FOK!forum / Lifestyle / Hoe eet je slakken?
sushi-norimaandag 21 juli 2003 @ 19:02
Ik heb slakken (okee escargots) met kruidenboter gekocht omdat ik dat wel eens wilde proeven.

Was niet duur, 2,72 euro voor 12 slakken (110g).
Zien er mooi uit, mooie bruin/witte schelpjes, een slag groter dan hollandse huisjesslakken.

Heb er veel zin in, maar ik weet niet hoe ik ze moet eten.
Weet iemand hoe je het vlees uit die huisjes pulkt/hoort te pulken?

PECRmaandag 21 juli 2003 @ 19:04
met een slakkenvorkje eet smakelijk
ernie09maandag 21 juli 2003 @ 19:04
Je hebt er speciale tangetjes voor om ze vast te houden en dan speciale, smalle vorkjes (2 tanden) om ze eruit te plukken. Heb je dat niet, moet je gewoon ff kloten.

Succes!

teknomistmaandag 21 juli 2003 @ 19:04
Wel goed prikken anders schieten ze terug
veldmuismaandag 21 juli 2003 @ 19:05
kan je ze niet gewoon uit t huisje slurpen
F1908maandag 21 juli 2003 @ 19:06
in een steelpannetje opzetten op laag vur, zo laag mogelijk dus en dan in de kruidenboter bereiden. stokbrood erbij en eten maar.
HeyFreakmaandag 21 juli 2003 @ 19:06
lllllaaaaaaannnnggzaaaammmmmmm

Rewimomaandag 21 juli 2003 @ 19:07
Beetje pielen met een kleine vork, gebaksvorkje of zo, dan krijg je ze er wel uit Enne, eet smakelijk! Slakken zijn heerlijk
Aardwetenschappermaandag 21 juli 2003 @ 19:23
Slakken zijn yummie

Gewoon met een slakkentang, of een beetje poeren met je vork

SadKingBillymaandag 21 juli 2003 @ 19:27
Met de tang van de BBQ en een gebaksvorkje zijn ze makkelijk uit de huisjes te krijgen.

Let er bij het in de oven zetten even op, dat de opening van de schelpen naar boven wijst; anders loopt alle slakkenboter eruit en smaken ze nergens meer naar (slakken smaken heel neutraal van zichzelf, en ondanks wat veel mensen denken zijn ze niet slijmerig of zacht, maar vrij stevig van vlees (na bereiden))

Met de bijbehorende slakkenboter héél smakelijk!
* SadKingBilly gaat deze week ook maar weer eens slakken kopen..
Jarnomaandag 21 juli 2003 @ 19:37
Mjam. Slakken! .

Je hebt er idd special tangetjes voor, en lange puntige vorkjes. Maar met een beetje gedoe en een gebaksvorkje moet het ook wel lukken.

Smakelijk!

pro_jeexmaandag 21 juli 2003 @ 19:40
quote:
Op maandag 21 juli 2003 19:37 schreef Jarno het volgende:
Mjam. Slakken! .

Je hebt er idd special tangetjes voor, en lange puntige vorkjes. Maar met een beetje gedoe en een gebaksvorkje moet het ook wel lukken.

Smakelijk!


Lekker als je daarna je vriendin gaat tongen
Jarnomaandag 21 juli 2003 @ 19:42
quote:
Op maandag 21 juli 2003 19:40 schreef pro_jeex het volgende:

[..]

Lekker als je daarna je vriendin gaat tongen


Want?
pro_jeexmaandag 21 juli 2003 @ 19:46
quote:
Op maandag 21 juli 2003 19:42 schreef Jarno het volgende:

[..]

Want?


k kan me voorstellen dat het heel ranzig is voor diegene die geen slak heeft gehad
Jarnomaandag 21 juli 2003 @ 19:48
quote:
Op maandag 21 juli 2003 19:46 schreef pro_jeex het volgende:

[..]

k kan me voorstellen dat het heel ranzig is voor diegene die geen slak heeft gehad


Oh? Zoals gezegd zijn slakken erg neutraal van smaak, de kruidenboter geeft de meeste smaak eraan. Vele malen minder erg dan het gemiddelde broodje shoarma ofzo hoor.
Whatmaandag 21 juli 2003 @ 19:49
Als je het voor het eerst gaat proberen zou ik niet meteen van dat dure gereedschap aanschaffen.
Stel je voor dat je het niks vindt? Probeer bij iemand (Jarno bijvoorbeeld) eerst een setje te lenen.

Aanschaffen kan altijd nog.

shmoopymaandag 21 juli 2003 @ 19:49
quote:
Op maandag 21 juli 2003 19:46 schreef pro_jeex het volgende:

[..]

k kan me voorstellen dat het heel ranzig is voor diegene die geen slak heeft gehad


Die proeft hoogstens de knoflookboter waar ze lekker in gebakken zijn.

En verder heb ik dit topic even opgeschoond van de onzinreacties.

Je zou ze ook met een heel smal vorkje eruit kunnen trekken btw, als je het juiste 'gereedschap' niet hebt.

Whatmaandag 21 juli 2003 @ 19:53
Als je het nou heel heel heeeel lekker vindt, dan kan je overwegen om de slakken in een blikje te kopen. Die zelf in de marinade leggen en ook de boter zelf maken. Slakkenhuisjes vullen, oven in, klaar!
Als je in Frankrijk bent; even een paar blikjes "mega-slakken" meenemen.
-moi-maandag 21 juli 2003 @ 19:57
vork erin proppen, trekken, snel slak in roomboter gooien, en kauwen maar...en dan vooral snel slikken...dan merk je er bijna niks van....
Yvonnetjemaandag 21 juli 2003 @ 20:11
Iek!
Ging eens uit eten toen er een jongen naast me heel ranzig slakken aan het eten was... Hij was helemaal aan het slurpen, en na het zien van deze 'eetpartij' moet ik er niet aan denken een slak op te eten...

Wel heb ik goed kunnen zien hoe je de slakken eruit 'pulkt' met een speciaal slakkenbestek

Jordy-Bmaandag 21 juli 2003 @ 20:15
quote:
Op maandag 21 juli 2003 19:57 schreef -moi- het volgende:
vork erin proppen, trekken, snel slak in roomboter gooien, en kauwen maar...en dan vooral snel slikken...dan merk je er bijna niks van....
bestel dan gewoon 'n pannenkoek, drol
Dryw.Filtiarnmaandag 21 juli 2003 @ 20:49
Ik heb maar een antwoord op die vraag eiglijk "NIET!"