quote:Het is dus niet alleen slim zijn, maar ook groot doorzettingsvermogen hebben? Ik heb wel vaak dat als ik iets heel interessants vind, dat ik er helemaal geobsedeerd door raak. Maargoed, om dat dan zoveel jaar vol te houden is ook weer een ander verhaal
Op zaterdag 26 juli 2003 22:57 schreef thabit het volgende:
Ik kan je nou alvast mededelen dat onderzoek behoorlijk frustrerend kan zijn. Zelfs de meest briljante wetenschappers zitten regelmatig vast en kunnen daardoor zwaar gefrusteerd raken. Dezelfde briljante wetenschappers krijgen vaak pas na 20 jaar het idee dat ze er iets van beginnen te begrijpen.Dat zijn wel dingen waar je tegen moet kunnen. Er zijn een hoop genieen die dat niet meer trokken en er mee gestopt zijn.
Voor m'n studie heb ik de meeste vakken neusvretend met hoge cijfers gehaald. Op een gegeven moment besloot ik me met wat volwassenere wiskunde bezig te gaan houden. Daar schrok ik wel even van. Dat niveau ligt zo veel hoger dan wat je bij je studie krijgt. Dat was echt een behoorlijke klap voor me.
Je moet je lat niet te hoog leggen, al heb ik daar zelf nog weleens de neiging toe. Het is heel belangrijk dat je weet waar je grenzen liggen.
Met dat nieuwe bachelor/master-systeem is het geloof ik de eerste paar jaar toch wel weer net wat softer dan toen ik begon met studeren, dus misschien dat het meevalt.
quote:Gefeliciteerd! Zeker wel een opluchting?
Op zondag 27 juli 2003 09:53 schreef Emel het volgende:
IK BEN KLAAR MET SCRIPTIE!!!!!!!
Ik was zelf in oktober 2002 klaar, na ruim anderhalf jaar schrijven, programmeren, testen en frustreren. De scriptie zwerft nog op internet rond. Google: A parallel extendible architecture for robot learning
Na hem ingeleverd en verdedigd te hebben, heb ik hem nooit meer ingekeken....
quote:Waarom niet, als ik vragen mag?
Op zondag 27 juli 2003 10:06 schreef Libris het volgende:
Na hem ingeleverd en verdedigd te hebben, heb ik hem nooit meer ingekeken....
quote:Tja, ik denk dat het nog steeds de frustratie was. Mijn planning was om hem september 2001 af te hebben. Mijn begeleid(st)ers vonden opeens dat ik wat anders moest proberen. De laatste weken waren zeer hectisch en uiteindelijk heb ik hem 2 oktober 2002 om 10:00 verdedigd, dezelfde dag als de (jaarlijkse) diploma-uitreiking. Ik ben daar mijn professor nog steeds dankbaar voor. Maar het cijfer dat ik gekregen heb (6,5) vond ik zo lullig. De scriptie is in het Engels, ik heb er een simulatieprogramma voor neurale netwerken en een manier om neurale netwerken te representeren voor geschreven. Ik vond dat de scriptie minimaal een punt hoger had moeten zijn. Mijn insziens zijn politieke factoren de oorzaak geweest van het cijfer (verschillende bestuursfuncties gehad, en het niet altijd eens geweest met de betreffende vakgroep en een promotieplaats bij een andere professor). Cijfer kan me nu niets meer schelen (misschien nog wel iets), ben blij dat ik klaar ben, maar die scriptie heeft me gewoon te lang achtervolgd, maar als je geinteresseerd bent in parallelle uitbreidbare architecturen voor robot leren.. Op zich is het best interessant en kan er op het onderzoek voortgebouwd worden.
Op zondag 27 juli 2003 10:32 schreef thabit het volgende:[..]
Waarom niet, als ik vragen mag?
quote:dankje, ik ben zeker opgelucht. Heerlijk gevoel
Op zondag 27 juli 2003 10:06 schreef Libris het volgende:[..]
Gefeliciteerd! Zeker wel een opluchting?
Ik was zelf in oktober 2002 klaar, na ruim anderhalf jaar schrijven, programmeren, testen en frustreren. De scriptie zwerft nog op internet rond. Google: A parallel extendible architecture for robot learning
Na hem ingeleverd en verdedigd te hebben, heb ik hem nooit meer ingekeken....
jij bent best lang bezig geweest met je scriptie....ook geen pretje lijkt me.
quote:Wat ga je nu doen?
Op zondag 27 juli 2003 11:08 schreef Emel het volgende:[..]
dankje, ik ben zeker opgelucht. Heerlijk gevoel
jij bent best lang bezig geweest met je scriptie....ook geen pretje lijkt me.
Vanaf augustus 2001 had ik een full-time baan, omdat ik ervanuit was gegaan dat ik toen wel klaar zou zijn. Tijdens mijn werk ook aan de scriptie kunnen werken, was wel een voordeel. Ben trouwens weer ondersweg naar de volgende scriptie (PhD)
quote:nu heb ik vakantie!! 11 augustus scriptie inleveren (docent is met vakantie nu), beoordeling, nog een paper schrijven, doctoraal examen en hopelijk ben ik in oktober officieel drs.
Op zondag 27 juli 2003 11:10 schreef Libris het volgende:[..]
Wat ga je nu doen?
Vanaf augustus 2001 had ik een full-time baan, omdat ik ervanuit was gegaan dat ik toen wel klaar zou zijn. Tijdens mijn werk ook aan de scriptie kunnen werken, was wel een voordeel. Ben trouwens weer ondersweg naar de volgende scriptie (PhD)
alweer een scriptie?
quote:De s van drs. wil ik weg hebben, dus officieel ben ik aan het promoveren en moet zomer 2005 ergens klaar zijn. Maar ik heb er voor gekozen om een jaar in Singapore te gaan werken (lesgeven). Kom in de zomer van 2004 terug naar NL en dan in een jaar mijn PhD thesis schrijven... Zal nog een flinke dobber worden, maar ben er al in mijn hoofd mee bezig.
Op zondag 27 juli 2003 11:41 schreef Emel het volgende:[..]
nu heb ik vakantie!! 11 augustus scriptie inleveren (docent is met vakantie nu), beoordeling, nog een paper schrijven, doctoraal examen en hopelijk ben ik in oktober officieel drs.
alweer een scriptie?
quote:wat gaaf!! waar gaat je proefschrift over? veel succes
Op zondag 27 juli 2003 11:50 schreef Libris het volgende:[..]
De s van drs. wil ik weg hebben, dus officieel ben ik aan het promoveren en moet zomer 2005 ergens klaar zijn. Maar ik heb er voor gekozen om een jaar in Singapore te gaan werken (lesgeven). Kom in de zomer van 2004 terug naar NL en dan in een jaar mijn PhD thesis schrijven... Zal nog een flinke dobber worden, maar ben er al in mijn hoofd mee bezig.
ik heb trouwens ook een aanbod gekregen om te gaan promoveren
zie: Wat doen ?
quote:Ik ben iig benieuwd naar hoe het met af zal gaan
Op zondag 27 juli 2003 00:08 schreef thabit het volgende:
Het niveau zal een stuk hoger liggen dan wat je op de middelbare school gewend bent. De hoeveelheid stof die je daar in 6 jaar gekregen hebt, krijg je op de universiteit in een paar weekjes plus dat het ook nog eens een stuk theoretischer is. Op school werk je met reeele getallen en limieten enzo alsof het pindakaas is. Op de universiteit geven ze echte definities van dit soort begrippen en moet je dingen ook echt gaan bewijzen. Dat is allemaal een stuk abstracter en formeler dan wat je op school moest doen.Met dat nieuwe bachelor/master-systeem is het geloof ik de eerste paar jaar toch wel weer net wat softer dan toen ik begon met studeren, dus misschien dat het meevalt.
quote:Eerste plan was Cultural Differences in (Computer Supported) Collaborative Learning, dus cultuurverschillen in het samenwerken van studenten in verschillende landen (zie een project waar ik aan mee hebt gedaan: http://www.client-learning.org
Op zondag 27 juli 2003 11:58 schreef Emel het volgende:[..]
wat gaaf!! waar gaat je proefschrift over? veel succes
ik heb trouwens ook een aanbod gekregen om te gaan promoveren
zie: Wat doen ?
quote:GeFeliciFlapstaart!
Op zondag 27 juli 2003 09:53 schreef Emel het volgende:
IK BEN KLAAR MET SCRIPTIE!!!!!!!
Zie je wel dat er een einde aan komt!
Goed van je. Op zeker dat je nu een goede vakantie tegemoet zal gaan.
Mazzeltov;
Ralph
quote:Een vreemd idee wel, maar ik heb er ook wel weer zin in. Ik heb er straks zes jaar over gedaan (inc. een bestuursjaar waarin ik wel ingeschreven was, maar geen punten heb gehaald) dus ik vind het ook wel mooi geweest, zo op m'n 25ste. Wat ik echt zal missen (althans, wat ik nu kan bedenken) is de flexibiliteit; vrij wanneer je wil etc., en de lange periodes vrij achter elkaar- als je het goed plant, that is. Dat wordt trouwens nu met de ba/ma alleen maar beter, ik las een mailtje van mijn studiecoordinator waarin stond dat tussen de twee semesters die een jaar nog maar gaat tellen iets van twee maanden zit
Op maandag 28 juli 2003 17:54 schreef thabit het volgende:
Vraagje aan alle andere afstudeerders hier: vinden jullie het ook al zo'n vreemd idee dat je over enkele maanden geen student meer bent?
verder...eigenlijk niks...ben benieuwd hoe ik straks piep...
quote:Waarom probeer je niet in het buitenland een PhD te gaan halen?
Op maandag 28 juli 2003 22:20 schreef thabit het volgende:
Het idee om een baan te moeten zoeken waar je dan een groot deel van je tijd aan kwijt bent benauwt me nogal. Ik denk dat ik eerst een paar maanden tot een jaar ofzo wat bijbaantjes ga doen ipv meteen een vaste baan als AIO zoeken. Misschien wil ik nog wat reizen en dat lukt natuurlijk niet met een vaste baan.
quote:Is een optie die ik inderdaad nog openhoud. Probleem is wel dat je er 4 jaar aan vastzit. Dus als het niet bevalt dan is dat wel kut.
Op maandag 28 juli 2003 22:43 schreef Pietjuh het volgende:[..]
Waarom probeer je niet in het buitenland een PhD te gaan halen?
Dat lijkt me ook best leuk
quote:Dat kun je toch nog niet weten?
Op maandag 28 juli 2003 22:46 schreef Georges het volgende:
Interessant topic, ik ben bijna klaar met mijn scriptie, mag ook wel na een paar jaar.
Ik zal de studententijd zeker missen. Het is met afstand de mooiste tijd denk ik, in het leven. Maar goed, dat is mijn mening.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |