FOK!forum / Lifestyle / De lekkerste voorgerechten (in een restaurant)....
Muurbloempjezaterdag 8 maart 2003 @ 11:16
vind ik.....

- Tzaziki (griekse komkommersalade)
- gebakken mosselen met knoflook (grieks)
- het alom bekende stokbroodje kruidenboter

_BR_zaterdag 8 maart 2003 @ 11:18
dat stokbroodje is idd het eerste wat op gaat
heerlijk
Qarinxzaterdag 8 maart 2003 @ 11:19
Tomatencremesoep.....

En lekker van dat dikke brood met stokbrood... (bij Galleria in Noordwijk )

Nadeel van brood is dat je zo snel volzit, terwijl het hoofdgerecht nog moet komen..

McShakazaterdag 8 maart 2003 @ 11:28
Die gebakken mosselen met knoflook lijkt mij overheerlijk.
Mariposazaterdag 8 maart 2003 @ 11:29
* Carpaccio
* Gamba's al ajillo (Gamba's met knoflook)
* Garnalencocktail (Vroeger nam ik dit bijna altijd)
* Tomaten creme soep (heb een periode gehad toen ik klein was, dat ik dit bij alle restaurants ging testen )

Dus, veel met vis, of soms aparte dingen, zo heb ik wel eens iets met bospaddestoelen gehad met een speciale dressing enzo

vrouw-hooivorkzaterdag 8 maart 2003 @ 11:30
Mosterdsoep o.a. bij De Oude Smidse in Ouderkerk a/d Amstel
Zelfgebakken boerenbrood met aiolie, tapenade en roomboter bij Rootz in Den Haag
Geitenkaasje met honingdressing en salade Bij Columbus in Scheveningen
Noayla_zaterdag 8 maart 2003 @ 11:31
Crostini's met tapenade en buffelmozarella
Auberginesalade
Indiase hapjes; onion bahji, dal soep, samosa's

Ik heb alleen een te klein maagje dus zit na het voorgerecht vaak al behoorlijk vol.

Muurbloempjezaterdag 8 maart 2003 @ 11:31
quote:
Op zaterdag 8 maart 2003 11:28 schreef McShaka het volgende:
Die gebakken mosselen met knoflook lijkt mij overheerlijk.
Kee, samen naar de Griek toe dan ?

*Muurbloempje ff bedenkt hoe dat gerecht ook alweer heet*

[Dit bericht is gewijzigd door Muurbloempje op 08-03-2003 11:32]

Cola_Lightzaterdag 8 maart 2003 @ 11:32
Voorgerecht mag niet machtig zijn vind ik dus:

Kleine salade (rauwkost)
Bouillon
Carpaccio

ramseszaterdag 8 maart 2003 @ 11:32
Laatst ergens heerlijke coquilles met een frambozendressing gegeten als voorgerecht, heerlijk!!

Of anders gegr. oesters (beetje zwaar) of een half kreeftje (koud=lekker fris en niet zwaar). Of een bisque met garnaaltjes of kreeft.
In de zomer is galiameloen met ardennerham ook nog steeds heel erg lekker hoor.

Meestal nemen we overigens een verassingsmenu, dus dan weet je niet wat je krijgt.

devillinzaterdag 8 maart 2003 @ 11:34
Pikilia !!! = die schotel bij de griek waar alle voorgerechten op liggen in kleine hoeveelheden.

Krabcocktail en gebakken champignons.

*SmeKSmaK*

L3IPOzaterdag 8 maart 2003 @ 11:43
KEFTEDES (bij de griek) soort gehaktballetjes in tomatensaus met tzatzikisaus
David Lettermanzaterdag 8 maart 2003 @ 11:45
scampies, oesters, St. Jacobsschelpen, ja, wat eik niet...
Jerroentjezaterdag 8 maart 2003 @ 11:47
Garnalencocktail en dan niet bergen sla met 1 garnaaltje erop
Moonahzaterdag 8 maart 2003 @ 13:27
quote:
Op zaterdag 8 maart 2003 11:19 schreef Qarinx het volgende:
Nadeel van brood is dat je zo snel volzit, terwijl het hoofdgerecht nog moet komen..
quote:
Op zaterdag 8 maart 2003 11:31 schreef Noayla_ het volgende:
Ik heb alleen een te klein maagje dus zit na het voorgerecht vaak al behoorlijk vol.
Tip:
Gewoon twee voorgerechten nemen (ipv voor- en hoofdgerecht). Doe ik ook heel vaak .

Ontopic:
Ik vind carpaccio met balsamico, parmesan en pijnboompitten wel errug lekker .
Maar ben sinds een poosje vegetarier.

Keroppizaterdag 8 maart 2003 @ 15:49
Bij de Italiaan:

Carprese: een bordje met afgewisseld Mozerella en tomaat met daaroverheen kruiden zoals basilicum


Biglebowskizaterdag 8 maart 2003 @ 16:09
carpaccio !!
tzatziki
garnalencocktail
tapas

en honderden italiaanse kleine heerlijk voorafjes

glossyzaterdag 8 maart 2003 @ 18:38
chineese tomatensoep
Escapezaterdag 8 maart 2003 @ 18:58
frikandel speciaal
sundaezaterdag 8 maart 2003 @ 19:00
Carpaccio
Stokbrood met (kruiden)boter
Zalmsalade/-cocktail

Krijg er trek van

speedfreakssjzaterdag 8 maart 2003 @ 19:53
italioaanse tomatensoep en daarna pizza.

Bij die winkel in Zeist. waar je ook buiten pizza kan eten. hmmmm/

LordLynxzaterdag 8 maart 2003 @ 20:14
Hollandse Garnalencocktail
Kimmiezaterdag 8 maart 2003 @ 20:26
ossenhaas carpaccio met mosterddressing

gister nog gegeten

Nutcasezaterdag 8 maart 2003 @ 21:01
Zalmcarpaccio.

Ik heb geen idee waar je het krijgen kunt, maar m'n moeder heeft het wel eens klaargemaakt. Er zit ook nog een bepaald sausje bij en dat maakt 't nog lekkerder.

Syrenazaterdag 8 maart 2003 @ 21:14
Champignons ala Escargots!!!!

(champignons in gesmolten boter met VEEL knoflook enzo hmmm)(bij 't Knijpke in Maastricht en bij de Kneip)(ja ze lijken qua naam op elkaar).

Ook makkelijk zelf te maken.

Verder eet ik vrij weinig voorgerechten omdat ik dan de rest niet meer op krijg....

(de kipcocktail bij Dali in Belgie is ook super)

Vavazaterdag 8 maart 2003 @ 21:34
Carpaccio
Tzaziki
Stokbrood met kruidenboter
Essiepessiezaterdag 8 maart 2003 @ 21:45
Beetje standaard misschien maar voor mij:
- Een (Ceaser) salade
Bv. met stukjes kip/croutons/spekjes enz. erin. Heb echt al een paar keer een overheerlijke salade op.
- Tomaten crème soep
- En het stokbroodje kruidenboter kan er overal en altijd bij
BlackOrchidzondag 9 maart 2003 @ 09:19
Stokbroodje kruienboter
Argentijnse grillworstjes met soort van sambal sausje
Miragezondag 9 maart 2003 @ 09:20
Nu weten we met wie BHFH laatst naar de Griek is geweest !!!!!!


sweekzondag 9 maart 2003 @ 09:22
Stokbrood met kruidenboter.
En dat blijf ik dan meestal ook gewoon eten, waardoor ik al helemaal geen zin in meer heb...