FOK!forum / Lifestyle / [Recept] Dropvodka
bolivianzaterdag 31 mei 2003 @ 02:07
Ik heb dit recept van een zeer betrouwbare bron.

Men neme een fles vodka [0,7 ltr.], men hale bij de AH twee zakjes Rob's Drop [175 gms salmiak-flavoured meuk] en men reservere een lege anderhalf-literfles cola.

- men stoppe anderhalf zak AH's Rob's Drop [formerly known as 'Salmiak Dansk Peber'], dat is ongeveer 250 gms drop in eerdergenoemde lege en omgespoelde anderhalf liter colafles.

- Men voege de 0,7 liter vodka toe [Smirnoff voor het allerbeste resultaat, 'FlokoFFskaya' van de Gall&Gall voor ¤9.99 is goedkoper en werkt evenzo goed] toe, men laat het geheel een nacht weken ende trekken.

- Men lege de fles met mate, het blijft plusminus 33% alcohol maar het smakt als een hoestdrank.

Voila, een heerlijk aperitiefje, pousse-café of boozer voor weinig geld, uw disgenoten zullen versteld staan!

Last but not least, het is *onwaarschijnlijk* lekker!

Gipsnekzaterdag 31 mei 2003 @ 02:26
Dit kun je gewoon in de winkel kopen hoor

het heet Dropshot...

(en het is lekker en smeert de keel prima )

bolivianzaterdag 31 mei 2003 @ 02:47
quote:
Op zaterdag 31 mei 2003 02:26 schreef Gipsnek het volgende:
Dit kun je gewoon in de winkel kopen hoor
het heet Dropshot...
(en het is lekker en smeert de keel prima )
Jij snapt het kennelijk niet. Het handelt hier om drop*VODKA*, niet om slappe meuk met 20% alcohol zonder wat voor smaak dan ook. Zelfgemaakte troep is nog altijd lekkerder.

OT of niet reageren.

Suncrosszaterdag 31 mei 2003 @ 02:58
Je kan natuurlijk of gewoon wodka drinken en daarnaast drop vreten (als je dat erg lekker vindt) of gewoon pils drinken, en ook drop vreten.

Waarom zou je perfectly good wodka gaan verkloten door het in een colafles te gooien bij drop???

Als het je bij het drinken om de alcohol gaat kan je beter gewoon crack gaan roken, werkt beter.

DOWzaterdag 31 mei 2003 @ 03:02
meestal is 'perfectly' vodka niet te raggen. Daar moet je wel iets doorheen gooien. Bijvoorbeeld wat jus..

Vooral 's ochtends lekker.

's Avonds drop erdoorheen. Goed voor de keel na een dagje roken.

Kwarkzaterdag 31 mei 2003 @ 03:06
quote:
Op zaterdag 31 mei 2003 02:47 schreef bolivian het volgende:

[..]

Jij snapt het kennelijk niet. Het handelt hier om drop*VODKA*, niet om slappe meuk met 20% alcohol zonder wat voor smaak dan ook. Zelfgemaakte troep is nog altijd lekkerder.

OT of niet reageren.


Zo maakt men dus likeur

Ik heb zelf een zak koffiebonen, bruine suiker, vanillesuiker en absolut vodka klaarliggen. Die handel gaat zes weken op een donkere plek in een weckfles, et voila: a koffielikeur is born .

En geloof me, hij is goeeeed .
als drankbasis kun je trouwens ook jenever gebruiken, maar vodka is het best!

Suncrosszaterdag 31 mei 2003 @ 03:10
de werkzame stof blijft alcohol, dus al zet je het 6 maanden in een urn op de zolder met een zak lollies erin, boeit het effect nog niet.
Maar dan de smaak! Persoonlijk lijken mij al die recepten van jullie vrij ranzig.

I stick to pils en whisky.

bolivianzaterdag 31 mei 2003 @ 03:32
quote:
Op zaterdag 31 mei 2003 03:10 schreef Suncross het volgende:
de werkzame stof blijft alcohol [...]
Jij snapt het.
quote:
Maar dan de smaak! Persoonlijk lijken mij al die recepten van jullie vrij ranzig.
Jij snapt het kennelijk toch niet...
Suncrosszaterdag 31 mei 2003 @ 03:41
Mwah.

Koop anders een een goeie single malt, en geniet daarvan. Die liggen 12 jaar of langer ipv een nacht.

Tenminste, als dat verantwoord is in je microcultuur.

Kwarkzaterdag 31 mei 2003 @ 04:13
quote:
Op zaterdag 31 mei 2003 03:41 schreef Suncross het volgende:
Mwah.

Koop anders een een goeie single malt, en geniet daarvan. Die liggen 12 jaar of langer ipv een nacht.

Tenminste, als dat verantwoord is in je microcultuur.


Samen verschillen. Hou jij niet van een goede likeur?
wingerddonderdag 5 juni 2003 @ 03:45
quote:
Op zaterdag 31 mei 2003 03:41 schreef Suncross het volgende:
Mwah.

Koop anders een een goeie single malt, en geniet daarvan. Die liggen 12 jaar of langer ipv een nacht.

Tenminste, als dat verantwoord is in je microcultuur.


wat weet jij nou van single malts?