FOK!forum / Lifestyle / korstjes van de kaas...
jwvinkzondag 23 maart 2003 @ 23:20
Van wat voor spul is dat nou gemaakt??? De ene zegt plastic, de ander van een soort spul wat er in drop zit verwerkt...wat is het nou...
Rulinzondag 23 maart 2003 @ 23:21
Why bother
jwvinkzondag 23 maart 2003 @ 23:23
intresse....
Tijnzondag 23 maart 2003 @ 23:24
Ouwe kaas. Hele hele ouwe kaas.
Jerommeke4zondag 23 maart 2003 @ 23:25
Het is inderdaad gewoon een natuurlijk korst..

Er zit wel een drukwerk omheen.. wat dat pprecies is weet ik niet.. Maar die kazen liggen al zo bij de boer.. Zot altijd wel een korst omheen.

Yodiumzondag 23 maart 2003 @ 23:26
Ik weet niet wat het is, ik weet wel dat het hard is, en dat als je uitschiet met de kaasschaaf de huis van je duim veel minder hard is
ironxzondag 23 maart 2003 @ 23:30
Na de bereiding verblijven de meeste kazen minimaal vier weken in het pakhuis om te rijpen. Tijdens de rijping worden de kazen
regelmatig gekeerd, zodat de vorm behouden blijft. Ook worden kazen gereinigd en voorzien van een beschermlaag (meestal een
kunststof coating)
tegen verontreiniging en schimmelvorming. Smaak en geur ontwikkelen zich, doordat de eiwitten in de kaas
worden afgebroken en de vetten worden gesplitst. Bovendien trekt het zout van de rand naar het hart. De kleur ontwikkelt zich
van lichtgeel tot lichtbruin.
goflowzondag 23 maart 2003 @ 23:36
mja 't moet wel kunststof zijn, tis niet te vreten namelijk
okkie-manzondag 23 maart 2003 @ 23:36
ouwe kaas is
Giromaandag 24 maart 2003 @ 00:00
Die twee dagen dat ik bij de Campina heb gewerkt werden de kazen door een bak met parafine (kaarsenvet) gehaald....
ilona-scuderiamaandag 24 maart 2003 @ 00:38
Dat wou ik net zeggen, parafine...
TrenTsmaandag 24 maart 2003 @ 00:57
quote:
Op zondag 23 maart 2003 23:26 schreef Yodium het volgende:
Ik weet niet wat het is, ik weet wel dat het hard is, en dat als je uitschiet met de kaasschaaf de huis van je duim veel minder hard is
De huis van je duim?
ook_gekmaandag 24 maart 2003 @ 08:51
parafine gewoon te eten dus

Ik eet het soms op. Als ik geen zin heb om het er af te snijden.
Is dat slecht eihgelijk?

dennisdotcommaandag 24 maart 2003 @ 08:53
Ik vind het ranzig, net als die babybel dingen, die zitten ook in zo'n rood stuk kaarsvet. .
sopmaandag 24 maart 2003 @ 08:54
quote:
Op maandag 24 maart 2003 08:51 schreef ook_gek het volgende:
parafine gewoon te eten dus

Ik eet het soms op. Als ik geen zin heb om het er af te snijden.
Is dat slecht eihgelijk?


Boeien. Als het plastic is komt het er wel weer uit. En anders maar niet. Dan ga je een soort haarballen uitkotsen, maar dan plastic. Of zo.
Nataliemaandag 24 maart 2003 @ 09:32
Die haal ik er altijd af... Tenminste..
Soms laat ik ze eraf halen.. Ben namelijk zelf ook eens uitgeschoten met de kaasschaaf en had de helft van m'n vingertopje eraf liggen. Niet prettig..
Mikkiemaandag 24 maart 2003 @ 13:09
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 87% gewijzigd door Sander op 16-05-2011 23:26:17 ]
Nataliemaandag 24 maart 2003 @ 13:12
quote:
Op maandag 24 maart 2003 13:09 schreef Mikkie het volgende:

Ja dat is ook zo'n moeilijk en ingewikkeld apparaat hè...zo'n kaasschaaf


Grin.. foutje is menselijk.
Als ukkie van ergens onder de 10 jaar had ik schijnbaar nog niet door dat 'scherp' écht scherp is.
RemCOWmaandag 24 maart 2003 @ 13:14
Het is in iedergeval ranzig
En kaasschaven kan nog best gevaarlijk zijn inderdaad, maar oefening baart kunst
Woltermaandag 24 maart 2003 @ 14:37
Wat er om de kaas zit verschilt.. Tis niet altijd parafine.. Parafine zit vaak om Edammers.. De grote 15kg kazen zit een biologische plastic (kan gramaticaal niet, maar toch..) Plastic wordt er opgesmeert.. Plaatje erop en daarna nog eens plastic.. Zorgt ervoor dat het niet beschimmelt.. Klote spul om mee te werken.. Je hele handen gaan eronder zitten en je bent dus meteeen onthaart als t hard wordt.. Maar ja, je moet wat over hebben voor 12 euro netto in t uur (studentenleven is duuuuur..) .. Groeten een Frico kaasboertje..
Athanasiamaandag 24 maart 2003 @ 18:52
Volgens mij is het gewoon kunststof!

(bij de kaas die wij altijd hebben dan )

wc-eendmaandag 24 maart 2003 @ 19:58
Ik eet ze gewoon op
Summertimemaandag 24 maart 2003 @ 20:11
quote:
Op zondag 23 maart 2003 23:25 schreef Jerommeke4 het volgende:
Het is inderdaad gewoon een natuurlijk korst..

Het is een soort paraffine met enkele toevoegingen welke met een spons in verschillende lagen wordt opgebracht.

Lexiemaandag 24 maart 2003 @ 20:14
Ik voer het altijd aan de vogeltjes, en zij eten het gewoon op, dus het zal in ieder geval niet al te schadelijk zijn. Ik heb in ieder geval nog niks gemerkt van massale vogelsterfte, buiten de vogelpest dan .
Wolterdinsdag 25 maart 2003 @ 08:54
Summertime> Volgens mij klopt dat niet wat je zegt.. Parafine is op een temperatuur van +/- 10 graden toch niet vloeibaar?? Voor parafine hebben ze grote baden waar de kaas doorheen gaat..
TheWilliedockSaintswoensdag 26 maart 2003 @ 11:44
quote:
Op maandag 24 maart 2003 08:53 schreef dennisdotcom het volgende:
Ik vind het ranzig, net als die babybel dingen, die zitten ook in zo'n rood stuk kaarsvet. .
TheWilliedockSaintswoensdag 26 maart 2003 @ 11:46
quote:
Op maandag 24 maart 2003 19:58 schreef wc-eend het volgende:
Ik eet ze gewoon op
Ashramwoensdag 26 maart 2003 @ 12:20
Ik zou het niet weten...het kaas wordt altijd van mijn brood gegeten...

Maar dat paraffine, hoe wort dat verwerkt door je lichaam?

Woltervrijdag 28 maart 2003 @ 10:22
geen idee... Maar is biiologisch afbreekbaar.. Dus is weinig aan de hand denk ik..
Tr3Mm0rvrijdag 28 maart 2003 @ 10:44
quote:
Op vrijdag 28 maart 2003 10:22 schreef Wolter het volgende:
geen idee... Maar is biiologisch afbreekbaar.. Dus is weinig aan de hand denk ik..
Onze hond krijgt altijd de korstjes

en dat dier rent nog steeds rond, al 10 jaar....dus zo heel erg slecht zal het inderdaad niet zijn

then again....onze hond is zo maf, misschien doet het wel wat met je hersens