Oosthoek | woensdag 28 mei 2003 @ 12:08 |
...ruikt echt EXACT als wanneer je langdurig met een slijptol metaal aan 't wegsnijden bent. ![]() ![]() | |
Dr_Flash | woensdag 28 mei 2003 @ 12:10 |
Wie leeft niet meer? De spinazie? De pan? Of je huisgenoot? Waarschijnlijk alle drie ![]() Maar inderdaad: dat gaat mis | |
nightfall | woensdag 28 mei 2003 @ 12:10 |
mm,. stalen pan met kuikens in de magnetron,.. je hebt me op een idee gebracht,. tnx ![]() | |
Notorious_Roy | woensdag 28 mei 2003 @ 12:10 |
metaal kan niet in de magnetron ![]() en spinzie in de magnetron is ook al geen goed idee... | |
Dr_Flash | woensdag 28 mei 2003 @ 12:11 |
quote:O en waarom dat dan? Toch niet die Popeye-fabel weer hè ![]() | |
SP | woensdag 28 mei 2003 @ 12:12 |
dat is de geur van ozon, niet gezond | |
Beem | woensdag 28 mei 2003 @ 12:12 |
quote:Gewoon, omdat het niet te vreten is uit de magnetron... | |
Ebi_Ce | woensdag 28 mei 2003 @ 12:12 |
Spinazie mag je toch niet meer dan 1 keer opwarmen? | |
Notorious_Roy | woensdag 28 mei 2003 @ 12:12 |
quote:Weet niet precies hoe dat zit, maar heeft met straling te maken en stoffen in spinazie die dan giftig worden ofzo? | |
DuncanV6 | woensdag 28 mei 2003 @ 12:13 |
Je moet eens een kapotte gloeilamp in de magnetron doen. Geeft erg leuke effecten. ![]() | |
Gia | woensdag 28 mei 2003 @ 12:13 |
Spinazie mag je niet opnieuw opwarmen, komt er teveel nitraat, of zoiets, vrij. En metaal in de magnetron? | |
Ebi_Ce | woensdag 28 mei 2003 @ 12:13 |
quote:klinkt bekend! | |
Beem | woensdag 28 mei 2003 @ 12:14 |
quote:Gelul... dan had ik al tig keer vergiftigd moeten zijn... | |
Jordy-B | woensdag 28 mei 2003 @ 12:14 |
quote:Mwoah... Je mag spinazie iig geen 2e keer opwarmen. In spinazie (en andere bladgroente) zit nitraat, wat geen kwaad kan. Dit wordt echter door verwarmen langzaam omgezet in nitriet. Nitriet wordt in een zuur milieu (je maag, dus) omgezet in nitrosamines, en die zijn kankerverwekkend. Daarom mag je spinazie dus niet te lang of te vaak verwarmen | |
FAQ | woensdag 28 mei 2003 @ 12:15 |
quote:Ja, en roken is ook niet ongezond want je kent mensen die al hun hele leven roken en toch al dik 80 zijn.... Lekkere redenering is dat | |
Oosthoek | woensdag 28 mei 2003 @ 12:16 |
Het werd niet geherveropwarmd, had 't nieuw gekocht volgens mij ![]() Daar komt bij dat spinazie smerig is en dat ik het bij voorbaat weiger te vreten | |
Loedertje | woensdag 28 mei 2003 @ 12:16 |
quote:Ow? Maar hoe zit het dan met voorgekookte spinazie? (pot of diepvries?) En die magnetronmaaltijden? Volgens mij ben je toch echt bezig om ze voor de 2e keer op te warmen als je het kant en klaar koopt... | |
JAG | woensdag 28 mei 2003 @ 12:16 |
AFAIK: als spinazie verhit wordt wordt het nitraat erin omgezet in nitriet en dat is giftig. Een keer verhitten kan nog wel, bij vaker verhitten wordt de hoeveelheid nitriet steeds hoger | |
Dr_Flash | woensdag 28 mei 2003 @ 12:17 |
quote:Aha! ![]() ![]() | |
David Letterman | woensdag 28 mei 2003 @ 12:17 |
quote:nope, want bij de tweede keer zet het bepaalde stoffen om in kankerverwekkende deeltjes, en ten tweede: het is dan ook niet te vreten... *edit* zie bovenstaande post van Dr_Flash | |
DuncanV6 | woensdag 28 mei 2003 @ 12:19 |
lauw maken op een halfzacht vuurtje.. Dan is het nog wel te eten.. | |
Dr.DarkXL | woensdag 28 mei 2003 @ 12:19 |
HA HA HA je gaat toch geen metaal in de microwave stoppen, alleen leuk als je der wat eieren en een bus haarlak bij doet gegarandeerd spectaclair
| |
Gia | woensdag 28 mei 2003 @ 12:21 |
quote:Dat weet ik ook niet, ben geen chemicus. Zal wel op een speciale manier bereid worden, denk ik, zodat je het daarna wel kan opwarmen. Maar kliekjes spinazie die over zijn van de maaltijd kun je beter niet nog eens opwarmen. Maar schijnbaar ging het hier gewoon om een pak of pot verse spinazie. Was niet helemaal duidelijk in de openingspost. | |
Ebi_Ce | woensdag 28 mei 2003 @ 12:24 |
Hetzelfde geldt volgens mij voor champignons.... | |
chrisz | woensdag 28 mei 2003 @ 12:24 |
voor het opwarmen van kliekjes in de magnetron heb je speciale pannen en schalen. of anders moet je gewoon een bord nemen (geen plastic) en als je spinazie meer dan 1 keer opwarmt komt er een bepaalde stof vrij wat niet echt goed voor je is , waat voorn stof die is zou ik niet weten maar het is i.i.g. niet goed voor je. | |
E- | woensdag 28 mei 2003 @ 12:28 |
quote:De eerste keer is het ook niet door een huisvrouw gemaakt, maar door een proffesionele keuken voorbereid, dan mag je het wel een 2e x opwarmen. | |
Oosthoek | woensdag 28 mei 2003 @ 12:46 |
Maarja, die magnetron kunnen we volgens mij afschrijven ![]() | |
Jordy-B | woensdag 28 mei 2003 @ 12:48 |
quote:Die spinazie wordt volgens mij zeer kort voorgekookt (geblancheerd?) En direct gekoeld. Dan heeft de reactie van nitraat naar nitriet niet de tijd om te verlopen. Het gaat erom dat het niet te lang gekookt wordt. Het maakt dus niet uit of je het twee keer kort, of 1 keer wat langer kookt. Maar als je het een 2e keer opwarmt, zit je aan 2 keer wat langer, en da's gevaarlijk. | |
Blues | woensdag 28 mei 2003 @ 13:41 |
GC >>> Lifestyle | |
Dr_Flash | woensdag 28 mei 2003 @ 13:44 |
quote:?? Lifestyle?? Wil niet zeuren hoor, maar wat heeft "spinazie wel of niet opwarmen" met lifestyle te maken? "Spinazie? O nee hoor, in mijn kringen warmen we dat altijd drie keer op. Ja, in de magnetron ja. Hoezo?" Weet niet hoor....... | |
ullie | woensdag 28 mei 2003 @ 13:46 |
quote:Heb welleens een cd in de magnetron gedaan en dan krijg je leuke bliksemeffectjes en je cd zit vol met scheuren. De magnetron deed het daarna nog wel... | |
Deepfreeze | woensdag 28 mei 2003 @ 14:58 |
Ik heb het ook eens geprobeerd. Ik zou een cake gaan bakken en ik dacht dat de pie-stand wel goed zou zijn om te bakken. Nou dat bleek dus niet de gewone ovenstand te zijn, maar een combinatie menu van oven en magnetron. De magnetron was al een paar minuten bezig op ovenstand toen de magentronstand aanging. Dat leverde dus een flinke plof op en de magnetron was dood. Gelukkig bleek na 5 minuten dat er een soort beveiliging opzit die de magentron na 5 minuten weer tot leven wekt. Dus de magnetron hoeft niet verloren te zijn. Maar de onze is redelijk nieuw, ik weet niet hoe het met de oudjes zit... | |
Afwezig | woensdag 28 mei 2003 @ 15:26 |
Heb ooit geprobeert met me stomme kop een wrap in de magnetron op te warmen , maar legde hem niet op een bordje, maar legde 'm op een stukje alluminium folie, dus het folie vloog in de fik en m'n wrap was koud. Slecht idee dus ![]() | |
Jordy-B | woensdag 28 mei 2003 @ 17:41 |
wel 'ns een CD gefikt in de magnetron ![]() Op de damp na (kwam van 't verschroeide plastic van de CD) geen problemen. |