Boomrups | woensdag 16 juli 2003 @ 11:40 |
Gister zo'n zakje ijsbergsla gekocht bij de supermarkt. Gister wat van gesnoept. Ik heb het vannacht in de ijskast laten liggen, maar vanmorgen zag het er niet meer zo uit als gister. Wat te doen? Ik had een keer een vaag verhaal gehoord dat je sla dan niet meer kan eten ofzo? Is dat waar, of is er niks aan het handje? | |
BalderX | woensdag 16 juli 2003 @ 11:40 |
ALs je niet over je nek gaat is het nog best te eten | |
realist_ik | woensdag 16 juli 2003 @ 11:41 |
gewoon eten ... | |
ecc-O | woensdag 16 juli 2003 @ 11:41 |
Als et bruin is zou ik der niet aan gaan... | |
Furious | woensdag 16 juli 2003 @ 11:41 |
Snoepen van Sla, hmm. appart | |
ecc-O | woensdag 16 juli 2003 @ 11:41 |
quote:notice zen nick ![]() | |
Neilza | woensdag 16 juli 2003 @ 11:42 |
quote:Ik wou het net zeggen ![]() | |
Boomrups | woensdag 16 juli 2003 @ 11:42 |
quote:Tis niet helemaal bruin geworden, maar het heeft hier en daar een beetje bruinige stukjes. | |
shmoopy | woensdag 16 juli 2003 @ 11:42 |
Staat er geen houdbaarheidsdatum op? | |
Boomrups | woensdag 16 juli 2003 @ 11:43 |
Even kijken Shmoopy. | |
shmoopy | woensdag 16 juli 2003 @ 11:44 |
We wachten met spanning af. ![]() | |
ecc-O | woensdag 16 juli 2003 @ 11:44 |
quote:Maakt niet echt veel uit denk ik, als je vleeswaren opentrekt zijn ze ook minder lang houdbaar als dat je het verpakt laat...dan halen ze die datum ook niet. | |
juanp | woensdag 16 juli 2003 @ 11:45 |
als de rest er nog wel goed groen uitziet dan zal dat nog wel te eten zijn, het bruine er ff af scheuren, anders ben ik bang dat je beter alles weg kunt gooien. | |
Boomrups | woensdag 16 juli 2003 @ 11:45 |
Stomstomstom...natuurlijk. Op elke verpakking moet een houdbaarheidsdatum staan, en dus ook op deze: "Ten minste houdbaar tot 19-07-03. Bewaren bij een max. temperatuur van 7 graden." Dank voor uw meedenken | |
Debs | woensdag 16 juli 2003 @ 11:45 |
quote:Dat kan ook niet nee ![]() Maar dat is meer bij dingen zoals vlees of spinazie ofzo die mag je dan niet meerdere keren warm maken. Als je het gewoon koel bewaard is er niks aan de hand, want als je logisch nadenkt is er gewoon geen reden te bedenken dat je sla niet meer dan een keer kan eten... | |
Atreidez | woensdag 16 juli 2003 @ 11:46 |
Staat je koelkast niet te hoog ingesteld ![]() ![]() | |
shmoopy | woensdag 16 juli 2003 @ 11:46 |
Yw. ![]() Maar sla met bruine randjes zou ik persoonlijk niet meer eten, al was het maar om het idee. | |
Harmonius | woensdag 16 juli 2003 @ 11:46 |
bij twijfel niet doen, althans dat is wat ik altijd hanteer... hoe dan ook, als het al bruin is zou ik er sowieso niet aan beginnen | |
Boomrups | woensdag 16 juli 2003 @ 11:46 |
Ach ik eet het gewoon op. Als ik morgen ziek ben dan meldt ik dat wel in dit topic, dan weten jullie ook dat je niet met sla moet fucken!! ![]() | |
Nadientje | woensdag 16 juli 2003 @ 11:47 |
kan je heus nog wel eten nar 1 dag open maar sla met bruine randjes ![]() | |
juanp | woensdag 16 juli 2003 @ 11:47 |
ik gooi het zelf ook eigenlijk meteen weg als het maar iets bruin begint te worden, dan denk ik er niet eens over, maar omdat jij er nog over dacht, ik had al een nieuwe zak gehaald ![]() | |
shmoopy | woensdag 16 juli 2003 @ 11:48 |
Oja, tipje: Zorg ervoor dat je dingen die al opengemaakt zijn en nog wil bewaren goed dicht in de koelkast teruglegt. | |
Oosthoek | woensdag 16 juli 2003 @ 11:48 |
quote:Ik heb nog nooit groenten gezien met houdbaarheidsdata ![]() | |
Boomrups | woensdag 16 juli 2003 @ 11:49 |
quote:Ja! Nu herinner ik me ook weer wie dat tegen me zei: mijn moeder! Die zei namelijk dat er zich stoffen vormen ofzo in sla als je het te lang bewaart, dezelfde stoffen die zich ook vormen als je spinazie inderdaad nog een keer opwarmt. | |
ecc-O | woensdag 16 juli 2003 @ 11:49 |
quote:Moeje de moeite ook wel nemen om de etiketten daadwerkelijk ook te lezen | |
Boomrups | woensdag 16 juli 2003 @ 11:49 |
quote:Tis een zakje sla, geen krop sla. | |
shmoopy | woensdag 16 juli 2003 @ 11:50 |
quote: quote: quote: ![]() | |
Boomrups | woensdag 16 juli 2003 @ 11:51 |
quote:Tupperware dingen zouden inderdaad wel handig zijn. Maar die zijn niet aanwezig in dit studentenhuis. Misschien es aanschaffen dan. | |
GC | woensdag 16 juli 2003 @ 11:51 |
ik heb ooit is in een supermarkt gewerkt, en er staat op verpakte groente een houdsbaarheidsdatum, das verplicht.... | |
shmoopy | woensdag 16 juli 2003 @ 11:53 |
quote:Zou voor zo'n zakje sla niet nodig zijn, hoor. Ik vouw hem gewoon weer dicht, en het blijft altijd nog wel een paar dagen goed. Iemand zei net iets over de temperatuur van je koelkast, misschien moet die wat lager, as in koeler. | |
Boomrups | woensdag 16 juli 2003 @ 11:53 |
Goh...mijn sla houdt de gemoederen nog al wel bezig hier in General ![]() | |
Boomrups | woensdag 16 juli 2003 @ 11:54 |
quote:Yeah, zal es gaan kijken. | |
shmoopy | woensdag 16 juli 2003 @ 11:54 |
quote:Ik laat er verdorie mijn koffie voor koud worden. ![]() | |
Aventura | woensdag 16 juli 2003 @ 11:55 |
Gewoon proberen, je valt niet dood neer, of het lekker is dat is de vraag. Als je het nog te kanen vind dan kun je het nog best gebruiken. | |
Boomrups | woensdag 16 juli 2003 @ 11:56 |
Hmtja...die koelkast dus. Het vervelende van een draaiknop is dat je em altijd twee kanten op kan draaien. Nou als ik goed heb geinterpreteerd stond 'ie op vier...en ik heb hem nu op twee gedraaid. (hoop ik) En nu gaan we weer over tot de orde van de dag hoor | |
sould3mon | woensdag 16 juli 2003 @ 12:01 |
kan je amkelijk zien sla is normaal hard en knaperig als het slap is kan je et ook nog eten en als et bruin is dan is et niet lekker meer THT mythe mensen denken vaak dat dingen snel niet meer goed zijn we leven hier in nederland en hebben de luxe van een koelkast dus gewoon opeten die zooi is aleen maar gezond en goed voor afweer zo dat ook weer de wereld uit edit : reactie op hier onder [Dit bericht is gewijzigd door sould3mon op 16-07-2003 12:05] | |
DikkeSmikkel | woensdag 16 juli 2003 @ 12:02 |
Was de sla uitgedroogt of niet? Ik heb ergens gelezen dat er uit een onderzoek was gebleken dat als sla te lang licht en uitgedroogt is, dat er dan een kankerverwekkende stof wordt ontwikkeld. Lijkt me dan weer minder... ![]() Ik kan zo snel niets in Goegel gevonden krijgen... |