FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / Chinees eten, hmmz, wat is jouw favoriete gerecht?
NDAsilencedzondag 9 maart 2003 @ 17:49
Me vader gaat zo chinees eten halen, nou vraagt ie me wat ik wil. Nou kan ik wel Bami gaan roepen en babi pangang met rijst oid. maar dat begint zo langzamerhand ook wel saai te worden,
Mijn vraag: hebben jullie nog tips voor lekkere gerechten?
detulp050zondag 9 maart 2003 @ 17:50
Nasi
Brammertzondag 9 maart 2003 @ 17:51
Hond....
#ANONIEMzondag 9 maart 2003 @ 17:51
Ik had de laatste keer een bak met allemaal varkensvleesstukjes met een of andere lekkere saus. Sa Pang Siew ofzoiets
En dan met een bak nasi..hmm
VinceCarterzondag 9 maart 2003 @ 17:52
witte lijst met kip + ananas
Cheironzondag 9 maart 2003 @ 17:52
Koe Loe Yuk (ofzo.. uitgesproken als koeliejoek)

Erg lekker

RiddlerMarkzondag 9 maart 2003 @ 17:53
quote:
Op zondag 9 maart 2003 17:52 schreef VinceCarter het volgende:
witte lijst met kip + ananas
kip tandoori en is dat wel cjinees
Wile_E_Coyotezondag 9 maart 2003 @ 17:53
quote:
Op zondag 9 maart 2003 17:52 schreef Cheiron het volgende:
Koe Loe Yuk (ofzo.. uitgesproken als koeliejoek)

Erg lekker


Strangerzondag 9 maart 2003 @ 17:53
Tjap Tjoi zonder vlees en bami zonder vlees met een vegetarische loempia, veel zoetzure saus en pindasaus
Poepoogzondag 9 maart 2003 @ 17:54
quote:
Op zondag 9 maart 2003 17:51 schreef Brammert het volgende:
Hond....
Brammertzondag 9 maart 2003 @ 17:54
quote:
Op zondag 9 maart 2003 17:53 schreef Stranger het volgende:
Tjap Tjoi zonder vlees en bami zonder vlees met een vegetarische loempia, veel zoetzure saus en pindasaus
Ik snap ze niet, die vedgy's......
Qarinxzondag 9 maart 2003 @ 17:54
Ik krijg het niet naar binnen.. vind het altijd naar urine ruiken.. for some reason!
detulp050zondag 9 maart 2003 @ 17:55
quote:
Op zondag 9 maart 2003 17:54 schreef Qarinx het volgende:
Ik krijg het niet naar binnen.. vind het altijd naar urine ruiken.. for some reason!
Net als Mountain Dew
JayAvengerzondag 9 maart 2003 @ 17:56
Foo yong hai!

Dat heerst!

D-Devilzondag 9 maart 2003 @ 17:56
Mai ping, met stukjes chop chak. En wat Koe loe kay met ushi Fushi.

Koe loe kay is trouwens echt lekker, Babi ketjap ook .

[Dit bericht is gewijzigd door D-Devil op 09-03-2003 17:56]

VinceCarterzondag 9 maart 2003 @ 17:56
quote:
Op zondag 9 maart 2003 17:53 schreef RiddlerMark het volgende:

[..]

kip tandoori en is dat wel cjinees


Chinese kip is de lekkerste
En 't is wel Chinees
Jordy-Bzondag 9 maart 2003 @ 17:56
Fu Yong Hai (foejonghaai)
detulp050zondag 9 maart 2003 @ 17:56
Koe Lu Youk ( ) is
WeirdMickyzondag 9 maart 2003 @ 17:57
kip met ananas
fu yung hei
koe loe yu (oid )

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Qarinxzondag 9 maart 2003 @ 17:57
quote:
Op zondag 9 maart 2003 17:55 schreef detulp050 het volgende:

[..]

Net als Mountain Dew


Hihi.. nou komt waarschijnlik omdat m'n opa dat altijd tegen m'n moeder zei en zij weer tegen mij.. dat Chinezen dat deden om het op smaak te brengen... volgens mij ga je het dan automatisch ruiken ofzo..
NDAsilencedzondag 9 maart 2003 @ 17:58
quote:
Op zondag 9 maart 2003 17:55 schreef detulp050 het volgende:

[..]

Net als Mountain Dew


ontopic graag
..

en willen jullie alsjeblieft even de omschrijving erbij zetten?!! zo kom ik (en anderen) er natuurlijk niet van wat wat is
bedankt

Jordy-Bzondag 9 maart 2003 @ 17:59
quote:
Op zondag 9 maart 2003 17:56 schreef Jordy-B het volgende:
Fu Yong Hai (foejonghaai)
is ei en vlees in saus.
Jordy-Bzondag 9 maart 2003 @ 18:01
Mie Hoen (ofzo)

's hele dunne deegsliertjes met groente en vlees. Erg lekker...

De_Schaduwzondag 9 maart 2003 @ 18:03
Gado Gado is lekker. Da's groenten met ei, pindasaus en een laag kroepoek (en met nasi, bami of rijst). Is hier een paar euro goedkoper dan Foe Yong Hai, terwijl het veel lekkerder is.
poszondag 9 maart 2003 @ 18:05
Tau Sie Niu dat is runderhaas met paprika in zwarte bonensaus en Kang Chong Ha Lok grote Chinese garnalen met gember en sjalotjes
hallo_mensenzondag 9 maart 2003 @ 18:21
groenten loempia staat gewoon op de kaart
#ANONIEMzondag 9 maart 2003 @ 18:48
Soww.... weet je... mijn ma zegt net dat ze ook chinees gaat halen.
Krijg ik toch nog m'n Tjs Siew met nasi
RAiDENzondag 9 maart 2003 @ 18:59
Tip Pan! (of eentje die qua nama hier op lijkt)
Big_Yinzondag 9 maart 2003 @ 19:01
In plaats van koeh la yoek (of hoe je het ook spellen mag) kan je ook
koeh la kai nemen dat is met kip .

Dat is iets wat ik weer ens zal eten als ik weer eens in Nederland ben tezamen met Babi pangang.

Staan nog wel meer dingetjes op de verlanglijst maar da's geen chinees

Lucillezondag 9 maart 2003 @ 19:03
Gestoomde dumplings
Reddiablozondag 9 maart 2003 @ 19:03
masi/bami met babi pangang met ananas is ook mjammie
De_Schaduwzondag 9 maart 2003 @ 19:55
Wat is het nou geworden?
VinceCartermaandag 10 maart 2003 @ 13:13
quote:
Op zondag 9 maart 2003 19:55 schreef De_Schaduw het volgende:
Wat is het nou geworden?
Broodje kroket van de snackbar
GEsTOoRDmaandag 10 maart 2003 @ 17:06
Gewoon babi-pangang en dan een beetje overhouden om de volgende ochtend als ontbijt op te warmen
Cola_Lightmaandag 10 maart 2003 @ 17:58
quote:
Op maandag 10 maart 2003 17:06 schreef GEsTOoRD het volgende:
Gewoon babi-pangang en dan een beetje overhouden om de volgende ochtend als ontbijt op te warmen
En jij zegt net bij "wat was mij lunch" dat jij niet kan ontbijten en lunchen
Raz0r81maandag 10 maart 2003 @ 18:13
bij de chinees is het voor mij gewoon babi pangang ( ofzo ) hoor! met witte rijst ofzo ( die rode zoetzure saus met vlees )
bloempjuhmaandag 10 maart 2003 @ 19:05
Gebakken banaaaaaaan!
En (weer zo'n maf vega-mens ) vegaschotel met ('zelfgemaakte') notenvruchtenrijst
GEsTOoRDdinsdag 11 maart 2003 @ 10:12
quote:
Op maandag 10 maart 2003 17:58 schreef Cola_Light het volgende:

[..]

En jij zegt net bij "wat was mij lunch" dat jij niet kan ontbijten en lunchen


In het weekend kom ik om 2 uur mijn nest uit, ontbijten noem ik het dan niet meer, lunchen is geen probleem, effe beter lezen
FlyingFoxdinsdag 11 maart 2003 @ 10:13
quote:
Op zondag 9 maart 2003 17:52 schreef Cheiron het volgende:
Koe Loe Yuk (ofzo.. uitgesproken als koeliejoek)

Erg lekker


GabbersUniteddinsdag 11 maart 2003 @ 10:20
koeluyoek ruled maar is echt zo een typisch chinees gerecht voor nederlanders
MurWdinsdag 11 maart 2003 @ 10:29
-koekoek-

[Dit bericht is gewijzigd door MurW op 11-03-2003 11:00]

Ashramdinsdag 11 maart 2003 @ 10:29
Hangt toch vanaf wat voor Chinese resto het is..

Ik heb een voorliefde voor dim sum...een verzamelnaam voor allerlei gestoomde hapjes.
Daarnaast geroerbakte verse rijstnoedels met rundsvlees.
Wat je in de betere Chinese resto's ook kan eten is gestoomde St.-Jacobsschelp en oester.

En natuurlijk een plethora aan verse uitheemse groenten. Roerbakken, stomen, koken, stomen...zolang het maar lekker is.

Voor degenen die naar het Chinees-Indonesisch-Indisch-(soms)Japans restaurantje bij je in de buurt gaan.

Kung Bao Chicken (Kon Po Kai) --> Gepanneerde stukjes kipfilet in pikante zoetzure saus.

Ribbetjes in Sha Tsa --> Gebakken varkensribbetjes in een kruidenmix van knoflook en andere hete kruiden gebakken met uien en bosuitjes. Lekker heet.

Tjiew Jim Ha --> Ongepelde garnalen die samen met kruiden en knoflook zo droog zijn gebakken, dat je de garnalen niet eens moet schillen om te eten. Zo lekker krokant dat ze zijn.

Maar mijn aller favoriet --> Mihoen met geroosterde Tja Siew --> Mihoen roerbakken met stukjes zoete Tja Siew. Altijd in de kleine wok met op het grootste vuur. Dan krijg je de speciale smaak mee die de wok mee afgeeft. Uit een grote wok smaakt het ook wel goed, maar het vuur is nooit zo groot in verhouding, waardoor de smaak niet iets minder is.

Deze krijgt 5 FoK! smilies van mij!!

Ik spreek uit pure persoonlijke ervaring uit de restaurant van mijn ouders..
Was het vroeger nog Babi Pangang en Tjap Tjoi , tegenwoordig krijgen we steeds meer kritische eters die steeds meer de originele keuken vraagt, wat weer de specialiteit van mijn ouders is....
Dus op aanvraag maken we bijna alles...

Let wel: restaurant staat in Turnhout in Belgie, waar de dichtheid van gastronomen een stuk hoger ligt.
Verdomme sommige van onze klanten komen van Tilburg af...

PS leuke grap: bestel eens een Babi Pangang, zonder vlees, saus apart.

WeirdMickywoensdag 12 maart 2003 @ 00:29
quote:
Op dinsdag 11 maart 2003 10:29 schreef Ashram het volgende:
Hangt toch vanaf wat voor Chinese resto het is..

Ik heb een voorliefde voor dim sum...een verzamelnaam voor allerlei gestoomde hapjes.
Daarnaast geroerbakte verse rijstnoedels met rundsvlees.
Wat je in de betere Chinese resto's ook kan eten is gestoomde St.-Jacobsschelp en oester.

En natuurlijk een plethora aan verse uitheemse groenten. Roerbakken, stomen, koken, stomen...zolang het maar lekker is.

Voor degenen die naar het Chinees-Indonesisch-Indisch-(soms)Japans restaurantje bij je in de buurt gaan.

Kung Bao Chicken (Kon Po Kai) --> Gepanneerde stukjes kipfilet in pikante zoetzure saus.

Ribbetjes in Sha Tsa --> Gebakken varkensribbetjes in een kruidenmix van knoflook en andere hete kruiden gebakken met uien en bosuitjes. Lekker heet.

Tjiew Jim Ha --> Ongepelde garnalen die samen met kruiden en knoflook zo droog zijn gebakken, dat je de garnalen niet eens moet schillen om te eten. Zo lekker krokant dat ze zijn.

Maar mijn aller favoriet --> Mihoen met geroosterde Tja Siew --> Mihoen roerbakken met stukjes zoete Tja Siew. Altijd in de kleine wok met op het grootste vuur. Dan krijg je de speciale smaak mee die de wok mee afgeeft. Uit een grote wok smaakt het ook wel goed, maar het vuur is nooit zo groot in verhouding, waardoor de smaak niet iets minder is.

Deze krijgt 5 FoK! smilies van mij!!

Ik spreek uit pure persoonlijke ervaring uit de restaurant van mijn ouders..
Was het vroeger nog Babi Pangang en Tjap Tjoi , tegenwoordig krijgen we steeds meer kritische eters die steeds meer de originele keuken vraagt, wat weer de specialiteit van mijn ouders is....
Dus op aanvraag maken we bijna alles...

Let wel: restaurant staat in Turnhout in Belgie, waar de dichtheid van gastronomen een stuk hoger ligt.
Verdomme sommige van onze klanten komen van Tilburg af...

PS leuke grap: bestel eens een Babi Pangang, zonder vlees, saus apart.


en ik had zo'n honger kwel me niet langer
KiwiTjuHhwoensdag 12 maart 2003 @ 19:54
Kabeljauw in zwartebonen saus
nijntje-pgdonderdag 13 maart 2003 @ 14:04
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Op vrijdag 7 maart 2003 15:17 schreef ilona-scuderia het volgende:
Ik ga vanavond even naar de Chinees en wil de lekkerste gerechten bestellen
Mijn favorietjes zijn Babi pangang,Foe yung hai en Tjap tjoy. Nu wil ik graag weten wat nou nog meer overheerlijk is
Wat is jullie favoriete Chinese gerecht?
--------------------------------------------------------------------------------

Is wel erg Nederlands die gerechten die jij lekker vind.......dat zul je een chinees nooit zien eten! Ik werk in een chinees restaurant en heb bijna alles geprobeerd (ben zelf een nederlandse) het lekkerste is als je vraagt of de kok iets voor je wil klaar maken. Dit zien ze als een grote eer.....en doen dit dan ook graag!
Mijn persoonlijke nummer een is chi tjoe kai. Of wel kip taussi. Dit is kip in knoflooksaus.. ...dan moet je wel van pittig houden.

NeoDweezildonderdag 13 maart 2003 @ 15:40
als ik wat haal bij de chinees haal ik altijd foe yong hai compleet
-foe yong hai
-babi panggang
-saté stokkies + saus
-nasi
NT-T.BartMandonderdag 13 maart 2003 @ 16:30
Na onderzoek ter plaatse kan ik stellen dat 90% van het nederlands-chinese eten geen fuck te maken heeft met chinees eten.

Maar even on-optic: Bij voorkeur eet ik chinees uit de Shezuan keuken, goed pittig, maar niet zo idioot scherp als bijv. indisch eten op Lombok.

Trance4Everdonderdag 13 maart 2003 @ 16:31
Chinees in nederland is niet te eten, tis meestal niet eens chinees

Haianese Chicken Rice

Ik denk niet dat er een fokker is die weet wat dat is

Laksa, Baby Kaylan en Kway Teow doen het ook goed

[Dit bericht is gewijzigd door Trance4Ever op 13-03-2003 16:58]

NT-T.BartMandonderdag 13 maart 2003 @ 16:44
quote:
Op donderdag 13 maart 2003 16:31 schreef Trance4Ever het volgende:
Haianese Chicken Rice

Ik denk niet dat eer een fokker is die weet wat dat is


Ik kom er ook niet helemaal uit... Is dat kip met gember en rode wijn, of kip met sesam?
Trance4Everdonderdag 13 maart 2003 @ 16:56
quote:
Op donderdag 13 maart 2003 16:44 schreef NT-T.BartMan het volgende:

[..]

Ik kom er ook niet helemaal uit... Is dat kip met gember en rode wijn, of kip met sesam?


Tis geen van de 2
NT-T.BartManvrijdag 14 maart 2003 @ 10:15
quote:
Op donderdag 13 maart 2003 16:56 schreef Trance4Ever het volgende:

[..]

Tis geen van de 2


Wat dan wel??
Georgesmaandag 25 augustus 2003 @ 00:35
Tjap Tjoy met nasi met pindasaus. Ga zomaar ff een pizza in de oven werpen, onwijze trek nu.
ForeverEternalFreakmaandag 25 augustus 2003 @ 07:40
Ik heb een hekel aan die standaard Nederlandse bamipangangs, persoonlijk houd ik meer van Cantonees Chinees eten, onder andere Ti-pan en Szechuan eend.

[Dit bericht is gewijzigd door ForeverEternalFreak op 25-08-2003 14:45]

Da_QQmaandag 25 augustus 2003 @ 13:50
Ik vind geroosterde (Peking) eend heel lekker en kip of biefstuk in zwarte-bonen saus.
Nijnamaandag 25 augustus 2003 @ 14:20
Ik ben op chinees (of is t met... nou ja maakt ook niet uit) zo snel uitgegeten. Na een bordje wordt ik gewoon kotsmisselijk en het maakt niet uit wat voor een gerecht ik neem.
Komt me dan echt mn neus weer uit. Terwijl mn wederhelft rustig 2 dagen achter elkaar chinees wil eten.
Neemt niet weg dat we toch af en toe chinezen.
De chinese tomatensoep vind ik echt lekker, 1 bakkie dan.
En vervolgens is t meestal iets van foe yong hai, babi pangang of koe lu yuk gecombineerd met bami.

Maar heb 2 weken geleden nog gehad dus ben voorlopig weer ff voorzien!

_Draven_maandag 25 augustus 2003 @ 15:54
nasi met kip in bali saus, lekker pikant
HeatWavemaandag 25 augustus 2003 @ 15:57
Ik eet gemiddeld 1 keer per week chinees en probeer dus gewoon bijna alles wat er op de kaart staat.

Dus zeker niet de babi pangang oid, maar idd de chef's specialiteiten oid.

Mijn favorieten zijn de kip in tausi saus en de ossenhaas in zwarte bonen.

AleXXXLiemaandag 25 augustus 2003 @ 15:58
quote:
Op zondag 9 maart 2003 17:54 schreef Qarinx het volgende:
Ik krijg het niet naar binnen.. vind het altijd naar urine ruiken.. for some reason!
misschien moet je een keer douchen voordat je aan tafel gaat
HeatWavemaandag 25 augustus 2003 @ 15:59
quote:
Op maandag 25 augustus 2003 14:20 schreef Nijna het volgende:

De chinese tomatensoep vind ik echt lekker, 1 bakkie dan.
En vervolgens is t meestal iets van foe yong hai, babi pangang of koe lu yuk gecombineerd met bami.

Maar heb 2 weken geleden nog gehad dus ben voorlopig weer ff voorzien!


Dat soort gerechten zijn zo enorm standaard dat dat bijna Nederlandser is dan boerenkool !
AleXXXLiemaandag 25 augustus 2003 @ 15:59
Brocoli met st.jacob schelpen
Aventuramaandag 25 augustus 2003 @ 16:10
Ja echt oooeeersaai die mensen die steeds weer Babi Pangang, Foe Yong Hai en Tjap Tjoi bestellen. Koe Loe Yuk wordt gezien als een exotische afwisseling
Ik ben zelf ook geen kenner, en ook geen uitgesproken liefhebber van Chinees eten, maar als ik het een keer eet vermijd ik die vieze, Hollandse zoet-vettige troep en bestel iets met zwarte-bonensaus, ik hou meer van zoutig en pittig. Tsja Siew vind ik trouwens ook erg lekker, wel een van mijn favorieten. Hoewel het per restaurant nog wel eens erg kan verschillen. En vooraf juist nooit tomatensoep, maar bv. bouillon met won-tons erin
_Draven_maandag 25 augustus 2003 @ 16:13
quote:
Op maandag 25 augustus 2003 16:10 schreef Aventura het volgende:
En vooraf juist nooit tomatensoep, maar bv. bouillon met won-tons erin
Oe
HeatWavemaandag 25 augustus 2003 @ 16:29
quote:
Op maandag 25 augustus 2003 16:10 schreef Aventura het volgende:
Ja echt oooeeersaai die mensen die steeds weer Babi Pangang, Foe Yong Hai en Tjap Tjoi bestellen. Koe Loe Yuk wordt gezien als een exotische afwisseling
Ik ben zelf ook geen kenner, en ook geen uitgesproken liefhebber van Chinees eten, maar als ik het een keer eet vermijd ik die vieze, Hollandse zoet-vettige troep en bestel iets met zwarte-bonensaus, ik hou meer van zoutig en pittig. Tsja Siew vind ik trouwens ook erg lekker, wel een van mijn favorieten. Hoewel het per restaurant nog wel eens erg kan verschillen. En vooraf juist nooit tomatensoep, maar bv. bouillon met won-tons erin
Dan moeten we maar eens uit eten samen .
Knutmaandag 25 augustus 2003 @ 16:32
*stiekume oi @ heatwave*
HeatWavemaandag 25 augustus 2003 @ 16:32
quote:
Op maandag 25 augustus 2003 16:32 schreef Knut het volgende:
*stiekume oi @ heatwave*
.
Svenssonmaandag 25 augustus 2003 @ 16:38
quote:
Op maandag 25 augustus 2003 07:40 schreef ForeverEternalFreak het volgende:
Ik heb een hekel aan die standaard Nederlandse bamipangangs, persoonlijk houd ik meer van Cantonees Chinees eten, onder andere Ti-pan en Szechuan eend.
Inderdaad wel erg dat zo veel mensen denken Chinees eten alleen denken Babi Pangang, Foe Yong Hai of Chop Tjoi waar enorme hoeveelheden vatsige zoetzure saus doorheen is gegooid en nooit eens iets anders durven te bestellen...

Die gerechten die jij noemt zijn inderdaad heerlijk en ben zelf ook liefhebber van Choi sam (Chinese paksoi) of Chinese brocolli en beef-lapjes in pikante zwarte bonensaus en dergelijke gerechten.

HeatWavemaandag 25 augustus 2003 @ 16:41
Voordeel is ook dat ik in Amsterdam woon en zo de zeedijk op kan lopen natuurlijk, Daar zitten de echte chinezen..
Wudermaandag 25 augustus 2003 @ 17:11
Ik erger me echt blindelings aan die kut namen zoals Bami, Tjap Tjoi en Nasi..

Das allemaal fucking nep chinees... Ga is een keer naar de echte Chinees!

mvtmaandag 25 augustus 2003 @ 17:11
quote:
Op maandag 25 augustus 2003 16:10 schreef Aventura het volgende:
Ja echt oooeeersaai die mensen die steeds weer Babi Pangang, Foe Yong Hai en Tjap Tjoi bestellen.
Lang leve Danny Leung
Doctor_Baramaandag 25 augustus 2003 @ 17:12
bami als dat chinees is
Aventuramaandag 25 augustus 2003 @ 17:17
quote:
Op maandag 25 augustus 2003 17:11 schreef mvt het volgende:

[..]

Lang leve Danny Leung


Haha inderdaad ja! DE culinaire belevenis in Enkhuizen en verre omstreken. Hoe zoeter en vetter, hoe beter. En dan van die vieze zuurtjes na! Beh.
Together-Alonemaandag 25 augustus 2003 @ 17:18
Wat een gezeik over de 'standaard' chinese gerechten toch mensen! Als dat nou lekker wordt gevonden, sjeez. Alsof bonensaus, wontons en tomatensoep lekker orgineel zijn.

Ontopic:
BABI PANGANG!

HeatWavemaandag 25 augustus 2003 @ 17:20
quote:
Op maandag 25 augustus 2003 17:18 schreef Together-Alone het volgende:
Wat een gezeik over de 'standaard' chinese gerechten toch mensen! Als dat nou lekker wordt gevonden, sjeez. Alsof bonensaus, wontons en tomatensoep lekker orgineel zijn.

Ontopic:
BABI PANGANG!


tuurlijk mag dat, maar IK vind dat gewoon niet de lekkerste chineze gerechten.....
Aventuramaandag 25 augustus 2003 @ 17:20
quote:
Op maandag 25 augustus 2003 16:29 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Dan moeten we maar eens uit eten samen .


Haha, inderdaad. En op en rond de Zeedijk zoals je noemt daar vind je idd de beste restaurants-als criteria kun je aanhouden: let op het interieur en de bezoekers. Als je geen bladgoud en rose beklede stoelen ziet maar witte tegels en rafelkleedjes, dan zit je vaak al goed en als je dan ook nog eens daar Chinezen ziet eten, dan moet je daar wezen!
Together-Alonemaandag 25 augustus 2003 @ 17:21
quote:
Op maandag 25 augustus 2003 17:20 schreef HeatWave het volgende:

[..]

tuurlijk mag dat, maar IK vind dat gewoon niet de lekkerste chineze gerechten.....


Er wordt ook gevraagd naar de gerechten die je WEL lekker vind. Niet om de mensen af te gaan zeiken die iets lekker vinden wat jij niet lekker vind.
HeatWavemaandag 25 augustus 2003 @ 17:23
quote:
Op maandag 25 augustus 2003 17:20 schreef Aventura het volgende:

[..]

Haha, inderdaad.


.

Maar inderdaad ik heb er al een aantal gehad maar de meesten in de buurt zijn iig ok, en een aantal zijn gewoon HEEL goed. Ook nam-kee is goed btw.

Aventuramaandag 25 augustus 2003 @ 17:24
Nam Kee is zeker aan te raden, het ziet er niet uit vanbinnen, maar het eten is er erg goed vind ik en ook nog eens niet duur!
HeatWavemaandag 25 augustus 2003 @ 17:27
quote:
Op maandag 25 augustus 2003 17:24 schreef Aventura het volgende:
Nam Kee is zeker aan te raden, het ziet er niet uit vanbinnen, maar het eten is er erg goed vind ik en ook nog eens niet duur!
gaan we daarheen .

Welke, die op de zeedijk of de nieuwmarkt?

Ashrammaandag 25 augustus 2003 @ 17:33
Babi Pangang is eerder indonesisch dan Chinees....

Tsja...dan toch maar de verse Tja Siew die we gisteren in de resto hebben geroosterd. Wat vettere vlees genomen, veel sappiger.

Kapmesmaandag 25 augustus 2003 @ 18:08
Tip Pan zonder twijfel...
Sharkdoggiemaandag 25 augustus 2003 @ 18:13
* Sharkdoggie kreeg dag in dag uit chinees voorgeschoteld

Ben blij dat ik nu op mezelf woon... Kan echt geen chinees meer zien.
uitgezonderd chinese dames natuurlijk

Joenemaandag 25 augustus 2003 @ 19:49
Hokoo san mei
mic-helmaandag 25 augustus 2003 @ 20:33
da varkensvlees ( volgens mij ) met da rooie randje erom heen
super lekker!!!

verder is heeeel veeel lekker bij de chinees!!!

Wuderdinsdag 26 augustus 2003 @ 00:04
Chinees eten is gewoon een en al Goddelijk..
dribbel79dinsdag 26 augustus 2003 @ 14:10
?? Tip pan Tsjai Tsjie ?? geflambeerd varkensvlees in een saussie offeh, Tip pan garnalen in zwarte pepersaus, maar dan moet je de volgende dag geen mesnen willen spreken, knoflook troef....
suus21dinsdag 26 augustus 2003 @ 14:13
pangsit
Kroeltroeldinsdag 26 augustus 2003 @ 14:40
Zo'n lekkere bak bami van de chinees

Voor mij geen aparte chinese gerechten, het allerlekkerst vind ik gewoon de simpele bami!

HeatWavedinsdag 26 augustus 2003 @ 14:44
Ik had gisteren woe wok au (oid) rund in pittige kruidensaus DAMN wat was dat lekker!!!

Ik zou het bijna weer halen straks !

unnekupkedinsdag 26 augustus 2003 @ 14:47
quote:
Op zondag 9 maart 2003 17:50 schreef detulp050 het volgende:
Nasi
Idd nasi
HeatWavedinsdag 26 augustus 2003 @ 14:49
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2003 14:47 schreef unnekupke het volgende:

[..]

Idd nasi


nasi is gewoon gebakken rijst, best lekker voor dr bij, maar dat KAN toch niet het lekkerste gerecht zijn bijna??
Wuderdinsdag 26 augustus 2003 @ 18:53
Als je volgens chinese eetgewoonte kijkt dan is Nasi of Bami geen gerecht... Het behoort tot de klasse: maagvulling, of te wel in het rijtje: gekookte aardappels, witte rijst, brood
Sheepcidusdinsdag 26 augustus 2003 @ 20:49
In Parijs was ik in een aziatische achterbuurt bij iemand die daar woonde op bezoek en daar bij een chinees/thais/viatnamees restaurant gegeten die hadden toch lekker eten. Wist alleen niet precies wat het was.
Boomlaarsdinsdag 26 augustus 2003 @ 22:52
1 bak Bami
1 bak Kip in satesaus met groente
VEEL kroepoek
Martijn_77woensdag 27 augustus 2003 @ 00:09
* Tja Siew
* Ajam Pang Hang
* Kip in Thaise Sesam saus met Thaise nasi
* En natuurlijk de niet te versmaden tomatensoep

En dan wel van een goede chinees bij voorkeur http://www.mandarijn-waalwijk.nl/
Deze staat zelf in de lekker gids echt een aanrader!!!!

Tommie84woensdag 27 augustus 2003 @ 02:10
Babi gangbang!
Wuderwoensdag 27 augustus 2003 @ 19:10
quote:
Op woensdag 27 augustus 2003 02:10 schreef Tommie84 het volgende:
Babi gangbang!
Ik moest zo hard lachen om deze originele grap
rubywoensdag 27 augustus 2003 @ 19:35
Wat ik erg lekker van Fat Kee in Den Haag vind is Moksi Meti met (bruine) nasi goreng. Beetje Surinaams dus eigenlijk... Maar toch bij de Chinees gehaald.

Verders hou ik van Babi Pangang, Babi Ketjap (of met kip natuurlijk) en Tja Sieuw. Verders zou ik het heel even niet zo gauw weten. Ow ja, Tjap Tjoi vind ik ook best lekker, maar persoonlijk zou dat niet als eerste in mij opkomen om het te halen.

melonovywoensdag 27 augustus 2003 @ 20:38
Tja, die gebakken banaantjes, die vind ik wel heel erg lekker!
ilona-scuderiawoensdag 27 augustus 2003 @ 21:28
Foe Yong Hai natuurlijk, knap hoe die Chinezen zo'n lekker eier-gerecht kunnen maken
En het ligt niet zo zwaar op je maag als al die andere Chinese gerechten...
bingowoensdag 27 augustus 2003 @ 21:30
quote:
Op zondag 9 maart 2003 17:53 schreef RiddlerMark het volgende:

[..]

kip tandoori en is dat wel cjinees


geen idee, maar ik weet wel dat het heerlijk is.
Nu heb ik gewoon trek gekregen, na ja ik schuif wel een broodje bapao naar binnen.
vinniel83woensdag 27 augustus 2003 @ 23:05
Pisang Goreng --> Gebakken banaan.
Woei War Yuk --> Gegrild varkensvlees in een zoetzure ketjapsaus.
Cha Siew --> Gegrild varkensvlees (rood van kleur).
NT-T.BartMandonderdag 28 augustus 2003 @ 15:13
quote:
Op woensdag 27 augustus 2003 02:10 schreef Tommie84 het volgende:
Babi gangbang!
n**ken met varkens?? Nee, dank u...

Met andere woorden: leuk?

Trance4Everdonderdag 28 augustus 2003 @ 15:22
quote:
Op maandag 25 augustus 2003 17:33 schreef Ashram het volgende:
Babi Pangang is eerder indonesisch dan Chinees....

Tsja...dan toch maar de verse Tja Siew die we gisteren in de resto hebben geroosterd. Wat vettere vlees genomen, veel sappiger.


Ja die domme 'Ollandsers weten niets van chinees eten

Eten in China is trouwens

Eten in Singapore is

NT-T.BartMandonderdag 28 augustus 2003 @ 20:49
quote:
Op donderdag 28 augustus 2003 15:22 schreef Trance4Ever het volgende:

[..]

[...]
Eten in China is trouwens

[...]


Na onderzoek terplaatse kan ik zeggen: Eten in China is !
Het hangt een beetje van de streek af, maar Szechuan eten is geweldig!
thabitdonderdag 28 augustus 2003 @ 22:22
Ik vind seizoengroente met chinese champignons en tofu wel lekker. En natuurlijk wel met stokjes eten.

[Dit bericht is gewijzigd door thabit op 28-08-2003 22:27]

AngelWingsdonderdag 28 augustus 2003 @ 22:23
Ik heb nog nooit een chinees gegeten
Ashramvrijdag 29 augustus 2003 @ 14:39
quote:
Op donderdag 28 augustus 2003 15:22 schreef Trance4Ever het volgende:

[..]

Ja die domme 'Ollandsers weten niets van chinees eten

Eten in China is trouwens

Eten in Singapore is


Voor een Nederlander is het inderdaad een risico om op straat te eten in sommige gebieden. China dus..

In singapore kun je bij wijze van spreken van de straat eten en overkomt je dan nog niets. De controle zijn daar erg streng, dus bang om ziek te zijn hoef je niet te worden. Daarentegen kun je natuurlijk eens proberen over de grens in Maleisie, maar dan is de risico even groot als in China.

Trouwens, Tja Siew hoort NIET rood te zijn!!!!
Rood is de kleur van het geluk voor Chinezen en in vroegere tijden gebruiken ze natuurlijke kleurstoffen om het vlees rood te kleuren.
Een beetje restaurant serveert tja siew die doorgesneden, slechts een fijn randje rood laat in in de doorsnede.
Sommige gekken drenken het vlees tijden in de kleurstoffen waardoor het helemaal rood is tot in de kern en ik hebben het over kunstmatige kleurstoffen....rotzooi.
Wij serveren ze zonder rood, alleen het vlees. Er is al genoeg rotzooi in het vlees zonder dat wij het verder moeten verknoeien.

Trance4Evervrijdag 29 augustus 2003 @ 19:13
quote:
Op vrijdag 29 augustus 2003 14:39 schreef Ashram het volgende:

[..]

Trouwens, Tja Siew hoort NIET rood te zijn!!!!
Rood is de kleur van het geluk voor Chinezen en in vroegere tijden gebruiken ze natuurlijke kleurstoffen om het vlees rood te kleuren.
Een beetje restaurant serveert tja siew die doorgesneden, slechts een fijn randje rood laat in in de doorsnede.
Sommige gekken drenken het vlees tijden in de kleurstoffen waardoor het helemaal rood is tot in de kern en ik hebben het over kunstmatige kleurstoffen....rotzooi.
Wij serveren ze zonder rood, alleen het vlees. Er is al genoeg rotzooi in het vlees zonder dat wij het verder moeten verknoeien.


Ik wist niet eens dat je dat spul in NL kon krijgen Net zoals Haianese Chicken rice, het beste aziatische gerecht ooit

Mijn locale chinees heeft alleen van die fake gerechten als Nasi, Babi pangan, Tjap Tjoj en meer van dat soort meuk

Enne voor de NLers, Nasi is gewoon plain witte rijst.

unpopularvrijdag 29 augustus 2003 @ 19:25
Loempia
Trance4Evervrijdag 29 augustus 2003 @ 19:29
quote:
Op vrijdag 29 augustus 2003 19:25 schreef unpopular het volgende:
Loempia
Is dat niet Viatnamees, ik ken het igg als 'spring rolls'

[Dit bericht is gewijzigd door Trance4Ever op 29-08-2003 20:20]

unpopularvrijdag 29 augustus 2003 @ 19:44
oops
werkschuwzaterdag 30 augustus 2003 @ 12:04
Chow Mie met Cha Sieuw!!
Wendy_Dutchdinsdag 2 september 2003 @ 20:05
quote:
Op zondag 9 maart 2003 17:52 schreef Cheiron het volgende:
Koe Loe Yuk (ofzo.. uitgesproken als koeliejoek)

Erg lekker


Die balletje met vlees erin he? Ow heerlijk! Standaard dat bij de chinees.
Wendy_Dutchdinsdag 2 september 2003 @ 20:09
quote:
Op donderdag 28 augustus 2003 15:22 schreef Trance4Ever het volgende:

Eten in China is trouwens


Omdat wij de fast-food variant ervan gewend zijn. Wat wij eten in Nederland bij de chinees schijnt een naar de europeese mark aangepaste smaak te zijn, wat echte Chinezen soort fastfood vinden.

Maar ja, ook maar ergens gehoord, ik ben nooit in China geweest. Voorlopig heb ik trouewens geen moeite met het zogenaamde nep-chinees hier

Mashimaro_scum_bunnydonderdag 4 september 2003 @ 19:50
spreek ook uit ervaring, ik heb nogal aantal jaartjes in chinese restaurants gewerkt:
positieve reacties gehoord over deze gerechten:

1- babi bali = varkenvlees in bali saus (of met kip)
pikant
het is eigenlijk indonesisch

2- Suun chi kai = kip in knoflooksaus
het is beetje pikant (afhankelijk van de restaurant)

3- Teppan kip-, rund-, varkensvlees of garnalen

4- Tjieuw jem ha = droog gebakken garnalen
erg krokant

5- malaikai = kip in pikante saus

6- ha loek = grote garnalen

7- tja sieuw = gemarineerde varkensvlees (afgelakt met honing)
zoet

[Dit bericht is gewijzigd door Mashimaro_scum_bunny op 04-09-2003 20:03]

Doekesdonderdag 11 november 2004 @ 14:14
quote:
Op maandag 25 augustus 2003 17:24 schreef Aventura het volgende:
Nam Kee is zeker aan te raden, het ziet er niet uit vanbinnen, maar het eten is er erg goed vind ik en ook nog eens niet duur!
Hebben ze daar ook oesters?
Doekesdonderdag 11 november 2004 @ 15:26
Wat ik straks ga eten is:

- Foe Yong Hai met varkensvlees
- Tjap Tjoy met kip
- Babi Pangang Speciaal
- Babi Ketjap
- Gesneden kipfilet met paprika en knoflook- Tau-sie saus
- Gesneden kipfilet met kerriesaus
- Gado Gado

Dit alles met nasi, bami, mihoen en Chinese bami.

Dat wordt smullen
The_Lizard_Queenzondag 14 november 2004 @ 17:14
quote:
Op donderdag 13 maart 2003 16:31 schreef Trance4Ever het volgende:
Chinees in nederland is niet te eten, tis meestal niet eens chinees
Haianese Chicken Rice

Ik denk niet dat er een fokker is die weet wat dat is

Laksa, Baby Kaylan en Kway Teow doen het ook goed
(Hmm, als ik op 'quote' klik krijg ik een lege quote, wat raar?)

Jij komt vast uit Singapore. Haianese Chicken Rice staat samen met Quay Teow en Char Siew bij mij bovenaan.
Wat ook heeeel erg lekker is, is Char Siew Cheong. Dat zijn een soort van rijstlapjes met Char Siew erin, en daar overheen soya saus en sesamzaadjes.

Plaatje:


Op de foto zitten er geloof ik garnalen in, ipv Char Siew.
bluufzondag 14 november 2004 @ 17:17
peking eend
#ANONIEMzondag 14 november 2004 @ 17:29
Koe Loe Yuk
Angeleszondag 14 november 2004 @ 17:32
Dim sum vind ik lekkerder dan van dat 'Hollandse' Chinees. Vooral die gestoomde dingetjes en van die groentes, is ook een stuk minder vet.

Van de 'gewone' Chinees vind ik tjap tjoi wel lekker, en pekingeend, en foe yong hai. Babi pangang vind ik ook wel lekker, vooral van dat droge, zonder saus.

Ku lu yuk vind ik te vet, net als die gebakken banaan van de Chinees. Zelfgebakken banaan vind ik lekkerder.
Martijn_77zondag 14 november 2004 @ 17:43
quote:
Op zondag 14 november 2004 17:14 schreef The_Lizard_Queen het volgende:

[..]

(Hmm, als ik op 'quote' klik krijg ik een lege quote, wat raar?)

Jij komt vast uit Singapore. Haianese Chicken Rice staat samen met Quay Teow en Char Siew bij mij bovenaan.
Wat ook heeeel erg lekker is, is Char Siew Cheong. Dat zijn een soort van rijstlapjes met Char Siew erin, en daar overheen soya saus en sesamzaadjes.

Plaatje:
[afbeelding]

Op de foto zitten er geloof ik garnalen in, ipv Char Siew.
Ziet er wel erg lekker uit ga zeker een keer kijken of het hier bij de chinees op de kaart staat.
Pietverdrietzondag 14 november 2004 @ 17:47
quote:
Op zondag 14 november 2004 17:32 schreef Angeles het volgende:
Dim sum vind ik lekkerder dan van dat 'Hollandse' Chinees. Vooral die gestoomde dingetjes en van die groentes,
idd
Aliceyzondag 14 november 2004 @ 17:52
Foo Yong Hai met garnalen is op zijn tijd ook lekker.

Al is dat natuurlijk niet echt Chinees, maar wordt het slechts als Chinees verkocht
The_Lizard_Queenzondag 14 november 2004 @ 17:55
quote:
Op zondag 14 november 2004 17:43 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ziet er wel erg lekker uit ga zeker een keer kijken of het hier bij de chinees op de kaart staat.
Reken er maar niet op. Misschien alleen bij de echte Chinese restaurants, bij de dim sum.