FOK!forum / Lifestyle / pindasaus
positivistzondag 6 april 2003 @ 17:41
Hé mensen, ik ga zo ff wat rijst maken, dat had ik toch nog in huis. Maar geen lekkere rijsttafel zonder pindasaus natuurlijk Heeft iemand een goede tip hoe je een lekkere pan pindasaus in mekaar flanst? Ik heb pindakaas, maggi, ketjap en nog wat kruiden geloof ik. Wat zijn de juiste ingredienten en hoeveelheden? Ik heb geen pakje met voorgemaakte poeder of zo.
Mangoworks2002zondag 6 april 2003 @ 17:45
zolang de pinda saus niet te dik is vind ik hem al gauw goed...
Wel moet hij redelijk pittig zijn, chillisaus erin enzo...
Noayla_zondag 6 april 2003 @ 17:45
Een paar flinke lepels pindakaas in een steelpan, ketjap manis en sambal erbij, knoflook erboven persen, en water om het zootje aan te lengen.

Telkens als het te dik wordt weer een beetje water erbij tot het klaar is.

Ik maak 'm altijd vrij pittig; dus grote lepels sambal en véél knoflook.

Eet smakelijk

Plantenbakzondag 6 april 2003 @ 17:45
quote:
Op zondag 6 april 2003 17:41 schreef positivist het volgende:
Hé mensen, ik ga zo ff wat rijst maken, dat had ik toch nog in huis. Maar geen lekkere rijsttafel zonder pindasaus natuurlijk Heeft iemand een goede tip hoe je een lekkere pan pindasaus in mekaar flanst? Ik heb pindakaas, maggi, ketjap en nog wat kruiden geloof ik. Wat zijn de juiste ingredienten en hoeveelheden? Ik heb geen pakje met voorgemaakte poeder of zo.
misschien aanlengen met melk of water.. teveel maggi en ketjap lijkt me niet lekker, rustig aan dus, ook met de kruiden
Vavazondag 6 april 2003 @ 17:52
quote:
Op zondag 6 april 2003 17:45 schreef Noayla_ het volgende:
Een paar flinke lepels pindakaas in een steelpan, ketjap manis en sambal erbij, knoflook erboven persen, en water om het zootje aan te lengen.

Telkens als het te dik wordt weer een beetje water erbij tot het klaar is.

Ik maak 'm altijd vrij pittig; dus grote lepels sambal en véél knoflook.

Eet smakelijk


Zo is het lekker ja!!! Goed recept
ik zou er echt geen maggi in doen, da's te zout denk ik. Wel sambal en knoflook
Morpheuszondag 6 april 2003 @ 17:52
Ik weet niet hoe je Pinda saus maakt, maar de volgende keer:
een pot Wijko saté saus kopen. Beetje water erbij, opwarmen, regelmatig roeren en je hebt heerlijke Saté saus.
Conflictzondag 6 april 2003 @ 17:56
er moet gember in!
E-zondag 6 april 2003 @ 17:57
quote:
Op zondag 6 april 2003 17:52 schreef Morpheus het volgende:
Ik weet niet hoe je Pinda saus maakt, maar de volgende keer:
een pot Wijko saté saus kopen. Beetje water erbij, opwarmen, regelmatig roeren en je hebt heerlijke Saté saus.
Die zijn niet zo lekker als je ze zelf maakt..
positivistzondag 6 april 2003 @ 17:58
quote:
Op zondag 6 april 2003 17:45 schreef Noayla_ het volgende:
Een paar flinke lepels pindakaas in een steelpan, ketjap manis en sambal erbij, knoflook erboven persen, en water om het zootje aan te lengen.

Telkens als het te dik wordt weer een beetje water erbij tot het klaar is.

Ik maak 'm altijd vrij pittig; dus grote lepels sambal en véél knoflook.

Eet smakelijk


Dit ziet er inderdaad uitstekend uit. Hier moet ik vast mee aan de slag kunnen Knoflook is een goed idee trouwens!

Bedankt

Remcozondag 6 april 2003 @ 18:13
Grote pot pindasaus bij de supermarkt halen, dan 3/4 grote scheppen in een mok, water er bij tot aan de rand. Op de mindelste stand van de magnetron 2 minuten dan doorroeren. Daarna 2 minuten op de hoogste stand van de magnetron nog een keer doorroeren en je hebt hele lekkere pindasaus.
Noayla_zondag 6 april 2003 @ 18:14
quote:
Op zondag 6 april 2003 17:58 schreef positivist het volgende:

[..]

Dit ziet er inderdaad uitstekend uit. Hier moet ik vast mee aan de slag kunnen Knoflook is een goed idee trouwens!

Bedankt


Oh vergeten; voor de finishing touch is een fijngesnipperd uitje erdoorheen erg lekker.
positivistzondag 6 april 2003 @ 20:16
quote:
Op zondag 6 april 2003 18:14 schreef Noayla_ het volgende:

[..]

Oh vergeten; voor de finishing touch is een fijngesnipperd uitje erdoorheen erg lekker.


Helaas, net te laat Maar desalniettemin, het heeft heerlijk gesmaakt
Noayla_zondag 6 april 2003 @ 20:19
quote:
Op zondag 6 april 2003 20:16 schreef positivist het volgende:

[..]

Helaas, net te laat Maar desalniettemin, het heeft heerlijk gesmaakt


Loiszondag 6 april 2003 @ 20:22
Hoe maak jij je Satesaus?

beetje laat, zo na de maaltijd maar hier graag verder.