-edit-
Focaccia, dat was de naam
Ui,
Knoflook
Spinazie
Courgette
Champignons
Tomatenpuree
Bechamelsaus
mozzarela
lasagne vellen
De groenten hakken en even fruiten in een beetje olie, vervolgens de tomaten puree toevoegen op smaakbrengen met peper, zout, oregano en een tee lepel pesto . Vellen even wellen in heet water. Vervolgens groentenmix vellen groentemix vellen stapelen. Overgieten met bechamel saus, afmaken met plakjes mozzarela. Op 25 minuutjes in de oven.
Je hebt nodig...rijst (basmati) 1 Brocolli, 1 rode paprika, oestersaus (toko) knoflook, gember en als je wilt van die kleine maiskolfjes..krijg je vers bij de appi happi.
Rijst duurt 8 minuten .......snij de brocolli en de parika en de mais in kleine stukjes..niet al te klein. Hak de knoflook en de gember heel fijn..mag best veel zijn........verhit vervolgens in een wok of dergelijk de wat olie. Doe er dan de brocolli, knoflook en gember bij als de olie heet is. Flink blijven roeren. Na een minuut of 2 kan de paprika erbij...en dan de mais....goed blijven roeren....als de rijst bijna klaar is kun je een flinke scheut oester saus erbij doen......en een beetje water na smaak....om de saus wat dunner te maken.
Klaar
Er staan een aantal hele lekkere in Wat geef je vegetariers?
(waaronder ééntje van mij, uiteraard
*snij 1 ui.
* Bak ui in olie en pleur knoflook bij
* pleur (diepvries)spinazie bij (300 gram ofzo)
* pleur pasta erbij
* pleur in overnschaal
* zachte geitenkaas van de AH eroverheen, eventueel pijnboompitten
* Klaar in 15 min.
Succes!
Koken is zo makkelijk mensen, en vegetarisch wel het makkelijkst
quote:
Op donderdag 20 maart 2003 14:28 schreef phileine het volgende:
Ik krijg straks iemand te eten die vegetarisch is. Eet ook geen vis.
quote:Euhm...
Op donderdag 20 maart 2003 15:02 schreef _asterix_ het volgende:
Simpel toch.Je hebt nodig...rijst (basmati) 1 Brocolli, 1 rode paprika, oestersaus (toko) knoflook, gember en als je wilt van die kleine maiskolfjes..krijg je vers bij de appi happi.
Anyway, gebruik anders gewoon seitan als vleesvervanger. Dit zijn tarwegluten, gekookt in sojasaus en gember.
Je kunt het heel fijn snijden en dan gebruiken als vegetarisch gehakt in pastasauzen, of paneren en daarna bakken als snitzels, etc...
Het is een hele makkelijke vleesvervanger omdat het zelf al vrij sterk van smaak is, maar toch ook makkelijk smaak aanneemt (jaja...), dus ook lekker in stoofpotjes e.d.
Te koop bij de betere reform/natuurvoedingwinkels.
dan in ieder geval een notengerecht dus.....
Zijn erg lekkere Quiches te maken met noten. even opzoeken op een recepten-pagina. eet smakelijk.
quote:ow ja
Op donderdag 20 maart 2003 15:34 schreef zwijntje het volgende:
Oestersaus is idd niet erg vegetarischj. ik heb wel eens nep-oestersaus zien staan in de toko. vegetarische roerbaksaus, staat er dan bij vermeld.
ik heb laatst iets heel lekkers gemaakt voor me vriendin, die is vega namelijk
neem een bladerdeegplakje
neem wat spinazie en roer er wat kammembeir doorheen. doe dan de spinazie op het bladerdeeg en leg het in de oven tot het klaar is. makkelijk te maken en zeer zeeer zeeer lekker.
quote:Of, better yet, voeg nog wat pijnboomitten en feta kaas toe en klaar:)
Op vrijdag 21 maart 2003 00:52 schreef Spuit het volgende:
heej halloik heb laatst iets heel lekkers gemaakt voor me vriendin, die is vega namelijk
neem een bladerdeegplakje
neem wat spinazie en roer er wat kammembeir doorheen. doe dan de spinazie op het bladerdeeg en leg het in de oven tot het klaar is. makkelijk te maken en zeer zeeer zeeer lekker.
quote:Inderdaad! (dat ga ik eens een keer maken marsterretje)
Op donderdag 20 maart 2003 15:09 schreef marsterretje het volgende:
*Kook pasta*snij 1 ui.
* Bak ui in olie en pleur knoflook bij
* pleur (diepvries)spinazie bij (300 gram ofzo)
* pleur pasta erbij
* pleur in overnschaal
* zachte geitenkaas van de AH eroverheen, eventueel pijnboompitten* Klaar in 15 min.
Succes!
Koken is zo makkelijk mensen, en vegetarisch wel het makkelijkst
(je kan overigens ook de curry door de rijst gooien, of de noten bij de groenten, of tofu/quorn in plaats van noten, of gewoon iets heel anders... lekker eten maken hoeft inderdaad zeker niet moeilijk te zijn!)
quote:Tappenade = ansjovis
Op donderdag 20 maart 2003 14:32 schreef Lucille het volgende:
Neem zo'n vierkant Italiaans brood (ben de naam ff kwijt, is bij de Appie Hein te koop), snij deze overlangs open, smeer 1 kant in met pesto, de andere met tappenade, en tussenin met mozzarella. 10 tot 15 minuten in de oven en voila. Bon apetit.-edit-
Focaccia, dat was de naam
quote:
Op vrijdag 21 maart 2003 16:30 schreef bloempjuh het volgende:[..]
Tappenade = ansjovis
Het valt nog niet mee, he jongens..?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |