Prijs? Aantal gangen? Vis of vlees? Stijl?
Carpaccio met fris slaatje en dressing met balsamico
***
Gazpacho
***
Paling in 't groen
***
Appelsorbetje
***
Filet pur met zachte bearnaise
***
Kannetje koffie
Joh, ik kan nog veel meer bedenken.
Bovenstaande menu is niet echt haute-cuisine, maar is wel erg yummy...
Alleen heb ik zo mijn twijfels bij de paling aangezien ik redelijk overtuigd ben dat de meeste Nederlanders het nog nooit hebben gegeten. Voor Belgen is het niet weg te denken...
Ik schat zo'n 35 euro voor bovenstaande menu...
Heerlijke soep van kippebouillon met lotuswortel en andere kruiden
***
Eend, kip en varkensvlees in kruiden (kruidnagel, anijs, koriander...)
Gestoomde St. Jacobsschelpen
***
Verse boonscheuten in oestersaus
Gestoomde tarbot of schol (griet in het Vlaams) met koriander
Lakeend
Ma-poh tofu (tofu in pikante saus)
Pikant gebakken kalfsribbetjes (gesneden in plakjes)
***
Fruit
Kokoscake (koud, lijkt meer op jelly, maar dan lekkerder)
Natuurlijk door de hele maaltijd, hete Chinese thee..
Chinezen kennen niet echt een zomermenu, want door het hele jaar door kun je bijna alles eten. Seizoensgroenten dan....
Voor de zomer moet je frisse gerechten hebben.
Een aantal voorgerecht voorbeelden:
Salade met fetakaas en rucolasla
Drie zeeuwse oesters op een bedje van gekneust ijs
Carpaccio van ossehaas
Vers getrancheerde zalm
Soepen:
frisse meloensoep (koud)
aspergesoep
Hoofderechten:
lamskoteletjes met honing en tijm
botervis
maïskuiken
Desserts:
denk aan seizoensfruit (aardbeien, meloen e.d.)
sorbetijs is lekker fris
In de zomer is een spoom (= een bolletje sorbetijs met daaroverheen champagne, geserveerd in een champagne flute) tussendoor verfrissend.
Een ideaal menu is:
*koud voorgerecht
*soep
*warm voorgerecht
*spoom
*hoofdgerecht
*nagerecht
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |