abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_8732462
Is dat wat? Ik zag vandaag bij de BIJ dat zo'n ding in de aanbieding is, heb hem (nog) niet gekocht want ik vraag mijzelf af of je zoiets nu ook werkelijk gebruikt. Er stond trouwens ook een pak meel bij ofzoiets en verder maakt elke kok zijn eigen verse pasta. Wie dat dat nog meer, hoeveel tijd kost dat (volgens Jamie Oliver niet zoveel).En krijg je er veel rotzooi van?


Voor diegene die niet weten wat ik bedoel:

fake a dream
  woensdag 26 februari 2003 @ 16:32:29 #2
34313 glossy
trotse mama van esmee
pi_8732506
quote:
Op woensdag 26 februari 2003 16:30 schreef Kimmie het volgende:
Is dat wat? Ik zag vandaag bij de BIJ dat zo'n ding in de aanbieding is, heb hem (nog) niet gekocht want ik vraag mijzelf af of je zoiets nu ook werkelijk gebruikt. Er stond trouwens ook een pak meel bij ofzoiets en verder maakt elke kok zijn eigen verse pasta. Wie dat dat nog meer, hoeveel tijd kost dat (volgens Jamie Oliver niet zoveel).En krijg je er veel rotzooi van?


Voor diegene die niet weten wat ik bedoel:
[afbeelding]


volgens mij gebruik je dat ding 1x en dan beland ie in de kast,een pakje spaghetti kan je net zo goed kopen veel goed koper en makkelijker
  woensdag 26 februari 2003 @ 16:33:21 #3
22497 Bioslock
we hope that you choke
pi_8732521
Vrij nutteloos, me dunkt.
pi_8732567
quote:
Op woensdag 26 februari 2003 16:30 schreef Kimmie het volgende:
Wie dat dat nog meer, hoeveel tijd kost dat (volgens Jamie Oliver niet zoveel).
voor jamie is het praktisch zijn beroep.. volgens mij is het voor de gemiddelde NL-er een tijdrovend werkje..
pi_8732569
Toch lijkt het alsof die aparaten best populair zijn.
Het lijkt mij ook wel leuk om met zo'n ding te gaan knoeien, alleen hoe lang is verse pasta eigenlijk houdbaar? Of moet je per gerecht je pasta maken, das veel werk.

Mening van(ex)gebruikers graag.

fake a dream
  woensdag 26 februari 2003 @ 16:39:23 #6
13211 MSXUser
Irritant figuur...
pi_8732646
quote:
Op woensdag 26 februari 2003 16:35 schreef Kimmie het volgende:
Of moet je per gerecht je pasta maken, das veel werk.

Mening van(ex)gebruikers graag.


Eigenlijk moet je idd. bij elk gerecht opnieuw de pasta maken. Wat betreft werk valt het nog best wel mee, hoewel uit een pak natuurlijk veel makkelijker is. Daarentegen vind ik verse pasta wel lekkerder (persoonlijke smaak). Zelf pastadeeg maken is niet het meest moeilijke werk.
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
pi_8732690
quote:
Op woensdag 26 februari 2003 16:39 schreef MSXUser het volgende:

[..]

Eigenlijk moet je idd. bij elk gerecht opnieuw de pasta maken. Wat betreft werk valt het nog best wel mee, hoewel uit een pak natuurlijk veel makkelijker is. Daarentegen vind ik verse pasta wel lekkerder (persoonlijke smaak). Zelf pastadeeg maken is niet het meest moeilijke werk.


Hey heb jij zelf zo'n machine?

Als het lijkt op het maken van een pizzabodem maakt het niet zoveel uit, maar hoe krijg je dat apparaat eigelijk schoon? Vaatwasser?

fake a dream
  woensdag 26 februari 2003 @ 16:46:05 #8
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_8732786
Ik zou er graag 1 wilen hebben, wat kost 'ie ??

Ik dacht dat Jamie eens heeft verteld dat gedroogde pasta en verse pasta eigenlijk twee verschillende dingen zijn. Door de 1 zit ei en door de ander niet.
Ook kun je zelf gemaakte pasta wel inviezen maar niet drogen volgens mij.
Je kan met zo'n ding bijvoorbeeld ook zelf ravioli maken enzo.
En bij La Tasca in Delft kun je workshops volgen over het maken van pasta.

Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_8732805
Het heeft wel wat, die eigen pasta. Is met een beetje oefenen nog niet eens zó machtig. Hier word hij gewoon zonder problemen de vaatwasser ingeknikkert en komt er schoon weer uit. Hoe dat anders gaat, zou ik zo niet weten.
Ik ga naar huis.
  woensdag 26 februari 2003 @ 16:48:02 #10
13211 MSXUser
Irritant figuur...
pi_8732825
quote:
Op woensdag 26 februari 2003 16:41 schreef Kimmie het volgende:
Hey heb jij zelf zo'n machine?

Als het lijkt op het maken van een pizzabodem maakt het niet zoveel uit, maar hoe krijg je dat apparaat eigelijk schoon? Vaatwasser?


Zelf heb ik nog niet zo'n ding, maar m'n familie in Italië gebruikt dergelijke dingen regelmatig. Die apparaten zijn volledig demontabel (als je een goede hebt) en ook heel makkelijk schoon te maken. Ze zijn idd. ook vaatwasserbestendig
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
pi_8733499
quote:
Op woensdag 26 februari 2003 16:35 schreef Kimmie het volgende:
Of moet je per gerecht je pasta maken, das veel werk.

Mening van(ex)gebruikers graag.


Pasta moet je per keer vers maken en lang niet alle soorten pasta maak je het snelst met zo'n machine, veel soorten maak je zelfs beter zonder machine.

Pasta zelf maken is tijdrovend en je moet een beetje de ruimte ervoor hebben in de keuken, het is echter wel absoluut het lekkerst.

De gemiddelde Nederlander eet graag de 'Italiaanse' Grand' Italia pasta, maar voor fijnproevers gaat er niets boven zelf maken van pasta.

Kortom Kimmie:

1: ben je een groot kook fan
2: Heb je vaak tijd/maak je tijd voor uitgebreid koken
3: Eet je met regelmaat pasta

Als je dit met ja kan beantwoorden, kun je gerust zo'n apparaat aanschaffen.

O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_8734565
Owww ja, das zeker wat: echt ontzettend lekkere pasta krijg je dan!!!!!! I LOVE IT!!!!!!!!!!!!!!! (wij hebben er één van de Macro geloof ik):
pi_8734819
quote:
Op woensdag 26 februari 2003 16:46 schreef Pikkebaas het volgende:
Ik zou er graag 1 wilen hebben, wat kost 'ie ??
Nu 59 Euro bij de BIJ.

fake a dream
  vrijdag 28 februari 2003 @ 08:33:08 #14
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_8766403
quote:
Op woensdag 26 februari 2003 18:31 schreef Kimmie het volgende:

[..]

Nu 59 Euro bij de BIJ.

[afbeelding]


Okee, dank je, wat is de BIJ ??? Is dat de Bijenkorf ??
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  vrijdag 28 februari 2003 @ 09:26:41 #15
34839 4br4x4s
Enjoy the silence
pi_8766967
Verse pasta is inderdaad heel veel lekkerder dan gekochte .

Maar - zoals gezegd - je moet er tijd en ruimte voor hebben. Bij het verwerken van het deeg is timing essentieel en dat zal in het begin wat oefening vergen. De kooktijd is overigens erg kort (voor spaghetti): 2-3 min.

Als je een kookgek bent, zou ik zeggen: doen!

  vrijdag 28 februari 2003 @ 09:34:04 #16
11798 Rtificial
[ahr-tuh-fish-uhl]
pi_8767089
Verse pasta is inderdaad super. Ik had het toevallig met DarkElkf erover van de week om in onze nieuwe keuken zo'n ding neer te zetten, maar ik weet dat ik in de praktijk zelden of nooit zin zal hebben om verse pasta te maken omdat het MIJ erg veel tijd kost.

Ben je erg geroutineerd dan kost het je misschien een half uurtje ofzo, maar mij kost het toch al gauw 1,5 a 2 uur voordat ik een resultaat heb waar ik tevreden over ben...

Overigens is het wel mogelijk verse pasta te drogen. Even opzoeken in een (pasta) kookboek.

pi_8767811
ik heb wel es verse pasta in zo'n 'zelf-kook-restaurant' gemaakt en vond 't erg meevallen qua moeite (hoewel zo'n ding met z'n tweeën veel makkelijker te bedienen is dan alleen). zou er ook best één willen, maar weet ook niet zeker of ik 'm dan echt vaak zou gebruiken.
pi_8768096
quote:
Op vrijdag 28 februari 2003 08:33 schreef Pikkebaas het volgende:

[..]

Okee, dank je, wat is de BIJ ??? Is dat de Bijenkorf ??


Ja
fake a dream
pi_8768120
quote:
Op vrijdag 28 februari 2003 10:24 schreef bixister het volgende:
ik heb wel es verse pasta in zo'n 'zelf-kook-restaurant' gemaakt en vond 't erg meevallen qua moeite (hoewel zo'n ding met z'n tweeën veel makkelijker te bedienen is dan alleen). zou er ook best één willen, maar weet ook niet zeker of ik 'm dan echt vaak zou gebruiken.
Ik ook niet vandaar mijn vraag, ik denk dat ik hem nu wel ga aanschaffen want ik vind het leuk om te knutselen in de keuken, volgens mij is het zo'n apparaat dat je eerst heel intensief gebruikt, dan ben je het zat en dan hemel je de kant en klare pasta weer op totdat je oog weer op het apparaat valt en je weer aan de slag gaat,oftewel een welkome aanvulling van het keuken machine assortiment.
fake a dream
pi_8768659
pziez. iemand anders noemde nog wel een belangrijk punt: heb je er genoeg ruimte voor? bovendien moet je het apparaat op een tafel of blad kunnen vastklemmen, dus check even of je daar in je keuken genoeg mogelijkheden voor hebt.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')