abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_9262810
Meerval in basilicumsaus

Stel je hebt heel wat meervallen gevangen, wat doe je er dan mee? Opeten natuurlijk! Dit is het topic voor de heerlijkste meerval recepten. Heb jij ook een meerval recept, plaats hem dan hier in dit topic.

Ingrediėnten:
300 gram meervalfilet
2½ dl visbouillon
40 gram boter
2 sjalotjes
½ bosje basilicum
200 gram spinazie
1 dl droge witte wijn
½ dl room
zout en peper

Bereiding:

De meervalfilets onder de koude kraan wassen en vervolgens 8 minuten pocheren in de visbouillon, die tegen de kook aangehouden wordt. De meerval warm houden.
Intussen de sjalotjes snipperen, het basilicum grofhakken en de spinazie met het aanhangende vocht 5 minuten koken. De sjalotjes samen met het basilicum glazig laten worden in 20 gram hete boter.
Room en wijn hieraan toevoegen en aan de kook laten komen.
De spinazie met een schuimspaan uit de pan nemen, uit laten lekken en over 2 bordjes verdelen. De meervalfilet op de spinazie leggen. De resterende, in klontjes verdeelde ijskoude boter snel door de saus kloppen en de saus over de vis gieten. Direct serveren.

Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_9262887
Gebakken meerval

Ingrediėnten:

300 gram meervalfilet
2 eetlepels bloem
zout en peper
75 gram boter
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels gehakte peterselie
1 theelepel worcestersaus

Bereiding:

Was de meervalfilets onder de koude kraan en dep ze droog met keukenpapier. Haal de filets door de bloem en schud de overtollige bloem voorzichtig van de vis. Bestrooi de meerval met zout en peper.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de meervalfilets hierin aan beide kanten goudbruin en gaar in 8 minuten. Haal de vis uit de pan en houd ze warm. Voeg citroensap, peterselie en worcestersaus bij de bakboter. Laat de boter flink bruisen en giet het vervolgens over de meerval. Garneer met toefjes peterselie en citroen.

Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  donderdag 20 maart 2003 @ 17:06:58 #3
631 GHaven
Dementerende borstenbetaster.
pi_9262901
Lekker! . Heb ik laatst ook gegeten. Gelukkig wordt de meerval die wij bij de supermarkt halen betrokken van kwekerijen, zodat het natuurlijke evenwicht in onze inheemse populaties niet wordt verstoord!
Haalt gelijk bij rechter.
pi_9263029
heerlijk ja! maar die kwekerijen, is dat ook niet juist weer heel zielig? hebben meervallen (of andere kweekvijvervissen) wel een beetje 'n leuk (lees: enigszins natuurlijk) leven?
  donderdag 20 maart 2003 @ 17:15:15 #5
22614 kikkerlikker
aloha welcome to don ho
pi_9263092
quote:
Op donderdag 20 maart 2003 17:12 schreef bixister het volgende:
heerlijk ja! maar die kwekerijen, is dat ook niet juist weer heel zielig? hebben meervallen (of andere kweekvijvervissen) wel een beetje 'n leuk (lees: enigszins natuurlijk) leven?
dat zal wel meevallen he he
L00k 4d m3, dr1n1dy, A'm in 31337 hix0r. a 0wn j00! A g0d r3wd on ill j00r box0rs
  donderdag 20 maart 2003 @ 17:16:03 #6
631 GHaven
Dementerende borstenbetaster.
pi_9263110
Die weten vast niet beter! ...
Haalt gelijk bij rechter.
pi_9263190
quote:
Op donderdag 20 maart 2003 17:15 schreef kikkerlikker het volgende:
dat zal wel meervallen he he
he, ik krijg er honger van...
  donderdag 20 maart 2003 @ 17:21:05 #8
22614 kikkerlikker
aloha welcome to don ho
pi_9263214
quote:
Op donderdag 20 maart 2003 17:19 schreef bixister het volgende:

[..]

he, ik krijg er honger van...


meerval taart!
L00k 4d m3, dr1n1dy, A'm in 31337 hix0r. a 0wn j00! A g0d r3wd on ill j00r box0rs
pi_9287437
ik snap niet dat er altijd room bij moet, da's echt voor mensen die eigenlijk niks willen proeven


Maar Meerval

Jusqu'ici tout va bien...
pi_9316358
quote:
Op donderdag 20 maart 2003 17:02 schreef Lucille het volgende:
Meerval in basilicumsaus

Stel je hebt heel wat meervallen gevangen, wat doe je er dan mee? Opeten natuurlijk! Dit is het topic voor de heerlijkste meerval recepten. Heb jij ook een meerval recept, plaats hem dan hier in dit topic.

Ingrediėnten:
300 gram meervalfilet
2½ dl visbouillon
40 gram boter
2 sjalotjes
½ bosje basilicum
200 gram spinazie
1 dl droge witte wijn
½ dl room
zout en peper

Bereiding:

De meervalfilets onder de koude kraan wassen en vervolgens 8 minuten pocheren in de visbouillon, die tegen de kook aangehouden wordt. De meerval warm houden.
Intussen de sjalotjes snipperen, het basilicum grofhakken en de spinazie met het aanhangende vocht 5 minuten koken. De sjalotjes samen met het basilicum glazig laten worden in 20 gram hete boter.
Room en wijn hieraan toevoegen en aan de kook laten komen.
De spinazie met een schuimspaan uit de pan nemen, uit laten lekken en over 2 bordjes verdelen. De meervalfilet op de spinazie leggen. De resterende, in klontjes verdeelde ijskoude boter snel door de saus kloppen en de saus over de vis gieten. Direct serveren.


de combinatie vis-spinazie wordt trouwens afgeraden!

zie bijv: http://www.voedsel.net/vragen/vraag17.htm :

quote:
Wel is het zo dat in het algemeen vanuit toxicologische optiek de combinatie vis/spinazie af te raden is. In vis zitten secundaire amines, in spinazie zit veel nitraat. Nitraat wordt voor een groot deel omgezet in nitriet dat vervolgens met secundaire aminen kan reageren tot nitrosamines. Nitrosamines zijn kankerverwekkend, ze veroorzaken maag of leverkanker, dit is in vele dierstudies aangetoond.
en http://www.veiligvoedsel.org/nitraten.shtml :
quote:
Vis liefst combineren met een nitraatarme groente, om de vorming van kankerverwekkende nitrosamines te voorkomen. Wanneer men toch vis eet met bijv. sla of spinazie, besprenkel dan de vis met citroen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')