quote:Op woensdag 21 april 2004 16:02 schreef Rewimo het volgende:
Er zit dus nog wel verbetering in, Bengeltje? Dat is goed nieuwsNog maar een jaar of 8 wachten dus
Lois, dat idee dat je hebt gevoeld dat ze gingen snijdenquote:Op vrijdag 23 april 2004 10:00 schreef Lois het volgende:
Ik zal eens proberen mijn nooduitgang op de foto te krijgen dit weekend. Je kan heel goed zien, vooral als je goed kijkt, dat ze 2 keer opnieuw zijn begonnen met het zetten van de snede (omdat ik steeds zo gilde) en dat ie door de haast nogal scheef zit.
Killer Mom ik vind jouw gevoelens heel herkenbaar![]()
Waarom mocht jij je kindje niet vasthouden?quote:Op vrijdag 23 april 2004 07:38 schreef Rewimo het volgende:
Ik vind dat helemaal niet off topic, integendeel, het is waar ik naar vroeg in mijn openingspost. Ik denk dat het heel veel uitmaakt dat je onder narcose bent geweest. Met een ruggeprik hoor je over het algemeen je kindje huilen, je kunt het meteen zien (maar niet vasthouden en daar baal ik nog steeds van). Met een narcose mis je die dingen, en zeker vroeger waren ze dan ook niet zo snel met je kindje weer bij je leggen (ik hoop dat dat nu anders is). Het lijkt me een heel onwerkelijke ervaring
Belachelijk, een narcose heeft veel meer risico's voor het kind, dat het ziekenhuis daarmee akkoord gegaan is begrijp ik echt niet!quote:Op vrijdag 23 april 2004 10:17 schreef miss_dynastie het volgende:
Mijn overbuuf is ook via keizersnede bevallen van haar tweeling. Maar zij heeft juist bewust voor een narcose gekozen, omdat ze het echt niet live hoefde mee te makenZe heeft wel geregeld dat haar man aanwezig mocht zijn en die heeft foto's gemaakt. Na de keizersnee is hij gelijk met zijn dochters naar de IC gegaan, dat was voor haar ook een reden tot narcose: 'Anders lig ik daar een beetje in mijn eentje'. Maar zij moest er dus echt echt echt niet aan denken....
Je hebt de keuze tussen een volledige narcose en ruggenprik, ik heb nog nooit gehoord dat dat anders isquote:Op zaterdag 24 april 2004 14:34 schreef sjak het volgende:
[..]
Belachelijk, een narcose heeft veel meer risico's voor het kind, dat het ziekenhuis daarmee akkoord gegaan is begrijp ik echt niet!
Maar als het kind naar de IC moest lijkt het me dat het kind niet goed was en dan is het een ander verhaal.
Ik lag met beide armen vast, voor infuus en bloeddrukmeter geloof ik. Pas na een uur of twee kwamen Frank en mijn moeder met Christan en een verpleegster op de verkoeverkamer, en toen kon ik hem voor het eerst goed bekijken.quote:Op zaterdag 24 april 2004 14:33 schreef sjak het volgende:
[..]
Waarom mocht jij je kindje niet vasthouden?
In het ziekenhuis waar ik werk proberen we dat vaak wel te doen. Uiteraard afhankelijk van de gezondheid van kind en moeder. Ik maak dan ook vaak de eerste foto van allemaal bij elkaar, papa, mama en babietje.
In pricipe doen ze eigenlijk altijd een ruggeprik, behalve in spoedgevallen. Dus ik kan me best voorstellen dat Sjak het opmerkelijk vindt dat je buurvrouw kon kiezen.quote:Op zaterdag 24 april 2004 16:58 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Je hebt de keuze tussen een volledige narcose en ruggenprik, ik heb nog nooit gehoord dat dat anders isSommige mensen worden helemaal gek bij het idee dat er live in ze gesneden wordt, dus zo gek vind ik het niet. De kindjes waren wel gezond, maar te klein trouwens.
En als mijn buurvrouw tijdens de bevalling in paniek was geraakt was dat geen risico geweest? Zij kreeg de mogelijkheid tot een ruggenprik, heeft haar angsten uitgelegd en de gyn nam liever het risico van narcose dan het risico van een moeder in stress en paniek.quote:Op zaterdag 24 april 2004 17:15 schreef sjak het volgende:
Dit geeft zoveel risico's ik kan me niet voorstellen dat een arts die vrijwillig neemt!
Tuurlijk komt er een gesprek tussen anesthesioloog en aankomende ouders, daar worden m.i. dan ook de risico's uitgelegd.quote:Op zaterdag 24 april 2004 17:18 schreef miss_dynastie het volgende:
http://www.kindjeopkomst.nl/html/specials/keizersnee.htm
De eerste bron die ik zo gauw kon vinden, die geeft ook aan dat er een gesprek is tussen gyn, anaesthesist en de vrouw zelf, waarin de keuze gemaakt wordtIk heb overigens nooit anders gehoord. Ik heb trouwens ook nog nooit eerder gehoord dat een vrouw niet voor een ruggenprik kiest, maar dat terzijde.
Ik geloof maar gewoon dat zij, in samenspraak met haar artsen, voor haar de beste weg heeft gekozen. Ik denk dat haar gynaecoloog, die haar medisch dossier kent en haar persoonlijk onder behandeling heeft gehad, echt wel weet wat voor zijn patiente het beste is. Ik denk dat jij daar moeilijk op afstand over kan oordelen, eerlijk gezegd. Bovendien vind ik de insinuatie dat zij haar kind doelbewust in gevaar heeft gebracht niet zo leuk.quote:Op zaterdag 24 april 2004 17:28 schreef sjak het volgende:
Ik heb nog nooit meegemaakt dat een patient die bang was om die reden haar kind in gevaar bracht.
Dus ja, het kan, maar![]()
Ik dus ook niet. Zeker aangezien ze dankzij het adequate optreden van de gyn in eerste instantie haar kindjes heeft behoudenquote:Op zaterdag 24 april 2004 18:09 schreef Loena-tik- het volgende:
Kan me overigens niet voorstellen dat de gyn/anestesist al die vrouwen en kinderen in gevaar wilden brengen...
Kun je dan wel een ruggenprik krijgen wanneer je onderdruk altijd al lager dan 70 is?quote:Studies in Amerika tonen aan dat een daling van de onderdruk tot 70 mmHg, ten gevolge van de epiduraal, voor de moeder geen problemen oplevert en dat de baby's met een normale Apgarscore worden geboren. Toch hebben deze baby's gedurende twee dagen na de geboorte een slechte zuigreflex en hebben minder spierspanning. Ter voorkoming van een bloeddrukdaling wordt er voor de ruggenprik een infuus gegeven waardoor vocht kan worden toegediend om een bloeddrukdaling tegen te gaan.
Goed, iets minder fel dan. Ik wilde niets insinueren. Ik begrijp de situatie gewoon niet zo goed. Ik ken daarnaast jouw buurvrouw helemaal niet zoals je heel terecht zegt.quote:Op zaterdag 24 april 2004 18:04 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Ik geloof maar gewoon dat zij, in samenspraak met haar artsen, voor haar de beste weg heeft gekozen. Ik denk dat haar gynaecoloog, die haar medisch dossier kent en haar persoonlijk onder behandeling heeft gehad, echt wel weet wat voor zijn patiente het beste is. Ik denk dat jij daar moeilijk op afstand over kan oordelen, eerlijk gezegd. Bovendien vind ik de insinuatie dat zij haar kind doelbewust in gevaar heeft gebracht niet zo leuk.
Maar dan was het toch spoed? Of zie ik het verkeerd?quote:Op zaterdag 24 april 2004 18:39 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Ik dus ook niet. Zeker aangezien ze dankzij het adequate optreden van de gyn in eerste instantie haar kindjes heeft behouden
Hoe lang geleden is dat Loena-tik? Merkte je geen verschil tussen de wekbaarheid van de kinderen van zo'n keizersnede onder narcose en die van een ruggeprik?quote:Op zaterdag 24 april 2004 18:09 schreef Loena-tik- het volgende:
Klinkt idd wat dramatisch, dat "doelbewust in gevaar brengen". In het ziekenhuis waar ik werkte gingen vrouwen altijd onder volledige narcose bij een "spoed"sectio. Dat spoed staat met een reden tussen aanhalingstekens, want een niet vorderende ontsluiting werd bij ons ook als reden opgegeven voor secundaire sectio. Kan me overigens niet voorstellen dat de gyn/anestesist al die vrouwen en kinderen in gevaar wilden brengen...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |