rthls | dinsdag 4 maart 2003 @ 17:02 |
Moeten bananen wel of niet in de koelkast? Wij hebben ze altijd wel in de koelkast, maar ik vraag me af of dit wel goed is. | |
2Mini | dinsdag 4 maart 2003 @ 17:03 |
ik heb ze niet | |
ChRoNiC | dinsdag 4 maart 2003 @ 17:05 |
bij ons zijn ze buiten de koelkast | |
THEDUTCHJOKER | dinsdag 4 maart 2003 @ 17:06 |
Ik dacht het niet, hier liggen ze in de fruitschaal alleen als het teringwarm is kan ik me er iets bij voorstellen | |
hoe-die-nie | dinsdag 4 maart 2003 @ 17:06 |
volgens mij worden ze sneller bruin in de koelkast | |
_Juhroen_ | dinsdag 4 maart 2003 @ 17:07 |
Ligt eraan hoelang je die dingen wilt gaan bewaren dacht ik zo.............wij hebben ze er altijd naast liggen. ![]() | |
robh | dinsdag 4 maart 2003 @ 17:07 |
Kou maakt niet uit. Donker bewaren daarentegen helpt wel! ![]() | |
Vanquish | dinsdag 4 maart 2003 @ 17:07 |
Ik werk in een supermarkt op de groente-afdeling, en bananen mogen nooit de koelcel in. Als het in het magazijn te warm wordt, moeten ze naar een koelere plaats, maar nooit in de koelcel, daar gaan ze snel van rotten... | |
sangdrax | dinsdag 4 maart 2003 @ 17:08 |
quote:bananen worden veel sneller rijp maar ook bruin (en natuurlijk uiteindelijk bedorven) in de koelkast.. dus als je ze snel rijp wilt hebben leg je ze erin; als je ze langer wilt bewaren laat je ze eruit (het zijn tropische vruchten die horen eigenlijk niet in de koelkast). | |
r1_NL | dinsdag 4 maart 2003 @ 17:08 |
quote:Offtopic: Geen bananen en geen koelkast? Ontopic: Ik bewaar ze gewoon in de fruitmand. [Dit bericht is gewijzigd door r1_NL op 04-03-2003 17:12] | |
Tha.Gnome | dinsdag 4 maart 2003 @ 17:08 |
quote:Ik wel. gelukkig | |
Chevron | dinsdag 4 maart 2003 @ 17:09 |
Van zon en warmte worden ze extra snel bruin. Ligt eraan als je ze binnen 3 dagen toch opeet (zoals hier bij mij thuis) kan je ze net zo goed in fruitschaal leggen anders zou ik ze in de koelkast doen, en vooral met warm weer. | |
loquitos | dinsdag 4 maart 2003 @ 17:30 |
quote:als ze snel zouden rotten dan hadden ze nooit de tocht overleefd via vliegtuig/boot ![]() Ik heb ook op de groente afdeling gewerkt en daar gingen de bananen doorgaans niet in de koeling nee. Maar thuis kan je dat wel doen als je | |
EdSchouten | dinsdag 4 maart 2003 @ 17:31 |
Nee. Wij bij de supermarkt douwen ze 's nachts niet in de koeling. ![]() | |
ook_gek | dinsdag 4 maart 2003 @ 17:37 |
Bananen moeten juist in de koelkast. ALS je ze langer wil bewaren. Bananen die binnen komen hier in NL. Worden opgeslagen in een grote koel cel. Let wel. De bananen zijn dan groen. En nog niet om te eten. Op het moment dat ze warmer komen te liggen zullen ze rijpen. En worden ze mooi geel. Als je bananen koopt om ze langer te bewaren dan 3 dagen. Vraag dan een beetje groene bananen. Dan kan je ze in de koelkst leggen. En langer bewaren. Het ligt er aan dus wat je wil. | |
doraantje | dinsdag 4 maart 2003 @ 17:40 |
ik heb bij een groenteboer gewerkt, en daar gingen de bananen ook nooit de cel in. net als de ananassen. volgens mij blijven ze op die boot goed omdat ze vergast worden ofzo, dus niet omdat ze koel zijn. maar als je ze opeet voordat ze bruin worden maakt het weinig uit of je ze nou in de koelkast legt of niet, maar in de fruitschaal gaat het sowieso goed. en het ziet er nog leuker uit ook. | |
EdSchouten | dinsdag 4 maart 2003 @ 17:40 |
Het kan ook kloppen dat ze dat bij ons juist niet doen omdat je ze dan telkens van temperatuur verwisselt (morgen daarna er weer uit). | |
Feestkabouter | dinsdag 4 maart 2003 @ 17:48 |
mijn ervaring: ze blijven het langst goed bij een gewone 20-25 celsius. warmer dan worden ze duidelijk sneller bruin, koelkast dan worden ze een tikkeltje sneller bruin. maar ze zijn wel steviger als je ze in de koelkast bewaart, en dat vind ik wel prettig happen, daarom liggen ze hier in de koelkast (en bruin worden ze nooit, zover laat ik het niet komen) | |
vipergts | dinsdag 4 maart 2003 @ 19:39 |
Er is een verschil met die koeling in koelhuizen zal rond de 13 graden zijn denk ik en je koelkast 6 graden of lager. Leg ze in iiig geval niet langs rijpend fruit of bloemen. bananen schijden ethyleen af wat een rijpingshormoon is waardoor bloemen eerder verwelken. En fruit eerder rijp word | |
2Mini | dinsdag 4 maart 2003 @ 22:50 |
voor de duidelijkheid.. was nogal vaag ik heb ze niet... in de koelkast | |
Rembooo | dinsdag 4 maart 2003 @ 22:52 |
Als je ze in de vriezer doet zijn ze iig meteen bruin, koelkast weet ik niet... | |
maarteniscrazy | woensdag 5 maart 2003 @ 10:07 |
Of je ze langer kan bewaren in de koelkast weet ik niet, maar als je er voor wilt zorgen dat ze niet al te snel bederven moet je er voor zorgen dat er geen appels in de buurt liggen. Mijn neef is vrachtwagenchauffeur en die hoort nog wel eens van dit soort dingen. Als bananen verscheept worden zijn ze nog diepgroen, en dus niet te eten. Maar in het schip gooien ze er een paar dozen appels bij om ervoor te zorgen dat de bananen rijp zijn voor de verkoop als ze aankomen in het land van bestemming. Maar als ze dus al rijp of bijna rijp zijn om te eten moet je er natuurlijk geen appels meer bijleggen, gaat het rijpingsproces nog sneller en zijn ze zo bruin en niet meer te eten. Goed onthouden he | |
Solitarias | woensdag 5 maart 2003 @ 18:56 |
Waar groeien bananen? In de tropen! Is het daar koud gelijk in een koelkast?? ![]() | |
metalbazzz | donderdag 6 maart 2003 @ 19:47 |
quote:Wat een lompe redenering, dat het groeit in een warme omgeving wil niet gelijk zeggen dat het niet koel bewaard moet/kan/mag worden. Anders zou je zowat alles buiten de koelkast kunnen bewaren. |