FOK!forum / Lifestyle / Pastamachine...
Kimmiewoensdag 26 februari 2003 @ 16:30
Is dat wat? Ik zag vandaag bij de BIJ dat zo'n ding in de aanbieding is, heb hem (nog) niet gekocht want ik vraag mijzelf af of je zoiets nu ook werkelijk gebruikt. Er stond trouwens ook een pak meel bij ofzoiets en verder maakt elke kok zijn eigen verse pasta. Wie dat dat nog meer, hoeveel tijd kost dat (volgens Jamie Oliver niet zoveel).En krijg je er veel rotzooi van?


Voor diegene die niet weten wat ik bedoel:

glossywoensdag 26 februari 2003 @ 16:32
quote:
Op woensdag 26 februari 2003 16:30 schreef Kimmie het volgende:
Is dat wat? Ik zag vandaag bij de BIJ dat zo'n ding in de aanbieding is, heb hem (nog) niet gekocht want ik vraag mijzelf af of je zoiets nu ook werkelijk gebruikt. Er stond trouwens ook een pak meel bij ofzoiets en verder maakt elke kok zijn eigen verse pasta. Wie dat dat nog meer, hoeveel tijd kost dat (volgens Jamie Oliver niet zoveel).En krijg je er veel rotzooi van?


Voor diegene die niet weten wat ik bedoel:
[afbeelding]


volgens mij gebruik je dat ding 1x en dan beland ie in de kast,een pakje spaghetti kan je net zo goed kopen veel goed koper en makkelijker
Bioslockwoensdag 26 februari 2003 @ 16:33
Vrij nutteloos, me dunkt.
Snoetjewoensdag 26 februari 2003 @ 16:35
quote:
Op woensdag 26 februari 2003 16:30 schreef Kimmie het volgende:
Wie dat dat nog meer, hoeveel tijd kost dat (volgens Jamie Oliver niet zoveel).
voor jamie is het praktisch zijn beroep.. volgens mij is het voor de gemiddelde NL-er een tijdrovend werkje..
Kimmiewoensdag 26 februari 2003 @ 16:35
Toch lijkt het alsof die aparaten best populair zijn.
Het lijkt mij ook wel leuk om met zo'n ding te gaan knoeien, alleen hoe lang is verse pasta eigenlijk houdbaar? Of moet je per gerecht je pasta maken, das veel werk.

Mening van(ex)gebruikers graag.

MSXUserwoensdag 26 februari 2003 @ 16:39
quote:
Op woensdag 26 februari 2003 16:35 schreef Kimmie het volgende:
Of moet je per gerecht je pasta maken, das veel werk.

Mening van(ex)gebruikers graag.


Eigenlijk moet je idd. bij elk gerecht opnieuw de pasta maken. Wat betreft werk valt het nog best wel mee, hoewel uit een pak natuurlijk veel makkelijker is. Daarentegen vind ik verse pasta wel lekkerder (persoonlijke smaak). Zelf pastadeeg maken is niet het meest moeilijke werk.
Kimmiewoensdag 26 februari 2003 @ 16:41
quote:
Op woensdag 26 februari 2003 16:39 schreef MSXUser het volgende:

[..]

Eigenlijk moet je idd. bij elk gerecht opnieuw de pasta maken. Wat betreft werk valt het nog best wel mee, hoewel uit een pak natuurlijk veel makkelijker is. Daarentegen vind ik verse pasta wel lekkerder (persoonlijke smaak). Zelf pastadeeg maken is niet het meest moeilijke werk.


Hey heb jij zelf zo'n machine?

Als het lijkt op het maken van een pizzabodem maakt het niet zoveel uit, maar hoe krijg je dat apparaat eigelijk schoon? Vaatwasser?

Pikkebaaswoensdag 26 februari 2003 @ 16:46
Ik zou er graag 1 wilen hebben, wat kost 'ie ??

Ik dacht dat Jamie eens heeft verteld dat gedroogde pasta en verse pasta eigenlijk twee verschillende dingen zijn. Door de 1 zit ei en door de ander niet.
Ook kun je zelf gemaakte pasta wel inviezen maar niet drogen volgens mij.
Je kan met zo'n ding bijvoorbeeld ook zelf ravioli maken enzo.
En bij La Tasca in Delft kun je workshops volgen over het maken van pasta.

nietzmanwoensdag 26 februari 2003 @ 16:47
Het heeft wel wat, die eigen pasta. Is met een beetje oefenen nog niet eens zó machtig. Hier word hij gewoon zonder problemen de vaatwasser ingeknikkert en komt er schoon weer uit. Hoe dat anders gaat, zou ik zo niet weten.
MSXUserwoensdag 26 februari 2003 @ 16:48
quote:
Op woensdag 26 februari 2003 16:41 schreef Kimmie het volgende:
Hey heb jij zelf zo'n machine?

Als het lijkt op het maken van een pizzabodem maakt het niet zoveel uit, maar hoe krijg je dat apparaat eigelijk schoon? Vaatwasser?


Zelf heb ik nog niet zo'n ding, maar m'n familie in Italië gebruikt dergelijke dingen regelmatig. Die apparaten zijn volledig demontabel (als je een goede hebt) en ook heel makkelijk schoon te maken. Ze zijn idd. ook vaatwasserbestendig
DIGGERwoensdag 26 februari 2003 @ 17:15
quote:
Op woensdag 26 februari 2003 16:35 schreef Kimmie het volgende:
Of moet je per gerecht je pasta maken, das veel werk.

Mening van(ex)gebruikers graag.


Pasta moet je per keer vers maken en lang niet alle soorten pasta maak je het snelst met zo'n machine, veel soorten maak je zelfs beter zonder machine.

Pasta zelf maken is tijdrovend en je moet een beetje de ruimte ervoor hebben in de keuken, het is echter wel absoluut het lekkerst.

De gemiddelde Nederlander eet graag de 'Italiaanse' Grand' Italia pasta, maar voor fijnproevers gaat er niets boven zelf maken van pasta.

Kortom Kimmie:

1: ben je een groot kook fan
2: Heb je vaak tijd/maak je tijd voor uitgebreid koken
3: Eet je met regelmaat pasta

Als je dit met ja kan beantwoorden, kun je gerust zo'n apparaat aanschaffen.

Vortexxwoensdag 26 februari 2003 @ 18:15
Owww ja, das zeker wat: echt ontzettend lekkere pasta krijg je dan!!!!!! I LOVE IT!!!!!!!!!!!!!!! (wij hebben er één van de Macro geloof ik):
Kimmiewoensdag 26 februari 2003 @ 18:31
quote:
Op woensdag 26 februari 2003 16:46 schreef Pikkebaas het volgende:
Ik zou er graag 1 wilen hebben, wat kost 'ie ??
Nu 59 Euro bij de BIJ.

Pikkebaasvrijdag 28 februari 2003 @ 08:33
quote:
Op woensdag 26 februari 2003 18:31 schreef Kimmie het volgende:

[..]

Nu 59 Euro bij de BIJ.

[afbeelding]


Okee, dank je, wat is de BIJ ??? Is dat de Bijenkorf ??
4br4x4svrijdag 28 februari 2003 @ 09:26
Verse pasta is inderdaad heel veel lekkerder dan gekochte .

Maar - zoals gezegd - je moet er tijd en ruimte voor hebben. Bij het verwerken van het deeg is timing essentieel en dat zal in het begin wat oefening vergen. De kooktijd is overigens erg kort (voor spaghetti): 2-3 min.

Als je een kookgek bent, zou ik zeggen: doen!

Rtificialvrijdag 28 februari 2003 @ 09:34
Verse pasta is inderdaad super. Ik had het toevallig met DarkElkf erover van de week om in onze nieuwe keuken zo'n ding neer te zetten, maar ik weet dat ik in de praktijk zelden of nooit zin zal hebben om verse pasta te maken omdat het MIJ erg veel tijd kost.

Ben je erg geroutineerd dan kost het je misschien een half uurtje ofzo, maar mij kost het toch al gauw 1,5 a 2 uur voordat ik een resultaat heb waar ik tevreden over ben...

Overigens is het wel mogelijk verse pasta te drogen. Even opzoeken in een (pasta) kookboek.

bixistervrijdag 28 februari 2003 @ 10:24
ik heb wel es verse pasta in zo'n 'zelf-kook-restaurant' gemaakt en vond 't erg meevallen qua moeite (hoewel zo'n ding met z'n tweeën veel makkelijker te bedienen is dan alleen). zou er ook best één willen, maar weet ook niet zeker of ik 'm dan echt vaak zou gebruiken.
Kimmievrijdag 28 februari 2003 @ 10:44
quote:
Op vrijdag 28 februari 2003 08:33 schreef Pikkebaas het volgende:

[..]

Okee, dank je, wat is de BIJ ??? Is dat de Bijenkorf ??


Ja
Kimmievrijdag 28 februari 2003 @ 10:46
quote:
Op vrijdag 28 februari 2003 10:24 schreef bixister het volgende:
ik heb wel es verse pasta in zo'n 'zelf-kook-restaurant' gemaakt en vond 't erg meevallen qua moeite (hoewel zo'n ding met z'n tweeën veel makkelijker te bedienen is dan alleen). zou er ook best één willen, maar weet ook niet zeker of ik 'm dan echt vaak zou gebruiken.
Ik ook niet vandaar mijn vraag, ik denk dat ik hem nu wel ga aanschaffen want ik vind het leuk om te knutselen in de keuken, volgens mij is het zo'n apparaat dat je eerst heel intensief gebruikt, dan ben je het zat en dan hemel je de kant en klare pasta weer op totdat je oog weer op het apparaat valt en je weer aan de slag gaat,oftewel een welkome aanvulling van het keuken machine assortiment.
bixistervrijdag 28 februari 2003 @ 11:20
pziez. iemand anders noemde nog wel een belangrijk punt: heb je er genoeg ruimte voor? bovendien moet je het apparaat op een tafel of blad kunnen vastklemmen, dus check even of je daar in je keuken genoeg mogelijkheden voor hebt.