Tedda | donderdag 27 maart 2003 @ 21:23 |
Ik moet voor een recept (chocolade taart) vanille essence hebben. En nu vroeg ik me af waar ik dat kan kopen. Bij Albert Heijn en Super de Boer heb ik gekeken, maar daar hadden ze alleen Vanille Aroma. Of is dat hetzelfde als essence? | |
Superann | donderdag 27 maart 2003 @ 21:36 |
Ja, dat is hetzelfde. | |
Ordos20 | donderdag 27 maart 2003 @ 21:37 |
Tis hetzelfde, heb hier een potje van baukje staan. Essence wordt vooral in het engels gebruikt en in frankrijk, hier is het vaak aroma | |
djoxygene | donderdag 27 maart 2003 @ 21:37 |
Je kunt gewoon zown flesje vanille aroma halen van baukje bij Bijvoorbeeld Super de boer. Als je nog meer bakhulp zoekt hoor ik het wel | |
Tedda | donderdag 27 maart 2003 @ 21:37 |
Ok bedankt!!! | |
Tedda | donderdag 27 maart 2003 @ 21:39 |
quote:Ooo das handig om te onthouden. Dan heb ik nog een vraag: Voor datzelfde recept heb ik Golden Syrup nodig, heb je enig idee wat het is of waar ik het kan kopen of wat een goeie vervanger is voor het geval het niet verkrijgbaar is. | |
Ordos20 | donderdag 27 maart 2003 @ 21:41 |
Golden syrup is gewoon onze stroop ? Maple syrup is veel vleoibaarder.... alles wat ik kan vinden is dat het op basis van rietsuiker is hier effe een linkie ter verduidelijking | |
djoxygene | donderdag 27 maart 2003 @ 21:48 |
ik heb even zitten googlen maar volgens mij is golden syrup niets meer en niets minder dan doodgewone suikerstroop. dit kun je zelf maken door 500 gram suiker en 500 gram water en 150 gram blanke stroop (kun je desnoods bij je bakker halen) te mengen Doe de grondstoffen in een ruime pan (het kan flink gaan schuimen). De blanke stroop kun je het beste met natte handen pakken. | |
Tedda | donderdag 27 maart 2003 @ 21:51 |
Weer bedankt! Alleen vraag ik me dan af waarom ze in dat recept niet gewoon zeggen 'stroop', ofzo. | |
Ordos20 | donderdag 27 maart 2003 @ 21:53 |
quote:Vast en zeker vertaald uit het amerikaans? daar hebben ze allemaal van die fijne afwijkende termen voor van alles en nog wat wat NET niet is wat wij hier hebben | |
Tedda | donderdag 27 maart 2003 @ 22:02 |
quote:Weet ik eigenlijk niet precies. Het receptenboek ligt ook niet hier maar bij mijn vriend thuis dus ik kan het niet nakijken. Maar er staan zulke lekkere dingen in ![]() | |
TrenTs | donderdag 27 maart 2003 @ 22:19 |
Wat ga je maken? | |
SuperRembo | donderdag 27 maart 2003 @ 22:32 |
quote:Golden Syrup is gewoon suikerstroop. Maar niet zo zwaar gebrandt als de nederlandse. Vandaar goudkleurig en niet donkerbruin. | |
4]-[ Highlander | vrijdag 28 maart 2003 @ 07:07 |
quote:We gaan een chocoladetaart maken ![]() | |
Tedda | vrijdag 28 maart 2003 @ 07:13 |
quote:Maar kun je dan de Nederlandse gebruiken? Of kun je in de supermarkt ook lichtere stroop kopen? Of wat is een goeie vervanger van de Nederlandse? |