry, ik weet niet goed hoe ik dit netjes moet doen, maar hier een linkje naar een pagina die ik iig interessant vond:
http://www.stormoplocatie.nl/
Lewis.de.boxerdinsdag 19 augustus 2003 @ 18:33
quote:
Op dinsdag 19 augustus 2003 17:31 schreef Belana het volgende:
Sorry, ik weet niet goed hoe ik dit netjes moet doen, maar hier een linkje naar een pagina die ik iig interessant vond:
http://www.stormoplocatie.nl/
Ik had hem ook al gevonden ja, ik zal eens kijken of ze ook naar engeland toesturen
Loiswoensdag 20 augustus 2003 @ 13:20
quote:
Op dinsdag 19 augustus 2003 14:57 schreef Catootje het volgende:
mijn ouders hebben aangeboden om de wagen te betalen ze weten volgens mij niet half hoe duur dat is....
Toen mijn ouders, na hetzelfde aanbod, hoorden hoe duur wagens tegenwoordig kosten hebben ze samen gedaan met mijn schoonouders, ieder de helft dus. Toen was het net leuk.

Geinige page Belana, als ik zou mogen kiezen zou ik de Synergy model 2003 nemen. Voordelen vind ik daaraan dat de voorwielen meezwenken, dat heeft Karin ook en dat rijd onwijs lekker, en het feit dat je het zitje naar je toe of van je af kan richten. Dat is iets wat ik echt gemist heb in mijn eigen wagen.

Brightwoensdag 20 augustus 2003 @ 15:26
quote:
Op dinsdag 19 augustus 2003 14:57 schreef Catootje het volgende:
mijn ouders hebben aangeboden om de wagen te betalen ze weten volgens mij niet half hoe duur dat is....
Gezamelijke ouders hebben de wagen met uitrusting voor ons gekocht. Nou, dat was wel fijn hoor! Die dingen zijn idd erg duur.
(En dat voor dat eventjes dat ze erin liggen )
Catootjewoensdag 20 augustus 2003 @ 16:20
die storm op locatie site...kennen we al iemand die daarvan heeft gekocht? Ik vind het wel erg interessant...
Lewis.de.boxerwoensdag 20 augustus 2003 @ 19:20
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 16:20 schreef Catootje het volgende:
die storm op locatie site...kennen we al iemand die daarvan heeft gekocht? Ik vind het wel erg interessant...
Ja ik ben ook wel benieuwd eigenlijk.
Lewis.de.boxermaandag 25 augustus 2003 @ 09:54
Ik heb net eens op Ebay gekeken. Maar als je nou eens gaat zoeken gewoon onder alles "Quinny". Dan krijg je een hele waslijst aan bedrijven van duitsland. Veel goedkoper en ze leveren aan heel Europa.

En ik heb al behoorlijk wat ervaring op Ebay. Je kunt zelfs ervaringen van anderen lezen die al gekocht hebben bij deze bedrijven. En die zijn vaak heel goed. Er zijn namelijk nogal wat groothandelaren die verkopen via Ebay, want dan kunnen ze het voor een goede prijs doen.

Dus voor diegenen die geinteresseerd zijn is het een kijkje waard.

Oh ja en website is www.ebay.nl

Belanamaandag 25 augustus 2003 @ 10:40
quote:
Op woensdag 20 augustus 2003 16:20 schreef Catootje het volgende:
die storm op locatie site...kennen we al iemand die daarvan heeft gekocht? Ik vind het wel erg interessant...
Ik HEB er nog niet gekocht, maar ga het denk ik wel doen, want dat klinkt toch erg leuk. Maar we zijn eerst ff de zolder en de babykamer aan het opknappen en daarna zijn er dan weer centjes voor de wagen, want het blijft duur...

Lois, bedankt voor de tip, ik zou ander voor model 2002 zijn gegaan, ook vanwege de prijs overigens...

Edit: Ow, nou lees ik net dat die dus is uitverkocht...

Belanamaandag 25 augustus 2003 @ 11:01
quote:
Op maandag 25 augustus 2003 09:54 schreef Lewis.de.boxer het volgende:
Ik heb net eens op Ebay gekeken. Maar als je nou eens gaat zoeken gewoon onder alles "Quinny". Dan krijg je een hele waslijst aan bedrijven van duitsland. Veel goedkoper en ze leveren aan heel Europa.

En ik heb al behoorlijk wat ervaring op Ebay. Je kunt zelfs ervaringen van anderen lezen die al gekocht hebben bij deze bedrijven. En die zijn vaak heel goed. Er zijn namelijk nogal wat groothandelaren die verkopen via Ebay, want dan kunnen ze het voor een goede prijs doen.

Dus voor diegenen die geinteresseerd zijn is het een kijkje waard.

Oh ja en website is www.ebay.nl


Misschien dom dom dom....maar ik vind bijna niks als ik op Quinny zoek...zeker geen duitse bedrijven...help?

edit: ik roep weer te snel...denk dat ik het al snap, sorry hoor...

Lewis.de.boxermaandag 25 augustus 2003 @ 11:08
quote:
Op maandag 25 augustus 2003 11:01 schreef Belana het volgende:

[..]

Misschien dom dom dom....maar ik vind bijna niks als ik op Quinny zoek...zeker geen duitse bedrijven...help?

edit: ik roep weer te snel...denk dat ik het al snap, sorry hoor...


Inderdaad je vindt eerst niks Belana, maar als je dan op die link klikt overeenkomende objecten andere landen dan krijg je wel een hele waslijst.
Meaghanmaandag 25 augustus 2003 @ 11:16
quote:
Op maandag 25 augustus 2003 10:40 schreef Belana het volgende:

[..]

Ik HEB er nog niet gekocht, maar ga het denk ik wel doen, want dat klinkt toch erg leuk. Maar we zijn eerst ff de zolder en de babykamer aan het opknappen en daarna zijn er dan weer centjes voor de wagen, want het blijft duur...

Lois, bedankt voor de tip, ik zou ander voor model 2002 zijn gegaan, ook vanwege de prijs overigens...

Edit: Ow, nou lees ik net dat die dus is uitverkocht...


Hier hebben ze nog wel de Synergy Desert voor 359 Euro. En dat is inclusief de kinderwagenbak.
Hij staat bij de 'Freestyle' aanbiedingen.

De prijs die ze bij 'storm op lokatie' vroegen weet ik niet, dus of het veel scheelt

bassetmaandag 25 augustus 2003 @ 11:23
Wij hebben de buggaboo,

Fijne wagen lekker klein te maken (moet ook wel met een Toyota Yaris)
Alleen asociaal duur voor wat je krijgt. Volgens mij maken ze 200% winst op die dingen als het niet meer is. Parasolletje moet je van boo kopen want het frame is niet rond. Wagennetje heb je speciale adapters a 10 euro voor (gewoon 2 tie wraps is goedkoper )

De enige reden dat we voor deze hebben gekozen is vanwege het kleine inklappen. Helaas moesten we daar dan ook wel de hoofdprijs voor betalen.

Hij rijd wel heel erg goed.

Belanamaandag 25 augustus 2003 @ 11:59
quote:
Op maandag 25 augustus 2003 11:16 schreef Meaghan het volgende:

[..]

Hier hebben ze nog wel de Synergy Desert voor 359 Euro. En dat is inclusief de kinderwagenbak.
Hij staat bij de 'Freestyle' aanbiedingen.

De prijs die ze bij 'storm op lokatie' vroegen weet ik niet, dus of het veel scheelt


Ik ben aan het kijken en het is een mooie aanbieding! Ik ben even in conclaaf met hubbie....want het moet weer es van het DK, want geld heb ik niet op het moment. En wel zin in een kinderwagen....

ik ga voor deze:

[Dit bericht is gewijzigd door Belana op 25-08-2003 12:13]

E.T.maandag 25 augustus 2003 @ 12:14
quote:
Op maandag 25 augustus 2003 11:59 schreef Belana het volgende:

[..]

Ik ben aan het kijken en het is een mooie aanbieding! Ik ben even in conclaaf met hubbie....want het moet weer es van het DK, want geld heb ik niet op het moment. En wel zin in een kinderwagen....


Belana, deze kinderwagen staat bij diverse babyzaken in de aanbieding. het is het 2002 model dat er uit moet en dus behoorlijk goedkoop weg kan.
Ik heb 'm zelf voor 349 euro gekocht (afgelopen zaterdag, zie zw.topic), maar heb 'm al vaker zien staan.. Het loont de moeite om even rond te kijken dus. (en persoonlijk koop ik 'm liever in een winkel dan van een site. Asl er wat mee is, is het bij een winkel handiger om terug te gaan.. bij een site is 't toch allemaal wat waziger)

edit: vergeten te vermelden dat ik voor die 349 ook nog een maxi-cosi erbij kreeg.... Het loont dus echt de poeite om rond te kijken

[Dit bericht is gewijzigd door E.T. op 25-08-2003 12:22]

Belanamaandag 25 augustus 2003 @ 12:23
Ow, ik ben ook blind he, ik dacht dat het het 2003 model was...
Niet dat deze niet mooi is trouwens, maar wat Lois al zei, het is wel leuk als je je kind naar je toe kan zetten.
Maarja, als dat nou weer heel veel geld gaat schelen weet ik niet of dat nou weer het belangrijkste is...
Wat is dit moeilijk zeg...

edit: * Belana gaat straks maar even de stad in....
bedankt E.T.!!!

E.T.maandag 25 augustus 2003 @ 12:42
quote:
Op maandag 25 augustus 2003 12:23 schreef Belana het volgende:
Ow, ik ben ook blind he, ik dacht dat het het 2003 model was...
Niet dat deze niet mooi is trouwens, maar wat Lois al zei, het is wel leuk als je je kind naar je toe kan zetten.
Maarja, als dat nou weer heel veel geld gaat schelen weet ik niet of dat nou weer het belangrijkste is...
Wat is dit moeilijk zeg...

edit: * Belana gaat straks maar even de stad in....
bedankt E.T.!!!


ik vond 't de 300 euro niet waard.. 300 euro vonden wij dusdanig veel geld.. En dat 't kind naar je toe zit is toch maar voor een paar maanden.. daarna willen ze toch liever de wijde wereld inkijken heb ik me laten vertellen (niet door de verkoper, maar door een ervaren moeder).. toen vonden wij dat je voor 300 euro toch een hoop andere leuke dingen voor je kind kan kopen.
(ow ja, de handrem zit ook niet op het 2002 model, maar wel op 2003)

[Dit bericht is gewijzigd door E.T. op 25-08-2003 12:43]

dicemaandag 25 augustus 2003 @ 12:52
Handrem gebruik je zelden.
Als je al stilstaat zet je dat ding gewoon op de rem, 1 x trappen is voldoende.

Mooi beeld : 2 aanstaande vaders die bij de babystunter in Eindhoven staan te proberen hoe een wagen werkt. Komt er zo'n verkoper aanlopen "Mag ik u helpen?"
2 man in koor : NEEN

Brightmaandag 25 augustus 2003 @ 14:06
quote:
Op maandag 25 augustus 2003 12:52 schreef dice het volgende:
Handrem gebruik je zelden.
Als je al stilstaat zet je dat ding gewoon op de rem, 1 x trappen is voldoende.

Mooi beeld : 2 aanstaande vaders die bij de babystunter in Eindhoven staan te proberen hoe een wagen werkt. Komt er zo'n verkoper aanlopen "Mag ik u helpen?"
2 man in koor : NEEN


Haha... Komt me zo bekend voor
Alleen in dit geval ging m'n vrouw er als een haas vandoor.
Reactie van een mannelijke mede-klant: 'Nou, met u wil ik de stad niet in'
Belanamaandag 25 augustus 2003 @ 17:25
Nou, ik ben hier de stad in geweest, nog naar de meubelboulevard geweest, nergens aanbiedingen van het 2002 model van de quinny freestyle xl. Dus ik heb m net maar besteld bij babycare...
Lekker vanuit mijn luie stoel...
Ik ben benieuwd!
Jambomaandag 25 augustus 2003 @ 18:56
Ik ben ook benieuwd naar je ervaringen met Babycare Belana. Ik heb daar nl. ook een combiwagen gezien die ik t.z.t. graag wil kopen.
Karinmaandag 25 augustus 2003 @ 19:05
Heb je hem ook in de kleuren van het plaatje gekocht Belana? Die ziet er wel erg mooi uit!

Moet zeggen dat ik ook geen handrem mis (integendeel, dat zit vast alleen maar in de weg). Het is inderdaad wel jammer dat ik Bram niet naar me toe kan zetten maarja hij vind het eigenlijk ook veel leuker om nu eens wat van de wereld te zien heb ik het idee. Hij ligt soms te gillen van plezier in de wagen.

E.T.maandag 25 augustus 2003 @ 19:08
hebben we dezelfde
(en ja, Karin.. in de kleuren van het plaatje)
Belanamaandag 25 augustus 2003 @ 19:16
quote:
Op maandag 25 augustus 2003 18:56 schreef Jambo het volgende:
Ik ben ook benieuwd naar je ervaringen met Babycare Belana. Ik heb daar nl. ook een combiwagen gezien die ik t.z.t. graag wil kopen.
Ja is goed, ik zit nu op een bevestiging van ze te wachten.

"Bedankt voor uw bestelling bij Babycare! Uw bestelling is aangekomen bij onze server. Na verwerking van uw bestelling ontvangt u van ons een orderbevestiging. Hieronder vindt u uw bestelling en uw adresgegevens. "

Ik ga dan dus ook pas betalen, dat doe ik gewoon door geld over te maken per bank. Kan ook onder rembours verzonden.

En ET, ja, dan hebben we dezelfde, is ie in het echt net zo mooi?

E.T.maandag 25 augustus 2003 @ 19:23
quote:
Op maandag 25 augustus 2003 19:16 schreef Belana het volgende:

En ET, ja, dan hebben we dezelfde, is ie in het echt net zo mooi?


Hij is echt stoer
In eerste instantie wilde ik voor een rode gaan.. moest dus even omschakelen... Maar toen ik 'm zaterdag kant en klaar in elkaar gezet in de huiskamer had staan, was ik er wel errug blij mee en vond ik 'm errug gaaf
Belanamaandag 25 augustus 2003 @ 22:40
I can hardly wait....

en ach, wij zijn ook een beetje vroeg met kopen misschien, maar ik heb gewoon zin om dat soort dingetjes te kopen...

Loisdinsdag 26 augustus 2003 @ 08:08
Zo vroeg ben je niet hoor Belana, wij hebben toen ook omstreeks deze tijd gekocht omdat de levertijden toen de spuigaten uitliepen.

Hij is mooi!

Catootjedinsdag 26 augustus 2003 @ 08:57
Ik zit er zwaar over te denken om die Quinny aanbieding ook gewoon te nemen (maar ja, moet ik niet eerst met zo'n ding rijden en stuff?)
E.T.dinsdag 26 augustus 2003 @ 09:01
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 08:57 schreef Catootje het volgende:
Ik zit er zwaar over te denken om die Quinny aanbieding ook gewoon te nemen (maar ja, moet ik niet eerst met zo'n ding rijden en stuff?)
Ga naar de eerste de beste babywinkel en trek zo'n ding uit de stelling

Bij mij heeft hij de woonkamer-proef goed doorstaan

Catootjedinsdag 26 augustus 2003 @ 09:14
is die Quinny in hoogte verstelbaar (kwaa duwen dan?) Het blijkt dat Babycare een winkel is in veendam. Nu kan ik daar deze week niet heen, maar het is hier redelijk in de buurt. Word een beetje nerveus, straks ga ik vanmiddag crossen in zo'n winkel, besluit dan om via babycare iets te bestellen en dan is het weg...
Lewis.de.boxerdinsdag 26 augustus 2003 @ 09:28
Aanstekelijk he dat quinny virus. Plotseling gaan we er allemaal voor.

Hihihihi, ik ga nu van de week ook maar weer eens terug naar de winkel. Ik ga voor een mamas en papas, komt uit dezelfde fabriek als de quinny. Is alleen veel goedkoper, ik zou voor de quinny zo'n 500 pond betalen wat zo'n 800 euro is en dus mamas en papas is 300 pond voor de hele set, 200 pond goedkoper maar dezelfde kwaliteit. Oh ja en ik heb gisteren ook eens gereden met zo'n kinderwagen, wat zijn die dingen ligt joh tegenwoordig. Wij gaan toch voor een driewieler aangezien hij mij wel heel stevig leek.
Nou dames ik zou zo zeggen rijdt ze en veel plezier met je quinny's in de huiskamer

dicedinsdag 26 augustus 2003 @ 09:38
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 09:14 schreef Catootje het volgende:
is die Quinny in hoogte verstelbaar (kwaa duwen dan?) Het blijkt dat Babycare een winkel is in veendam. Nu kan ik daar deze week niet heen, maar het is hier redelijk in de buurt. Word een beetje nerveus, straks ga ik vanmiddag crossen in zo'n winkel, besluit dan om via babycare iets te bestellen en dan is het weg...
Ja hoor, de beugel van de Quinny is goed verstelbaar, ook voor de lange pappa's
Anders ga je toch zo'n winkel in en trek je zo'n ding uit de schappen ? Voor dat geld mag je wel even proberen, tis toch een bom duiten !
Catootjedinsdag 26 augustus 2003 @ 09:49
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 09:38 schreef dice het volgende:

[..]

Ja hoor, de beugel van de Quinny is goed verstelbaar, ook voor de lange pappa's
Anders ga je toch zo'n winkel in en trek je zo'n ding uit de schappen ? Voor dat geld mag je wel even proberen, tis toch een bom duiten !


ja, weet je wat het grote nadeel is: ik zit in zo'n afgelegen dorp en heb allerlei afspraken: ik hoop vanmiddag in de stad te kunnen gaan kijken maar heb een lange geschiedenis van dingen overdenken en dan naast de pot te piesen...dus vandaar dat ik nu dacht....(mamas en papas hebben we dat ook in NEd?)
dicedinsdag 26 augustus 2003 @ 09:53
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 09:49 schreef Catootje het volgende:

[..]

ja, weet je wat het grote nadeel is: ik zit in zo'n afgelegen dorp en heb allerlei afspraken: ik hoop vanmiddag in de stad te kunnen gaan kijken maar heb een lange geschiedenis van dingen overdenken en dan naast de pot te piesen...dus vandaar dat ik nu dacht....(mamas en papas hebben we dat ook in NEd?)


<hehe> ik zit op dit moment midden op de Coolsingel in Rotterdam met minstens 4 babywinkels binnen struikelafstand. Inclusief uitzicht op de Prenatal.

Plan anders een uitje naar Eindhoven, de babystunter. ??

Catootjedinsdag 26 augustus 2003 @ 10:03
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 09:53 schreef dice het volgende:

[..]

<hehe> ik zit op dit moment midden op de Coolsingel in Rotterdam met minstens 4 babywinkels binnen struikelafstand. Inclusief uitzicht op de Prenatal.

Plan anders een uitje naar Eindhoven, de babystunter. ??


Oe, jaloers!!!! Ik moet het helemaal plannen: de dichtstbijzijnde prenatal is een klein uur hiervandaan, de babycarewinkel (van deze aanbieding) een uur, en er zijn nog meer babywinkels, maar allemaal best moeilijk te bereiken als je ze op een middagje allemaal wil doen (ivm met autobeperkingen in centrum van de stad en dan ist vrij ingewikkeld, zegt dit automutsje)
Lewis.de.boxerdinsdag 26 augustus 2003 @ 10:04
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 09:49 schreef Catootje het volgende:

[..]

ja, weet je wat het grote nadeel is: ik zit in zo'n afgelegen dorp en heb allerlei afspraken: ik hoop vanmiddag in de stad te kunnen gaan kijken maar heb een lange geschiedenis van dingen overdenken en dan naast de pot te piesen...dus vandaar dat ik nu dacht....(mamas en papas hebben we dat ook in NEd?)


Ik weet het niet catootje maar ik woon in Engeland. En de quinny's zijn hier dus mega duur. Mamas en Papas is hier het grote goeie merk.
Iesiedinsdag 26 augustus 2003 @ 10:26
Wij hebben dus ook de Bugaboo gekocht. Ik denk dat we de juiste keuze hebben gemaakt.
Hij is klein, erg makkelijk in de stad vanwege de korte draaicirkel en de zwenkwieltjes.
Ook voor op het strand is hij perfect, beter dan welke driewieler ook.

En je hoeft niet steeds als je de bocht door wil de wagen op te tillen, dat lijkt me echt zwaar iritant met zo'n driewieler.

[Dit bericht is gewijzigd door Iesie op 26-08-2003 10:32]

dicedinsdag 26 augustus 2003 @ 10:33
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 10:26 schreef Iesie het volgende:
Wij hebben dus ook de Bugaboo gekocht. Ik denk dat we de juiste keuze hebben gemaakt.
Hij is klein, erg makkelijk in de stad vanwege de korte draaicirkel en de zwenkwieltjes.
Ook voor op het strand is hij perfect, beter dan welke driewieler ook.

[afbeelding]

En je hoeft niet steeds als je de bocht door wil de wagen op te tillen, dat lijkt me echt zwaar iritant met zo'n driewieler.


Valt wel mee, het kantelpunt van de driewieler en de balans van de driewieler zorgen er voor dat dit heel makkelijk is.

En die uitdaging wat betreft het strand durf ik wel met je aan te gaan, stukje harlopen over het strand of zo ?

Iesiedinsdag 26 augustus 2003 @ 10:34
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 10:33 schreef dice het volgende:

[..]

Valt wel mee, het kantelpunt van de driewieler en de balans van de driewieler zorgen er voor dat dit heel makkelijk is.

En die uitdaging wat betreft het strand durf ik wel met je aan te gaan, stukje harlopen over het strand of zo ?


De balans van zo'n driewieler zal dat wel makkelijk maken, je moet het wel echter steeds doen!

Potje racen op het strand: Kom maar op!

Catootjedinsdag 26 augustus 2003 @ 10:36
gaaf kleurtje die Bugaboo!!! Leuker dan de Quinny....!!
Brightdinsdag 26 augustus 2003 @ 10:39
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 10:26 schreef Iesie het volgende:
Wij hebben dus ook de Bugaboo gekocht. Ik denk dat we de juiste keuze hebben gemaakt.
Hij is klein, erg makkelijk in de stad vanwege de korte draaicirkel en de zwenkwieltjes.
Ook voor op het strand is hij perfect, beter dan welke driewieler ook.

En je hoeft niet steeds als je de bocht door wil de wagen op te tillen, dat lijkt me echt zwaar iritant met zo'n driewieler.


Hmm... Heb je hem op het strand uitgeprobeerd? Het lijkt me wat lastig met die kleine voorwieltjes.
Het voordeel is wel dat'ie lekker klein is; met buggy-deel is de Quinny nog steeds groot (ook in de kofferbak)

Wie zei nu dat die dingen zo licht zijn? Ik neem aan dat je het wandelen ermee bedoelt? Want zo'n ding even optillen en in de auto zetten valt toch nog niet mee. Ze zijn heel stabiel (de 4-wieler) en mooi om te zien, ze rijden fantastisch (met licht-meezwenkende wielen), maar zijn flink groot (ook opgevouwen) en zwaar (zeg maar: lomp)

Iesiedinsdag 26 augustus 2003 @ 10:48
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 10:39 schreef Bright het volgende:

[..]

Hmm... Heb je hem op het strand uitgeprobeerd? Het lijkt me wat lastig met die kleine voorwieltjes.
Het voordeel is wel dat'ie lekker klein is; met buggy-deel is de Quinny nog steeds groot (ook in de kofferbak)

Wie zei nu dat die dingen zo licht zijn? Ik neem aan dat je het wandelen ermee bedoelt? Want zo'n ding even optillen en in de auto zetten valt toch nog niet mee. Ze zijn heel stabiel (de 4-wieler) en mooi om te zien, ze rijden fantastisch (met licht-meezwenkende wielen), maar zijn flink groot (ook opgevouwen) en zwaar (zeg maar: lomp)


De Bugaboo weegt minder dan 10 kilo

En op het strand gebruik je hem met 2 wielen ( zie plaatje), je trekt hem dus achter je aan en dat is veel (erg veel) lichter als duwen

En hij past achter in een fiat seicento! En daar heb je hem ook nog eens in 30 20 seconden op gevouwen in zitten.

Brightdinsdag 26 augustus 2003 @ 10:53
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 10:48 schreef Iesie het volgende:

[..]

De Bugaboo weegt minder dan 10 kilo

En op het strand gebruik je hem met 2 wielen ( zie plaatje), je trekt hem dus achter je aan en dat is veel (erg veel) lichter als duwen

En hij past achter in een fiat seicento! En daar heb je hem ook nog eens in 30 20 seconden op gevouwen in zitten.


Kijk, dat klinkt goed! (Ik heb geen fiat )
Maar wij hebben een combinatie kinderwagen/buggy met hetzelfde onderstel...
Misschien dat er ooit (?) nog eens een losse buggy komt, speciaal voor stad etc. als de kleine niet meer zo klein is.
* Bright denkt weer tever in de toekomst
dicedinsdag 26 augustus 2003 @ 11:21
Quinny blijft groot, zelfs als je hem inklapt
je moet hem idd wel blijven optillen om te draaien, daarentegen vonden wij de bugaboo erg 'zenuwachtig' om te rijden op straat.

Grote voordeel is wel dat je de bugaboo als buggy zowel vooruit als achteruit kunt gebruiken. Nadeel vonden wij dat als je een beetje fors kindje hebt, deze er redelijk snel uit groeit in verhouding tot de quinny.

Kay was snel erg groot en zou dan minder makkelijk in de bugaboo passen. ;-)


We hebben nu wel een heel wagenpark thuis, een Quinny, een simpele buggy en een dubbele X-adventure

[Dit bericht is gewijzigd door dice op 26-08-2003 11:27]

E.T.dinsdag 26 augustus 2003 @ 11:29
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 09:53 schreef dice het volgende:

[..]

<hehe> ik zit op dit moment midden op de Coolsingel in Rotterdam met minstens 4 babywinkels binnen struikelafstand. Inclusief uitzicht op de Prenatal.

Plan anders een uitje naar Eindhoven, de babystunter. ??


welke winkels kan jij dan nog bedenken binnen korte straal?
Je bedoelt in het centrum? Waar ik vanuit mijn werk even naartoe zou kunnen?

als jij uitzicht hebt op Prenatal zit je dus bij ABN? of bij de verzekeraar op de hoek? zal vanmiddag ff zwaaien

E.T.dinsdag 26 augustus 2003 @ 11:31
het grote nadeel van de Bugaboo voor mij was ten eerste de prijs... (zo'n 200 euro duurder dan de duurste Quinny) en ik persoonlijk vind 'm er niet uitzien met die twee grote en twee kleine wielen. (ik moet altijd aan een mismaakt gedrocht denken als ik 'm zie)
Lewis.de.boxerdinsdag 26 augustus 2003 @ 11:40
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 11:31 schreef E.T. het volgende:
en ik persoonlijk vind 'm er niet uitzien met die twee grote en twee kleine wielen. (ik moet altijd aan een mismaakt gedrocht denken als ik 'm zie)
Whahaha, dat vindt ik nou ook. Het moet er toch nog wel leuk uitzien als je op straat loopt. dit lijkt meer op een mini brancar en niet echt op een sportieve kinderwagen
BEdinsdag 26 augustus 2003 @ 11:51
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 11:21 schreef dice het volgende:
je moet hem idd wel blijven optillen om te draaien, daarentegen vonden wij de bugaboo erg 'zenuwachtig' om te rijden op straat.
Dat vond ik ook. Ik heb er een keertje mee gelopen toen ik Basset z'n dochtertje ontvoerd had en ik vond hem wat schokkerig op het trottoir. Maar goed, misschien moet zo'n vering nog wel wat ingereden worden.
dicedinsdag 26 augustus 2003 @ 12:16
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 11:29 schreef E.T. het volgende:

[..]

welke winkels kan jij dan nog bedenken binnen korte straal?
Je bedoelt in het centrum? Waar ik vanuit mijn werk even naartoe zou kunnen?

als jij uitzicht hebt op Prenatal zit je dus bij ABN? of bij de verzekeraar op de hoek? zal vanmiddag ff zwaaien


* Dice zit inderdaad bij de ABN
Als je de bijenkorf inloopt heb je al een kinder afdeling, V&D ook.
En dan heb ik het alleen nog maar over de warenhuizen, denk dat als je de lijnbaan overloopt dat je ook nog wel een en ander tegenkomt.


Overigens is de Quinny ook in vuurrood te leveren. Onze kinderwagenbak is rood, de buggy is grijs.
* Dice krijgt ineens vreselijk zin in een klein loempiatje tegenover Bart Smit om de hoek

[Dit bericht is gewijzigd door dice op 26-08-2003 12:24]

E.T.dinsdag 26 augustus 2003 @ 12:29
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 12:16 schreef dice het volgende:

[..]

* Dice zit inderdaad bij de ABN
Als je de bijenkorf inloopt heb je al een kinder afdeling, V&D ook.
En dan heb ik het alleen nog maar over de warenhuizen, denk dat als je de lijnbaan overloopt dat je ook nog wel een en ander tegenkomt.


Overigens is de Quinny ook in vuurrood te leveren. Onze kinderwagenbak is rood, de buggy is grijs.
* Dice krijgt ineens vreselijk zin in een klein loempiatje tegenover Bart Smit om de hoek


Doe mij een ijsje bij Capri vandaan dan.. (Tiramisu is errug aan te bevelen!)

Idd, V&D en Bijenkorf.. maar dat vind ik nou niet echt geweldig babyshoppen..

Om ontopic te blijven.. Ik wilde in eerste instantie de Quinny ook in het vuurrood (het gemberkleurtje vond ik ook erg mooi.. da's meer naar oranje).. Maar vind 't mooie van deze (zie plaatje van Belana) dat ie meerdere kleuren heeft.. (kap in zwart en bruin bijv) dat geeft ook wel weer iets aparts (en staat erg mooi bij het bronzen frame)

Meaghandinsdag 26 augustus 2003 @ 12:33
De Quinny Formula in een hele mooie kleur rood is hier in de aanbieding bij Prenatal. Dus als je écht voor Stoerrr wilt gaan

Er zullen vast meer prenatals en andere babyzaken zijn die op dit moment een leuke aanbieding hebben. Je kunt altijd wat rondbellen..

Leuk Catoot, op wagenjacht!!

Dit is de Formula.
Vooral het zilverkleurige frame is apart..

dicedinsdag 26 augustus 2003 @ 12:33
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 12:29 schreef E.T. het volgende:

[..]

Doe mij een ijsje bij Capri vandaan dan.. (Tiramisu is errug aan te bevelen!)

Idd, V&D en Bijenkorf.. maar dat vind ik nou niet echt geweldig babyshoppen..

Om ontopic te blijven.. Ik wilde in eerste instantie de Quinny ook in het vuurrood (het gemberkleurtje vond ik ook erg mooi.. da's meer naar oranje).. Maar vind 't mooie van deze (zie plaatje van Belana) dat ie meerdere kleuren heeft.. (kap in zwart en bruin bijv) dat geeft ook wel weer iets aparts (en staat erg mooi bij het bronzen frame)


Offtopic:
Waar zit jij dan ?
Uiteraard ken ik Capri alleen niet echt zin in ijs op dit moment.
/Offtopic

Wij hebben bewust gekozen voor een iets minder besmettelijke kleur voor de buggy aangezien daar toch voetjes tegenaan gaan trappen en meer met eten in gemorst wordt. De kinderwagenbak heeft wat dat betreft veel minder te lijden gehad.
Lijnbaan heeft toch wel babywinkels ??

Brightdinsdag 26 augustus 2003 @ 12:46
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 11:31 schreef E.T. het volgende:
het grote nadeel van de Bugaboo voor mij was ten eerste de prijs... (zo'n 200 euro duurder dan de duurste Quinny) en ik persoonlijk vind 'm er niet uitzien met die twee grote en twee kleine wielen. (ik moet altijd aan een mismaakt gedrocht denken als ik 'm zie)
Haha, dat vind ik dus ook; met 2 verschillende wieltjes lijkt het net alsof ze bijna een paar wielen waren vergeten Maar het kan wel handig zijn (vraag me alleen af wanneer, behalve eventueel op het strand)
De prijs heb ik niet eens op gelet, maar ik weet wel dat die bogaboos erg duur zijn.
Brightdinsdag 26 augustus 2003 @ 12:48
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 11:21 schreef dice het volgende:
Quinny blijft groot, zelfs als je hem inklapt
je moet hem idd wel blijven optillen om te draaien, daarentegen vonden wij de bugaboo erg 'zenuwachtig' om te rijden op straat.
Wij hebben zo'n quinny die enigszins meestuurt. Je hoeft 'm dus op straat niet op te tillen (de meeste bochten komt'ie goed door), alleen soms in de stad als je een rechthoekige bocht om moet in de winkel.
Zenuwachtig is die dus ook niet, omdat'ie automatisch recht wilt blijven gaan.
E.T.dinsdag 26 augustus 2003 @ 12:53
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 12:33 schreef dice het volgende:

[..]

Offtopic:
Waar zit jij dan ?
Uiteraard ken ik Capri alleen niet echt zin in ijs op dit moment.
/Offtopic

Wij hebben bewust gekozen voor een iets minder besmettelijke kleur voor de buggy aangezien daar toch voetjes tegenaan gaan trappen en meer met eten in gemorst wordt. De kinderwagenbak heeft wat dat betreft veel minder te lijden gehad.
Lijnbaan heeft toch wel babywinkels ??


Laatste offtopic: ik zit tegenwoordig bij het Oostplein (sinds kort verhuisd vanaf Marconiplein.. grote verbetering) en woon ook in de buurt

Lijnbaan is nou ook niet echt shopping-paradise als je wilt babyshoppen hoor.. (behalve H&M in 't begin zou ik niet weten waar ze nog babyspullen hebben op de Lijnbaan) Daar vind je wel 36 schoenenwinkels en de winkels van kledingmerken als Mexx, InWear en Bennetton etc..

SilkTiedinsdag 26 augustus 2003 @ 13:06
Wij zijn nu ook bezig met het uitzoeken van allerlei dingen, zoals bedje, - hoe heet zo'n ladenkastje waarop je de baby kan verschonen ook al weer? Mijn Nederlands gaat langzaam achteruit - [edit] commode [/edit] en dus ook een kinderwagen.

Hier (Israel) komen we eigenlijk in iedere winkel op dezelfde merken terug: Graco, Chicco, Peg Perego, Safety 1, Inglesina etc. Een enkele keer een Quinny of namaak.

Waar we eigenlijk naar kijken is gebruiksgemak (voornamelijk ook het inklappen en verstellen van dingen) en veiligheid. Omdat we in een nogal bergachtig gebied wonen, hebben grotere wielen de voorkeur. Dit schijnt het duwen en sturen gemakkelijker te maken.

De vraag is eigenlijk: je hebt wagens met wiegje, autostoeltje en wandelwagen ineen, zodat je van het ene stadium naar het andere kan overstappen zonder ook meteen een nieuw onderstel te hoeven kopen.

Nu hebben we in een aantal winkels gehoord dat dat wieggedeelte eigenlijk een verouderd concept is, dat je de baby toch niet een hele nacht in dat wiegje laat liggen, kortom zonde van je geld. Ons wordt dus aangeraden een wandelwagen-autozitje combinatie: de rugleuning kan je helemaal plat leggen (ok, niet helemaal plat, zo'n 175 graden) voor het allereerste begin, later kan je het autozitje gebruiken en weer later het wandelwagentje in 'zit-stand'.

Vraag aan de ervaringsdeskundigen hier: hoeveel hiervan is waar? Is het wieg-gedeelte een overbodige luxe of onmisbaar onderdeel? Wij kunnen hier bij een winkel een wiegje voor thuis huren voor zo'n ¤ 10 per maand, dus het argument "dan heb je een wiegje voor thuis" kan achterwege blijven.

En in hoeverre is het belangrijk dat je je wandelwagentje helemaal tot een bundeltje kunt inklappen (Inglesina heeft een ingenieus systeem dat je met een hand kan bedienen: je trekt aan een hendel in het midden en het is een handzaam pakketje), of dat het een redelijk plat maar rechthoekig geval blijft (dus dat je a.h.w. het handvat naar voren gooit en de hele boel ineen 'zijgt')?

Maakt het merk nogal uit of is het allemaal een pot nat?

Nu we dan toch bezig zijn: bedjes. Maakt het uit met wat voor een systeem je het rek naar beneden laat zakken: hendeltjes aan beide zijden, drukknopjes aan beide zijden of een systeem waarbij je maar een hand (en een been om tegen de onderkant te drukken om de haken uit de ogen te halen) nodig hebt?

En dan nog iets: de commode. Moeten de lades met of zonder beveiliging zijn? Daarover hebben we ook al verschillende verkooppraatjes gehoord over het wel of niet hebben ervan. En misschien nog praktische tips, zoals vier lange lades, of drie lange en twee smalle naast elkaar, drie ietwat smallere lades met daarnaast drie plankjes boven elkaar (met of zonder deurtje ervoor) etc. etc. etc.

Ik geloof dat dit wel een mooi begin is ... je kan niet alle vragen in een post stoppen, toch?

Prijs is voor ons geen criterium, we kunnen het ons sowieso niet veroorloven.

Brightdinsdag 26 augustus 2003 @ 13:26
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 13:06 schreef SilkTie het volgende:
Wij zijn nu ook bezig met het uitzoeken van allerlei dingen, zoals bedje, - hoe heet zo'n ladenkastje waarop je de baby kan verschonen ook al weer? Mijn Nederlands gaat langzaam achteruit - [edit] commode [/edit] en dus ook een kinderwagen.
Nou, je Nederlands valt dus nog wel mee he
quote:
Hier (Israel) komen we eigenlijk in iedere winkel op dezelfde merken terug: Graco, Chicco, Peg Perego, Safety 1, Inglesina etc. Een enkele keer een Quinny of namaak.

Waar we eigenlijk naar kijken is gebruiksgemak (voornamelijk ook het inklappen en verstellen van dingen) en veiligheid. Omdat we in een nogal bergachtig gebied wonen, hebben grotere wielen de voorkeur. Dit schijnt het duwen en sturen gemakkelijker te maken.


Klopt; hoe groter de wielen, hoe ruiger en/of zanderiger het terrein kan zijn.
quote:
De vraag is eigenlijk: je hebt wagens met wiegje, autostoeltje en wandelwagen ineen, zodat je van het ene stadium naar het andere kan overstappen zonder ook meteen een nieuw onderstel te hoeven kopen.
Is handig hoor!
quote:
Nu hebben we in een aantal winkels gehoord dat dat wieggedeelte eigenlijk een verouderd concept is, dat je de baby toch niet een hele nacht in dat wiegje laat liggen, kortom zonde van je geld. Ons wordt dus aangeraden een wandelwagen-autozitje combinatie: de rugleuning kan je helemaal plat leggen (ok, niet helemaal plat, zo'n 175 graden) voor het allereerste begin, later kan je het autozitje gebruiken en weer later het wandelwagentje in 'zit-stand'.
Niet mee eens als je met 'wandelwagen-deel' een buggy bedoel!
dat auto-deel is niet goed om lang in te liggen (ivm. het ruggetje) en buggy-deel, tja, dat werkt niet als ze nog erg klein zijn.
We kunnen met het wieg-deel (eigenlijk is dat het wandelwagen deel, maar goed ...) lekker wandelen en als we ergens op visite gaan, dan trekken we dat eraf en kan de baby daar lekker in blijven liggen/slapen.
quote:
Vraag aan de ervaringsdeskundigen hier: hoeveel hiervan is waar? Is het wieg-gedeelte een overbodige luxe of onmisbaar onderdeel? Wij kunnen hier bij een winkel een wiegje voor thuis huren voor zo'n ¤ 10 per maand, dus het argument "dan heb je een wiegje voor thuis" kan achterwege blijven.
Het wiegje gebruik je thuis toch niet; het gaat er juist om wanneer je ergens anders bent.
quote:
En in hoeverre is het belangrijk dat je je wandelwagentje helemaal tot een bundeltje kunt inklappen (Inglesina heeft een ingenieus systeem dat je met een hand kan bedienen: je trekt aan een hendel in het midden en het is een handzaam pakketje), of dat het een redelijk plat maar rechthoekig geval blijft (dus dat je a.h.w. het handvat naar voren gooit en de hele boel ineen 'zijgt')?
Nou, ligt aan je auto; je wilt het natuurlijk in de kofferbak kwijt, maar mocht je dan op vakantie gaan, dan moeten er meer dingen mee.

Wat ook benalgrijk is (hier tenminste) is de onderbak: als die wat groot is, dan kun je gemakkelijker lopend boodschappen doen zonder tas o.i.d.

quote:
Maakt het merk nogal uit of is het allemaal een pot nat?
Dus niet allenaam 1 pot nat, maar er zijn net zoveel oplossingen als mensen, want ieders situatie is weer anders.
quote:
Nu we dan toch bezig zijn: bedjes. Maakt het uit met wat voor een systeem je het rek naar beneden laat zakken: hendeltjes aan beide zijden, drukknopjes aan beide zijden of een systeem waarbij je maar een hand (en een been om tegen de onderkant te drukken om de haken uit de ogen te halen) nodig hebt?
Volgens mij niet echt. Als ze verder veilig zijn (gekeurd ed.) dan is het goed; het kind heeft nooit genoeg kracht of grote vingers om het zelf los te krijgen.
quote:
En dan nog iets: de commode. Moeten de lades met of zonder beveiliging zijn? Daarover hebben we ook al verschillende verkooppraatjes gehoord over het wel of niet hebben ervan. En misschien nog praktische tips, zoals vier lange lades, of drie lange en twee smalle naast elkaar, drie ietwat smallere lades met daarnaast drie plankjes boven elkaar (met of zonder deurtje ervoor) etc. etc. etc.
Goh, heb ik nooit aan gedacht. Maar die beveiliging, dat zijn gewoon kleine plastic dingetjes die je zo zelf kunt aanbrengen; kosten bijna niks. Als die beveiliging er standaard op zit, dan betaal je meestal veel meer dan het er zelf op te zetten.
quote:
Ik geloof dat dit wel een mooi begin is ... je kan niet alle vragen in een post stoppen, toch?

Prijs is voor ons geen criterium, we kunnen het ons sowieso niet veroorloven.


ROFL zoals ze dat zo mooi kunnen zeggen
SilkTiedinsdag 26 augustus 2003 @ 15:14
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 13:26 schreef Bright het volgende:

[..]

Nou, je Nederlands valt dus nog wel mee he


Dank je, maar je weet niet hoe lang ik heb zitten denken voordat ik uiteindelijk op dat woord kwam ...
quote:
Niet mee eens als je met 'wandelwagen-deel' een buggy bedoel!
dat auto-deel is niet goed om lang in te liggen (ivm. het ruggetje) en buggy-deel, tja, dat werkt niet als ze nog erg klein zijn.
We kunnen met het wieg-deel (eigenlijk is dat het wandelwagen deel, maar goed ...) lekker wandelen en als we ergens op visite gaan, dan trekken we dat eraf en kan de baby daar lekker in blijven liggen/slapen.
Kijk, hier hebben we wat aan. Ten eerste de terminologie om het allemaal duidelijk te houden: wiegje en autodeel kunnen op de buggy gemonteerd worden. Je hebt ook modellen zonder wiegje, waarvan het buggydeel helemaal plat gelegd kan worden en dus een vervanging zou kunnen zijn voor het wiegje. Maar je zegt dat dat niet zo goed is.

Inderdaad, zelfs een onnozel figuur als ik weet dat het autodeel niet goed is om lang in te liggen, zeker niet in het begin.

quote:
Nou, ligt aan je auto; je wilt het natuurlijk in de kofferbak kwijt, maar mocht je dan op vakantie gaan, dan moeten er meer dingen mee.
De kans dat we hier met de auto lange tochten maken, is niet erg groot. Ten eerste kunnen we niet zo 'eventjes' naar een buurland tuffen, ten tweede hebben we daarvoor helaas niet zoveel tijd (12 (zij) - 19 (hij)vakantiedagen per jaar ... en als van beide partners de ouders in het buitenland wonen, blijft er niet erg veel over) en ten derde: zie mijn laatste opmerking van de vorige post.

Gelukkig valt de ruimte van de kofferbak niet tegen: VW Bora ... (over de vraag hoe we ons dat hebben kunnen veroorloven: ik had een tijdelijke vrijstelling van belasting op een nieuwe auto, plus nog een hele zooi significante kortingen, zoals verjaard model en showroom-model, die het net haalbaar maken).

quote:
Wat ook belangrijk is (hier tenminste) is de onderbak: als die wat groot is, dan kun je gemakkelijker lopend boodschappen doen zonder tas o.i.d.

[..]

Volgens mij niet echt. Als ze verder veilig zijn (gekeurd ed.) dan is het goed; het kind heeft nooit genoeg kracht of grote vingers om het zelf los te krijgen.


Thanks, handige tips.
Lewis.de.boxerdinsdag 26 augustus 2003 @ 15:41
Ik zag dat je graco noemde. Dat is dus rotzooi. Ik heb dit advies gehad van een verkoper, en gisteren zag ik ook een stel in de winkel staan om een nieuwe buggy te kopen omdat die graco zijn beste tijd gehad had. En zo heb ik er dus nog wel veel meer gezien met dezelfde klachten over dit merk.
Advies is dus om niet al te zuinig te zijn met wandelwagen set, want je hebt heel veel verschil in namen en dus ook in kwaliteit.

En in jouw geval als je toch niet veel loopt of uit gaat dan lijkt me een maxi cosi en gewone wandelwagen die je naar beneden kan klappen toch wel voldoende. Zo'n ligbak is dan eigenlijk overbodige luxe waar je toch te weinig gebruik van maakt. En dat is zonde geld.

Zelf heb ik een cotbed (ledikant met tralies) gekocht die je kunt verstellen in 3 hoogtes met een duur matras (matras was duurder dan het bed) waar het kind zo'n 5 jaar mee kan doen. Springveren matras met een bescherm laag op de bovenkant die je eraf kunt ritsen, waar het vocht in trekt als het veel zweet. En dit is ook weer goed tegen wiegedood. Het bed is dus een meegroei bed waar je de zijkanten van af kunt halen en nieuwe pannels aan de uiteinden kunt vastzetten. Kijk dat is ook al een besparing over de komende jaren. En dat cotbed had ik van ebay afgehaald wat al veel goedkoper is dan in de baby speciaal zaak. Dus ebay is misschien ook wel een goeie website voor jouw. Ik heb er al veel vandaan en ook veel spulletjes zoals stoom steriliser, flessen warmer enz... voor halve prijs. Ze zijn gebruikt maar werken perfect. Bij ons is het www.ebay.(en dan je code voor israel die ik niet uit mijn hoofd weet) voor nederland zou het dus nl zijn zeg maar.

Beddegoed heb ik ook al bij iemand vandaan op Ebay die veel naait en dus voor de helft goedkoper is dan de baby winkels. Er zijn o zo veel mensen die dingen dubbel krijgen en dus nieuw verkopen op Ebay.

Nou ja ik zal maar eens stoppen, in ieder geval succes met je inkopen.

Brightdinsdag 26 augustus 2003 @ 15:43
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 15:14 schreef SilkTie het volgende:
[..]

Kijk, hier hebben we wat aan. Ten eerste de terminologie om het allemaal duidelijk te houden: wiegje en autodeel kunnen op de buggy gemonteerd worden. Je hebt ook modellen zonder wiegje, waarvan het buggydeel helemaal plat gelegd kan worden en dus een vervanging zou kunnen zijn voor het wiegje. Maar je zegt dat dat niet zo goed is.


De Quinny heeft ook zo'n buggydeel dat helemaal plat kan. Da's handig als het kind rond een half jaar uit het wiegje is gegroeid. Dat is wel goed, maar ik denk niet dat het kind daar uren op kan liggen... (Maar de tijd zal het leren )
quote:
Inderdaad, zelfs een onnozel figuur als ik weet dat het autodeel niet goed is om lang in te liggen, zeker niet in het begin.
[..]


Thanks, handige tips.


Geen dank - hopelijk zie je iets wat je kunt aanschaffen (belastingvrijstelling op een buggaboo/quinny?)
SilkTiedinsdag 26 augustus 2003 @ 16:03
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 15:41 schreef Lewis.de.boxer het volgende:
Ik zag dat je graco noemde. Dat is dus rotzooi.
Cheers! Die valt dus af. @ Graco
quote:
En in jouw geval als je toch niet veel loopt of uit gaat dan lijkt me een maxi cosi en gewone wandelwagen die je naar beneden kan klappen toch wel voldoende. Zo'n ligbak is dan eigenlijk overbodige luxe waar je toch te weinig gebruik van maakt. En dat is zonde geld.
Ho, stop de persen! Dit is een misverstand. We houden allebei erg van wandelen, wat we dus in het weekend doen. Ook gaan we zo nu en dan een weekendje naar familie of vrienden toe, waar ook flink gestiefeld kan worden. Mijn reactie was alleen maar op het op vakantie gaan, drie weken Frankrijk of zo had ik daarbij voor ogen.
quote:
Zelf heb ik een cotbed (ledikant met tralies) gekocht die je kunt verstellen in 3 hoogtes met een duur matras (matras was duurder dan het bed) waar het kind zo'n 5 jaar mee kan doen. Springveren matras met een bescherm laag op de bovenkant die je eraf kunt ritsen, waar het vocht in trekt als het veel zweet. En dit is ook weer goed tegen wiegedood. Het bed is dus een meegroei bed waar je de zijkanten van af kunt halen en nieuwe pannels aan de uiteinden kunt vastzetten. Kijk dat is ook al een besparing over de komende jaren.
Yep, hadden we ook al gezien en daar ging mijn voorkeur ook al naar uit.
quote:
En dat cotbed had ik van ebay afgehaald wat al veel goedkoper is dan in de baby speciaal zaak. Dus ebay is misschien ook wel een goeie website voor jouw. Ik heb er al veel vandaan en ook veel spulletjes zoals stoom steriliser, flessen warmer enz... voor halve prijs. Ze zijn gebruikt maar werken perfect. Bij ons is het www.ebay.(en dan je code voor israel die ik niet uit mijn hoofd weet) voor nederland zou het dus nl zijn zeg maar.
.il is de landcode. Maar no way, mate (we hebben nogal wat Australische vrienden hier), probeer mijn vrouw maar te overtuigen van tweedehands spullen, zeker van mensen die ze niet kent ...

We zullen het wel redden. En anders kan ik misschien zelf op een gegeven moment een bedje in elkaar timmeren: heeft mijn vader ook voor ons gedaan en we zijn er niet slechter van geworden.

quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 15:43 schreef Bright het volgende:

[..]

Geen dank - hopelijk zie je iets wat je kunt aanschaffen (belastingvrijstelling op een buggaboo/quinny?)


Hihi, was het maar waar.

Even alle gekheid op een stokje, zo erg is het natuurlijk ook weer niet, we zijn geen miljonairs maar we kunnen best een boterham met beleg eten. Dus iets kopen voor de kleine kan best, behalve dat je wat moedeloos wordt van al die prijzen. We hebben er rekening mee gehouden, iets aan de kant gezet. En van dat geld verzorg ik liever mijn kind dan een week in een hotelletje op de Costa del Snol zitten (iets dat me sowieso al niet trekt, geef mij maar een afwisseling natuur en cultuur).

Catootjedinsdag 26 augustus 2003 @ 18:34
*spring* *spring* Spring*

Ik heb er eentje gekocht hoor!!!!!!

Belanadinsdag 26 augustus 2003 @ 19:35
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 18:34 schreef Catootje het volgende:
*spring* *spring* Spring*

Ik heb er eentje gekocht hoor!!!!!!


En, en, en??? wat voor 1 is het geworden???
CarOnlinedinsdag 26 augustus 2003 @ 22:18
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 18:34 schreef Catootje het volgende:
*spring* *spring* Spring*

Ik heb er eentje gekocht hoor!!!!!!


*spring* *spring* spring*

Welke dan!!!

Lewis.de.boxerdinsdag 26 augustus 2003 @ 22:53
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 18:34 schreef Catootje het volgende:
*spring* *spring* Spring*

Ik heb er eentje gekocht hoor!!!!!!


Jump Jump Jump, wat voor eentje is het geworden dan. We zijn nu allemaal wel errug benieuwd
E.T.dinsdag 26 augustus 2003 @ 22:56
Toot, hebben ze wel gezegd dat als je dezelfde wagen als Logician koopt je er niet ook eenzelfde Jasper bijkrijgt?
Brightwoensdag 27 augustus 2003 @ 08:19
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 18:34 schreef Catootje het volgende:
*spring* *spring* Spring*

Ik heb er eentje gekocht hoor!!!!!!


He joh! Doe niet zo wild, straks zakt alles omlaag of wordt Fok! door de buren aangeklaagd voor de overlast!

Welke? En waarom? En de kleur? En de ....
Dus: Vertel! Vertel!!

dicewoensdag 27 augustus 2003 @ 09:36
TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOTJE !!!!!

Doe eens antwoorden, wij willen weten wat voor wagen je hebt gekocht !!!1

Catootjewoensdag 27 augustus 2003 @ 09:49
..ik kan nooit naar een meeting komen want: Ik heb PRECIES dezelfde "Quinny desert synergy cool thag hot rod blaster model" als zo'n beetje iedereen in het topic (zelfde wagen zelfde kleur) (en waaaarom kan ik daar nou geen Jasper bij krijgen???? *pruillipje* )

..Via babycare, het is namelijk ook een winkel in Veendam (vind ik altijd een geruststelling) en het maakte ons eik ook niet uit verder wat voor model. Na het voorwerk hier op fok wisten we dat we een vierwieler wilden en dat Quinny wel goed was. Vriendje gaat naar Veendam mocht er iets mis gaan met de bestelling. Naaaaah, doen dus! Bovendien schrokken de gulle gevers zich werkelijk het apezuur van de prijzen (ik ook) dus vond ik dat dit een mooi cadeau was (goede wagen, mooie prijs)....

Lewis.de.boxerwoensdag 27 augustus 2003 @ 09:55
quote:
Op woensdag 27 augustus 2003 09:49 schreef Catootje het volgende:
..ik kan nooit naar een meeting komen want: Ik heb PRECIES dezelfde "Quinny desert synergy cool thag hot rod blaster model" als zo'n beetje iedereen in het topic (zelfde wagen zelfde kleur) (en waaaarom kan ik daar nou geen Jasper bij krijgen???? *pruillipje* )

..Via babycare, het is namelijk ook een winkel in Veendam (vind ik altijd een geruststelling) en het maakte ons eik ook niet uit verder wat voor model. Na het voorwerk hier op fok wisten we dat we een vierwieler wilden en dat Quinny wel goed was. Vriendje gaat naar Veendam mocht er iets mis gaan met de bestelling. Naaaaah, doen dus! Bovendien schrokken de gulle gevers zich werkelijk het apezuur van de prijzen (ik ook) dus vond ik dat dit een mooi cadeau was (goede wagen, mooie prijs)....


Oh ja ik was even vergeten dat je het cadeau kreeg. Tja goeie keus en mooie prijs hoor.
Catootjewoensdag 27 augustus 2003 @ 09:58
Kom je niet binnenkort naar Ned. Lewis, anders kunnen we misschien wat regelen...als je daar geen goedkopere wagen kan krijgen...(maar ja, moet je misschien weer invoerrechten betalen..)
Lewis.de.boxerwoensdag 27 augustus 2003 @ 10:08
quote:
Op woensdag 27 augustus 2003 09:58 schreef Catootje het volgende:
Kom je niet binnenkort naar Ned. Lewis, anders kunnen we misschien wat regelen...als je daar geen goedkopere wagen kan krijgen...(maar ja, moet je misschien weer invoerrechten betalen..)
Ik zou wel willen toot, maar de vliegtuig maatschappijen zouden me niet meer in het vliegtuig willen. De kans dat ik spontaan zou bevallen is groot aangezien door de luchtdruk het kind naar beneden word geperst.

Maar invoerrechten betalen nee hoor, je mag zoveel kilo's mee terug nemen. Dus dat is geen punt. Het is gewoon balen dat ik de quinny niet kan kopen dat wel. Eigenlijk ook idioot want mamas en papas komen uit dezelfde fabriek vandaan uit het buitenland. Alleen mamas en papas is goedkoper, rara hoe kan dit. Als je ze naast elkaar ziet dan is de quinny gewoon veel sportiever dan de mamas en papas. Nja, kan weer niet alles hebben he.

Catootjedonderdag 28 augustus 2003 @ 09:34
Ik krijg de mijne maandag!!! Ik wilde dat ik een webcam had, dan konden we allemaal laten zien dat we hetzelfde monster rijden (om die reden wilde ik eerst een ander kleurtje nemen, maar mijn vriend vond dat natuurlijk een onzinreden, en dat is het ook)
Belanadonderdag 28 augustus 2003 @ 10:17
quote:
Op donderdag 28 augustus 2003 09:34 schreef Catootje het volgende:
Ik krijg de mijne maandag!!! Ik wilde dat ik een webcam had, dan konden we allemaal laten zien dat we hetzelfde monster rijden (om die reden wilde ik eerst een ander kleurtje nemen, maar mijn vriend vond dat natuurlijk een onzinreden, en dat is het ook)
Ach ja, hij is gewoon mooi toch? En woon jij niet helemaal in Groningen? Ik zit bv in Noord Holland....
Dat je al weet dat je m maandag krijgt! Ik heb gisteren net betaald via mijn pc banking, dus ik weet niet wanneer ik m krijg.
Maar babycare lijkt een net bedrijf voor zover ik het nu door heb.
Ik kan niet wachten tot ik m krijg...
Catootjedonderdag 28 augustus 2003 @ 10:40
quote:
Op donderdag 28 augustus 2003 10:17 schreef Belana het volgende:

[..]

Ach ja, hij is gewoon mooi toch? En woon jij niet helemaal in Groningen? Ik zit bv in Noord Holland....
Dat je al weet dat je m maandag krijgt! Ik heb gisteren net betaald via mijn pc banking, dus ik weet niet wanneer ik m krijg.
Maar babycare lijkt een net bedrijf voor zover ik het nu door heb.
Ik kan niet wachten tot ik m krijg...


Onde rembours doe ik, vandaar misschien Mocht er iets mis zijn met onze wagens kan ik naar veendam om te gaan gillen hoor Belana!!
CarOnlinedonderdag 28 augustus 2003 @ 13:54
Bij Prénatal hadden ze afgelopen januari een aanbieding, een vrij onbekend merk, maar waar ze dus ook gewone buggy's van verkochten en wipstoeltjes.
Als het echt rommel is zullen ze het niet zo snel verkopen daar neem ik aan. Dus wij hebben een 'Top Mark' 3 wieler, met bak en een zitting wat je in de wagen hangt. Leuke kleuren, donkerblauw / lichtblauw / zand.
En dat voor 250 Euro. Hij bevalt erg goed, is stevig en geen afwijking naar links of rechts.

Misschien een tip voor anderen, want het is echt knetterduur allemaal.
(Geen merk wagen bedoel ik dus, en even vragen bij winkels of ze nog aanbiedingen/kortingen hebben)

Dworkdonderdag 28 augustus 2003 @ 14:59
Wij hebben de baby comfort trophy 6.
Waarom omdat deze wagen lekker makkelijk is ook met opbergen.
Hij is compact maar toch ruim.
We hebben de ligbak die er bij hoort nooit gebruikt omdat we de auto stoeltje beter vonden. Nu gebruikt wesley de inzet, en dat vind ie prima. Je kan die inzet recht tot aan plat zetten (en daar tussen in).
Ik weet niet of we deze wagen kunnen gebruiken als wesley een kleuter is.. Maar dan zien we dan wel. Kopen we gewoon een andere wagen.


zo..

Met het auto stoeltje.

Lief hé

Catootjezondag 31 augustus 2003 @ 11:20
ziet er erg lief uit Dwork, die Wesley!!!

Wat heb ik nu nog meer nodig: voetenzak? (februarikindje dat eerst nog in de bak zal liggen?) Maxi cosi?

Dinuszondag 31 augustus 2003 @ 13:06
Wij hebben gisteren net onze driewieler Quinny verkocht via Marktplaats !! Het was een Quinny Fashion, het voordeel van deze was dat je je kindje zowel naar je toe als van je af kunt laten zitten.

Verder was ie in te klappen, maar dan was ie wel in twee delen, dan moet je wel bijna een station hebben dan kun je ook nog boodschappen kwijt.
Voordeel was ook dat er een grote boodschappenruimte onderin zat.

Nadeel is wel dat ik er maar 1 keer mee de bus in durfde, je weet nooit of er een bus met lage instap komt, en de Quinny die ik had was best zwaar en onhandig te tillen, en dan moet iemand je dus helpen willen.

Hij was heel erg handig met de babybak erop in huis, als wiegje. Als je beneden woont, loop je zo met je slapende baby naar buiten.

Al met al vond ik het geen echte aanrader, maar de mensen die hem kochten hadden er nu een goede koop aan voor 199 euro.

CarOnlinezondag 31 augustus 2003 @ 15:09
quote:
Op zondag 31 augustus 2003 11:20 schreef Catootje het volgende:
ziet er erg lief uit Dwork, die Wesley!!!

Wat heb ik nu nog meer nodig: voetenzak? (februarikindje dat eerst nog in de bak zal liggen?) Maxi cosi?


Ik heb over een maand of drie mijn maxi cosi en maxi taxi èn luiertas in dezelfde zebra print en zonnedakje en regenscherm op Marktplaats staan
Rewimozondag 31 augustus 2003 @ 16:33
Toot, een voetenzak heb ik pas gekocht toen Christan in de buggy ging. Hij heeft eerst in de combiwagen gelegen, die had een eigen zak. Maar 's winters is een voetenzak voor de buggy wel erg lekker hoor, vooral als ie warm gevoerd is met fleece.
Meaghanzondag 31 augustus 2003 @ 17:56
Voor de Maxi-Cosi kun je ook een voetenzak kopen. Wij hebben deze wel, want Buikie wordt 1 november verwacht en dan is het zeker geen overbodige luxe. De Maxi-Cosi is nu bij veel winkels afgeprijsd van 123 Euro naar 99 Euro.
bassetmaandag 1 september 2003 @ 09:43
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 10:34 schreef Iesie het volgende:

[..]

De balans van zo'n driewieler zal dat wel makkelijk maken, je moet het wel echter steeds doen!

Potje racen op het strand: Kom maar op!


Wie heeft er nou gewonnen?

Anyweg, het is idd wel zo dat de buggaboo een beetje zenuwachtig rijdt, wellicht als je de grote wielen voor doet is dit minder, maar ja hij loopt wel goed, is licht en heel klein op te vouwen. We hebben nu al moeite om alles in de Yaris te krijgen. Maar in winkels en zo of kleine ruimtes vind ik hem veel makkelijker dan welke kinderwagen ook.

Ook is ie veeeeeeeeeel te duur, maar dat zal wel komen omdat het een Nederlands merk is....kun je hem denk ik beter in het buitenland kopen Aan de andere kant is in principe elke kinderwagen te duur.

QweetNixmaandag 1 september 2003 @ 13:58
Tjeemig de pemig,
afgelopen zaterdag in Eindhoven (BabyDump) vele wagens bekeken, getest op handelbaarheid (beweging voor- en zijwaarts, inklapbaarheid) voor mijzelf en mijn vrouw, en zijn tot de conclusie gekomen dat de Mutsy Urban Rider 3-in-1 toch wel errug prettig is en er erg stoer uitziet!

Alleen de prijs <<SLIK>>, als je alle toeters en bellen wilt (rugzak, MaxiCosi adapter, regenscherm) is toch iets hoger dan verwacht... 740 Euris neertellen. Nu alleen nog even wachten tot de jaarwisseling, en dan hebben we ons volgende wagentje!
Belanamaandag 1 september 2003 @ 21:15
quote:
Op donderdag 28 augustus 2003 10:40 schreef Catootje het volgende:

[..]

Onde rembours doe ik, vandaar misschien Mocht er iets mis zijn met onze wagens kan ik naar veendam om te gaan gillen hoor Belana!!


De mijne komt waarschijnlijk woensdag binnen, ik had vandaag een mailtje dat ze mijn betaling binnen hebben, spannend!!!
Catootjedinsdag 2 september 2003 @ 09:04
Spannend Belana, echt gaaf he: de mijne is gisteren aangekomen, er zat geen dekbedje bij (hoorde dat nu wel, op de foto zie ik een bruinig dekbedje ) HIjs wel mooi, heeel gezellig (staat nu op zolder anders staat het zo lang in de weg)
Belanadinsdag 2 september 2003 @ 11:09
quote:
Op dinsdag 2 september 2003 09:04 schreef Catootje het volgende:
Spannend Belana, echt gaaf he: de mijne is gisteren aangekomen, er zat geen dekbedje bij (hoorde dat nu wel, op de foto zie ik een bruinig dekbedje ) HIjs wel mooi, heeel gezellig (staat nu op zolder anders staat het zo lang in de weg)
Een dekbed HOESJE zou erbij moeten zitten staat me bij, maar idd geen dekbedje. Waar zouden we die eens kunnen scoren???
E.T.dinsdag 2 september 2003 @ 12:04
quote:
Op dinsdag 2 september 2003 11:09 schreef Belana het volgende:

[..]

Een dekbed HOESJE zou erbij moeten zitten staat me bij, maar idd geen dekbedje. Waar zouden we die eens kunnen scoren???


Ik heb dekbedjes ergens gezien.. weet alleen niet meer zo snel waar
en inderdaad, er zit alleen een dekbedhoesje in. (dat lichte kleurtje, fleece-stof)
Maar 't hoesje is redelijk dik, dus ik denk dat ik er gewoon een dekentje onder doe, hoesje als 'sprei' zeg maar.
Belanadinsdag 2 september 2003 @ 13:10
quote:
Op dinsdag 2 september 2003 12:04 schreef E.T. het volgende:

[..]

Ik heb dekbedjes ergens gezien.. weet alleen niet meer zo snel waar
en inderdaad, er zit alleen een dekbedhoesje in. (dat lichte kleurtje, fleece-stof)
Maar 't hoesje is redelijk dik, dus ik denk dat ik er gewoon een dekentje onder doe, hoesje als 'sprei' zeg maar.


Ja, zie je, dacht ik al. Is een goed idee ET, dat werkt prima lijkt me.
Karindinsdag 2 september 2003 @ 13:46
Als je van plan bent je kindje vaker in de kinderwagenbak te leggen dan alleen een wandelingetje zou ik zowieso geen dekbedje erin doen. Bram sliep er ook de eerste weken 's nachts in, en vaak overdag ook. Dekbedjes worden toch afgeraden ivm wiegedood. Ik had hem opgemaakt met lakentjes en dekentjes. Ik had er trouwens wel een dekbedje met hoesje bijgekregen.
Dinusdinsdag 2 september 2003 @ 13:53
Ik kom ook even meelullen over dekentjes en hoesjes

Ik had een dekentje in het hoesje gedaan, werkte perfect.
Om het matrasje van de kinderwagen pastte precies een waskussenhoesje (ook altijd handig om wat extra van te hebben)

Voor thuis maakte ik de kinderwagen op met een dekentje en een hydrofiel luier als lakentje. Elke dag ratsrats even verschonen en je hebt er bijna geen werk van.

Catootjedinsdag 2 september 2003 @ 18:05
Bedankt voor uw bericht!

De Dreami wordt geleverd met een overtrekje in dezelfde kleur als de binnenzijde van de bak, maar niet met een dekbedje.
Dit product staat onderaan de pagina die u kunt bereiken via de volgende link:
http://www.babycare.nl/default.html?target=dept_11.html&lang=nl


(van babycare)

Belanadinsdag 2 september 2003 @ 19:02
had ik dat nou maar eerder gezien Catootje.... ach, ik koop m wel hier ergens...
Is ie mooi, ben je blij???
Catootjewoensdag 3 september 2003 @ 09:24
quote:
Op dinsdag 2 september 2003 19:02 schreef Belana het volgende:
had ik dat nou maar eerder gezien Catootje.... ach, ik koop m wel hier ergens...
Is ie mooi, ben je blij???
Hij si mooi, echt een gezellige wagen die goed in elkaar lijkt te zitten...we hebben hem gauw uit het zicht (in de dozen) gezet..uit bijgeloof en anders staat het in de weg
Belanawoensdag 3 september 2003 @ 10:37
Hij is binnen! Dus babycare werkt prima, netjes en snel, dat is iig 1 ding. Hij is prachtig! We hebben m in elkaar gezet hoor, konnie wachten, hij kan in de hal staan, daar moet ie toch staan straks.
Bijgeloof doe ik niet aan...
We hebben helemaal zin om te gaan wandelen!
E.T.woensdag 3 september 2003 @ 14:13
Na het inelkaar zetten hebben wij 'm ook weer teruggedaan in de dozen en het geheel op zolder gezet.

Ik moet alleen nog even kijken naar de bevestiging van de kap bij de wandelwageninzet. De zwarte klemmen die je om het frame doet vind ik niet echt goed sluiten. Een klein tikje ertegen en ze schieten los. Doordat de kap dan nog aan de achterkant met drukkers vastzit gaat ie niet echt los en hij leunt dan ook nog wel op het frame.. Maar ik heb 't idee dat de klemmen niet helemaal goed werken bij mij. Ga 't binnenkort even in de winkel nakijken.

-Lies-woensdag 3 september 2003 @ 14:37
Karin, ik ben ook van plan om de kleine de eerste nachten in de wagen te laten slapen naast ons bed. Ik zat me al af te vragen hoe dat dan moet met dekentje, enz. Heb jij gewoon het dekentje van de ledikant gebruikt of speciaal wat gekocht (het dekentje van de ledikant lijkt me zo groot.)?
E.T.woensdag 3 september 2003 @ 14:42
quote:
Op woensdag 3 september 2003 14:37 schreef -Lies- het volgende:
Karin, ik ben ook van plan om de kleine de eerste nachten in de wagen te laten slapen naast ons bed. Ik zat me al af te vragen hoe dat dan moet met dekentje, enz. Heb jij gewoon het dekentje van de ledikant gebruikt of speciaal wat gekocht (het dekentje van de ledikant lijkt me zo groot.)?
Bij de Hema (dacht ik) verkopen ze speciale kleine dekentjes voor wiegjes.. Deze passen dus ook beter in een wandelwagenbak
Karinwoensdag 3 september 2003 @ 15:39
Ik had er ook wiegedekentjes in, geleend van Lois (toch handig hoor zo'n zus die alles al heeft).
-Lies-woensdag 3 september 2003 @ 17:05
Goeie tip, ik ga deze week eens op zoek.
Jambowoensdag 3 september 2003 @ 18:02
quote:
Op woensdag 3 september 2003 10:37 schreef Belana het volgende:
Hij is binnen! Dus babycare werkt prima, netjes en snel, dat is iig 1 ding. Hij is prachtig! We hebben m in elkaar gezet hoor, konnie wachten, hij kan in de hal staan, daar moet ie toch staan straks.
Bijgeloof doe ik niet aan...
We hebben helemaal zin om te gaan wandelen!
Fijn om te horen dat alles goed is aangekomen Belana. Dat is toch een zorg minder. Ik onthou Babycare even en hoop dat ze over een paar maanden mijn favoriet nog hebben.
Lewis.de.boxervrijdag 12 september 2003 @ 12:10
Ok ik ga even proberen hoor, hier komt onze aankoop.

Lukt dus weer niet

edit: ff werkend voor je gemaakt (stoer ding trouwens )

[Dit bericht is gewijzigd door E.T. op 12-09-2003 12:41]

Brightvrijdag 12 september 2003 @ 12:25
Belana, mooi dat'ie binnen is
Bij ons staat'ie al een maand of wat op zolder, keurig in elkaar gezet en voor iedereen te aanschouwen; beide ouders hebben'm betaald en hebben'm dus ook al gezien.
Ook hier geen bijgeloof hoor (ook niet even afkloppen dus )

Maar gisteren een brief gekregen van Burgerhout in Sliedrecht dat de lekker schommelstoel die wij hadden besteld door de leverancier niet meer wordt geleverd. Na een verhitte discussie met de administratie over wie dan verandwoordelijk is voor de vertraagde berichtgeving (na 7,5 weken, terwijl we verdorie de stoel al bijna nodig hebben!) heeft een verkoper z'n best voor ons gedaan.
Nu net belde hij echter op dat de leverancier helemaal niet meer aan de stoel kan komen. Dat houdt dan dus in dat we alleen de standaard stoel kunnen kopen (natuurlijk wel goedkoper, maar die zit gewoon niet lekker!) of de stoel uit de winkel zelf (voor een lagere prijs natuurlijk)
Dat wordt dus 'even' langsgaan, zodat we nog kunnen beslissen of we dan die showroom-versie kunnen hebben. Als die er nog mooi uitziet, dan zie ik geen bezwaar.

Relativerend: Ach, als dit nou de enige zwangerschapsproblemen zijn, dan hebben we toch niks te klagen...

moussyvrijdag 12 september 2003 @ 12:35
Bright, heb je een Runner in de buurt? Daar verkopen ze ook een schommelstoel met rotan.

-edit- ff teruggelezen in het babykamertopic en zo te zien is dat niet wat je bedoelt.

Lewis.de.boxervrijdag 12 september 2003 @ 13:02
quote:
Op vrijdag 12 september 2003 12:10 schreef Lewis.de.boxer het volgende:
Ok ik ga even proberen hoor, hier komt onze aankoop.

[afbeelding]

Lukt dus weer niet

edit: ff werkend voor je gemaakt (stoer ding trouwens )


ET je bent een kanjer. Bedankt.

En ja we hebben dus de hele set, inclusief maxi cosi en trappelzak. En gewoon alles wat erbij hoort. Nog geen regenkap maar kwee niet of ik die wel ga aanschaffen. Zie nog wel. In ieder geval hebben wij de set voor 239 pondjes. Wat dus 382.4 eurootjes uitkomt. Deze set was ook een van de laatste van het seizoen. Dus we hadden echt mazzel.

Foto was gewoon van Ebay afgeplukt omdat ik zo snel niets kon vinden.

En ja bij ons is het ding gelijk naar de schoonouders verhuist. Ik ben niet bijgelovig absoluut niet maar ja de rest van Engeland wel dus

We hebben hem in ieder geval in elkaar gezien in de winkel en alles werd erbij geshowed. Hij is ook vrij stevig met rijden. Zover ik heb kunnen testen. Dus ikke is heel blij nu.

Lewis.de.boxervrijdag 12 september 2003 @ 13:08
Oh ja en nog een kleine toelichting is dat de rugkant ook plat kan liggen. Die kun je dus verstellen dus daarom heb je geen ligbak nodig. Alleen maar het beddegoed en dergelijke.

[Dit bericht is gewijzigd door Lewis.de.boxer op 12-09-2003 13:09]

Belanavrijdag 12 september 2003 @ 13:26
Bright, wat jammer zeg, ik hoop dat het showmodel wat is dan!

Lewis, dat ziet er mooi uit! Ach, rare mensen die britten,

Brightvrijdag 12 september 2003 @ 17:26
quote:
Op vrijdag 12 september 2003 12:35 schreef moussy het volgende:
Bright, heb je een Runner in de buurt? Daar verkopen ze ook een schommelstoel met rotan.

-edit- ff teruggelezen in het babykamertopic en zo te zien is dat niet wat je bedoelt.


hihi - nee, ik heb de naam van de fabrikant: Dutailier (ja, vreemde naam...) Het is een Glider rust/ontspanningsstoel Luxe ecru. Een mond vol, maar natuurlijk alleen in Nederland bekend.
Als je op de site van die knakkers kijkt, dan zie je wel wat ik bedoel; je schommelt niet gewoon, je glijdt (vandaar de naam ) heerlijk rustig, veel rustiger dan een standaard schommelstoel.

Nou ja, Belana, morgen gewoon even kijken... Voordeel van die stoel is natuurlijk wel dat'ie 155 euro goedkoper is

Ik ben blij dat je tv-baby nu weer helemaal genezen is

easy-goingvrijdag 12 september 2003 @ 18:54
quote:
Op vrijdag 12 september 2003 13:02 schreef Lewis.de.boxer het volgende:

[..]
knip
En ja we hebben dus de hele set, inclusief maxi cosi en trappelzak. En gewoon alles wat erbij hoort. Nog geen regenkap maar kwee niet of ik die wel ga aanschaffen. Zie nog wel. In ieder geval hebben wij de set voor 239 pondjes. Wat dus 382.4 eurootjes uitkomt. Deze set was ook een van de laatste van het seizoen. Dus we hadden echt mazzel.
knip


Jij woont toch in Engeland
Catootjevrijdag 12 september 2003 @ 22:26
quote:
Op vrijdag 12 september 2003 18:54 schreef easy-going het volgende:

[..]

Jij woont toch in Engeland


*lacht vals*

Mooie wagen Lewis!!

livelinkzaterdag 13 september 2003 @ 10:06
Even een vraagje aan de ouders met twee of meer kinderen. Als onze tweede komt is Katja bijna 2 jaar oud. Ik denk zelf dat het daarom toch wel handig is om zo'n duowagen te kopen. Wat zijn jullie ervaringen met zo'n duowagen? Is het inderdaad noodzakelijk, valt er een beetje mee te rijden en te manouvreren in winkels? (ik ben echt verschrikkelijk onhandig). Zijn er misschien nog andere alternatieven denkbaar?
Wij krijgen hier straks wel een heel wagenpark op deze manier.
Lewis.de.boxerzaterdag 13 september 2003 @ 10:35
quote:
Op vrijdag 12 september 2003 22:26 schreef Catootje het volgende:

[..]

*lacht vals*

Mooie wagen Lewis!!


Dank je voor de herinnering dames, ja het regent hier vaak, of het kan hier vaak regenen Dus toch wel een goeie reden dan om er eentje te kopen. Trouwens ik lieg die wagen die jullie hierboven zien is hetzelfde model maar wij hebben een donkerblauw gekleurde.

Enne Bright die dutalier recliner chairs zijn waanzinnig populair in engeland. Kijk eens op Ebay zou ik zo zeggen, want nu je die creme achtige stoel daar zo neerzette, weet ik exact welke stoel jij bedoelt. Die heb ik echt al heel wat keren voorbij zien gaan in Ebay. En sommige handelaren leveren naar heel Europa. Ze zijn dan ook nieuw die stoelen maar vaak voor een leuke prijs verkrijgbaar. Dus als je niet slaagt in de winkel dan misschien een goeie tip voor je. www.ebay.nl of www.ebay.co.uk Succces
Mijn vent ging ook al zo'n stoel zitten en vondt gelijk dat ik er ook eentje moest hebben

Dinusmaandag 15 september 2003 @ 22:25
quote:
Op zaterdag 13 september 2003 10:06 schreef livelink het volgende:
Even een vraagje aan de ouders met twee of meer kinderen. Als onze tweede komt is Katja bijna 2 jaar oud. Ik denk zelf dat het daarom toch wel handig is om zo'n duowagen te kopen. Wat zijn jullie ervaringen met zo'n duowagen? Is het inderdaad noodzakelijk, valt er een beetje mee te rijden en te manouvreren in winkels? (ik ben echt verschrikkelijk onhandig). Zijn er misschien nog andere alternatieven denkbaar?
Wij krijgen hier straks wel een heel wagenpark op deze manier.
Wij hebben een duowagen waarbij ze achter elkaar zitten en ik zou absoluut niet zonder kunnen voor de boodschappen en dagelijkse wandelingetjes enzo. Er is prima mee te manouvreren, en ingeklapt is ie niet groter dan de Quinny was.

Esther wordt in december pas twee, maar ik denk niet dat ze dan al zover mee kan lopen naar AH. Misschien kan ze het wel, maar je moet er een beetje van op aan kunnen en dat kan nu beslist nog niet.

Tweedhands zijn ze veel te krijgen, de onze was 149 euro.

Brightdinsdag 16 september 2003 @ 09:01
quote:
Op zaterdag 13 september 2003 10:35 schreef Lewis.de.boxer het volgende:
[..]
Enne Bright die dutalier recliner chairs zijn waanzinnig populair in engeland. Kijk eens op Ebay zou ik zo zeggen, want nu je die creme achtige stoel daar zo neerzette, weet ik exact welke stoel jij bedoelt. Die heb ik echt al heel wat keren voorbij zien gaan in Ebay. En sommige handelaren leveren naar heel Europa. Ze zijn dan ook nieuw die stoelen maar vaak voor een leuke prijs verkrijgbaar. Dus als je niet slaagt in de winkel dan misschien een goeie tip voor je. www.ebay.nl of www.ebay.co.uk Succces
Mijn vent ging ook al zo'n stoel zitten en vondt gelijk dat ik er ook eentje moest hebben
Die stoel zit inderdaad ongelooflijk goed. We dachten nu eigenlijk aan de Mary; lekkere dikke kussens en schommelt voortreffelijk; 'alsof je op de schoot van een engeltje zit'
Tja, je komt gelijk weer op de discussie of ebay wel betrouwbaar is... Maar ik zal er eens kijken; een levertijd van 8 weken is nu toch iets teveel van het goede. Dank je voor de tip!
Lewis.de.boxerdinsdag 16 september 2003 @ 12:19
quote:
Op dinsdag 16 september 2003 09:01 schreef Bright het volgende:

[..]

Die stoel zit inderdaad ongelooflijk goed. We dachten nu eigenlijk aan de Mary; lekkere dikke kussens en schommelt voortreffelijk; 'alsof je op de schoot van een engeltje zit'
Tja, je komt gelijk weer op de discussie of ebay wel betrouwbaar is... Maar ik zal er eens kijken; een levertijd van 8 weken is nu toch iets teveel van het goede. Dank je voor de tip!


Bright, iedereen heeft een bepaalde rating in Ebay. Daaraan kun je zien of ze betrouwbaar zijn of niet, als iemand wat bij jouw koopt zou hij daar commentaar op moeten geven. En meeste van die groothandelaren die daarop zitten zijn wel goed of hebben een positieve commentaar van 98 of 99%. Dus opzich natuurlijk niet slecht.
Het is in ieder geval de moeite waard om er eens naar te zoeken op Ebay. Je weet nooit wat je tegenkomt.
Brightdinsdag 16 september 2003 @ 12:38
quote:
Op dinsdag 16 september 2003 12:19 schreef Lewis.de.boxer het volgende:

[..]

Bright, iedereen heeft een bepaalde rating in Ebay. Daaraan kun je zien of ze betrouwbaar zijn of niet, als iemand wat bij jouw koopt zou hij daar commentaar op moeten geven. En meeste van die groothandelaren die daarop zitten zijn wel goed of hebben een positieve commentaar van 98 of 99%. Dus opzich natuurlijk niet slecht.
Het is in ieder geval de moeite waard om er eens naar te zoeken op Ebay. Je weet nooit wat je tegenkomt.


Jij hebt een positieve commentaar van 105% hoor Ik zal er gaan kijken (maar wanneer ... Voorlopig nog geen tijd want ik ben nog met de tuin bezig)
dicedinsdag 16 september 2003 @ 13:06
quote:
Op zaterdag 13 september 2003 10:06 schreef livelink het volgende:
Even een vraagje aan de ouders met twee of meer kinderen. Als onze tweede komt is Katja bijna 2 jaar oud. Ik denk zelf dat het daarom toch wel handig is om zo'n duowagen te kopen. Wat zijn jullie ervaringen met zo'n duowagen? Is het inderdaad noodzakelijk, valt er een beetje mee te rijden en te manouvreren in winkels? (ik ben echt verschrikkelijk onhandig). Zijn er misschien nog andere alternatieven denkbaar?
Wij krijgen hier straks wel een heel wagenpark op deze manier.
Doen, X-adventure is niet veel groter dan de Quinny opgeklapt, achterste stoeltje is volledig achterover te klappen, voorste stoeltje gedeeltelijk.
Voorwielen zwenken en je kunt redelijk klein draaien.

Net terug uit Spanje (5000+ km), Tip voor degenen wiens kinderen lang en veel in de auto moeten zitten.
WIj hebben 2 autostoeltjes achterin zitten met daaroverheen een beschermhoes van badstof. Deze hoesjes zijn universeel te krijgen bij de Prenatal voor een paar euro, zowel voor de Maxi Cosi als de MC Autostoeltjes.

Nemen goed veel zweet op en houden je stoeltjes netjes (incl de Maxi Cosi zelf) zijn heel makkelijk weer los te maken en dan te wassen.

livelinkdinsdag 16 september 2003 @ 20:30
Bedankt voor de tips. Ik denk zelf ook dat het echt noodzakelijk is om een duo-wagen te kopen. Ik zie Katja nog niet hele einden staan of lopen. Ik was al van plan om een tweedehands te kopen, dus ik zal internet maar eens af gaan struinen.
Als je dit topic doorleest, is de Quinny trouwens zwaar favoriet. Wij hebben hem zelf ook (de driewieler-variant).
chaser01woensdag 17 september 2003 @ 09:20
Hallo,
Ik zie dat iedereen hier helemaal weg is van de Quinny!
Wij zijn in Kesteren geweest en daar lieten ze ons een Quinny zien die heel erg kraakte bij het in klappen, en dat zou alleen maar erger worden. Wij hebben om deze reden een Mutsy Urbanrider helemaal compleet gekocht, maar twijfel nu toch of dat de juiste keuze is geweest.

Mijn vraag:
Is er iemand die ervaring heeft met de Mutsy Urbanrider (4 wielen zwenk achter)

O ja, ik moet wel zeggen dat ik de Mutsy persoonlijk mooier vind!!

Lewis.de.boxerwoensdag 17 september 2003 @ 09:32
quote:
Op woensdag 17 september 2003 09:20 schreef chaser01 het volgende:
Hallo,
Ik zie dat iedereen hier helemaal weg is van de Quinny!
Wij zijn in Kesteren geweest en daar lieten ze ons een Quinny zien die heel erg kraakte bij het in klappen, en dat zou alleen maar erger worden. Wij hebben om deze reden een Mutsy Urbanrider helemaal compleet gekocht, maar twijfel nu toch of dat de juiste keuze is geweest.

Mijn vraag:
Is er iemand die ervaring heeft met de Mutsy Urbanrider (4 wielen zwenk achter)

O ja, ik moet wel zeggen dat ik de Mutsy persoonlijk mooier vind!!


Ik heb er persoonlijk geen ervaring mee maar heb hem wel gezien. En moet zeggen dat ik hem ook wat mooier vondt dan de quinny.
Maar kwa degelijkheid denk ik dat je beslist geen slechte aankoop gedaan hebt.

En als ik had moeten kiezen tussen de 2 had ik nog eens ernstig nagedacht over die mutsy, want ik vondt dat onderstel wel heel goed eruitzien.

chaser01woensdag 17 september 2003 @ 09:54
Ja dat vond ik ook en hij doet het nu (nog zonder kind erin) erg goed door de huiskamer heen maar ik vroeg me af of er mensen zijn die ervaring hebben met de Mutsy in dagelijks gebruik!!

Ik moet trouwens zeggen dat ik hem wel aan de dure kant vond hoor!!

Lewis.de.boxerwoensdag 17 september 2003 @ 10:00
quote:
Op woensdag 17 september 2003 09:54 schreef chaser01 het volgende:
Ja dat vond ik ook en hij doet het nu (nog zonder kind erin) erg goed door de huiskamer heen maar ik vroeg me af of er mensen zijn die ervaring hebben met de Mutsy in dagelijks gebruik!!

Ik moet trouwens zeggen dat ik hem wel aan de dure kant vond hoor!!


Dat is ie ook wel, maar ja er is ook geen een kinderwagen die zo'n goed onderstel heeft. Ik denk dat je daar echt niet zoveel problemen mee gaat krijgen. En is de garantie ook niet 1 jaar geldig dan normaal een half jaar.
Grijswoensdag 17 september 2003 @ 23:02
quote:
Op dinsdag 16 september 2003 20:30 schreef livelink het volgende:
Bedankt voor de tips. Ik denk zelf ook dat het echt noodzakelijk is om een duo-wagen te kopen. (..)
Je zou dat natuurlijk ook kunnen huren. Dat ligt er natuurlijk ook aan hoelang je denkt die wagen te gebruiken.
livelinkdonderdag 18 september 2003 @ 22:35
Dat je ze ook kunt huren heb ik eigenlijk nooit bij stilgestaan. Waar kun je een duo-wagen dan bijvoorbeeld huren?
Ik heb inmiddels wel bij Marktplaats gekeken en een aantal wagens bij ons in de buurt gezien, in vraagprijs varierend van ca. 90 euro tot 150 euro. Dus ik ga daar denk ik wel een bod doen.
Grijsdonderdag 18 september 2003 @ 23:23
quote:
Op donderdag 18 september 2003 22:35 schreef livelink het volgende:
Dat je ze ook kunt huren heb ik eigenlijk nooit bij stilgestaan. Waar kun je een duo-wagen dan bijvoorbeeld huren?
Ik heb inmiddels wel bij Marktplaats gekeken en een aantal wagens bij ons in de buurt gezien, in vraagprijs varierend van ca. 90 euro tot 150 euro. Dus ik ga daar denk ik wel een bod doen.
Je kunt eens bij BabyRent kijken. Ik vind het huren nog best wel duur, tweedehands kopen is volgens mij goedkoper, maar dat moet je zelf maar eens bekijken.
CobusNetwoensdag 12 november 2003 @ 20:39
Op www.ouderwetse-kinderwagens.nl staan een paar hele mooie.
jessiewoensdag 12 november 2003 @ 20:50
Over de dubbele wagens.
Wij hebben er ook 1 aangeschaft. Bo loopt wel veel, maar de terugweg is toch meestal te ver
De x adventure heb ik veel rotdingen over gehoort en bij eenkennis ook gezien. Doordat het vierkante buizen zijn, is het veel minder stevig waardoor de buizen snel doorkrakken.
Als je er 1 achter elkaar neem dan wel rekening houden dat je altijd achterstevoren een stoep op gaat . Het grootste gewicht zit namelijk voorin dus ff erop kiepen is er niet bij (anders houden je ronde buizen het ook niet)
Demeeste die naast elkaar zitten kun je ook door een gewone deur en rijden lekkerder. Een groot nadeel is, is dat bv de kap aan 1 stuk is. Dus of allebei eronder of allebei niet. Daarom hebben wij die achter elkaar genomen omdat Bo dat ding natuurlijk juist weer omlaag wil als wij hem voor Janneke omhoog willen of andersom.
Wij hebben de graco. Een appaart babyneste erbij gekocht. Voetenscherm om de voorste benen warm te houden zitten erbij. Wij hadden hem voor 179 euro ipv 239 omdat er een nieuw model uitkwam (en het eneige verschil was de print van de stof)
We zullen de wagen geen jaren gebruiken maar zien het meer als overbrugging totdat Bo echt hele einde meeloopt.
We hebben er mee gewacht tot dat Janneke geboren was om te kijken of we hem echt nodig hadden. Dus Livelink dat raad ik je ook aan, dan heb je ook nog alle tijd, zo'n ding is in 1 dag gekocht
Maar wij zijn dus erg tevreden over de graco.
livelinkwoensdag 12 november 2003 @ 21:05
Jessie, we hebben inderdaad besloten om te wachten met kopen tot na de geboorte, maar ik ga er wel vanuit dat wij er ook één gaan kopen. Katja is op sommige momenten namelijk liever lui dan moe. Als wij nu een stukje gaan wandelen zonder wagen, heeft ze van die momenten dat ze niet meer verder wil lopen en alleen maar gedragen wil worden met alle bijbehorende scenes (op de grond gaan liggen, weigeren nog een stap te doen, huilen, enz.).
We hebben wel al gekeken en ik ga voor achter elkaar. Ik had echter nog niet nagedacht over dat gewichtsverschil. Bedankt voor de tip!
jessiewoensdag 12 november 2003 @ 22:27
In de op de grond gaan liggen en gillen fase zit Bo ook, dan is die inderdaad erg handig. Even een flinke strijd met gillen erbij maar dan zit ze toch echt. En 5 minuten later zijn de tranen weg en geniet ze van het vooruitgeduwt worden
karinswetsdonderdag 13 november 2003 @ 06:24
quote:
Op woensdag 17 september 2003 09:20 schreef chaser01 het volgende:
Hallo,
Ik zie dat iedereen hier helemaal weg is van de Quinny!
Wij zijn in Kesteren geweest en daar lieten ze ons een Quinny zien die heel erg kraakte bij het in klappen, en dat zou alleen maar erger worden. Wij hebben om deze reden een Mutsy Urbanrider helemaal compleet gekocht, maar twijfel nu toch of dat de juiste keuze is geweest.

Mijn vraag:
Is er iemand die ervaring heeft met de Mutsy Urbanrider (4 wielen zwenk achter)

O ja, ik moet wel zeggen dat ik de Mutsy persoonlijk mooier vind!!


Wij hebben ook een mutsy Urbanrider gehad en ik moet zeggen hij reed prima... vooral door de zwenkwielen je kunt heel makkelijk de bocht om zonder dat je er kracht voor hoeft te hebben...Ze zijn inderdaad erg prijzig die van ons koste ( inclusief maxi cosi met adaptor) bijna 900,00 euro.En ik heb hem vorige week verkocht voor 250,00euro..

Wij waren er iig zeer tevreden over, maar als we alles van te voren hadden geweten( allemaal achteraf gezien natuurlijk ) hadden we hem nooit gekocht... en de reden daarvan is.. ( is persoonlijk he ik wil niemand beledigen ofzo) de kinderwagen bak heb ik maar 5 maanden gebruikt en de maxi cosi ook zoiets dus al vrij snel staan die dingen weer in een doos in de kelder en komen er nooit meer uit ( zonde van je geld )We hadden beter een "luxe buggy" kunnen kopen die kunnen ook helemaal achterover zodat het kindje gewoon languit kan leggen en scheelt een boel geld...

Lewis.de.boxerdonderdag 13 november 2003 @ 12:56
quote:
Op donderdag 13 november 2003 06:24 schreef karinswets het volgende:

[..]

We hadden beter een "luxe buggy" kunnen kopen die kunnen ook helemaal achterover zodat het kindje gewoon languit kan leggen en scheelt een boel geld...


Daarom heb ik de mama's en papa's buggy. Die kan inderdaad achterover geklapt worden, er zit een maxi cosi by voor als ze nog zo klein zijn, want die kun je bovenop de buggy zetten, zitten speciale klips op. En het scheelt inderdaad een vermogen als ik zie hoe duur de mutsy urban rider is. Set koste mij bijna 400 euro (omgerekend dan he) maar dan heb ik ook alles bij elkaar.
Loisdinsdag 23 december 2003 @ 21:30
Wij hebben zaterdag een kinderwagen gehuurd bij Babyrent. Ik had op internet tijdens mijn zwangerschap een duowagen gekocht (waarin Eva voorop zat en Iris achterin lag) maar die beviel slecht. Ik kom amper de stoep op met bijna 14 kilo Eva voorin, ik moet dan echt met mijn volle gewicht op de beugel gaan hangen wil ik de voorwielen een beetje omhoog krijgen. Ook vind ik Eva veel te ver voorin zitten waardoor ik er weinig grip op heb, zo maait ze nl. van alles uit de stellingen in de winkels met die grijpgrage handjes. Ik kon er amper boodschappen in meenemen en ik kon al helemaal geen bochten in winkels nemen zonder enorm aan dat ding te moeten sjorren.Voeg daarbij het feit dat dat K*tding steeds een lekke band had (en ook steeds een andere band) en ik was dat kreng ongelooflijk zat. Om nu niet weer enorm veel geld uit te geven zonder dat ik wist of iets wel praktisch was in gebruik hebben we nu voor 2 maanden deze wagen: http://www.babyrent.nl/images/artikelen/mt-reiswieg.jpg gehuurd.

Ik heb hem maandag gebruikt voor Eva en Iris en het was echt geweldig! Hij rijdt als een zonnetje en ik kon ook nog onwijs veel boodschappen meenemen onderin. Vandaag hebben Bram en Iris erin gezeten tijdens het winkelen in Alkmaar en dat ging ook geweldig. Hij klapt hartstikke plat in (handig in de auto) en de meeste winkels zijn ook nog goed toegankelijk met dat ding.
Het was wel grappig, we hadden best bekijks en sommige mensen zag je ook echt denken 'hmmmm dat is geen tweeling of broer en zus" .
Slechts 1 mevrouw was zo dapper om het even te vragen zodat de rest van de rij voor de kassa ook eindelijk op de hoogte was tot hun grote opluchting.

Belanadinsdag 23 december 2003 @ 21:35
Hij is mooi Lois!
Rewimodinsdag 23 december 2003 @ 21:59
Dat ziet er handig uit Lois Mooie spullen hebben ze bij Babyrent. Ik heb er al eens een stoere terreinwagen gehuurd voor een vakantie. Je krijgt vrijwel altijd nieuwe spullen mee.
livelinkdinsdag 23 december 2003 @ 22:25
Lois, ik ben ook nog steeds aan het twijfelen over een duowagen en dit ziet er mooi en handig uit. Is hij alleen niet erg breed? Ik ben zo onhandig dat ik bang ben dat ik met een te brede wagen geen winkel in kan gaan zonder alles uit de rekken te stoten.
CarOnlinedinsdag 23 december 2003 @ 22:30
quote:
Op dinsdag 23 december 2003 22:25 schreef livelink het volgende:
Lois, ik ben ook nog steeds aan het twijfelen over een duowagen en dit ziet er mooi en handig uit. Is hij alleen niet erg breed? Ik ben zo onhandig dat ik bang ben dat ik met een te brede wagen geen winkel in kan gaan zonder alles uit de rekken te stoten.
Livelink, ik heb bijna 3 jaar met een duowagen rondgewinkeld en het beviel mij erg goed. Ik had dus ook een wagen naast elkaar omdat een wagen achter elkaar op een gegeven moment niet meer te besturen is, zoals Loïs ookal ondervond. Als je bedenkt dat in winkels ook van die invalidewagens rondrijden (die 3 wielers zeg maar met een stuurtje..) dan lukt dat met een duowagen zeker! Kon door elke deur, gangpad en mensen stappen echt wel even een pasje opzij als je het netjes vraagt

En het is voor de kids gezelliger

livelinkdinsdag 23 december 2003 @ 22:39
Ik denk dat ik ook maar eens bij Babyrent ga kijken. Zolang ik nog twijfel wil ik toch liever eerst huren en hij ziet er wel heel fantastisch uit. En dat van die breedte, dat moet ik dan maar even goed oefenen. En desnoods ga ik alleen maar boodschappen doen bij de AH en de Hema, daar hebben ze tenminste wat bredere gangpaden. De Kruidvat en Blokker bij ons in het dorp kom ik met de gewone kinderwagen al nauwelijks doorheen . En mensen gaan misschien wel aan de kant, maar al die aanbiedingsbakken en dozen op de grond toch echt niet.
CarOnlinedinsdag 23 december 2003 @ 22:42
quote:
Op dinsdag 23 december 2003 22:39 schreef livelink het volgende:
Ik denk dat ik ook maar eens bij Babyrent ga kijken. Zolang ik nog twijfel wil ik toch liever eerst huren en hij ziet er wel heel fantastisch uit. En dat van die breedte, dat moet ik dan maar even goed oefenen. En desnoods ga ik alleen maar boodschappen doen bij de AH en de Hema, daar hebben ze tenminste wat bredere gangpaden. De Kruidvat en Blokker bij ons in het dorp kom ik met de gewone kinderwagen al nauwelijks doorheen . En mensen gaan misschien wel aan de kant, maar al die aanbiedingsbakken en dozen op de grond toch echt niet.

Nee die blijven staan maar daar kachel ik met de enkele wagen van Lara ook tegenaan dus dat staat gewoon altijd! in de weg

Maar huren is een goed idee, kan je tenminste zien wat bij je past

Karindinsdag 23 december 2003 @ 22:57
Ik heb vanmiddag ook eventjes gereden met die wagen. Hij rijdt echt super! Nog wendbaarder dan mijn gewone kinderwagen (Quinny). Die zwenkwielen zijn geweldig. Wat ik alleen wel jammer vind is dat de duwstang niet in hoogte verstelbaar is maar daar wen je ook wel aan. En ik stond er versteld van waar we allemaal inkonden. Zelfs de lift in de Hennes die er toch echt heel smal uitzag. Maarja hij pas dus ook gewoon door alle huisdeuren dus hij is niet zo breed. Lois heeft hem van de week ook al eens meegehad in ons dorp, de Hema kon ze wel de grote gangpaden door, die kleine zijpaadjes dus niet. En helaas niet door de Zeeman maar daar heb ik met mijn gewone wagen ook altijd vreselijk veel moeite mee.
Aishwaryawoensdag 24 december 2003 @ 11:21

Ik heb deze gekocht.
Loismaandag 29 december 2003 @ 19:29
Tot op heden kan ik nog steeds maar 1 nadeel vinden aan mijn nieuwe leasewagen en dat is de aanschafprijs.
Hij bevalt zo ontzettend goed dat ik serieus overweeg om hem te kopen. Ik heb hem nu gehuurd met wiegje maar daar kan Iris nog maar een maandje ofzo in als ik het goed inschat. Ik denk, dat als de wagen zo blijft bevallen en ik genoeg bij elkaar kan sparen, dat ik hem ga kopen zodra Iris ook gewoon in het stoeltje kan zitten.

Ik kan onwijs veel boodschappen mee en er worden nu zelfs speciaal brede kassa's voor me geopend omdat ik niet in de normale rij pas.

moussymaandag 29 december 2003 @ 19:45
kinderbijslag komt er aan
Gianlucamaandag 29 december 2003 @ 19:48
Als iemand al een foto heeft van een karretje met remschijven of hydraulische remmen en schakelbak wel posten hoor
bastardhostmaandag 29 december 2003 @ 21:21
quote:
Op woensdag 12 november 2003 20:50 schreef jessie het volgende:
Over de dubbele wagens.
Wij hebben er ook 1 aangeschaft. Bo loopt wel veel, maar de terugweg is toch meestal te ver
De x adventure heb ik veel rotdingen over gehoort en bij eenkennis ook gezien
Dan ga ik al die negatieve verhalen weerleggen met een positief verhaal!!
Bij Storm zijn we begonnen met een teutonia, geweldige kinderwagen, allerlei extra, compleet waterpas wiegje, enz (overigens te koop nu voor 75 euro ). Toen Sverre zich aankondigde zijn we begonnen met zoeken naar een duo-wagen en gevonden: Een leuk 2e-hands X-Adventure:

Voordelen die ik direct zie zijn:
De getrapte zit, nr 2 die hoger dan 1 zit.
Alles aan luifel is demontabel.
Geweldige voetenzak, die zelfs bij min 15 voldoet.
Grote ruimte voor boodschappen door getrapte zit.
Zwenkwielen voor die vast te zetten zijn.
Duwstang in 2 hoogtes.
Zeer compact opvouwbaar.
Tafeltje voor voorste zit.
Makkelijk te bedienen rem *minder makkelijk vrij te zetten*

Nadeel:
Voelt niet stevig aan *maar is dit zeker wel!!!*
Rechtuit stabiliteit is niet goed bij vrije zwenkwielen
Alleen geschikt voor 1 kind die kan zitten en één voor lig of zit.
Stuurt wat zwaar bij zware belasting *1x13kg kind, 1x11kg kind en 10 kg groente en fruit*

Voor ons is hij echt ideaal en ik zou hem zonder blikken of aanraden aan andere gezinnen.

Meaghandinsdag 30 december 2003 @ 15:14
Mooie wagen Lois! Wij hebben een tandem wagen van Quinny, maar ik heb um nog
niet uitgeprobeerd. Jillian vindt het geweldig op de buggy board achter de kinderwagen,
dus voorlopig kunnen we hier mee uit de voeten. Mja, het loopt wel een beetje onhandig
zo'n board, maar het is beter dan een eigenwijze peuter die stokstijf blijft staan en vervolgens
geen ene stap meer wil verzetten. Nee, madam wil op rolletjes.. Hoezo lui?!
Jonnetjedinsdag 30 december 2003 @ 15:29
Deze hadden we eerst.

Maar wilyan paste na drie maanden niet meer in de bak. En aangezien het wandelwagenzitje ook niet echt confortabel zat/lag als ie plat lag, heeft Wilyan eerst nog even in een jogger (ik geloof dezelfde als Chiara heeft, een blauwe) gezeten... (ja het kon gewoon ff niet anders, maar alleen voor naar het CB enzo) Maarrrrrrrr......... die kon dus weer niet plat, er zat alleen een zogenaamde "rust"-stand op.
Dus wij hevig opzoek naar een kinderwagen waar ie wel in paste of iig plat in kon liggen. En we hadden niet zo veel te besteden, dus de "echte" merken vielen al af. Aangezien de bovenstaande kinderwagen tweedehands was, en we het eigenlijk een draak van een wagen vonden, wouden we dit keer liever een nieuwe ipv weer een tweedehands. En deze is het geworden.... gekocht via Baby-walz

Oké, hij is niet zo luxe als die duurdere merken, maar hij loopt verder prima. En bovendien zijn wij vrij snel tevreden.... (vooral als je deze vergelijkt met onze vorige wagen)
Bij deze kan het buggy-zitje wel helemaal plat liggen. We hebben er nog geen voetenzak bij, maar gebruiken tot nu nog steeds die van de maxi-cosi, die komt nog net tot zijn middel. Er moet binnenkort wel écht een ander komen want de maxi-cosi voetenzak word nu toch wel wat krapjes....
Nog ff een paar plaatjes van de wagen bij ons "in gebruik"

Wilyan met zijn "kabouter Plop" muts.
moussydinsdag 30 december 2003 @ 15:59
Wat herkenbaar, dat bakprobleem. Als ik die ouderwetse wagen (zie elders in dit topic) niet had gekocht, had ik dat ook gehad.

Die dikke beer past nog maar net met schaap in deze bak.

-edit- foto deed het niet meer, klote vernieuwde picserver

[Dit bericht is gewijzigd door moussy op 30-12-2003 17:41]

Daffodil31LEdinsdag 30 december 2003 @ 17:32
Wat is er mis met een klassieke kinderwagen? Ik vind die driewieler-invalidenwagentjes er juist verschrikkelijk uitzien...

Ben blij dat we nog een echte Riemersma uit 1958 hebben...

Deviatorwoensdag 31 december 2003 @ 14:26
wij hebben alle kinderwagens bekeken en deze gekocht
(¤900,- compleet) :

wij vonden deze wagen verreweg de beste, en gebruiken hem nu 7 maanden naar volle tevredenheid....

[Dit bericht is gewijzigd door Deviator op 31-12-2003 14:29]

Deviatorwoensdag 31 december 2003 @ 14:27
quote:
Op dinsdag 30 december 2003 17:32 schreef Daffodil31LE het volgende:
Wat is er mis met een klassieke kinderwagen? Ik vind die driewieler-invalidenwagentjes er juist verschrikkelijk uitzien...

Ben blij dat we nog een echte Riemersma uit 1958 hebben...

[afbeelding]


Het nadeel van klassieke wagens is de wendbaarheid in winkels, het meenemen in de auto, het lopen in bos en op het strand..
Daffodil31LEwoensdag 31 december 2003 @ 15:16
Past gewoon in de auto. Bak eraf, op de achterbank met kindje erin, onderstel dichtvouwen en in de kofferbak. De wagen heeft grote wielen dus dat rijdt ideaal en winkels vermijden we zoveel mogelijk. Eens per maand naar de supermarkt en de boel invriezen.
moussywoensdag 31 december 2003 @ 15:29
Nou, ik heb een van Werven uit ongeveer '56 of '57 maar als ik daar het strand mee op zou willen sta ik mooi vast

Trouwens, ik zou mijn kinderen nooit in zo'n bak in de auto leggen. Als er wat gebeurt lanceer je je kind door de auto(ramen) heen

Daffodil31LEwoensdag 31 december 2003 @ 15:42
Over de bak zit ook nog het afdekkleed (-doek, -zeil?) met oogjes vast op boutjes aan de bak, plus dat de kap omhoog staat en Frodo netjes in z'n trappelzak ligt.

Bovendien zit de bak in de gordel.

Een maxicosi is ook erg slecht voor de rug als je lange ritten moet maken...

melonovywoensdag 31 december 2003 @ 15:53
Persoonlijk vind ik veiligheid belangrijker dan comfort, onze reisjes waren niet langer dan 75 minuten en hebben we tot het minimum beperkt in het begin.
Ik heb een kinderwagen gehad waarvan de bak ook als reiswieg gebruikt kon worden, met keurmerk erbij, maar we zagen het echt niet zitten, hoe veilig we ook altijd rijden. De maxicosie zagen we wat beter 'zitten'.
Die bak die jij voor Frodo gebruikt is al tientallen jaren oud en helemaal niet meer van deze tijd en voldoet ook niet aan de veiligheidsnormen die daarvoor tegenwoordig gelden. In Nederland kun je er zelfs een boete voor krijgen als ze je er op betrappen (als ik me niet vergis). Ik raad het je ook af, maar je moet natuurlijk doen en laten wat jij denkt dat verstandig is.
knorretjewoensdag 31 december 2003 @ 16:05
quote:
Op woensdag 31 december 2003 15:53 schreef melonovy het volgende:
Persoonlijk vind ik veiligheid belangrijker dan comfort, onze reisjes waren niet langer dan 75 minuten en hebben we tot het minimum beperkt in het begin.
Ik heb een kinderwagen gehad waarvan de bak ook als reiswieg gebruikt kon worden, met keurmerk erbij, maar we zagen het echt niet zitten, hoe veilig we ook altijd rijden. De maxicosie zagen we wat beter 'zitten'.
Die bak die jij voor Frodo gebruikt is al tientallen jaren oud en helemaal niet meer van deze tijd en voldoet ook niet aan de veiligheidsnormen die daarvoor tegenwoordig gelden. In Nederland kun je er zelfs een boete voor krijgen als ze je er op betrappen (als ik me niet vergis). Ik raad het je ook af, maar je moet natuurlijk doen en laten wat jij denkt dat verstandig is.
nope, helaas is er niets bepaald voor kids onder de 2 jaar en moet je dat op eigen verantwoordelijkheid regelen (stond ook in dit topic Kind op de bijrijdersstoel)

Ik had heel erg graag een klassieke wagen gewild, maar die wagens waren niet wendbaar genoeg vanuit de rolstoel en daarnaast te groot in gebruik. Onze huidige kinderwagen kon met moeite het huis in als ie niet ingeklapt was en uit elkaar, zo'n klassieke neemt nog meer uimte in. Daarnaast had het noooooooit in de auto gepast, nu konden we in het begin ook alleen maar de buggy mee nemen (rolstoelen nemen helaas extreem veel ruimte in, ondanks dat we een opvouw uit elkaar sloop geval hebben)

just mewoensdag 31 december 2003 @ 16:06
quote:
Op woensdag 31 december 2003 15:53 schreef melonovy het volgende:
Die bak die jij voor Frodo gebruikt is al tientallen jaren oud en helemaal niet meer van deze tijd en voldoet ook niet aan de veiligheidsnormen die daarvoor tegenwoordig gelden. In Nederland kun je er zelfs een boete voor krijgen als ze je er op betrappen (als ik me niet vergis). Ik raad het je ook af, maar je moet natuurlijk doen en laten wat jij denkt dat verstandig is.
Wat maakt het uit of een kinderwagen-bak niet meer van deze tijd is? Het moet veilig zijn, ja, dat ben ik met je eens, Mijn kinderen hebben altijd in zo'n bak gelegen met speciale riemen vastgezet. Ik heb nooit gehoord dat er veiligheidsvoorschriften zijn voor het vervoeren van een kinderwagenbak behalve dan dat de bak goed vast moest zitten; maar ik loop natuurlijk ook wat achter
Er zijn voorstanders maar ook tegenstanders bij het langdurig een kind in een maxicosi vervoeren. Iedereen moet maar kijken wat hij/zij het veiligste voor het kindje vind.

In geval van twijfel zijn er vast wel instanties te vinden die je hierbij kunnen helpen.

moussywoensdag 31 december 2003 @ 16:51
Cas zit ook niet écht lekker in de maxi cosie, vooral niet nu hij wat groter is, dus maken wij gewoon geen lange ritten
melonovydonderdag 1 januari 2004 @ 16:07
quote:
Op woensdag 31 december 2003 16:06 schreef just me het volgende:

[..]

Wat maakt het uit of een kinderwagen-bak niet meer van deze tijd is?


Dat maakt ook helemaal niet uit, ik ben absoluut niet tegen het model, ik vind ze namelijk erg tof, waar het mij om ging was dat de veiligheidsnormen van zo'n wagen en bak niet meer van deze tijd zijn, met name als je er mee gaat autorijden.

Ik heb nog even gezocht op het net over regelgeving e.d. over het vervoer van kinderen, maar zoals Knor al schreef is hervoor niets geregeld, je moet zelf zorg dragen voor de veiligheid voor kinderen onder de 2 jaar.
Nu herinner ik mij het gesprek dat ik had met mijn kraamverzorgster en zij vertelde me dus over het (on)veilig vervoeren van kinderen en gaf me de wijze raad om dit met de maxicosie te doen. Maar ze vertelde dus ook dat je verplicht bent om je kind te vervoeren met de maxicosie, dat kan ik nergens terug vinden.

Ieder moet dus zijn of haar eigen verantwoordelijkheden hier in nemen.

Jonnetjedonderdag 1 januari 2004 @ 17:57
Even druk aan het Googlen geslagen over die wetgeving, en dit is wat ik erover gevonden heb:

Wat staat er in de wet over het vervoeren van kinderen in de auto?
De wet zegt niets over het vervoeren van kinderen achterin de auto, alleen iets over het vervoeren voorin de auto.

Kortgezegd staat hierover in de wet:
1. Een bestuurder en de naast hem gezeten passagier moeten gebruik maken van de beschikbare autogordel. Is de passagier jonger dan 12 jaar en korter dan 1.50m, dan moet gebruik gemaakt worden van een kinderbeveiligingsmiddel voorzien van een keurmerk.

2. Als dit kinderbeveiligingsmiddel niet aanwezig is, dan moeten passagiers van 3 tot 12 jaar die korter zijn dan 1.50m gebruik maken van de beschikbare autogordel. Passagiers van 0 tot 3 jaar hoeven geen beveiligingsmiddel te gebruiken.

3. Bestuurders en passagiers die korter zijn dan 1.50m en die gebruik moeten maken van de autogordel, mogen een driepuntsgordel gebruiken als heupgordel.

Met het oog op de veiligheid adviseren wij om een kind altijd achterin de auto te vervoeren in een goedgekeurd autokinderstoeltje dat vastgezet wordt met een driepuntsgordel.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hoe zit dat nou precies met de nieuwe wetgeving over autokinderzitjes?
Wanneer (verwachting is 2005)
Nu de raad van de Europese Unie de ontwerp-richtlijn een politiek akkoord heeft bereikt, komt deze wet in het vooruitzicht. Nadat de tekst is bijgewerkt, zal tijdens een komende zitting een gemeenschappelijk standpunt worden aangenomen, dat vervolgens aan het Europees Parlement zal worden toegezonden voor tweede lezing in het kader van de medebeslissingsprocedure. Als alles volgens planning loopt, moeten de lidstaten de inhoud uiterlijk in 2005 (na drie jaar) in hun nationale wetgeving hebben opgenomen. Nederland denkt niet zo lang nodig te hebben en zal deze regels eerder willen invoeren.

Wat (de inhoud)
De ontwerp-wet stelt verplicht dat kinderen tot een lengte van 1,35 m in een kinderzitje worden vervoerd.

Een deugdelijk kinderzitje moet goedgekeurd zijn volgens de laatste veiligheidseisen: ECE 44/03.

Het wordt verboden om kinderen te vervoeren in een naar achteren gericht kinderzitje op een passagierszitplaats met een voorairbag, tenzij de airbag is uitgeschakeld.

Bij vervoer in bussen wordt het verplicht dat passagiers de aanwezige veiligheidssystemen (gordels en eventueel zitjes) gebruiken. Er mogen nationaal uitzonderingen worden gemaakt voor plaatselijk vervoer (met name schoolbussen); dan mogen er kinderen worden vervoerd zonder gebruik van veiligheidssystemen. Dit laatste vindt Consument en Veiligheid ongewenst.

Uitzonderingen en kanttekeningen
Auto's (en autostoeltjes) zijn vaak niet berekend op het vervoeren van meer dan 2 of 3 kinderen. Dit kan problemen opleveren voor grote gezinnen. Daarvoor is een uitzondering in de wet opgenomen. Alle uitzonderingen mogen overigens maar 6 jaar gelden.

In de wet wordt een uitzondering gemaakt voor 'incidenteel vervoer' over korte afstanden door een ander persoon dan de ouders. De chauffeur moet wel over evenveel kinderbeveiligingssystemen beschikken als het aantal kinderen dat hij gewoonlijk vervoert. Consument en Veiligheid vindt het belangrijk dat kinderen voor alle korte ritjes in kinderzitjes worden vervoerd. (ook dit is een tijdelijke vrijstelling)

Ook vervoer met taxi's mag door de lidstaten worden uitgezonderd. Er zijn praktische en begrijpelijke redenen om taxi's niet allemaal met kinderzitjes uit te rusten. Uit het oogpunt van veiligheid zouden kinderen ook in taxi's echter bij voorkeur in een kinderzitje moeten worden vervoerd.

Commentaar Consument en Veiligheid
De nieuwe wet is een stap in de goede richting, echter het vervoeren van kinderen in auto's zonder gordel is zeer onveilig en zou daarom verboden moeten worden. In de nieuwe wet zijn nog teveel uitzonderingen waardoor het nog steeds mogelijk is om kinderen onveilig te vervoeren.

Boven een lengte van 1,35 m zal geen kinderzitje verplicht worden. Eerst was er sprake van een leeftijdsgrens van 12 jaar. Het invoeren van een lengtegrens van 1,35 m is in de praktijk een verlaging tot ongeveer 8,5 jaar. Dat zou betekenen dat er voor grotere kinderen alleen een gordel-draagplicht is (als er gordels aanwezig zijn). Er is onderzoek gepland om na te gaan wat de beste beveiligingsmiddelen zijn voor kinderen tussen 1,35 en 1,5 m.

(bron: http://www.veiligheid.nl/csi/websiteveiligheid.nsf/wwwThemaContent?readform&vragen&th=kinderveiligheid&ond=vervoer consument en veiligheid)

ik weet dat er ook voorschriften van de politie bestaan en volgens mij had ik die hier ook nog ergens rondzwerven (hebben volgens mij ooit in de Prénatal-catalogus gestaan)

Jonnetjedonderdag 1 januari 2004 @ 18:16
In de auto

Ongevallen met kinderen die als passagier in een auto worden vervoerd, gebeuren relatief niet zo vaak in vergelijking met andere typen ongevallen. Het gaat gemiddeld om 1500 kinderen (0 tot en met 12 jaar) per jaar en dat is zo'n 7% van alle verkeersongevallen bij kinderen. De gevolgen kunnen echter wel ernstig zijn: relatief veel ziekenhuisopnamen (17%) in vergelijking met andere verkeersongevallen bij kinderen van 0 tot 12 jaar en jaarlijks enkele dodelijke ongevallen.

Het is dan ook erg belangrijk dat een kind goed wordt vervoerd in de auto. Het vervoeren van een kind tot twaalf jaar in een autostoeltje én op de achterbank is het meest veilig. Download hier een factsheet met meer informatie over de bestaande en nieuwe wetgeving met betrekking tot autostoeltjes. Hieronder staat in het kort hoe je je kind volgens de huidige wet moet vervoeren in de auto:

Voorin:
Is je kind jonger dan twaalf jaar, dan is een autostoeltje verplicht.


Achterin:
Als je kind jonger dan drie jaar is, dan is een autostoeltje verplicht indien deze aanwezig is. Wanneer er geen autostoeltje aanwezig is, maar wel een gordel, dan is er geen draagplicht.
Is je kind tussen drie en twaalf jaar, dan is een autostoeltje verplicht, indien aanwezig. Wanneer er geen autostoeltje aanwezig is, maar wel een gordel, dan is er wel draagplicht.


Vervoer een kind in ieder geval nooit op schoot. Het is onmogelijk om een kind dat op schoot zit vast te houden bij een botsing.

(bron: www.veiligheid.nl bij Veilig vervoer/In de auto/Autozitjes)

Tinkepinkdonderdag 1 januari 2004 @ 19:10
Bedankt voor de goede tips wat betreft duo-kinderwagens. We hebben nog even tijd (een maand of 7 ), maar ik ben me wel vast aan het orienteren. Mijn voorkeur ging eigenlijk uit naar een wagen waarbij de kinderen achter elkaar zitten waarbij de achterste een hoger stoeltje heeft, maar nu ik jullie enthousiaste verhalen hoor over een duokinderwagen naastelkaar overwegen we die ook.

Wij hebben voor Indy een Koelstra model 2002 gekocht. Voor 300 euro waren we klaar: kinderwagen, kinderwagenbak, voetenzak, regen scherm, buggy. We hebben ook nog gekeken naar de Quinny en de Mutsy, maar we vonden dat we met die modellen te weinig waar voor het vele geld kregen. De Koelstra is ons erg goed bevallen!!!
Toen Indy 6 maanden was hebben we er nog een MacLaren buggy bijgekocht omdat die goed op de fiets mee te nemen is en veel minder plaats inneemt dan een normale kinderwagen/buggy. Ook de MacLaren is een echte aanrader!

Nadeel van beide vind ik alleen dat er geen kiddyboard achter te plaatsen is, waardoor we nu dus noodgedwongen op zoek moeten naar een duowagen.

Rewimodonderdag 1 januari 2004 @ 19:34
Het gevaar van die ouderwetse kinderwagenbakken is dat het kind er los in ligt. Al zet je de bak zelf nog zo goed vast, bij een botsing verandert een baby in een los projectiel Je hebt vast weleens zo'n filmpje van een botsproef gezien, waarin die poppen flink door elkaar geslingerd worden. En die zitten dan nog vast...

Voor zover ik weet, is er een type wagenbak dat goedgekeurd is (dat zal dus die zijn waar Melonovy het over had, maar daarin ligt de baby vast als ik het goed begrepen heb.

De veiligste manier om een baby te vervoeren is in een goedgekeurd kinderzitje, tegen de rijrichting in, en bij voorkeur op de achterbank.

moussydonderdag 1 januari 2004 @ 20:49
In sommige ouderwetse kinderwagens zitten twee haakjes-oogjes om je kind er met een tuigje in vast te leggen. zoals in die van mij
quote:
Op donderdag 1 januari 2004 16:07 schreef melonovy het volgende:
Dat maakt ook helemaal niet uit, ik ben absoluut niet tegen het model, ik vind ze namelijk erg tof, waar het mij om ging was dat de veiligheidsnormen van zo'n wagen en bak niet meer van deze tijd zijn, met name als je er mee gaat autorijden.
Je zegt, met name als je er mee gaat autorijden, maar waarom zou de wagen niet veilig genoeg zijn als je hem niet mee zou nemen in de auto? In principe verschilt ie niet van de moderne bakken. Een bak is een bak, zolang er geen matrasje van uchtuch jaar oud in ligt (van bv. zeegras of zo) is er toch niets aan de hand?
melonovydonderdag 1 januari 2004 @ 21:31
quote:
Op donderdag 1 januari 2004 20:49 schreef moussy het volgende:
In sommige ouderwetse kinderwagens zitten twee haakjes-oogjes om je kind er met een tuigje in vast te leggen. zoals in die van mij
[..]

Je zegt, met name als je er mee gaat autorijden, maar waarom zou de wagen niet veilig genoeg zijn als je hem niet mee zou nemen in de auto? In principe verschilt ie niet van de moderne bakken. Een bak is een bak, zolang er geen matrasje van uchtuch jaar oud in ligt (van bv. zeegras of zo) is er toch niets aan de hand?


De discussie gaat over het vervoeren van kinderen in een reiswieg in de auto, iets wat ik niet veilig vind en zeker niet met zo'n ouderwetse bak.

En verder heb je gelijk.

bixisterwoensdag 28 januari 2004 @ 20:43
wij hebben een tweedehands kinder/wandelwagen van een kennis gekregen, geen idee welk merk, vrij simpel ding maar tot nu toe volstaat ie. Piet ligt nog steeds in de kinderwagenbak, maar groeit er nu bijna uit. vorige week maar es de wandelwagenbovenkant erop gezet & met Piet uitgeprobeerd; wat blijkt? er zit geen tuigje of wat dan ook in om de baby vast te zetten, hij hangt als het ware los in de voetenzak. omdat hij ook nog niet zo stevig zit, zag dat er waardeloos uit en ben ik maar weer even teruggeschakeld naar de kinderwagenbak, en ben ik me nu aan 't oriënteren op een evt. andere wandelwagen, met tuigje of ander bevestigingssysteem. nu las ik dit topic dus nog eens met hernieuwde interesse door, en meteen in de eerste post schreef Angel22:
quote:
Op donderdag 7 augustus 2003 12:35 schreef Angel22 het volgende:
[..]
Ik heb alleen wel toen damey in het zit gedeelte ging zitten een tuigje gekocht omdat hij er anders zo uit zou klimmen/glijden.
Die ken je voor een euro of tien bij iedere babyzaak kopen.
Angel, hoe maak je dat tuigje dan vast aan de wagen?

op de plaatjes van de wagens in dit topic en op de genoemde sites zie ik ook een paar verschillende varianten in bevestiging van de baby; op sommige zit zo'n stevige rand (deze bijvoorbeeld) terwijl andere alleen twee verticale riempjes lijken te hebben. wat is jullie ervaring met de veiligheid hiervan?

verder heb ik hier interessante dingen gelezen, ik ben erg aan 't twijfelen. wil ook graag zoéén waarbij je je kind zowel naar je toe als naar je af kunt zetten, maar is dat het (enorme) prijsverschil waard?

vraagje aan de ervaringsdeskundigen: tot welke leeftijd zit een kind eigenlijk gemiddeld in zo'n wandelwagen, en koop je er uiteindelijk ook nog zo'n lichtgewichtbuggy bij die je aan je fiets kunt hangen?

verder moet ie vooral goed (klein) inklapbaar zijn en graag wat boodschappenruimte onderin hebben. lastig om vanaf je luie stoel te bekijken op die plaatjes.

bij de kijkshop hebben ze bijv. ook een aanbieding van 'TopMark' zie hier het is wel een driewieler. (ik geloof dat CarOnline het ook over dat merk had?).

nou ja, ben er nog niet helemaal uit, vandaar weer even een schop onder dit topic.

ps moussy, Cas zal inmiddels ook wel niet meer in die mooie bak passen?

easy-goingwoensdag 28 januari 2004 @ 21:04
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 20:43 schreef bixister het volgende:
verder heb ik hier interessante dingen gelezen, ik ben erg aan 't twijfelen. wil ook graag zoéén waarbij je je kind zowel naar je toe als naar je af kunt zetten, maar is dat het (enorme) prijsverschil waard?
Bij ons zit hij nu van ons af, ik vind het vrij ongezellig maar hij kijkt lekker om zich heen. Als het veel duurder zou zijn zou ik het denk ik niet doen, straks als het lekkerder weer word gaat de kap toch naar beneden en als ze groter zijn wil je ze toch ook vooruit laten kijken.
quote:
vraagje aan de ervaringsdeskundigen: tot welke leeftijd zit een kind eigenlijk gemiddeld in zo'n wandelwagen, en koop je er uiteindelijk ook nog zo'n lichtgewichtbuggy bij die je aan je fiets kunt hangen?
Wij hebben er idd een lichtgewichtbuggy bijgekocht. Onze auto is namelijk niet zo groot (Opel Corsa) en het is een heel gedoe om de Quinny er iedere keer in te krijgen (zowiezo 2x per week naar de oppas). Voor bij de oppas dus en als we zelf ergens heen gaan. Als ik van huis uit ga wandelen neem ik lekker de Quinny mee. Met de fiets heb ik nog geen ervaring, heb nog niet gefietst met Sven
bixisterwoensdag 28 januari 2004 @ 21:28
ah, tnx!

vast een heel domme vraag, maar kun je op zo'n lichtere buggy ook een voetenzak bevestigen? en wat is verder precies het verschil? ik zag bijv. een aardige op die www.babybas.nl-site die iemand anders hier aanhaalde: een van X-adventure (maar over dat merk wel wisselende verhalen hier... was dat nou die van de vierkante buizen? *zucht*)

easy-goingwoensdag 28 januari 2004 @ 21:40
Wij bevestigen de voetenzak van de Quinny op de lichtgewicht buggy

edit:en die buggy is de X3 Adventure Sport

[Dit bericht is gewijzigd door easy-going op 28-01-2004 21:41]

klein_spookjewoensdag 28 januari 2004 @ 21:40
wij hebben een bugaboo 2 de hands gekocht.

En hij bevalt prima hij is klein als hij is in geklapt. Alleen de kinderwagenbak neemt veel ruimte in denk dat je dat overal bij hebt. Maar hij past met gemak in de auto (is niet zo groot de auto)
Hij heeft voor 2 zwenk wielen voor dat is perfect voor in de stad waar je bv op de stoep of in een winkel weinig ruimte hebt om te draaien.
Je kan hem als het ware om zijn as draaien als je stil staat kun je dus helemaal rond draaien.
Ook kan je de stang van de wagen keren dus je kind kan voor zich uit kijken of naar je toe.

Al me al bevalt hij ons heel goed

pluisjewoensdag 28 januari 2004 @ 22:11
Wij zijn nu ook op zoek, vooralsnog ga ik voor een Quinny, en dan ws de driewieler, al wil ik wel even kijken of dat een beetje stabiel is enzo.

Ik heb het geluk dat mijn zus al een maxicosi heeft die op een Quinny past (met adapterset ofzo) en wat andere accessoires (voetenzak, parasolletje etc). Als het meezit past zelfs haar kinderwagenbak op degene die wij willen, dan kan ik die ook lenen (voor die paar maanden, plus dat ik voor in huis toch een rieten reiswieg wil). Nou mogen we sowiezo niet klagen want papa en mama rickmans doen hem aan ons cadeau

klein_spookjewoensdag 28 januari 2004 @ 22:27
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 22:11 schreef pluisje het volgende:
Wij zijn nu ook op zoek, vooralsnog ga ik voor een Quinny, en dan ws de driewieler, al wil ik wel even kijken of dat een beetje stabiel is enzo.

Ik heb het geluk dat mijn zus al een maxicosi heeft die op een Quinny past (met adapterset ofzo) en wat andere accessoires (voetenzak, parasolletje etc). Als het meezit past zelfs haar kinderwagenbak op degene die wij willen, dan kan ik die ook lenen (voor die paar maanden, plus dat ik voor in huis toch een rieten reiswieg wil). Nou mogen we sowiezo niet klagen want papa en mama rickmans doen hem aan ons cadeau


wij hebben voor een bugaboo gekozen omdat ik de quinny niet zo stabiel vind en vrij groot is als hij is ingeklapt en best zwaar. Een tijd geleden kwam hij dacht ik niet zo goed uit de test van de consumenten bond. Maar misschien is dat wel veranderd nu dat weet ik niet. Wij zijn naar een grote winkel gegaan om te kijken of we de bugaboo wel echt de fijnste wagen vonden voordat we hem gingen kopen eerst alle wagens rond gereden denk dat die mensen gek werden van ons lol.
Meaghanwoensdag 28 januari 2004 @ 22:46
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 22:27 schreef klein_spookje het volgende:

[..]

wij hebben voor een bugaboo gekozen omdat ik de quinny niet zo stabiel vind en vrij groot is als hij is ingeklapt en best zwaar. Een tijd geleden kwam hij dacht ik niet zo goed uit de test van de consumenten bond. Maar misschien is dat wel veranderd nu dat weet ik niet. Wij zijn naar een grote winkel gegaan om te kijken of we de bugaboo wel echt de fijnste wagen vonden voordat we hem gingen kopen eerst alle wagens rond gereden denk dat die mensen gek werden van ons lol.


Hier ook een enthousiaste bugaboo gebruikster!!
Hij rijdt zo heerlijk licht en is zo ontzettend wendbaar en laat dat nou goed uitkomen voor iemand die zo'n beetje verslaafd is aan shoppen En dan zie je onderweg al die sjachie koppen van mensen die maar lopen te klooien met van die logge karren Een nadeel is alleen dat je niet veel kwijt kunt onderin, maar ja daar hebben we hubbie de pakezel voor.. gna gna gna

Ik ben wel bang dat we eerdaags de kinderwagenbak aan de kant kunnen schuiven.. madam wil er absoluut niet in liggen, komt steeds met het koppie omhoog en ligt vervolgens de hele weg te huilen..
Het zitgedeelte kan wel helemaal plat, dus op zich zou ze er wel wat eerder in kunnen.

moussywoensdag 28 januari 2004 @ 22:52
quote:
Op woensdag 28 januari 2004 20:43 schreef bixister het volgende:
ps moussy, Cas zal inmiddels ook wel niet meer in die mooie bak passen?
Jawel hoor Dat is voor mij nu het voordeel van een ouderwetse grote bak. Hier kan ie nog een flink tijdje in. Hij ligt er nu zelfs nog in met een dik schapenvel. Hij kan er eventueel ook in zitten, maar met dat gehobbel slaapt hij na 5 minuten hobbelen, dus dat is nog niet nodig.


Als Cas niet meer in de bak past (moet er nog niet aan denken) dan schuift hij door naar de 3wieler, waar we nog een babynest bij hebben, die ook gróót is.

pluisjewoensdag 28 januari 2004 @ 22:53
Hoe zwaar ie is maakt voor mij niet zo gek veel uit: tillen mag ik sowiezo niet
En het halletje willen we hier zo aanpassen dat ie gewoon uitgeklapt kan blijven, dus dat zou ook moeten meevallen.

Ach, eigenlijk denk ik dat al die dure merken wel goed zullen zijn, het is maar net welke je mooier vindt (lees: waar je als hormonale zwangere je zinnen op hebt gezet en dus moet hebben ). Plus dat bij mij zeker meeweegt dat ik al die dingen van mijn zus over kan nemen, scheelt toch aanzienlijk wat euro, wat nooit weg is natuurlijk

phileinewoensdag 28 januari 2004 @ 23:35
Buiten het feit dat we het geld niet hebben, vertik ik het gewoon om zoveel neer te leggen voor een kinderwagen.
Ik heb een paar maanden terug via marktplaats.nl een (nieuwe) driewieler gekocht voor 50 euro. "babyroll" heet het merk, maar het is volgens mij een kloon of afgekeurde partij van happybaby of quinny of iets dergelijks, ik zie af en toe dezelfde rijden. Ik ben er dolgelukkig mee. Hij is heel licht en wendbaar, Isa kan erin zitten en liggen, ik kan er zonder problemen mee de roltrap op en af en ik kan er ontzettend veel spullen in vervoeren (dat is een klacht die ik nog wel eens hoor over de bugaboo, dat er zo weinig ruimte is). Hij past in de achterbak van de Saxo (mijn date-autootje). Ik heb van mijn zus een voetenzak gevoerd met schapenvacht gekregen en die past er perfect bij. Alle stangen en dingen zijn verstelbaar en regelbaar. Ik kan het alleen niet zo afstellen dat Isa mij aankijkt, maar daar kan ik wel mee leven. Ze vindt het toch veel leuker om vooruit te kijken.
Ik zal er binnenkort eens een fotootje van maken. Maar ik zou iedereen aanraden eens rond te kijken naar zo'n soort aanbieding in plaats van honderden euro's te betalen. Ik geloof niet dat er een wagen is waar ik meer content mee zou zijn dan met mijn babyroll van 50 euro.
klein_spookjedonderdag 29 januari 2004 @ 08:01
onder in de bugaboo zit inderdaad heel weinig ruimte maar we hebben nu van die tas haken gekocht en daar hangen we alles aan en dat gaat prima ok je moet er wel aan denken om eerst de boodschappen er af te halen en dan de bak anders klapt hij in. maar dat is weer beter dan dat hij inklapt met kind . Verder vind ik hem inderdaad perfect om mee te winkelen. En Mara ligt er prinses heerlijk in.
Ookal wil ze nu vaak kijken en doe ik de kap naar beneden en zo af en toe haar bakie er op (cosi) vind ze helemaal geweldig eigewijsje.
bixisterdonderdag 29 januari 2004 @ 13:59
phileine, tnx for the tip, ik ga inderdaad eerst de tweedehandssites nog maar es af.
poemojndonderdag 29 januari 2004 @ 21:26
Wij hebben ook de Bugaboo besteld Op Marktplaats was een advertentie waar je 'm met 15% korting kon kopen, dus daar doen wij aan mee. O.a. met dank aan jullie enthousiasme; we hebben ons eerst op internet georiënteerd en toen in de babywinkels de kleur uitgezocht (en proefritjes gemaakt natuurlijk). Die inklapbaarheid is inderdaad een heel groot voordeel; we hebben echt een mini-autootje (nog uit de studententijd) en weten nog niet wanneer we die gaan vervangen.
Meaghanvrijdag 30 januari 2004 @ 12:00
quote:
Op donderdag 29 januari 2004 21:26 schreef poemojn het volgende:
Wij hebben ook de Bugaboo besteld Op Marktplaats was een advertentie waar je 'm met 15% korting kon kopen, dus daar doen wij aan mee. O.a. met dank aan jullie enthousiasme; we hebben ons eerst op internet georiënteerd en toen in de babywinkels de kleur uitgezocht (en proefritjes gemaakt natuurlijk). Die inklapbaarheid is inderdaad een heel groot voordeel; we hebben echt een mini-autootje (nog uit de studententijd) en weten nog niet wanneer we die gaan vervangen.
Leuk joh!!

Wij hebben een rode, maar bij nader inzien vinden we de oranje versie net even iets mooier. Ik heb die kleur dus niet in de winkel bekeken en had dus zo'n heel felle sinaasappeltjeskleur voor ogen, maar het is juist een hele zachte kleur. Je hebt ze nu ook in zandkleur, ook erg mooi.

De service schijnt trouwens zeer goed te zijn. Ik heb er zelf gelukkig nog geen gebruik van hoeven
maken(..zou ook wel érg snel zijn), maar heb van meerdere mensen gehoord dat ze versleten/kapotte onderdelen snel en kosteloos vergoed kregen, van wielen tot aan hele onderstellen aan toe. En zelfs al heb je de wagen 2e hands gekocht, ook dan vervangen ze de versleten onderdelen gratis. Altijd leuk om te weten..

[Dit bericht is gewijzigd door Meaghan op 30-01-2004 12:07]

jessievrijdag 30 januari 2004 @ 12:15
Wij hebben de 1e versie. De 2e schijnt wel beter te zijn. Bij ons gaat de kap bv als je die op het buggygedeelte zet steeds los (die dingen blijven niet meer goed zitten en die elastiekjes laten dan los)
Verder inderdaad weinig ruimte voor spullen mee te nemen onderin. Maar ook dat is bij de 2eversie iets groter als bij de eerste.
Maar verder vind ik hem nog wel steeds fantastisch rijden hoor. Ik kan er in de zeeman mee crossen en dat zegt toch heel wat
Hij rijd gewoon zalig.
rdkrakerwoensdag 4 februari 2004 @ 18:40
Heeft iemand ervaring met de BuggyBob ? Ziet er leuk uit en lijkt me erg functioneel.

(zie www.happybaby.nl)

melonovyvrijdag 6 februari 2004 @ 11:36
Ik heb al een maand lang mijn 3wieler niet meer in gebruik, omdat het frame zo maar door midden was gebroken. Ik wist eigenlijk niet wat ik mee moest, ik heb de wagen overgenomen zonder aankoopbon of iets.
Ik heb mensen om me heen gevraagd of zij het ding konden maken, maar solderen was niet mogelijk, het moest gelast worden en aangezien het een aluminium frame is moest dat weer anders aangepakt worden.
Een vriend van ons kan lassen, maar bij nader inzien geen aluminium... dus ik was nog niet verder.
Ik kreeg de tip om 'm naar de Prenatal te brengen, want daarvandaan konden ze die wagen wel opsturen naar een fabriek waar het gemaakt kon worden. Eigenwijs dat ik ben, moest ik het toch even op mijn eigen manier doen, want via de Prenatal en weet ik wat, leek mij wel aardig duur worden...
Van de week heb ik de wagen maar weg gebracht naar een las en constructiebedrijf en een dag later kon ik 'm weer ophalen, de wagen is eindelijk gemaakt voor de prijs van ¤5,-
Kan ik eindelijk dat lompe ding weer aan de kant zetten en weer lekker wandelen door de bossen met die prettige 3wieler.
Anitravrijdag 6 februari 2004 @ 12:35
zo zie je maar weer dat eigenwijsheid ook beloond word


Maar wij gaan denk ik voor de bugaboo, we moeten de winkels nog in om alles naast elkaar te bekijken. Maar voo mij lijkt het me het makkelijkste de bugaboo, omdat ik niet veel kracht heb. Alhoewel ben wel mijn armspieren aan het trainen want ik loop weer met krukken,maar hij schijnt heel licht te zijn en makkelijk wenbaar en dat is voor mij een pre

Stiekemurdmaandag 3 mei 2004 @ 09:51
Ik haal even dit topic naar boven.
Op moment zijn we aan het oriënteren welke wagen we zullen kopen. Het is een kado van mijn ouders en willen volgende maand gaan kopen. Nu heb ik al een beetje rondgekeken en op sites gekeken naar ervaringen. Er kwamen er 2 sterk naar boven nl. de Koelstra Flexxo en de Bugaboo.
Nu is het zo dat ik een Smart rijd en dus moet de wagen in de Smart passen. Op zijn zij achterin.

De Buggaboo vind ik zelf wel een grappig ding, maar mijn vriend is echt een grote vent en ik vind de wagen zo laag en klein, net een poppenwagen. Zelf ben ik 1.70 lang dus ook niet echt klein.

Iemand ervaring met de Koelstra Flexxo? Makkelijk inklapbaar?
Overigens vonden we de Xadventure Sprinter 4 ook een mooi ding.

Wie o wie kan adviseren. Sowieso ben ik van plan om de auto mee te nemen en dan te gaan passen en meten.
Sugarmaandag 3 mei 2004 @ 10:11
Sorry, Stiekemerd, heb niet echt ervaring met nieuwe wagens... Wij hebben deze:



En deze reiswieg erbij voor het gemak (wel van Koelstra trouwens!)


Ben heel blij met allebei!
moussymaandag 3 mei 2004 @ 10:26
Mooie wagen sugar
Sugarmaandag 3 mei 2004 @ 10:31
Iéts zei me dat jij die wel mooi zou vinden, Mous!
moussymaandag 3 mei 2004 @ 10:51
quote:
Op maandag 3 mei 2004 10:31 schreef Sugar het volgende:
Iéts zei me dat jij die wel mooi zou vinden, Mous!


Zag net je kamertje ook voorbij komen, ook al zo leuk!!

Mijn wagen staat al weer een tijdje werkloos te staan in de woonkamer. Ik kan er geen afscheid van nemen en twijfel nog steeds of ik hem bewaar of op zolder zet.
ezzimaandag 3 mei 2004 @ 11:28
quote:
Op maandag 3 mei 2004 09:51 schreef Stiekemurd het volgende:


De Buggaboo vind ik zelf wel een grappig ding, maar mijn vriend is echt een grote vent en ik vind de wagen zo laag en klein, net een poppenwagen. Zelf ben ik 1.70 lang dus ook niet echt klein.
Wij hebben ook een Bugaboo. Je kunt 'm ook kopen met een langere duwstang, dat hebben wij gedaan omdat we ook allebei lang zijn, en hij rijdt echt super! Ik kan 'm iedereen aanraden. Enig nadeel is dat de ruimte onderin heel weinig is, maar ik denk als het zit ding erop zit, dat je dan wel meer ruimte hebt voor boodschappen.
Oja, je betaalt wel extra voor zo'n langere duwstang. Ik weet niet meer hoeveel, mijn ouders hebben het ons ook kado gedaan.
pigletwoensdag 5 mei 2004 @ 12:47
Ha die Stiekemurd, ook al druk bezig met het uitzoeken van een kinderwagen

Wij hebben na lang wikken en wegen toch echt besloten om de Bugaboo te gaan kopen. Eigenlijk vind ik het veel te duur, maar aan de andere kant is ie lekker klein (en dat ben ik dus ook ), licht (erg belangrijk, want wij wonen boven een winkel en moeten dus altijd een trap op en af) en rijd hij in onze ogen gewoon het lekkerst.

Waarschijnlijk gaan we hem a.s. vrijdag bestellen, maar ik zit nog in dilemma over de volgende punten, graag jullie mening

- Is een adapter voor een maxi-cosi echt handig of gebruik je dat in de praktijk nooit?
- Hoe noodzakelijk is het parasolletje? Kun je niet gewoon net zo goed de kap gebruiken (die namelijk ook op de buggy kan)?
- Ik twijfel nog over de tasklemmen, heeft iemand daar ervaring mee?

Alvast bedankt voor jullie reacties
Stiekemurdwoensdag 5 mei 2004 @ 12:57
Ik ben eergisteren dus ff naar een plaatselijke winkel geweest waar ze de Koelstra en Bugaboo verkopen. De Koelstra vond ik erg tegenvallen kwa uiterlijk. Toch maar de Bugaboo geprobeerd. IK BEN OVERTUIGD!!!!

Hij paste echt super makkelijk in de Smart en had zelfs ruimte over. Ook het gemak hoe je het inklapt! Tevens is de reiswieg ook in te klappen.... Ideaal!!! Ik denk dat het ook de Bugaboo wordt.

Piglet,
Mijn moeder vroeg zich ook al af of die adapter echt nodig is.... Omdat de Bugaboo zo makkelijk in te klappen is, lijkt mij ook de kans klein dat je de maxicosi op de wagen gaat gebruiken. Je hoeft dan niet die adapter te nemen en ook niet een al te duren maxicosi......... Maar goed, daar ben ik dus ook nog niet over uit.
E.T.woensdag 5 mei 2004 @ 13:01
parasolletje absoluut doen!
Als ik nu met de kinderwagen loop met het zonnetje in m'n rug of schuin van de zijkant schijnt ie dus recht in Saskia d'r gezichtje (en dat is natuurlijk niet prettig) omdat de kap alleen van de andere kant bescherming biedt. Met het parasolletje (ik heb gewoon een goedkope bij Prenatal gehaald) hou je dus ten alle tijde de zon uit het gezicht van je kind

En ja, ik vind de adapters voor de maxi-cosi erg handig (nou is dat bij een Quinny wat makkelijker.. diezelfde adapters heb je ook nodig voor de kinderwagenbak). Even snel winkelen en niet de hele wagenbak mee hoeven sjouwen (en dan in de auto zit je kind in de maxi-cosi, bij de winkels; kind overleggen, klaar met shoppen: kind weer terug in de maxi-cosi). En als ik de auto van m'n schoonouders wel eens pak, daar past 't onderstel van de wagen makkelijk in, maar de kinderwagenbak erbij proppen wordt wat lastiger.. Dan gewoon lekker de maxi-cosi erop

(en Saskia vindt 't hartstikke interessant.. die ziet vanuit de maxi-cosi natuurlijk veel meer dan vanuit de kinderwagen )
pigletwoensdag 5 mei 2004 @ 13:25
Dank voor je reactie ET!

Het probleem van het parasolletje schijnt dat je per se die van de bugaboo moet kopen omdat de stang niet rond is en er dus geen goedkope op past. En die van bugaboo zelf kost dus bijna 35 euro
Maar goed, het wordt toch al duur alles bij elkaar dus dat zou er dan ook nog wel bij kunnen

En je verhaal over de adapter klinkt logisch en handig. Misschien toch ook maar doen (en weer 39,95 in de kassa van de bugaboo-mensen ).

Stiekemurd, ik wilde sowieso al een Maxi-Cosi Cabrio. Ik ken echt alleen maar goeie verhalen over die dingen
Leuk dat jij ook kiest voor de bugaboo (ik las trouwens net ergens op internet dat iemand het probleem van deze wagen vond dat je hem overal ziet ). Weet jij al welke kleur je neemt?
Ik ben er nog niet 100% over uit.
Stiekemurdwoensdag 5 mei 2004 @ 13:29
Ik denk de zandkleurige. Een felle kleur durf ik niet, want ik heb zelf rossig haar en dan vloekt straks mijn kind bij de wagen Nu vond ik die denim ook wel stoer, maar misschien over paar jaar niet meer leuk. Dat je de wagen misschien overal ziet maakt me niet zo veel uit, ik neem een wagen omdat ie lekker praktisch is.

Weet trouwens ook nog niet of ik de duwstang laat verlengen dan. Maar goed ik bestel denk ik pas van de zomer.

Welke kleur wil jij?
Stiekemurdwoensdag 5 mei 2004 @ 13:31
ow je weet het nog niet hehehe
LadySwoensdag 5 mei 2004 @ 13:32
quote:
Op woensdag 5 mei 2004 12:57 schreef Stiekemurd het volgende:

Ook het gemak hoe je het inklapt!
Daar weet Peter alles van. We waren bij een winkel aan het kijken bij de kinderwagens (we hadden er al eentje, maar wareng ewoon aan het snuffelen). Peter zit bij zo een Bugaboo te kijken volgens mij was het een bugaboo hij zit ergens aan en die hele wagen zakt in elkaar
Gaat erg makkelijk dus

Wij hebben trouwens een combi kinderwagen van Chicco. ook omdat we het geld niet hadden voor een bugaboo en dat soort wagens. (en ik vind ze ook niet zo mooi, maar das persoonlijk natuurlijk)
Onze wagen is uit de collectie van 2003 en kostte maar liefst 275 euro. Alles zit erop, eraan en erbij
ik ben er nog steeds blij mee
Karinwoensdag 5 mei 2004 @ 13:33
Ik heb de maxi cosi maar 1 x op de kinderwagen gehad. Als we wat langer weggingen wilde ik toch dat Bram in de kinderwagenbak lag, die maxi cosi mogen ze natuurlijk maar maximaal 2 uur per dag in. Maar de kinderwagen + bak gingen ook erg makkelijk in onze auto dus dat was het probleem ook niet. Plus dat het net zoveel werk was om de bak of de maxi cosi op de kinderwagen te zetten, alleen moet je dan even je kind verplaatsen.

Een parasolletje is inderdaad onmisbaar wat ET ook zegt.
pigletwoensdag 5 mei 2004 @ 13:35
quote:
Op woensdag 5 mei 2004 13:29 schreef Stiekemurd het volgende:
Ik denk de zandkleurige. Een felle kleur durf ik niet, want ik heb zelf rossig haar en dan vloekt straks mijn kind bij de wagen Nu vond ik die denim ook wel stoer, maar misschien over paar jaar niet meer leuk. Dat je de wagen misschien overal ziet maakt me niet zo veel uit, ik neem een wagen omdat ie lekker praktisch is.

Weet trouwens ook nog niet of ik de duwstang laat verlengen dan. Maar goed ik bestel denk ik pas van de zomer.
Met rossig haar kun je toch juist mooi de oranje kopen

Wij vonden de zandkleurige ook mooi, maar daar schijn je weer geen bijpassende voetenzak bij te hebben (en die wil ik wel heel graag hebben).
Nu denken we aan aubergine, maar ik weet nog niet zo goed of ik dat niet te meisjesachtig vind (we weten nog niet wat het wordt...)

Het maakt mij trouwens ook absoluut niet uit dat je hem overal ziet, geeft juist aan dat hij goed is toch? Alleen hopen dat je niet op een gegeven moment de verkeerde meeneemt als er meerdere ergens geparkeerd staan
Stiekemurdwoensdag 5 mei 2004 @ 13:40
Neem jij nog die tas erbij? Die vond ik ook wel duur trouwens..... 90 eurie.
Mijn ouders betalen de wagen, dus dan kom ik nog goedkoop weg als ik de accesoires zelf koop.
Heb ik die voetenzak nodig? Ik ga dan in mei over op de wandelgedeelte....
pigletwoensdag 5 mei 2004 @ 13:45
quote:
Op woensdag 5 mei 2004 13:33 schreef Karin het volgende:
Ik heb de maxi cosi maar 1 x op de kinderwagen gehad. Als we wat langer weggingen wilde ik toch dat Bram in de kinderwagenbak lag, die maxi cosi mogen ze natuurlijk maar maximaal 2 uur per dag in. Maar de kinderwagen + bak gingen ook erg makkelijk in onze auto dus dat was het probleem ook niet. Plus dat het net zoveel werk was om de bak of de maxi cosi op de kinderwagen te zetten, alleen moet je dan even je kind verplaatsen.

Een parasolletje is inderdaad onmisbaar wat ET ook zegt.
Ook bedankt voor je reactie Karin
Tja, nu ga ik toch weer twijfelen over die adapterset. We wonen namelijk tegenover de supermarkt dus voor korte boodschappen kan ik het kindje ws ook in een draagzak meenemen. En langere stukken mogen natuurlijk weer niet in de maxi cosi...

Nou ik ga nog wel even met hubbie hier over dubben. Desnoods bestellen we die set als het kindje er eenmaal is en blijkt dat we toch wel vaak korte stukjes gaan wandelen/winkelen en dat het onhandig is om die bak dan mee te slepen.
We moeten ook nog een 2e hands autootje kopen voor mij, maar dat komt pas eind van het jaar waarschijnlijk. Wie weet past de bak daar absoluut niet bij in en wordt die adapterset dan ook onmisbaar...

Parasol dus wel, ok die komt op het definitieve lijstje
dutchiewoensdag 5 mei 2004 @ 13:48
Hoor ik nou niemand over de Mutsy praten, ben ik de enige?
Ik heb 'm een paar weekjes terug tegelijk met de kinderkamer geleverd gekregen. Heb 'm vorige week maar eens in elkaar gezet. Geweldig wendbaar ding.


Even geleend van een Tjechische site.
Het is ook precies die kleur.
Karinwoensdag 5 mei 2004 @ 13:50
Ik zou de voetenzak zeker nemen! Voordat je kind goed genoeg kan lopen zodat hij zelf kan lopen tijdens boodschappen doen enzo is je kind ongeveer een jaar of 2 (gok ik, nog niet echt ervaring mee). En van stilzitten in een kinderwagen krijgen ze het best koud.
Hoe lang kan een kind eigenlijk in de bak van de bugaboo? Bram heeft maar zo'n 4 maanden in de bak van de Quinny gelegen.

Piglet als jij van plan bent een heel klein autootje te kopen is die adapterzet zeker makkelijk hoor! Als je even weggaat met de auto. Daarmee heb ik die van mij dus gebruikt, dat ik een keertje naar mijn werk ging. Net even te ver om de maxi cosi te tillen vanaf de parkeerplaats, gewoon even koffie drinken dus niet te lang weg.
pigletwoensdag 5 mei 2004 @ 13:50
quote:
Op woensdag 5 mei 2004 13:40 schreef Stiekemurd het volgende:
Neem jij nog die tas erbij? Die vond ik ook wel duur trouwens..... 90 eurie.
Mijn ouders betalen de wagen, dus dan kom ik nog goedkoop weg als ik de accesoires zelf koop.
Heb ik die voetenzak nodig? Ik ga dan in mei over op de wandelgedeelte....
Nee die tas vind ik echt te duur. Je kunt hele leuke verzorgingstassen kopen voor heel veel minder. En dan neem ik het wel voor lief dat ie niet bij/op m'n kinderwagen past.

Fijn dat je ouders meehelpen Ik heb een hele lieve tante die waarschijnlijk een bijdrage zal leveren, maar het gros komt van onszelf denk ik...

Geen idee of je die voetenzak dan nog nodig hebt. Als het weer zoals gisteren is, is het misschien wel lekker. Maar wat extra warme kleren lijken me dan ook genoeg.
Misschien dat de ervaringsdeskundigen hier het weten
Sjeenwoensdag 5 mei 2004 @ 13:57
Ik mag mijn bugaboo morgen gaan ophalen!!! Wij hebben gekozen voor de aubergine-kleurige. Ik heb alvast de voetenzak erbij besteld en ook het parasolletje (wilde vriendjelief heeeeeeeel graag). De adapters voor de maxicosi heb ik (nog) niet meebesteld. Lijkt me niet echt geweldig handig, moet je eerst nog met die adapters klooien voordat je de maxicosi erop kunt zetten. Maar dat is mijn gevoel.

Ik vind het trouwens erg fijn om te horen dat hij zo gemakkelijk is met inklappen en dat hij zelf gemakkelijk in de smart past. Wij hebben een Clio, dus daar zal het ook wel mee lukken denk ik

Groetjes
Sjeen
Stiekemurdwoensdag 5 mei 2004 @ 14:00
quote:
Op woensdag 5 mei 2004 13:45 schreef piglet het volgende:

[..]

We moeten ook nog een 2e hands autootje kopen voor mij, maar dat komt pas eind van het jaar waarschijnlijk. Wie weet past de bak daar absoluut niet bij in en wordt die adapterset dan ook onmisbaar...
De reiswieg is heel makkelijk plat te maken. Aan de voorkant kan je er een ijzeren pin/plaat uit halen en kan ie zo plat als een dubbeltje worden. Mede daarom wordt het voor mij de Bugaboo. Een bak die niet inklapbaar kan, kan absoluut niet achterin de smart.
Jessicaawoensdag 5 mei 2004 @ 14:05
Wij hebben de bugaboo ook. Nu maakt Janneke er na Bo heerlijk gebruik van. De voetenzak hebben we niet gekocht. Belachelijk duur voor zo'n ding. We hebben gewoon een universele erbij gekocht toen het nodig was. Bo werd in de winter geboren en lag toen dus in de bak. De winter erop had ze hem dus pas nodig. Maar een universele scheel in prijs heel veel!!!!
De adapters hebben wij er dus weer wel bij. Superhandig. Die dingen zitten gewoon standaard dan aan je maxicosie. Dus als ze er eenmaal opgezet zijn (en das supersimpel) dan hoeven ze er niet meer af. Wij hebben het op die manier heel vaak gebruikt. Als we bv boofschappen gingen doen. Als je baby bv in slaap viel in de auto hoef je haar niet wakker te maken maar klik je haar zo op t onderstel.
miss_dynastiewoensdag 5 mei 2004 @ 15:06
Misschien een stomme vraag, maar hebben de mensen die een hele dure kinderwagen hebben (de bugaboo is geloof ik 700 euro) een goedkopere buggy erbij voor als je naar een pretpark gaat of naar de kinderboerderij of ergens anders waar je hem even onbeheerd achter moet laten? Of hebben jullie een ketting voor de dure kinderwagen? Gewoon nieuwsgierig hoor
Rottdogwoensdag 5 mei 2004 @ 15:08
Heeft een Quinny Fashion zwart met grijs/zilver 4-wieler met adapterset voor de maxi-cosi die wij dus gaan gebruiken als kinderwagenbak. De maxi-cosi kan nl helemaal plat en ze mogen daar dus in blijven liggen zonder beschadigingen enzo. Al met al vind ik het dus in ons geval niet nodig om een kinderwagenbak te kopen aangezien ze daar dus ook niet lang in liggen.

ps: vindt het allemaal wel erg veel ophef over de maxi-cosi en waarom heel simpel het kindje ligt toch ook 9 mnd gevouwen zou het dan zo'n verschil uitmaken als ze dan wat langer in een maxi-cosi liggen.
pluisjewoensdag 5 mei 2004 @ 15:24
Ik heb (nou ja, die komt volgende week tegelijk met het kamertje ) ook een Quinny, een driewieler. Het is de 2004 editie, en die hebben weer als nieuwigheid dat je geen adapter nodig hebt voor de Maxi Cosi, die kun je er zo opklikken (er zitten standaard al een soort klemmen op).

De voetenzak heb ik er niet bij, mijn zus heeft een Quinny van een paar jaar oud, en ik kan haar voetenzak gebruiken. Niet dezelfde kleur, ook misschien iets groter dan de nieuwe uitvoering, maar op een of andere manier krijgen we die wel bevestigd hoop ik.
Onze Humpie zal juist in de herfst/winter de overstap maken van kinderwagenbak naar buggy, dus ik denk hem wel nodig te hebben.

Overigens ben ik erg blij dat mijn schoonouders hem betalen...wat een dure dingen zijn die kinderwagens zeg

miss d, daar heb ik ook wel eens aan zitten denken. Nou zullen we het eerste jaar niet snel naar dergelijke dingen gaan (Humpie heeft er zo weinig aan), maar misschien kopen we er als ie groter is inderdaad misschien wel zo'n goedkope, makkelijk inklapbare, lichte bij, voor zulk soort gelegenheden. Of voor als ie een weekendje naar opa en oma gaat ofzo, en we geen zin hebben die grote wagen mee te verhuizen
E.T.woensdag 5 mei 2004 @ 16:35
quote:
Op woensdag 5 mei 2004 15:08 schreef Rottdog het volgende:

ps: vindt het allemaal wel erg veel ophef over de maxi-cosi en waarom heel simpel het kindje ligt toch ook 9 mnd gevouwen zou het dan zo'n verschil uitmaken als ze dan wat langer in een maxi-cosi liggen.
In je buik heeft 't kindje geen last van zwaartekracht en staat er dus geen druk op het ruggetje, het zweeft in het vruchtwater. In de maxicosi heb je wel last van de zwaartekracht en komt er dus wel (verkeerde) druk op het ruggetje. Vandaar het verschil.

Maar jij hebt een maxi-cosi die helemaal plat kan? Wist niet eens dat die bestonden
E.T.woensdag 5 mei 2004 @ 16:41
Ok, mijn Quinny was dan wel 'maar' 350 euro (nog steeds een hoop geld natuurlijk) maar ik koop er evengoed een buggy bij. Voornamelijk voor mee op de fiets voor straks.

En in pretparken.. sja.. Als je daar heengaat is er vast altijd wel iemand die bij de wagen blijft. (ik kan me geen situatie indenken dat je als beide ouders en kind samen in een attractie oid gaat zodat de wagen onbeheerd achter moet blijven.. als ouders samen in de Phyton doe je niet aangezien je je kind ook niet alleen laat.. en iets samen met kind.. dan blijft een ouder wachten (het zijn meestal 2persoons zitjes dus een ouder met kind) en in sprookjesbos, dierentuin enzo heb je ook de hele tijd je kind met wagen bj de hand..
BubbleBabewoensdag 5 mei 2004 @ 16:48
Ik heb een dombolii, in de winkel waar ik hem kocht was niet zo heel erg veel keus, en ik was ook een klein beetje budget gebonden.
Maar ik ben heeeeel erg blij met mijn mooie karretje, en hij is ook nog super stoer, met reflectors aan de zijkant!

Met bak


zonder bak in de stoere uitvoering


in opgevouwen toestand


Hij lijkt wat saai zo... maar met de dekentjes en de wagenspanner (van de hema ) is hij echt heel erg mooi.
Ik heb er ook een adapterset voor de maxi cosi bij, en de zilveren maxi cosi-crown. En dat staat allemaal hartstikke schattig!
Ik wil wel een foto plaatsen, maar ik heb geen webspace om hem up te loaden...
Anitrawoensdag 5 mei 2004 @ 17:12
Hier hebben we dus ook de bugaboo en zoals E.T. al zei, er is altijd wel iemand bij die wagen. En in de dierentuin vorige week heb ik er een helebole gezien, ook die er onbeheerd stonden.

Wij nemen er geen andere buggy bij en voetenzak kopen we ook appart.
pigletwoensdag 5 mei 2004 @ 17:19
quote:
Op woensdag 5 mei 2004 14:05 schreef Jessicaa het volgende:
Wij hebben de bugaboo ook. Nu maakt Janneke er na Bo heerlijk gebruik van. De voetenzak hebben we niet gekocht. Belachelijk duur voor zo'n ding. We hebben gewoon een universele erbij gekocht toen het nodig was. Bo werd in de winter geboren en lag toen dus in de bak. De winter erop had ze hem dus pas nodig. Maar een universele scheel in prijs heel veel!!!!
Hoi Jessicaa, ja die voetenzak is inderdaad ook loeiduur. Maar passen van die universele zakken er wel makkelijk op? Kun je die nog ergens aan bevestigen of zit het los?
Je merkt ik heb er echt helemaal GEEN verstand van
dutchiewoensdag 5 mei 2004 @ 19:39
Jeetje wat zijn er veel mensen met een Bugaboo!
Wij vonden 'm echt veuls te duur.
Ben erg content met de Mutsy Trans4mer.
pluisjewoensdag 5 mei 2004 @ 19:42
Ik ben ook erg blij dat mijn schoonouders de kinderwagen financierden, want die Quinny met alles erop en eraan was ook belachelijk duur.
Jessicaawoensdag 5 mei 2004 @ 20:01
Piglet. Ik heb een pooh zak en die heb ik wel een beetje met een elastiek moeten flansen zodat hij neit verschuift. En dan heb ik nog een supergoedkoop ding 2dehands gekocht en daar heb ik gaatjes in gemaakt voor de gordeltjes over de schouder (zaten daar alleen gaten voor de heupjes in) En die is perfekt zo. Ik ben niet zo'n naaister, maar op de gemaakte gaatjes ligt ze toch dus geen kip die t ziet. En het ding heeft Bo al overleeft en Janneke ligt er ook heerlijk in. En wie weet wie er hiervoor allemaal ingelegen hebben Maar tegen die tijd kan je altijd in de winkel kijken en een universele passen om je wagen. Nooit gelijk kopen hoor gewoon passen die dingen.
poemojnwoensdag 5 mei 2004 @ 20:08
Ik las ergens dat je ipv de tassenklemmen ook bij een doe-het-zelf zaak tyreps kunt kopen, en daarmee zo'n boodschappennetje aan de Bugaboo bevestigen. Dan heb je meer opbergruimte dan alleen het mandje onderop.
Lewis.de.boxerwoensdag 5 mei 2004 @ 22:38
quote:
Op woensdag 5 mei 2004 13:48 schreef dutchie het volgende:
Hoor ik nou niemand over de Mutsy praten, ben ik de enige?
Ik heb 'm een paar weekjes terug tegelijk met de kinderkamer geleverd gekregen. Heb 'm vorige week maar eens in elkaar gezet. Geweldig wendbaar ding.
[afbeelding]
[afbeelding]
Even geleend van een Tjechische site.
Het is ook precies die kleur.
Ja ik ben persoonlijk ook weg van de mutsy. Geweldig met dat swenkwiel aan de voorkant. En ook niet zo heel erg zwaar. Quinny is volgens mij zwaarder.
Belanawoensdag 5 mei 2004 @ 22:59
Heel eerlijk....ik heb een quinny dus en ik vind hem erg zwaar en lomp...magoe, we doen het er maar mee...
pigletdonderdag 6 mei 2004 @ 09:43
Jessicaa , bedankt voor de uitleg en de tip! We gaan morgen op pad, dus ik heb nog tot dan om een besluit te nemen over alle accessoires

Poemojn, dat van die tyreps klinkt eigenlijk ook wel heel logisch Toevallig zag ik gisteren nog een advertentie op marktplaats.nl met een foto van de tasklemmen en hubbie vond het er al helemaal niet stevig uitzien. Zijn conclusie: zonde van de 9,95 dus die nemen we niet. Ik denk inderdaad dat we die dus niet meebestellen.

dutchie, ik geef je gelijk hoor, vind de bugaboo eigenlijk ook veel te duur. Maar het lijkt me wel de beste wagen voor ons. De mutsy (die naam ) vind ik wat groot en te stoer (dat past helemaal niet bij mij).

Sjeen, waarschijnlijk wordt het ook de aubergine voor ons. M'n man vind beige en aubergine (de andere kleuren zijn om diverse redenen afgekeurd )allebei mooi, dus ik mag kiezen
Gelukkig hoef ik pas morgen de uiteindelijke beslissing te nemen

Bubblebabe, die wagen van jou is mooi . Kun je heel stoer mee rondcrossen

Belana, wat balen . Ik dat vaker gehoord over de Quinny, maar het is natuurlijk wel heel persoonlijk hoor!

Dames, verder allemaal heel hartelijk bedankt voor de tips en reacties! Wat moet ik toch zonder OUD? Volgens mij zou ik alle onzinnige accessoires bestellen en alle handige dingen laten zitten
Dikke voor jullie allemaal!
E.T.donderdag 6 mei 2004 @ 09:56
quote:
Op woensdag 5 mei 2004 22:59 schreef Belana het volgende:
Heel eerlijk....ik heb een quinny dus en ik vind hem erg zwaar en lomp...magoe, we doen het er maar mee...
Dat is dus niet mijn ervaring.
het gewicht, ok hij is niet superlicht, maar ik kan 'm makkelijk in en uit de auto krijgen.. en lomp? neuh.. de voorwielen sturen mee (en hoe zwaarder beladen, des te beter ie stuurt) en hij is volgens mij net zo groot als elke andere kinderwagen op vier luchtbanden.

Ik vind 't nog steeds een heerlijk ding
Belanadonderdag 6 mei 2004 @ 09:57
ja, nou is het ook zo dat het rechtervoorwiel bij ons scheef staat en daardoor ben je constant aan het bijsturen, heel irri.
E.T.donderdag 6 mei 2004 @ 10:02
quote:
Op donderdag 6 mei 2004 09:57 schreef Belana het volgende:
ja, nou is het ook zo dat het rechtervoorwiel bij ons scheef staat en daardoor ben je constant aan het bijsturen, heel irri.
ik zou ff mailen of bellen met quinny om te kijken of dat gerepareerd kan worden ofzo.. Want de hele tijd bijsturen is inderdaad behoorlijk irri lijkt me
Belanadonderdag 6 mei 2004 @ 10:05
ja, dat moet ik ook doen. De babyplus hier wil hem ook wel maken, we komen er gewoon niet aan toe. Dus ik loop misschien wel een beetje onnodig te klagen...sorry...
dutchiedonderdag 6 mei 2004 @ 10:11
quote:
Op donderdag 6 mei 2004 09:43 schreef piglet het volgende:
dutchie, ik geef je gelijk hoor, vind de bugaboo eigenlijk ook veel te duur. Maar het lijkt me wel de beste wagen voor ons. De mutsy (die naam ) vind ik wat groot en te stoer (dat past helemaal niet bij mij).
Het bedrijf zelf heet volgens mij Mutsaerts, maar de wagen worden onder de naam Mutsy uitgebracht. Vond het wel een toepasselijk naam voor deze toekomstige gebruiker.
pigletdonderdag 6 mei 2004 @ 10:49
quote:
Op donderdag 6 mei 2004 10:11 schreef dutchie het volgende:
Het bedrijf zelf heet volgens mij Mutsaerts, maar de wagen worden onder de naam Mutsy uitgebracht. Vond het wel een toepasselijk naam voor deze toekomstige gebruiker.
Toepasselijk omdat het een meisje wordt?
Anitradonderdag 6 mei 2004 @ 10:59
de reden waarom wij voor de bugaboo zijn gegaan is inderdaad dat hij licht is en makkelijk inklapbaar. Ook is het voor mij makkelijk dat de wagenbak laag zit en ik dus vanaf de bank of stoel de kleine er in kan leggen waardoor ik geen rare bewegingen hoef te maken. De kleur is bij ons oranje geworden en hebben er niks bij besteld. Ik heb zelf een donker blauwe verzorgingstas gekocht voor 6,95 geloof ik bij de trekpleister en aangezien de binnenkant van die bugaboo donkerblauw is past die er perfect bij. Wij kunnen hemtrouwens ook al ophalen, maar kunnen hem nog niet kwijt, alhoewel ik er nu wel heel veel zin in krijg om hem te halen
BEdonderdag 6 mei 2004 @ 11:17
Vrienden van mij hebben dus de Bugaboo en die hebben zo'n simpel boodschappen netje idd er ook met Tie-wraps (jaja ) er aan vast gemaakt, wat nou dure systemen
Maar idd zit je qua parasolletje wel aan de dure versie vast omdat een standaard ding niet op die buizen past.
moussydonderdag 6 mei 2004 @ 12:04
Ik had altijd ruzie met die parasnolletjes Je blijft die dingen altijd verbuigen als je veel bochtenwerk op je pad hebt.
Jessicaadonderdag 6 mei 2004 @ 12:55
Bij de buggaboo heb je de parasol echt niet nodig. doordat je de bak ook andersom kan zetten op de wagen. Ik deed dan bv de heenweg de ene kant terugweg de andere kant. Zo lagen de meiden bijna nooit in de zon. En met de kap kon je dan de rest bijstellen. Met parasolletjes heb ik ook teveel mensen zien klooien om er 1 aan te schaffen.
Sjeendonderdag 6 mei 2004 @ 13:15
Tsja, dat was ook mijn gedachte, maar vriendjelief wilde 'm zooooooooooo graag hebben
ezzidonderdag 6 mei 2004 @ 15:56
ik vind die adapters voor de maxi cosi (bugaboo) wel handig, heb ik ook al gebruikt. Die kregen we bij de aankoop gratis erbij. Een parasol hebben we niet, ik twijfel nog of ik m zal kopen, ik heb m eigenlijk nog niet gemist.
Ik denk dat je bij de aankoop wel kunt proberen een goede korting te krijgen omdat je al die extra's koopt of in ieder geval iets gratis erbij krijgt. De wagen is al duur genoeg, al is het het wel waard. Ik ben er echt heel tevreden over.
Stiekemurddonderdag 6 mei 2004 @ 16:04
Is de Bugaboo overal dezelfde prijs trouwens? Ik zag op een aantal sites EUR 679,- voor complete wagen staan.
Lewis.de.boxerdonderdag 6 mei 2004 @ 18:15
Wat ik vervelend vindt van mijn 3 wieler is dat ie geen zwenkwiel heeft aan de voorkant. Dus je loopt constant bij te sturen, voorkant omhoog en opzij.

Maar ja mamas en papas kun je in NL niet krijgen.
Die bugaboo vindt ik er persoonlijk niet uitzien, maar lijkt me wel makkelijk voor als je in de stad rondloopt en ook lekker licht trouwens.
BEdonderdag 6 mei 2004 @ 18:18
Ik vond de Bugaboo heel erg hobbelen op de stoeptegels. Hij is wel heel licht, maar zit ook weinig vering in.
Maar hij kan idd wel heel klein en dat is ook wel weer een voordeel.
pluisjedonderdag 6 mei 2004 @ 18:21
Ik wilde bewust de Quinny driewieler met zwenkwiel, mijn zus heeft een vierwieler, en als ik daar mee liep, vond ik het knap zwaar om dat ding steeds op te tillen om een bocht om te gaan

Als het goed is komt ie maandag binnen...kan ik in de tuin een beetje oefenen
moussydonderdag 6 mei 2004 @ 18:38
quote:
Op donderdag 6 mei 2004 18:15 schreef Lewis.de.boxer het volgende:
Wat ik vervelend vindt van mijn 3 wieler is dat ie geen zwenkwiel heeft aan de voorkant. Dus je loopt constant bij te sturen, voorkant omhoog en opzij.
Er zijn wel losse zwenkwielen te koop hoor.
poemojndonderdag 6 mei 2004 @ 18:40
De bugaboo is overal even duur, maar je kunt soms onderhandelen over de accessoires, of proberen korting te krijgen (daarmee beginnen en dan krijg je waarschijnlijk de voetenzak oid gratis).
Verder zijn er wel eens mensen die via Marktplaats een met een grote groep bij een winkel de Bugaboo bestellen, en dan 15% korting weten te krijgen.
Lewis.de.boxerdonderdag 6 mei 2004 @ 18:42
quote:
Op donderdag 6 mei 2004 18:38 schreef moussy het volgende:

[..]

Er zijn wel losse zwenkwielen te koop hoor.
Ik betwijfel of ik dat kan krijgen voor die van mij Mous, het is zo'n wiel wat je erin schuift aan de voorkant. Net zoals bij een mountainbike zeg maar.

Ik zal eens informeren je weet maar nooit.
phileinedonderdag 6 mei 2004 @ 20:51
Mag ik weer eens met mijn pleidooi voor goedkopere kinderwagens? Ik heb naar volle tevredenheid de Hauck babyroll, kost nieuw op marktplaats 100 euro (ik heb er 50 voor betaald, maar dat was vorig jaar zonder doos):



Het is echt een geweldige wagen. Licht, rijdt prettig, traploos verstelbaar, en er kan waanzinnig veel in het bagagerek, meer dan ik ooit bij andere wagens heb gezien. Zelfs als ik kon kiezen uit allerlei dure wagens, zou ik denk ik geen andere willen dan deze. Het hoeft echt niet zo duur te zijn.
moussydonderdag 6 mei 2004 @ 20:55
quote:
Op donderdag 6 mei 2004 18:42 schreef Lewis.de.boxer het volgende:

[..]

Ik betwijfel of ik dat kan krijgen voor die van mij Mous, het is zo'n wiel wat je erin schuift aan de voorkant. Net zoals bij een mountainbike zeg maar.

Ik zal eens informeren je weet maar nooit.
Ik weet niet of ze het merk Trend for kids daar kenne, maar daar heb ik een zwenkwiel van gekocht en met wat pielen paste die op mijn wagen. Ik heb nml ook zo'n wiel als bij een mountainbike
knorretjedonderdag 6 mei 2004 @ 20:59
quote:
Op woensdag 5 mei 2004 13:25 schreef piglet het volgende:
Dank voor je reactie ET!

Het probleem van het parasolletje schijnt dat je per se die van de bugaboo moet kopen omdat de stang niet rond is en er dus geen goedkope op past. En die van bugaboo zelf kost dus bijna 35 euro
bij ons gaat het standaard goedkope parasolletje ook om een niet ronde buis. kwestie van beetje buigen en hij paste om onze vierkante buis (wij hebben overigens geen bugaboo, dus heb geen idee wat voor vorm buis die dan heeft en of het gaat passen maar dat valt misschien wel te bekijken in de winkel )
Luchtbeldonderdag 6 mei 2004 @ 22:01
Phileine, ik heb zelf al een goede wagen, ook niet te duur, maar wel iets duurder dan die die jij aanraadt. Maar die jij hebt daar kan geen bak op toch of wel ?
phileinedonderdag 6 mei 2004 @ 23:00
Dat weet ik niet zeker, want ik heb hem gekocht toen Isa 5 maanden was, maar ik geloof het niet. In de wagen daarvoor (met supervering) had ik ook geen bak hoor. Helemaal plat en dan een matrasje en een goede zak waren toen echt voldoende.
Luchtbelvrijdag 7 mei 2004 @ 09:37
Oh oke, lijkt me een beetje eng, maar als het gewoon stevig is, is het geen probleem natuurlijk.
klein_spookjevrijdag 7 mei 2004 @ 10:10
Wij hebben de bugaboo ook maar wel via marktplaats gekocht. Alles gewassen en klaar.
De parasol ben ik wel heel blij mee en gebruiken we regelmatig.
Ook de adapters hebben wij gekocht (ook via marktplaats) En bij ons zitten ze standaard onder de maxicosi en met bv de boodschappen laten we haar in haar bakkie zitten.
Als we lang gaan wandelen gaat ze gewoon in de wagenbak.
Verder ben ik heel tevrede over de bugaboo het enige nadeel zijn de haakjes om de tassen aan te hangen die hebben we gekocht en zodra je tas te zwaar is zakt je haakje met gevolg dat je tas constant over je wiel heen sleept.

Verder is het een prima wagen.

groetjes
Catootjezondag 23 mei 2004 @ 20:30
Ik ben heel tevreden over mijn Quinny, maar wat Belana zegt als bezwaren daarvan hoor ik veel: men vindt die van mij ook een beetje naar 1 kant zwenken, en zwaar. Ik vind hem geweldig, mede omdat ik dus door weilanden heenraus en een hond mee op sleeptouw heb. Dan blijft hij toch vrij stabiel. Waarschijnlijk betekent dat wel dat hij dus idd zwaar en lomp is , maar de bak (die bij een vierwiel iets groter is) vind ik heel fijn alhoewel er dus van binnen een soort deuk inzit, waardoor het matrasje en dus ook kind in het midden smal toeloopt. Danielle is nu ongeveer 57 cm groot en begint nu (maar mede door haar leeftijd en vraadigheden passend daarbij) te groot te worden voor de bak. Ik denk dat ze er nog enkele weken in kan...
Dworkzondag 23 mei 2004 @ 22:53
We hebben nu, de babycomfort trophy 6.
die hebben we nu al weer een jaar, en wesley begind er nu echt uit tegroeien. Maar we zijn er ook op uitgekeken. Dus hebben we een andere besteld, een Koelstra. De kleur is rood, leuk kleurtje. Hier past wesley beter in, hebben we uitgetest.

Maar heeft iemand ervaring in die koelstra, en is het wel wat, een beetje laat om het aan jullie te vragen omdat ie er als het goed is over 1,5 week er is..
livelinkzondag 23 mei 2004 @ 22:59
Vrienden van mij hebben de Koelstra en zijn er heel tevreden over. Wel zonde trouwens om nu weer een hele nieuwe kinderwagen te moeten kopen. Die Koelstra's zijn volgens mij ook behoorlijk prijzig.
Dworkzondag 23 mei 2004 @ 23:04
quote:
Op zondag 23 mei 2004 22:59 schreef livelink het volgende:
Vrienden van mij hebben de Koelstra en zijn er heel tevreden over. Wel zonde trouwens om nu weer een hele nieuwe kinderwagen te moeten kopen. Die Koelstra's zijn volgens mij ook behoorlijk prijzig.
Even de link erbij gezocht, http://www.koelstra.nl/Pages/Flexxo/Flexxo1.html
tja wat is zonde, in die babycomfort is ie nu echt uitgegroeid
Luchtbelzondag 23 mei 2004 @ 23:19
Ik heb van m'n vader een wagen gekregen waar ik zelf helemaal gek op ben. De nieuwe maxi taxi speedi met zwenkwiel, hij gaat als een speer. Heb m'n buurmeisje in de bak getest en een dochter van een vriendin van 2,5 in de buggy zitting en ik ben er erg content mee! Hij is ook makkelijk in gebruik. Hij lijkt wel een beetje op die Koelstra. Ik weet alleen niet wat beter is....en wat het verschil in prijs is!
pluisjezondag 23 mei 2004 @ 23:33
Mijn Quinny is gearriveerd, en ik heb al wat proefrondjes door de keuken gereden, en hij lijkt me prettig
Ik kan hem zelfs al in en uitklappen
Jessicaamaandag 24 mei 2004 @ 10:19
O leuk he Pluisje. Ik kan me nog herinneren dat ik met mijn nieuwe lege wagen trots door de kamer reed....zwijmel....
pluisjemaandag 24 mei 2004 @ 10:29
En morgen mag ik weer, want dan komt de gulle gever (schoonmoeder) op bezoek, en die wil hem vast wel even goed bekijken.
En ook als ze het niet wil, zal ze hem verdorie goed bekijken

Het is wel even wennen, zo'n ding in huis. We hebben een vrij klein halletje, daar moet ie echt ingeklapt in het hoekje staan, anders pas ik er zelf niet langs (ok, dat is hopelijk na de bevalling al wat makkelijker zonder grote buik ), en dan zit je ook nog met die reiswieg die je ergens kwijt moet. En dat allemaal voor zo'n klein hummeltje
Dworkmaandag 24 mei 2004 @ 17:01
quote:
Op maandag 24 mei 2004 10:29 schreef pluisje het volgende:
En ook als ze het niet wil, zal ze hem verdorie goed bekijken
U go girl
Dylan Dogmaandag 24 mei 2004 @ 17:06
Hulde aan de Quinny Freestyle!
klein_spookjemaandag 24 mei 2004 @ 17:30
We hebben ook niet zo een groot huis maar wel een gesloten portiek. In principe staat de bugaboo bij man lief in de auto en anders in de gang. Laatst moest hij weg en had de kinderwagen beneden in de hal gezet gaat de bel. Maar stond Mara in bad te doen dus kon niet open doen. 2 uur later weer de bel. Ja de buurvrouw zo een ouwe zeur tang.
Ja de wagen staat beneden die blijft daar toch niet staan he want hij staat wel in de weg hmmmm nee ik ga zo wandelen ja want en ja maar enz enz.

Toen ik binnen was na 20 min luiteren naar haar (heb haar lekker op portiek laten staan en niet binnen gelaten)
Ben ik naar Mara gegaan en heb gezegt meisje als je kan lopen krijg je van mama een loop wagentje met van die lekkere harde plastic wielen en mag je heerlijk door het huis rennen met dat ding.

Vervolgens hebben we een fietskar gekocht en die staat ingeklapt in de hal (boven kunne we hem niet kwijt)
Toen we hem neer zette zei mannetje lief best hard tegen mij als ze nu weer gaat zeuren dan zal ik haar de wind van voren geven (maar dan met andere worden) En je raad het al ze is nog niet geweest ze staat namelijk altijd op de loer als we komen en nu waarschijnlijk ook en hoorde ze man lief
poemojnmaandag 24 mei 2004 @ 20:43
Wij hebben vandaag ook de kinderwagen gekregen (Bugaboo Frog, zandkleurig). Mijn man heeft meteen heel enthousiast alle onderdelen in elkaar geclickt, we hebben de demonstratie-cd-rom bekeken, erg leuk allemaal.. En hij past ook naast ons bed, kan handig zijn als de baby liever in de bak slaapt dan in het ledikantje..

Gisteren hebben we trouwens het gekochte autostoeltje (Easybob Maxi) uitgeprobeerd: netjes in de gordels op de passagiersstoel, een fles kant-en-klare ruitenwisservloeistof erin voor het gewicht, rondrijden en kijken hoe langzaam je een verkeersdrempel moet nemen om te voorkomen dat de vloeistof erg hard heen en weer klotst in de fles.
Anitramaandag 24 mei 2004 @ 21:04
Ik ga morgen babyplanet opbellen dat we zaterdag de bugaboo op gaan halen
Kan niet wachten hehehe, wie zet de klok even een paar dagen vooruit?
ezzidinsdag 25 mei 2004 @ 13:54
goede keus hoor. Ik ben zo blij met mijn bugaboo. ik cross er de hele stad mee door en manoevreer door alle gangetjes in de winkels met 1 vinger. Ideaal! Ik vond het ook zo leuk toen ik 'm kreeg. Op de geboortedag van Ilse hebben m'n broer en vader de wagen in de winkel opgehaald. Dat had te maken met een bijgeloof van m'n moeder. Zij vond het ongeluk brengen als ik de kinderwagen voor de geboorte in huis had. Dat had oma bij haar ook zo gedaan.
Anitradinsdag 25 mei 2004 @ 14:17
Ik weet nog dat bij ons het bij geloof was dat als er dingen te kort waren of niet in huis dat het kind dus later vee te kort zou komen. Zo waggelde ik met 7,5 maand van de ene kant van de stad naar de andere kant met een 2e hands kinderwagen voor Djen, in het donker want andres gingen de mensen kijken terwijl er niemand in lag
D-FENSdinsdag 25 mei 2004 @ 20:13
Ook hier een Bugaboo. Was de enige die in een Corolla met gastank paste. Geweldig hoe je met EEN hand door een drukke winkel kan sturen. Prijs was idd stevig, maar z'n geld zeker waard.
poemojndinsdag 25 mei 2004 @ 22:08
Er is tegenwoordig ook een nep-Bugaboo op de markt: de Torck Bayamo, 489 euro. Wat de kwaliteit is weet ik niet.

Meer info klik hier.