abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_8790601
Hallo, ik ben op zoek naar een recept voor popcorn. Gewone popcorn kan ik wel maken; wat olie in de pan, maiskorrels erbij en klaar
Maar hoe maak ik de zoete variant?? Moet ik dan suiker oid toevoegen aan de olie??
Alles, alles wil ik weten!!
  zaterdag 1 maart 2003 @ 11:39:02 #2
31186 0_o
See my shadow changing
pi_8790660
Heb je een magnetron? Zo ja, koop dan gewoon zo'n zakje Heb je nog een beetje het gevoel dat je het zelf hebt gemaakt
You're lying to your self again, suicidal imbecile
pi_8790841
gewoon maiskorrels in de pan wachten tot het klaar is en dan poedersuiker erover ?
  zaterdag 1 maart 2003 @ 12:01:06 #4
33160 akkien
nemo in amore videt
pi_8790863
...of honing
imagination is more important than knowledge
pi_8790917
quote:
Op zaterdag 1 maart 2003 12:01 schreef akkien het volgende:
...of honing
met suiker
046
Dank aan Yeahinho
pi_8791074
Nee, ik wil dus zélf die zoete popcorn maken, zoals je ze bijvoorbeeld in de bioscoop krijgt, en zoals je ze kant en klaar kunt kopen in de winkel.
Doe je dan suiker of honing door de olie??
Alles, alles wil ik weten!!
pi_8791115
quote:
Op zaterdag 1 maart 2003 12:23 schreef nieuwsgierig_aagje het volgende:
Nee, ik wil dus zélf die zoete popcorn maken, zoals je ze bijvoorbeeld in de bioscoop krijgt, en zoals je ze kant en klaar kunt kopen in de winkel.
Doe je dan suiker of honing door de olie??
Dat gaat meteen verbranden lijkt me
Zolang er was is, is er leven.
pi_8791165
quote:
Op zaterdag 1 maart 2003 12:26 schreef Dinus het volgende:

[..]

Dat gaat meteen verbranden lijkt me


Suggesties dan??
Alles, alles wil ik weten!!
pi_8792283
quote:
Op zaterdag 1 maart 2003 12:28 schreef nieuwsgierig_aagje het volgende:

[..]

Suggesties dan??


Kant-en-klare zakjes voor in de magnetron kopen (ze hebben zowel zoet/ als zoute variant) maar het blijft natuurlijk lang zo lekker niet als in de bios... Kan je verder ook niet zelf maken, heb je zo'n apparaat voor nodig...
pi_8792328
Je wilt met z'n laagje erom? Geen idee, maar je kan ze wel zoet maken door er gewoon suiker bij te gooien als ze klaar zijn... Maar een caramel-laagje lijkt me lastiger...


Btw waar koop jij nog gewone popcorn-maiskorrels? Je kan tegenwoordig alleen maar magnetron-spul kopen en me pa wordt steeds bozer

pi_8792930
quote:
Op zaterdag 1 maart 2003 13:36 schreef Evil-Cherry het volgende:
Je wilt met z'n laagje erom? Geen idee, maar je kan ze wel zoet maken door er gewoon suiker bij te gooien als ze klaar zijn... Maar een caramel-laagje lijkt me lastiger...


Btw waar koop jij nog gewone popcorn-maiskorrels? Je kan tegenwoordig alleen maar magnetron-spul kopen en me pa wordt steeds bozer


Gewone maiskorrels?? In de winkel... heb ze vorige week bij de C1000 gekocht...
Vind het persoonlijk veel leuker om zelf popcorn te poffen, het ruikt zo lekker en als je het goed doet, zijn álle maiskorrels gepoft zodat je niet hier en daar je kiezen breekt

Lieve mensen, bedankt voor de suggesties maar ik ben nog net al zo oud dat ik wel eens zelf boodschappen mag doen, dus ja ik wéét wel dat het allemaal kant en klaar te koop is! Ik vraag ook niet, hoe kóm ik eraan, maar ik vraag hoe maak ik het zélf!
Poedersuiker, suiker en honing erover heen is best lekker, maar dus niet wat ik zoek...

Alles, alles wil ik weten!!
  zaterdag 1 maart 2003 @ 14:28:14 #12
48770 Chameleon
Master of disguise
pi_8792996
quote:
Op zaterdag 1 maart 2003 14:22 schreef nieuwsgierig_aagje het volgende:

[..]

Gewone maiskorrels?? In de winkel... heb ze vorige week bij de C1000 gekocht...
Vind het persoonlijk veel leuker om zelf popcorn te poffen, het ruikt zo lekker en als je het goed doet, zijn álle maiskorrels gepoft zodat je niet hier en daar je kiezen breekt

Lieve mensen, bedankt voor de suggesties maar ik ben nog net al zo oud dat ik wel eens zelf boodschappen mag doen, dus ja ik wéét wel dat het allemaal kant en klaar te koop is! Ik vraag ook niet, hoe kóm ik eraan, maar ik vraag hoe maak ik het zélf!
Poedersuiker, suiker en honing erover heen is best lekker, maar dus niet wat ik zoek...


Wat jij wilt is lastig in een gewone keuken te bereiden, maar je moet idd suiker carameliseren, en dat is lastig. Je moet suiker en water in de juiste verhouding (daar zijn speciale thermometers voor) mengen en verhitten. Wordt het te heet dan staat je keuken blauw, of zijn er blauwe zwaailichten buiten. Daar kan je de popcorn na het poffen dan snel doorheen halen en presto. Maar pas op je vingers, want gecarameliseerde suiker is héél heet.
Zo zie je me, zo niet.
  zaterdag 1 maart 2003 @ 14:30:06 #13
38856 Willaaam
De enige echte!
pi_8793020
In de magnetron

Vroeger met jong nederland en scouting allemaal nog wel ooit lopen doen, maar ik ben het echt kwijt hoe we dat toen deden, sorry....

Blijft u vooral vrolijk, ook na het lezen van deze post!
pi_8793504
Suiker of honing in je pan verbrand... Ik denk dat het niet lukt zonder een popcorn apparaat...
  FOK!fossiel zaterdag 1 maart 2003 @ 15:57:31 #15
1455 Keroppi
kool kikker
pi_8794227
Popcorn maken:

Laagje olie in een pan, daarop maiskorrels (1 a 2 maiskorrels hoog), deksel erop (belangrijk! ) en maar laten poffen

Chick on a mission
  zaterdag 1 maart 2003 @ 15:59:50 #16
38856 Willaaam
De enige echte!
pi_8794270
quote:
Op zaterdag 1 maart 2003 15:57 schreef Keroppi het volgende:
Popcorn maken:

Laagje olie in een pan, daarop maiskorrels (1 a 2 maiskorrels hoog), deksel erop (belangrijk! ) en maar laten poffen


Krijg je dan zoete?
Blijft u vooral vrolijk, ook na het lezen van deze post!
  zaterdag 1 maart 2003 @ 17:28:57 #17
40163 Razzerr
Something doesn't compute
pi_8795674
quote:
Op zaterdag 1 maart 2003 14:22 schreef nieuwsgierig_aagje het volgende:

[..]

Gewone maiskorrels?? In de winkel... heb ze vorige week bij de C1000 gekocht...
Vind het persoonlijk veel leuker om zelf popcorn te poffen, het ruikt zo lekker en als je het goed doet, zijn álle maiskorrels gepoft zodat je niet hier en daar je kiezen breekt

Lieve mensen, bedankt voor de suggesties maar ik ben nog net al zo oud dat ik wel eens zelf boodschappen mag doen, dus ja ik wéét wel dat het allemaal kant en klaar te koop is! Ik vraag ook niet, hoe kóm ik eraan, maar ik vraag hoe maak ik het zélf!
Poedersuiker, suiker en honing erover heen is best lekker, maar dus niet wat ik zoek...


In de pan een paar poffen, en dan als ze klaar zijn meteen poederkaas er overheen strooien! Dan krijg je popcorn met gesmolten kaas
Maw: het zal wel 2006 worden...
pi_8795826
Met suikermaïs natuurlijk

En anders laat je de maïs wellen in suikerwater, dan krijg je ook wel die zoete smaak eraan

pi_8796027
zo'n zakje mais kost echt niets...

Je kunt ook de mais eerst in zuiker water rollen...
en dan in de pan op het fornuis
je moet de pan wel schudden afentoe...
als je het goed doet.. heb je geen 1 aangebrande
Zout is overigens lekkerder

Noot: Deze post is origineel en uniek. De kleine variaties in spelling en grammatica vergroten haar individueele karakter en schoonheid en kunnen in geen geval beschouwd worden als onvolmaaktheden of fouten.
pi_8810536
De mais wellen in suikerwater?? Dat is misschien wel een goed idee!! Zou de mais dan nog wel poffen?? Nouja kan het in ieder geval een keer proberen!!
Verdere suggesties blijven welkom en ik laat beslist iets horen als ik het geprobeerd heb
Alles, alles wil ik weten!!
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 2 maart 2003 @ 17:06:25 #21
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_8815262
Gewone (losse) mais vind je in de supermarkt bij de 'uitheemse' producten, of anders in een Turkse winkel.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_8815372
Caramel Corn

Ages: 9-12
Location: Kitchen
Skills: Language, Thinking, Math


What you'll need:
1/2 cup butter or margarine
1 cup packed brown sugar
1/4 cup corn syrup
1/2 teaspoon baking soda
8 cups of popped popcorn
Wax paper that has been sprayed with nonstick cooking spray


Background:
Your children will be dazzled by the results of this easy-to-follow recipe.

Setting up:
You can save time by making the popcorn ahead of time.

What to do:
Combine butter, sugar and syrup in a large microwave-safe mixing bowl. Microwave for
advertisement


three minutes on high. Stir. Add baking soda to the mixture, stirring gently until the mixture is light and foamy. Cook on high for another 1 1/2 minutes. Add the popcorn to the mixture and stir until well coated. Cook on high for another 1 1/2 minutes. Spread the mixture onto the wax paper and allow it to harden at room temperature for an hour. Break the mixture into pieces.

pi_8821659
quote:
Op zaterdag 1 maart 2003 15:59 schreef Willaaam het volgende:

[..]

Krijg je dan zoete?


wel als je de deksel op de pan houdt
It's in the air tonight
pi_8821885
quote:
Op zaterdag 1 maart 2003 11:59 schreef PoisonouS het volgende:
gewoon maiskorrels in de pan wachten tot het klaar is en dan poedersuiker erover ?
Wel de deksel erop doen hoor. .
pi_8826630
ik deed vroeger altijd gewoon olie in een pan.
1 maiskorrel erin, zodra deze is gepopt, dan is de olie op temperatuur.
koffiekopje mais in de pan gooien en direct erachteraan witte suiker.

ik kreeg gewoon popcorn met een laagje caramel .
tuurlijk waren er ook een paar verbranden bij, maar dat heb ik ook als ik geen suiker erbij deed dus

erg sim-pel dus gewoon proberen en eet smakelijk alvast

abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')