FOK!forum / Lifestyle / Friet ei
K-oticzaterdag 29 maart 2003 @ 20:41
Ik zag laatst een poster daarvan bij de plaatselijke snackbar.

  • Wat is het?
  • Wat zit erin?
  • Is het lekker?
  • Maaikietjezaterdag 29 maart 2003 @ 20:43
    zo he! en toen?
    Jerommekezaterdag 29 maart 2003 @ 20:46
    quote:
    Op zaterdag 29 maart 2003 20:41 schreef K-otic het volgende:
    Ik zag laatst een poster daarvan bij de plaatselijke snackbar.

  • Wat is het?
  • Wat zit erin?
  • Is het lekker?

  • Volgens mij een ei met een krokant laagje, lijkt me niet lekker.
    K-oticzaterdag 29 maart 2003 @ 20:47
    quote:
    Op zaterdag 29 maart 2003 20:46 schreef Jerommeke het volgende:

    [..]

    Volgens mij een ei met een krokant laagje, lijkt me niet lekker.


    Het leek op frietjes met een soort ragout eromheen, en daarover weer een laagje paneermeel. Dit alles in een balvorm, vandaar waarschijnlijk de benaming ei
    Bioslockzaterdag 29 maart 2003 @ 20:50
    quote:
    Op zaterdag 29 maart 2003 20:47 schreef K-otic het volgende:

    [..]

    Het leek op frietjes met een soort ragout eromheen, en daarover weer een laagje paneermeel. Dit alles in een balvorm, vandaar waarschijnlijk de benaming ei


    Hmmm klinkt heerlijk. .
    glossyzaterdag 29 maart 2003 @ 20:50
    een friet ei is bij mij weten een gekookte ei in een krokant laagje en dan gefrituurd ik vind het persoonlijk niet lekker
    K-oticzaterdag 29 maart 2003 @ 20:51
    Misschien moet ik er gewoon eens een proberen bij de snackbar, het zag er niet verkeerd uit.
    Wrongzaterdag 29 maart 2003 @ 20:52
    MadMarinezaterdag 29 maart 2003 @ 21:01
    freedom ei
    Pushitzaterdag 29 maart 2003 @ 21:06
    Kroket in de vorm van een ei .
    dot_goeroezaterdag 29 maart 2003 @ 21:19
    een gefrituurd ei is t. lijkt me niet erg lekker.
    ranjazaterdag 29 maart 2003 @ 21:22
    soort gefrituurde bal, die qua vulling het meest lijkt op een kroket... waarbij dan geen vlees maar ei gebruikt wordt in wat zetmeelvulling. Valt in de categorie 'daar hadden we best zonder gekund'
    Flingzaterdag 29 maart 2003 @ 21:30
    quote:
    Op zaterdag 29 maart 2003 21:22 schreef ranja het volgende:
    Valt in de categorie 'daar hadden we best zonder gekund'
    Toevallig raakte ik deze week op een beurs aan de praat met de formulemanager van Foodmaster (keten van cafetaria's) en die gaf schamperend aan dat het friet-ei toch wel in aanmerking kwam voor de titel "minstlopende artikel uit de hele vitrine". Als een snackbar er 1 in de week verkoopt, dan is het veel. Het schijnt een Schotse of Ierse specialiteit te zijn; daar worden ze dus ook enorm veel gegeten maar de Nederlander zit er blijkbaar niet echt op te wachten.
    Jordy-Bzaterdag 29 maart 2003 @ 21:31
    volgens mij noemen ze die dingen hier eierbal...
    dreazaterdag 29 maart 2003 @ 21:33
    ik heb em ook wel es gegeten.
    voor de duidelijkheid dus
    een kroket , maar dan rond en binnenin stukjes gekookt ei.

    lijkt idd een vreemde combinatie maar is toch zeker wel lekker , vooral op een broodje!

    Jordy-Bzaterdag 29 maart 2003 @ 21:37
    Hier hebben ze gewoon 'n heel ei erin, ipv stukkies.

    'k vind 't vies, want 't ei is vooraf al lang gekookt, om 't goed houdbaar te houden.

    Daardoor is de structuur van 't ei echt vies. En dan nog die gore ragout erom...

    dreazaterdag 29 maart 2003 @ 21:41
    ach ja voor iederen wat zal ik maar zeggen...
    yavannazaterdag 29 maart 2003 @ 23:28
    Friet ei is
    Wordt hier nog vrij veel verkocht in snackbars trouwens.

    Mijn ex maakte ze ook nog wel zelf thuis.
    Kids vinden het ook zeer smakelijk.

    Khaleinzaterdag 29 maart 2003 @ 23:31
    De eierbal, kan niet missen... Het lijkt vaag van buiten, goor van binnen, maar is wat mij betreft prima te happen En ik maar denken dat een eierbal overal een eierbal is. 'Friet Ei' Apart...
    The_Lizard_Queenzaterdag 29 maart 2003 @ 23:39
    quote:
    Op zaterdag 29 maart 2003 21:30 schreef Fling het volgende:

    [..]

    Toevallig raakte ik deze week op een beurs aan de praat met de formulemanager van Foodmaster (keten van cafetaria's) en die gaf schamperend aan dat het friet-ei toch wel in aanmerking kwam voor de titel "minstlopende artikel uit de hele vitrine". Als een snackbar er 1 in de week verkoopt, dan is het veel. Het schijnt een Schotse of Ierse specialiteit te zijn; daar worden ze dus ook enorm veel gegeten maar de Nederlander zit er blijkbaar niet echt op te wachten.


    Scotch eggs?


    Lijkt mij helemaal niks eigenlijk.

    dreazaterdag 29 maart 2003 @ 23:46
    gadver nee dat ziet er heel ranzig uit!!!!!

    nee die van de snackbar is heeeel anders en veel beter!!
    Coolgozazaterdag 29 maart 2003 @ 23:51
    ook wel eierbal geheten en het bestaat al zeker 20 jaar dacht ik.

    Mijn paps haalde dat vroeger nog wel es.

    devv05zaterdag 29 maart 2003 @ 23:53
    soort kroket met ei erin in balvorm.. heb het een keer gehad en het was wel te eten..
    WebForcezondag 30 maart 2003 @ 01:30
    Bier!
    Dauthizondag 30 maart 2003 @ 16:45
    misschien de echte ierse en schotse maar die bagger hier nee bedankt
    Tristessazondag 30 maart 2003 @ 17:25
    quote:
    Op zaterdag 29 maart 2003 21:22 schreef ranja het volgende:
    soort gefrituurde bal, die qua vulling het meest lijkt op een kroket... waarbij dan geen vlees maar ei gebruikt wordt in wat zetmeelvulling. Valt in de categorie 'daar hadden we best zonder gekund'
    Er zit ook nog gewoon rundvlees door.
    .