Kimmie | woensdag 26 februari 2003 @ 16:30 |
Is dat wat? Ik zag vandaag bij de BIJ dat zo'n ding in de aanbieding is, heb hem (nog) niet gekocht want ik vraag mijzelf af of je zoiets nu ook werkelijk gebruikt. Er stond trouwens ook een pak meel bij ofzoiets en verder maakt elke kok zijn eigen verse pasta. Wie dat dat nog meer, hoeveel tijd kost dat (volgens Jamie Oliver niet zoveel).En krijg je er veel rotzooi van?
| |
glossy | woensdag 26 februari 2003 @ 16:32 |
quote:volgens mij gebruik je dat ding 1x en dan beland ie in de kast,een pakje spaghetti kan je net zo goed kopen veel goed koper en makkelijker | |
Bioslock | woensdag 26 februari 2003 @ 16:33 |
Vrij nutteloos, me dunkt. | |
Snoetje | woensdag 26 februari 2003 @ 16:35 |
quote:voor jamie is het praktisch zijn beroep.. volgens mij is het voor de gemiddelde NL-er een tijdrovend werkje.. | |
Kimmie | woensdag 26 februari 2003 @ 16:35 |
Toch lijkt het alsof die aparaten best populair zijn. Het lijkt mij ook wel leuk om met zo'n ding te gaan knoeien, alleen hoe lang is verse pasta eigenlijk houdbaar? Of moet je per gerecht je pasta maken, das veel werk. Mening van(ex)gebruikers graag. | |
MSXUser | woensdag 26 februari 2003 @ 16:39 |
quote:Eigenlijk moet je idd. bij elk gerecht opnieuw de pasta maken. Wat betreft werk valt het nog best wel mee, hoewel uit een pak natuurlijk veel makkelijker is. Daarentegen vind ik verse pasta wel lekkerder (persoonlijke smaak). Zelf pastadeeg maken is niet het meest moeilijke werk. | |
Kimmie | woensdag 26 februari 2003 @ 16:41 |
quote:Hey heb jij zelf zo'n machine? Als het lijkt op het maken van een pizzabodem maakt het niet zoveel uit, maar hoe krijg je dat apparaat eigelijk schoon? Vaatwasser? | |
Pikkebaas | woensdag 26 februari 2003 @ 16:46 |
Ik zou er graag 1 wilen hebben, wat kost 'ie ?? Ik dacht dat Jamie eens heeft verteld dat gedroogde pasta en verse pasta eigenlijk twee verschillende dingen zijn. Door de 1 zit ei en door de ander niet. | |
nietzman | woensdag 26 februari 2003 @ 16:47 |
Het heeft wel wat, die eigen pasta. Is met een beetje oefenen nog niet eens zó machtig. Hier word hij gewoon zonder problemen de vaatwasser ingeknikkert en komt er schoon weer uit. Hoe dat anders gaat, zou ik zo niet weten. | |
MSXUser | woensdag 26 februari 2003 @ 16:48 |
quote:Zelf heb ik nog niet zo'n ding, maar m'n familie in Italië gebruikt dergelijke dingen regelmatig. Die apparaten zijn volledig demontabel (als je een goede hebt) en ook heel makkelijk schoon te maken. Ze zijn idd. ook vaatwasserbestendig ![]() | |
DIGGER | woensdag 26 februari 2003 @ 17:15 |
quote:Pasta moet je per keer vers maken en lang niet alle soorten pasta maak je het snelst met zo'n machine, veel soorten maak je zelfs beter zonder machine. Pasta zelf maken is tijdrovend en je moet een beetje de ruimte ervoor hebben in de keuken, het is echter wel absoluut het lekkerst. De gemiddelde Nederlander eet graag de 'Italiaanse' Grand' Italia pasta, maar voor fijnproevers gaat er niets boven zelf maken van pasta. Kortom Kimmie: 1: ben je een groot kook fan Als je dit met ja kan beantwoorden, kun je gerust zo'n apparaat aanschaffen. | |
Vortexx | woensdag 26 februari 2003 @ 18:15 |
Owww ja, das zeker wat: echt ontzettend lekkere pasta krijg je dan!!!!!! I LOVE IT!!!!!!!!!!!!!!! (wij hebben er één van de Macro geloof ik):![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Kimmie | woensdag 26 februari 2003 @ 18:31 |
quote:Nu 59 Euro bij de BIJ. | |
Pikkebaas | vrijdag 28 februari 2003 @ 08:33 |
quote:Okee, dank je, wat is de BIJ ??? Is dat de Bijenkorf ?? | |
4br4x4s | vrijdag 28 februari 2003 @ 09:26 |
Verse pasta is inderdaad heel veel lekkerder dan gekochte ![]() Maar - zoals gezegd - je moet er tijd en ruimte voor hebben. Bij het verwerken van het deeg is timing essentieel en dat zal in het begin wat oefening vergen. De kooktijd is overigens erg kort (voor spaghetti): 2-3 min. Als je een kookgek bent, zou ik zeggen: doen! | |
Rtificial | vrijdag 28 februari 2003 @ 09:34 |
Verse pasta is inderdaad super. Ik had het toevallig met DarkElkf erover van de week om in onze nieuwe keuken zo'n ding neer te zetten, maar ik weet dat ik in de praktijk zelden of nooit zin zal hebben om verse pasta te maken omdat het MIJ erg veel tijd kost. Ben je erg geroutineerd dan kost het je misschien een half uurtje ofzo, maar mij kost het toch al gauw 1,5 a 2 uur voordat ik een resultaat heb waar ik tevreden over ben... Overigens is het wel mogelijk verse pasta te drogen. Even opzoeken in een (pasta) kookboek. | |
bixister | vrijdag 28 februari 2003 @ 10:24 |
ik heb wel es verse pasta in zo'n 'zelf-kook-restaurant' gemaakt en vond 't erg meevallen qua moeite (hoewel zo'n ding met z'n tweeën veel makkelijker te bedienen is dan alleen). zou er ook best één willen, maar weet ook niet zeker of ik 'm dan echt vaak zou gebruiken. | |
Kimmie | vrijdag 28 februari 2003 @ 10:44 |
quote:Ja | |
Kimmie | vrijdag 28 februari 2003 @ 10:46 |
quote:Ik ook niet vandaar mijn vraag, ik denk dat ik hem nu wel ga aanschaffen want ik vind het leuk om te knutselen in de keuken, volgens mij is het zo'n apparaat dat je eerst heel intensief gebruikt, dan ben je het zat en dan hemel je de kant en klare pasta weer op totdat je oog weer op het apparaat valt en je weer aan de slag gaat,oftewel een welkome aanvulling van het keuken machine assortiment. | |
bixister | vrijdag 28 februari 2003 @ 11:20 |
pziez. ![]() |