ilona-scuderia | vrijdag 7 maart 2003 @ 15:17 |
Ik ga vanavond even naar de Chinees en wil de lekkerste gerechten bestellen Mijn favorietjes zijn Babi pangang,Foe yung hai en Tjap tjoy. Nu wil ik graag weten wat nou nog meer overheerlijk is Wat is jullie favoriete Chinese gerecht? | |
Luigi | vrijdag 7 maart 2003 @ 15:20 |
Alles! Ik ben gek op Chinees, Indisch, whatever. Ben alleen heel slecht in die namen, wij nemen meestal een Chinees/Indische rijsttafel en daar zit wel zo godsgruwelijk veel in, dat namen onthouden haast niet mogelijk is. | |
kasper | vrijdag 7 maart 2003 @ 15:22 |
Cha siu - of zoiets. Het is geroosterd "varkenvlees" Maar eigenlijk | |
MarjoleinA | vrijdag 7 maart 2003 @ 15:22 |
Koe Lo Yuk (gepaneerde vleesballetjes in zoetzure saus) Koe Lo Kai (gepaneerde kipballetjes in zoetzure saus) Foe Young Hai ![]() | |
togt | vrijdag 7 maart 2003 @ 15:23 |
Pangsit Goreng - Met rode saus!!! (err, beetje Indisch) Tom yam Kai?! - Hete(spicy) soep | |
Haanibal | vrijdag 7 maart 2003 @ 15:24 |
quote:rond een frans restaurant wel dan??? maar goed ik had laatst een schotel en dat was peking eend met honingsaus of zo iets.... jummie! voor de rest babi pangang, fou yong hai allemaal goed | |
rishi120 | vrijdag 7 maart 2003 @ 15:25 |
Rishi Top 5 6-Wontong soep Ik heb gelijk honger (ut was eerst een top 5; maar de wongtong soep mocht NIET ontbreken...) Chinese eten roeleert zwaar! | |
Striffelbuur | vrijdag 7 maart 2003 @ 15:26 |
Kasper: whagga... dan kom jij uit een andere hoofdstad dan ik (hoewel je signature anders doet vermoeden)... wellicht komt het doordat veel Chinese restaurants zelf al een kat hebben, die duidelijk maakt aan andere katten dat ze de vliegende kippepleur kunnen krijgen en hun eigen territorium maar mogen gaan zoeken? | |
robbieRdam | vrijdag 7 maart 2003 @ 15:28 |
lyche kai, gepanneerde kip in rode saus Mmmmmmmm | |
Nuoro | vrijdag 7 maart 2003 @ 15:29 |
Chinees eten haal ik altijd op de overtoom. Vraag me niet naar namen want ik neem vaak zomaar iets. Op de gok. Het enige wat ik vraag is of het niet heet is, want daar houd ik niet van. Maar goed, op deze manier kom je best wel eens rare dingen tegen op je bord. Zo had ik bijvoorbeeld 'n keer een gerecht waarvan het hoofdingrediënt kippevel bleek te zijn. Ik bedoel maar... | |
togt | vrijdag 7 maart 2003 @ 15:31 |
quote:Wat voor een rode saus is dit? Ik zoek nog steeds naar heerlijke orange-chicken, zo'n sinaasappelzoet sausje rond geflensde kip! | |
rishi120 | vrijdag 7 maart 2003 @ 15:32 |
Yo, Dit is mijn andere top-5 5 nummer 86 | |
HMS | vrijdag 7 maart 2003 @ 15:34 |
Als het een beetje chinees is hebben ze zgn Ti Pan gerechten op de kaart. Komt er zo een heerlijke nog borrlende pan op je tafel te staan. Dat vind ik altijd er OK ![]() | |
togt | vrijdag 7 maart 2003 @ 15:36 |
Holy shit, eindelijk gevonden, dit MOETEN jullie proberen! | |
Blues | vrijdag 7 maart 2003 @ 15:39 |
Onze favorieten zijn Kantonees : Tjieuw jiem kai = krokant gebakken kipfilet met 5 specerijen pittig en gekruid dus, er zitten lekkere groenten bij, kool en uien enzo. Shan po yuk = Cha sio, gesneden biefstuk, garnalen met groeten sterk gekruid. Maar ik weet niet of ze dat ergens anders ook hebben. Jij neemt dus vanavond een briefje mee, met alle tips die je hier verzameld hebt ? eet smakelijk alvast! | |
JusdRanz | vrijdag 7 maart 2003 @ 15:40 |
Voor CHineesliefhebbers in omg. van Delft: Royal Palace in Delft !!! Is een WOK-restaurant. Mmmmhhh, een aanrader | |
Thegeronimo | vrijdag 7 maart 2003 @ 15:42 |
Kip met kerrie....... En Ossehaas in Kerriesaus.... ![]() | |
togt | vrijdag 7 maart 2003 @ 15:42 |
hehe, met groeten? | |
Nuoro | vrijdag 7 maart 2003 @ 15:43 |
quote:Hmmm, kipfilet, daar hou ik dus niet zo van. Te droog. Maar goed, die kun je natuurlijk altijd vervangen door kalkoenvleugels. Voor de rest ziet het er -op 'papier' tenminste- wel lekker uit, ja. Makkelijk om zelf te maken ook. | |
ilona-scuderia | vrijdag 7 maart 2003 @ 15:52 |
Zo, dat wordt een flinke bestelling zeg, wat een heerlijke gerechtjes zie ik voorbij komen zoals Tsa sieuw, Kantonees, klinkt lekker Nu wordt het moeilijk om een keuze te maken maar dat zal wel lukken met zoveel overheerlijke gerechtjes,yummie yummie Om nog even terug te komen op die katten, ook hier in Alkmaar gaat al heel lang het verhaal dat er bij elke Chinees katten zouden worden gebruikt of aan een waslijntje hangen, maar dat zal wel een broodje aap zijn.Vraag me toch af hoe dat verhaal zich over half Nederland heeft verspreid... | |
Thegeronimo | vrijdag 7 maart 2003 @ 16:06 |
Bij ons hier in Swalmen (Midden Limburg) gaat het verhaal dat 1 van de 2 chineze restaurants hier de eenden uit de Swalm haalt, die achter de chinees loopt. | |
Doopy-X- | vrijdag 7 maart 2003 @ 16:08 |
Babi Pangang Fu Yong Hai Nasi Goreng | |
kasper | vrijdag 7 maart 2003 @ 16:10 |
quote:I rest my case. | |
ilona-scuderia | vrijdag 7 maart 2003 @ 16:10 |
quote:Dat zit al in het maandmenu, standaard... | |
pos | vrijdag 7 maart 2003 @ 18:06 |
Vroeger was het inderdaad altijd Cha Siu en Foe Yong Hai maar sinds een jaar of 5 nemen we meestal het volgende: Tau Sie Niu dat is runderhaas met paprika in zwarte bonensaus en Kang Chong Ha Lok grote Chinese garnalen met gember en sjalotjes | |
Nicole22 | vrijdag 7 maart 2003 @ 18:11 |
Normaal gesproken vegetarische bami of nasi met pindasaus. Maar na het zien van de Smaakpolitie vorige week hoef ik ff geen Chinees meer.... ![]() | |
SuperRembo | vrijdag 7 maart 2003 @ 18:25 |
quote:Vorige week nog liep er kat rond in Kam Kee (Zeedijk, Amsterdam). Het eten viel erg tegen trouwens, veeeel te vet en papperige rijst ![]() ![]() | |
nijntje-pg | woensdag 12 maart 2003 @ 18:34 |
quote:Is wel erg Nederlands die gerechten die jij lekker vind.......dat zul je een chinees nooit zien eten! Ik werk in een chinees restaurant en heb bijna alles geprobeerd (ben zelf een nederlandse) het lekkerste is als je vraagt of de kok iets voor je wil klaar maken. Dit zien ze als een grote eer.....en doen dit dan ook graag! Mijn persoonlijke nummer een is chi tjoe kai. Of wel kip taussi. Dit is kip in knoflooksaus.. | |
Rewimo | woensdag 12 maart 2003 @ 18:36 |
Tipan saté ![]() | |
Lois | woensdag 12 maart 2003 @ 19:53 |
Nou hebben we deze week al een soortgelijk topic gehad met alleen een iets andere titel. Chinees eten, hmmz Ik vind het heel vervelend om een topic met al 26 reacties dicht te moeten doen maar om nou 2 dezelfde topics in 1 week te hebben is ook weer zo wat. |