FOK!forum / Lifestyle / Hoe lang...?
dreumesjezaterdag 19 juli 2003 @ 15:31
Hoe lang kan je gekookte rijst in de koelkast bewaren? Ik heb namelijk eergister rijst gekookt en wil dat vanavond gebruiken om nasi te maken. Iemand enig idee?
ecc-Ozaterdag 19 juli 2003 @ 15:33
Lengte heb ik geen idee van, maar het is waarschijnlijk wel een grote sompige klont rijst zouk nie gebruiken.
dreumesjezaterdag 19 juli 2003 @ 15:38
quote:
Op zaterdag 19 juli 2003 15:33 schreef ecc-O het volgende:
Lengte heb ik geen idee van, maar het is waarschijnlijk wel een grote sompige klont rijst zouk nie gebruiken.
nee dat is het niet. Ik heb het afgedekt met folie, en het is niet uitgedroogd. Het is pandanrijst en het ruikt daar eigenlijk ook nog naar.
Kan ook wel nieuwe rijst maken, maar dat is zo'n onzin als het nog goed is.
emereyzaterdag 19 juli 2003 @ 15:41
quote:
Op zaterdag 19 juli 2003 15:31 schreef dreumesje het volgende:
Hoe lang kan je gekookte rijst in de koelkast bewaren? Ik heb namelijk eergister rijst gekookt en wil dat vanavond gebruiken om nasi te maken. Iemand enig idee?
Volgens mij ongeveer een week... de site waar dat op stond is op het moment down. Dus ik probeer later nog wel eens te kijken.
Dagobertzaterdag 19 juli 2003 @ 15:43
scheutje water erbij, en dan weer opwarmen kan best. Zeker wel als je het eergisteren gemaakt hebt en nu al gebruikt

Paar dagen gaat meestal wel goed. Kan denk ik wel tot een week ofzo, maar nooit geprobeerd eigenlijk.

Owja, scheutje soyasaus erbij maakt het ook beetje lekkerder als het 'oude' rijst is

dreumesjezaterdag 19 juli 2003 @ 17:35
quote:
Op zaterdag 19 juli 2003 15:43 schreef Dagobert het volgende:
scheutje water erbij, en dan weer opwarmen kan best. Zeker wel als je het eergisteren gemaakt hebt en nu al gebruikt

Paar dagen gaat meestal wel goed. Kan denk ik wel tot een week ofzo, maar nooit geprobeerd eigenlijk.

Owja, scheutje soyasaus erbij maakt het ook beetje lekkerder als het 'oude' rijst is


Thanks!
-Mzraki-zaterdag 19 juli 2003 @ 17:42
bij het lezen van de topictitel dacht ik even aan iets anders
Tronicazaterdag 19 juli 2003 @ 17:46
quote:
Op zaterdag 19 juli 2003 17:42 schreef -Mzraki- het volgende:
bij het lezen van de topictitel dacht ik even aan iets anders
Ik dacht meteen aan rijst...

Hoe lang is een chinees

Veelgebezigd grapje.

Chinees -> rijst

thabitzondag 20 juli 2003 @ 10:30
Als het niet vreemd ruikt of smaakt is het nog goed.
#ANONIEMzondag 20 juli 2003 @ 10:32
quote:
Op zaterdag 19 juli 2003 17:42 schreef -Mzraki- het volgende:
bij het lezen van de topictitel dacht ik even aan iets anders
Origineel.
dreumesjezondag 20 juli 2003 @ 10:43
Heb de nasi gegeten en prima hoor niks mee aan de hand, ik leef nog en heb alles binnengehouden. Ben inderdaad nou wel benieuwd hoe lang je de rijst zou kunnen bewaren.
postmanzondag 20 juli 2003 @ 11:00
rijst, bami e.d zijn best gevaarlijke producten qua bederf. je kan het wel bewaren maar moet je het wel de volgende keer opbakken in een pan ipv de magnetron.

(door slecht opgewarmde bami is ook laatst een heel barbeque gezelschap ziek geworden)

dreumesjezondag 20 juli 2003 @ 11:01
quote:
Op zondag 20 juli 2003 11:00 schreef postman het volgende:
rijst, bami e.d zijn best gevaarlijke producten qua bederf. je kan het wel bewaren maar moet je het wel de volgende keer opbakken in een pan ipv de magnetron.

(door slecht opgewarmde bami is ook laatst een heel barbeque gezelschap ziek geworden)


topic beter lezen
ik had rijst, dat heb ik twee dagen bewaard en toen heb ik er nasi van gemaakt...