nieuwsgierig_aagje | zaterdag 1 maart 2003 @ 11:33 |
Hallo, ik ben op zoek naar een recept voor popcorn. Gewone popcorn kan ik wel maken; wat olie in de pan, maiskorrels erbij en klaar ![]() Maar hoe maak ik de zoete variant?? Moet ik dan suiker oid toevoegen aan de olie?? | |
0_o | zaterdag 1 maart 2003 @ 11:39 |
Heb je een magnetron? Zo ja, koop dan gewoon zo'n zakje ![]() ![]() | |
PoisonouS | zaterdag 1 maart 2003 @ 11:59 |
gewoon maiskorrels in de pan wachten tot het klaar is en dan poedersuiker erover ? | |
akkien | zaterdag 1 maart 2003 @ 12:01 |
...of honing | |
hallo_mensen | zaterdag 1 maart 2003 @ 12:06 |
quote:met suiker | |
nieuwsgierig_aagje | zaterdag 1 maart 2003 @ 12:23 |
Nee, ik wil dus zélf die zoete popcorn maken, zoals je ze bijvoorbeeld in de bioscoop krijgt, en zoals je ze kant en klaar kunt kopen in de winkel. Doe je dan suiker of honing door de olie?? | |
Dinus | zaterdag 1 maart 2003 @ 12:26 |
quote:Dat gaat meteen verbranden lijkt me | |
nieuwsgierig_aagje | zaterdag 1 maart 2003 @ 12:28 |
quote:Suggesties dan?? | |
Charys | zaterdag 1 maart 2003 @ 13:33 |
quote:Kant-en-klare zakjes voor in de magnetron kopen ![]() | |
Evil-Cherry | zaterdag 1 maart 2003 @ 13:36 |
Je wilt met z'n laagje erom? Geen idee, maar je kan ze wel zoet maken door er gewoon suiker bij te gooien als ze klaar zijn... Maar een caramel-laagje lijkt me lastiger...
| |
nieuwsgierig_aagje | zaterdag 1 maart 2003 @ 14:22 |
quote:Gewone maiskorrels?? In de winkel... heb ze vorige week bij de C1000 gekocht... Vind het persoonlijk veel leuker om zelf popcorn te poffen, het ruikt zo lekker en als je het goed doet, zijn álle maiskorrels gepoft zodat je niet hier en daar je kiezen breekt ![]() Lieve mensen, bedankt voor de suggesties maar ik ben nog net al zo oud dat ik wel eens zelf boodschappen mag doen, dus ja ik wéét wel dat het allemaal kant en klaar te koop is! Ik vraag ook niet, hoe kóm ik eraan, maar ik vraag hoe maak ik het zélf! | |
Chameleon | zaterdag 1 maart 2003 @ 14:28 |
quote:Wat jij wilt is lastig in een gewone keuken te bereiden, maar je moet idd suiker carameliseren, en dat is lastig. Je moet suiker en water in de juiste verhouding (daar zijn speciale thermometers voor) mengen en verhitten. Wordt het te heet dan staat je keuken blauw, of zijn er blauwe zwaailichten buiten. Daar kan je de popcorn na het poffen dan snel doorheen halen en presto. Maar pas op je vingers, want gecarameliseerde suiker is héél heet. | |
Willaaam | zaterdag 1 maart 2003 @ 14:30 |
In de magnetron ![]() Vroeger met jong nederland en scouting allemaal nog wel ooit lopen doen, maar ik ben het echt kwijt hoe we dat toen deden, sorry.... | |
FouteMensenStaff | zaterdag 1 maart 2003 @ 15:06 |
Suiker of honing in je pan verbrand... Ik denk dat het niet lukt zonder een popcorn apparaat... | |
Keroppi | zaterdag 1 maart 2003 @ 15:57 |
Popcorn maken: Laagje olie in een pan, daarop maiskorrels (1 a 2 maiskorrels hoog), deksel erop (belangrijk! | |
Willaaam | zaterdag 1 maart 2003 @ 15:59 |
quote:Krijg je dan zoete? | |
Razzerr | zaterdag 1 maart 2003 @ 17:28 |
quote:In de pan een paar poffen, en dan als ze klaar zijn meteen poederkaas er overheen strooien! Dan krijg je popcorn met gesmolten kaas ![]() ![]() | |
Pushit | zaterdag 1 maart 2003 @ 17:40 |
Met suikermaďs natuurlijk ![]() En anders laat je de maďs wellen in suikerwater, dan krijg je ook wel die zoete smaak eraan | |
Lopat | zaterdag 1 maart 2003 @ 17:54 |
zo'n zakje mais kost echt niets... Je kunt ook de mais eerst in zuiker water rollen... | |
nieuwsgierig_aagje | zondag 2 maart 2003 @ 12:49 |
De mais wellen in suikerwater?? Dat is misschien wel een goed idee!! Zou de mais dan nog wel poffen?? Nouja kan het in ieder geval een keer proberen!! Verdere suggesties blijven welkom en ik laat beslist iets horen als ik het geprobeerd heb ![]() | |
Rewimo | zondag 2 maart 2003 @ 17:06 |
Gewone (losse) mais vind je in de supermarkt bij de 'uitheemse' producten, of anders in een Turkse winkel. | |
bob-de-bouwer | zondag 2 maart 2003 @ 17:14 |
Caramel Corn Ages: 9-12
Setting up: What to do: | |
Summertime | zondag 2 maart 2003 @ 22:05 |
quote:wel als je de deksel op de pan houdt ![]() | |
berney | zondag 2 maart 2003 @ 22:11 |
quote:Wel de deksel erop doen hoor. ![]() | |
Smurf | maandag 3 maart 2003 @ 01:14 |
ik deed vroeger altijd gewoon olie in een pan. 1 maiskorrel erin, zodra deze is gepopt, dan is de olie op temperatuur. koffiekopje mais in de pan gooien en direct erachteraan witte suiker. ik kreeg gewoon popcorn met een laagje caramel erg sim-pel dus | |
Hik | maandag 3 maart 2003 @ 01:19 |
Btw, je kunt ook makkelijk zélf popcorn in de magnetron maken zonder zo'n (relatief dure) kant-en-klaarzak te kopen. Gewoon van die korrels met een klein beetje olie in een magnetron-bestendig-bakje met deksel doen. Even schudden of roeren zodat ze goed bedenkt zijn met een filmpje olie en dan gewoon in de magnetron zetten tot je niet meer zoveel pops hoort... Simpel toch?! ![]() | |
MeAndMyself | maandag 3 maart 2003 @ 01:29 |
Ik heb welles gezien hoe die zoete troep met zo'n machine wordt gemaakt: Suiker(speciaal soort) werd samen met de korrels in een soort 'bak'gegooid die onwijs werd verwarmt en zo ontstaat zoete popcorn. Ik weet neit of je toegang hebt tot een groothandel maar daar hebben ze het geloof ik wel (die suiker, misschien zelfs de maiskorrels als je veel nodig hebt ![]() Dus thuis te maken..weetetniet zeker ...al zou je natuurlijk van die zakjes kunnen kopen, die open maken en dan zelf in de pan maken..heb je het wel zelfgedaan wacht, dit brengt me op een idee...kun je niet gewoon die suiker enzo in een bijna helemaal gesloten ''iets''(bijv. bak met folie en gaatjes(in de folie) ofzo.. Dan kun je toch wel je eigen popcorn maken? Gewoon met korrels en wat (speciale?) suiker.. | |
bloempjuh | maandag 3 maart 2003 @ 10:42 |
quote:Zo als jij beschrijft wordt zoute popcorn in een bioscoop gemaakt.. Zoete maken wij niet, want die gaat ontzettend plakken als het afkoelt en je het weer opwarmt.. Is dus niet te doen in grote getalen.. | |
nieuwsgierig_aagje | woensdag 5 maart 2003 @ 14:32 |
quote:Dit is wat ik zoek!! Gewone huis- tuin- en keuken zoete popcorn!! ![]() Bedankt, ga ik vanavond meteen uit proberen ![]() | |
tjakk_haha | dinsdag 11 maart 2003 @ 02:25 |
Zoals ik het vroeger deed Beetje olie in de pan...mais erbij. Na het poffen een beetje suiker erin gooien vuur laag zetten. Neem wel een oude pan want echt makkelijk schoon te krijg is ie daarna niet echt. Lukt wel maar goed boenen. Suc6 | |
UrbanMike | dinsdag 11 maart 2003 @ 17:07 |
Toevallig kregen we net zo'n proefzakje microwave popcorn door de brievenbus geduwd... helaas hebben wij geen magnetron (m'n moeder vind t niet nodig ![]() | |
succubus | maandag 26 april 2004 @ 13:25 |
waar kopen jullie die magnetron popcorn? familieleden van mij vragen er wel eens om maar heb het in NL nog nooit in de schappen gezien. | |
Hik | maandag 26 april 2004 @ 13:44 |
quote:Bij de C1000, AH, Konmar.... ![]() | |
octopussy | maandag 26 april 2004 @ 13:49 |
ik maak wel eens caramelpopcorn. Ik maak dan de popcorn in een popcorn machientje, helemaal zonder olie, maar dat kan je in de pan beter met wat olie doen. De caramel maak ik door een steelpannetje met gewone kristalsuiker (meestal 4 eetlepels voor en bak popcorn) te verhitten. Je moet er wel bijblijven, want zodra de suiker vloeibaar is geworden, haal je het van het vuur. Ik 'giet' dan met een houten spatel een heel dun stroompje caramel over de popcon. Dit stolt heel snel. Als je dan even je popcorn omwoelt en dan weer caramel over giet, heb je heerlijke caramelpopcorn zoals in de bioscoop. Het is wel een secuur werkje, want de suiker wordt verschrikkelijk heet. Gebruik daarom ook geen plastic spatel (smelt) en giet het restant vande caramel absoluut niet in een vuilniszak, want het gaat er dwars doorheen ![]() Het pannetje kan je schoonmaken door het in heet water te laten weken. | |
succubus | maandag 26 april 2004 @ 13:53 |
quote:eh allemaal zaken die niet bij mijn ouders in de streek zitten .. dat verklaart waarom ik ze nog nooit heb gezien ![]() | |
Alicey | maandag 26 april 2004 @ 13:58 |
tip : zorg dat het deksel op de pan zit wanneer je het poft, anders wil je niet weten hoe je keuken er uit ziet na afloop ![]() | |
succubus | maandag 26 april 2004 @ 14:00 |
ik doe het hier altijd in de magnetron.. 3en halve minuut, hoef er niet eens naar om te kijken, gaat altijd goed. alleen als ik tegelijkertijd op de wc zit lijkt het net alsof er een heel vuurpeleton los gaat ![]() | |
shmoopy | dinsdag 27 april 2004 @ 20:55 |
Deze neem ik mee naar CUL. ![]() | |
warteltje | dinsdag 27 april 2004 @ 21:14 |
is het geen idee om je popcorn met poedersuiker te bestrooien en dan nog effe in de magnetron? | |
knuppelhout | donderdag 29 april 2004 @ 00:17 |
ik heb zo'n princess popcornmaker gekocht als kadootje voor mn vriendin. werkt als een trein en is ook nog superlekker! smaakt hetzelfde als magnetronpopcorn maar wel 10x zo goedkoop | |
octopussy | donderdag 29 april 2004 @ 00:22 |
quote:Ype, ik heb hem ook! het mooie is dat je hier geen olie voor nodig hebt. Scheelt weer. | |
knuppelhout | donderdag 29 april 2004 @ 00:29 |
heb jij ook dat ie de popcorn er zo enthousiast uitgooit dat de nog-niet-gepopte mais meeneemt? ik moet m altijd 2x erdoorheen gooien! trouwens: ik doe altijd een beetje olie er overheen, dan plakt het zout beter | |
octopussy | donderdag 29 april 2004 @ 11:43 |
quote:Je mag geen olie in het apparaat gooien. Maar ik haal altijd de ongepofte mais weer uit de schaal en doe ze weer in de machine net zo lang tot alles gepoft is. Heb zo'n hekel aan harde maiskorrels tussen mijn tanden ![]() | |
knuppelhout | donderdag 29 april 2004 @ 12:19 |
psies, ik doe de olie ook in het bakje bovenop zodat het warm wordt. Maar ik vind t wel super irritant dat je 2 of 3x die ongepofte mais erin moet gooien! | |
Geluk | vrijdag 30 april 2004 @ 13:26 |
Voor gecarameliseerde popcorn smelt ik wat boter in een koekenpan, een paar lepels suiker erbij, en dan alles op laten lossen tot het lichtgeel-bruinig is. En dan snel alle kant en klare popcorn die je ervoor gemaakt hebt erdoor roeren zodat de bruine smurrie op je popcorn zit. Yummie. | |
Tinkepink | vrijdag 30 april 2004 @ 14:23 |
Het is inderdaad niet zo'n probleem om zoete popcorn te maken: Olie in de pan, suiker en popcorn erbij. Goed schudden. Vuur niet te hoog en regelmatig blijven schudden (deksel uiteraard op de pan). Bij mij verbranden ze eigenlijk nooit en ze zijn lekker zoet. Wel blijft er een zwart laagje achter in de pan, maar dat is ook makkelijk schoon te maken door de pan even op het vuur te zetten met een beetje water. Dan kook je het schoon. Ik ben eigenlijk nog op zoek naar een manier om zelf kaaspopcorn te maken. Iemand ideeen hoe ik dit kan maken zonder kaasdraden? | |
miss_dynastie | vrijdag 30 april 2004 @ 22:18 |
Popcorn komt bij ons vanaf morgen uit de popcornmaker. Ons toestel is bijna overleden, dus wordt pas na drie kwartier heet genoeg ![]() | |
Aventura | zaterdag 1 mei 2004 @ 00:08 |
Ik had altijd zon speciaal pannetje met een 'roostertje' aan de bovenkant. Korrels erin (geen olie), boven vuur houden en poffen maar. Van die gekarameliseerde popcorn kun je beter niet zelf maken, dat is een heel nauwkeurig werkje, zoals ze al zeggen. Maar je kunt er ook poedersuiker overheen doen met een klontje boter. Dan blijft goed kleven volgens mij. | |
Martijn_77 | zaterdag 20 november 2004 @ 12:42 |
quote:Dat is wel een goed idee. Alleen nog een een vraag in de welke supermartk kan ik pocornmais vinden? De supermarkt waar ik het altijd haalde heeft het uit zijn assortiement gegooid. |