(graag snel antwoord, en zinnig want de supermarkt is een best end weg)
bvd!
quote:dank u dank u, mijn dank is groot
Op vrijdag 28 februari 2003 18:36 schreef Conflict het volgende:
ui
quote:zou ik ook doen..
Op vrijdag 28 februari 2003 18:36 schreef Conflict het volgende:
ui
ow tis trouwens voor dit recept:
1 sjalot
1 ons gehakt
handje rozijnen
kerrie
ketjap manis
peper
ev. 1 tomaat
--------------------------------------------------------------------------------
Dit Indische gerecht is het lekkerst met Hollandse aardappels: bijna stuk gekookt of gepureerd.
Het kan ook met rijst.
Wat je er ook bij eet: maak dat eerst, want het gehakt is in een paar minuten klaar.
Je kunt er ev. een tomaat bij eten bij wijze van sla.
Als je het heel mooi wilt doen, doe je die op een apart schoteltje met peper, zout en olie en azijn (2 delen olie tegen 1 deel azijn). Misschien nog wat Provençaalse kruiden-uit-een- potje erop. Maar je kunt hem ook gewoon in plakjes gesneden op je bord leggen.
Snipper de sjalot. Leg gehakt etc. klaar.
Verwarm een beetje boter in een koekenpan. Ui erbij, glazig laten worden (vuur dus niet te hoog). Dan het gehakt erbij. Als je het vuur nog steeds niet te hoog hebt, laat zich dat makkelijk uit elkaar plukken. Handje rozijnen erbij. Dessertlepel ketjap manis en peper toevoegen.
Roer het gehakt, de rozijnen en de ui door elkaar tot het gehakt bruin is.
Dan nog een dessertlepel kerrie er doorheen.
Wees niet te zuinig met kerrie en ketjap.
bron: http://www.jeanne-doomen.net/recepten/recept098.html
[Dit bericht is gewijzigd door questionmark op 28-02-2003 18:42]
quote:Smakelijk kokkie
Op vrijdag 28 februari 2003 18:37 schreef questionmark het volgende:[..]
dank u dank u, mijn dank is groot
quote:hehe
Op vrijdag 28 februari 2003 18:39 schreef Conflict het volgende:
Smakelijk kokkie
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |