www.olafonline.nl | dinsdag 25 maart 2003 @ 09:52 |
Is daar iets aan te doen? Is iemand er bekend mee? Heb het vermoeden dat ik daar last van heb. | |
bloempjuh | dinsdag 25 maart 2003 @ 09:57 |
Wat dacht je van afbouwen? Veel suiker is niet goed voor je tanden en de rest van je lijf.. | |
DjMark | dinsdag 25 maart 2003 @ 09:58 |
Eet je regelmatig verdeeld over de dag? Of sla je vaak maaltijden over? Misschien is je bloedsuikerspiegel daardoor onstabiel. | |
www.olafonline.nl | dinsdag 25 maart 2003 @ 10:02 |
quote: ![]() Goed verslaving, lees: heb het nodig. Anders ga ik trillen en voel ik me leeg. | |
belikewater | dinsdag 25 maart 2003 @ 10:02 |
Gemiddeld gebruikt de Nederlander 38kg suiker per jaar, 85% zit verstopt in voedselproducten, de resterende 15% "scheppen" wij er zelf bij. Er wordt nog al eens beweert dat suiker meer energie geeft, dat is niet zo. Het is wel waar dat er door het teveel consumeren gaatjes in onze tanden komen. Dat wordt veroorzaakt doordat we de cariës bacterie met suiker voeden waardoor hij zich snel kan vermeerderen. De uitwerpselen van de cariës bacterie zijn zuur, dat veroorzaakt de gaatjes in ons gebit. De pancreas leert: door het gebruik van snelle suikers, om zo veel insuline aan te maken dat de meeste glucose in je bloed direct in vet wordt omgezet en opgeslagen. Je lichaam heeft eigenlijk geen snelle suikers nodig. De lever kan van eiwitten en vetten zelf glucose maken, bovendien kunnen koolhydraten worden omgezet in glucose. Dit zijn de "langzame suikers", hier schiet de pancreas niet van in de stress De mens is aangewezen op zijn bloedsuiker: Het probleem ligt erin dat hij zo vlug opgenomen wordt door het organisme. Men kan snel en zeker een hypoglycemische toestand die door overwerktheid of oververmoeidheid ontstaan is, verhelpen met suiker, en dus denkt men dat men dit zoveel als nodig mag herhalen, men denkt zelfs een echt tekort aan suiker aldus te verhelpen. In werkelijkheid geschiedt echter het volgende: Op deze manier kan een echte verslaving ontstaan. Als men geen suiker maar zetmeel tot zich neemt "banaan of brood" dan wordt dit zetmeel langzaam omgezet in suiker, er vindt dus geen plotse stijging en daling van de suikerspiegel plaats. Overigens bezit de lever steeds een rijkelijke voorraad glycogeen dat overeenkomt met zetmeel en dat steeds omgezet wordt naarmate er behoefte aan is, zodat een directe toevoer van suiker zeker niet nodig is. we voelen ons niet lekker en eten iets van suiker. Hierdoor stijgt ons bloedsuikerniveau en voelen we ons weer even goed. De alvleesklier doet dit weer dalen en we voelen ons weer niet lekker en moeten opnieuw suiker eten. Dit stadium noemen we nu hypoglycemie. Tenslotte raakt de alvleesklier overwerkt en stopt met de productie van insuline. Het gevolg is een te hoge suikerspiegel en dat noemen we dan hyperglycemie of te wel suikerziekte. | |
MNeMoNiCS | dinsdag 25 maart 2003 @ 10:02 |
Het Atkins dieet; na een paar dagen verdwijnt de behoefte naar suiker dan helemaal. Meer info op www.atkinscenter.com | |
belikewater | dinsdag 25 maart 2003 @ 10:04 |
met andere woorden, je moet gewoon NORMAAL eten (volkoren brood, verse fruit en groenten, veeeel water drinken) dan krijg je al meer dan genoeg suiker binnen. geraffineerde suikers in snoep en zoet broodbeleg is VERGIF | |
Reintje | dinsdag 25 maart 2003 @ 10:27 |
Klinkt een beetje als hypoglykemie ofzoow. Als je veel suiker eet, kan je lichaam niet zonder omdat het gewend is aan die afbraak. Als je gewoon een week lang géén toegevoegde suikers eet, is het heel makkelijk om er vanaf te blijven... | |
bloempjuh | dinsdag 25 maart 2003 @ 10:49 |
quote:Wat ik zeg; afbouwen ![]() |