FOK!forum / Lifestyle / Aardappels koken??!
AciD_Nightmaremaandag 10 maart 2003 @ 19:45
Hoelang moeten aardappels koken totdat ze gaar zijn..

Bij voorbaat dank!!!

Blue-eyesmaandag 10 maart 2003 @ 19:47
Ongeveer 20 minuten.
Tip: Aan het einde van de kooktijd ff met een vork in een aardappel prikken.
AciD_Nightmaremaandag 10 maart 2003 @ 19:49
Jo thnx he!!!
Bill_Emaandag 10 maart 2003 @ 19:49
quote:
Op maandag 10 maart 2003 19:45 schreef AciD_Nightmare het volgende:
Hoelang moeten aardappels koken totdat ze gaar zijn..

Bij voorbaat dank!!!


Staat dat niet op de verpakking?
Minutjue of 5 in de magnetron
Elevationmaandag 10 maart 2003 @ 19:52
quote:
Op maandag 10 maart 2003 19:47 schreef Blue-eyes het volgende:
Aan het einde van de kooktijd ff met een vork in een aardappel prikken.
Als dat redelijk makkelijk gaat ben je klaar..
Wel ff droogkoken daarna.
vrouw-hooivorkmaandag 10 maart 2003 @ 20:20
Heb vandaag voor het eerst aardappels gekookt en het is gelukt!!
Ik ben zo trots op mij...
Heb gelezen in het kookboek dat je grote aardappels doormidden moet snijden, een beetje zout aan het kookwater moet toevoegen en verder die 20 min. idd, en prikken/proeven, afgieten en ff droogstomen (in de pan laten zonder water.
succes!
Elevationmaandag 10 maart 2003 @ 20:31
quote:
Op maandag 10 maart 2003 20:20 schreef vrouw-hooivork het volgende:
Heb vandaag voor het eerst aardappels gekookt en het is gelukt!!
Ik ben zo trots op mij...
Heb gelezen in het kookboek dat je grote aardappels doormidden moet snijden, een beetje zout aan het kookwater moet toevoegen en verder die 20 min. idd, en prikken/proeven, afgieten en ff droogstomen (in de pan laten zonder water.
succes!
Je vergeet een puntje boter.

Vraag me niet waarom... maar dat schijnt ook te moeten.

vogeltjemaandag 10 maart 2003 @ 21:10
20 en voor het eerst aardappelen gekookt
Ablazemaandag 10 maart 2003 @ 21:11
quote:
Op maandag 10 maart 2003 20:31 schreef Elevation het volgende:

[..]

Je vergeet een puntje boter.

Vraag me niet waarom... maar dat schijnt ook te moeten.


dat zorgt er volgens mij voor dat het water niet zo snel overkookt.
Ballebekdinsdag 11 maart 2003 @ 00:30
quote:
Op maandag 10 maart 2003 21:10 schreef vogeltje het volgende:
20 en voor het eerst aardappelen gekookt
Normaal frituren we ze
Maar ja, ze moest voor een paar kleine kids eten maken dus dan kook je het Wel zo lekker bij de bloemkool immers...
Toebroodjiedinsdag 11 maart 2003 @ 00:34
Schillen die handel, met een aardappelschilmesje in 4 stukjes snijden en (wat het snelst gaat) is ze in een pan met heet water mieteren met een snufje zout en in ongeveer een minuutje of 20 gaar laten koken
Effe afgieten en droog laten koken (anders word het zo`n kleffe zooi) en klaar zijn je piepers!
Yodiumdinsdag 11 maart 2003 @ 00:37
Ik heb nog nooit gehoord van of gedaan aan droogkoken van aardappelen... en ik leef ook nog.
Maar ben wel altijd in voor iets nieuws.... worden ze daar lekkerder van??
Ballebekdinsdag 11 maart 2003 @ 00:39
quote:
Ik heb nog nooit gehoord van of gedaan aan droogkoken van aardappelen... en ik leef ook nog.
Maar ben wel altijd in voor iets nieuws.... worden ze daar lekkerder van??
Lezen is weten
quote:
Effe afgieten en droog laten koken (anders word het zo`n kleffe zooi) en klaar zijn je piepers!
Yodiumdinsdag 11 maart 2003 @ 00:41
quote:
Op dinsdag 11 maart 2003 00:39 schreef Ballebek het volgende:

[..]

Lezen is weten
[..]



Maar daar heb ik nog nooit last van gehad.... dus ik dacht misschien heeft het ook nog een andere reden
Toebroodjiedinsdag 11 maart 2003 @ 00:41
quote:
Op dinsdag 11 maart 2003 00:37 schreef Yodium het volgende:
Ik heb nog nooit gehoord van of gedaan aan droogkoken van aardappelen... en ik leef ook nog.
Maar ben wel altijd in voor iets nieuws.... worden ze daar lekkerder van??

droogkoken is er voor te zorgen dat al het overtollige vocht waarin ze gekookt zjn verdwijnt klef=doordrenkt met kookvocht=water.l

Mortischadonderdag 13 maart 2003 @ 20:56
ik gooi ze altijd gewoon in de magnetro 5 min en dan omdraaien en nog een keer