Overigens kun je wel stoppen met kloppen nu; als je al zo lang bezig bent zijn de vereiste luchtbelletjes, die helpen het eiwit stijf te maken/houden al lang verdwenen.
Nieuwe eieren pakken, secuur slitsen en opnieuw beginnen...
volgens mij moet dat daar nioet mee
je kan toch meestal de gereedschap daarvan verwisselen?
dan moet je daar gewoon van zo'n klopper erin doen
of je kan het met de hand doen
lukt ook perfect, heb het al es gedaan
quote:Je merkt vanzelf wel als het stijf genoeg is, je krijgt dan van die stevige pieken als je de gardes omhoog haalt, en je kunt de kom op de kop houden zonder dat de boel op de grond valt.
Op donderdag 28 augustus 2003 22:39 schreef rooierooie het volgende:
Hoe lang moet je eiwitten precies kloppen om ze goed stijf te krijgen? En als je de eiwitten vervolgens door iets anders heen spatelt (bijv. de geklutste dooiers), moet je dan blijven doorspatelen tot je geen losse 'vlokjes' van het eiwit meer ziet of wordt het dan alweer te dun?
Als je er poedersuiker bij doet, wordt het zacht piekerig (en zoet, duh) voor bijvoorbeeld merengue. ALs je een soeflee wilt maken moet je een snufje zout toevoegen want je wilt geen zoet.
Eitwit alleen kan ook heel goed, maar dat wordt snel te vlokkerig en loop ook gelijk weer uit. Zout of suiker fungeren als een soort fixeer.
Vetvrij, geen dooier. Verder maakt het niet uit.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |