abonnement Unibet Coolblue
pi_609224
Hallo forummers!

Er is een grote protestactie op gang gekomen om gebundeld de hele affaire aan de kaak te stellen.

Ben je het ook oneens met de hele gang van zaken m.b.t. stemming en finale?

STUUR EEN PROTESTMAIL AAN:

bigbrotherprotestactie@hotmail.com

en ZEGT T VOORT!

pi_609379
Koos genaaid? Wat een onzin. Als er iemand ie die Koos genaaid heeft, is het Koos zelf wel. Hij was toch niet verplicht die 50.000 gulden aan te nemen? Dat Koos het lef heeft van een lauw washandje is geheel zijn eigen verantwoordelijkheid. Veronica heeft al veel vaker geprobeerd om bewoners hun ware (al dan niet slappe) karakter te tonen door ze met een envelop te verleiden de makkelijke weg te kiezen. Als Hieke er nog in had gezeten had zij een verdomd goede kans gemaakt om te winnen, maar daar heb ik geen protestactie over gezien. Waarom niet? Juist, omdat het haar eigen keuze was die envelop aan te nemen. En dat is precies wat Koos ook deed.

Als er iets hypocriet is in deze hele zaak zijn het wel de mensen die nu miauwen dat Koos zo oneerlijk behandeld is. Dat is totale bullshit: hij heeft dezelfde kansen gehad als ieder ander. Dat hij ze niet aangrijp is zijn eigen slappe schuld.

  dinsdag 2 januari 2001 @ 07:35:03 #28
5845 marqiemarq
Uit pure interesse
pi_609383
Koos genaaid ????

Ik denk eerder kijkers, bellers en vooral Robin genaaid (Koos een beetje, maar troost je, hij had toch niet gewonnen).
Dat Bianca moest winnen van Hummie stond vooraf al vast. Dat dat op deze manier moet, belachelijk.

Jammer, Jammer, Jammer......
Ik slaap er echter niet minder om

Je moet altijd maar denken, het wordt (nog) beter ;)
  dinsdag 2 januari 2001 @ 09:14:32 #29
7393 FarahDibah
Hebben wij een romance???
pi_609464
He he eidelijk een Topic naar mijn hart ,zeg!
Ik ben het helemaal eens met Yabbadabbadoo en Marqiemarc,de actie van BB zegt meer over Koos dan over Big-Brother,en dit vind ik ook erg frapant,niemand heeft het meer over ROBIN,terwijl die toch op bijna alle polls bovenaan stond,en nu maar niet verder kwam dan 29%,beetje vreemd niet?
Er is er maar 1 genaaid ,en dat is dus ROBIN,dat was voor mij de terechte winnaar geweest!!!!!!!
Bart: ouwe lullen moeten weg!!
  dinsdag 2 januari 2001 @ 09:20:48 #30
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_609470
quote:
Op 31 december 2000 00:09 schreef thelmaz het volgende:
Maar er is nog een theorie die door mijn hoofd speelt: veronica wist al dat Koos tweede zou worden (wat ze niet in de tussenstanden lieten zien) en ze gunden hem de 50.000 en omdat ze wisten dat hij die zou pakken, boden ze die hem aan. Possible?
Dit was idd ook een van mij gedachtes.
En daarbij niemand dwong hem toch die 50.000 te nemen?
***
pi_609657
Als je weet dat Bianca en Robin geen geld zouden aannemen en Koos zichzelf niet als winnaar zag, dan moest het voor Veronica toch wel duidelijk zijn dat Koos het geld zou pakken !
Ok, Koos had dan toch nog zelf de keus, maar het was toch wel duidelijk dat Veronica niet wilde dat Koos zou winnen !
  dinsdag 2 januari 2001 @ 11:30:41 #32
5955 Miracle
Been there, done that
pi_609971
Koos is weldegelijk genaaid.

De nieuwe regel van geld bieden aan de drie kanshebbers was t.o.v. Koos niet eerlijk. Waarom niet? Op het moment dat je weet dat iemand het geld nodig heeft, en de twee anderen niet kan je nauwelijks meer spreken van een open keus. Vooraf kan je ervan uitgaan dat Koos zich gedwongen voelde het geld aan te nemen, niet alleen door zichzelf maar ook door de mensen om hem heen. De naaieritis van Bianca kwam daar nog eens bij maar zonder haar opdringen was het ook gebeurt.
Bovendien was deze regel geheel nieuw, waardoor je al helemaal op je klompen aan kan voelen komen dat iemand die nooit had verwacht over te blijven zijn kans zou grijpen.
Het argument dat Koos toch niet achterlijk is en zelf gekozen heeft is veel te kort door de bocht. Iemand laten kiezen zonder dat hij zicht heeft op de situatie, of in ieder geval een erg beperkt zicht, is vergelijkbaar met lootjes trekken. Koos heeft krtom nooit een keus gehad. De feiten lagen er, die kon hij niet negeren.
Overigens is dit alles natuurlijk geen verrassing. Voo kent de situatie ook, waardoor ik zeker weet dat ze liever niet hadden dat Koos won. Het is namelijk een vrij brute maatregel zo'n aanbod, en deze was zeker niet bedoeld om het was spannender te maken, maar juist om de spanning tuussen de stemmen wat te verminderen en de winnaar veilig te stellen.
Als met al walg ik van de hele gang van zaken. Mijn aversie van Bianca terzijde, het gehele concept is afgelopen weken compleet verneukt met als klap op de vuurpijl de enige regel die ze nog niet hadden doorbroken, namelijk dat de kijker beslissen, dit door die 1000 stemmen die ze mochten uitbrengen.

Doordevil: Het is verdomme net de Kelly family die uitrust van een uitputtende tournee
pi_609992
Degenen die op Koos gestemd hebben, die zijn pas ècht genaaid.

Met stip op twee, iedereen die nadat Koos het huis uit moest nog gestemd hebben. Weggegooid geld.

Blijft dus de vraag in hoeverre bellen zin heeft. Als de stemmen zelf al niet vernaggeld worden worden de regels wel even bijgesteld.

pi_610032
Miracle,

Het conceptis niet verneukt, jij hebt het concept kennelijk nog steeds niet begrepen. De schaamte voor die erkenning maakt dat je tot zulke gefrustreerde uitlatingen komt. Niet wij of jij bepalen de vormgeving van BB, dat doet de producent van het programma. Dat die gedachte niet aansluit bij jouw gedachte, geeft je nooit het recht om de door jouw ingenomen stelling te uiten. Je kan hooguit beweren dat het helaas niet de vorm is die je zelf zo graag had willen zien. De een eet wit brood en de ander eet bruin.

pi_610782
Ja, de groeten hoor, Miracle, iemand die op zo'n moment dat geld aanpakt verdient het niet om te winnen. En met zo'n instelling zal Koos ook nooit wat winnen ook. Terecht, lijkt me.
pi_610847
Koos is niet echt genaaid, inderdaad als je nooit een gokje neemt zul je nooit winnen dus Koos heeft gekregen wat hem toekomt. Wat ernstig is in dit geval is wat de regie de kijker heeft geflikt. Boo sprak trouwens vlak voor het eind zijn eigen voorkeur uit. Volgens de wet is dit dan beinvloeding en maakt het vervolgens elke einduitslag ongeldig. Tevens is het zo dat Veronica ook nog eens juridisch fout zat door Koos te verleiden eruit te halen. Vantevoren werd nl gessteld dat DE KIJKER uiteindelijk besliste wie er zou winnen. Dit wetende hebben miljoenen gebeld om Koos te laten winnen. Als Veronica dan uiteindelijk probeert de uitslag te manipuleren en daarmee dus de belofte aan de kijkers breekt is er dus volgens de wet sprake van misleiding van de consument omdat als de kijker vtv had geweten dat er zo'n aanbod zou komen nooit massaal op Koos had gestemd. Op zich allemaal redelijk ernstig maar wat het "rijp voor de rechtbank" maakt is dat al die telefoontjes 2 gulden per gesprek hebben opgeleverd en er geen sprake van enige compensatie is! Dus consumentenbond, AKTIE!!!!
pi_610965
Walgelijke actie van Veronica..
pi_612217
quote:
Op 02 januari 2001 15:10 schreef PAX het volgende:
Boo sprak trouwens vlak voor het eind zijn eigen voorkeur uit. Volgens de wet is dit dan beinvloeding en maakt het vervolgens elke einduitslag ongeldig.
Dan ben ik heel benieuwd welke wet jij bedoeld. Met andere woorden: totale onzin. Je wordt bij elke verkiezing doodgegooid met balonnen, folders, petjes en meer CDA/PvdA/D66/etc-spul, bovendien heeft elk individu vrijheid van meningsuiting en tenslotte heeft Veronica geen mallemoer te maken met wat voor wet dan ook om te bepalen wie zij een spelletje laat winnen zolang dat geen officieel kansspel is.
quote:
Dit wetende hebben miljoenen gebeld om Koos te laten winnen. Als Veronica dan uiteindelijk probeert de uitslag te manipuleren en daarmee dus de belofte aan de kijkers breekt is er dus volgens de wet sprake van misleiding van de consument omdat als de kijker vtv had geweten dat er zo'n aanbod zou komen nooit massaal op Koos had gestemd.
Wat nou misleiding? Bianca en Robin hadden toch net zoveel recht als Koos op die 50.000 gulden? En waar staat dat Veronica die aanbiedingen niet mag doen? VOO heeft vorig jaar al zo'n aanbieding gedaan en dit jaar ook al eerder met Hieke. Ik heb toen geen rechtszaken gezien. En nu zit iedereen te piepen dat het niet eerlijk is omdat er al zoveel gebeld is a 2 gulden per stem? Als je daar pissig om bent, sleep dan Koos voor de rechter. Niemand anders dan hij is er tenslotte tussenuit gepiept ondanks dat hij wist dat een boel mensen voor hem hadden gebeld. Ergo: Koos naait zichzelf en zijn achterban. Wat een lul.

[Dit bericht is gewijzigd door Yabbadabbadoo op 02-01-2001 21:17]

  dinsdag 2 januari 2001 @ 21:21:00 #39
5955 Miracle
Been there, done that
pi_612255
quote:
Op 02 januari 2001 11:47 schreef tanjalies het volgende:
Miracle,

Het conceptis niet verneukt, jij hebt het concept kennelijk nog steeds niet begrepen. De schaamte voor die erkenning maakt dat je tot zulke gefrustreerde uitlatingen komt. Niet wij of jij bepalen de vormgeving van BB, dat doet de producent van het programma. Dat die gedachte niet aansluit bij jouw gedachte, geeft je nooit het recht om de door jouw ingenomen stelling te uiten. Je kan hooguit beweren dat het helaas niet de vorm is die je zelf zo graag had willen zien. De een eet wit brood en de ander eet bruin.


Tanjalies,
Hoewel je vaak je punt kan maken omdat je wellicht bekender in de produktiewereld bent dan menigeen, raakt deze post van je kant noch wal. Er was wel degelijk een concept, denk hiebij aan de woorden nog in beeld: 100 dagen, back to basic, voorts de producenten die vooraf overal uitlegden wat het programma inhield (lees: concept), hoe de stemmingen verliepen, enz. en dat is in de loop van het programma veranderd.
Het verschil tussen veranderen en verneuken is inderdaad subjectief, maar ik denk dat ik daar best het recht toe heb, net als ieder ander die daar weer een andere mening op na houdt, en sowieso hecht ik er overigens erg weinig waarde aan als jij meent dat ik dit niet heb.

[Dit bericht is gewijzigd door Miracle op 03-01-2001 00:03]

Doordevil: Het is verdomme net de Kelly family die uitrust van een uitputtende tournee
  dinsdag 2 januari 2001 @ 21:25:29 #40
5955 Miracle
Been there, done that
pi_612261
quote:
Op 02 januari 2001 14:44 schreef Yabbadabbadoo het volgende:
Ja, de groeten hoor, Miracle, iemand die op zo'n moment dat geld aanpakt verdient het niet om te winnen. En met zo'n instelling zal Koos ook nooit wat winnen ook. Terecht, lijkt me.
Denk zelf niet dat jij de persoonlijke motieven van Koos niet goed genoeg kan inschatten om zijn actie om het geld aan te pakken kan afkeuren, moet je ook niet doen dus.
Diezefde bescheiden instelling van Koos had
hem overigens wel bijna laten winnen, dus dat 'ie daarmee nooit wat zal winnen lijkt me niet.
Doordevil: Het is verdomme net de Kelly family die uitrust van een uitputtende tournee
  dinsdag 2 januari 2001 @ 21:33:37 #41
5955 Miracle
Been there, done that
pi_612277
quote:
Op 02 januari 2001 21:07 schreef Yabbadabbadoo het volgende:
Wat nou misleiding? Bianca en Robin hadden toch net zoveel recht als Koos op die 50.000 gulden?
Yabba,

Het gaat erom dat hun startposities niet gelijk waren Zoals ik al eerder schreef, voor Koos was het geen keuze, en dat wisten ze, en daarom was het niet fair.

Jou reacties zijn overigens precies wat ik eerder omschreef als kort door de bocht. Eerste lezen en dan pas schrijven, niet meteen beginnen te blaten dus, zou relaxed zijn.

Doordevil: Het is verdomme net de Kelly family die uitrust van een uitputtende tournee
  dinsdag 2 januari 2001 @ 21:34:54 #42
7396 Larissa
Live on teh intarwebs!
pi_612279
quote:
Op 02 januari 2001 21:07 schreef Yabbadabbadoo het volgende:
Dan ben ik heel benieuwd welke wet jij bedoeld. Met andere woorden: totale onzin.
Waarschijnlijk verwijst PAX naar de Wet op de Kansspelen. Deze is in het geval van Big Brother echter niet van toepassing afgaande op Kamervragen die beantwoord zijn naar aanleiding van "I want to marry a millionaire". In het document(gedateerd op 29 november 2000) antwoordt de Staatssecretaris van Justitie dat "voor zover hem bekend geen echte kansspelen, waarvoor de Wet op de kansspelen in het bijzonder in het leven is geroepen, permanent op televisie worden aangeboden".
Het volledige document is hier te lezen:
http://overheid-op.sdu.nl/cgi/showdoc/pdf/jb:55913/1/9/KVR12762.pdf

[Dit bericht is gewijzigd door Larissa op 02-01-2001 21:35]

Op maandag 9 april 2007 03:21 schreef Ryan3 het volgende:
...ben jij het aardige zusje van Loedertje of zo, Larissa.
  dinsdag 2 januari 2001 @ 22:20:57 #43
689 Thorka
World Princess Pretend
pi_612428
Hoi Fokkers,

(even off topic: ik heb jullie zo gemist! In een huisje in Limburg zonder pc en dan deze Koos naai actie, oh wat had ik graag op het forum gegaan, maar verder wel heel leuk gehad hoor...)

Ik was totaal leeg vanbinnen toen ik het program zag eindigen. Niet van ellende maar van pure desillusie! Tjonge wat een smeerlapperij zeg. Maar eerlijk gezegd had ik het om half 8 al voorspelt. In die uitzending zag je voornamelijk Bianca rondhuppelen. Ik zei toen al: oh jee, dit is een voorbode van een zogenaamde winnares!

Maar nog kon ik het niet geloven, zo onderaan staan en dan ieder kwartier steeds wat meer procentjes, echt rotzakkerij, anders kan ik het niet zeggen.

En iedere BB kijker, dus zeer zeker V, wist dat Koos de enige zou zijn die het geld zou pakken. Dus je reinste manipulatie van V. Of toch publiekszoethouder, want Koos was inmiddels de publiekslieveling. Bianca was inderdaad de beste winnaar voor V want Robin was denk ik wat minder kneedbaar en Koos heeft niet het jong en wild imago.
Bianca gaat waarschijnlijk in alle standen liggen, vooral als ze met haar kop op tv kan komen en er geld voor krijgt! En zo iemand is wat V wil. Ik denk persoonlijk dat ze een slap reisprogram krijgt toegeschoven!

Maar wat ik het gekst vind is de wijze van procenten tellen (ik ben geen rekenwonder, ver van dat, dus zit ik geheel fout misschien): Je gaat uit van 3 mensen, het aantal bellers van zoveel dagen komt dan op een totaal van honderd procent. Maar als er vlak voor de sluiting van de stemming 1 kandidaat weghaalt, hoe kun je dan die procenten tot 100 procent trekken...
De stemming had overnieuw moeten beginnen zodat de mensen voor Koos nu voor iemand anders zouden kunnen stemmen. Ikzelf bijv. had dan voor Robin gestemd.
Ik vind mijn 2 gulden nu weggestmeten en ga die ook terug eisen van V (niet uit geldnood maar uit principe!!!).

pi_612797
quote:
Op 02 januari 2001 21:07 schreef Yabbadabbadoo het volgende:
Wat nou misleiding? Bianca en Robin hadden toch net zoveel recht als Koos op die 50.000 gulden? En waar staat dat Veronica die aanbiedingen niet mag doen? VOO heeft vorig jaar al zo'n aanbieding gedaan en dit jaar ook al eerder met Hieke. Ik heb toen geen rechtszaken gezien. En nu zit iedereen te piepen dat het niet eerlijk is omdat er al zoveel gebeld is a 2 gulden per stem? Als je daar pissig om bent, sleep dan Koos voor de rechter. Niemand anders dan hij is er tenslotte tussenuit gepiept ondanks dat hij wist dat een boel mensen voor hem hadden gebeld. Ergo: Koos naait zichzelf en zijn achterban. Wat een lul.
Wat ik dus bedoel is dat het rechtssysteem in NL er redelijk goed in voorziet dat de consument beschermd wordt. Als Veronica dus zegt dat JIJ bepaalt dmv stemmen wie er wint (JIJ dus en niemand anders) en dat uiteindelijk niet doet is er dus wel degelijk oneerlijk gehandeld. Zeker gezien het feit dat je 2 piek voor een telefoontje moet betalen. Dus voor die 2 piek KOOP jij dus je stem voor de betreffende bewoner. Als dan blijkt dat jouw stem totaal geen invloed heeft gehad op de einduitslag ben je dus "bedrogen" omdat je in de veronderstelling was dat jouw stem direct meebepaalde wie zou winnen.

En het intresseerde mij echt geen reet wie er zou winnen en Koos is gewoon een l&* dat ie dat geld pakt, alleen ik kan niet zo goed tegen dat gemanipuleer van de regie. Da's alles

pi_616392
WIL JE PROTESTEREN TEGEN BB/VERONICA?

kijk op: www.begin.nu/protestactie

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')