abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_9328258
Van wat voor spul is dat nou gemaakt??? De ene zegt plastic, de ander van een soort spul wat er in drop zit verwerkt...wat is het nou...
pi_9328273
Why bother
pi_9328323
intresse....
  zondag 23 maart 2003 @ 23:24:08 #4
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_9328336
Ouwe kaas. Hele hele ouwe kaas.
  zondag 23 maart 2003 @ 23:25:33 #5
49744 Jerommeke4
By Suske en Wiske
pi_9328376
Het is inderdaad gewoon een natuurlijk korst..

Er zit wel een drukwerk omheen.. wat dat pprecies is weet ik niet.. Maar die kazen liggen al zo bij de boer.. Zot altijd wel een korst omheen.

WHOAAHH!!
  zondag 23 maart 2003 @ 23:26:55 #6
43216 Yodium
.... voor open wonden
pi_9328416
Ik weet niet wat het is, ik weet wel dat het hard is, en dat als je uitschiet met de kaasschaaf de huis van je duim veel minder hard is
  zondag 23 maart 2003 @ 23:30:23 #7
17138 ironx
Whatever...
pi_9328514
Na de bereiding verblijven de meeste kazen minimaal vier weken in het pakhuis om te rijpen. Tijdens de rijping worden de kazen
regelmatig gekeerd, zodat de vorm behouden blijft. Ook worden kazen gereinigd en voorzien van een beschermlaag (meestal een
kunststof coating)
tegen verontreiniging en schimmelvorming. Smaak en geur ontwikkelen zich, doordat de eiwitten in de kaas
worden afgebroken en de vetten worden gesplitst. Bovendien trekt het zout van de rand naar het hart. De kleur ontwikkelt zich
van lichtgeel tot lichtbruin.
This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.
  zondag 23 maart 2003 @ 23:36:08 #8
22309 goflow
all alone.
pi_9328667
mja 't moet wel kunststof zijn, tis niet te vreten namelijk
pi_9328675
ouwe kaas is
Wie een kuil graaft voor een ander is een werknemer.
pi_9329160
Die twee dagen dat ik bij de Campina heb gewerkt werden de kazen door een bak met parafine (kaarsenvet) gehaald....
pi_9329945
Dat wou ik net zeggen, parafine...
  maandag 24 maart 2003 @ 00:57:46 #12
38929 TrenTs
_O_ Jimi Hendrix _O_
pi_9330218
quote:
Op zondag 23 maart 2003 23:26 schreef Yodium het volgende:
Ik weet niet wat het is, ik weet wel dat het hard is, en dat als je uitschiet met de kaasschaaf de huis van je duim veel minder hard is
De huis van je duim?
Overwhelmed as one would be, placed in my position
Such a heavy burden now to be the one
Born to bear and read to all
The details of our ending
  maandag 24 maart 2003 @ 08:51:40 #13
17337 ook_gek
doet ie anders nooit
pi_9332933
parafine gewoon te eten dus

Ik eet het soms op. Als ik geen zin heb om het er af te snijden.
Is dat slecht eihgelijk?

Alle hoeren kunnen vertrekken, zolang de man nog z'n handen heeft om zelf te kunnen trekken.
Never underestimate the power of stupid people in a large group
pi_9332952
Ik vind het ranzig, net als die babybel dingen, die zitten ook in zo'n rood stuk kaarsvet. .
pi_9332956
quote:
Op maandag 24 maart 2003 08:51 schreef ook_gek het volgende:
parafine gewoon te eten dus

Ik eet het soms op. Als ik geen zin heb om het er af te snijden.
Is dat slecht eihgelijk?


Boeien. Als het plastic is komt het er wel weer uit. En anders maar niet. Dan ga je een soort haarballen uitkotsen, maar dan plastic. Of zo.
  maandag 24 maart 2003 @ 09:32:56 #16
28442 Natalie
Borrelnootje
pi_9333307
Die haal ik er altijd af... Tenminste..
Soms laat ik ze eraf halen.. Ben namelijk zelf ook eens uitgeschoten met de kaasschaaf en had de helft van m'n vingertopje eraf liggen. Niet prettig..
(Un)masking for the greater good.
  maandag 24 maart 2003 @ 13:09:48 #17
48288 Mikkie
Mastermind.
pi_9336983
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 87% gewijzigd door Sander op 16-05-2011 23:26:17 ]
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
  maandag 24 maart 2003 @ 13:12:39 #18
28442 Natalie
Borrelnootje
pi_9337039
quote:
Op maandag 24 maart 2003 13:09 schreef Mikkie het volgende:

Ja dat is ook zo'n moeilijk en ingewikkeld apparaat hè...zo'n kaasschaaf


Grin.. foutje is menselijk.
Als ukkie van ergens onder de 10 jaar had ik schijnbaar nog niet door dat 'scherp' écht scherp is.
(Un)masking for the greater good.
  FOK!fossiel maandag 24 maart 2003 @ 13:14:53 #19
10 RemCOW
SG Special power! :D
pi_9337074
Het is in iedergeval ranzig
En kaasschaven kan nog best gevaarlijk zijn inderdaad, maar oefening baart kunst
Beter een gat in je hand, dan een hand in je gat
Let's have fun ---- Life will suck soon enough
Hattrick: 206761
pi_9338994
Wat er om de kaas zit verschilt.. Tis niet altijd parafine.. Parafine zit vaak om Edammers.. De grote 15kg kazen zit een biologische plastic (kan gramaticaal niet, maar toch..) Plastic wordt er opgesmeert.. Plaatje erop en daarna nog eens plastic.. Zorgt ervoor dat het niet beschimmelt.. Klote spul om mee te werken.. Je hele handen gaan eronder zitten en je bent dus meteeen onthaart als t hard wordt.. Maar ja, je moet wat over hebben voor 12 euro netto in t uur (studentenleven is duuuuur..) .. Groeten een Frico kaasboertje..
pi_9344634
Volgens mij is het gewoon kunststof!

(bij de kaas die wij altijd hebben dan )

pi_9346537
Ik eet ze gewoon op
pi_9346928
quote:
Op zondag 23 maart 2003 23:25 schreef Jerommeke4 het volgende:
Het is inderdaad gewoon een natuurlijk korst..

Het is een soort paraffine met enkele toevoegingen welke met een spons in verschillende lagen wordt opgebracht.

It's in the air tonight
pi_9347049
Ik voer het altijd aan de vogeltjes, en zij eten het gewoon op, dus het zal in ieder geval niet al te schadelijk zijn. Ik heb in ieder geval nog niks gemerkt van massale vogelsterfte, buiten de vogelpest dan .
pi_9355429
Summertime> Volgens mij klopt dat niet wat je zegt.. Parafine is op een temperatuur van +/- 10 graden toch niet vloeibaar?? Voor parafine hebben ze grote baden waar de kaas doorheen gaat..
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')