Qarinx | donderdag 27 maart 2003 @ 20:42 |
Volgende week geef ik een etentje en ik was van plan om te gaan steengrillen. Ik eet zelf niet graag vlees, dus ik weet eigenlijk niet zo goed wat voor vlees ik in huis moet halen. Meestal houd ik het bij biefstuk en tartaar.. maar verder weet ik dus niet echt wat lekker is. Dus mijn vraag aan jullie, wat is nu lekker vlees voor op de steengrill? Ps. er komen 3 mensen eten, die volgens mij wel flink wat op kunnen. Ik weet dus niet echt waar ik op moet rekenen wat betreft de hoeveelheid. | |
#ANONIEM | donderdag 27 maart 2003 @ 20:45 |
lekker stukje lamskotelet ofzo ![]() | |
Roellio | donderdag 27 maart 2003 @ 20:46 |
Ga langs de plaatselijke keurslager en bestel voor 3 personen een gourmet/steengrill pakket. ![]() Paar bakjes erbij maken met paprika, champignons, uitjes. | |
Kbot2000 | donderdag 27 maart 2003 @ 20:48 |
biefstukje, lamskoteletje, speklapjes, gekruide gehaktballetjes. Je kunt ook grote garnalen halen zijn ook erg lekker op de steengrill.... | |
2Mini | donderdag 27 maart 2003 @ 20:49 |
gewoon plak rundvlees | |
MisterJ.Lo | donderdag 27 maart 2003 @ 20:50 |
lekker een stuk worst om te braden ehm karbonatjes ehm schaapen vlees etc, teveel om op te noemen | |
fotoloog | donderdag 27 maart 2003 @ 20:50 |
varkenshaas!!!! | |
#ANONIEM | donderdag 27 maart 2003 @ 20:51 |
quote:hmmm ja die paketten van de slager zijn altijd wel goed te knagen jah ![]() En natuurlijk kan de stokbrood met kruidenboter niet ontbreken ![]() wh0ei! ik moet ook weer is gaan gourmetten | |
Lucille | donderdag 27 maart 2003 @ 20:51 |
Zaken die snel gaar zijn dus. | |
Qarinx | donderdag 27 maart 2003 @ 20:52 |
Hihi.. wel grappig.. ik heb gewoon niets van wat jullie noemen eigenlijk een keer gegeten.. Ben gewoon erg moeilijk wat betreft vlees.. Maar die garnalen dat is trouwens ook een goed idee... Maar hoeveel stukken vlees kan je dan ong. op, de gemiddelde man hier? Excl. de groente en aardappeltjes en dergelijke.. Want om nou 3 stuks van elk soort te halen.. dan zit ik met bergen vlees dat ik toch never nooit niet op krijg.. | |
Qarinx | donderdag 27 maart 2003 @ 20:53 |
quote:Beetje nietszeggend voor mij.. | |
Qarinx | donderdag 27 maart 2003 @ 20:53 |
quote:Dat was ik idd wel van plan ![]() | |
Lucille | donderdag 27 maart 2003 @ 20:57 |
quote:OK, gehakt achtige dingen dus (mini hamburgers, slavinken, dat soort dingen), worstjes, koteletje, dun gesneden biefstuk, ..... Meestal zijn dit dus ook zaken die het op een barbeque goed doen. Twijfelgeval blijft altijd kip. Is op zich prima voor de steengrill, maar doordat mensen zelf aan het koken zijn en men vaak een beetje ongeduldig is bestaat de kans op halfrauw vlees, en dat is bij kip uit den boze. | |
fotoloog | donderdag 27 maart 2003 @ 20:59 |
quote:de rest in de vriezer pleuren! | |
schwa78 | donderdag 27 maart 2003 @ 21:03 |
De Mexican Burgers van de Appie roelen ![]() En per persoon kun je denk ik mikken op iets van 300 gram vlees... Ligt een beetje aan het type. En wat over is, vries je in of stuur je op naar Afrika. | |
Lucille | donderdag 27 maart 2003 @ 21:08 |
quote:150-200 gram vlees is meestal wel voldoende per persoon, zeker als je ook nog eens andere lekkere dingen er bij serveert, zoals stokbrood, mini-aardappelkroketjes, een salade, veel sausjes, ..... | |
MidnightMotion | donderdag 27 maart 2003 @ 21:10 |
Kip! Snel gaar en altijd lekker (variatie genoeg met verschillende kruiden ook!) | |
schwa78 | donderdag 27 maart 2003 @ 21:10 |
quote:Bij ons is dat nooit genoeg... steengrillen en gourmetten staat voor vlees bunkeren tot je erbij neervalt... | |
Angeles | donderdag 27 maart 2003 @ 21:12 |
Ik zou juist geen kip doen. Als dat niet goed gaar wordt zit je met de gebakken peren. | |
Bier-Broeder-R | donderdag 27 maart 2003 @ 21:14 |
Je kunt de kip ook eerst koken in boulion zodat het al zeker gaar is ![]() Zo gaat dat bij mij altijd als we gaan BBQ-en, dus moet met de steengrill ook wel lukken neem ik aan... Je zit in iedergeval niet met het risico van rauw vlees. | |
Qarinx | donderdag 27 maart 2003 @ 21:15 |
Ik zou wel dunne reepjes kipfilet kunnen doen... hoewel ik kip redelijk eng vind, maar goed.. ![]() | |
MidnightMotion | donderdag 27 maart 2003 @ 21:18 |
quote:Eeuh, duidelijk dat je nog nooit kip hebt gegrild! Dat spul is al zowat gaar voordat het de steen raakt... (Uiteraard wel even opensnijden om te checken | |
#ANONIEM | donderdag 27 maart 2003 @ 21:37 |
quote:Ik heb met oud en nieuw nog gesteengrilled. 7 mensen....(eentje van 7 jaar, dus die eet niet veel) Alles wel in dunne plakjes gesneden.....zodat het snel gaar wordt...ook de kip! Paprika/uitje/champignonnetje |