FOK!forum / Lifestyle / groente uit blik/pot koud eten
Scigheravrijdag 14 maart 2003 @ 13:56
kan je groenten uit een pot of blik gewoon zo opeten Doperwten en wortels kunnen namelijk wel. Geldt dit ook voor bijv. champignons en spinazie?
BertVvrijdag 14 maart 2003 @ 14:01
ja...

dat scheelt weer in de gasrekening

Maud_Dibvrijdag 14 maart 2003 @ 14:03
Dat kan, maar waarom zou je dat dan ins Godensnaam willen??

Sandradeboervrijdag 14 maart 2003 @ 14:03
Het kan wel, maar ik heb een keer flink last van m'n maag gekregen na het eten van niet opgewarmde spinazie. Deze kan je volgens mij dus beter eerste even opwarmen!
Scigheravrijdag 14 maart 2003 @ 14:07
het is toch al voorgekookt dacht ik?
BertVvrijdag 14 maart 2003 @ 14:08
bacterieen zitten er niet in, het is voorgekookt, sterker nog, je MAG het niet meer koken...

(van meneer Hak dan )

Scigheravrijdag 14 maart 2003 @ 14:09
dat klopt: opwarmen, water niet aan de kook brengen
Yvonnetjevrijdag 14 maart 2003 @ 14:09
Zit maar 1 ding op: zelf proberen

Maar in hemelsnaam waarom zou je dit koud willen eten?

Scigheravrijdag 14 maart 2003 @ 14:11
quote:
Op vrijdag 14 maart 2003 14:09 schreef Yvonnetje het volgende:
Zit maar 1 ding op: zelf proberen

Maar in hemelsnaam waarom zou je dit koud willen eten?


3

gemakzucht en nieuwsgierigheid

tsuiharkvrijdag 14 maart 2003 @ 14:14
Witte bonen in tomatensaus: lekker!!
Flurryvrijdag 14 maart 2003 @ 14:16
quote:
Op vrijdag 14 maart 2003 14:14 schreef tsuihark het volgende:
Witte bonen in tomatensaus: lekker!!
klef
Flingvrijdag 14 maart 2003 @ 14:21
quote:
Op vrijdag 14 maart 2003 14:14 schreef tsuihark het volgende:
Witte bonen in tomatensaus: lekker!!
Ben grote fan van witte bonen in tomatensaus. Zijn ze wamr of koud lekkerder, volgens jou?

Heb trouwens deze week nog een blik rode bietjes koud op zitten lepelen, was lekker.

Terrahvrijdag 14 maart 2003 @ 14:29
quote:
Op vrijdag 14 maart 2003 14:09 schreef Yvonnetje het volgende:
Zit maar 1 ding op: zelf proberen
sta je ook in voor de gevolgen dan??
dolle_hondvrijdag 14 maart 2003 @ 14:35
sperziebonen koud uit het blik zijn heerlijk, maar je moet er wel ff aan wennen.

erwten en wortels vind ik warm en koud niet zo lekker.

Rode kool kan best, maar spinazie zou ik niet doen. Champignons en mais kan weer wel, alhoewel ik dan rauwe champis prefereer.

Scigheravrijdag 14 maart 2003 @ 14:40
quote:
Op vrijdag 14 maart 2003 14:35 schreef dolle_hond het volgende:
sperziebonen koud uit het blik zijn heerlijk, maar je moet er wel ff aan wennen.

erwten en wortels vind ik warm en koud niet zo lekker.

Rode kool kan best, maar spinazie zou ik niet doen. Champignons en mais kan weer wel, alhoewel ik dan rauwe champis prefereer.


ok. over bladgroenten zat ik ook te twijvelen, het is namelijk behoorlijk slap en lijk tme behoorlijk taai.

Dopererwten, mais en wortels uit pot/blik heb ik al regelmatig gehad (smaakte heerlijk). ik heb nu boontjes en champignons staan

tsuiharkvrijdag 14 maart 2003 @ 14:55
quote:
Op vrijdag 14 maart 2003 14:21 schreef Fling het volgende:

[..]

Ben grote fan van witte bonen in tomatensaus. Zijn ze wamr of koud lekkerder, volgens jou?

Heb trouwens deze week nog een blik rode bietjes koud op zitten lepelen, was lekker.


Ik heb ze al jaren niet meer warm gegeten, maar volgens mij koud Prima "ik heb geen zin om te koken" voedsel en ik heb eigenlijk nooit zin om te koken...

Rode bieten! *onthouden*

En, als je eens geen chips bij de hand hebt: rauwe spagetti of andere pasta. Gaat wel ontzettend in je kiezen zitten!

Elegyvrijdag 14 maart 2003 @ 14:57
* Elegy eet vrijwel alles wat in een potje of blik zat gewoon koud

Best te doen hoor

dolle_hondvrijdag 14 maart 2003 @ 15:02
quote:
Op vrijdag 14 maart 2003 14:55 schreef tsuihark het volgende:
En, als je eens geen chips bij de hand hebt: rauwe spagetti of andere pasta. Gaat wel ontzettend in je kiezen zitten!
lijkt me niet lekker
Elegyvrijdag 14 maart 2003 @ 15:05
quote:
Op vrijdag 14 maart 2003 15:02 schreef dolle_hond het volgende:

[..]

lijkt me niet lekker


Dipsausje erbij?
Scigheravrijdag 14 maart 2003 @ 15:10
het is een stuk gezonder dan chips iig
Cola_Lightvrijdag 14 maart 2003 @ 15:54
Ik eet het vaak koud. Mijn vriend verklaart me voor gek als ik dat doe, maar ik vind het heerlijk. Of koud door een salade, mmmm
hond_in_de_gootvrijdag 14 maart 2003 @ 19:00
Forza koude mais.

Warme mais trouwens ook.

_asterix_vrijdag 14 maart 2003 @ 19:03
Doek ook wel eens ...mais of rode kool is best lekker
Schorpioenvrijdag 14 maart 2003 @ 19:33
quote:
Op vrijdag 14 maart 2003 14:55 schreef tsuihark het volgende:
En, als je eens geen chips bij de hand hebt: rauwe spagetti of andere pasta. Gaat wel ontzettend in je kiezen zitten!
Dat heb ik dus net ff uitgetest en ik ben niet echt onder de indruk. Er zit echt geen smaak aan en het is knoerthard!
Yodiumvrijdag 14 maart 2003 @ 20:47
Ik eet best vaak groente uit potjes maar het is nog nooit bij me opgekomen om het koud te eten. Staat me nu ook niet zo aan... maar misschien probeer ik het binnenkort eens als ik geen zin heb in opwarmen.

Ik eet wel es fermacelli 'rauw' nooit pasta.... zal ik ook eens proberen.

Scigherazaterdag 15 maart 2003 @ 05:41
champignons is af te raden (gisteren geprobeerd)
doperwten, wortels en mais is goed te doen

het is volgens mij ook merk afhankelijk

tsuiharkzaterdag 15 maart 2003 @ 17:25
quote:
Op vrijdag 14 maart 2003 19:33 schreef Schorpioen het volgende:

[..]

Dat heb ik dus net ff uitgetest en ik ben niet echt onder de indruk. Er zit echt geen smaak aan en het is knoerthard!


Mjaah, het is geen delicatesse, is ook meer voor als je honger hebt en niets in huis hebt. Dat geknaag vind ik wel leuk (tot er een hard stuk tussen je tandvlees schiet )