flat_erik | woensdag 26 februari 2003 @ 11:16 |
 Een perfect glas Amstel-bier begint met een kristalhelder glas. Iedere ongerechtigheid - hoe klein ook - doet afbreuk aan het eindresultaat. Spoel het glas met schoon koud water. Dan ben je zeker van een dikke schuimkraag die niet al na de eerste slok inzakt. Houd het glas schuin en net onder de uiteinde van de tapkraan. De juiste afstand en de hoek zijn afhankelijk van de druk op het bier, maar wat in ieder geval moet worden bereikt is dat het bier met een draaiende beweging in het glas terechtkomt en zo, onder het vullen, schuim vormt - maar niet te veel.
 Open de tapkraan met een snelle beweging, en zorg ervoor dat het Amstel-bier op de eerder beschreven manier in het glas komt totdat het de rand van het schuine glas bereikt. Wanneer het bier uit de tapkraan stroomt, moet het rustig schuimen, niet sputteren. Dit is een kwestie van oefening.
 Draai de tap snel dicht, draai het glas recht en haal het weg onder de nadruppelende tapkraan. Laat het gevulde glas even op de lekbak staan totdat het schuim niet meer over de rand van het glas loopt.
 Houd een plastic schuimspaan iets schuin en schuim met een snelle, vegende beweging af zodat de bovenkant van de schuimkraag gelijk is aan de rand van het glas. Je kunt ook met de schuimspaan nog even een triomfantelijk tikje op de lekbak geven, maar dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het bier.
 Zet het bier op een bierviltje voor degene aan wie je het bier serveert. Als je het bier in je favoriete glas met het Amstel-vignet serveert, zet het dan zo neer dat je gast het logo kan zien. Alsjeblieft. Je hebt een perfect glas bier geserveerd.

[Dit bericht is gewijzigd door flat_erik op 26-02-2003 12:35] |
boebiedoe | woensdag 26 februari 2003 @ 11:17 |
Nou ik heb thuis geen tap in de vorm van kruisjes  |
KiwiTjuHh | woensdag 26 februari 2003 @ 11:18 |
Je plaatjes doen het niet.  |
Salvad0R | woensdag 26 februari 2003 @ 11:20 |
plaatjes kapot |
UnleashMitch | woensdag 26 februari 2003 @ 11:20 |
quote: Op woensdag 26 februari 2003 11:18 schreef KiwiTjuHh het volgende: Je plaatjes doen het niet. 
Niet echt nee Zonde had me wel leuk geleken  he kiwi!!  |
madmatt | woensdag 26 februari 2003 @ 11:21 |
volgende topic: zo open je een flesje.........  |
Diovarus | woensdag 26 februari 2003 @ 11:23 |
quote: Op woensdag 26 februari 2003 11:21 schreef madmatt het volgende: volgende topic: zo open je een flesje......... 
hoe breek je een flesje |
Thegeronimo | woensdag 26 februari 2003 @ 11:23 |
Geldt zeker alleen voor Amstelbier  ps. kruisjes... tja niet gek als je ze host bij geocities
[Dit bericht is gewijzigd door Thegeronimo op 26-02-2003 11:28] |
2Mini | woensdag 26 februari 2003 @ 11:25 |
voortaan neem ik kruisjes mee  |
Knakker | woensdag 26 februari 2003 @ 11:29 |
[quote]Houd een plastic schuimspaan iets schuin en schuim met een snelle, vegende beweging af zodat de bovenkant van de schuimkraag gelijk is aan de rand van het glas. Je kunt ook met de schuimspaan nog even een triomfantelijk tikje op de lekbak geven, maar dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het bier. [./quote] Oei, wat een zonde Je moet em onder een hoek van 45 graden houden en zorgen dat er een klein beetje water op ligt dat je dan dus over de schuimkraag laat lopen. |
flat_erik | woensdag 26 februari 2003 @ 11:31 |
quote: Op woensdag 26 februari 2003 11:18 schreef KiwiTjuHh het volgende: Je plaatjes doen het niet. 
NU wel!  |
THEDUTCHJOKER | woensdag 26 februari 2003 @ 11:31 |
Helaas geocities en plaatjes laten zien lukt niet |
THEDUTCHJOKER | woensdag 26 februari 2003 @ 11:32 |
quote: Op woensdag 26 februari 2003 11:31 schreef THEDUTCHJOKER het volgende: Helaas geocities en plaatjes laten zien lukt niet
hmmna deze post was er geen geocities meer  |
MrTorture | woensdag 26 februari 2003 @ 11:33 |
quote: Op woensdag 26 februari 2003 11:16 schreef flat_erik het volgende: Je kunt ook met de schuimspaan nog even een triomfantelijk tikje op de lekbak geven, maar dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het bier.
 |
Dagootje | woensdag 26 februari 2003 @ 11:36 |
quote: Op woensdag 26 februari 2003 11:29 schreef Knakker het volgende: [quote]Houd een plastic schuimspaan iets schuin en schuim met een snelle, vegende beweging af zodat de bovenkant van de schuimkraag gelijk is aan de rand van het glas. Je kunt ook met de schuimspaan nog even een triomfantelijk tikje op de lekbak geven, maar dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het bier. [./quote]Oei, wat een zonde Je moet em onder een hoek van 45 graden houden en zorgen dat er een klein beetje water op ligt dat je dan dus over de schuimkraag laat lopen.
En je moet niet aftikken met je schuimspaan, dan komen er kleine inkepinkjes in en die brokjes komen in het bier. Nooit aftikken dus, want zoals je al zei, het heeft ook geen toegevoegde waarde, enkel nadelen. |
postman | woensdag 26 februari 2003 @ 11:37 |
en toen moest je 50 biertjes tappen achter elkaar. met een co2 druk van 1.5  |
erikh | woensdag 26 februari 2003 @ 11:38 |
Je hebt 2 keer hetzelfde plaatje erin staan |
xman | woensdag 26 februari 2003 @ 11:42 |
Zo leer je ook nog nuttige zaken op fok! Thnx  |
TheGhost | woensdag 26 februari 2003 @ 11:42 |
Lukt dit ook met andere bier dan Amstel ??? want ik hoef geen water uit de amstel in mijn glas. |
DJ_Robbie | woensdag 26 februari 2003 @ 11:45 |
 |
flat_erik | woensdag 26 februari 2003 @ 11:45 |
quote: Op woensdag 26 februari 2003 11:42 schreef xman het volgende: Zo leer je ook nog nuttige zaken op fok! Thnx 
Fixt! |
Phaedrus | woensdag 26 februari 2003 @ 11:50 |
quote: Op woensdag 26 februari 2003 11:36 schreef Dagootje het volgende:[..] En je moet niet aftikken met je schuimspaan, dan komen er kleine inkepinkjes in en die brokjes komen in het bier.
Als je op de lekbak tikt komen er brokjes in het bier? Moeilijk hè, lezen?
 |