.
Post in dit topic plaatjes, anekdotes, en ander materiaal dat betrekking heeft op deze briljante presentator!
quote:wat een cut naam
Op donderdag 3 juli 2003 15:06 schreef Fixxxer het volgende:
ah heet die vent zo.
quote:
Er is meer dan sport, maar wat?De exponent van een mediawereld op drift. Hij werkte de afgelopen jaren o.a. voor Filmnet, Sport7 en SBS 6. Zo raakte hij in korte tijd wegwijs in het televisievak.
Genée leert nu bij Canal Plus de fijne kneepjes van het vak van "mister voetbal" himself, Kees Jansma.
Sport is zijn specialiteit, maar deze afgestudeerde jurist hield zich in zijn studententijd en ook daarna regelmatig bezig met andere presentaties, variërend van eloquentiewedstrijden tot het afdalen van de showtrap.
Hij leeft bij het motto "Er is meer dan sport, maar wat?"
Genée snijdt een presentatie op maat afhankelijk, van de gelegenheid en omstandigheden. Flexibiliteit en improvisatie zijn enkele van zijn belangrijkste kwaliteiten.Hij is Fries van geboorte, maar heeft daar inmiddels mee leren leven. Hij is dus in heel Nederland inzetbaar.
"
quote:
Is Wilfred Genee wel een echte liefhebber van het Engelse voetbal?
Altijd wanneer RTL5 een live-wedstrijd uitzendt, verlang ik naar het commentaar van Theo Reitsma, Frank Snoeks, John Motson of Rik de Saedeleer. De heren Westerman, Mantingh, Reijmerink en Driessen neuzelen er maar een eind op los, maar het heeft beslist geen inhoud, maar je moet wel hard schreeuwen. Het geeft niet wat je schreeuwt, als het maar hard is. Na vijf minuten luisteren grijp ik vaak al naar mijn afstandbediening, om het geluid af te zetten en alleen te kijken naar de wedstrijd. Van de week zond RTL5 drie live-duels uit, en ik heb de hele middag naar een prachtige CD van Phil Collins geluisterd, dat is tenminste van een uitstekend niveau.
Wilfred Genee is de presentator bij RTL5. Ik herinner me hem nog van het failliet gegane Sport7, waar hij hakkelend en stotterend ooit faalde, maar inmiddels heeft hij aardig wat bijgeleerd en leidt hij wekelijks ons door ongelofelijk veel buitenlands voetbal én een voetbal-talkshow met Johan Derksen, Hans Kraay sr. en een wekelijkse gast uit de voetballerij. Wilfred Genee doet ook af en toe het commentaar bij een wedstrijd en hoewel hij niet in de schaduw mag staan bij zijn gerenommeerde collega’s Reitsma, Snoeks en – in het verleden – Herman Kuiphof (tv) en Bert Nederlof en wijlen Theo Koomen (radio), is hij wel de beste commentator bij RTL5. Dat zegt vooral iets over de andere commentatoren, nogmaals, maar Wilfred Genee heeft geleerd van zijn tijd bij Sport7, hij is nu een volwassen presentator.
Ik zou zeggen: Schoenmaker, houd je dan bij je leest, maar Wilfred vindt het nodig ook schrijvend nu ons zaken mede te moeten delen. Elke zaterdag haal ik De Telegraaf bij mijn kiosk en gisteren stond in de bijlage Tv-weekeinde een bijdrage van zijn hand. Nadat ik me eerst door de Braakmiddel Top Tien van Bert Dijkstra (met Carlo Boszhard op 1, maar waarom was Dijkstra die irritante, schijnheilige en supervervelende Hennie Huisman vergeten?) en een interview met Yvonne Kroonenberg had doorgeworsteld, stond er ook een artikel over Engels voetbal in van Genee’s hand.
In de kop wordt de suggestie gewekt, dat Genee echt enthousiast is over de sfeer in Engelse stadions en dat hij een echte liefhebber is. Helaas wordt die veronderstelling in de eerste de beste alinea de kop ingedrukt, want hij meldt meteen dat zijn eerste tastbare herinnering aan het Engelse voetbal was, toen hij al voor Filmnet werkte. Ik vraag me af, waarom hij dan nooit eerder de oversteek heeft gewaagd naar Engeland. Verderop meldt hij dat hij in zijn jeugd slechts sporadisch beelden van Engelse wedstrijden op tv kwamen. Nu komt Genee uit dezelfde provincie als de auteur dezes, dus ik weet dat de dekking van BBC-tv in Friesland eind jaren ‘70/begin jaren ’80 bedroevend was, maar ik heb toch nog redelijk wat voetbal uit Engeland aan me voorbij zien trekken. Je las namelijk, ook als kleine jongen, over de unieke sfeer in de Engelse stadions, dus zocht je in de buurt iemand op, die de beschikking had over een heuse schotel (in Noordwolde en Oosterstreek) had tot 1988 nog niemand gehoord iets als kabel-televisie en keek je wekelijks naar de BBC. Je verstond er niks van, Engels kreeg ik pas in de vijfde klas van de lagere school, maar wanneer je de commentator John Motson hoorde met al zijn enthousiasme voor het Engelse voetbal en de sfeer op de tribunes zag, wist je genoeg. In Nederland kwam het vrijwel nooit voor, dat amateurclubs ver kwamen in de nationale beker (hoewel ik IJsselmeervogels, dat in 1975 de halve finale haalde, hiermee ernstig tekort doe), maar in Engeland gebeurde het regelmatig. Dan werd Arsenal weer uitgeschakeld door Wrexham, dan ging Manchester United ten onder tegen Rotherham en verloor Liverpool van Plymouth Argyle. Dat kon allemaal, maar ik kan me de dag niet herinneren dat Ajax in de nationale beker ten onder ging tegen Appingedam of Rijnsburgse Boys (hoewel, de nederlaag tegen DS’79 begin jaren tachtig ook een afgang van jewelste was). Alleen daarom keek ik al graag naar het Engelse voetbal. De meeste mensen in Nederland hebben Manchester United, Chelsea, Liverpool of Arsenal als favoriete Engelse club. Zodra deze ploegen tegen elkaar spelen heb ik geen enkele voorkeur, al vind ik Arsenal momenteel wel het best voetballende team. Mijn voorkeur gaat uit naar Preston North End. Preston is de allereerste kampioen, die Engeland ooit had en hier speelde ooit Sir Bobby Charlton als player/manager. Charlton degradeerde als manager zelfs met deze club, die ik hopelijk snel weer terug is op het hoogste niveau.
In één ding heeft Genee wel degelijk gelijk en ik heb het in mijn columns ook al eens eerder aangegeven: Iedereen moet eens een keer die oversteek wagen naar Engeland. U hoeft niet louter om de topclubs naar Engeland te gaan, vooral het voetbal in de lagere divisies is altijd bijzonder aantrekkelijk om naar te kijken. Er wordt niet altijd even goed gevoetbald maar de strijd en de inzet is 100% en er wordt vol op de aanval gespeeld en de managers stoppen de spelers niet vol met instructies of verdedigende opdrachten. Wanneer u dan toch in Engeland bent, moet u ook even aanwippen in Londen bij Sportspages. Als ik u ongevraagd een tip mag geven: The Rothmans Football Yearbook is een jaarlijks terugkerend uniek document over het gehele Engelse voetbal. Glenda & Jack Rollin hebben opnieuw een prachtboek afgeleverd, maar ook The European Football Yearbook van Mike Hammond is een aanrader. Wanneer u deze twee boeken aanschaft, weet u niet alleen alles van het Engelse voetbal, seizoen 2001/2002, maar ook van alle competities van Europa. Voor één ding wil ik u echter wel waarschuwen: Wanneer u één keer bij Sportspages bent geweest, bent u voor de rest van u leven verslaafd, zoals Johan Derksen al eens terecht opmerkte.
Op zaterdag 18 januari zit ik in Ipswich, waar Frans Thijssen en Arnold Mühren onder Sir Bobby Robson ooit furore maakten (onder meer de winst in de Uefa-cup finale van 1981 ten koste van AZ’67), waar de plaatselijke favoriet Ipswich Town ‘mijn’ Preston North End ontvangt. Het wordt echt hoog tijd om weer eens te gaan, maar ja, zoals mijn collega altijd zegt, een volledige baan kost zoveel vrije tijd.
quote:
Sportpresentator Wilfred Genee verslaat topsporter Michael Boogerd in de 'Je Echte Leeftijd - Test'.'Ik hoop dat ik jonger uit de test zal komen'
Klopt het vooroordeel dat sportpresentatoren meer over sport praten dan er zelf aan doen? Is de Echte Leeftijd van Michael Boogerd echt veel lager dan zijn kalenderleeftijd? In de eerste uitzending van Je Echte Leeftijd zijn wielrenner Michael Boogerd en sportpresentator Wilfred Genee te gast. Beiden vulden ze de 'Je Echte Leeftijd - Test' in. Michael Boogerd: 'Ik vind dat ik vrij gezond leef. Dat moet sowieso wel als sporter. Ik hoop toch wel dat ik een beetje jonger uit de test zal komen, maar ik neem aan dat dat wel zo zal zijn'. Wilfred Genee maakt gelijk een gezonde indruk door bijtend in een appel de studio binnen te komen. 'Ik sport vrij veel, ik squash, tennis en loop rondjes in het Vondelpark. Maar ik merk dat er wel een beetje 'love-handles' beginnen te komen. Hoewel ik er toch alles aan doe dit te voorkomen', aldus Wilfred Genee.Maar hoe oud zijn de twee gasten nu echt? Wilfred Genee barst in lachen uit als hij hoort dat zijn Echte Leeftijd 32,1 jaar is, 3,8 jaar jonger dan zijn kalenderleeftijd. Dit goede testresultaat heeft hij te danken aan het feit dat hij regelmatig beweegt, gevarieerd eet, een goede hartslag heeft en altijd een autogordel draagt. Tegen ieders verwachting in is de Echte Leeftijd van Michael Boogerd 35,7. Dat is 4,7 jaar ouder dan zijn kalenderleeftijd. Ondanks dat hij veel sport en gezond leeft, kost zijn rijstijl (te hard en zonder gordel autorijden) hem maar liefst 13,7 jaar. Michael Boogerd is dan ook zichtbaar teleurgesteld over zijn testresultaat. Michael: 'Ik snoep wel af en toe en had gedacht dat dat me wat jaren zou kosten. Maar ik heb me niet gerealiseerd dat mijn rijstijl zoveel invloed heeft op mijn Echte Leeftijd.'
.
quote:
Op vrijdag 4 juli 2003 00:41 schreef Elevation het volgende:
Nou ja, het kan natuurlijk altijd erger.Ik noem een Hans Kraay Jr.
. Wilfred Genee.
.
Begrijp je nu eik. wel de kritiek die je krijgt???quote:Op maandag 13 september 2004 22:38 schreef calvobbes het volgende:
Van GC, naar Sport
Logisch tochquote:Op maandag 13 september 2004 22:59 schreef Nyluzzz het volgende:
Hij is de grootste fan van Hanneke Groenteman zei hij vanavond in RTL Boulevard. Wat hij het liefste wil is een programma presenteren samen met Hanneke. En dat was geen grapje.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |