FOK!forum / School, Studie en Onderwijs / scriptie schrijven....
Tante_Betwoensdag 2 april 2003 @ 13:42
Hoi,

ik ben al enige tijd bezig een poging te doen om mijn scriptie te schrijven, zijn er nog meer zielen die hier moeite mee hebben?
Misschien kunnen we elkaar steunen!

TimmyAsdwoensdag 2 april 2003 @ 13:45
aargg school wordt er gek van, klotetentamens, bah school vies stop ermee!!
F-Lowoensdag 2 april 2003 @ 13:48
Zo saai! scripties, afstuderen, ben er nu ook mee bezig en het schiet echt niet op. Niks voor mij 3 maanden in je eentje aan een opdracht zitten Nog 1 maand ff doorwerken en dan zit het erop
Fogertywoensdag 2 april 2003 @ 13:49
Volgens mij is voor 80% van de studenten de scriptie een nogal zware bevalling, dus je zult hier zeker lotgenoten vinden
Maar heb je moeite met de scriptie zelf (als in: niet weten hoe je het aan moet pakken) of meer algemeen met je er niet toe kunnen zetten? Voor dat eerste zijn namelijk nogal wat cursussen en boekjes die je kunnen helpen. Het tweede is meer een disciplinekwestie
Syrenawoensdag 2 april 2003 @ 13:51
*steekt hand op*

Moeite?? MOEITE??? Ben al bijna 3 jaar bezig....

Ik heb nu 8 blz. van hoofdstuk 1, 7 van 2 en dan nog 4 van hoofdstuk 3.

Het moet in totaal tussen de 40-60 pag's worden.

ZUCHT
ZUCHT
ZUCHT

Ben er maar bij gaan werken, anders werd ik gek. Ik dacht: ga er part-time iets bij doen.... Werk nu 3 dagen in de week maar de scriptie ??

En toch moet ie af.

Guardwoensdag 2 april 2003 @ 13:54
Ik ken dat, eerst gaat het enorm traag, totdat je begeleider genoeg krijgt van je kop, en ineens is het met vier a vijf weken geklaard (bij mij tenminste), dus houd moed, er komt een dag dat alles in een stroomversnelling raakt (helaas is er (nog) geen bewezen methode om deze dag te bepalen)
F-Lowoensdag 2 april 2003 @ 13:55
ik wacht Guard.. Maar ik moet je wel zeggen dat naarmate de deadline nadert het steeds beter gaat
Guardwoensdag 2 april 2003 @ 13:57
quote:
Op woensdag 2 april 2003 13:55 schreef F-Lo het volgende:
ik wacht Guard.. Maar ik moet je wel zeggen dat naarmate de deadline nadert het steeds beter gaat
Dan zie ik het volkomen rooskleurig in!!
SirPeterwoensdag 2 april 2003 @ 13:57
Ik vind het afstuderen eigenlijk wel leuk..
Alleen de scriptie is wat minder inderdaad, maar ja het hoort er bij.
En of wel elkaar kunnen helpen... nou denk het niet, misschien hoe het verslag er kwa opzet (voorwoord, inhoudsopgave, etc) eruitmoet zien.
Syrenawoensdag 2 april 2003 @ 13:58
quote:
Op woensdag 2 april 2003 13:49 schreef Fogerty het volgende:
Volgens mij is voor 80% van de studenten de scriptie een nogal zware bevalling, dus je zult hier zeker lotgenoten vinden
Maar heb je moeite met de scriptie zelf (als in: niet weten hoe je het aan moet pakken) of meer algemeen met je er niet toe kunnen zetten? Voor dat eerste zijn namelijk nogal wat cursussen en boekjes die je kunnen helpen. Het tweede is meer een disciplinekwestie
Ik heb de research af, er ligt een prachtige stapel op m'n bureau. Mijn boeken heb ik uit drie bibliotheken, elke maand ben ik als de dood dat ik ze niet meer kan verlengen (en ze dus terug moet brengen). In 1 boek stond een datum van 1-7-2000... in MIJN handschrift... dus zo lang leen ik dat boek al (moest t toch af en toe terugbrengen). Ik heb het nu maar via Proxis besteld maar het schijnt moeilijk leverbaar te zijn. Ik WIL ook niet eens naar de bieb, ze hebben 'm inmiddels verbouwd (schijnt).

Kortom: de research is er, de opzet is er (al verander ik daar wel nog steeds hele kleine dingen in, waardoor ineens de volgorde niet meer klopt etc.)

Kortom: ik zoek eigenlijk iemand die 'm ff voor me schrijft

Tante_Betwoensdag 2 april 2003 @ 14:23
Bij mij is het ook de discipline..opzet af, boeken geleend...maar dat schrijven...uhm, ik moet nodig nog ff op marktplaats kijken, fok lezen, boodschappen doen, met de hond naar de hei, etc. etc... Ik heb wel al 20 pagina's (cew..;-))...ik heb nu met een mede-scriptie-slachtoffer besloten dat we elkaar elke dag op ons donder gaan geven indien er niet wordt gewerkt....alleen...hij is nog erger dan ik....dus dat helpt ook niet...en deadlines zijn er om te verschuiven, nietwaar ;-) Mijn scriptiebegeleider is beetje wereldvreemd en wilde me ook al niet pushen (sterker nog, wil me niet zien voordat ik het af heb...) Maar ik ga vandaag toch een poging doen om wat op te schrijven!
Fogertywoensdag 2 april 2003 @ 14:27
Begeleiders ja....
Mijn vriendin die nu al lange tijd bezig is heeft een begeleidster die haar echt enorm achter de vodden zit, op zich goed want je wordt zo wel gedwongen om wat te gaan doen, maar ook wel weer onprettig omdat je elke keer weer excuses moet verzinnen waarom je het weer niet af had, of het in godsnaam dan toch maar inleveren omdat het moet, terwijl je er nog helemaal niet tevreden over bent.
Mijn begeleider was destijds enorm relaxed ("ik zie wel wanneer er weer wat in mijn postvak ligt"), wat dus betekent dat je totaal geen stok achter de deur hebt, maar je voelt je tenminste ook geen klein kind, zoals mijn vriendin nu steeds wel.
Numwoensdag 2 april 2003 @ 17:42
Ik ben ook met mijn scriptie bezig.

Vind het eigenlijk wel meevallen. Het enige wat ik lastig vind is dat ik zoveel informatie heb dat ik af en toe niet meer weet waar ik ook alweer mee bezig was.

Misschien helpt het ook dat ik een werkplek bij een bedrijf heb om de scriptie te maken.

Pietjuhwoensdag 2 april 2003 @ 17:57
Ik zit dan nog wel op het vwo, maar in de periode van een half jaar waaraan ik aan me profielwerkstuk gewerkt heb, vond ik het typen echt niet zo erg hoor Elke keer als ik dan wat nieuws had, gelijk ff uittypen zodat het in me pws kwam te staan. Ben eigenlijk gewoon net zolang doorgegaan met nieuwe informatie erin doen tot de inleverdatum Daardoor was ie ook op het laatst 87 pagina's.
Het onderwerp was dan ook wel zeer interessant, namelijk komeetbanen
var.fokwoensdag 2 april 2003 @ 21:49
Ja, de scriptie... *zucht*

Ik ben vorig trimester ook al 'begonnen', en begin dit trimester heb ik een doorstart gemaakt. 'k Had dus al een paar paginaatjes, inleiding, probleemstelling, hoofdstuk 1 paar blaadjes. Allemaal leuk naar de begeleiding gestuurd; maar daar heb ik nu na 3 weken *nog* geen bericht van gehad...

Op zich vind ik 'n verslagje, of zelfs een scriptie, schrijven niet erg, maar als 't een beetje tegenzit kun je d'r wel wat depri van worden... :p

ChrisJXwoensdag 2 april 2003 @ 21:50
Over 2 jaar
Abbadonwoensdag 2 april 2003 @ 21:57
Ik heb m'n scriptie een maandje terug ingeleverd....kostte eigenlijk helemaal geen moeite.....maandje voorbereiding, maandje schrijven, maandje schaven en goedgekeurd krijgen.....58 pagina's en een 7.5 als eindcijfer.....

scriptie stelt helemaal niet zoveel voor, tenzij je het jezelf erg moeilijk maakt natuurlijk...niet te veel over nadenken maar gewoon doen, en vooral je begeleider er veel bij betrekken......

ChrisJXwoensdag 2 april 2003 @ 21:58
quote:
Op woensdag 2 april 2003 21:57 schreef Abbadon het volgende:

scriptie stelt helemaal niet zoveel voor, tenzij je het jezelf erg moeilijk maakt natuurlijk...niet te veel over nadenken maar gewoon doen, en vooral je begeleider er veel bij betrekken......


* ChrisJX gaat voor de 9
Sjonnjoopwoensdag 2 april 2003 @ 22:24
Klaar sinds maandag Met je scriptie is het een kwestie van wat voor richting, wat voor instelling en wat voor begeleiders. De een komt weg met een berg bagger en de ander is een jaar bezig en heel veel gezeur over weinig. Als je een beetje relaxte begeleiders hebt is de helft van je scriptie al af. Zijn je begeleiders zgn miereneukers dan moet je zorgen dat je elk cijfertje of punt tot in de eeuwigheid kunt onderbouwen en verdedigen. Been there, dun that, dus ik wens je iig erg veel succes
Syrenavrijdag 11 april 2003 @ 13:25
quote:
Op woensdag 2 april 2003 21:50 schreef ChrisJX het volgende:
Over 2 jaar
Als je het over musea en educatie gaat doen mag je de mijne lenen !!
(als die tegen die tijd af is, *grin*)

Moeten jullie ook nog steeds een prescriptie??
Was ook al zo'n nachtmerrie voor me, had uiteindelijk wel een 8.

Captain-Americazondag 13 april 2003 @ 12:52
Vervoeg me dan ook maar ff in here. Alhoewel het bij mij, Engelse Master opleiding te Loughborough, een dissertation heeft.
Komt zo heb ik begrepen echter wel grotendeels op hetzelfde neer als een NL scriptie met dien verstande dat het in Engeland meer werk is en er echt punten af gaan als er een ., ; o.i.d. verkeerd staan.
Ook de hoeveel werk is zo heb ik begrepen groter, moet zelf een werk opleveren van ongeveer 20.000 woorden minus 10% d'r onder en d'r boven.

M.b.t. het inhoudelijk kan ik me voorstellen dat sommige onder ons hier moeite mee hebben. Zo is het mij opgevallen dat de meeste HBO/WO-ers niet echt geleerd hebben binnen een bepaalde structuur te schrijven.
Dat is iets wat je in Engeland als eerste leert, samen met nog vele andere zaken.

Voordeel hiervan is dat je binnen een bepaalde strucuur zaken opzet en zo projectmatig uitwerkt. Zal een voorbeeld hieronder plaatsen.

Chapter Introduction

This masters dissertation will focus on the topic: Is the security management infrastructure for the Port of Rotterdam fit for purpose? A criminological approach. For a clear and structured overview the dissertation will use several chapters. These chapters are:

Abstract page i
Acknowledgements " ii
Chapter Introduction iii
Chapter 1. Introduction 1 Chapter 2. Literature study and review " 6
Chapter 3. Port of Rotterdam 10
Chapter 4. Methodology 14
Questionnaires 14
Interviews and results 16
Participated observation and results 22
Chapter 5. Criminology 28
Criminology 28
Criminological theories 32
Criminological approaches and research 38
Criminology and Security Management 42
Criminological (ICT) Risk & Security Management(CRiSMa®) 46
Chapter 6. Security Management and Infrastructure 50
Security & Management 50
Security Management 58
Security Culture 62
Infrastructure 66
Chapter 7. Conclusion 70
Analysis 70
Hypothesis 74
Discussion 78
Conclusions & Recommendations 82
Chapter 8. References & Bibliography 86
Chapter 9. Appendices 90

Overigens zijn er waarschijnlijk wat zaken verschoven tijdens het copy and pasten.
Anyway als je zo dus binnen deze structuur, of een soortgelijke aanpak, je data analiseert en verantwoord kom je vanzelf tot het einde van je scriptie.
Mocht deze aanpak in NL overigens veel verschillen dan ben ik daar zeer in geinteresseerd.

Iedereen su6 met haar/zij scriptie ik ga me weer storten op wat uitwerkingen. Oh ja mijn deadline ligt op eind april. Wil nl in juli mijn ceremonie te Engeland mee maken en de studie, na 17 jaar all in eindelijk is echter me laten, m.u.v. een promotie binnen 1 jaar dan

KickAssmaandag 14 april 2003 @ 12:53
ik ben dus ook zo'n slachtoffer dat druk bezig is met een poging tot scriptie schrijven. Gelukkig doe ik dit in combinatie met een praktijkopdracht voor een bedrijf (eigenlijk een soort case voor mijn literatuuronderzoek). De opdracht voor het bedrijf wil prima lukken alleen om het onderwerp waar ik me in wil gaan verdiepen (relatiemarketing in de ICT) te onderzoeken is nog erg moeilijk. Er is wel veel literatuur, maar ik ga denk ik eerst maar eens een goede probleemstelling formuleren anders word ik helemaal gek straks.
gelukkig heb ik wel een deadline voor de opdracht voor het bedrijf en binnen die termijn moet/wil ik ook mijn scriptie (literatuuronderzoek) af hebben. Ff zweten dus nog!!

Captain-Americamaandag 21 april 2003 @ 09:57
Update dissertation (UK doctoraal scriptie) schrijven.

Al ver(der) gevordert. Ruim over de helft. Komende dagen hoop ik het geheel af te ronden, zodat ik nog ongeveer 1 week heb om bepaalde zaken uit te werken.

Hoeist met de anderen in here? Wil het allemaal een beetje vlotten?

Mazzeltov;

Ralph

Emelmaandag 21 april 2003 @ 15:15
We hebben al 6 hoofdstukken, 75 bladzijdes en er komen nog 3 hoofdstukken bij denk ik. Het is een behoorlijk klusje!!!!!!! Het vlot niet echt want we hebben maar 1 dagje in de week voor scriptie.
Captain-Americazaterdag 26 april 2003 @ 10:07
quote:
Op maandag 21 april 2003 15:15 schreef Emel het volgende:
We hebben al 6 hoofdstukken, 75 bladzijdes en er komen nog 3 hoofdstukken bij denk ik. Het is een behoorlijk klusje!!!!!!! Het vlot niet echt want we hebben maar 1 dagje in de week voor scriptie.
En gelukt? Je scriptie op tijd kunnen voltooien en is die goedgekeurd?

Ben zelf nog, wat langer als gepland, bezit. Schijnt normaal te zijn.
Enfin gaat niet lang meer duren, hoop ik

Emelzaterdag 26 april 2003 @ 16:39
quote:
Op zaterdag 26 april 2003 10:07 schreef Captain-America het volgende:

[..]

En gelukt? Je scriptie op tijd kunnen voltooien en is die goedgekeurd?

Ben zelf nog, wat langer als gepland, bezit. Schijnt normaal te zijn.
Enfin gaat niet lang meer duren, hoop ik


we zijn nu bezig met de analyse van onderzoeksdata, over 4 weken begint de tweede gegevensverzameling en daarna weer analyse. Scriptieopzet is allang goedgekeurd hoor.

ik hoop echt in juli klaar te zijn!!!

ik vind dat de docenten bij ons zeer streng zijn.

Shirleyzaterdag 26 april 2003 @ 16:49
Ik ben twee weken terug begonnen aan mijn scriptie, en als ik het hier lees, valt het bij mij nog best mee. Ik mag min. 15 en max. 25 pagina's gebruiken. Maar ben v/d week al aan de slag gegaan met informatie zoeken en al een deel geschreven. Maar sommige dingen zijn zo moeilijk!... pfft.. zal blij zijn als het eind juni allemaal achter de rug is.
Fornozondag 27 april 2003 @ 01:39
Ik ben ook al bijna een jaar bezig met mijn scriptie, eerst bij het bedrijf waarvoor de scriptie schreef, daarna maanden thuis gezeten. Nu heb ik een baantje en wonderbaarlijk genoeg was dat de trigger om juist mijn scriptie af te gaan ronden. Toen ik de hele dag thuis zat, had ik geen motivatie of doel om hem af te ronden. Nu ik werk heb ik en meer motivatie door het vooruitzicht op meer salaris en een betere baan dichterbij huis. Want als ik mijn scriptie af heb, ben ik bijna klaar met mijn studie.

Het was erg lastig. Je begint eigenlijk maar ergens te lezen en wat te schrijven, waarna je drie keer opnieuw moet beginnen. Verdwalen in de literatuur, de structuur kompleet spoorloos, doel tig keer aangepast. Dan driekwart weggooien en alles wat je overhoudt kritisch bekijken en dan in 1 maand je scriptie uitschijven. Dat is zo'n beetje mijn aanpak.

Ik heb dus winig tijd om hier op fok te gaan zitten babbelen over het schrijven van een scriptie. 4 juni is de deadline, dan moet ie af zijn.

Captain-Americazondag 27 april 2003 @ 10:17
Goedesmorgens Emel,
quote:
Op zaterdag 26 april 2003 16:39 schreef Emel het volgende:

we zijn nu bezig met de analyse van onderzoeksdata, over 4 weken begint de tweede gegevensverzameling en daarna weer analyse. Scriptieopzet is allang goedgekeurd hoor.
ik hoop echt in juli klaar te zijn!!!
ik vind dat de docenten bij ons zeer streng zijn.


Je bent er dus bijna

Ik ga strakkies beginnen aan mijn data analyse, tesamen met het voltooien van mijn literature review, port of Rotterdam en methodology gebeuren. Denk dat ik vanavond dan begin aan mijn conclusions. Einddatum is eigenlijk morgen maar d'r zaten nog wat weken extra bij.
Enfin zometeen maar is flink doorschrijven.

Juli, da's het zo he
Wat is btw je onderwerp? Waar studeer je in af aan welke unie?

Strenge docenten, en dito begeleiders. Dat schijnt erbij te horen.
Je wil niet weten waar ze in Engeland over vallen.

Su6 met de laatste loodjes!

Mazzeltov;

Ralph

Captain-Americazondag 27 april 2003 @ 10:21
Goedesmorgens Shirly,
quote:
Op zaterdag 26 april 2003 16:49 schreef Shirley het volgende:
Ik ben twee weken terug begonnen aan mijn scriptie, en als ik het hier lees, valt het bij mij nog best mee. Ik mag min. 15 en max. 25 pagina's gebruiken. Maar ben v/d week al aan de slag gegaan met informatie zoeken en al een deel geschreven. Maar sommige dingen zijn zo moeilijk!... pfft.. zal blij zijn als het eind juni allemaal achter de rug is.
Komt vast allemaal wel goed hoor.
Je hebt overigens wel mazzel. 15-25 bladzijden is toch zo gedaan?

Su6 verders.

Mazzeltov;

Ralph

Captain-Americazondag 27 april 2003 @ 10:25
quote:
Op zondag 27 april 2003 01:39 schreef Forno het volgende:
Ik ben ook al bijna een jaar bezig met mijn scriptie, eerst bij het bedrijf waarvoor de scriptie schreef, daarna maanden thuis gezeten. Nu heb ik een baantje en wonderbaarlijk genoeg was dat de trigger om juist mijn scriptie af te gaan ronden. Toen ik de hele dag thuis zat, had ik geen motivatie of doel om hem af te ronden. Nu ik werk heb ik en meer motivatie door het vooruitzicht op meer salaris en een betere baan dichterbij huis. Want als ik mijn scriptie af heb, ben ik bijna klaar met mijn studie.

Het was erg lastig. Je begint eigenlijk maar ergens te lezen en wat te schrijven, waarna je drie keer opnieuw moet beginnen. Verdwalen in de literatuur, de structuur kompleet spoorloos, doel tig keer aangepast. Dan driekwart weggooien en alles wat je overhoudt kritisch bekijken en dan in 1 maand je scriptie uitschijven. Dat is zo'n beetje mijn aanpak.

Ik heb dus winig tijd om hier op fok te gaan zitten babbelen over het schrijven van een scriptie. 4 juni is de deadline, dan moet ie af zijn.


Altijd handig zo'n extra stimulans. Ken dat idem over here. Na 1 mei onze a.s. verhuizing. Mijn nieuwe job en veel nieuwe opdrachten in 't verschiet. Vandaar dat ik nu ook aan de eindspurt begonnen ben.

Su6 met de afronding.

Mazzeltov;

Ralph

Svyatagormaandag 28 april 2003 @ 11:22
*meldt*

Ben nu bijna een maand bezig met de voorbereidingen. Mijn vriendinnetje is net begonnen met een AIO-schap (hoewel dat tegenwoordig 'junior onderzoeker' heet), dus we zitten met elkaar gezellig te leuteren over het opzetten van een onderzoek (met dien verstande dat dat van haar 4 jaar gaat duren en dat van mij uhm...4 maanden?). Maar goed, langzamerhand ben ik het onderzoeksgebied aan het inperken, kan ik voorzichtig een probleemstelling formuleren, heb ik enig idee van de methodologie en de structuur van het verhaal. Eigenlijk gaat het dus zo slecht nog niet... Vrijdag heb ik een afspraak met mijn (zeer relaxede) begeleider; als hij het licht op groen zet, kan ik echt aan de slag met het in praktijk brengen van de opzet..

Blommetjemaandag 28 april 2003 @ 11:25
ben ook bezig maar heb geen zin meer. Ongeveer halverwege nu na aanvankelijk veel aanloopproblemen. Nu wel redelijk onderweg maar nog maar 2.25 mnd en dan ben ik van het ge-eikel af!
Bountymaandag 28 april 2003 @ 22:46
Ik heb mijn scriptie eindelijk af, Het heeft me ongeveer een half jaar geduurt voor ik hem af had. Wat is een scriptie schrijven kut zeg. Ik had er steeds ook geen zin in om aan te gaan werken, maar hij is nu dus einedelijk goed gekeurd en ik kan mijn examen aanvragen, beter. Nu alleen nog mijn examen 19 mei en dan heb ik mijn studie alweer achter de rug. Kan ik lekker van mijn vrije tijd gaan genieten.
F-Lodinsdag 29 april 2003 @ 12:35
Nou ik ben nog niet zover, er zijn een aantal dingetjes tussen gekomen en ik ga het nu dus in oktober doen. Komt me ook beter uit, kan ik me nu op de andere vakken richten die ik nog moet doen. Hoe hebben jullie trouwens je onderwerp gekozen? Wij moeten iets kiezen dat met je opdracht te maken heeft. Ik ben er wel uit dat ik iets met de gebruiksvriendelijkheid van websites wil doen, maar hoe specificeer je dat verder? Ik zit hier al een paar dagen mee en het schiet niet echt op. Alvast bedankt!
Captain-Americawoensdag 30 april 2003 @ 15:24
Goedesmiddags Blommetjuh,
quote:
Op maandag 28 april 2003 11:25 schreef Blommetje het volgende:
ben ook bezig maar heb geen zin meer. Ongeveer halverwege nu na aanvankelijk veel aanloopproblemen. Nu wel redelijk onderweg maar nog maar 2.25 mnd en dan ben ik van het ge-eikel af!
Don't give up, you're almost there!

Komt vast wel goed, nog ff doorbikkelen he!

Su6!

Mazzeltov;

Ralph

Captain-Americawoensdag 30 april 2003 @ 15:27
Goedesmiddags Bounty,
quote:
Op maandag 28 april 2003 22:46 schreef Bounty het volgende:
Ik heb mijn scriptie eindelijk af, Het heeft me ongeveer een half jaar geduurt voor ik hem af had. Wat is een scriptie schrijven kut zeg. Ik had er steeds ook geen zin in om aan te gaan werken, maar hij is nu dus einedelijk goed gekeurd en ik kan mijn examen aanvragen, beter. Nu alleen nog mijn examen 19 mei en dan heb ik mijn studie alweer achter de rug. Kan ik lekker van mijn vrije tijd gaan genieten.
Van harte GefeliciFlapstaart! Daar we op

Hardstikke goed van je. Welk onderwerp heb je behandeld? En nu aan de slag als docente?

Su6 nog voor 19 mei, gaat vast en zeker goed komen!

Mazzeltov;

Ralph

Captain-Americawoensdag 30 april 2003 @ 15:32
Zal gelijk ff een update van mijzelf posten, nu ik toch bezig ben.
Zojuist bericht gekregen vanuit Engeland dat ik tot halverwege mei heb.
Eind mei is er nog een speciale vergadering. Als ik het voor die tijd red, studeer ik, incl. ceremonie, op 14 of 15 juli dit jaar af, anders pas in december.

Ik ga, da's logisch voor juli.
Straks (zometeen) begin ik aan mijn laatste hoofstuk, Methodology waarna mij nog het einddeel, Conclusions resten. Vermoedelijk moet ik nog wel wat zaken wijzigen/aanpassen of anderszins aan elkander schrijven, maar da's eigenlijk IMHO het makelijkste deel. Uitschrijven kost nog steeds het meeste werk he.

Ok, ik ga weer verder.

Een ieder su6 met zijn/haar afstuderen/scriptie.

Mazzeltov;

Ralph

Bountydonderdag 1 mei 2003 @ 10:12
quote:
Op woensdag 30 april 2003 15:27 schreef Captain-America het volgende:
Goedesmiddags Bounty,
[..]

Van harte GefeliciFlapstaart! Daar [afbeelding] we op

Hardstikke goed van je. Welk onderwerp heb je behandeld? En nu aan de slag als docente?

Su6 nog voor 19 mei, gaat vast en zeker goed komen!

Mazzeltov;

Ralph


Ik heb mijn scriptie geschreven over ADHD en ik ga eerst van mijn vakantie genieten en volgend jaar pas aan het werk als leerkracht. Ik ga in oktober namelijk nog een paar weken naar Suriname, familie bezoeken die daar naar toe is verhuisd.

Greetz,

Bounty

Captain-Americazondag 4 mei 2003 @ 12:10
quote:
Op donderdag 1 mei 2003 10:12 schreef Bounty het volgende:

[..]

Ik heb mijn scriptie geschreven over ADHD en ik ga eerst van mijn vakantie genieten en volgend jaar pas aan het werk als leerkracht. Ik ga in oktober namelijk nog een paar weken naar Suriname, familie bezoeken die daar naar toe is verhuisd.

Greetz,

Bounty


Wowie da's letterlijk en figuurlijk een drukke scriptie geworden dan.
Interessant onderwerp.

Alvast, ruim op voorhand;), een prettige vakantie toegewenst!

Mazzeltov;

Ralph

Captain-Americazondag 4 mei 2003 @ 12:11
Laatste stand van zaken. Bericht gehad vanuit Engeland dat ik nog wel wat zaken moet aanpassen maar dat ik in de goede richting zit. Daar ben ik dus wel blij om.

Zometeen wat schrijfwerk doen en dan ff afwachten op de (pre)eindbeoordeling.

Mazzeltov;

Ralph

Svyatagorvrijdag 9 mei 2003 @ 16:40
Inmiddels alweer twee weken verstreken sinds mijn laatste post. Vertraging enerzijds door luiigheid en die f&*&^ing feestdagen (koninginnedag...bevrijdingsdag...en een vriendin die dan vrij heeft dan graag dingen met mij doet...), en anderzijds doordat mijn begeleider op de dag van ons gesprek ziek werd
Pas na een week heb ik hem weer gesproken (daarnet) en mijn voorstel is goedgekeurd
Ben ik erg blij mee, want nu kan ik tenminste echt aan het werk. Het vanuit niets bedenken wat je moet gaan doen en het maken van een opzet viel me best zwaar; ik ben meer een werkpaard dat aan de slag gaat zodra maar duidelijk is wat ik moet doen! Fijn.
Dit weekend eerst nog wat sociale verplichtingen , en dan maandag fris (?) aan de slag...
Captain-Americamaandag 12 mei 2003 @ 07:36
Deze week moet 't beurt zijn.

Gisteren een bijzonder goede dag. Mijn Methodology chapter afgerond, wat en kl*te werk. En inderdeed wat ik al dacht het meest omvangrijke deel van mijn Dissertation. Vandaag mijn chapter Criminology wat aanpassen en dan met frisse moed aan mijn laatste chapter, Conclusions beginnen. Da's eigenlijk 't allermakkelijkste deel.

A.s. vrijdag gaat de printer aan, word alles ingebonden en gaat het per koerier naar Engeland.

Dan zal het lange wachten beginnen, mag ik me in juli te Loughborough melden voor de ceremonie of moet het over, weet nog geeneens of dat kan/mag...maar daar ga ik vooralsnog maar niet van uit.

Aan het eind van de week het allerlaatste overzicht, voordat ik alles inzend.

Hoeist met de rest van jullie?

Hoop dat iedereen er doorheen komt. En inderdeed het is a hell of a job...

Cheerio,

Ralph

thabitmaandag 12 mei 2003 @ 12:57
* thabit meldt zich!
Ben er nou ook al meer dan anderhalf jaar mee bezig. Veel ups en downs wat motivatie betreft (momenteel weer in een up, ik heb zojuist iets bewezen dat nog niet wat opgelost, joepie!). Het moet wel echt een goeie scriptie worden, met minder dan een 9 zal ik zeker geen genoegen nemen.
Emelmaandag 12 mei 2003 @ 21:48
quote:
Op zondag 27 april 2003 10:17 schreef Captain-America het volgende:
Goedesmorgens Emel,
[..]

Je bent er dus bijna

Ik ga strakkies beginnen aan mijn data analyse, tesamen met het voltooien van mijn literature review, port of Rotterdam en methodology gebeuren. Denk dat ik vanavond dan begin aan mijn conclusions. Einddatum is eigenlijk morgen maar d'r zaten nog wat weken extra bij.
Enfin zometeen maar is flink doorschrijven.

Juli, da's het zo he
Wat is btw je onderwerp? Waar studeer je in af aan welke unie?

Strenge docenten, en dito begeleiders. Dat schijnt erbij te horen.
Je wil niet weten waar ze in Engeland over vallen.

Su6 met de laatste loodjes!

Mazzeltov;

Ralph


hoihoi, daar ben ik

IK HEB HET VRESELIJK DRUK!!!!! pfff opgelucht nu

ik heb mijn eerste data-analyse afgerond!! jeetje wat kost dat veel tijd. Volgende week begint de tweede gegevensverzameling, dit duurt weer 4 weken en dan weer data-analyse *nu al geen zin in*
Gelukkig heb ik over 4 weken mijn afstudeerstage afgerond, dan zal ik meer tijd hebben voor scriptie.
Ohja je vroeg welk onderwerp ik deed. Mijn scriptie gaat over de onderkenning van psychosociale problemen bij jonge kinderen. Moeilijk onderwerp. En ik doe sociale wetenschappen aan de Leidse uni.

jij schiet echt op met je scriptie!! ik ben jaloers als je klaar bent mag je me best helpen hoor Wat voor studie doe jij en welke uni? Woon jij trouwens in Rotterdam?

Succes met alles!!

We komen hier wel doorheen!

groetjes,

Emel

Syrenamaandag 12 mei 2003 @ 23:19
KUUTTTTT KU KUT KUT KUT!

En dat is nog minimaal uitgedrukt. Godverd** ik word nog eerder hardstikke geschift dan dat ik afgestudeerd raak. Ik hoorde vroeger wel es van: Ja, die-en-die...die heeft zich gek geleerd.

NOU, weet nu hoe het aanvoelt.
Ik heb EINDELIJK weer eens een hoofdstuk af. Dus ik wil verder aan nummer 2. Lees ik alles nog eens door... en denk.... flikker 't maar in de prullenbak.

Vervolgens ben ik zo stom om even te kijken in het mapje getiteld "scriptie" op mijn C: schijf.

Wat vind ik daar, 4 hoofdstukken die nagenoeg af zijn, maar die ik in vorige periodes van diepe depressie en stress afgedaan heb als: bagger.
Begrijp me goed, ik vind ze nog steeds bagger, maar ze zijn samen geheid meer dan 40 pagina's.

WAAROM, ben ik niet in staat om 40 kutte kloterige pagina's te schrijven die ergens op slaan ???

En vervolgens kwam ik ook nog vier opzetten tegen (opzet = wat je maakt voordat je zo'n kreng gaat schrijven). Waaronder ook mijn allerlaatste, en die wijkt dus COMPLEET af van hetgeen dat ik nu aan het schrijven ben. KUT ! Hoe brei ik dit OOIT weer recht?? Nou, waarschijnlijk nooit meer.

Verder al wekenlang stress bij het ophalen van mijn mail, ik zou nl. het hele kutkreng afhebben in JANUARI godbeterd (t?), dus ik verwachtte mail van begeleider.... noppes. (tis al MEI dus). Dus....die heeft de moed ook maar weer opgegeven, I don't blame him. Bij onze laatste bijeenkomst heeft ie de complete hoofdstukindeling zitten voorzeggen. Op een whiteboard. Met pijltjes om de verbindingen aan te geven. Argh.

En dan iedereen die vraaaaaaaaaagt. "Hoe gaat het nou" "Is het nou al af" "Waar zit de moeilijkheid dan?" JA WEET IK DAT !! Dacht je nou werkelijk dat als ik wist wat het probleem was dat ik hier dan nog zat????

Ik krijg alleen maar meer en meer zin om de hele flikkerse boel van mijn bureau af uit het raam te smijten, dan van de zolder alle andere shit van die kut-studie te halen, en dan een mooi VUUR te maken.

IK HEB HET ZOOOOOOOO GEHAD !!

Ik weet alleen dat als ik zou kappen ik rete-spijt ga krijgen. Althans....dat zegt iedereen....Bah !

Syrenamaandag 12 mei 2003 @ 23:24
Owja, ik studeer (nog) Cultuur- en Wetenschapsstudies in Maastricht, afstudeertracé Visuele Cultuur (wat dus absoluut niet terug te vinden is in mijn scriptieonderwerp, maar goed...)

Begonnen in 1995. En als het zo doorgaat bruut afgebroken in augustus 2003.

En NEE, ik weet niet wat je ermee kan gaan doen "later", en ik heb geen flauw idee waar ik "later" op moet solliciteren.

Captain-Americadinsdag 13 mei 2003 @ 10:18
Goedesmorgens Emel,
quote:
Op maandag 12 mei 2003 21:48 schreef Emel het volgende:

[..]

hoihoi, daar ben ik


Gezellie
quote:
IK HEB HET VRESELIJK DRUK!!!!! pfff opgelucht nu
Leuk het scriptie schrijven...
quote:
ik heb mijn eerste data-analyse afgerond!! jeetje wat kost dat veel tijd.
Netjes! Is trots op je.
Vergeet je btw niet dat je goed, heel erg uitgebreid, dient te omschrijven hoe dit tot stand is gekomen met alle pro's en con's?!
quote:
Volgende week begint de tweede gegevensverzameling, dit duurt weer 4 weken en dan weer data-analyse *nu al geen zin in*
Godzijdank heb ik die afgelopen weekend voltooid.
A hell of a job...
quote:
Gelukkig heb ik over 4 weken mijn afstudeerstage afgerond, dan zal ik meer tijd hebben voor scriptie.
Dan mag je je qua schrijven uit gaan leven.
Ben je overigens wel al begonnen met wat schrijfwerk?
Hoop voor je van wel.
quote:
Ohja je vroeg welk onderwerp ik deed. Mijn scriptie gaat over de onderkenning van psychosociale problemen bij jonge kinderen. Moeilijk onderwerp.
Moet ik dan denken aan deviant gedrag of ADHD zaken of iets totaal anders?
quote:
En ik doe sociale wetenschappen aan de Leidse uni.
Sociale wetenschappen roeleren
Valt mijn studie ook onder he

BTW; wel is van het NSCR gehoord? Misschien dat je daar zelfs al bij/voor (mee samen) werkt.

quote:
jij schiet echt op met je scriptie!! ik ben jaloers

Ach wat heet. Zit nu ook (weer) niets te doen. Terwijl ik beter...you know. Maar ja straks, vanmiddag, vanavond, dan heb ik zo mijn 'momenten' he. Doe ik de laatste handelingen.
Donderdag laatste check, vrijdag ochtend nog nalopen. Dan de printer aan, laten inbinden, en per koerier naar good old England.

quote:
als je klaar bent mag je me best helpen hoor
Sure
Neem dan eerst ff een studie break van een half jaar ofzo.
Al zal daar weinig van komen daar ik nu zelf, als hoofddocent/coordinator verbonden ben aan een Hogeschool, en daar nieuw lesmateriaal mag schrijven.
quote:
Wat voor studie doe jij en welke uni?
Master of Arts degree course in The Study of Security Management.
Dissertation over de Rotterdamse haven. Zodra ik hiermee naar buiten mag gaan, zal dat wel in de media komen denk ik zo

Doe ik aan Loughborough University:
http://www.lboro.ac.uk
http://www.lboro.ac.uk/departments/bs/
http://www.lboro.ac.uk/departments/charm/excharm.html (faculteit).

Ben al eerder in dit kader aangestudeerd te Leicester University:
http://www.le.ac.uk
http://www.le.ac.uk/scarman (faculteit).

quote:
Woon jij trouwens in Rotterdam?
Yep nog wel, deelgemeente weliswaar aan het einde van de Waterweg
Jij woont in Leiden of (directe) omgeving?
quote:
Succes met alles!!
Thx U2!
quote:
We komen hier wel doorheen!
Ech wel!

Cheerio,

Ralph

Captain-Americadinsdag 13 mei 2003 @ 10:31
Goedesmorgens Syrena,

Wat je hierboven (om/be)schreef komt me heel bekend voor.

Als ik zo vrij mag zijn om je een tip te geven.
Neem ff afstand, al is het maar een dag, paar dagen, van dit alles.

Kom je nadien terug, focus dan op wat je wil of moet, dat weet ik natuurlijk niet, onderzoeken.

Vb. Gras is groen, is dat ook zo?

Vervolgens ga je alles opzoeken over dit onderwerp. Dan kom je d'r achter dat er heel veel grassoorten zijn. Hieruit selecteer je 1 of 2 soorten, die kun je dan vergelijken met elkaar. De argumentatie waarom je deze 2 gekozen hebt is dan wel weer heel belangrijk.
Het verloop van informatie zoeken, hoe je dat doet/gedaan hebt word dan je methologie hoofdstuk.
De reden voor deze keuze je introductie.
Je bronnen je literatuur.
Blijft nog over je conclusie en klaar is 'Kees'.
Zo makkelijk is het eigenlijk, los van het feit dat de meesten onder ons, incl. ondergetekende, dat zichzelf toch te moeilijk maken.

Hoop dat je aan het bovenstaande iets hebt.

quote:
Op maandag 12 mei 2003 23:24 schreef Syrena het volgende:
Owja, ik studeer (nog) Cultuur- en Wetenschapsstudies in Maastricht, afstudeertracé Visuele Cultuur (wat dus absoluut niet terug te vinden is in mijn scriptieonderwerp, maar goed...)
Waar gaat je scriptie over dan?
Ken jij een Steffe de Vaan 't Sittard?
Vermoedelijk al afgestudeert denk ik zo.
quote:
Begonnen in 1995. En als het zo doorgaat bruut afgebroken in augustus 2003.
Welnee niet opgeven hoor!
Ben nu ook al vele jaren, begonnen met de basis, laagste, opleidingen in 1986, bezig en zie ik ga gewoon stug door he.
Sterke door strijd is mijn motto!
quote:
En NEE, ik weet niet wat je ermee kan gaan doen "later", en ik heb geen flauw idee waar ik "later" op moet solliciteren.
Da's toch iets voor later. Eerst het een, goed afronden e.d., en dan, op naar, 't ander.

Su6!

Mazzeltov;

Ralph

Fornodinsdag 13 mei 2003 @ 22:59
Ik ben nu ruim een jaar bezig aan dat kreng, en ik heb zowaar de overtuiging dat het af gaat komen.

Nooit gedacht dat ik op dit punt zou belanden, maar het voelt zeker nu al verdomde goed. Nog drie weken om alles af te schrijven, dus de spanning neemt langzaam toe. De onzekerheid: accepteren ze de inhoud, is de hoofdstuk indeling goed, ben ik diep genoeg in de stof gedoken, ben ik niet gaan afdwalen. Maak ik het bedrijf waarover de scriptie gaat, niet ten onrechte zwart.

Eerlijk gezegd kan dat laatste me niet zoveel schelen, als ik dat punt (minimaal 6 min) maar haal. Natuurlijk moet ik alles wel kunnen verdedigen tijdens mijn presentatie, maar dat gaat lukken.

Nou ik laat het over een paar weekjes wel horen.

Syrenawoensdag 14 mei 2003 @ 09:36
Ja i know, niet opgeven Mijn wanhoopstoestand is alweer een beetje afgezwakt.

Ik moet nu weer drie dagen werken (8.30-17 uur), niet echt tijd om eraan te werken

(wat ook weer zuigt, want za heb ik weekendgevoel, zondag geen zin, maandag gaat het meestal een beetje, dinsdag ook, en dan moet ik woensdag weer werken en dan ligt alles dus weer stil).

Mijn probleem is waarschijnlijk ook dat ik geen goeie probleemstelling heb, mijn scriptie zou gaan over computerspellen als facilitator binnen het museum, maar daar zit dus geen vraag ofzo achter. En verder ben ik nu al zo lang bezig (en het moet nu voor 31-8 af zijn) dat ik ook niet meer kan beginnen met een onderzoek IN een museum.
Idee van mijn begeleider: zoek dan een artikel dat als case-study kan dienen....
Maar er zijn dus vrijwel geen artikelen die zich voor of tegen computerspellen in het museum uitspreken, alleen artikelen die een spelreview houden (oa. uit de Spits van november 2002 geplukt).

Ik heb nu wel alle hoofdstukken en dingen die ik tot nu toe geschreven hebt uitgeprint, om te kijken of ik daar nog wat van kan hergebruiken.

*sigh*

Ik ga maar es werken anders schoppen ze me hier nog eruit.

Captain-Americawoensdag 14 mei 2003 @ 13:26
Goedemiddag Forno,
quote:
Op dinsdag 13 mei 2003 22:59 schreef Forno het volgende:
Ik ben nu ruim een jaar bezig aan dat kreng, en ik heb zowaar de overtuiging dat het af gaat komen.

Nooit gedacht dat ik op dit punt zou belanden, maar het voelt zeker nu al verdomde goed. Nog drie weken om alles af te schrijven, dus de spanning neemt langzaam toe. De onzekerheid: accepteren ze de inhoud, is de hoofdstuk indeling goed, ben ik diep genoeg in de stof gedoken, ben ik niet gaan afdwalen. Maak ik het bedrijf waarover de scriptie gaat, niet ten onrechte zwart.

Eerlijk gezegd kan dat laatste me niet zoveel schelen, als ik dat punt (minimaal 6 min) maar haal. Natuurlijk moet ik alles wel kunnen verdedigen tijdens mijn presentatie, maar dat gaat lukken.

Nou ik laat het over een paar weekjes wel horen.


Heel herkenbaar allemaal. Heb net ook weer comments ontvangen.
Vanochtend om 4 uur op om te schrijven. Ik heb globaal nog maar de tijd tot vrijdag. Heb besloten om bepaalde zaken te wijzigen en voor 't overige is 't mijn werk he. Nadeel is dat die Engelsen soms zo...tja hoe zal ik 't netjes zeggen. Je begrijpt me wel.

Hoe vol de komende weken, kijk uit naar je nieuwe posting.

Mazzeltov;

Ralph

Captain-Americawoensdag 14 mei 2003 @ 13:29
Hi Syrena,

Goed om te horen dat je weer 'onder' ons bent enzo.

Misschien een idee om is in buitenlande literatuur te kijken.

Of de stelling aan te gaan, weet niet of je daar ruimte voor hebt:

Verkennend onderzoek inzake de terugloop van musembezoek v.s. de toegenomen aandacht, incl. het gebruik, voor computerspellen/spelcomputers?

Zoiets?

Poneer anders een stelling in here, kunnen we met zijn allen er over door filosoferen.

Id?

Su6.

Mazzeltov;

Ralph

Syrenadonderdag 15 mei 2003 @ 10:49
High Ralph

Ja, ik ben weer "bij", bij het schrijven van mijn pré-scriptie heb ik ook een zeer zware dip-aanval gehad, mijn ouders nog behoorlijk schrik mee aangejaagd. Maar dat kwam uiteindelijk wel goed.

Gisteren heb ik nog even op het net gesurfd, ik ben helemaal gefocused op twee teksten die ik absoluut nodig denk te hebben, maar die nergens te vinden zijn. Ik werk in een bieb, en heb dus toegang tot de NCC (alle biebcatalogi van NL) en de Online Contents (inhoudsopgaven van een heleboel tijdschriften). En Google, uiteraard... Maar niks dus. Wel een hoop verwijzingen naar die teksten, en daar vond ik weer wat nieuw materiaal.

Wat op zich ook weer fout is, want mijn research is in principe af, de teksten die ik vind daar staat eigenlijk niets nieuws in (gelukkig..), maar ja, wel weer tijd kwijt met lezen.

Ik ben nu van plan om in mijn eerste hoofdstuk de intro te vervangen (gaat nu over het ontstaan van musea), en te beginnen met het verwijzen naar de opkomst van computerspellen als educatief middel. De rest van het hoofdstuk gaat nl. grotendeels wel over de geschiedenis van educatie in het museum. Hoofdstuk twee gaat dan over educatieve theorieen ?? maar dan loopt het niet lekker, ik moet voor mijn gevoel meer focussen op de spellen, die nu pas in het derde hoofdstuk aan bod komen.

(schiet me nu te binnen dat aan het eind van hoofdstuk 1 een hoop geleuter staat over bezoekersstudies, misschien moet ik dat meer als kapstok nemen om in twee de theorie uit te werken).

ARGH. Ik had het mezelf veel makkelijker kunnen maken door die musea eruit te laten en alleen te kijken naar computerspellen als educatief middel. Maar dan gaat het weer niet diep genoeg denk ik.

Frustrerende is dat ik het gevoel heb dat ik niet ver ben van de "gouden vondst", van DE schakel die spellen, educatie en musea met elkaar verbindt.

Maar ik ga weer es werken (nou ja, eerst pauze)

Captain-Americavrijdag 16 mei 2003 @ 10:38
Goedesmorgens Syrena,
quote:
Op donderdag 15 mei 2003 10:49 schreef Syrena het volgende:
High Ralph
Just sober
quote:
Ja, ik ben weer "bij", bij het schrijven van mijn pré-scriptie heb ik ook een zeer zware dip-aanval gehad, mijn ouders nog behoorlijk schrik mee aangejaagd. Maar dat kwam uiteindelijk wel goed.
Ben blij, met name dat laatste dan, om dat te horen.

Overigens en ik kan dat volledig beamen hoort dit dus bij het hele scriptie schrijven proces. Leuk he die 'academische' volwassen wording...

quote:
Gisteren heb ik nog even op het net gesurfd, ik ben helemaal gefocused op twee teksten die ik absoluut nodig denk te hebben, maar die nergens te vinden zijn. Ik werk in een bieb, en heb dus toegang tot de NCC (alle biebcatalogi van NL) en de Online Contents (inhoudsopgaven van een heleboel tijdschriften). En Google, uiteraard... Maar niks dus. Wel een hoop verwijzingen naar die teksten, en daar vond ik weer wat nieuw materiaal.
Het allerbelangrijkst heb ik in ieder geval onderkend. Toegang tot de bronnen. Nu is het misschien zaak om die bronnen af te bkenen. Narrow it down zeggen ze dan in Engeland.
quote:
Wat op zich ook weer fout is, want mijn research is in principe af, de teksten die ik vind daar staat eigenlijk niets nieuws in (gelukkig..), maar ja, wel weer tijd kwijt met lezen.
Ach wat is 'fout' je moet is weten wat ik aan het tobben ben en ben geweest. Hoort d'r gewoon allemaal bij hoor. Inzake dat extra lezen, wie weet dat je toch weer wat extra's had gevonden he. Als onderzoeker moet je altijd, IMHO, streven naar het optimale.
quote:
Ik ben nu van plan om in mijn eerste hoofdstuk de intro te vervangen (gaat nu over het ontstaan van musea), en te beginnen met het verwijzen naar de opkomst van computerspellen als educatief middel.
Dat klinkt heel erg goed. Volgens mij is dat een van de kernvragen die je verder dient uit te zoeken.
quote:
De rest van het hoofdstuk gaat nl. grotendeels wel over de geschiedenis van educatie in het museum.
We hebben het hier over je Introductie toch?

In je introductie geef je aan de reden/motivatie(s) voor je onderzoek, vertel je kort wat over je onderzoeksvraag(en) en geef je een overzicht van hoe je scriptie is opgebouwd.

quote:
Hoofdstuk twee gaat dan over educatieve theorieen ?? maar dan loopt het niet lekker, ik moet voor mijn gevoel meer focussen op de spellen, die nu pas in het derde hoofdstuk aan bod komen.
Waarom niet eerst alles hoofdstuk gewijs?
Zal ff een vb geven zoals ze dat graag zien op mijn Engelse unie

1) Introductie
2) Literatuur overzicht/studie
3) Methodologie
4) Musea
4) Computerspellen
5) Educatie(ve waarden)
6) Conclusie
7) Literatuurlijst
8) Bijlagen.

Zo ongeveer.
Overigens dat overkomt mij nu met een aantal zaken, moet ik nieuwe hoofdstukken gaan maken, mijn methodology is te lang. Deel met bewijs van zaken die niet kloppen, fotografisch onderbouwd, moet apart.
En de resultaten van mijn interviews i.c.m. mogelijk andere samengevatte data.

quote:
(schiet me nu te binnen dat aan het eind van hoofdstuk 1 een hoop geleuter staat over bezoekersstudies, misschien moet ik dat meer als kapstok nemen om in twee de theorie uit te werken).
Ken de structuur niet die ze in Maasstricht hanteren. Heb je daar geen handleiding voor? Indien ja post die samengevat is hier, kan ik met je meekijken. Elke unie heeft meestal zo zijn/haar standaards, sterker nog per faculteit wil dat nog wel is verschillen.

Overigens inzake de methodologie, heb ik begrepen dat je hier enkel en alleen de gebruikte zaken om/beschrijft. V.B. voor de interviews gebruikte ik een laptop met de software MS Word, bandrecorder, aantekeningen et cetera. De verwerkte gegevens koppelde ik per e-mail terug aan de geinterviewde/respondent, waarbij ik voor het correct uitwerken van de data de opgenomen gesprekken via mijn bandrecorder terugluisterder.
De groep van geinterviewden heb ik geselecteerd at random op basis van een vooronderzoek waarbij bleek dat, argument, deze personen tot mijn doelgroep behoorde.
Zo ongeveer dus.

quote:
ARGH. Ik had het mezelf veel makkelijker kunnen maken door die musea eruit te laten en alleen te kijken naar computerspellen als educatief middel. Maar dan gaat het weer niet diep genoeg denk ik.
Hehe heel herkenbaar. De meesten onder ons maken het zich veels te moeilijk he.
Denk overigens dat het goed is om musea erbij te houden. Op die manier word het wat breder getrokken. Maar da's een persoonlijk iets he.
quote:
Frustrerende is dat ik het gevoel heb dat ik niet ver ben van de "gouden vondst", van DE schakel die spellen, educatie en musea met elkaar verbindt.
Da's de synergie waar 't nu allemaal om draait. Zo te horen ben je inderdaad op de goede weg. Nog ff doorzetten en je hebt 't!
Daarna kun je je verder uitleven op het uitvoeren van 't een en ander.

Als je dacht dat dit al lastig was...be aware..maar onthoud ook dat het je zal gaan lukken!

quote:
Maar ik ga weer es werken (nou ja, eerst pauze)
Niet teveel pauze he!

Take care en su6!

Mazzeltov;

Ralph

Syrenavrijdag 16 mei 2003 @ 15:09
Ha die Ralph!

Collega's zitten in vergadering, dus ik ben al anderhalf uur aan het Fokken!

Probleem met de opbouw is dat we geen methodologie hoeven aan te geven.... of in elk geval alleen maar kort in de inleiding uitleggen wat je gedaan hebt en waarom.

Ik baal gewoon dat ik geen duidelijk vraag of stelling heb, ik kom niet verder dan "het computerspel als facilitator voor museumeducatie". Maar hoe/wat etc etc. ??? Facilitator is eigenlijk een term uit het constructivisme, het kan een iets of een iemand (leraar, gids) zijn die het leren begeleidt, maar het niet voorkauwt.

En voor onderzoek IN het museum is het dus ook te laat, dus blijft alleen theorie over *meut*meut*meut*.

Ik ga straks de hele stapel blaadjes nog eens doorscannen, misschien kom ik nog wat tegen. Eigenlijk hoopte ik dat ik wel ergens een krantenartikel zou vinden dat flink van leer zou trekken tegen "domme spelletjes in het museum" en dat ik dat dan mooi kon weerleggen. Maar heel Nederland schijnt het er wel mee eens te zijn (en dat zuigt, want ik ben 't er ook mee eens)

Sneeuwwitje79vrijdag 16 mei 2003 @ 17:03
[quote]Op zondag 13 april 2003 12:52 schreef Captain-America het volgende:
Vervoeg me dan ook maar ff in here. Alhoewel het bij mij, Engelse Master opleiding te Loughborough, een dissertation heeft.
Komt zo heb ik begrepen echter wel grotendeels op hetzelfde neer als een NL scriptie met dien verstande dat het in Engeland meer werk is en er echt punten af gaan als er een ., ; o.i.d. verkeerd staan.
Ook de hoeveel werk is zo heb ik begrepen groter, moet zelf een werk opleveren van ongeveer 20.000 woorden minus 10% d'r onder en d'r boven.

......moet volgende maand toch wel keertje beginnen aan m'n dissertation voor master-opleiding in Greenwich.. en die moet ik binnen 2,5 maanden afhebben, wil ik in januari bij de diploma uitreiking zijn
maar m'n proposal heb ik wel af (jaja, al 15 blz.!), 'k denk dat ik m'n begeleider maar es een mailtje moet sturen ofzo........

Captain-Americavrijdag 16 mei 2003 @ 22:10
Navond Syrena,
quote:
Op vrijdag 16 mei 2003 15:09 schreef Syrena het volgende:
Ha die Ralph!

Collega's zitten in vergadering, dus ik ben al anderhalf uur aan het Fokken!


Addict
quote:
Probleem met de opbouw is dat we geen methodologie hoeven aan te geven.... of in elk geval alleen maar kort in de inleiding uitleggen wat je gedaan hebt en waarom.
Vaag en ik maar denken dat dit het belangrijkste deel is van de scriptie.
Enfin scheelt je dus wel heel wat werk, denk ik, alhoewel een goede uitleg ook erg veel energie kost.
quote:
Ik baal gewoon dat ik geen duidelijk vraag of stelling heb, ik kom niet verder dan "het computerspel als facilitator voor museumeducatie". Maar hoe/wat etc etc. ???
Da's iets, het hoe en wat, wat als het goed is vanzelf moet gaan komen.
Waarom niet is ala, ff 't de vrije hand/pols:

Vind de digitalisering van educatie in de Nederlandse musea spelenderwijs plaats?

Is dat misschien wat?
Heb je duidelijke vraag met genoeg mogelijkheden.

quote:
Facilitator is eigenlijk een term uit het constructivisme, het kan een iets of een iemand (leraar, gids) zijn die het leren begeleidt, maar het niet voorkauwt.
Dank voor de toelichting, het woord zelf kende ik wel maar in een wat andere toepassing, die van initiator, wat zo te zien toch aardig overeenkomt.
Constructivisme, zalig die CMV wetenschappen

BTW; had ik je eigenlijk al gevraagd of je toevalligerwijs Steffie de Vaan kent?

quote:
En voor onderzoek IN het museum is het dus ook te laat, dus blijft alleen theorie over *meut*meut*meut*.
Oh? Je hebt toch nog tot en met (half) augustus?
Da's mei uitgezonderd dan toch nog juni en juli?
Neem je 1 maand da's denk ik wel genoeg.
quote:
Ik ga straks de hele stapel blaadjes nog eens doorscannen, misschien kom ik nog wat tegen. Eigenlijk hoopte ik dat ik wel ergens een krantenartikel zou vinden dat flink van leer zou trekken tegen "domme spelletjes in het museum" en dat ik dat dan mooi kon weerleggen. Maar heel Nederland schijnt het er wel mee eens te zijn (en dat zuigt, want ik ben 't er ook mee eens)
Hehe ach ja en toch nog wat nieuws/anders gevonden?

Goed weekend.

Mazzeltov;

Ralph

Captain-Americavrijdag 16 mei 2003 @ 22:16
Navond Sneeuwitjuh,
quote:
Op vrijdag 16 mei 2003 17:03 schreef Sneeuwwitje79 het volgende:
[quote]Op zondag 13 april 2003 12:52 schreef Captain-America het volgende:
Vervoeg me dan ook maar ff in here. Alhoewel het bij mij, Engelse Master opleiding te Loughborough, een dissertation heeft.
Komt zo heb ik begrepen echter wel grotendeels op hetzelfde neer als een NL scriptie met dien verstande dat het in Engeland meer werk is en er echt punten af gaan als er een ., ; o.i.d. verkeerd staan.
Ook de hoeveel werk is zo heb ik begrepen groter, moet zelf een werk opleveren van ongeveer 20.000 woorden minus 10% d'r onder en d'r boven.
*Denkt dat was heel errug slecht Neerlandsch.. *
quote:
......moet volgende maand toch wel keertje beginnen aan m'n dissertation voor master-opleiding in Greenwich.. en die moet ik binnen 2,5 maanden afhebben, wil ik in januari bij de diploma uitreiking zijn
Leuk om te horen dat jij ook in Engeland een master course doet.
Doe je dat vanuit hier of zit je in Engeland?
Hoelang ben je daar al mee bezig en vanwaar Greenwich?

Apart dat die semesters daar toch niet synchroon lopen.
Zag dat al toen ik in Leicester studeerde, terwijl Loughborough er bijna naast ligt.

Verbaas me er overigens over dat je daar 2,5 maanden voor hebt.
Bij ons heb je een jaar de tijd en dan moet het af zijn.

quote:
maar m'n proposal heb ik wel af (jaja, al 15 blz.!), 'k denk dat ik m'n begeleider maar es een mailtje moet sturen ofzo........
Als ik zo vrij mag zijn, denk d'r niet te licht over he.
De eisen liggen daar een stuk hoger, over het algemeen ken Greenwich niet. Wat ik wel weet is dat de Engelsen 't niet zo hebben op onze, soms eigenzinnig/eigenwijze, manier van doen.
M.a.w. conformeer je aan hun eisen e.d. en alles komt goed.

Waar gaat je onderzoek over?

Goed weekend.

Mazzeltov;

Ralph

Sneeuwwitje79zondag 18 mei 2003 @ 13:55
quote:
Op vrijdag 16 mei 2003 22:16 schreef Captain-America het volgende:
Navond Sneeuwitjuh,
[..]

*Denkt dat was heel errug slecht Neerlandsch.. *
[..]

Leuk om te horen dat jij ook in Engeland een master course doet.
Doe je dat vanuit hier of zit je in Engeland?
Hoelang ben je daar al mee bezig en vanwaar Greenwich?

Apart dat die semesters daar toch niet synchroon lopen.
Zag dat al toen ik in Leicester studeerde, terwijl Loughborough er bijna naast ligt.

Verbaas me er overigens over dat je daar 2,5 maanden voor hebt.
Bij ons heb je een jaar de tijd en dan moet het af zijn.
[..]

Als ik zo vrij mag zijn, denk d'r niet te licht over he.
De eisen liggen daar een stuk hoger, over het algemeen ken Greenwich niet. Wat ik wel weet is dat de Engelsen 't niet zo hebben op onze, soms eigenzinnig/eigenwijze, manier van doen.
M.a.w. conformeer je aan hun eisen e.d. en alles komt goed.

Waar gaat je onderzoek over?

Goed weekend.

Mazzeltov;

Ralph


Ha Ralph,
ik doe een 1-jarige (sept.'02-sept '03) masteropleiding MBA (Master of Business Administration) aan University van Greenwich, maar ik volg het gewoon vanuit Nederland (Enschede), 't was nl. btje erg duur om daar masteropleiding te doen, dus dan was dit 't alternatief
Wel heel anders dan hogeschool, in vergelijking met dit kon ik de HEAO op de sloffen af, dit is echt wel wat meer aanpoten..... , dus ja, kan wel zeggen dat die eisen behoorlijk wat hoger liggen
Wat doe jij eigenlijk voor master course in UK? En duurt die langer dan 1 jaar?
Omdat 't dus maar 12 maanden is, heb ik ook maar 2,5 à 3 mnd. voor m'n scriptie, tenminste, als ik dus ook bij die diploma uitreiking in Jan. '04 in Greenwich wil zijn (en dat wil ik ) M'n scriptie onderwerp gaat over HRM en hoe bedrijven daar 'competitive advantage' mee kunnen behalen, theorie gecombineerd met btje praktijk (ga stuk of 5 à 10 grote bedrijven in NL langs voor onderzoekjes e.d.)
Maar ach, dat komt vast allemaal wel goed, tot nu toe heb ik alle vakken gewoon gehaald, dus hopelijk zal dat ook wel lukken

Groetjes,
Esther

Sneeuwwitje79zondag 18 mei 2003 @ 13:57
ow sorry Ralph, je studierichting staat in je profiel, nog niet gezien
Captain-Americazondag 18 mei 2003 @ 21:50
Goedenavond Esther,
quote:
Op zondag 18 mei 2003 13:55 schreef Sneeuwwitje79 het volgende:

ik doe een 1-jarige (sept.'02-sept '03) masteropleiding MBA (Master of Business Administration) aan University van Greenwich, maar ik volg het gewoon vanuit Nederland (Enschede), 't was nl. btje erg duur om daar masteropleiding te doen, dus dan was dit 't alternatief


Klinkt bekend jah. Wat ben je overigens voor deze opleiding kwijt?
Heb je dat nog via stufi ofzo kunnen regelen?
Waarom heb je voor een Engelse studie gekozen?
quote:
Wel heel anders dan hogeschool, in vergelijking met dit kon ik de HEAO op de sloffen af, dit is echt wel wat meer aanpoten..... , dus ja, kan wel zeggen dat die eisen behoorlijk wat hoger liggen
Maar dan heb je zometeen wel wat he. Iets waar ze in Nederland echt niet aan kunnen tippen, al denkt men dat wel!
quote:
Wat doe jij eigenlijk voor master course in UK? En duurt die langer dan 1 jaar?
Je had mijn info al gelezen.
Heb hiervoor al te Leicester, ook via Distance Learning, mijn PgDip. behaald. Ben daar o.a. door persoonlijk omstandigheden 4 jaar mee bezig geweest.

Mijn huidige opleiding ben ik in februari 2002 begonnen en hoop ik deze maand, bul uitreiking en ceremonie medio 14 juli 2003, te beeindigen.

quote:
Omdat 't dus maar 12 maanden is, heb ik ook maar 2,5 à 3 mnd. voor m'n scriptie, tenminste, als ik dus ook bij die diploma uitreiking in Jan. '04 in Greenwich wil zijn (en dat wil ik )
Hehe, klinkt bekend allemaal.
Ga je dan ook naar die ceremonie toe?
quote:
M'n scriptie onderwerp gaat over HRM en hoe bedrijven daar 'competitive advantage' mee kunnen behalen, theorie gecombineerd met btje praktijk (ga stuk of 5 à 10 grote bedrijven in NL langs voor onderzoekjes e.d.)
Maar ach, dat komt vast allemaal wel goed, tot nu toe heb ik alle vakken gewoon gehaald, dus hopelijk zal dat ook wel lukken
Interessant. Hoe doe je examen en voor hoeveel vakken?
Had je nog problemen inzake je toelichting? TOFL test?

Via zowel Leicester als Loughborough doen wij examen middels het schrijven van essays. Deze moeten voor het behalen van je masters in ieder geval boven de 50% zijn. Zit gemiddeld op een 60% wat zo heb ik me laten vertellen netjes is, daar de Engelsen, een uitzondering daargelaten, tussen de 50-60% scoren.

Su6 met je scriptie, heetie bij jullie Thesis of Dissertation?

Mazzeltov;

Ralph

Sneeuwwitje79maandag 19 mei 2003 @ 11:38
Goedemorgen Ralph,

Klinkt bekend jah. Wat ben je overigens voor deze opleiding kwijt?
Heb je dat nog via stufi ofzo kunnen regelen?
Waarom heb je voor een Engelse studie gekozen?
[..]

Deze studie kost wel aardig wat (¤ 8.600 om precies te zijn), gelukkig heb ik wel wat kunnen regelen met stufi (een lening, want na 4 jaar is de beurs helaas op). Wat ben jij dan kwijt voor zo'n masteropleiding in UK, incl. verblijf enzo)? Ik wilde eens iets anders dan de 'normale' studies in Nederland en ik vond een Engelse opleiding wel iets extra's hebben (ik bedoel, kan nu wel zonder moeite alle boeken in 't Engels lezen en verslagen schrijven)

Maar dan heb je zometeen wel wat he. Iets waar ze in Nederland echt niet aan kunnen tippen, al denkt men dat wel!
[..]

Ja, 't kost een paar cent, maar dan heb je ook wat Alhoewel ik al wel heb gemerkt dat veel mensen dergelijke studies helemaal niet kennen (master-opleiding) en dat ze dan vragen "wat ben je dan als je klaar bent" (ja, uhm......hoe zal ik 't zeggen... )

Je had mijn info al gelezen.
Heb hiervoor al te Leicester, ook via Distance Learning, mijn PgDip. behaald. Ben daar o.a. door persoonlijk omstandigheden 4 jaar mee bezig geweest.
Mijn huidige opleiding ben ik in februari 2002 begonnen en hoop ik deze maand, bul uitreiking en ceremonie medio 14 juli 2003, te beeindigen.
[..]
Hehe, klinkt bekend allemaal.
Ga je dan ook naar die ceremonie toe?
[..]

Maar maakt toch niet uit eigenlijk, als je over je PgDip 4 jaar hebt gedaan, ik bedoel, je hebt 'm nu toch? En, ga jij naar die ceremonie in juli? (Leuk, zo'n toga aan enzo, maar niet heus) Ga zelf zeker naar die ceremonie toe ja, ben nog nooit in Londen geweest, dus maak er gewoon een lang weekend van ofzo, hele familie enzo mee, wel gezellig (toch wel maf, doe je studie aan universiteit in Londen, ben je er nog nooit geweest....)


Interessant. Hoe doe je examen en voor hoeveel vakken?
Had je nog problemen inzake je toelichting? TOFL test?
[..]

Ik hoefde verder geen test ofzo te doen voor toelating (enige eis was een bachelor's degree), wat ik overigens wel vreemd vond, d'r zitten namelijk ontzettend veel Chinezen in de klas (zo'n 60 Aziaten en 10 NL), en hun niveau van Engels is echt belabberd, ik probeer het wel, maar kan ze gewoon echt niet verstaan, zelfs de Engelse leraren begrijpen hun niet, maar goed, zolang ze het dubbele toelatingsgeld als de NL'ers betalen, wordt daar blijkbaar niet moeilijk over gedaan
Ik heb in totaal 15 vakken, die elk met een verslag (essay, telt voor 50%) en een examen worden afgesloten (ook 50% dus). En dan komt natuurlijk de dissertation nog, die telt ook nog voor een aantal punten (30 ofzo) Ik denk dat ik gemiddeld wat cijfers betreft op zo'n 55 à 60% zit, vind wel goed. Maar wel raar cijfersysteem, minimum is 40% bij ons en maximum 70 à 75%.

Via zowel Leicester als Loughborough doen wij examen middels het schrijven van essays. Deze moeten voor het behalen van je masters in ieder geval boven de 50% zijn. Zit gemiddeld op een 60% wat zo heb ik me laten vertellen netjes is, daar de Engelsen, een uitzondering daargelaten, tussen de 50-60% scoren.

Su6 met je scriptie, heetie bij jullie Thesis of Dissertation?

Mazzeltov;

Ralph
[/quote]

Jij ook nog succes met je scriptie, maar als je zo goed gemiddeld staat, zal dat vast wel lukken

Groetjes,
Esther

Captain-Americamaandag 19 mei 2003 @ 13:12
Goedemiddag Esther,

Whilst replying leg ik net de laatstehand aan mijn Dissertation. Straks allemaal ff opslaan, nalezen en dan vanaaf ctr-P

Onto your beloving reply.

quote:
Op maandag 19 mei 2003 11:38 schreef Sneeuwwitje79 het volgende:

Klinkt bekend jah. Wat ben je overigens voor deze opleiding kwijt?
Heb je dat nog via stufi ofzo kunnen regelen?
Waarom heb je voor een Engelse studie gekozen?
[..]

Deze studie kost wel aardig wat (¤ 8.600 om precies te zijn), gelukkig heb ik wel wat kunnen regelen met stufi (een lening, want na 4 jaar is de beurs helaas op). Wat ben jij dan kwijt voor zo'n masteropleiding in UK, incl. verblijf enzo)? Ik wilde eens iets anders dan de 'normale' studies in Nederland en ik vond een Engelse opleiding wel iets extra's hebben (ik bedoel, kan nu wel zonder moeite alle boeken in 't Engels lezen en verslagen schrijven)


Beter, heb alles zelf, direct zonder enige vorm van lening moeten bekostigen. Maar ja dat geld voor jou dus ook nadien. Onthoud dat je mogelijkerwijs bepaalde zaken fiscaal kunt opvoeren, incl. je reiskosten van en naar Londen enzo!
quote:
Maar dan heb je zometeen wel wat he. Iets waar ze in Nederland echt niet aan kunnen tippen, al denkt men dat wel!
[..]

Ja, 't kost een paar cent, maar dan heb je ook wat Alhoewel ik al wel heb gemerkt dat veel mensen dergelijke studies helemaal niet kennen (master-opleiding) en dat ze dan vragen "wat ben je dan als je klaar bent" (ja, uhm......hoe zal ik 't zeggen... )


Soms is de gemiddelde Nederlander dom.
Enfin verwijs ze dan maar is naar 't niveau van het onderwijs in Nederland en het niveau in Engeland, wereldwijd.
Tijdens het legalistatieproces in Nederland, wat loopt via de IFB, heb ik beroep ingesteld. Lang verhaal. Schoorvoetend komt de IFB op bepaalde delen terug, van wat ze eerder zo hautain stelde. Toch kon men het niet laten door ergens in dit schrijven te vermelden dat het Engelse onderwijs op bepaald vlak voldeed aan het Nederlandse onderwijs...
Heb toen een e-mail geschreven naar een van de Britse overheidsinstellingen op dit gebied, zal hieronder hun reply copy and pasten, zegt genoeg he

Thank you for your e-mail below about the post graduate diploma that you have received from the University of Leicester.

I can confirm that the University of Leicester is a recognised UK university with degree awarding powers and university status conferred by Royal Charter. It, and its programmes, are subject to UK quality assurance mechanisms. Its programmes are therefore well respected and recognised in the UK.

Many universities offer Post Graduate Diplomas but these do not form part of the national higher education qualifications framework.

On the general subject of UK universities. The UK is renowned throughout the world for the quality of its higher education and we believe that UK higher education institutions are amongst the best in the world. However, it would be inappropriate for this Department to compare UK institutions with those of other countries.

Thank you again for your e-mail.

John Luckett
Quality and Employability Division
Higher Education Group
Department for Education and Skills

Zo'n houding zo in Nederland ook niet misstaan inplaats van dat wij ons als top of the bill zien he.

quote:
Maar maakt toch niet uit eigenlijk, als je over je PgDip 4 jaar hebt gedaan, ik bedoel, je hebt 'm nu toch? En, ga jij naar die ceremonie in juli? (Leuk, zo'n toga aan enzo, maar niet heus) Ga zelf zeker naar die ceremonie toe ja, ben nog nooit in Londen geweest, dus maak er gewoon een lang weekend van ofzo, hele familie enzo mee, wel gezellig (toch wel maf, doe je studie aan universiteit in Londen, ben je er nog nooit geweest....)
Daar heb je gelijk in. Mijn bedoeling en planning was echter om dit in 2 jaar te voltooien. Maar ja soms lopen zaken anders en je hebt gelijk het gaat om het einddoel. Was de eerste in Nederland met deze bul, mag nog steeds niet klagen dus.

Leuk toch die ceremonie. Ik, die toch wel bekend staat, ok stond als rebel en tegendraads, blijk toch naarmate de jaren verstrijken, conservatiever te zijn dan gedacht.
Kijk er erg naar uit om in toga met hood on, en de lange haren los, mijn bul uitgereikt te krijgen, dat laatste blijft het opstandige in mij weergeven he

Neem btw de tijd voor Londen, is echt de moeite meer dan waard.

quote:
Interessant. Hoe doe je examen en voor hoeveel vakken?
Had je nog problemen inzake je toelichting? TOFL test?
[..]

Ik hoefde verder geen test ofzo te doen voor toelating (enige eis was een bachelor's degree), wat ik overigens wel vreemd vond, d'r zitten namelijk ontzettend veel Chinezen in de klas (zo'n 60 Aziaten en 10 NL), en hun niveau van Engels is echt belabberd, ik probeer het wel, maar kan ze gewoon echt niet verstaan, zelfs de Engelse leraren begrijpen hun niet, maar goed, zolang ze het dubbele toelatingsgeld als de NL'ers betalen, wordt daar blijkbaar niet moeilijk over gedaan
Ik heb in totaal 15 vakken, die elk met een verslag (essay, telt voor 50%) en een examen worden afgesloten (ook 50% dus). En dan komt natuurlijk de dissertation nog, die telt ook nog voor een aantal punten (30 ofzo) Ik denk dat ik gemiddeld wat cijfers betreft op zo'n 55 à 60% zit, vind wel goed. Maar wel raar cijfersysteem, minimum is 40% bij ons en maximum 70 à 75%.


Soms begrijp je inderdaad niet dat 'bepaalde lieden' toegelaten worden.
Bij mij, te Leicester, werd als eis gesteld het schrijven van een assement, soort colloqium doctum, omdat ik wel vakopleidingen had, edoch deze werden en worden niet regulier erkend. Nu na het behalen van een PgDip. hoef ik nergens meer moeilijk voor te doen en kan ik overal worldwide een universitaire studie gaan volgen. Da's btw ook een van de extra voordelen, na het behalen van je bul zal niemand je nog weigeren mocht je ooit elders een universitaire, Engelstalige opleiding willen gaan volgen.
Inzake het marken da's ook typisch Engels. Men kan dan ook niet 1 op 1 zaken vertalen. 50% = geen 6 maar een 7 o.i.d. 40% is het minimale maar niet goed genoeg voor het masterlevel. Geloof dat pas vanaf een mark 70% je met distinqion oid af kan studeren. Die wens had ik wel, maar geloof niet dat dit erg realistisch is/zal zijn. Ben al tevreden met een 50+, al hoop ik op een 60+ he Overigens is het ook zo dat je vorige behaalde resultaten meetellen. Ach ja laat mij maar 'gewoon' slagen. Zonder voltooide middelbare schooldiploma toch een tweede Engelse internationaal erkende academisch bul behalen is voor mij al resultaat en voldoening genoeg.
quote:
Jij ook nog succes met je scriptie, maar als je zo goed gemiddeld staat, zal dat vast wel lukken
Thx. Ga daar wel vanuit ja, alhoewel ik nog wel wat zaken aan het herschrijven/verbeteren ben. Ben een perfectionist dus dat streven is inherent. Daarnaast leert de ervaring dat dit toch weer wat extra punten kan schelen. Je weet maar nooit of je die nog nodig zult hebben.
Hebben ze jou uitgelegd hoe het systeem van marken e.d. werkt? Dat als je het format goed hebt je eigenlijk al 50% hebt enzo?

Ok beste Esther ik ga mijn laatste loodjes verder invulling geven. Daarna berust ik in het 'eindresultaat'. Mocht het niet goed genoeg zijn, dan volgt er later dit jaar een tweede ronde. Maar zoals gezegd, daar ga ik vooralsnog niet van uit.

Jij ook su6 met het verloop van je studie.

Mazzeltov;

Ralph*Die nog ff doorploetert*

[Dit bericht is gewijzigd door Captain-America op 19-05-2003 13:33]

Sneeuwwitje79maandag 19 mei 2003 @ 20:02
[quote]Op maandag 19 mei 2003 13:12 schreef Captain-America het volgende:
Goedemiddag Esther,

Whilst replying leg ik net de laatstehand aan mijn Dissertation. Straks allemaal ff opslaan, nalezen en dan vanaaf ctr-P

Onto your beloving reply.
[..]


Heb toen een e-mail geschreven naar een van de Britse overheidsinstellingen op dit gebied, zal hieronder hun reply copy and pasten, zegt genoeg he

Thank you for your e-mail below about the post graduate diploma that you have received from the University of Leicester.

I can confirm that the University of Leicester is a recognised UK university with degree awarding powers and university status conferred by Royal Charter. It, and its programmes, are subject to UK quality assurance mechanisms. Its programmes are therefore well respected and recognised in the UK.

Many universities offer Post Graduate Diplomas but these do not form part of the national higher education qualifications framework.

On the general subject of UK universities. The UK is renowned throughout the world for the quality of its higher education and we believe that UK higher education institutions are amongst the best in the world. However, it would be inappropriate for this Department to compare UK institutions with those of other countries.

Thank you again for your e-mail.

John Luckett
Quality and Employability Division
Higher Education Group
Department for Education and Skills

Zo'n houding zo in Nederland ook niet misstaan inplaats van dat wij ons als top of the bill zien he.
[..]

Daar heb je gelijk in. Mijn bedoeling en planning was echter om dit in 2 jaar te voltooien. Maar ja soms lopen zaken anders en je hebt gelijk het gaat om het einddoel. Was de eerste in Nederland met deze bul, mag nog steeds niet klagen dus.

Leuk toch die ceremonie. Ik, die toch wel bekend staat, ok stond als rebel en tegendraads, blijk toch naarmate de jaren verstrijken, conservatiever te zijn dan gedacht.
Kijk er erg naar uit om in toga met hood on, en de lange haren los, mijn bul uitgereikt te krijgen, dat laatste blijft het opstandige in mij weergeven he

Neem btw de tijd voor Londen, is echt de moeite meer dan waard.
[..]

Soms begrijp je inderdaad niet dat 'bepaalde lieden' toegelaten worden.
Bij mij, te Leicester, werd als eis gesteld het schrijven van een assement, soort colloqium doctum, omdat ik wel vakopleidingen had, edoch deze werden en worden niet regulier erkend. Nu na het behalen van een PgDip. hoef ik nergens meer moeilijk voor te doen en kan ik overal worldwide een universitaire studie gaan volgen. Da's btw ook een van de extra voordelen, na het behalen van je bul zal niemand je nog weigeren mocht je ooit elders een universitaire, Engelstalige opleiding willen gaan volgen.
Inzake het marken da's ook typisch Engels. Men kan dan ook niet 1 op 1 zaken vertalen. 50% = geen 6 maar een 7 o.i.d. 40% is het minimale maar niet goed genoeg voor het masterlevel. Geloof dat pas vanaf een mark 70% je met distinqion oid af kan studeren. Die wens had ik wel, maar geloof niet dat dit erg realistisch is/zal zijn. Ben al tevreden met een 50+, al hoop ik op een 60+ he Overigens is het ook zo dat je vorige behaalde resultaten meetellen. Ach ja laat mij maar 'gewoon' slagen. Zonder voltooide middelbare schooldiploma toch een tweede Engelse internationaal erkende academisch bul behalen is voor mij al resultaat en voldoening genoeg.
[..]

Thx. Ga daar wel vanuit ja, alhoewel ik nog wel wat zaken aan het herschrijven/verbeteren ben. Ben een perfectionist dus dat streven is inherent. Daarnaast leert de ervaring dat dit toch weer wat extra punten kan schelen. Je weet maar nooit of je die nog nodig zult hebben.
Hebben ze jou uitgelegd hoe het systeem van marken e.d. werkt? Dat als je het format goed hebt je eigenlijk al 50% hebt enzo?

Ok beste Esther ik ga mijn laatste loodjes verder invulling geven. Daarna berust ik in het 'eindresultaat'. Mocht het niet goed genoeg zijn, dan volgt er later dit jaar een tweede ronde. Maar zoals gezegd, daar ga ik vooralsnog niet van uit.

Jij ook su6 met het verloop van je studie.

Mazzeltov;

Ralph*Die nog ff doorploetert*

Ha Ralph,

Ja, die mail zegt inderdaad genoeg...
Maar kan dat, gewoon dat reisje naar Londen voor ceremonie fiscaal opvoeren??? Bij ons kun je ook als je overal 70+ voor hebt met "distinction"afstuderen, maar dat lukt me nu toch al niet meer , maar ach, als ik het allemaal in 1 keer haal met redelijke cijfers vind ik het wel goed, want eigenlijk kunnen er al 20 pers. uit m'n klas de master's degree niet meer behalen, ze zijn nl. voor bepaalde resits van vakken ook gezakt en dan kun je nog wel doorgaan, maar dan alleen voor bepaalde certificaten ofzo. Maar ik kan niet zoals anderen uit m'n klas een essay zo schrijven, dat ik denk, zo, nu heb ik vast wel een pass, en dan dus de essay snel afmaken. Ben van mezelf ook nogal perfectionistisch, stop er niet eerder mee dan dat ik er tevreden over ben (en dat is niet snel ) wat je noemde over als je het format goed hebt, eigenlijk al 50% hebt, is mij nooit verteld nee, dat wist ik niet. (Ze vertellen ons sowieso niet veel, moet overal zelf achter komen)
Zeker wel prettig gevoel, dat je de scriptie nu al zo goed als af hebt, wat is jou onderwerp eigenlijk precies? Wilde dat het al eind september was, ik kijk er wel naar uit om een keer aan 't werk te gaan. (Maar misschien verlang ik straks als ik werk wel terug naar studentenleven..)
Nog succes met je "laatste loodjes''!

Groetjes,
Esther

Syrenamaandag 19 mei 2003 @ 20:36
Gatverdamme, ben ik nu ziek. Uiteraard weer niet ziek genoeg om lekker in bed te kruipen met m'n brilletje op, en dan wegsuffen bij Discovery.

Nee, rotte keelpijn, koppijn, om de haverklap misselijk (bijna omgekiept in onze openbare bieb toen ik op jacht was naar vers niet-scriptie leesvoer), bleh, maar dus niet ziek genoeg om de schuldgevoelens over niet-aan-de-scriptie-kunnen-werken te onderdrukken. Maar ook weer niet goed genoeg om lekker een behoorlijk aantal pagina's te typen (of om uberhaupt wat te doen behalve teksten lezen).

WEL heb ik een fijne tekst gevonden die Considering Games as Cognitive Tools: In search of effective "Edutainment" heet.

O, zie alleen net dat ik de link waar ik 'm vandaan heb niet heb opgeschreven....nou ja, ff Googlen dalijk.

Maar wat er mooi is aan die tekst is dat ie lekker duidelijk is, goeie structuur. En die ga ik dus mooi overnemen. Dus nu komen de spellen op de voorgrond, in plaats van het museum. Dat was wat ik al de hele tijd wilde, maar wat me dus niet lukte. En als het goed is hoef ik ook niks meer weg te gooien van mijn eerdere werk (alleen dan dat geblaat over het ontstaan van musea, waar ik toch al over twijfelde).

Ondertussen ben ik weer misselijk, koppijn & zweten. Pffff.

Wat is dat trouwens met die Chinezen die ze overal toelaten? Niet dat ik iets op ze tegen heb, maar de meesten snappen inderdaad nog geen *** van wat er tegen ze wordt gezegd in het Engels. Op de Hotelschool (waar ik nu werk) hebben we twee groepen, de uitwisselingsstudenten (die snappen echt helemaal NIKS, kennen absoluut geen Engels, en verprutsen alle computers door Chinese chatsoftware te downloaden, downloaden is verboten bij ons,daar zeg je dan wat van, maar dat snappen ze niet...enz enz). EN dan nog de groep die MBA doet. Die zijn netjes, beleefd, spreken goed Engels, en zelfs nog af en toe een woord Nederlands.

Maar hoe die andere groep de lessen volgt, it beats me. Ik hoorde idd ook al vertellen dat ze drie keer zoveel betalen als een normale student, maar wat heb je eraan als ze niks leren? Volgens mij zitten ze hier een module uit en gaan net zo snugger terug als ze zijn gekomen.

Naja, ik ga in bed liggen, met de tekst van boven, nogmaals lezen. Bah ik voel me alsof mijn hersenen zijn vervangen door een paar kilo lood met snot. Zou dat hersenverweking zijn door de hoogspanning? Of toch een corona-virus

Succes allemaal !

Sneeuwwitje79maandag 19 mei 2003 @ 20:45
quote:
Op maandag 19 mei 2003 20:36 schreef Syrena het volgende:
Gatverdamme, ben ik nu ziek. Uiteraard weer niet ziek genoeg om lekker in bed te kruipen met m'n brilletje op, en dan wegsuffen bij Discovery.

Nee, rotte keelpijn, koppijn, om de haverklap misselijk (bijna omgekiept in onze openbare bieb toen ik op jacht was naar vers niet-scriptie leesvoer), bleh, maar dus niet ziek genoeg om de schuldgevoelens over niet-aan-de-scriptie-kunnen-werken te onderdrukken. Maar ook weer niet goed genoeg om lekker een behoorlijk aantal pagina's te typen (of om uberhaupt wat te doen behalve teksten lezen).

WEL heb ik een fijne tekst gevonden die Considering Games as Cognitive Tools: In search of effective "Edutainment" heet.

O, zie alleen net dat ik de link waar ik 'm vandaan heb niet heb opgeschreven....nou ja, ff Googlen dalijk.

Maar wat er mooi is aan die tekst is dat ie lekker duidelijk is, goeie structuur. En die ga ik dus mooi overnemen. Dus nu komen de spellen op de voorgrond, in plaats van het museum. Dat was wat ik al de hele tijd wilde, maar wat me dus niet lukte. En als het goed is hoef ik ook niks meer weg te gooien van mijn eerdere werk (alleen dan dat geblaat over het ontstaan van musea, waar ik toch al over twijfelde).

Ondertussen ben ik weer misselijk, koppijn & zweten. Pffff.

Wat is dat trouwens met die Chinezen die ze overal toelaten? Niet dat ik iets op ze tegen heb, maar de meesten snappen inderdaad nog geen *** van wat er tegen ze wordt gezegd in het Engels. Op de Hotelschool (waar ik nu werk) hebben we twee groepen, de uitwisselingsstudenten (die snappen echt helemaal NIKS, kennen absoluut geen Engels, en verprutsen alle computers door Chinese chatsoftware te downloaden, downloaden is verboten bij ons,daar zeg je dan wat van, maar dat snappen ze niet...enz enz). EN dan nog de groep die MBA doet. Die zijn netjes, beleefd, spreken goed Engels, en zelfs nog af en toe een woord Nederlands.

Maar hoe die andere groep de lessen volgt, it beats me. Ik hoorde idd ook al vertellen dat ze drie keer zoveel betalen als een normale student, maar wat heb je eraan als ze niks leren? Volgens mij zitten ze hier een module uit en gaan net zo snugger terug als ze zijn gekomen.

Naja, ik ga in bed liggen, met de tekst van boven, nogmaals lezen. Bah ik voel me alsof mijn hersenen zijn vervangen door een paar kilo lood met snot. Zou dat hersenverweking zijn door de hoogspanning? Of toch een corona-virus

Succes allemaal !


Niet zo fijn, dat je ziek bent, maar 't wel weer om lekker in bed te gaan liggen, misschien schrale troost.
Wat die Chinezen betreft, ik doe MBA en die Chinezen spreken echt geen fatsoenlijk woord Engels, is echt verschrikkelijk wordt doodmoe van die lui. Hoe ze de examens en verslagen halen is me echt een raadsel, ze zitten de helde tijd tijdens college zo glazig voor zich uit te kijken met zo'n vage smile op hun gezicht, en als ze wat gevraagd wordt, dan schrikken ze zich dood en kunnen ze og net uitbrengen "I don't know, how to say" 9)7 Ze betalen inderdaad het dubbele van wat wij betalen, daarom zullen ze wel toegelaten worden. En allemaal van die rare Chineze zooi wat ze op de computers zetten, mag bij ons ook niet en dan doen ze net alsof ze achterlijk zijn. I:
Zo.......dat lucht op. Succes met je scriptie en beterschap!
Captain-Americadinsdag 20 mei 2003 @ 08:11
Yezzzzzzzzzz

Eindelijk klaar, vannacht de eerste twee versies van 106 pages each, uitgeprint.Nu staat de printer wat ander werk 't 't spuwen.

Wat een zalig gevoel, zellufs de zon schijnt hier weer naar binnen
Euforie alom. Zometeen naar mijn drukker om de zaken in te binden en dan voor vanmiddag, al maakt dat qua tijd niet uit, de boel aanbieden bij ons locale postagentschap en dan met TNT naar good old England.

Duim maar allemaal voor me dat het goed (genoeg) word ontvangen daaro.

Cheerio;

Ralph*Op weg naar zijn masters'*

Captain-Americadinsdag 20 mei 2003 @ 08:32
Goedesmorgens Esther,
quote:
Op maandag 19 mei 2003 20:02 schreef Sneeuwwitje79 het volgende:
[quote]Ja, die mail zegt inderdaad genoeg...
quote:
Maar kan dat, gewoon dat reisje naar Londen voor ceremonie fiscaal opvoeren???
Bij mijn weten wel, hangt wel weer af van je positie, maar studiekosten, waar dit een onderdeel van is, zijn tot op een zekere hoogte opvoerbaar.
Check het anders ff via de belastingdienst, die kunnen je dit zo uit leggen.
quote:
Bij ons kun je ook als je overal 70+ voor hebt met "distinction"afstuderen, maar dat lukt me nu toch al niet meer , maar ach, als ik het allemaal in 1 keer haal met redelijke cijfers vind ik het wel goed,
Helemaal mee eens.
Het is sowieso al een prestatie om als Nederlander aan een van de gerennomeerde Engelse universiteiten af te studeren. Zeker ook nog voor je MBA!
quote:
want eigenlijk kunnen er al 20 pers. uit m'n klas de master's degree niet meer behalen, ze zijn nl. voor bepaalde resits van vakken ook gezakt en dan kun je nog wel doorgaan, maar dan alleen voor bepaalde certificaten ofzo.
Lekker slim dan. Zonde om zo om te gaan met de geboden kansen he.
Ach ja, dat scheelt weer op de markt moet je dan maar denken he.
Je zou niet willen dat deze lieden ook een MBA zouden behalen toch, gezien in inspanningen?
quote:
Maar ik kan niet zoals anderen uit m'n klas een essay zo schrijven, dat ik denk, zo, nu heb ik vast wel een pass, en dan dus de essay snel afmaken. Ben van mezelf ook nogal perfectionistisch, stop er niet eerder mee dan dat ik er tevreden over ben (en dat is niet snel )
Klinkt heel herkenbaar
Heb het nu ook, sterker nog net een pagina, 32 opnieuw uitgesprint en ingevoegd. Las het een en ander na en er stond iets ala: but this not correct. Als een speer het woord was ingevoegd.
Nu doe ik er niets meer aan. Zullen best wel fouten inzitten ofzo, maar alles wat er in moet zitten, zit er in. Het is een IMHO goed en logisch geheel, m.a.w. ondanks de nijpende gevoelens van onzekerheid, ga ik er toch vanuit dat dit het is. Mocht het dan (toch) niet zo zijn, dan ga ik na de zomer wel verder hiermee. Maar vooralsnog is dat niet im frage.
quote:
wat je noemde over als je het format goed hebt, eigenlijk al 50% hebt, is mij nooit verteld nee, dat wist ik niet. (Ze vertellen ons sowieso niet veel, moet overal zelf achter komen)
Welkom in de Engelse academische wereld
Alhoewel de voorlichting in Loughborough stukken beter e.d. is als te Leicester.

Ben je btw wel is in Engeland geweest?

quote:
Zeker wel prettig gevoel, dat je de scriptie nu al zo goed als af hebt,
Meer dan, ondanks de korte termijn heb ik voor 't eerst sinds weken zalig geslapen
quote:
wat is jou onderwerp eigenlijk precies?
Is the security management infrastructure for The Port of Rotterdam fit for purpose? A criminological approach.
quote:
Wilde dat het al eind september was, ik kijk er wel naar uit om een keer aan 't werk te gaan. (Maar misschien verlang ik straks als ik werk wel terug naar studentenleven..)
Dat denk ik wel, sprekend vanuit een deels werkend bestaan.
Enne september is het al binnen 4 maanden. Damned dan ben ik net voor mijn verjaar afgestudeert als alles goed gaat *In september jarig enzo*
quote:
Nog succes met je "laatste loodjes''!
Thx!

Mazzeltov;

Ralph

Captain-Americadinsdag 20 mei 2003 @ 08:52
Goedesmorgen Syrena,

Allereerst een *BeterschapsKnufke* hoop dat 't helpt!

Onto your beloving reply.

quote:
Op maandag 19 mei 2003 20:36 schreef Syrena het volgende:
Gatverdamme, ben ik nu ziek. Uiteraard weer niet ziek genoeg om lekker in bed te kruipen met m'n brilletje op, en dan wegsuffen bij Discovery.
Schiet niet op allemaal zo te horen...
quote:
Nee, rotte keelpijn, koppijn, om de haverklap misselijk (bijna omgekiept in onze openbare bieb toen ik op jacht was naar vers niet-scriptie leesvoer), bleh, maar dus niet ziek genoeg om de schuldgevoelens over niet-aan-de-scriptie-kunnen-werken te onderdrukken. Maar ook weer niet goed genoeg om lekker een behoorlijk aantal pagina's te typen (of om uberhaupt wat te doen behalve teksten lezen).
Misschien toch slim zo niet noodzakelijk om ff een break te nemen?
Op deze manier zit je enkel jezelf in de weg en is de kans groot dat je gefrustreerd raakt...
quote:
WEL heb ik een fijne tekst gevonden die Considering Games as Cognitive Tools: In search of effective "Edutainment" heet.
Da's toch nog iets positiefs dan! Zie je wel dat het je gelukt is!
quote:
O, zie alleen net dat ik de link waar ik 'm vandaan heb niet heb opgeschreven....nou ja, ff Googlen dalijk.
Moet traceable zijn toch? Gevonden?
quote:
Maar wat er mooi is aan die tekst is dat ie lekker duidelijk is, goeie structuur. En die ga ik dus mooi overnemen.
Neem aan dat je hier op de structuur doelt?
quote:
Dus nu komen de spellen op de voorgrond, in plaats van het museum. Dat was wat ik al de hele tijd wilde, maar wat me dus niet lukte. En als het goed is hoef ik ook niks meer weg te gooien van mijn eerdere werk (alleen dan dat geblaat over het ontstaan van musea, waar ik toch al over twijfelde).
Zo zie je maar dat je niets voor niets gedaan hebt he
quote:
Ondertussen ben ik weer misselijk, koppijn & zweten. Pffff.
Klinkt als een opkomende griep.
quote:
Wat is dat trouwens met die Chinezen die ze overal toelaten? Niet dat ik iets op ze tegen heb, maar de meesten snappen inderdaad nog geen *** van wat er tegen ze wordt gezegd in het Engels. Op de Hotelschool (waar ik nu werk) hebben we twee groepen, de uitwisselingsstudenten (die snappen echt helemaal NIKS, kennen absoluut geen Engels, en verprutsen alle computers door Chinese chatsoftware te downloaden, downloaden is verboten bij ons,daar zeg je dan wat van, maar dat snappen ze niet...enz enz). EN dan nog de groep die MBA doet. Die zijn netjes, beleefd, spreken goed Engels, en zelfs nog af en toe een woord Nederlands.
Geen idee, denk dat Esther die vraag beter, inhoudelijk, kan beantwoorden. Het enige wat ik weet is dat de hoeveelheid aanwezige Chinezen (deels) veroorzaakt word door het feit dat ze met grote getallen deze aardkloot bevolken, los van hoe men, al dan niet legaal/illigaal, in Nederland is gekomen/verblijft.
quote:
Maar hoe die andere groep de lessen volgt, it beats me. Ik hoorde idd ook al vertellen dat ze drie keer zoveel betalen als een normale student, maar wat heb je eraan als ze niks leren? Volgens mij zitten ze hier een module uit en gaan net zo snugger terug als ze zijn gekomen.
Weinig Chinese lichten dus.
Alhoewel dit wel erg denigrerend klinkt, zo zal je het vast wel niet bedoelen, ik in ieder geval niet.
quote:
Naja, ik ga in bed liggen, met de tekst van boven, nogmaals lezen. Bah ik voel me alsof mijn hersenen zijn vervangen door een paar kilo lood met snot. Zou dat hersenverweking zijn door de hoogspanning? Of toch een corona-virus
Hehe, take a Tequila
quote:
Succes allemaal !
Thx, als het goed is gaat dat voor mij niet meer op, daar ik KLAAR ben
Sorry for shouting, moest d'r ff uit he.

Beterschap en su6 met het zoeken en schrijven!

Mazzeltov;

Ralph

Sneeuwwitje79dinsdag 20 mei 2003 @ 14:48
[quote]Op dinsdag 20 mei 2003 08:32 schreef Captain-America het volgende:
Goedesmorgens Esther,
[..]

Goedemiddag Ralph,

Zou bijna jaloers op je worden, ik wilde dat ik al zo ver was, lekker geen gestress meer.... en alles achter de rug (zucht..) Interessant scriptie onderwerp trouwens, de haven van Rotterdam is toch een van de grootste ter wereld? Nu maar afwachten he, wat het wordt, maar dat cijfer zal vast wel goed zijn. Wanneer krijg je het cijfer eigenlijk, staat daar bij jullie een termijn voor ofzo? Bij ons moet alles binnen officieel binne 3 tot 5 weken nagekeken zijn,maar dat moet je ook maar met een korrel zout nemen.... Wat ga je nu doen dan straks, aan 't werk of nog iets anders, ben je al aan 't solliciteren? Ik ga maar weer eens iets nuttigs doen, heb ik vandaag nl. nog niet gedaan....

Groetjes,
Esther

Syrenawoensdag 21 mei 2003 @ 12:01
Heee Ralph, wat GOED !! Gefeliciteerd !!

Ik ga weer snel aan m'n werk hier, en duimen dat het indeed fine stuff is dat je gemaakt hebt.

Ik ben zelf geen mm opgeschoten, en zoals altijd op woensdag denk ik: Waarom niet? Het is toch zo simpel, jammergenoeg zit ik op m'n werk, DUS kan ik niet beginnen.... etc.

Zucht.

Bountywoensdag 21 mei 2003 @ 16:54
Ik heb ondertussen mijn mondeling examen over mijn scriptie gehad (dat was het laatste wat ik voor mijn opleiding moest doen) en ik heb het gewoon gehaald Ik ben gewoon geslaagd en hoef niet meer naar school. Ik heb alleen nog de examenuitreiking
Ga nu dus lekker van mijn vrije tijd genieten en misschien af en toe eens werken. Ik kan mijn hele leven nog werken.
Sneeuwwitje79woensdag 21 mei 2003 @ 19:34
quote:
Op woensdag 21 mei 2003 16:54 schreef Bounty het volgende:
Ik heb ondertussen mijn mondeling examen over mijn scriptie gehad (dat was het laatste wat ik voor mijn opleiding moest doen) en ik heb het gewoon gehaald Ik ben gewoon geslaagd en hoef niet meer naar school. Ik heb alleen nog de examenuitreiking
Ga nu dus lekker van mijn vrije tijd genieten en misschien af en toe eens werken. Ik kan mijn hele leven nog werken.
nou, gefeliciteerd dan!
(zucht) ik wil ook van m'n vrije tijd genieten (die ik nog lang niet heb..)
Captain-Americawoensdag 21 mei 2003 @ 21:59
Goedenavond Esther,
quote:
Op dinsdag 20 mei 2003 14:48 schreef Sneeuwwitje79 het volgende:

Zou bijna jaloers op je worden, ik wilde dat ik al zo ver was, lekker geen gestress meer.... en alles achter de rug (zucht..)


Denk maar zo, voor je 't weet is 't zover.
Overigens ben ik d'r nog niet helemaal. Maar bijna. Vrijdag, zie onderstaand bericht, weet ik meer...focking spannend he...

Ralph,

The package has just arrived, many thanks for the books and the paper -unfortunately, I am not a dutch speaker! But it is the thought that counts.

I will examine your dissertation over the next day or so and I hope to get
it off to the external examiner this Friday and that is a promise.

I hope to e mail you back on Friday to let you know whether I have graded it a pass or a fail. But I must warn you that my assessment must be agreed by the external examiner.

Regards,

Tom.

quote:
Interessant scriptie onderwerp trouwens, de haven van Rotterdam is toch een van de grootste ter wereld?
En de mooiste enzo ik geef 't toe ben bevooroordeeld. Zoals gemeld in de diss: An extra personal aspect of doing research in the Port of Rotterdam is my relation to the city, I was born in Rotterdam.
quote:
Nu maar afwachten he, wat het wordt, maar dat cijfer zal vast wel goed zijn.
Dat hoop ik wel al slaat de twijfel toe he. Ben en blijft, wat dat betreft, een tobbert...
Gisteren alles verzonden, vond dat het best wel snel is gegaan allemaal.
omstreeks 12:43 verzonden, vanaf omstreeks 11:38 afgelevert.
Goede service overigens van TNT. Via hun site kun je het gehele verloop van je zending, blijven, monitoren.

BTW; mag jij alles ook opsturen en schrijf je vanuit thuis?

quote:
Wanneer krijg je het cijfer eigenlijk, staat daar bij jullie een termijn voor ofzo? Bij ons moet alles binnen officieel binne 3 tot 5 weken nagekeken zijn,maar dat moet je ook maar met een korrel zout nemen....
Zie het bovenstaande. Normaal is men best wel snel, zit nu echter tegen de deadline aan. Daar komt nog bij dat het volgende week bank-holiday is. Maar als het goed is weet ik vrijdag dus of ik wel of niet M.A. ben, met een voorbehoud van de external examiner. Maar ja de laatste x dat die dat zei wijzigde mijn marks ook niet he.
quote:
Wat ga je nu doen dan straks, aan 't werk of nog iets anders, ben je al aan 't solliciteren?
Ben deels werkzoekende en deels aan het werk. Daarnaast heb ik de kans gehad, ben daar nu dus druk doende mee, om aan de Inholland Hogeschool mijn eigen vakgroep: Criminologie & Veiligheid op te zetten. Is nu nog tijdelijk, maar dat komt vast wel goed allemaal.
quote:
Ik ga maar weer eens iets nuttigs doen, heb ik vandaag nl. nog niet gedaan....
Shame on you! Hehe
Je zou is moeten weten hoe ik, veel op het laatste moment enzo, heb gedaan.

Mazzeltov;

Ralph

Captain-Americawoensdag 21 mei 2003 @ 22:02
Navond Ellen,
quote:
Op woensdag 21 mei 2003 16:54 schreef Bounty het volgende:
Ik heb ondertussen mijn mondeling examen over mijn scriptie gehad (dat was het laatste wat ik voor mijn opleiding moest doen) en ik heb het gewoon gehaald Ik ben gewoon geslaagd en hoef niet meer naar school. Ik heb alleen nog de examenuitreiking

Feli, neem er een van mij!

L'chaim!

quote:
Ga nu dus lekker van mijn vrije tijd genieten en misschien af en toe eens werken. Ik kan mijn hele leven nog werken.
Groot gelijk.

Geniet er van, je hebt 't verdient!

Mazzeltov;

Ralph

Sneeuwwitje79donderdag 22 mei 2003 @ 15:18
quote:
Op woensdag 21 mei 2003 21:59 schreef Captain-America het volgende:
Goedenavond Esther,
[..]

Denk maar zo, voor je 't weet is 't zover.
Overigens ben ik d'r nog niet helemaal. Maar bijna. Vrijdag, zie onderstaand bericht, weet ik meer...focking spannend he...

Ralph,

The package has just arrived, many thanks for the books and the paper -unfortunately, I am not a dutch speaker! But it is the thought that counts.

I will examine your dissertation over the next day or so and I hope to get
it off to the external examiner this Friday and that is a promise.

I hope to e mail you back on Friday to let you know whether I have graded it a pass or a fail. But I must warn you that my assessment must be agreed by the external examiner.

Regards,

Tom.
[..]

En de mooiste enzo ik geef 't toe ben bevooroordeeld. Zoals gemeld in de diss: An extra personal aspect of doing research in the Port of Rotterdam is my relation to the city, I was born in Rotterdam.
[..]

Dat hoop ik wel al slaat de twijfel toe he. Ben en blijft, wat dat betreft, een tobbert...
Gisteren alles verzonden, vond dat het best wel snel is gegaan allemaal.
omstreeks 12:43 verzonden, vanaf omstreeks 11:38 afgelevert.
Goede service overigens van TNT. Via hun site kun je het gehele verloop van je zending, blijven, monitoren.

BTW; mag jij alles ook opsturen en schrijf je vanuit thuis?
[..]

Zie het bovenstaande. Normaal is men best wel snel, zit nu echter tegen de deadline aan. Daar komt nog bij dat het volgende week bank-holiday is. Maar als het goed is weet ik vrijdag dus of ik wel of niet M.A. ben, met een voorbehoud van de external examiner. Maar ja de laatste x dat die dat zei wijzigde mijn marks ook niet he.
[..]

Ben deels werkzoekende en deels aan het werk. Daarnaast heb ik de kans gehad, ben daar nu dus druk doende mee, om aan de Inholland Hogeschool mijn eigen vakgroep: Criminologie & Veiligheid op te zetten. Is nu nog tijdelijk, maar dat komt vast wel goed allemaal.
[..]

Shame on you! Hehe
Je zou is moeten weten hoe ik, veel op het laatste moment enzo, heb gedaan.

Mazzeltov;

Ralph


Ha Ralph,
Echt wel spannend! Nu nog maar 1 dagje afwachten en dan je weet 't al! Vooral leuk zo'n onderwerp als het ook nog eens je geboortestad is, Rotterdam is erg veelzijdige stad (ik ben bang dat over Enschede vrij weinig te vertellen valt, afgezien van de vuurwerkramp). Nu maar duimen he, maar zit je hebt wel een pass, denk dat er wel heel wat moet gebeuren als dat niet zo zou zijn.... Laat maar ff weten als je het morgen weet!
Omdat bij de MBA die ik volg het programma in Nederland wordt gegeven, kan ik het gewoon inleveren bij minn supervisor die uit Engeland komt, maar nu in België woont en regelmatig in Enschede komt, kan 't dus gewoon aan hem geven, wel zo makkelijk. Wel veilig idee, dat je je pakketje zo kunt volgens via TNT, weet je precies waat 'is enzo, handig.
Wat gaaf, je eigen vakgroep opzetten, denk dat je dan wel heel gemotiveerd bent, als je dat allemaal zelf mag doen. Je bent dus echt een expert op dat gebied.
Ik merk zelf ook wel dat ik altijd vol goede voornemens zit om op tijd aan m'n essays en leren te beginnen enzo, maar als 't er op aan komt, denk ik, shit, was ik maar eerder begonnen. Maar het lijkt wel een btje alsof ik pas echt opschiet als ik denk, shit, nog maar 2 weken ofoz, dan zet ik er pas echt vaart achter. Mara ja, is ook niet zo heel erg, ik weet van mezelf dat ik het wel afkrijg, ook al moet ik tot 's nachts doorwerken. Maar dat hoef jij nu niet meer, wel relaxed.
Ik ga maar weer eens aan de slag...(zucht)....

Groetjes,
Esther

du_kedonderdag 22 mei 2003 @ 15:38
* du_ke meldt zich

Ik ben ook al ruim een jaar bezig met mijn afstudeeronderzoek. Ik ben nu eindelijk bijna klaar (m'n verslag nadert nu gelukkig de eindfase) maar echt rap opschieten doet het niet.
Maar we houden goede hoop, het moet dit schooljaar gewoon lukken.

Sneeuwwitje79donderdag 22 mei 2003 @ 16:32
quote:
Op donderdag 22 mei 2003 15:38 schreef du_ke het volgende:
* du_ke meldt zich

Ik ben ook al ruim een jaar bezig met mijn afstudeeronderzoek. Ik ben nu eindelijk bijna klaar (m'n verslag nadert nu gelukkig de eindfase) maar echt rap opschieten doet het niet.
Maar we houden goede hoop, het moet dit schooljaar gewoon lukken.


wat doe je dan, als 't een jaar duurt?
du_kedonderdag 22 mei 2003 @ 16:37
quote:
Op donderdag 22 mei 2003 16:32 schreef Sneeuwwitje79 het volgende:

[..]

wat doe je dan, als 't een jaar duurt?


Voornamelijk te weinig en te veel Fokken . De oorspronkelijke planning was een 4 a 6 maanden. Ik doe HBO milieukunde. Mijn probleem is dat een tijd lang een beetje aan heb lopen kloten en dat heeft gewoon heel veel tijd gekost, veel van mijn studiegenoten gingen met z'n tweeen afstuderen en dan jut je elkaar wat meer op. En ik had in m'n eentje gewoon een foute mentaliteit.
Sneeuwwitje79donderdag 22 mei 2003 @ 18:41
quote:
Op donderdag 22 mei 2003 16:37 schreef du_ke het volgende:

[..]

Voornamelijk te weinig en te veel Fokken . De oorspronkelijke planning was een 4 a 6 maanden. Ik doe HBO milieukunde. Mijn probleem is dat een tijd lang een beetje aan heb lopen kloten en dat heeft gewoon heel veel tijd gekost, veel van mijn studiegenoten gingen met z'n tweeen afstuderen en dan jut je elkaar wat meer op. En ik had in m'n eentje gewoon een foute mentaliteit.


ach, maar wat maakt 't uit, je bent nu (bijna) klaar en wees blij dat je niet met iemand anders de scriptie deed, deed ik nl. op m'n vorige opleiding ook en vond het regelmatig behoorlijk irritant. Als je 't alleen doet, bepaal je tenminste zelf wat je erin zet en in welk tempo
Maar je hebt wel gelijk dat Fokken tijd kost, i.p.v. iets nuttigs doen, zit ik de hele tijd achter deze site, is niet best...
Japedonderdag 22 mei 2003 @ 19:00
Leuk om dit te lezen, weet ik een beetje waar ik aan toe ga zijn.

Ik was oorspronkelijk van plan een stageplek (ik zit op de uni) te zoeken, maar dat is niet echt makkelijk.. en de studiegenoten van me die wel een stageplek hebben zitten b.v. bij IBM of Fortis, maar dat zie ik ook niet zitten, hoef ook niet zonodig m'n plekje al veroverd te hebben bij een of ander groot bedrijf.

Heb misschien een bijbaan voor het komende jaar voor 2 of 3 dagen in de week, en wil dan daarnaast toch maar aan een scriptie gaan werken... dus nu eens bij de docenten informeren wat voor mooie onderwerpen er allemaal zijn........

Sneeuwwitje79donderdag 22 mei 2003 @ 20:23
quote:
Op donderdag 22 mei 2003 19:00 schreef Jape het volgende:
Leuk om dit te lezen, weet ik een beetje waar ik aan toe ga zijn.

Ik was oorspronkelijk van plan een stageplek (ik zit op de uni) te zoeken, maar dat is niet echt makkelijk.. en de studiegenoten van me die wel een stageplek hebben zitten b.v. bij IBM of Fortis, maar dat zie ik ook niet zitten, hoef ook niet zonodig m'n plekje al veroverd te hebben bij een of ander groot bedrijf.

Heb misschien een bijbaan voor het komende jaar voor 2 of 3 dagen in de week, en wil dan daarnaast toch maar aan een scriptie gaan werken... dus nu eens bij de docenten informeren wat voor mooie onderwerpen er allemaal zijn........


is ook niet echt ideaal vind ik, scriptie voor bedrijf, omdat school het zo wil en het bedrijf wil weer wat anders, tenminste, bij mij wel, zat toen btje tussen 2 vuren in
Maar er zijn heel veel andere mooie onderwerpen....
Captain-Americadonderdag 22 mei 2003 @ 20:38
Navond Esther,
quote:
Op donderdag 22 mei 2003 15:18 schreef Sneeuwwitje79 het volgende:

Echt wel spannend! Nu nog maar 1 dagje afwachten en dan je weet 't al!


Yep, de spanning is wat dat betreft bijna niet meer te houden.

Morgen, hopelijk een beetje vroeg, weet ik meer.

quote:
Vooral leuk zo'n onderwerp als het ook nog eens je geboortestad is, Rotterdam is erg veelzijdige stad
Ech wel
En zeker onze haven.
quote:
(ik ben bang dat over Enschede vrij weinig te vertellen valt, afgezien van de vuurwerkramp).
Enschede heeft natuurlijk, los van wat je al vermeld, ook andere interessante (onderzoeks)gebieden.
quote:
Nu maar duimen he, maar zit je hebt wel een pass, denk dat er wel heel wat moet gebeuren als dat niet zo zou zijn.... Laat maar ff weten als je het morgen weet!
Doen ik!
quote:
Omdat bij de MBA die ik volg het programma in Nederland wordt gegeven, kan ik het gewoon inleveren bij minn supervisor die uit Engeland komt, maar nu in België woont en regelmatig in Enschede komt, kan 't dus gewoon aan hem geven, wel zo makkelijk.
Da's inderdaad makkelijk. Krijg je ook feedback van iemand die je begeleid en je stukken op voorhand mee/doorleest?
quote:
Wel veilig idee, dat je je pakketje zo kunt volgens via TNT, weet je precies waat 'is enzo, handig.
Yep, en nog geeneens zo duur. Alhoewel een kleine 90 Florijnen teruggerekend naar ons voormalige valuatewaarde.
quote:
Wat gaaf, je eigen vakgroep opzetten, denk dat je dan wel heel gemotiveerd bent, als je dat allemaal zelf mag doen. Je bent dus echt een expert op dat gebied.
Thx, ben daar dan ook zeer content mee. Heb er bijzonders veel zin in om tot een su6 te gaan maken. Expert, ach wat heet, ik denk dat ik mijn vak(gebieden) wel ken na 17 jaar he
quote:
Ik merk zelf ook wel dat ik altijd vol goede voornemens zit om op tijd aan m'n essays en leren te beginnen enzo, maar als 't er op aan komt, denk ik, shit, was ik maar eerder begonnen. Maar het lijkt wel een btje alsof ik pas echt opschiet als ik denk, shit, nog maar 2 weken ofoz,
Het lijkt wel of ik mijn eigen manier van werken hier terug lees
quote:
dan zet ik er pas echt vaart achter. Mara ja, is ook niet zo heel erg, ik weet van mezelf dat ik het wel afkrijg, ook al moet ik tot 's nachts doorwerken. Maar dat hoef jij nu niet meer, wel relaxed.
Ech wel. Maar denk maar zo, zo verging het mij ook he, en het is mij, in ieder geval inzake Leicester wel al gelukt he.
Klaarblijkelijk behoren wij tot de studenten die deze manier van werken nodig hebben ofzo. En remember het gaat om 't uiteindelijke resultaat he!
quote:
Ik ga maar weer eens aan de slag...(zucht)....
Komt voor jou ook allemaal wel goed. Don't worry and keep on doing the things you did before!

Mazzeltov;

Ralph*Nu toch wel in stress enzo...*

Captain-Americadonderdag 22 mei 2003 @ 20:53
Navond Duke,
quote:
Op donderdag 22 mei 2003 15:38 schreef du_ke het volgende:
* du_ke meldt zich

Ik ben ook al ruim een jaar bezig met mijn afstudeeronderzoek. Ik ben nu eindelijk bijna klaar (m'n verslag nadert nu gelukkig de eindfase) maar echt rap opschieten doet het niet.
Maar we houden goede hoop, het moet dit schooljaar gewoon lukken.


Oppert 't gaat je gelukken, 't afstuderen dit (school)jaar!.

Mark these words!

Mazzeltov;

Ralph

Japedonderdag 22 mei 2003 @ 21:17
quote:
Op donderdag 22 mei 2003 20:23 schreef Sneeuwwitje79 het volgende:

is ook niet echt ideaal vind ik, scriptie voor bedrijf, omdat school het zo wil en het bedrijf wil weer wat anders, tenminste, bij mij wel, zat toen btje tussen 2 vuren in
Maar er zijn heel veel andere mooie onderwerpen....


nee lijkt me ook niet, gewoon een onderwerp in overleg met een van mijn docenten lijkt me ook prima. we hebben onlangs een werkcollege afgerond, en dat beviel ook wel. alleen dan nog een stukje omvangrijker
Captain-Americavrijdag 23 mei 2003 @ 10:45
Goedemorgen to all,

Mijn dag en de komende dagen zijn en zullen bijzonders goed zijn.
Het is me gelukt, da's maar ten dele waar want ik mag de anderen, mijn partner, dochter en vrienden niet vergeten die mij hierin hebben bijgestaan.
Het resultaat staat hieronder vermeld, het zit erop. Eindelijk na 17 lange jaren met vele diploma's zal ik mijn academische master degree gaan ontvangen.

Ralph,

As promised I have examined your Dissertation overnight and I am prepared to award it a pass grade. A copy of my assessment report has been e-mailed to the external examiner and I hope that this will marry up with a copy of your Dissertation that was sent to him on Wednesday of this week. It is my hope that he will examine it over the next couple of days and e-mail his thoughts to me by the middle of next week. Once I hear from him, I will let you know the outcome.

The situation is that there is a programme board scheduled for next Friday 29th May and after this board a final pass list will be compiled of all students that will be eligible for graduation on 14th July and with a bit
of luck your name will be added to the list.

At this point in time, I cannot disclose to you either the mark awarded or
a copy of my report. These must wait until I receive comments from the
external examiner.

Regards,

Tom.

Mazzeltov;

Ralph van Os M.A.

Sneeuwwitje79vrijdag 23 mei 2003 @ 17:28
quote:
Op vrijdag 23 mei 2003 10:45 schreef Captain-America het volgende:
Goedemorgen to all,

Mijn dag en de komende dagen zijn en zullen bijzonders goed zijn.
Het is me gelukt, da's maar ten dele waar want ik mag de anderen, mijn partner, dochter en vrienden niet vergeten die mij hierin hebben bijgestaan.
Het resultaat staat hieronder vermeld, het zit erop. Eindelijk na 17 lange jaren met vele diploma's zal ik mijn academische master degree gaan ontvangen.

Ralph,

As promised I have examined your Dissertation overnight and I am prepared to award it a pass grade. A copy of my assessment report has been e-mailed to the external examiner and I hope that this will marry up with a copy of your Dissertation that was sent to him on Wednesday of this week. It is my hope that he will examine it over the next couple of days and e-mail his thoughts to me by the middle of next week. Once I hear from him, I will let you know the outcome.

The situation is that there is a programme board scheduled for next Friday 29th May and after this board a final pass list will be compiled of all students that will be eligible for graduation on 14th July and with a bit
of luck your name will be added to the list.

At this point in time, I cannot disclose to you either the mark awarded or
a copy of my report. These must wait until I receive comments from the
external examiner.

Regards,

Tom.

Mazzeltov;

Ralph van Os M.A.


Ha Ralph!

van harte gefeliciteerd met je pass, echt goed, heb je netjes gedaan. Nu hoef je niet meer in de stress te zitten en kun je 't mooi ff rustig aan gaan doen. Je hoeveelste titel is dit eigenlijk? Dan zul je er na 17 jaar toch al wel aardig wat hebben verzameld. Nou, prettig weekend, maar dat zal bij jou vast wel lukken, lekker een feestje bouwen enzo....

Groetjes,
Esther

Captain-Americazaterdag 24 mei 2003 @ 12:48
Goedesmiddags Esther,
quote:
Op vrijdag 23 mei 2003 17:28 schreef Sneeuwwitje79 het volgende:

[..]

Ha Ralph!

van harte gefeliciteerd met je pass, echt goed, heb je netjes gedaan.


Thx.
quote:
Nu hoef je niet meer in de stress te zitten en kun je 't mooi ff rustig aan gaan doen.
Eg wel. Alhoewel ik wel al stress voor de komende ceremonie. Da's nogal een 'gebeuren'. Officieel in toga enzo. Maar ook wel iets waar ik naar uit kijk. Zal als alles achter de rug is een foto van die dag in here posten.
quote:
Je hoeveelste titel is dit eigenlijk? Dan zul je er na 17 jaar toch al wel aardig wat hebben verzameld.
Klopt. Is de tweede academische en de 6de totaal.
Mag nu, vanaf 14 juli officieel, het onderstaande voeren:
Ralph N.R. van Os M.A. PgDip. CSS CPOI CPO RSE

Maar denk dat ik het houd op:
Ralph N.R. van Os M.A. CSS RSE
Of enkel M.A. daar ben ik nog niet helemaal uit.

quote:
Nou, prettig weekend, maar dat zal bij jou vast wel lukken, lekker een feestje bouwen enzo....
Thx! Ech wel. Gisteren heerlijk uit eten geweest. Vandaag rustdag.
Is overigens nog wel wat onwennig. Hoef nu helemaal niets meer te doen. Normaliter was ik elke dag, zeker de afgelopen jaren, wel bezig met iets direct of indirect gerelateerd aan mijn studie. Ach ja

Goed weekend!

En su6 met jouw studie, wat overigens ook voor de anderen in here geld!

Mazzeltov;

Ralph*Just Ralph *

Syrenazondag 25 mei 2003 @ 13:14
hey Ralph, wat geweldig joh !!! Jeeuuuujjjj !

Dat geeft de burger moed. Ik ben nog steeds beetje ziekig, echt geen idee wat het is, waarschijnlijk een heel vervelend virus ofzo.

Op dit moment heb ik geen stem meer, of nou ja, een fluisterstemmetje.
Ben gister sinds lange tijd weer eens gaan stappen. Was echt wat ik nodig had, nog lekker sjans gehad ook, kreeg te horen dat ik een bijzondere uitstraling heb... *hahahaha*
Tja, waar je vrouwen al niet blij mee kan maken.

Vrijdag kreeg ik trouwens een mailtje van mijn begeleider:
Jill,

Jack and Jill went up a hill,

hij mag dan wel steil zijn, die heuvel, maar we hebben hem bijna
beklommen en we zullen de top halen, toch?

Waar zit je?

Jack

Ik vond het wel grappig, maar ja, eigenlijk ook wel stom, mijn scriptie had in januari af moeten zijn. Als ik begeleider was, en ik zou 31 januari iets binnenkrijgen en kreeg niks, dan hing ik de week erna aan de foon. Maar ja, misschien is dit wel typisch iets voor de uni ofzo.
Ik heb maar teruggemaild dat ik mijn wandelschoenen nog steeds aan had, en dat ik hoopte dat ik boven met de lift weer naar beneden mag.

Maar ik ben weer uitgefokt voor vandaag, ga weer verder met het verzinnen van een centrale vraag die WEL ergens op slaat.

Misschien moet ik het toch maar houden op: Maken musea optimaal gebruik van de mogelijkheden die computerspellen bieden als intrinsieke motivator om te leren in het museum?

Hm. Ik ga er nog even over nadenken. Groetjes en nog een fijne zondag gewenst allemaal !!

PS> Volgende week donderdag hier in Limburg 25 graden, vrijdag 27 graden... MY GOD!

Captain-Americamaandag 26 mei 2003 @ 08:33
Goedesmorgens Syrena,
quote:
Op zondag 25 mei 2003 13:14 schreef Syrena het volgende:
hey Ralph, wat geweldig joh !!! Jeeuuuujjjj !

Thx.

quote:
Dat geeft de burger moed. Ik ben nog steeds beetje ziekig, echt geen idee wat het is, waarschijnlijk een heel vervelend virus ofzo.
Volgens mij heerst dat, mijn vriendin heeft d'r ook al last van.
Hoop voor je dat je d'r gauw vanaf zult zijn.
quote:
Op dit moment heb ik geen stem meer, of nou ja, een fluisterstemmetje.
Is zeer benieuwd naar het geluid wat je produceerd

[q[Ben gister sinds lange tijd weer eens gaan stappen. Was echt wat ik nodig had, nog lekker sjans gehad ook, kreeg te horen dat ik een bijzondere uitstraling heb... *hahahaha* [/q]

Hehe, moet kunnen toch. En waarom ook niet. Je moet jezelf nooit naar beneden halen he. Als een ander dat tegen je gezegd heeft, dan is het gewoon zo!

quote:
Tja, waar je vrouwen al niet blij mee kan maken.
Doet d'r een zeer wijselijk stilzwijgen toe...
quote:
Vrijdag kreeg ik trouwens een mailtje van mijn begeleider:
Jill,

Jack and Jill went up a hill,

hij mag dan wel steil zijn, die heuvel, maar we hebben hem bijna
beklommen en we zullen de top halen, toch?

Waar zit je?

Jack

Ik vond het wel grappig, maar ja, eigenlijk ook wel stom, mijn scriptie had in januari af moeten zijn. Als ik begeleider was, en ik zou 31 januari iets binnenkrijgen en kreeg niks, dan hing ik de week erna aan de foon. Maar ja, misschien is dit wel typisch iets voor de uni ofzo.
Ik heb maar teruggemaild dat ik mijn wandelschoenen nog steeds aan had, en dat ik hoopte dat ik boven met de lift weer naar beneden mag.


Ludieke manier van communiceren.
Ben benieuwd naar, wanneer en hoe hij reageerd.
quote:
Maar ik ben weer uitgefokt voor vandaag, ga weer verder met het verzinnen van een centrale vraag die WEL ergens op slaat.
Komt allemaal goed, heb wat meer vertrouwen in jezelf.
quote:
Misschien moet ik het toch maar houden op: Maken musea optimaal gebruik van de mogelijkheden die computerspellen bieden als intrinsieke motivator om te leren in het museum?
Waarom iets wat toch al moeilijk genoeg is, nog moeilijker maken?
I know klinkt belerend, verging mij net zo he, en zie...
quote:
Hm. Ik ga er nog even over nadenken. Groetjes en nog een fijne zondag gewenst allemaal !!
Ben benieuwd naar wat je besloten hebt. Veel su6 de komende dagen.
quote:
PS> Volgende week donderdag hier in Limburg 25 graden, vrijdag 27 graden... MY GOD!
Da's 'peentjus' en wat al dan niet meer zweten.
Sterkte. Misschien dat je ergens in een geairconditioneerde ruimte kunt gaan (door)werken?

Take care.

Mazzeltov;

Ralph

PiperMarumaandag 26 mei 2003 @ 13:13
*meldt*
Ik ben nu.. ff kijken.. bijna 3 maanden bezig. Heb nu 3 hoofdstukken af, ongeveer 35 pagina's, maar ik heb het gevoel dat ik nog maar net begonnen ben en dat het echte werk nog moet beginnen. Ik moet nog 2 hoofdstukken trouwens, de moeilijkste..

Ik vind het vooral lastig omdat ik nu 5 dagen per week stage loop. Het is echt lastig om dan nog de tijd en de concentratie te vinden om me op die scriptie te richten.

Mijn deadline staat op 30 juni trouwens, dus ik heb nog een maand voor 2 hoofdstukken.. Gaat krap worden

Mereltjemaandag 26 mei 2003 @ 17:01
He succes iedereen met de scriptie, ik moet in september beginnen en ga stage lopen. Heb vrijdag een gesprek gehad bij een adviesbureau, deze week hoor ik of ik er terecht kan. Er zijn meer kandidaten, maar ik zie het wel. Als het dan zover is moet ik of het bedrijf met een leuk onderwerp komen en begin ik dus met een opzet, probleemstelling. De reden waarom ik bij een bedrijf wil afstuderen is met name omdat ik dan niet wordt afgeleid, regelmaat heb, anders zou het namelijk nog erg lang gaan duren vrees ik. Krijgen jullie stagevergoeding? wat is een beetje redelijk? Mijn planning is om ergens rond maart 2004 klaar te zijn.. was het maar zo ver

Forno succes deze week , gaat helemaal goedkomen, helaas moet ik je het komend weekend missen, maar je scriptie is dan wel af!

PiperMarumaandag 26 mei 2003 @ 17:03
quote:
Op maandag 26 mei 2003 17:01 schreef Mereltje het volgende:
Krijgen jullie stagevergoeding? wat is een beetje redelijk?
Ik krijg 270 euro bruto p/m, excl. reiskosten.. vind ik wel redelijk..
Svyatagormaandag 26 mei 2003 @ 18:54
quote:
Op maandag 26 mei 2003 17:03 schreef PiperMaru het volgende:

[..]

Ik krijg 270 euro bruto p/m, excl. reiskosten.. vind ik wel redelijk..


Het hangt heel erg af van het soort bedrijf waar je stage gaat lopen. Vriend van me loopt bij een groot advocatenkantoor en krijgt 500 e per maand; een ander bij ING, idem 500 e. Zelf bij een dagblad stage gelopen, daar kreeg ik 350, ook wel prima.
Syrenamaandag 26 mei 2003 @ 20:29
Ow men, geld voor je scriptie. Bij mijn studie niet

Scriptievraag van gister weer verworpen. Ik ben nog steeds hardstikke hees, heb mijn moeder ervan moeten weerhouden om me naar de dokter te slepen. Hopelijk is het morgen over want ik moet dan filmen en zo kan ik dus niet door de headset praten. Voor de rest ben ik eens niet meer moe, geen hoofdpijn, dus dat is wel fijn.

Oja, en vanmorgen weer een mail van mijn begeleider, of we nu een afspraak hadden gemaakt ofzo?? Ik wist niet wat terug te mailen, aangezien ik alweer twee hoofdstukken in de prullenbak gemieterd heb (en dus technisch gezien weer opnieuw moet beginnen). En het dus ook geen nut heeft uberhaupt iets af te spreken. Maaja, leek me niet zo snugger om 'm dat te mailen. Duuuuuss zit ik ook weer met dat probleem. ZUCHT.

Plan was om vandaag een mooi eind op te schieten, maar zoals alle honderdduizenden pogingen hiervoor is dat weer NIET gelukt. Zelfs mijn vader vroeg vandaag of ik op Internet niks was tegengekomen dat ik kon vertalen cq. plagie(e)ren, en dan inleveren.
Nee dus, dan lag ik nu wel te relaxen in de tuin. Probleem is gewoon dat ik mijn eigen geschrijf niet goed vind, en dat van anderen al helemaal niet. Ik snap dus niet hoe mensen dat soort dingen kunnen doen, waar vinden ze die teksten dan?? Er is bij CWS een student betrapt die het heeft gedaan, dus dan zal mijn idee dat die teksten niet goed genoeg zijn wel kloppen.

Ik heb wel al een titel.
" Lerend spelen en spelend leren : het computerspel in het museum. Over de grenzen tussen educatie en entertainment in museumeducatie "

Totdat ik er deelvragen bij maak, en vervolgens weer de hele klotezooi ga lopen aanpassen, omdat ik na zes vragen niet meer weet hoe ik er hoofdstukken van moet maken.

Dit is echt niet leuk meer. O, bedenk me net een variatie (nr. 110) op de ondertitel: Een verkenning van de grenzen... ipv over de grenzen.

Oehh, me likey, gauw opschrijven.

Tja, en zo gaat dat de hele dag door.

Sneeuwwitje79dinsdag 27 mei 2003 @ 18:38
quote:
Op maandag 26 mei 2003 20:29 schreef Syrena het volgende:
Ow men, geld voor je scriptie. Bij mijn studie niet

Scriptievraag van gister weer verworpen. Ik ben nog steeds hardstikke hees, heb mijn moeder ervan moeten weerhouden om me naar de dokter te slepen. Hopelijk is het morgen over want ik moet dan filmen en zo kan ik dus niet door de headset praten. Voor de rest ben ik eens niet meer moe, geen hoofdpijn, dus dat is wel fijn.

Oja, en vanmorgen weer een mail van mijn begeleider, of we nu een afspraak hadden gemaakt ofzo?? Ik wist niet wat terug te mailen, aangezien ik alweer twee hoofdstukken in de prullenbak gemieterd heb (en dus technisch gezien weer opnieuw moet beginnen). En het dus ook geen nut heeft uberhaupt iets af te spreken. Maaja, leek me niet zo snugger om 'm dat te mailen. Duuuuuss zit ik ook weer met dat probleem. ZUCHT.

Plan was om vandaag een mooi eind op te schieten, maar zoals alle honderdduizenden pogingen hiervoor is dat weer NIET gelukt. Zelfs mijn vader vroeg vandaag of ik op Internet niks was tegengekomen dat ik kon vertalen cq. plagie(e)ren, en dan inleveren.
Nee dus, dan lag ik nu wel te relaxen in de tuin. Probleem is gewoon dat ik mijn eigen geschrijf niet goed vind, en dat van anderen al helemaal niet. Ik snap dus niet hoe mensen dat soort dingen kunnen doen, waar vinden ze die teksten dan?? Er is bij CWS een student betrapt die het heeft gedaan, dus dan zal mijn idee dat die teksten niet goed genoeg zijn wel kloppen.

Ik heb wel al een titel.
" Lerend spelen en spelend leren : het computerspel in het museum. Over de grenzen tussen educatie en entertainment in museumeducatie "

Totdat ik er deelvragen bij maak, en vervolgens weer de hele klotezooi ga lopen aanpassen, omdat ik na zes vragen niet meer weet hoe ik er hoofdstukken van moet maken.

Dit is echt niet leuk meer. O, bedenk me net een variatie (nr. 110) op de ondertitel: Een verkenning van de grenzen... ipv over de grenzen.

Oehh, me likey, gauw opschrijven.

Tja, en zo gaat dat de hele dag door.


Hoi,
ik zag dat je onderwerp over educatie en entertainment in museumeducatie ging, heb toevallig laatste tijd veel over een soortgelijk onderwerp gelezen in onze regional krant (dagblad tubantia), ging over een meisje dat als afstudeerscriptie ook zoiets moest doen voor een basisschool, ging over 't Palthehuis in Oldenzaal, volgens mij is 't deze site http://members.home.nl/tumi/welkom.htm ,misschien ideetje??
lastigdonderdag 29 mei 2003 @ 20:06
ik lees hier allemaal mensen over hun scriptie. Ik ben ook aan t afstuderen.. nog 2 weekjes!! yes!! maar wij werken samen in een groep. Dit betekent dat we samen aan een project werken en dus onderzoek doen naar allerlei zaken. Het project betreft een zwembad.
(bouwkunde dus..)
Zo heb ik bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar de installatie technische zaken in een zwembad, duurzame energiebronnen, alle mogelijke besparingen, bouwfysica en CAD tekenwerk.

is dit dan vergelijkbaar met een scriptie? ik begrijp het niet..

Captain-Americadonderdag 5 juni 2003 @ 08:19
*Hart onder de riem steek mode on*

Ligt 't aan mij of is 't zo stil in here?

Hoop dat iedereen druk doende is met zijn/haar scriptie en dat alles naar wens verloopt.

Su6 iedereen!

Mazzeltov;

Ralph

PiperMarudonderdag 5 juni 2003 @ 10:21
Ik ben inderdaad redelijk druk maar de tijd begint dan ook te dringen... Eind deze maand moet ik het ding inleveren Ik moet nog een hoofdstuk schrijven en de conclusie, verder moet ik nog veel herschrijfwerk doen...
Ik heb trouwens als onderwerp Interactieve muziektelevisie (weet niet of ik dat al eerder heb gemeld).
Het wordt een drukke maand, want ik moet ook nog eens aanstaande maandag een paper inleveren voor m'n laatste vak en ben dus full time stage aan het lopen.
Nog een maandje, dan kan ik relaxen...
Fornodinsdag 17 juni 2003 @ 18:51
quote:
Op donderdag 29 mei 2003 20:06 schreef lastig het volgende:
Zo heb ik bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar de installatie technische zaken in een zwembad, duurzame energiebronnen, alle mogelijke besparingen, bouwfysica en CAD tekenwerk.

is dit dan vergelijkbaar met een scriptie? ik begrijp het niet..


scrip·tie (de ~ (v.), ~s)
1 werkstuk als verplicht onderdeel van een opleiding

Ja dus.

Ik doe ook bouwkunde en heb puur teksten geschreven, geen CAD tekeningen, 3D animaties of en bijlagepakket dikker dan de scriptie, wat nogal eens gebruikelijk is bij de opleiding onder klasgenoten.

Afgelopen 4 juni de scriptie ingeleverd en na veel spanning tijdens het wachten is ie eindelijk goedgekeurd door de examencommissie! Gisteren de presentatie gedaan, die niet geheel soepel verliep. Ik verwachtte een mager zesje, ik kreeg een zeven voor het geheel. Er viel een last van mijn schouders, mijn ouders zagen me letterlijk opveren toen ik het punt te horen kreeg.

Motto, na een jaar of meerdere jaren is alles nog steeds mogelijk. Voor iedereen die nog blokt, veel succes!

julekesdinsdag 17 juni 2003 @ 18:56
Ik ben nu ook op dit doodlopend punt in m'n studie beland. Gisteren even een opverzichtje gehaald biuj de studenten informatie, en ik hoef dus, buiten m'n afstuderen nog maar 1 studiepunt. En dat terwijl ik er nog 4 in de pijplijn heb zitten. Dusch..Nu moet ik een afstudeeronderwerp gaan bedenken, en hoogleraren en zo benaderen, maarik heb eigenlijk helemaal nog geen zin om al af te studeren.
Luxeprobleem
Svyatagordinsdag 17 juni 2003 @ 22:44
Ha, het topic leeft weer een beetje na het succesvolle vertrek van CaptainAmerica...
Zelf ben ik wel redelijk bezig; de eerste sessie waarin mijn voorlopige werk besproken werd zit er op, dus op dit moment ben ik bezig met het verwerken van de op- en aanmerkingen van mijn begeleider. Maandag lever ik dat opnieuw in, en hopelijk kan ik dan aan het volgende traject beginnen- het echte empirische onderzoek. Volgens mij hoeft dat niet langer dan een week of twee te duren, dan een conclusie en dan inleveren maar!
Toch bereid ik me er maar op voor dat het altijd langer duurt dan je denkt. Heb tot 1 september omdat mijn begeleider dan voor lange tijd naar het buitenland gaat om les te geven.
Gelukkig heb ik een goeie werkplek (met een off-line pc om afleiding te voorkomen ), alleen is het wel errug lekker weer de laatste tijd. Als iedereen straks bruin en doorgezomerd is, kom ik bleekjes en met een baard naar buiten. En hopelijk ook met een bul!
Nog ff ploeteren maar...
PiperMarudonderdag 19 juni 2003 @ 11:31
Ik zit op een verschrikkelijk dood punt... Ik weet nu dat ik mijn deadline niet ga halen en ben helemaal niet meer gemotiveerd. Ik heb al behoorlijk veel gedaan, maar zit nog steeds heel erg tegen het moeilijkste gedeelte - de analyse - aan te hikken. Heel frustrerend... Op m'n stage lukt het niet om eraan te werken omdat het ontzettend lawaaierig is en ik te veel afleiding heb Volgens mij heeft mijn begeleider het ook een beetje gehad met mij omdat ik de afgelopen 2 weken erg weinig gedaan heb.

Ik ben nu bang dat ik mijn volgende deadline (eind juli) ook niet ga halen.

Kortom dipje...

Japedonderdag 19 juni 2003 @ 22:50
quote:
Op dinsdag 17 juni 2003 18:56 schreef julekes het volgende:
Ik ben nu ook op dit doodlopend punt in m'n studie beland. Gisteren even een opverzichtje gehaald biuj de studenten informatie, en ik hoef dus, buiten m'n afstuderen nog maar 1 studiepunt. En dat terwijl ik er nog 4 in de pijplijn heb zitten. Dusch..Nu moet ik een afstudeeronderwerp gaan bedenken, en hoogleraren en zo benaderen, maarik heb eigenlijk helemaal nog geen zin om al af te studeren.
Luxeprobleem
Heb ik dus ook... nog 1 tentamen te doen, en afstuderen
Vandaag bij een van mn docenten langsgeweest voor wat ideeën voor onderwerpen, denk dat ik toch maar iets ga kiezen en kijken of ik er wat mee kan.. denk dat ik over ene jaar (eind 5e jaar studie) nog wel klaar wil gaan zijn
julekesvrijdag 20 juni 2003 @ 01:49
quote:
Op donderdag 19 juni 2003 22:50 schreef Jape het volgende:

[..]

Heb ik dus ook... nog 1 tentamen te doen, en afstuderen
Vandaag bij een van mn docenten langsgeweest voor wat ideeën voor onderwerpen, denk dat ik toch maar iets ga kiezen en kijken of ik er wat mee kan.. denk dat ik over ene jaar (eind 5e jaar studie) nog wel klaar wil gaan zijn


Hmm, het probleem is dus dat je bij ons wel bij een hoogleraar langs kan lopen voor een onderwerp, maar dat je dan dus afgescheeept wordt met een restantje van andere onderzoeken. Ik moet dus eigenlijk zelf een thema gaan verzinnen.
Nou zijn er op zich genoeg actuele thema's in mijn vakgebebied te verzinnen (qua vliegtuig impacts, explosie gevaar, secundaire draagwegen etc etc), maar er zijn ondertussen beginnen dit ook afgezaagde themas te worden.
Ik moet dus nu een onderwerp verzinnen in een leuk thema, en dat ook nog origineel is. Maar het probleem is dat mijn voorkeur helemaal niet origineel is, want ik wil het liefste een mooi hoogbouw project, net zoals ongeveer 50% van mijn afstudeergenoten, omdat daar alles bij langs komt.
nb, ik studeer dus bouwkunde, afstudeeerrrichting constructief ontwerpen.
amarantavrijdag 20 juni 2003 @ 10:15
ik ga zo afstuderen
een presentatie en mijn scriptie verdedigen
PiperMaruvrijdag 20 juni 2003 @ 12:24
quote:
Op vrijdag 20 juni 2003 10:15 schreef amaranta het volgende:
ik ga zo afstuderen
een presentatie en mijn scriptie verdedigen
Wow! Alvast gefeliciteerd!!!
Over een paar maanden ben ik hopelijk ook zo ver
thabitvrijdag 20 juni 2003 @ 13:29
Bleeeergh! Ik loop continu vast in m'n onderzoek. Elke keer als ik iets heb opgelost kom ik weer een nieuw obstakel tegen.

Ik had het bij een literatuurstudie moeten houden.

yozdvrijdag 20 juni 2003 @ 13:47
ik ben nog lang niet aan mijn scriptie toe (ben pas op de helft van mijn studie 'domeingerichte economie'), maar ik moet wel elk semester een project doen met 4 anderen.
Vorig jaar hebben we zelf een soort model gemaakt met kwantitatieve data om zo te kijken of de "hoeveelheid" corporatisme van een land invloed heeft op een aantal economische variabele.
Vorig semester moesten we voor een of ander bedrijf "onderzoek" doen naar bepaalde afspraken die gemaakt zijn tijdens de WTO-onderhandelingen voor de landbouw. De informatie moesten we dan halen uit interviews en literatuur.

Ook dit jaar hebben we weer een project. We moeten een theorie uit het thema "internationale relaties" (liberalisme/realisme etc.) toepassen op een zelf gekozen casus (ECB). Ook hier komt de informatie weer uit literatuur.

De projecten worden steeds door de begeleiders gepresenteerd als 'onderzoeken', maar ik vind het eigenlijk maar een beetje middelbare school achtig. Je doet zelf eigenlijk niks (met uitzondering van het eerste project, wat ik wel weer meer op een onderzoek vond lijken). Je haalt de informatie uit boeken en van internetpublicaties. Vat wat samen, et voila je onderzoek is klaar...

Ik denk dan ook dat deze projecten meer bedoeld zijn om je meer ervaring te geven in het werken met een groep.

thabitvrijdag 20 juni 2003 @ 16:58
quote:
Op vrijdag 20 juni 2003 13:29 schreef thabit het volgende:
Bleeeergh! Ik loop continu vast in m'n onderzoek. Elke keer als ik iets heb opgelost kom ik weer een nieuw obstakel tegen.

Ik had het bij een literatuurstudie moeten houden.


Zojuist ben ik weer voorbij een obstakel gekomen. Euforie!
Sovereignvrijdag 20 juni 2003 @ 17:10
quote:
Op vrijdag 20 juni 2003 10:15 schreef amaranta het volgende:
ik ga zo afstuderen
een presentatie en mijn scriptie verdedigen
En hoe ist gegaan?
Pietjuhvrijdag 20 juni 2003 @ 17:46
quote:
Op vrijdag 20 juni 2003 16:58 schreef thabit het volgende:

[..]

Zojuist ben ik weer voorbij een obstakel gekomen. Euforie!


Congratz!
Waar doe je het over dan?
thabitvrijdag 20 juni 2003 @ 18:25
quote:
Op vrijdag 20 juni 2003 17:46 schreef Pietjuh het volgende:

[..]

Congratz!
Waar doe je het over dan?


Een onopgelost probleem van ene David Boyd. Gaat over het berekenen van bepaalde soorten integralen. Nou denk ik bij integralen meestal maar in dit geval zijn het interessante integralen omdat het berekenen ervan veel met algebra en getaltheorie te maken heeft (de functies in kwestie zijn bijvoorbeeld niet primitiveerbaar).

Boyd heeft een artikeltje geschreven waarin hij laat zien dat numeriek de waardes van z'n integralen gelijk lijken te zijn aan speciale waarden van bepaalde functies. Het probleem is dat numerieke verificatie van een formule natuurlijk geen bewijs is. De uitdaging is dus juist om daar echt een bewijs van te vinden. Nou zal ik niet het hele probleem kunnen oplossen, maar ik heb er goede hoop op dat ik een paar speciale gevallen wel ga kunnen bewijzen.

thabitzaterdag 21 juni 2003 @ 15:00
Het intikken van gedaan onderzoek blijft vervelend. Dan moet je alles heel precies gaan formuleren enzo, een hele kunst op zich. En dan heb je ook zoiets van "ja ik heb het nou al allemaal bedacht, moet ik het nog gaan intikken ook".
Pietjuhzaterdag 21 juni 2003 @ 17:50
Het intikken is idd wel lastig ja.
Vooral met het goed formuleren van de zinnen en het moet ook begrijpbare tekst zijn.

Voor mijn profielwerkstuk heb ik zelf het programma LaTeX gebruikt. Echt megahandig programma Het geeft een strakke layout en het intypen van vergelijkingen gaat er heel goed mee!

thabitzaterdag 21 juni 2003 @ 17:55
quote:
Op zaterdag 21 juni 2003 17:50 schreef Pietjuh het volgende:
Het intikken is idd wel lastig ja.
Vooral met het goed formuleren van de zinnen en het moet ook begrijpbare tekst zijn.

Voor mijn profielwerkstuk heb ik zelf het programma LaTeX gebruikt. Echt megahandig programma Het geeft een strakke layout en het intypen van vergelijkingen gaat er heel goed mee!


LaTeX
Het typeprogramma voor de wiskundige!

Het lastigste van intikken blijft nog altijd dat je dan juist een heleboel details moet gaan uitwerken die je op het klad maar even hebt overgeslagen.

Tante_Betmaandag 23 juni 2003 @ 20:48
Hoi, ik als topic-starter ben blij dat mijn topic nog steeds leeft. Ik schaam schaam ben ook nog steeds met mijn scriptie bezig...erg ernstig...net weer dikke maand er niet aan gewerkt (huwelijksreis, jaja)...Iedereen begint nu tegen me te zeuren en ook dat nare stemmetje in mijn hoofd....ik vind het ook zo moeilijk om mooie zinnen te schrijven en waarom wil ik het toch in het engels (studeer internationaal recht...vandaar...). Ik vind mijn onderwerp nog steeds leuk, maar het uitvoeren....minder...weekenden zijn ook om te relaxen en niet om stomme scripties te schrijven, maar het moet!

Ben er van overtuigd dat het nog wel gaat lukken...

Rivendelldinsdag 24 juni 2003 @ 12:31
quote:
Op woensdag 2 april 2003 13:42 schreef Tante_Bet het volgende:
Hoi,

ik ben al enige tijd bezig een poging te doen om mijn scriptie te schrijven, zijn er nog meer zielen die hier moeite mee hebben?
Misschien kunnen we elkaar steunen!


Mmmmm, heel erg herkenbaar . Succes aan alle afstuderende!!
thabitdinsdag 24 juni 2003 @ 14:13
Het begint nu eindelijk op te schieten! Als ik doorga zoals ik nu bezig ben, ben ik binnen een paar maanden klaar. Maar dat mag ook wel, want ik ben er al meer dan anderhalf jaar mee bezig.
frenniedinsdag 24 juni 2003 @ 14:32
hier nog een lotgenootje, ik heb ongeveer een half jaar maar ben nu opeens al weer 4 maanden bezig schiet nog niet echt super op

Maar wat bij mij erg geholpen heeft is om een schema te maken, en die van tijd tot tijd verder te concretiseren. Niet dat je je er precies aan houdt, maar het maakt je wel ervan bewust dat er nog veel moet gebeuren en dat je hard moet doorwerken om je eigen deadlines te halen...

en niet teveel fokken

syrekdinsdag 24 juni 2003 @ 14:33
is ook aan het scriptie schrijven
sindelldinsdag 24 juni 2003 @ 15:08
Hoi!! Ik meldt me ook maar even.

Sinds kort begonnen en heb dus een onderwerp gekozen waar ik vele kanten mee uit kan. De planning is maart 2004 afstuderen en dat moet op zich het probleem niet zijn.

Mijn scriptie moet bestaan uit een theoriedeel en een praktijkgedeelte, dus een onderzoek. Het theoriedeel wil ik eigenlijk eind augustus begin september afhebben (wat in theorie mogelijk moet zijn) ware het niet dat ik het moeilijk vind om een probleemstelling te formuleren. Mijn begeleider vond dat ik eerst maar eens goed moest formuleren wat ik met het onderwerp wil en waarom ik dat wil. Dus eigenlijk wat ik er interessant aan vind zeg maar. Moeilijk dus aangezien het meer iets is dat je een onderwerp MOET hebben.

Voor de duidelijk heid ik studeer Personeel en Organisatie (HBO) en mijn scriptie gaat over Investors in People (voor de geinteresseerden www.iipnl.nl

Voor iedereen die bijna klaar is of bezig is succes!

Alle tips zijn welkom hier

Helaazdinsdag 24 juni 2003 @ 15:15
**Helaaz meldt zich

Momenteel aan het afstuderen, en bezig met zowel afstudeeronderzoek als scriptie. Zie het vandaag even echt niet meer zitten!

Ik studeer Algemene Sociale Wetenschappen, met als afstudeertrace Arbeid, Management en Organisatie, en schrijf mijn scriptie over de kwaliteit in zorgketens. Mijn afstudeeronderzoek betreft dit ook, ik doe een landelijk onderzoek naar Stroke Services (zorgketens voor CVA-patienten) in opdracht van de Nederlandse Hartstichting.

En ik heb een baaldag

RuiDaSilvadinsdag 24 juni 2003 @ 17:47
Over 3 weken moet ik m'n concept versie inleveren........
Vervolgens wordt hij goedgekeurd of foutgekeurd
En dan heb ik een maand om hem te verbeteren en uiteindelijk in te leveren!!!!!!!
Syrenadinsdag 24 juni 2003 @ 20:29
quote:
Op dinsdag 24 juni 2003 15:15 schreef Helaaz het volgende:

En ik heb een baaldag


Ik heb een baaljaar. En het ergste is dat mijn vader gisteren dit topic gevonden heeft (hoi pap )

En ik ga lekker NIKS NIKS NIKS meer aan mijn scriptie doen. Het blijft bij de gigantische stapel papier op mijn bureau (die ik volgende week ritueel ga verbranden) en de 40 pagina's typwerk dat nergens op slaat (volgende week format C).

Sommige dingen zijn gewoon niet mogelijk in dit leven en die klote scriptie is er in mijn geval 1 van. ZO!

Svyatagordinsdag 24 juni 2003 @ 21:01
quote:
Op dinsdag 24 juni 2003 20:29 schreef Syrena het volgende:

[..]

Het blijft bij de gigantische stapel papier op mijn bureau (die ik volgende week ritueel ga verbranden) en de 40 pagina's typwerk dat nergens op slaat (volgende week format C).


Daar krijg je spijt van...
Als ik jou was - en waarschijnlijk zit je helemaal niet te wachten op dit soort adviezen, maar toch- zou ik met je begeleider gaan praten. Een tijdje geleden postte je al dat je een mailtje van hem had gekregen, (of jullie nog samen 'up the hill' gingen), en dat je dat niet durfde te beantwoorden. Sja, als je al niet eens met je begeleider wil praten (die er toch echt is om jou te helpen met eventuele problemen), dan schiet het inderdaad niet echt op. Ik zou zeggen: zet je schaamte opzij, praat met hem er over, hij lijkt me wel een aardige vent dus hij zal je vast willen helpen, en probeer d'r uit te komen.
maar misschien ben je dat stadium allang weer voorbij, da weeknie
Houd moed, het is echt berezonde om je hele studie overboord te smijten omdat het niet wil lukken met je scriptie. Succes!
Droekedinsdag 24 juni 2003 @ 21:01
Dag dag,
Ik ben ook bezig met mijn scriptie schrijven, maar bij mij heb ik nogal wat sores met 1 begeleider. Eerst spreekt ze een datum af waarop ze het gaat bekijken en vervolgens zegt ze doodleuk dat ze geen tijd heeft!!! Super irri!!!!
Maar gelukkig is mijn eerste begeleider wel heel goed, en wanneer de begeleiders het niet eens zijn over het punt, dan moeten ze gelukkig met elkaar overleggen!
Ik vind gewoon dat ze het niet meer af mag keuren!! Dan had ze zich maar aan de afspraak moeten houden!! Als het goed gaat studeer ik 31 juli af.... Ik zal het jullie laten weten of ik het haal of niet.....
Syrenadonderdag 26 juni 2003 @ 14:25
quote:
Op dinsdag 24 juni 2003 21:01 schreef Svyatagor het volgende:

[..]

Daar krijg je spijt van...
Als ik jou was - en waarschijnlijk zit je helemaal niet te wachten op dit soort adviezen, maar toch- zou ik met je begeleider gaan praten. Een tijdje geleden postte je al dat je een mailtje van hem had gekregen, (of jullie nog samen 'up the hill' gingen), en dat je dat niet durfde te beantwoorden. Sja, als je al niet eens met je begeleider wil praten (die er toch echt is om jou te helpen met eventuele problemen), dan schiet het inderdaad niet echt op. Ik zou zeggen: zet je schaamte opzij, praat met hem er over, hij lijkt me wel een aardige vent dus hij zal je vast willen helpen, en probeer d'r uit te komen.
maar misschien ben je dat stadium allang weer voorbij, da weeknie
Houd moed, het is echt berezonde om je hele studie overboord te smijten omdat het niet wil lukken met je scriptie. Succes!


Ja hij wil me ook wel helpen, maar hij snapt mijn probleem gewoon niet. En het irritante is dat ik dat zelf dus ook niet snap !! Elke keer als ik ga zitten om eens een lekker flinke lap te typen dan denk ik: Ja maar, wat WIL ik nou, waar moet ik heentypen, waar GAAT dit over, slaat nergens op, past niet bij elkaar ... etc.

Zucht. Ik heb hem trouwens wel al teruggemaild, dat ik pas langs zou komen als ik ook echt iets concreets af had. En dat heb ik nog steeds niet...dus...

Syrenadonderdag 26 juni 2003 @ 14:31
*resoluut NU schijfje met inleiding in compu schuift*

Als ik dan toch alleen op het werk zit wat te Fok!ken en te gamen, kan ik ook net zo goed weer eens een blik werpen op de intro.

*Word opent*

Nou, daar ga ik dan.... zal me zo wel weer melden

Svyatagordonderdag 26 juni 2003 @ 15:59
quote:
Op donderdag 26 juni 2003 14:25 schreef Syrena het volgende:

[..]

Ja hij wil me ook wel helpen, maar hij snapt mijn probleem gewoon niet. En het irritante is dat ik dat zelf dus ook niet snap !! Elke keer als ik ga zitten om eens een lekker flinke lap te typen dan denk ik: Ja maar, wat WIL ik nou, waar moet ik heentypen, waar GAAT dit over, slaat nergens op, past niet bij elkaar ... etc.

Zucht. Ik heb hem trouwens wel al teruggemaild, dat ik pas langs zou komen als ik ook echt iets concreets af had. En dat heb ik nog steeds niet...dus...


Klinkt al een stuk minder hopeloos en rigoreus dan je vorige format c:--posts! Het lijkt er volgens mij op dat je geen duidelijke probleemstelling hebt, althans de symptomen
quote:
Ja maar, wat WIL ik nou, waar moet ik heentypen, waar GAAT dit over, slaat nergens op, past niet bij elkaar ... etc.
lijken daar wel op te wijzen
Een scriptie schrijven is meer dan gewoon een lap tekst typen, dat kunnen ze bij Schoevers ook nog wel, een scriptie schrijven is het op schrift stellen van de resultaten van je onderzoek. En voordat je dat onderzoek uberhaupt kan gaan uitvoeren, moet je wel weten wat je wil weten! En volgens mij schort het daar een beetje aan bij jou.
En je begeleider kan je ook met het formuleren van je onderzoek helpen hoor, hij is er als het goed is niet alleen maar om hetgeen je hebt te corrigeren.
Het gaat echt niet om de kwantiteit (ff lekker een lap tekst typen), want zolang je geen idee hebt wat je wil weten en waar je heen gaat, kun je net zo goed een chimpansee achter een toetsenbord zetten en hopen dat 'ie de nieuwe Shakespeare wordt
Probeer je gedachten te ordenen over wat je precies wilt gaan onderzoeken, en denk gewoon met 1 stap tegelijk. Haast en stress zorgen er alleen maar voor dat je jezelf klemzet.
Ohja, en zet Fok! uit!!! -na het lezen van deze post, uiteraard )

Succes!

Syrenavrijdag 27 juni 2003 @ 11:06
Svygator, thanks voor je wijze woorden

Ik kreeg vanmorgen telefoon van mijn moeder, mijn kleine zussie is afgestudeerd !!! Ze heeft haar laatste tentamen goed gemaakt (ze dacht dat ze her had in augustus) en haar verslag van stage.

En nu is ze dus klaar met haar doctoraal Farmacie. Ze gaat er wel nog een master achteraan doen.

Dus ja, zit ik hier met m'n lullige 4-jarige studie, waar ik al 8 jaar mee bezig ben.

Dus ik ga volgende week maar weer een poging wagen dan

Pietjuhvrijdag 27 juni 2003 @ 11:14
Syrena, mischien moet je gewoon proberen niet constant alles te blijven verbeteren en te veranderen. Prober gewoon iets in elkaar te draaien, en dan aan je begeleider laten zien. Als die het niet goed vind, geeft hij vast wel aanwijzingen wat er beter kan, en dat doe je dan. Net zolang totdat het goed is
Syrenavrijdag 27 juni 2003 @ 15:11
quote:
Op vrijdag 27 juni 2003 11:14 schreef Pietjuh het volgende:
Syrena, mischien moet je gewoon proberen niet constant alles te blijven verbeteren en te veranderen. Prober gewoon iets in elkaar te draaien, en dan aan je begeleider laten zien. Als die het niet goed vind, geeft hij vast wel aanwijzingen wat er beter kan, en dat doe je dan. Net zolang totdat het goed is
Ja dat heb ik ook al geprobeerd, maar na 10 pagina's weet ik dan echt niet meer waar ik heen moet met m'n geschrijf en dan slaat de paniek flink toe. Op dat punt naar begeleider gaan heb ik ook al gedaan, maar daar kwam niks uit, behalve dan: ga maar verder, en dat kon ik juist niet.
Lestatvrijdag 27 juni 2003 @ 16:08
Ik ben vierdejaars maar ik heb nog absoluut geen idee waar ik mijn scripte over ga schrijven, of uberhaupt wanneer ik ermee moet beginnen...ik weet niet eens precies welke vakken ik allemaal nog moet volgen.
Syrenawoensdag 2 juli 2003 @ 12:09
Mijn vader heeft gisteren mijn begeleider gebeld...aaahhh. Hij vond 'm aardig Maar anywaaj die man vond dus dat er zeker een 7 of 8 inzat, gebaseerd op wat ik al had laten zien. Dus...ga ik 'm zo maar mailen voor een afspraak
Svyatagorwoensdag 2 juli 2003 @ 22:57
quote:
Op woensdag 2 juli 2003 12:09 schreef Syrena het volgende:
Mijn vader heeft gisteren mijn begeleider gebeld...aaahhh. Hij vond 'm aardig Maar anywaaj die man vond dus dat er zeker een 7 of 8 inzat, gebaseerd op wat ik al had laten zien. Dus...ga ik 'm zo maar mailen voor een afspraak
Goed nieuws toch? Lijkt me wel motiverend, zo'n opmerking! Succes!
PiperMarudonderdag 3 juli 2003 @ 15:23
Even een update van mijn kant:
Ik zou eind juni het ding inleveren... maar half juni zag het er al naar uit dat dat niet ging lukken...ik heb toen in overleg met m'n begeleider afgesproken om er een maandje langer over te doen. Toen een paar weken nix gedaan, ik had er totaal geen zin meer in. Nu begint het langzaam maar zeker weer een beetje te vlotten. Het laatste hoofdstuk, waarin ik verslag moet doen van mijn daadwerkelijke onderzoek, schiet al aardig op. Daarna hoef ik alleen nog m'n conclusie te schrijven.
Ik zit nu ongeveer op 50 pagina's.

Toch heb ik nu weer m'n twijfels of het op tijd af gaat komen. Ik ben zo ontzettend hard aan vakantie toe...

Verder suc6 allen, vooral jij Syrena

Helaazdonderdag 3 juli 2003 @ 15:30
Nou, ik heb mijn scriptie de afgelopen weken even een flinke schop onder zijn hol gegeven.

Eerst dat onderzoek maar eens afronden en dat gaat gelukkig de goede kant op! Nu aan het analyseren (SPSS is wel klote:X ) en een rapport aan het schrijven dat landelijk uitgebracht gaat worden. Best een beetje spannend...

En als dat eenmaal klaar is (paar weekjes nog denk ik) dan geef ik mezelf een week vrij, en dan haal ik die scriptie weer uit het stof.

Zie ik nu al tegen op

Syrenadonderdag 3 juli 2003 @ 15:31
quote:
Op donderdag 3 juli 2003 15:23 schreef PiperMaru het volgende:
Even een update van mijn kant:
Ik zou eind juni het ding inleveren... maar half juni zag het er al naar uit dat dat niet ging lukken...ik heb toen in overleg met m'n begeleider afgesproken om er een maandje langer over te doen. Toen een paar weken nix gedaan, ik had er totaal geen zin meer in. Nu begint het langzaam maar zeker weer een beetje te vlotten. Het laatste hoofdstuk, waarin ik verslag moet doen van mijn daadwerkelijke onderzoek, schiet al aardig op. Daarna hoef ik alleen nog m'n conclusie te schrijven.
Ik zit nu ongeveer op 50 pagina's.

Toch heb ik nu weer m'n twijfels of het op tijd af gaat komen. Ik ben zo ontzettend hard aan vakantie toe...

Verder suc6 allen, vooral jij Syrena


Thanxx, was je post aan het lezen, wilde al stinkjaloers worden, maar die laatste opmerking maakt het weer goed

Ik heb net alles wat ik ooit aan scriptie geschreven heb naar mijn begeleider gemaild. (zes word-bestanden). 9 juli hebben we een afspraak, daarna ga ik nog twee keer langs. Vervolgens heeft hij drie weken vakantie waarin ik hard ga werken (euuhhhhhrgh) en dan na zijn vakantie weer afspreken.

Enne Piper, zet 'm op !!!!! 50 pagina's al !! Wow!

Droekezondag 6 juli 2003 @ 23:17
Nou, voor mij is het dus ook bijna zover.... Morgen ga ik het ding inleveren. Vind het toch wel enger dan dat ik had gedacht, eerlijk gezegd. Hoop maar dat ik het haal!! Nou ja, we zien wel....
Groetjes!!
Syrenamaandag 14 juli 2003 @ 21:50
Oke, even een update van mijn scriptie-leed.

Ben dus 9 juli naar mijn begeleider geweest. Hij heeft de computerspelletjes weer uit mijn scriptie gegooid. Op zich heb ik daar niks op tegen, want daar heb ik toch nog geen letter over geschreven.
Volgens hem moest ik eens gaan kijken naar wanneer het constructivisme voor het eerst werd toegepast. Omdat dat volgens hem dus eerder is dan jaren 80-90 van de vorige eeuw.
Nou best, ik naar huis. Zit ik hier, en ik kan dus geen ene fuck met zijn
hele vraagstelling !!!! Ik voel me net zo'n hond die achter zijn eigen staart zit aan te rennen. Ik snap écht niet waar hij nou heen wil met die vraag. Dus ik heb de computerspellen er weer in gestopt, maar zit dus weer met hetzelfde probleem als de voorgaande DRIE godvergeten fucking jaren.

Conclusie: WAAR het ook over gaat, ik zit meteen vast. Kutkutkuuuut.
En woensdag moet de outline af, maar ik heb dus werkelijk geen flauw benul wat ik daar dan in moet zetten, behalve datgene wat ik al drie jaar aan het herkauwen ben. Woensdag krijg ik ook pas het Trendrapport Museumeducatie, een laatste wanhopige poging om daar een aanknopingspunt te vinden. Vrijdag heb ik vrij, dan wilde ik naar Utreg (2 uur in de trein, grr) om naar het Studiecentrum van het Cultuurnetwerk te gaan (dat overigens daarna dicht is van 21-7 tot 1-8).

Dus, ben ik ermee opgeschoten naar mijn begeleider te gaan.... Nope.
Behalve dat ik er nog steeds mee wil kappen krijg ik ook steeds meer zin om mezelf uit het raam te smijten. Niet om dood te gaan, maar een lekker coma van 12 weken lijkt me zalig. Even niet denken aan scriptie, sollicitaties, etc etc etc.

Pf. Ik heb trouwens wel gesolliciteerd, naar een baan als docent... LeVo nog wel. Het lijkt me leuk (vooral de vrije tijd mwoehaha), maar op dit moment zou ik nog huisvuilophaler worden, als ik dat kreng maar niet meer hoefde te maken.

Bah, wat voel ik me toch ongelofelijk klote. Een dikke vette stomme zweterige niksnut.

* Syrena gaat maar weer als een slappe pannenkoek op bed bivakkeren, bedenken wat ik die man morgen moet gaan mailen.

Pietjuhmaandag 14 juli 2003 @ 22:57
Hoe kom je eigenlijk op dat onderwerp?
Het is namelijk ook niet het makkelijkste onderwerp om onderzoek naar te doen!! ALs je nu nog vast blijft zitten he, is het dan niet mogelijk om een totaal ander onderwerp te gaan doen?? Ben je mischien nog een half jaar bezig, maar dan heb je je bul tenminste!!

Waarom ga je niet lekker voor een lange tijd op vakantie!! Ben je iig ergens anders met je hoofd. En als je dan terug komt zal je merken dat het schrijven van de scriptie een stuk beter gaat

Syrenadinsdag 15 juli 2003 @ 14:28
quote:
Op maandag 14 juli 2003 22:57 schreef Pietjuh het volgende:
Hoe kom je eigenlijk op dat onderwerp?
Het is namelijk ook niet het makkelijkste onderwerp om onderzoek naar te doen!! ALs je nu nog vast blijft zitten he, is het dan niet mogelijk om een totaal ander onderwerp te gaan doen?? Ben je mischien nog een half jaar bezig, maar dan heb je je bul tenminste!!

Waarom ga je niet lekker voor een lange tijd op vakantie!! Ben je iig ergens anders met je hoofd. En als je dan terug komt zal je merken dat het schrijven van de scriptie een stuk beter gaat


Ja, iets totaal anders was misschien zo gek nog niet. Ik denk dat zowel mijn begeleider als ik al veel te lang over dit onderwerp bezig zijn.
Maar jah, ik heb gisteren toch nog maar aan mijn outline getypt. De spellen zitten er nog steeds in, maar het loopt nog niet 100% lekker.

Ik ga zo es op mijn bed bivakkeren met mijn zooi, mijn bureau is echt niet lekker om aan te werken. (en mijn polsen doen zo zeer *auw*)

Captain-Americadonderdag 17 juli 2003 @ 22:59
Update m.b.t. mijn afstuderen: foto's en een kort verslag staan in een aparte topic:

Eindelijk "Master-lijk" afgestudeerd!

Ik hoop dat dit ieder van jullie verder zal inspireren m.b.t. zijn/haar scriptie of (daaraan) verwante zaken.

Speciaal nog ff voor Syrena;
Volgens mij ben je een aardig eind op de goed weg. Don't give up. Gaat allemaal goed komen!

Su6!

Mazzeltov;

Ralph

BTW; is het overigens een idee, weet niet of dit al eens vaker is voorgesteld ofzo, om alle alumni van dit jaar te laten IRL-en. Kunnen we dit grootscheeps vieren. Wie o wie?

thabitzaterdag 26 juli 2003 @ 13:48
Ik ga ook maar weer eens verder met m'n onderzoek. Kijken of ik nog wat leuks kan verzinnen of anders de boel maar afronden.
Pietjuhzaterdag 26 juli 2003 @ 17:42
quote:
Op zaterdag 26 juli 2003 13:48 schreef thabit het volgende:
Ik ga ook maar weer eens verder met m'n onderzoek. Kijken of ik nog wat leuks kan verzinnen of anders de boel maar afronden.
Ga je hierna nog promoveren of heb je het allemaal wel gezien daar op de universiteit?
thabitzaterdag 26 juli 2003 @ 19:19
quote:
Op zaterdag 26 juli 2003 17:42 schreef Pietjuh het volgende:

[..]

Ga je hierna nog promoveren of heb je het allemaal wel gezien daar op de universiteit?


Was wel de bedoeling ja.
Pietjuhzaterdag 26 juli 2003 @ 22:33
quote:
Op zaterdag 26 juli 2003 19:19 schreef thabit het volgende:
Was wel de bedoeling ja.
Zou me ook wel leuk lijken, alleen weet ik niet of ik er goed genoeg voor zou zijn. Maar dat zie ik allemaal wel over zoveel jaar
thabitzaterdag 26 juli 2003 @ 22:57
quote:
Op zaterdag 26 juli 2003 22:33 schreef Pietjuh het volgende:

[..]

Zou me ook wel leuk lijken, alleen weet ik niet of ik er goed genoeg voor zou zijn. Maar dat zie ik allemaal wel over zoveel jaar


Ik kan je nou alvast mededelen dat onderzoek behoorlijk frustrerend kan zijn. Zelfs de meest briljante wetenschappers zitten regelmatig vast en kunnen daardoor zwaar gefrusteerd raken. Dezelfde briljante wetenschappers krijgen vaak pas na 20 jaar het idee dat ze er iets van beginnen te begrijpen.

Dat zijn wel dingen waar je tegen moet kunnen. Er zijn een hoop genieen die dat niet meer trokken en er mee gestopt zijn.

Pietjuhzaterdag 26 juli 2003 @ 23:06
quote:
Op zaterdag 26 juli 2003 22:57 schreef thabit het volgende:
Ik kan je nou alvast mededelen dat onderzoek behoorlijk frustrerend kan zijn. Zelfs de meest briljante wetenschappers zitten regelmatig vast en kunnen daardoor zwaar gefrusteerd raken. Dezelfde briljante wetenschappers krijgen vaak pas na 20 jaar het idee dat ze er iets van beginnen te begrijpen.

Dat zijn wel dingen waar je tegen moet kunnen. Er zijn een hoop genieen die dat niet meer trokken en er mee gestopt zijn.


Het is dus niet alleen slim zijn, maar ook groot doorzettingsvermogen hebben? Ik heb wel vaak dat als ik iets heel interessants vind, dat ik er helemaal geobsedeerd door raak. Maargoed, om dat dan zoveel jaar vol te houden is ook weer een ander verhaal
Maar ik kijk weer eens te ver vooruit. Ik moet eerst nog beginnen met mijn studie
thabitzaterdag 26 juli 2003 @ 23:26
Je moet heel veel doorzettingsvermogen hebben en teleurstellingen goed kunnen incasseren.

Voor m'n studie heb ik de meeste vakken neusvretend met hoge cijfers gehaald. Op een gegeven moment besloot ik me met wat volwassenere wiskunde bezig te gaan houden. Daar schrok ik wel even van. Dat niveau ligt zo veel hoger dan wat je bij je studie krijgt. Dat was echt een behoorlijke klap voor me.

Je moet je lat niet te hoog leggen, al heb ik daar zelf nog weleens de neiging toe. Het is heel belangrijk dat je weet waar je grenzen liggen.

Pietjuhzaterdag 26 juli 2003 @ 23:55
Ik heb eigenlijk totaal geen idee wat voor niveau ik aankomend jaar kan verwachten op de universiteit. Op het vwo kon ik iig wel alle wiskunde en natuurkunde best goed volgen, en snapte alles vrij snel. Alleen de punten die ik haalde waren meestasl rond de 7 en 8 omdat ik altijd slordigheidsfoutjes maakte
En voor mijn profielwerkstuk over komeetbanen had ik ook best wel wat mechanica gebruikt wat je tijdens eerste jaar natuurkunde krijgt. En ook wat nieuwe wiskundige dingen zoals leren rekenen met vectoren en dergelijke.
thabitzondag 27 juli 2003 @ 00:08
Het niveau zal een stuk hoger liggen dan wat je op de middelbare school gewend bent. De hoeveelheid stof die je daar in 6 jaar gekregen hebt, krijg je op de universiteit in een paar weekjes plus dat het ook nog eens een stuk theoretischer is. Op school werk je met reeele getallen en limieten enzo alsof het pindakaas is. Op de universiteit geven ze echte definities van dit soort begrippen en moet je dingen ook echt gaan bewijzen. Dat is allemaal een stuk abstracter en formeler dan wat je op school moest doen.

Met dat nieuwe bachelor/master-systeem is het geloof ik de eerste paar jaar toch wel weer net wat softer dan toen ik begon met studeren, dus misschien dat het meevalt.

Emelzondag 27 juli 2003 @ 09:53
IK BEN KLAAR MET SCRIPTIE!!!!!!!
Libriszondag 27 juli 2003 @ 10:06
quote:
Op zondag 27 juli 2003 09:53 schreef Emel het volgende:
IK BEN KLAAR MET SCRIPTIE!!!!!!!
Gefeliciteerd! Zeker wel een opluchting?

Ik was zelf in oktober 2002 klaar, na ruim anderhalf jaar schrijven, programmeren, testen en frustreren. De scriptie zwerft nog op internet rond. Google: A parallel extendible architecture for robot learning

Na hem ingeleverd en verdedigd te hebben, heb ik hem nooit meer ingekeken....

thabitzondag 27 juli 2003 @ 10:32
quote:
Op zondag 27 juli 2003 10:06 schreef Libris het volgende:
Na hem ingeleverd en verdedigd te hebben, heb ik hem nooit meer ingekeken....
Waarom niet, als ik vragen mag?
Libriszondag 27 juli 2003 @ 10:40
quote:
Op zondag 27 juli 2003 10:32 schreef thabit het volgende:

[..]

Waarom niet, als ik vragen mag?


Tja, ik denk dat het nog steeds de frustratie was. Mijn planning was om hem september 2001 af te hebben. Mijn begeleid(st)ers vonden opeens dat ik wat anders moest proberen. De laatste weken waren zeer hectisch en uiteindelijk heb ik hem 2 oktober 2002 om 10:00 verdedigd, dezelfde dag als de (jaarlijkse) diploma-uitreiking. Ik ben daar mijn professor nog steeds dankbaar voor. Maar het cijfer dat ik gekregen heb (6,5) vond ik zo lullig. De scriptie is in het Engels, ik heb er een simulatieprogramma voor neurale netwerken en een manier om neurale netwerken te representeren voor geschreven. Ik vond dat de scriptie minimaal een punt hoger had moeten zijn. Mijn insziens zijn politieke factoren de oorzaak geweest van het cijfer (verschillende bestuursfuncties gehad, en het niet altijd eens geweest met de betreffende vakgroep en een promotieplaats bij een andere professor). Cijfer kan me nu niets meer schelen (misschien nog wel iets), ben blij dat ik klaar ben, maar die scriptie heeft me gewoon te lang achtervolgd, maar als je geinteresseerd bent in parallelle uitbreidbare architecturen voor robot leren.. Op zich is het best interessant en kan er op het onderzoek voortgebouwd worden.
Emelzondag 27 juli 2003 @ 11:08
quote:
Op zondag 27 juli 2003 10:06 schreef Libris het volgende:

[..]

Gefeliciteerd! Zeker wel een opluchting?

Ik was zelf in oktober 2002 klaar, na ruim anderhalf jaar schrijven, programmeren, testen en frustreren. De scriptie zwerft nog op internet rond. Google: A parallel extendible architecture for robot learning

Na hem ingeleverd en verdedigd te hebben, heb ik hem nooit meer ingekeken....


dankje, ik ben zeker opgelucht. Heerlijk gevoel

jij bent best lang bezig geweest met je scriptie....ook geen pretje lijkt me.

Libriszondag 27 juli 2003 @ 11:10
quote:
Op zondag 27 juli 2003 11:08 schreef Emel het volgende:

[..]

dankje, ik ben zeker opgelucht. Heerlijk gevoel

jij bent best lang bezig geweest met je scriptie....ook geen pretje lijkt me.


Wat ga je nu doen?

Vanaf augustus 2001 had ik een full-time baan, omdat ik ervanuit was gegaan dat ik toen wel klaar zou zijn. Tijdens mijn werk ook aan de scriptie kunnen werken, was wel een voordeel. Ben trouwens weer ondersweg naar de volgende scriptie (PhD)

Emelzondag 27 juli 2003 @ 11:41
quote:
Op zondag 27 juli 2003 11:10 schreef Libris het volgende:

[..]

Wat ga je nu doen?

Vanaf augustus 2001 had ik een full-time baan, omdat ik ervanuit was gegaan dat ik toen wel klaar zou zijn. Tijdens mijn werk ook aan de scriptie kunnen werken, was wel een voordeel. Ben trouwens weer ondersweg naar de volgende scriptie (PhD)


nu heb ik vakantie!! 11 augustus scriptie inleveren (docent is met vakantie nu), beoordeling, nog een paper schrijven, doctoraal examen en hopelijk ben ik in oktober officieel drs.


alweer een scriptie?

Libriszondag 27 juli 2003 @ 11:50
quote:
Op zondag 27 juli 2003 11:41 schreef Emel het volgende:

[..]

nu heb ik vakantie!! 11 augustus scriptie inleveren (docent is met vakantie nu), beoordeling, nog een paper schrijven, doctoraal examen en hopelijk ben ik in oktober officieel drs.


alweer een scriptie?


De s van drs. wil ik weg hebben, dus officieel ben ik aan het promoveren en moet zomer 2005 ergens klaar zijn. Maar ik heb er voor gekozen om een jaar in Singapore te gaan werken (lesgeven). Kom in de zomer van 2004 terug naar NL en dan in een jaar mijn PhD thesis schrijven... Zal nog een flinke dobber worden, maar ben er al in mijn hoofd mee bezig.
Emelzondag 27 juli 2003 @ 11:58
quote:
Op zondag 27 juli 2003 11:50 schreef Libris het volgende:

[..]

De s van drs. wil ik weg hebben, dus officieel ben ik aan het promoveren en moet zomer 2005 ergens klaar zijn. Maar ik heb er voor gekozen om een jaar in Singapore te gaan werken (lesgeven). Kom in de zomer van 2004 terug naar NL en dan in een jaar mijn PhD thesis schrijven... Zal nog een flinke dobber worden, maar ben er al in mijn hoofd mee bezig.


wat gaaf!! waar gaat je proefschrift over? veel succes

ik heb trouwens ook een aanbod gekregen om te gaan promoveren
zie: Wat doen ?

Pietjuhzondag 27 juli 2003 @ 13:32
quote:
Op zondag 27 juli 2003 00:08 schreef thabit het volgende:
Het niveau zal een stuk hoger liggen dan wat je op de middelbare school gewend bent. De hoeveelheid stof die je daar in 6 jaar gekregen hebt, krijg je op de universiteit in een paar weekjes plus dat het ook nog eens een stuk theoretischer is. Op school werk je met reeele getallen en limieten enzo alsof het pindakaas is. Op de universiteit geven ze echte definities van dit soort begrippen en moet je dingen ook echt gaan bewijzen. Dat is allemaal een stuk abstracter en formeler dan wat je op school moest doen.

Met dat nieuwe bachelor/master-systeem is het geloof ik de eerste paar jaar toch wel weer net wat softer dan toen ik begon met studeren, dus misschien dat het meevalt.


Ik ben iig benieuwd naar hoe het met af zal gaan
Als ik gewoon goed mijn best doe, moet het wel lukken denk ik om de studie af te ronden.
Libriszondag 27 juli 2003 @ 15:57
quote:
Op zondag 27 juli 2003 11:58 schreef Emel het volgende:

[..]

wat gaaf!! waar gaat je proefschrift over? veel succes

ik heb trouwens ook een aanbod gekregen om te gaan promoveren
zie: Wat doen ?


Eerste plan was Cultural Differences in (Computer Supported) Collaborative Learning, dus cultuurverschillen in het samenwerken van studenten in verschillende landen (zie een project waar ik aan mee hebt gedaan: http://www.client-learning.org
Het huidige plan is een systeem op te zetten om het op afstand samen laten werken mbv Internet, automatisch te laten begeleiden en evalueren. Past wel in mijn straatje. Zowel internationaal (zie ook dat project en mijn ondertitel) als het automatische (MSc Artificial Intelligence). Ik jump even naar je andere topic..
Captain-Americamaandag 28 juli 2003 @ 11:16
quote:
Op zondag 27 juli 2003 09:53 schreef Emel het volgende:
IK BEN KLAAR MET SCRIPTIE!!!!!!!
GeFeliciFlapstaart!

Zie je wel dat er een einde aan komt!

Goed van je. Op zeker dat je nu een goede vakantie tegemoet zal gaan.

Mazzeltov;

Ralph

horney_dorneymaandag 28 juli 2003 @ 11:53
ikke ook bezig, al veels te lang maar goed, half aug. lever ik het definitieve kreng in en een weekje later het cijfer en dan eindelijk m'n bul aanvragen..
thabitmaandag 28 juli 2003 @ 17:54
Vraagje aan alle andere afstudeerders hier: vinden jullie het ook al zo'n vreemd idee dat je over enkele maanden geen student meer bent?
Svyatagormaandag 28 juli 2003 @ 18:19
quote:
Op maandag 28 juli 2003 17:54 schreef thabit het volgende:
Vraagje aan alle andere afstudeerders hier: vinden jullie het ook al zo'n vreemd idee dat je over enkele maanden geen student meer bent?
Een vreemd idee wel, maar ik heb er ook wel weer zin in. Ik heb er straks zes jaar over gedaan (inc. een bestuursjaar waarin ik wel ingeschreven was, maar geen punten heb gehaald) dus ik vind het ook wel mooi geweest, zo op m'n 25ste. Wat ik echt zal missen (althans, wat ik nu kan bedenken) is de flexibiliteit; vrij wanneer je wil etc., en de lange periodes vrij achter elkaar- als je het goed plant, that is. Dat wordt trouwens nu met de ba/ma alleen maar beter, ik las een mailtje van mijn studiecoordinator waarin stond dat tussen de twee semesters die een jaar nog maar gaat tellen iets van twee maanden zit Dat lijkt me fijn zeg, beetje je tentamens goed plannen en dan lekker op reis ofzo...
Maar verder, de dingen die ik niet zal missen:
- de zooi & overlast van huisgenoten (na 6 jaar studentenhuis eindelijk straks op mezelf, al staat dat natuurlijk los van afstuderen)
- uitzichtloos dikke studieboeken en een steeds dichterbij komende tentamendatum

verder...eigenlijk niks...ben benieuwd hoe ik straks piep...

thabitmaandag 28 juli 2003 @ 22:20
Het idee om een baan te moeten zoeken waar je dan een groot deel van je tijd aan kwijt bent benauwt me nogal. Ik denk dat ik eerst een paar maanden tot een jaar ofzo wat bijbaantjes ga doen ipv meteen een vaste baan als AIO zoeken. Misschien wil ik nog wat reizen en dat lukt natuurlijk niet met een vaste baan.
Svyatagormaandag 28 juli 2003 @ 22:40
Het voordeel van zo'n assistentsschap is dat het volgens mij vrij flexibel werk is; het zal per uni verschillen, maar de AOI's die ik ken delen hun eigen tijden in, kunnen veel thuiswerken (als het onderzoek zich daarvoor leent), gaan veel naar congressen en symposia over jhun vak, veel cursussen...volgens mij een prima baan. En mocht je inderdaad het gevoel hebben dat je te vast zit, dan weet je dat je binnen een jaar of vier wel klaar bent.
Pietjuhmaandag 28 juli 2003 @ 22:43
quote:
Op maandag 28 juli 2003 22:20 schreef thabit het volgende:
Het idee om een baan te moeten zoeken waar je dan een groot deel van je tijd aan kwijt bent benauwt me nogal. Ik denk dat ik eerst een paar maanden tot een jaar ofzo wat bijbaantjes ga doen ipv meteen een vaste baan als AIO zoeken. Misschien wil ik nog wat reizen en dat lukt natuurlijk niet met een vaste baan.
Waarom probeer je niet in het buitenland een PhD te gaan halen?
Dat lijkt me ook best leuk
Georgesmaandag 28 juli 2003 @ 22:46
Interessant topic, ik ben bijna klaar met mijn scriptie, mag ook wel na een paar jaar.
Ik zal de studententijd zeker missen. Het is met afstand de mooiste tijd denk ik, in het leven. Maar goed, dat is mijn mening.
thabitmaandag 28 juli 2003 @ 22:47
quote:
Op maandag 28 juli 2003 22:43 schreef Pietjuh het volgende:

[..]

Waarom probeer je niet in het buitenland een PhD te gaan halen?
Dat lijkt me ook best leuk


Is een optie die ik inderdaad nog openhoud. Probleem is wel dat je er 4 jaar aan vastzit. Dus als het niet bevalt dan is dat wel kut.
Svyatagormaandag 28 juli 2003 @ 22:51
quote:
Op maandag 28 juli 2003 22:46 schreef Georges het volgende:
Interessant topic, ik ben bijna klaar met mijn scriptie, mag ook wel na een paar jaar.
Ik zal de studententijd zeker missen. Het is met afstand de mooiste tijd denk ik, in het leven. Maar goed, dat is mijn mening.
Dat kun je toch nog niet weten?
Librisdinsdag 29 juli 2003 @ 02:22
quote:
Op maandag 28 juli 2003 22:47 schreef thabit het volgende:

[..]

Is een optie die ik inderdaad nog openhoud. Probleem is wel dat je er 4 jaar aan vastzit. Dus als het niet bevalt dan is dat wel kut.


Ik denk wel dat het in Nederland relatief makkelijk is om je PhD te halen, ik bedoel de toelating tot een PhD prgramma. In het buitenland moet er toch al snel een zak geld op tafel komen. Veel mensen zijn hier 'jaloers' omdat ik een PhD doe. Heel oneerlijk, zij zijn in mijn ogen slimmer, maar hebben gewoon de kans niet..
thabitdinsdag 29 juli 2003 @ 15:07
In welke landen kun je allemaal een PhD doen en daarvoor betaald worden?
Librisdinsdag 29 juli 2003 @ 16:04
quote:
Op dinsdag 29 juli 2003 15:07 schreef thabit het volgende:
In welke landen kun je allemaal een PhD doen en daarvoor betaald worden?
Als je ontzettend slim bent, kun je beurzen krijgen. Misschien is het makkelijker om in Nederland een PhD programma te lopen in een project dat samen met buitenlandse universiteiten wordt gedaan. Je moet er maar net tegenaan lopen... Belgie betaalt AiO's trouwens wel beter. Andere landen weet ik niet.
Georgesdinsdag 29 juli 2003 @ 22:51
quote:
Op maandag 28 juli 2003 22:51 schreef Svyatagor het volgende:

[..]

Dat kun je toch nog niet weten?


Nee klopt, ik kan niet in de toekomst kijken, is meer een kwestie van gevoel denk ik nu.
Voor mij was de studententijd: vrijheid, jezelf ontplooien en ontdekken, klinkt misschien pathetisch maar zo ervaar ik het wel.
thabitdinsdag 29 juli 2003 @ 23:40
Ik heb zelf ook wel het idee dat vastigheid, zoals bijvoorbeeld een baan, je behoorlijk kan afstompen en je in je ontwikkeling kan remmen.

Ook de vastigheid van de middelbare school bijvoorbeeld heeft mij naar mijn idee enorm belemmerd in m'n ontwikkeling.

SportsIllustratedmaandag 4 augustus 2003 @ 19:42
(Ik zal dit uiteraard ook aan mijn studiebegeleider vragen, maar ik wilde ook eens kijken of er hier iemand ervaring mee heeft).

Heeft er hier iemand ervaring met het schrijven van een fantasievolle scriptie? En daarmee bedoel ik dan een scriptie die weliswaar ontspringt aan een vraagstelling en deze ook beantwoordt, maar misschien net wat kleurrijker is dan de gebruikelijke werken.

Zo is er ongeveer een jaar geleden iemand in Groningen afgestudeerd op een scriptie over Paulus (zie C&H), waarin hij CIA-agenten in een talkshow ten tonele voert. Hij heeft hiervoor een negen gekregen. Hoewel hij zich baseerde op contenmporaine bronnen, is hij dus welbewust van het wat grauwe pad afgeweken.

Zelf denk ik erover om misschien in de Militaire Geschiedenis af te studeren, en dan mijn scriptie geheel en al te wijden aan een campagne die nooit heeft plaatsgevonden. Bijvoorbeeld: een Russische invasie van Amerika. Ik zou dan gebruik maken van alle bekende feiten over de beide legers.

Heeft iemand wel eens iets dergelijks gedaan? En zijn de eisen die aan dergelijke scripties worden gesteld, hoger dan die voor normale scripties?

thabitdinsdag 5 augustus 2003 @ 04:01
*Joepie*

Na 2 weken puzzelen weer een formule bewezen. Nu nog de details uitwerken en opschrijven, zal wel een week gaan duren gok ik zo.

thabitmaandag 11 augustus 2003 @ 23:13
Al dat tikken valt niet mee met dat warme weer zeg.
Svyatagordinsdag 12 augustus 2003 @ 12:52
Dat is waar, maar het [engelenzang] einde [/engelenzang] is in zicht...misschien lukt het me vandaag zelfs al om het af te maken en in te leveren, anders zeker morgen.

* Svyatagor slaakt een diepe zucht van bijna-verlichting...

thabitdinsdag 12 augustus 2003 @ 13:02
Wauw, da's snel! Ik hoop eind van de maand zo ver te zijn.
Svyatagorwoensdag 13 augustus 2003 @ 13:04
Whoei...
Nou, de eerste volledige versie is onderweg naar mijn begeleider. Ben heel benieuwd wat hij zegt; hij heeft bijna alles al een keer gezien, dus heel onverwachte dingen zullen er denk ik niet komen. Nu eindelijk slapen...
horney_dorneydonderdag 14 augustus 2003 @ 08:52
Gisterochtend om 11.28 heb ik 2 dikke pakken papier plus CD in het postvak van m'n begeleider gegooid. Daarmee ben ik dan officieus klaar. Def. cijfer krijg ik volgende week en dan meteen bul aanvragen.
lekker gevoel is dat....iedereen die nog bezig is heel veel suc6!
ks_choicedonderdag 14 augustus 2003 @ 10:11
*meldt*

Ach, voor iedereen die op z'n scriptie zit te worstelen: ik ben al vier jaar met m'n scriptie bezig. Ik wordt per 1-9 dan ook 11e-jaars student Gelukkig begint er voor mij licht aan het einde van de scriptie- en studietunnel te komen!

Tim59donderdag 14 augustus 2003 @ 10:43
quote:
Op maandag 4 augustus 2003 19:42 schreef SportsIllustrated het volgende:
...

Heeft iemand wel eens iets dergelijks gedaan? En zijn de eisen die aan dergelijke scripties worden gesteld, hoger dan die voor normale scripties?


Ikzelf heb het nooit gedaan, maar ik denk wel dat het een moeilijker proces zal zijn. Je moet je baseren op andere bronnen dan normaal, waardoor je onderbouwing van argumenten problematischer zal zijn. Je moet dingen waarschijnlijk laten lijken, terwijl het anders vaak een kwestie is van de juiste bronnen citeren (om het even simpel te zeggen).
Als het wel lukt, is het vaak ook meteen een hoger punt, omdat je het jezelf veel moeilijker maakt dan een standaard-scriptie...
Svyatagormaandag 25 augustus 2003 @ 16:04
*kick*

Hoe gaat het met de afstudeerders? Ik heb morgen weer een afspraak met mijn begeleider, nadat ik twee weken geleden de volledige versie heb ingeleverd.


* Svyatagor is heel benieuwd, misschien morgen officieel klaar...

Syrenadinsdag 26 augustus 2003 @ 08:43
quote:
Op donderdag 14 augustus 2003 10:11 schreef ks_choice het volgende:
*meldt*

Ach, voor iedereen die op z'n scriptie zit te worstelen: ik ben al vier jaar met m'n scriptie bezig. Ik wordt per 1-9 dan ook 11e-jaars student Gelukkig begint er voor mij licht aan het einde van de scriptie- en studietunnel te komen!


Jaaaaaah! Eindelijk iemand die langer bezig is !! Ik word 9e - jaars

Alleen nog geen licht i/d tunnel. Bleh.
Voor iedereen die al klaar is

Svyatagordinsdag 26 augustus 2003 @ 11:20
quote:
Op maandag 25 augustus 2003 16:04 schreef Svyatagor het volgende:
*kick*

Hoe gaat het met de afstudeerders? Ik heb morgen weer een afspraak met mijn begeleider, nadat ik twee weken geleden de volledige versie heb ingeleverd.


* Svyatagor is heel benieuwd, misschien morgen officieel klaar...


Te vroeg juichen is een vak apart. Ik moet nog 'de puntjes op de i zetten', wat meer 'fine-tunen'..kortom nog best een hoop werk verzetten
Balen...maar het is niet anders. Morgen maar weer aan de slag...zucht...ik heb het behoorlijk gehad, al ben ik pas vijf maanden bezig.
vanDaaldinsdag 26 augustus 2003 @ 11:45
* vanDaal is ook net een paar maanden bezig aan zijn scriptie (Bedrijfskunde - EUR)

Tot nu toe een keer mijn opzet/voorstel flink gewijzigd omdat ik er nog niet tevreden over was. Maar nu kan ik bijna beginnen met het echte schrijfwerk. Een paar klappers leeswerk heb ik er ondertussen al opzitten. Erg leuk om te doen. Sowieso, ik loop erbij ook stage, waardoor je scriptieonderwerp direct raakvlakken heeft met de werkelijkheid. Dus alles wat je aan (veelal abstracte) theorie leest, kun je direct toepassen/vertalen naar de werkelijke situatie. En dat is toch iets nieuws ten opzichte van de theorie die je voorgeschoteld krijgt en dus verplicht moet kennen bij een tentamen. Bij een scriptie lees je gewoon iets en pak je alleen datgene eruit wat relevant is. Voordeel is natuurlijk dat je alleen interessante literatuur hoeft te lezen. Heerlijk!

Dus ik ben nog wel een paar maandjes bezig. Geen probleem, want op deze manier hou ik het wel even vol!

Scriptieslavindinsdag 2 september 2003 @ 13:42
ik baal van mijn scriptie..ben er al ruim een jaar mee bezig en nu heeft mijn scriptiebegeleider er ook de brui aan gegeven nadat ik net de eerste helft van mijn scriptie had ingeleverd...twee weken daarna meldt madam dat ze in tijdsnood komt ivm nieuwe master-bachelor taken en me aan iemand anders heeft doorgegeven...aargghhh en ik ben nog wel zo lang bezig geweest om haar te overtuigen van de inhoud van mijn scriptie: scriptie-opzet..Maar ja hij mot af die scriptie..ik wil nu die mr. titel wel 's kunnen voeren...
vanDaalwoensdag 3 september 2003 @ 09:44
Eén blik op je profiel doet inderdaad wel vermoeden dat je er moeite mee hebt
sonnekewoensdag 3 september 2003 @ 10:32
Ahhh... mede slachtoffers. Ik kan gewoon nog steeds niet geloven dat heel studerend Nederland zo'n moeite heeft met de scriptie maar dat de onderwijsinstellingen blijven volhouden en dit studieonderdeel verplichten. *zucht*
Ik ben nu ook al verschrikkelijk lang bezig en het einde begint in zicht te komen, denk ik... het is toch altijd afhankelijk van je begeleiders en ik heb genoeg nare verhalen gehoord om er niet van overtuigd te zijn dat het bij mij anders zal lopen. Dus, afwachten.
Ik vraag me af of sportsillustrated nog heeft doorgezet met zijn geweldige idee om een scriptie te schrijven over een niet gebeurde invasie. Lijkt me echt een geweldig plan, moeilijk, maar briljant...
Zelf bezig met scriptie over reputatie managment. dat was heel nieuw en hip toen ik ermee begon...
thabitdonderdag 4 september 2003 @ 23:26
Ik haat INTIKKEN!!!

Alles wat in je hoofd zit heel precies zien te formuleren en er ook nog geen rekenfouten in maken. Brrr wat haat ik dat .

Dr_Tazzondag 7 september 2003 @ 15:56
Ik ben inmiddels ook al weer langer dan een 1 1/2 jaar bezig met het schrijven....of wel niet schrijven van een scriptie. Ik heb eerst een hbo opleiding gedaan wat eigenlijk een eitje was (voor mij) en daarna door na de Uni....ik had binnen 3 jaar klaar kunnen zijn....maar ik ga alweer het 5e jaar in. Dit terwijl ik al eeuwen klaar ben met m'n vakken. Alleen die scriptie wil niet vlotten. Ik begin het zeker wel 1 x per week zat te worden maar er telkens wanneer ik een goed begin maak komt er weer wat tussen wat ik belangerijker vind dat het werken aan die ellende die scriptie heet. Na 1 1/2 jaar hou ik op om mezelf nog in het ootje te nemen ik ga full-time werken en die scriptie ga ik ooit nog afmaken, maar wanneer........|

[Dit bericht is gewijzigd door Dr_Taz op 07-09-2003 21:47]

Scriptieslavinmaandag 8 september 2003 @ 16:29
[quote]Op woensdag 3 september 2003 09:44 schreef vanDaal het volgende:
Eén blik op je profiel doet inderdaad wel vermoeden dat je er moeite mee hebt
[/quote}]

hehe, tja...(rest studie binnen 4 jaar, maar ook nog niet verplichte stage gedaan en extra leuke vakjes en jaartje weg...alleen die scriptie...)

mijn scriptiebegeleider vond mijn eerste hoofdstukken (ruim 30 pagina's) niet goed...aargh...je moet het ook niet erbij doen, maar vol je aandacht aan besteden...andere dingen (m.n. als je er ook nog geld voor krijgt) zijn altijd leuker.
Naja, nu maar actieplan opgezet met mijn nieuwe begeleider, hopelijk gaat het lukken!

Succes jullie ook allemaal. Misschien is elkaar beetje steunen wel ok! Als je er interesse in hebt, laat t me weten, zetten we een scriptie-steungroep op

Groetjes,

Marije

sonnekewoensdag 10 september 2003 @ 14:15
ik ben helemaal voor een scritpie- steungroep. Eentje waar je een schop onder je kont kunt krijgen als je loopt te fluimen. Je moet je idd helemaal wijden aan de scriptie, want op het moment dat je erbij gaat werken houdt het op.
melmelwoensdag 10 september 2003 @ 14:35
Ik ben voor.
Ik ben momenteel aan het zoeken naar een afstudeeropdracht, dus over niet al te lange tijd zit ik hoop ik
ook aan mijn schriptie.
thabitwoensdag 10 september 2003 @ 16:15
quote:
Op woensdag 10 september 2003 14:35 schreef melmel het volgende:
Ik ben voor.
Ik ben momenteel aan het zoeken naar een afstudeeropdracht, dus over niet al te lange tijd zit ik hoop ik
ook aan mijn schriptie.
Welke studie?
melmelwoensdag 10 september 2003 @ 17:21
Toen ik begon was het multimedia design & technology, maar
nu heet het Kunst & Techniek geloof ik
Anyway afstudeerichting webdesign.
Petra76woensdag 10 september 2003 @ 21:02
Ja scriptiegroepje is een goed idee. Ik ben zelf ook al vanaf maart ofzo bezig. Ik zit nu bij de analyse, dus het statistiekgedeelte. En het vlot niet zo, ik ben geen ster in statistiek. En mijn begeleider is ook niet super, dus dat helpt ook niet. Een vriendin van mij, die dezelfde studie doet, is ook bezig met de analyse en die gaat gewoon samen met haar begeleider achter de pc zitten en hij legt haar al het statistiekgedoe uit en zoekt alles samen met haar uit. Is volgens mij niet de bedoeling van een begeleider, maar toch wel relaxed. Ik doe de analyse alleen, maar begrijp er niet echt veel van. En er schijnen ook nogal verschillende eisen gesteld te worden qua lengte van de scriptie. Wat vinden jullie dat een begeleider wel of niet moet doen?
Syrenadonderdag 11 september 2003 @ 10:14
quote:
Op woensdag 10 september 2003 21:02 schreef Petra76 het volgende:
Ja scriptiegroepje is een goed idee. Ik ben zelf ook al vanaf maart ofzo bezig. Ik zit nu bij de analyse, dus het statistiekgedeelte. En het vlot niet zo, ik ben geen ster in statistiek. En mijn begeleider is ook niet super, dus dat helpt ook niet. Een vriendin van mij, die dezelfde studie doet, is ook bezig met de analyse en die gaat gewoon samen met haar begeleider achter de pc zitten en hij legt haar al het statistiekgedoe uit en zoekt alles samen met haar uit. Is volgens mij niet de bedoeling van een begeleider, maar toch wel relaxed. Ik doe de analyse alleen, maar begrijp er niet echt veel van. En er schijnen ook nogal verschillende eisen gesteld te worden qua lengte van de scriptie. Wat vinden jullie dat een begeleider wel of niet moet doen?
Nou, in mijn geval dus NIET als ik 30 januari als deadline heb en niks inlever pas in mei een mailtje sturen van: Heejjj, hoe gaat het?

Maar goed, ik heb geen zin om van begeleider te wisselen, de rest van de faculteit zit niet echt iemand bij waar ik van denk dat ze me verder kunnen helpen.

Annieweej, vanmiddag MOET ik gaan typen, zondagavond moet ik wederom iets inleveren. Bleeerrghhhhh. Diepe zucht.

Ik werk er nu trouwens maar bij (24 uur in de week). Ik heb het ook geprobeerd toen ik nog niet door de week werkte, maar dat schoot dus evenmin op.

Syrenadonderdag 11 september 2003 @ 10:18
Owja, count me in voor de scriptiegroep, maarrrr hoe doen we dat? Virtueel? Extra topique?

Lekker dat werken, kan hier tenminste kostenloos Fok!ken en Kazaa-en...*hehehehe*

Pistol_Petedonderdag 11 september 2003 @ 10:48
hmm jammer dat ik dit topic nu pas ontdek....wou eigenlijk in januari van dit jaar beginnen met mijn scriptie, maar er is nog niet veel van gekomen.|:( Tussendoor nog even een stage gedaan, 4x op vakantie, werken. Ik ben dus wel erg goed in scriptieontwijkend gedrag. Maar nu er nieuw academisch jaar begonnen is ben ik ook wat meer bezig met de scriptie, heb al een scriptiebegeleider, een hoop artiekelen uit de bieb gehaald...nu nog een onderwerp
Syrenazaterdag 13 september 2003 @ 20:20
Mag ik weer ff komen janken dat het niet gaat?

Morgenavond moet ik mijn begeleider mailen. Nou ja, moet...
Ik zou beginnen aan hoofdstuk 3 (2 even overslaan omdat dat alleen beschrijvend is). Morgen zou ik 'm dus mailen wat ik de afgelopen twee weken gedaan heb.

En dat is dus NIKS!

K*t k*t k*t. Ik heb ondertussen nergens meer zin in. Geen zin in winkelen, want dan voel ik me weer schuldig dat ik niet achter de comp zit. En zit ik dan achter de comp dan ga ik dus Fok!ken.

Vandaag voor de 110ste keer gedacht dat ik het maar opgeef, maar toch wil ik dat niet.

AAARRGGHHHHH....

Syrenazaterdag 13 september 2003 @ 20:24
wat zou ik 'm nou mailen morgen? We hebben voor dinsdag een afspraak.

Ik baal er zo van dat ik weer moet gaan zitten miepen en zeiken dat het allemaal niet gaat. Verdomme.

Zucht. En nee, helpen kan ie me niet, het zit gewoon allemaal in mijn hoofd. *bonk*bonk*bonk*

Petra76zaterdag 13 september 2003 @ 22:15
tell me about it....gelukkig heb ik hoofdstuk 2, de theorie, al af en mijn begeleider vind het ok. Nu de resultaten nog. Ik ben bezig met het draaien van tabellen, maar ben geen spss-heldin. En soms heb ik echt geen zin om iets te doen. Errug handig
thabitzaterdag 13 september 2003 @ 22:26
Ook hier weer een hele dag niks gedaan.
sonnekemaandag 15 september 2003 @ 10:13
ik moest van mezelf de boel afhebben voor het einde van de week. da's dus vorige week. Het is iedere keer weer hetzelfde: het loopt uit, duurt toch langer dan gedacht, komen andere leuke dingen tussen... zucht. Ik had mijn begeleider gemaild dat ik het die week nog zou toesturen, dus da's ook mooi voor elkaar nu... Heb uit pure frustratie alvast de methode en theorie opgestuurd maar moet dus nu zsm die analyse en conclusie eruit rammen...

Het is zo'n visieuze cirkel, ik ben alleen gemotiveerd iets te doen als het goed gaat, maar het gaat alleen maar goed als ik iets doe. Hoe doorbreek je zoiets. Ik denk voornamelijk dat het te maken heeft met geluk: op een goede dag heb je moed en zin om eraan te beginnen en zit er bovendien opeen schot in de zaak, dat motiveert je dan verder. Dus je moet gewoon zo'n dag tegenkomen...

Librismaandag 15 september 2003 @ 10:45
De verhalen zijn erg herkenbaar, wat bij mij wel hielp is veel eten en lekkere dingen in huis halen, zorgen dat je bureau netjes is, overzichtelijk. Muziekje aan en gaan met die banaan. Uurtje aan de scriptie en dan mag je een half uurtje wat anders doen. TV kijken, Fokken, eten. Dan weer een uur scriptie, dan weer een beloning. En dat dan tussen 10 en 17 of 18. Middenin even een lange pauze om boodschappen ofzo te doen.

In ieder geval iedereen veel succes

sonnekemaandag 15 september 2003 @ 11:08
quote:
Op maandag 15 september 2003 10:45 schreef Libris het volgende:
De verhalen zijn erg herkenbaar, wat bij mij wel hielp is veel eten en lekkere dingen in huis halen, zorgen dat je bureau netjes is, overzichtelijk. Muziekje aan en gaan met die banaan. Uurtje aan de scriptie en dan mag je een half uurtje wat anders doen. TV kijken, Fokken, eten. Dan weer een uur scriptie, dan weer een beloning. En dat dan tussen 10 en 17 of 18. Middenin even een lange pauze om boodschappen ofzo te doen.
In ieder geval iedereen veel succes
tja, probleem is dat ik van die beloningen aan mezelf weer een geheel nieuw soort studieontwijkendgedrag kan maken..


offtopic: is Singapore geen geweldige stad om te wonen?

Librismaandag 15 september 2003 @ 11:11
quote:
Op maandag 15 september 2003 11:08 schreef sonneke het volgende:

[..]

tja, probleem is dat ik van die beloningen aan mezelf weer een geheel nieuw soort studieontwijkendgedrag kan maken..


offtopic: is Singapore geen geweldige stad om te wonen?


Gedoseerd SOG is goed. Juist door je studie met regelmaat te ontwijken, kan je je focussen op de momenten dat het moet.

Offtopic: Het is echt een superstad, ik woon er nu 3,5 maand en het bevalt nog steeds erg goed
Klik maar eens op mijn signature

sonnekemaandag 15 september 2003 @ 12:06
quote:
Op maandag 15 september 2003 11:11 schreef Libris het volgende:

[..]

Gedoseerd SOG is goed. Juist door je studie met regelmaat te ontwijken, kan je je focussen op de momenten dat het moet.

Offtopic: Het is echt een superstad, ik woon er nu 3,5 maand en het bevalt nog steeds erg goed
Klik maar eens op mijn signature


haha, je weet het mooi te brengen. Maar het komt stiekem toch gewoon neer op discipline.
Librismaandag 15 september 2003 @ 13:30
quote:
Op maandag 15 september 2003 12:06 schreef sonneke het volgende:

[..]

haha, je weet het mooi te brengen. Maar het komt stiekem toch gewoon neer op discipline.


Tuurlijk, en daarbij vergat ik er nog bij te zeggen dat ik er zelf ook ruim anderhalf jaar over gedaan heb, maar hij is wel af, google maar eens op "parallel extendible architecture". Het is de eerste hit Succes in ieder geval!
thabitmaandag 15 september 2003 @ 13:46
De cirkel doorbreken, dat is het. Maar hoe? Eerst m'n kamer opruimen, wellicht helpt dat.
melmelmaandag 15 september 2003 @ 13:50
Ik ben al de hele dag aan het proberen een sollicitatiebrief te schrijven voor een afstudeeropdracht. Ik vertoon nu al ontwijkend gedrag en moet nog beginnen. Mensen die dit herkennen en/of goede sites weten voor het vinden van afstudeeropdracht?? Alle hulp is welkom.
Pistol_Petemaandag 15 september 2003 @ 13:51
quote:
Op maandag 15 september 2003 13:46 schreef thabit het volgende:
De cirkel doorbreken, dat is het. Maar hoe? Eerst m'n kamer opruimen, wellicht helpt dat.
dat is nou net scriptieontwijkend gedrag

vandaag gaat er weer weinig van mij scriptie terecht komen...morgen maar weer verder zien

thabitmaandag 15 september 2003 @ 14:11
quote:
Op maandag 15 september 2003 13:51 schreef Pistol_Pete het volgende:

[..]

dat is nou net scriptieontwijkend gedrag


Neenee, ik ben de cirkel aan het aftasten om te kijken op welk punt hij doorbroken moet worden.
Librismaandag 15 september 2003 @ 14:14
quote:
Op maandag 15 september 2003 14:11 schreef thabit het volgende:

[..]

Neenee, ik ben de cirkel aan het aftasten om te kijken op welk punt hij doorbroken moet worden.


Opruimen is wel een duidelijk geval van SOG, maar wel een positieve, ik werk veel beter in een schone overzichtelijke omgeving dan in een muffe zooikamer. Haal een bosje bloemen erbij en je voelt je meteen beter

disclaimer: Ik ben geen homo (als ik het zelf teruglees denk ik meteen aan die tuinhomo... eh... Nico en.. ach

sonnekemaandag 15 september 2003 @ 16:23
quote:
Op maandag 15 september 2003 14:11 schreef thabit het volgende:

[..]

Neenee, ik ben de cirkel aan het aftasten om te kijken op welk punt hij doorbroken moet worden.


LOL
Syrenamaandag 15 september 2003 @ 20:54
Kampioen SOG meldt zich

Gisteren ook weer niks gedaan, behalve me murf gevoeld

En vandaag erop uit gegaan, zo van: Ik heb nou toch geen reet gedaan, kan ik er maar beter van genieten!!

Maar dat lukt dat niet echt...herkenbaar??

Kom ik hier op Fok!, en heeft er iemand heel misselijk gereageerd op een post van mij (niet in dit topic gelukkig), en dat kan ik dan niet hebben. Het was nog volslagen onterecht ook (uiteraard ). Ik heb maar ff pissig teruggepost.

Maar goed, morgen naar Jack (begeleider). Ik weet gewoon echt niet wat ik moet melden. "Geef me twee weken en het is af!" ( )

Ik denk maar dat ik zeg dat ik gepoogd heb om hoofdstuk 3 te schrijven, dat ik wel een idee heb wat er nu in moet, maar dat het voor mijn gevoel veel beter is als ik eerst verderga met hoofdstuk 2. (en het aanpassen van hoofdstuk 1).

Nou ja, wat boeit het wat ik de man op de mouw speldt, als dat kreng maar af komt. Ik ben inmiddels zo ver heen dat ik niet eens meer WIL opgeven, dat is mijn eer te na!!!

Morgen post ik de foto van m'n zus met haar bul, als aanmoediging voor ons allen. Dit gaat lukken, ok!

Scriptieslavindinsdag 16 september 2003 @ 13:49
ok, dames en heren wat hebben we allemaal gedaan? Hoe richten we onze scriptie-steungroep op? Door elke week hier te rapporteren of ergens anders?

He Syrena, ik begrijp precies wat je bedoelt, ik heb precies hetzelfde! Weleens gedacht aan een bezoekje aan een studie-psycholoog? Dat raadde mijn studieadviseur mij aan...Ik probeer het nog ff, ik heb nu mijn inleiding gereviseerd (alles wat ik afhad was afgekeurd door mijn derde begeleider...) en hoop deze week de rest wel te kunnen reviseren, maar eerst..teveel fokken...en aan een opdracht werken die ik al had aangenomen en die 1 oktober afmoet...slecht!
Kom op dames en heren, we kunnen het!

thabitdinsdag 16 september 2003 @ 17:28
Morgen afspraak met m'n begeleider. Ik heb hem al een hele tijd niet meer gesproken dus ik heb hem een hoop te vertellen. Dus ik moet even alles goed structureren wat ik de afgelopen tijd heb gedaan.
Claudia_xdinsdag 16 september 2003 @ 18:21
Ik zit al maanden naar informatie te vissen omtrent het beginnen van het schrijven van m'n scriptie en een zogenaamd 'specialisatievak'. Al die tijd kon niemand me vertellen wat ik wilde horen en ben ik maar op eigen houtje een begeleider gaan zoeken. Daar was m'n mentor weer erg gepikeerd over, want dat behoorde overlegd te worden in een zogenaamd scriptiegroepje. Ik zou nog een uitnodiging krijgen.

Die kreeg ik niet, en nu blijkt dat ze die bijeenkomst allang belegd hebben! Nu schijn ik sowieso binnen taalwetenschap een buitenbeentje te zijn wat scriptieonderwerp betreft, en dus mag ik mijn eigen gang gaan. Dat ga ik dan maar eens doen. Misschien is deze thread een aardige remedie tegen de eenzaamheid.

Onderwerp: negative polarity and negative concord in tamazight berber.

julekesdinsdag 16 september 2003 @ 21:14
Volgende week woensdag afstudeergesprek met de directeur van de staalbouwtak van het bedrijf waar ik nu ook al voor werk. Hopelijk kan ik met hem een mooie afstudeeropdracht formuleren.
Zou ideaal zijn.
En dan op zoek naar een hoogleraar die een en ander wil begeleiden.
Svyatagorwoensdag 17 september 2003 @ 14:25
Heren en Dames scriptieschrijvers,

Ik ga afscheid van dit topique nemen omdat ik gisteren officieel ben afgestudeerd met een 8 voor mijn scriptie!

* Svyatagor blijer is dan ooit tevoren

Dat betekent dus rap OV inleveren, nog snel een ISIC-kaart aanvragen en me voorbereiden op een post-studie trip van drie maanden naar Thailand (2 nov. vliegen!).
Iedereen heel veel succes gewenst; het is mogelijk!

melmelwoensdag 17 september 2003 @ 14:50
quote:
Op woensdag 17 september 2003 14:25 schreef Svyatagor het volgende:
Heren en Dames scriptieschrijvers,

Ik ga afscheid van dit topique nemen omdat ik gisteren officieel ben afgestudeerd met een 8 voor mijn scriptie!

* Svyatagor blijer is dan ooit tevoren

Dat betekent dus rap OV inleveren, nog snel een ISIC-kaart aanvragen en me voorbereiden op een post-studie trip van drie maanden naar Thailand (2 nov. vliegen!).
Iedereen heel veel succes gewenst; het is mogelijk!


Gefeliciteerd

Ik ben net klaar met het schrijven van een open sollicitatiebrief voor het krijgen van een opdracht. Nu nog bedrijven zoeken.

thabitwoensdag 17 september 2003 @ 23:12
quote:
Op dinsdag 16 september 2003 17:28 schreef thabit het volgende:
Morgen afspraak met m'n begeleider. Ik heb hem al een hele tijd niet meer gesproken dus ik heb hem een hoop te vertellen. Dus ik moet even alles goed structureren wat ik de afgelopen tijd heb gedaan.
Het ging wel lekker. Hij leek wel redelijk onder de indruk van wat ik had gedaan, geeft weer goede hoop dus. Ik moest nog even uitzoeken of het nog niet bekend was. Dat was het 5 jaar geleden in elk geval nog niet en indien nu nog steeds niet kan ik het volgens hem wel gaan publiceren.
Arminwoensdag 17 september 2003 @ 23:13
zucht, ik moet nog een afstudeeropdracht maken van 6 studiepunten voordat ik af kan studeren.
PiperMaruvrijdag 19 september 2003 @ 22:55
Sowee, ik heb me een heeeele tijd niet gemeld in dit topic... Tsja, ik was druk, moest ook nog plotseling geopereerd worden.

Maarrrrr, het is zo ver!!!
Mijn begeleider heeft m'n scriptie goedgekeurd!!!!!!!
Maandag ga ik mijn bulaanvraag inleveren

Ik ben zo trots en blij!!!!

sonnekezaterdag 20 september 2003 @ 10:49
Gefeliciteerd aan alle afgestudeerden. Zover is het bij mij nog niet, maar na een laatste dagje opperste concentratie is de eerste versie wel af. Volgende week hoor ik wat mijn begeleider ervan vindt. Ik heb nu al nachtmerries over zijn kritiek, dat ik het allemaal overnieuw kan doen omdat het nergens op slaat.... brrr.
thabitzaterdag 20 september 2003 @ 13:43
quote:
Op zaterdag 20 september 2003 10:49 schreef sonneke het volgende:
Gefeliciteerd aan alle afgestudeerden. Zover is het bij mij nog niet, maar na een laatste dagje opperste concentratie is de eerste versie wel af. Volgende week hoor ik wat mijn begeleider ervan vindt. Ik heb nu al nachtmerries over zijn kritiek, dat ik het allemaal overnieuw kan doen omdat het nergens op slaat.... brrr.
Ik zou me er niet zo'n zorgen over maken. Goede begeleiders weten wat ze van studenten kunnen verlangen en wat niet.

Ik moet snel alle bagger opschonen uit m'n scriptie en het dan inleveren. Ik voel me nu niet zo geweldig lekker maar laat ik toch maar wat gaan doen vandaag.

Scriptieslavindinsdag 23 september 2003 @ 10:52
quote:
Op zaterdag 20 september 2003 10:49 schreef sonneke het volgende:
Gefeliciteerd aan alle afgestudeerden. Zover is het bij mij nog niet, maar na een laatste dagje opperste concentratie is de eerste versie wel af. Volgende week hoor ik wat mijn begeleider ervan vindt. Ik heb nu al nachtmerries over zijn kritiek, dat ik het allemaal overnieuw kan doen omdat het nergens op slaat.... brrr.
Ja, zoiets had ik dus...en ik moest er helemaal van huilen....dan kan je wel door de grond zakken...maar ja, ik moet ook niet 6 dingen tegelijk doen, mijn scriptie was idd. niet goed zoals ik de hoofdstukken had ingeleverd...maar ja, de begeleiding sucks ook nog---> nu niet meer gelukkig!
Japedinsdag 23 september 2003 @ 11:14
quote:
Op woensdag 17 september 2003 23:13 schreef Armin het volgende:
zucht, ik moet nog een afstudeeropdracht maken van 6 studiepunten voordat ik af kan studeren.
Ik moet nog een scriptie maken waar 21 studiepunten voor staan hoor

Moet maar gauw eens definitief m'n onderwerp bepalen zodat ik aan de slag kan.

Syrenadinsdag 23 september 2003 @ 16:53
quote:
Op dinsdag 23 september 2003 11:14 schreef Jape het volgende:

[..]

Ik moet nog een scriptie maken waar 21 studiepunten voor staan hoor

Moet maar gauw eens definitief m'n onderwerp bepalen zodat ik aan de slag kan.


Mijne 22 punten.... *zweet*

Svygator en Piper: PROFICIAT!!!!!!! Hij is AF!!!!

De mijne nog niet hoor...argh

thabitdinsdag 23 september 2003 @ 22:21
quote:
Op dinsdag 23 september 2003 16:53 schreef Syrena het volgende:

[..]

Mijne 22 punten.... *zweet*


De mijne ook!

Nu even een paar dagen geen tijd om eraan te werken. Heb hier een hele stapel opgaven liggen van een wiskundewedstrijd voor middelbare scholieren.

Wat ze daar af en toe opschrijven is zeer kenmerkend voor de verloedering van het onderwijs.

Syrenawoensdag 24 september 2003 @ 09:25
quote:
Op dinsdag 23 september 2003 22:21 schreef thabit het volgende:

[..]

De mijne ook!

Nu even een paar dagen geen tijd om eraan te werken. Heb hier een hele stapel opgaven liggen van een wiskundewedstrijd voor middelbare scholieren.

Wat ze daar af en toe opschrijven is zeer kenmerkend voor de verloedering van het onderwijs.


*grin* Ja ik werk nu op een HBO, in de bieb. Van de week moesten ze een opdracht maken, nou de meest stompzinnige vragen krijg je dan.

Er zat een heel uitgebreide handleiding bij, maar lezen??
Nooooooit van gehoord.

Bijsmaakwoensdag 24 september 2003 @ 15:05
Ik moet binnenkort aan mijn bachelor-scriptie beginnen. Ik heb alleen nog geen idee wat voor onderwerp. Het moet over beleggingsleer of corporate finance gaan (doe economie).

Ik heb nu al geen inspiratie/idee.

Syrenadonderdag 25 september 2003 @ 09:06
quote:
Op woensdag 24 september 2003 15:05 schreef Bijsmaak het volgende:
Ik moet binnenkort aan mijn bachelor-scriptie beginnen. Ik heb alleen nog geen idee wat voor onderwerp. Het moet over beleggingsleer of corporate finance gaan (doe economie).

Ik heb nu al geen inspiratie/idee.


Ik heb ideeën zat. Tis meer dat ik geen goeie probleemstelling kan formuleren waar ik alles aan kan 'ophangen'. En dan kun je dus wel gaan schrijven, maar dan kom je er meestal na 1 hoofdstuk achter dat dat weinig nut heeft....zonder goeie probleemstelling.

En dat is nu al een paar keer gebeurd, duz ben er onderhand een beetje ziek van (en dat is een understatement).

Mijn begeleider heb ik op dat punt helemaal niks aan, en op zich moet dat ook niet, want dan gaat hij mijn scriptie dicteren en dat is niet de bedoeling.

DUS ga ik hier dalijk maar een boek uit de kast trekken over scripties en dan eens opzoeken of zij wel wat nuttigs weten te melden over probleemstellingen.

Zucht.

sonnekevrijdag 26 september 2003 @ 11:00
Syrena, ik denk dat als je een probleemstelling kunt vinden die enigszins omvat waar je over wilt schrijven dat je die gewoon maar moet gebruiken en later aanpassen aan wat je verdere bevindingen zijn. Zo werkte dat bij mij ook. Ik had echt stapels boeken en artikelen gelezen en dacht een bepaalde kant op te gaan, maar uiteindelijk is het iets heel anders geworden. Dat komt vanzelf wanneer je je theorie gaat beschrijven. Ik weet van meer mensen dat het zo werkt tijdens onderzoek. Dus maak je er niet al te druk om, begin gewoon en pas de rest aan.
Scriptieslavinzaterdag 27 september 2003 @ 14:01
Hoi Syrena,

ga je nu een scriptie schrijven over een nieuw onderwerp of nog steeds je oude onderwerp (computerspelletjes toch?)? Hoeveel pagina's moet je scriptie eigenlijk zijn?

Misschien kunnen wij je helpen met je probleemstelling?

He afgestudeerden gefeliciteerd!!

En nog niet afgestudeerden, zet m op!

Mijn scriptie is 10 punten (35 pagina's, regelafstand anderhalf...)

Syrenazaterdag 27 september 2003 @ 20:40
quote:
Op zaterdag 27 september 2003 14:01 schreef Scriptieslavin het volgende:
Hoi Syrena,

ga je nu een scriptie schrijven over een nieuw onderwerp of nog steeds je oude onderwerp (computerspelletjes toch?)? Hoeveel pagina's moet je scriptie eigenlijk zijn?

Misschien kunnen wij je helpen met je probleemstelling?

He afgestudeerden gefeliciteerd!!

En nog niet afgestudeerden, zet m op!

Mijn scriptie is 10 punten (35 pagina's, regelafstand anderhalf...)


Neneneneeee geen nieuw onderwerp Ik heb met behulp van twee boeken (Van opzet tot opmaak, en De Scriptie) mijn onderzoeksgebied al afgebakend.

Ik wil het hebben over: educatie in musea. En dan speciaal over de passieve begeleiding van het publiek. (dus niet de rondleidingen etc.)
Tijdperiode: eind 20e begin 21e eeuw (nu dus).
Daarbij wil ik kijken naar nieuwe ontwikkelingen.

Dit kunnen computerspellen worden, of nieuwe media in het algemeen (palmtops, computers, videofilmpjes e.d.).

De eisen zijn 40-60 pagina's A4, en nog een boel ander gezemel.
Ik heb trouwens ook een préscriptie geschreven, die moest idd 20-35 pagina's zijn. Dat was ook een groot drama, maar ik had wel een 8!

Oke, ik heb nu een halve inleiding, en hoofdstuk 1 in zeer ruwe vorm af.
De bedoeling was dat ik morgen hoofdstuk 3 naar Jack zou sturen, maarrr...... you've guessed it....ik heb weer niks. Dus ik ga zo maar es als een gek een paar teksten vertalen en intikken, op hoop van zegen.

Suggesties voor probleemstelling zijn welkom (als ze maar in bovenstaand kader passen )

Iedereen SUCCES!!

Dr_Tazmaandag 29 september 2003 @ 10:14
Het is weer maandag!!! Maw, nieuwe week om lekker fris te beginnen aan de scriptie.....Vergeet alle misstappen van de afgelopen week en let's rock!
Syrenamaandag 29 september 2003 @ 19:42
quote:
Op maandag 29 september 2003 10:14 schreef Dr_Taz het volgende:
Het is weer maandag!!! Maw, nieuwe week om lekker fris te beginnen aan de scriptie.....Vergeet alle misstappen van de afgelopen week en let's rock!
vanmiddag nog een stuk getypt. Omdat ik morgen dus naar Jack moet, en ik weeeeeer niks had. Heb nu hoofdstuk 1 een beetje minder ruw gemaakt (*hahaha* typte bijna minder ruk), en ben toen maar begonnen aan hoofdstuk 2.

Het is tot nu toe allemaal herkauwen van andermans teksten, maar ja, zolang er een bronvermelding bij staat En als ik 2 een beetje goed heb, dan is 3 ook weer makkelijker.

Nu moet ik nog mijn moed bijeen rapen om het Limburgs Museum te bellen. Daar werkt een medestudent van mij, en zij hebben daar een project gedaan met een cd-rom (educatief) en daar ook onderzoek heen gedaan. Maar ja, ik ben dus absoluut al geen beller, en al helemaal niet als ik bel omdat ik van iemand iets "moet"....

Hoe gaat het met de rest? Typen jullie wel lekker door?

Scriptieslavindinsdag 30 september 2003 @ 16:59
Hoi Syrena,

dus je hebt nog niet echt een probleemstelling?
Is het gelukt met bellen? Volgens mij heeft iedereen dat wel hoor, een hekel aan het bellen van vreemde instanties waar je iets van moet..ach, ja, denk maar: ze zijn toch alleen maar aan het werk...
Wat zei je scriptiebegeleider over hfst 1?
Ik ben inmiddels goed op weg om mijn inleiding, hoofdstuk 1 en hoofdstuk 2 te reviseren...ik ben het nu wel met mijn begeleider eens dat het naatje was...Erg vervelend alleen is dat ik had toegezegd een boekje te maken met wetteksten en dat die heel binnenkort moet af zijn...dus maar even fulltime daar mee bezig. Ik begin mijn scriptie nu wel beter te begrijpen
Ik probeer een regelmatig ritme op te bouwen, maar ga eigenlijk pas lekker werken vanaf uur 0f 14.00 en dan moet de hond nog uitgelaten worden en boodschappen gedaan...argh..en dan komt mijn vriend alweer bijna thuis...dus schiet niet echt op...Ik probeer echt om 09.00 te starten, maar lukt niet zo erg....

Scriptieslavindinsdag 30 september 2003 @ 17:02
Syrena zoiets als:

Zet de passieve begeleiding van het publiek in musea zoden aan de dijk? Hoeveel kan een bezoeker zich van de tentoonstelling herinneren?

Zoiets??

sonnekewoensdag 1 oktober 2003 @ 13:05
of eh... Op welke manier heeft de beleiding door middel van verschillende (interactieve) media bijgedragen het creeren van beter begrip van de tentoonstellingen bij de museumbezoekers?

[Dit bericht is gewijzigd door sonneke op 01-10-2003 13:06]

thabitwoensdag 15 oktober 2003 @ 15:52
Het enige wat ik nog moet doen is alle foutjes verbeteren maar dat is zulk saai werk dat ik me er niet toe kan zetten. Bleergh.
Arminwoensdag 15 oktober 2003 @ 23:51
iemand nog een economische scriptie voor me? Bij een voldoende komt er 25 euro richting je bankrekening...
Scriptieslavindonderdag 16 oktober 2003 @ 13:42
hoe is het met jullie?
ik ben zo ongemotiveerd om aan mijn scriptie te werken dat ik er zo chijgrijnig van word (ook tijd van de maand). Het moet gewoon, maar ik wil niet!

Bah!

Groetjes,

Marije

Syrenavrijdag 17 oktober 2003 @ 10:08
quote:
Op donderdag 16 oktober 2003 13:42 schreef Scriptieslavin het volgende:
hoe is het met jullie?
ik ben zo ongemotiveerd om aan mijn scriptie te werken dat ik er zo chijgrijnig van word (ook tijd van de maand). Het moet gewoon, maar ik wil niet!

Bah!

Groetjes,

Marije


Gisteren weer bij Jack langsgeweest. "Ja ga maar gewoon verder met schrijven hoor!"

Hm, hij merkt dus niet dat ik alweer een flink stuk oude tekst heb hergebruikt (knip&plak).

Naja, ik neem wat ik tot nu toe heb mee op vakantie (naar Turkije). Misschien krijg ik daar wel ENORME inspiratie

Iedereen veel succes, ik meld me volgende week wel weer ergens...

sonnekevrijdag 17 oktober 2003 @ 11:44
Mijn scriptie is goedgekeurd door mijn begeleider. Ik stuur het vandaag door naar de tweede lezer maar in principe is het dus af en ben ik eind van de maand klaar! jippie
thabitzaterdag 18 oktober 2003 @ 01:17
Elk topic moet een laatste post hebben. De afsluiter. Maar dat niet alleen. De laatste post maakt juist weer een vervolg mogelijk. Een vervolg dat weer begint als een onbeschreven blad. Deze post heeft de belangrijke taak de laatste te zijn. We zullen nu afscheid nemen van een leuk topic. Het raakt me zeer diep. Dus ik zal er verder niet meer op ingaan.

Doeidoei topic .