abonnement Unibet Coolblue
  zondag 24 december 2000 @ 09:47:31 #1
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_579952
Als ik kijk naar BB1 en BB2, mis ik iets.
Ik mis de echtheid van Karin, de sloomheid van Maurice en natuurlijk lekkere Bart . Maar dat niet alleen, ze zeiden ook dat het zwaarder zou worden, maar daar merk ik niets van.
- Kregen de eerste bewoners nog 1 x per zoveel tijd wat flessen drank, lijken de deze bewoners een gold card te hebben bij Gall&Gall.
- Moest Karin nog elke keer janken als ze post kreeg van haar kinderen, Hieke krijgt complete videofilmpjes te zien van haar kroost en komt en passant haar vriend en moeder ook nog even voorbij zeilen in een bakkie.
Geen contact met de buitenwereld? Volgens mij constant!
- Vorig jaar werden de mensen volgens mij op karakter geselecteerd, maar dit jaar meer op uiterlijk en geen inhoud. Al die modeshows en fotoreportages komen mijn stroot uit. Dat had je trouwens met Mona/Karin of de eerste BIanca niet te doen.
- Konden de bewoners vorig jaar nog intens genieten (1x in de zoveel tijd) van een mooi stukje muziek tot tranen toe geroerd, krijgen de bewoners dit jaar zowat elke dag muziek te horen.

Nee, voordat BB2 begon, wist ik al dat het nooit zo zou worden als de eerste keer, maar Veronica heeft BB2 zelf om zeep geholpen. Jammer.

Als je niet lacht, ben je dood.
pi_580011
Ik heb niets gemist. Ik ben juist blij dat het NIET het zelfde als BB1 is geworden. Er waren dit jaar hele andere dingen aan de orde waar ik van genoten heb.
pi_580021
Het volgende artikel van de BB-site brengt de verwendheid van de huidige lichting bewoners behoorlijk naar voren:


Geen verrassing voor de bewoners

De hele dag is het al stil in het huis. Tenminste, de bewoners zij wel druk, maar van Big Brother is geen spoor te bekennen. Aan het begin van de avond begint dit toch wel op te vallen. "Zouden ze allemaal naar huis zijn?", vraagt Bianca zich af. Nog geen enkele keer hebben zij de stem van Big Brother gehoord. En dat terwijl de bewoners vandaag wel hopen op een verrassing.

De laatste keren hebben de genomineerden nog altijd een verrassing gekregen op de avond voor de exit. Vanavond is iedereen genomineerd en morgen wordt bepaald wie van de vijf moet vertrekken. Stilletjes hopen sommige bewoners daarom op iets bijzonders vanavond. Maar de stem van Big Brother klinkt nog altijd niet. Bianca en Hieke spreken grappend alvast een verrassing voor elkaar af op deze misschien wel laatste avond samen. Bianca: "Ik ga vanavond bij jou in bed liggen en dan gaan we sexen."

Lekker drankje
Op een gegeven moment beginnen de bewoners het toch wel raar te vinden. "Er brandt ook geen licht in de studio", merkt Koos op. Bianca en Hieke besluiten naar de dagboekkamer te gaan om te zien of er nog wel iemand aanwezig is. Teleurgesteld komen de twee even later terug. "We krijgen vanavond geen verrassing", roept Bianca verontwaardigd naar haar medebewoners als ze terug in de woonkamer zijn. "We krijgen elke nominatieavond wat. En dit is onze laatste avond samen vanavond." Bianca kan het maar niet begrijpen. "Dat is toch belachelijk!"

Ook Hieke komt er nu bij. Zij is eveneens teleurgesteld dat Big Brother geen verrassing voor de bewoners in petto heeft. "We krijgen niks", zegt ook zij op haar beurt. "Het is toch leuk als we wat kerstmuziek krijgen", oppert Bianca. "Of een lekker drankje", vult Hieke aan. Maar zij krijgen niets van dit alles. Bianca verongelijkt: "Dit is de eerste keer dat Hieke en ik zijn genomineerd. En we krijgen helemaal niks!"

"Ow man, dat is toch wat", verzucht Bianca. "Ik vind het gewoon zot dat we niets krijgen." Robin vertelt dat hij niets had verwacht. Bianca kan zich dit niet voorstellen: "Ook niet bij wijze van verrassing? Het kan onze laatste avond zijn." Maar ook Koos vertelt op zijn beurt dat hij nergens op had gerekend. Bianca snapt hier niets van. "Op de domste dagen krijg je van alles. Maar nu.....", roept ze boos.

Sexen
Als Georgie het slechte nieuws hoort, blijft hij verslagen op de bank zitten."Nou, dan ga ik maar slapen", zegt hij. Bianca baalt niet alleen van de gemiste verrassing. Ze schaamt zich ook nog eens voor Hieke. Hieke heeft namelijk aan Big Brother vertelt dat de twee vanavond bij elkaar in bed gaan liggen om te sexen. Bianca: "Dat zeg je toch niet. Dat is echt iets om je voor te schamen!" Georgie vindt dit wel interessant. "Dus jij gaat vanavond met Hieke sexen?", vraagt hij geïnteresseerd. "Ik ga haar inwijden in de...", begint Bianca. "De vrouwelijk erotische rituelen", vult Georgie haar aan. Bianca: "En dat is helemaal niet erg."

Eén troost voor de bewoners. Na een tijdje wordt Hieke de dagboekkamer ingeroepen. Ze krijgt van Big Brother te horen dat ze morgenavond om half vijf een maaltijd van Big Brother aangeboden krijgen. En dat verzacht het leed van vanavond een klein beetje.

  Moderator zondag 24 december 2000 @ 10:31:26 #4
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_580028
Mensen hebben altijd de neiging om het goede te onthouden en het slechte te vergeten. Maar BB1 was wékenlang tergend saai! En ook de laatste twee weken waren vaak niet om aan te zien. Alleen maar in dat Storvat de hele dag, ouwehoeren over een voetbal-interland van 20 jaar geleden. Maar goed, als je zo nodig melancholisch terug wilt kijken op die goeie ouwe tijd..

Het enige voordeel van BB1 was dat het nieuw en spraakmakend was. Voor de rest vind ik het dit jaar veel en veel leuker. Interessantere karakters, meer affaires, meer conflicten.. gewoon meer pit.

Iets meer evenwicht in invloeden van buitenaf zou wel mogen, dat moet ik toegeven, maar voor de rest: prima zo. Die feestjes bijvoorbeeld, wat héb ik gelachen, en wat waren die drankfestijnen onthullend. Voyeurisme ten top. (en dat willen we toch?). Voorbeeldje: de 'Australië-theorie': de genadeloze registratie van de arrogante Ferdi, met zijn van zelfingenomenheid vertrokken gezicht.


[Dit bericht is gewijzigd door Gert op 24-12-2000 10:37]

Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  zondag 24 december 2000 @ 10:33:04 #5
4613 Roache_
Troika hier, Troika daar
pi_580030
Waarlijk een mooi topic! Ik maakte me hier ook druk om, tot een week geleden. (Ook ik had niet de ware liefde voor Big Brother in elke cel van mijn lichaam.) Maar door goed te lezen, te kijken en te verwerken ben ik nu weer terug waar ik hoor te zijn: bekijker van een leuk programma.
Welliswaar volledig uit verband gerukt door de beloftes die het niet waarmaakte, maar daardoor geen minder vermakelijk programma. Neem het zoals het is en je zult er plezier aan beleven. Interpreteer het op een manier die alleen in jouw straatje past, dan is het geweldig te pruimen. Laat de slogans voor wat het is en je geniet!
Prole-Brother, het maakt het kijken een heel stuk verteerbaarder. Ook ik ben volledig gecomformeerd aan deze nieuwe standaard van kijken en het bevalt me prima. Laat gaan die beloftes en aanschouw het nieuwe beleven. Is best leuk.
Ben te zaai voor een signature
  zondag 24 december 2000 @ 10:44:55 #6
2049 Dark
AKA Bestweldonker
pi_580037
.
Wat ik mis, wat ik ga missen, is het einde van BB2
Heb me zeker geergerd en ook genoten en hoop nu nog maar op 1 ding, dat Bianca niet wint!
Veel plezier allemaal de laatste dagen, ik hoop voor jullie dat het spannend en onverwacht wordt en ik.........een boel te lezen heb als ik terug ben.

.

Alleen dode vissen zwemmen met de stroom mee!
  zondag 24 december 2000 @ 11:02:56 #7
1986 Jane
agnostic dyslexic insomniac
pi_580052
Ik ben het helemaal met je eens, Dutchie!
Lying awake, wondering if there is a Dog...
Tijn won het Morlvision Songfestival 2023
  zondag 24 december 2000 @ 11:24:00 #8
1571 marky
Heerlijk.... sleur
pi_580078
Ik heb dit jaar toch echt veel meer genoten dan vorig jaar. Vorig jaar was alles nieuw. Je vond het al interessant als Ruud een scheet liet en als Maurice iets zei. Natuurlijk waren het vorig jaar mooie karakters en minder looks. Maar dit jaar zaten er toch ook wel bijzondere figuren in.

We hebben toch alles gehad. In het begin veel ruzie met Darius. Die kon iedereen het bloed onder de nagels vandaan lullen. Zoveel domheid hadden we toch nog niet gehad. Na het vrijwillege vertrek van Leo kregen we toch Ed. Het meest verknipte figuur die je je maar kan voorstellen. Wat een verhalen had die man, je werd er gewoon moe van. En werden we begin november ook nog eens getrakteerd op een openlijk overspelige vrouw die haar gevoelns voor een veel jongere medebewoner niet meer de baas kon. Wat dat allemaal niet aan emotie heeft los gemaakt. Dit soort dingen heeft toch heel wat stof doen opwaaien. In vergelijking met vorig jaar waar we helemaal ondersteboven waren als Karin perongelijk wat te dicht tegen Maurice aan kroop of dat Willem zijn maatje Ruud nomineerde.

Nee...vorig jaar was het mooi omdat het nieuw was. En dit jaar is het ,vind ik, vooral erg vermakelijk.

[Dit bericht is gewijzigd door marky op 24-12-2000 11:25]

pi_580308
Door omstandigheden (geen TV) is dit voor mij de eerste Big Brother. Van BB-1 totaal niets, nog geen minuut gezien. De hele BB-1 hype, rond Bart en Ruud, is aan mij voorbij gegaan. Weet zelfs nu nog niet hoe Carin en Mona eruit zien.
Vanaf dag 1 verslaafd aan BB-2. Fenomenaal. Mijn omgeving herkent mijn enthousiasme: "Ja, hadden wij vorig jaar ook." En probeert haar te temperen: "Vorig jaar...toen het nog echt leuk was, interessanter...gebeurde meer."
Sowieso wordt het verleden altijd door een roze bril bekeken maar kan me die reactie toch heel goed voorstellen. Wat er zich in feite aan daadwerkelijke gebeurtenissen afspeelt is totaal ondergeschikt aan de fascinatie voor het geniale nieuwe van het concept. En dát gebeuren is eenmalig.

Zoals iemand hier als eens opmerkte: "There's no time like the first time."
  Trouwste user 2022 zondag 24 december 2000 @ 13:09:13 #10
7889 tong80
Spleenheup
pi_580435
Vorig jaar was het nieuw. Het concept was uniek, het programma vernieuwend. Het mooie van BB-1 was het onschuldige van de bewoners. Ze wisten totaal niet wat voor een impact BB had op de buitenwereld. Het meedoen aan het project was de uitdaging. Karin was als een kind zo blij met Marco Borsato, die een lied kwam zingen. Ze was hier zo verheugd over omdat het een bekende Nederlander betrof, niet wetende dat op dat moment zij net zo bekend was als de zanger.

In BB-2 zitten kandidaten met een andere instelling . Ze weten wat voor een impact BB heeft. Het meedoen is niet het doel, de periode NA BB is het uitgangspunt, Darius (zanger ),Ed ( spelleider ), Georgie ( wassenbeeld ).

Als toeschouwer moet je dus ook met een andere instelling kijken. Het ongerepte is er af, ook bij de kijkers. De onschuld voorbij op weg naar volwassenheid.

[Dit bericht is gewijzigd door tong80 op 24-12-2000 16:41]

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  zondag 24 december 2000 @ 13:13:53 #11
1464 ART
FOK!member
pi_580518
Ik zit op de lijn van Marky.
Het is op zich interessanter nu, want meer spektakel.
Tegelijkertijd vind ik dat ook weer jammer. Er zijn nu zoveel factoren van buitenaf die de gebeurtenissen in het huis dicteren en regisseren, dat er niet de 'pure' intermenselijke interactie is die wel in BB1 zat (vind ik tenminste). Juist die 'saaiheid' van de laatste weken vorig jaar waren voor mij de essentie van het programma: een groep mensen geforceerd bij elkaar gestopt, een gedwongen 'gezin' en zie maar hoe je het met elkaar redt. En dan zonder tv of andere afleidende attributen. Sommige van die uitzendingen waren van goud: huiselijke scenes die minuten lang doorgingen en de traagheid van het bestaan registreerden. Ik meen zelfs dat er een uitzending was die uit maar twee scenes bestond.
Nu weten ze niet hoe ze alle gebeurtenissen en ontwikkelingen in dat half uurtje moeten plakken, zodat scenes in verkorte en dus verknipte vorm tot ons komen (ideaal om bepaalde saillante momenten eruit te laten). Daarbij is bijvoorbeeld Robin zo nadrukkelijk met zijn spel bezig, dat er weinig 'gewoonheid' meer is in het huis. Dat vind ik jammer. Maar het is wel spectaculairder dit jaar.
Het is het Gesprek waar het om draait
pi_581013
Herlemaal met Gert eens.
Ik herinner me juist wel heel goed hoe saai ik het toen ook vond de laatste weken. Ik vind BB2 erg saai sinds Ferdi er uit moest, maar daar had ik (slimmerik ) al voor gewaarschuwd.
Aan de ene kant irriteerde ik me aan het overdreven verwennen van deze bewoners, zoals nu ook Miss Bianca heeft de pest in, Mevrouw krijgt niet eens een verrassing, maar net zoals hier al gezegd werd, de feestjes met het gezuip waren wel heel leuk om te zien.
De bewoners waren ook spraakmakender naar mijn idee.
Verleden jaar hadden we de romance van Sabine en Bart en het gehuil van Anouk, het amsterdams van Mona, en het gekonkel van Willem. Nu hadden we Darius: met zijn ruzietjes, Ed: ik ga er niet uit! de big zeur: Dezeuree (willem2), Ferdi met Hieke, voor mij waren dit ondanks veel geirriteer de interessantste bewoners. (niet dat ik niet had gewild dat dezeuree er niet al vel eerder uitgevlogen was!! )
pi_581039
o ja........ quote van Dutchie Moest Karin nog elke keer janken als ze post kreeg van haar kinderen, Hieke krijgt complete videofilmpjes te zien van haar kroost en komt en passant haar vriend en moeder ook nog even voorbij zeilen in een bakkie. einde quote

hier ben ik het niet mee eens. Karin en de anderen uit BB1 kregen heel vaak post van de familie, maar bij Hieke was het 1 keer post. Toen inderdaad na 3 maanden dat filmpje.
Daar ik zelf een moeder ben, denk ik niet dat je het bezoekje van haar moeder en vriend kan vergelijken met post van je kind.

  zondag 24 december 2000 @ 15:11:05 #14
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_581355
quote:
Op 24 december 2000 14:00 schreef itsme het volgende:

hier ben ik het niet mee eens. Karin en de anderen uit BB1 kregen heel vaak post van de familie, maar bij Hieke was het 1 keer post. Toen inderdaad na 3 maanden dat filmpje.
Daar ik zelf een moeder ben, denk ik niet dat je het bezoekje van haar moeder en vriend kan vergelijken met post van je kind.


Het ging me ook niet zo zeer om haar kindje, heb ik ook van genoten, maar meer haar moeder en vriend die de tuin in getakeld werden. Dat vond ik te ver gaan evenals BB-dag, dat alle familie over de tuin zeilden. Het zorgde niet voor verrassende beelden. En met name het door BB-gezegde: "Geen contact met de buitenwereld." Dat komen ze niet na.

Wat Kozzmic ook al liet zien; ze verwachten bij voorbaat al iets. Ze gedragen zich dan als verwende kinderen.

Als je niet lacht, ben je dood.
  † In Memoriam † zondag 24 december 2000 @ 15:13:46 #15
1221 otaku-san
Fok!memberu
pi_581371
Het is nog niet afgelopen hoor, jullie zijn zo aan het omkijken.

De mensen zijn op de een of andere manier spannender, Bianca die eindelijk haar zin krijgt, Hieke die twijfelt aan haar relatie maar hem wel trouw blijft. Koos met zijn kwaaltjes en gezeur die er maar niet uitvliegt, geweldig.

Ik hoop ontzettend dat Hieke wint, puur omdat ik wil weten wat dat geld met haar relatie doet.

The future is after you
  zondag 24 december 2000 @ 16:38:57 #16
272 R@b
No-nonsens
pi_581641
Big-Brother 1 was vorig jaar de laatste weken ongelooflijk saai. Er gebeurde géén reet meer.
Wat het toen spannend hield was dat ze vrijwel geen contact met buiten hadden gehad, en dus totaal niet wisten wat ze te wachten stond.

Dit keer is het concept verneukt door te veel contacten, en bewoners die op voorhand al de bekende Nederlander lopen uit te hangen. De groep is gewoon saai en irritant te gelijk.

Er komen vrijwel geen initatieven uit de groep en ze lopen te wachten totdat er weer een bakje met de volgende bekende Nederlander boven de tuin verschijnt.

Ik geloof best dat BB een volgende keer spannender kan worden, maar dan moet een groep wel de mogelijkheid worden gegeven om te groeien (een goede typecasting is ook belangrijk).

De deelnemers van de Big-Instuif 2000 moeten we maar snel vergeten.

De Bus vind ik dit keer bijvoorbeeld beter dan vorige keer. Dus hét kan wel. (concept is natuurlijk wel anders)

R@b is inderdaad één van de verschrikkelijkste personen die ik ken.
pi_581692
quote:
Op 24 december 2000 15:13 schreef otaku-san het volgende:

De mensen zijn op de een of andere manier spannender, Bianca die eindelijk haar zin krijgt, Hieke die twijfelt aan haar relatie maar hem wel trouw blijft. geweldig.

Ik hoop ontzettend dat Hieke wint, puur omdat ik wil weten wat dat geld met haar relatie doet.


Stel ik heb een relatie met jou en ik lebber met een ander, denk je er dan nog zo over ?

(wat vooronderlinge afspraken Hieke en Farid hebben over het begrip trouw weet ik niet, maar voor mijzelf denk ik dat ik allerminst gecharmeerd zou zijn als mijn vriend/vriendin met een ander zat te lebberen)

"Yes I do know the difference between good and evil, I just chose to ignore it."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')