abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 19 juli 2003 @ 15:31:50 #1
57435 dreumesje
arrête, tu m'énerves!
pi_11877781
Hoe lang kan je gekookte rijst in de koelkast bewaren? Ik heb namelijk eergister rijst gekookt en wil dat vanavond gebruiken om nasi te maken. Iemand enig idee?
pi_11877799
Lengte heb ik geen idee van, maar het is waarschijnlijk wel een grote sompige klont rijst zouk nie gebruiken.
"Een dag niet gefokt, is een dag geleefd"
  zaterdag 19 juli 2003 @ 15:38:43 #3
57435 dreumesje
arrête, tu m'énerves!
pi_11877867
quote:
Op zaterdag 19 juli 2003 15:33 schreef ecc-O het volgende:
Lengte heb ik geen idee van, maar het is waarschijnlijk wel een grote sompige klont rijst zouk nie gebruiken.
nee dat is het niet. Ik heb het afgedekt met folie, en het is niet uitgedroogd. Het is pandanrijst en het ruikt daar eigenlijk ook nog naar.
Kan ook wel nieuwe rijst maken, maar dat is zo'n onzin als het nog goed is.
pi_11877892
quote:
Op zaterdag 19 juli 2003 15:31 schreef dreumesje het volgende:
Hoe lang kan je gekookte rijst in de koelkast bewaren? Ik heb namelijk eergister rijst gekookt en wil dat vanavond gebruiken om nasi te maken. Iemand enig idee?
Volgens mij ongeveer een week... de site waar dat op stond is op het moment down. Dus ik probeer later nog wel eens te kijken.
I always tell the truth, even when I lie!
  zaterdag 19 juli 2003 @ 15:43:13 #5
7010 Dagobert
I'm the Benjamin
pi_11877919
scheutje water erbij, en dan weer opwarmen kan best. Zeker wel als je het eergisteren gemaakt hebt en nu al gebruikt

Paar dagen gaat meestal wel goed. Kan denk ik wel tot een week ofzo, maar nooit geprobeerd eigenlijk.

Owja, scheutje soyasaus erbij maakt het ook beetje lekkerder als het 'oude' rijst is

Civielers uit Twente, wij zijn geniaal
  zaterdag 19 juli 2003 @ 17:35:45 #6
57435 dreumesje
arrête, tu m'énerves!
pi_11879364
quote:
Op zaterdag 19 juli 2003 15:43 schreef Dagobert het volgende:
scheutje water erbij, en dan weer opwarmen kan best. Zeker wel als je het eergisteren gemaakt hebt en nu al gebruikt

Paar dagen gaat meestal wel goed. Kan denk ik wel tot een week ofzo, maar nooit geprobeerd eigenlijk.

Owja, scheutje soyasaus erbij maakt het ook beetje lekkerder als het 'oude' rijst is


Thanks!
pi_11879449
bij het lezen van de topictitel dacht ik even aan iets anders
Sea Shepherd
Virtus omnia vincit
pi_11879490
quote:
Op zaterdag 19 juli 2003 17:42 schreef -Mzraki- het volgende:
bij het lezen van de topictitel dacht ik even aan iets anders
Ik dacht meteen aan rijst...

Hoe lang is een chinees

Veelgebezigd grapje.

Chinees -> rijst

pi_11887995
Als het niet vreemd ruikt of smaakt is het nog goed.
pi_11888000
quote:
Op zaterdag 19 juli 2003 17:42 schreef -Mzraki- het volgende:
bij het lezen van de topictitel dacht ik even aan iets anders
Origineel.
  zondag 20 juli 2003 @ 10:43:21 #11
57435 dreumesje
arrête, tu m'énerves!
pi_11888064
Heb de nasi gegeten en prima hoor niks mee aan de hand, ik leef nog en heb alles binnengehouden. Ben inderdaad nou wel benieuwd hoe lang je de rijst zou kunnen bewaren.
pi_11888181
rijst, bami e.d zijn best gevaarlijke producten qua bederf. je kan het wel bewaren maar moet je het wel de volgende keer opbakken in een pan ipv de magnetron.

(door slecht opgewarmde bami is ook laatst een heel barbeque gezelschap ziek geworden)

teach them how to fish, not catch the damn things for them. -> www.google.nl
  zondag 20 juli 2003 @ 11:01:52 #13
57435 dreumesje
arrête, tu m'énerves!
pi_11888187
quote:
Op zondag 20 juli 2003 11:00 schreef postman het volgende:
rijst, bami e.d zijn best gevaarlijke producten qua bederf. je kan het wel bewaren maar moet je het wel de volgende keer opbakken in een pan ipv de magnetron.

(door slecht opgewarmde bami is ook laatst een heel barbeque gezelschap ziek geworden)


topic beter lezen
ik had rijst, dat heb ik twee dagen bewaard en toen heb ik er nasi van gemaakt...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')