abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator / Kerstkaart terrorist dinsdag 7 oktober 2025 @ 20:37:00 #51
29278 crew  Nizno
Versie 4.4
pi_218963617
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 oktober 2025 20:33 schreef capuchon_jongen het volgende:
Ik heb nu 1 ui gesneden. en 5 kleine teentjes knoflook

Dit laten stoven met wat boter

2 Doosjes tomatenpuree toegevoegd

daarna 5 wortelen en 6 tomaten in stukjes gesneden

blokje vleesbouillon toegevoegd

Nu staat het op om te pruttelen

Ik ben echt benieuwd
en wat moet het gaan worden?
Op dinsdag 22 februari 2022 22:22 pleurde Nizno zoals gewoonlijk een onzinnige tekst op FOK!
  Moderator dinsdag 7 oktober 2025 @ 20:37:30 #52
358144 crew  capuchon_jongen
Belg
pi_218963621
quote:
99s.gif Op dinsdag 7 oktober 2025 20:37 schreef Nizno het volgende:

[..]
en wat moet het gaan worden?
tomatensoep
Ik ben een man met een onverklaarbare fascinatie voor capuchons. Ze zijn mijn tweede huid—altijd om me heen, altijd vertrouwd. Ik draag ze niet alleen, ik lééf erin. Het voelt magisch als iemand er zachtjes aan trekt, een speels moment vol onverwachte connectie. En als mijn capuchon ergens blijft haken? Pure vreugde! Een klein avontuur in het alledaagse, alsof de wereld me even vasthoudt. Capuchons en ik? Een onafscheidelijk duo
pi_218967958
Overleden?
Nee ik ben niet nieuw, ben gewoon mijn wachtwoord kwijt van mijn mail
pi_218968011
5 wortels? ok. had er eerder een zakje soepgroeten bijgemikt...
pi_218968014
quote:
0s.gif Op woensdag 8 oktober 2025 14:05 schreef Watmoetjenou het volgende:
Overleden?
Je zou zeggen, "wat kan er nu misgaan met wilde bospaddenstoelensoep".
  dinsdag 11 november 2025 @ 20:08:17 #56
335476 oppiedoppie
My mind is my small universe..
pi_219246812
Pompoensoep alla oppiedoppie:

(Kleine) pompoen in kleine stukjes snijden, binnenste eruit. (Ik heb pompoen uit eigen tuin en bak de schil gewoon mee) Dan eerst ui en knoflook fruiten in flinke scheut zonnebloemolie. Dan de pompoen erbij en bakken tot het wat zachter wordt. Ook doe ik er nog een aardappel in blokjes bij soms want zetmeel bind. Dan blikje/portje tomatenpuree en 2 groentebouillon blokjes (verkruimelen) en paar takjes dragon (beetje onbekend kruid, mijn favo en heerlijk bij pompoen) erbij en even meebakken. Dan beetje water erbij en pureren en steeds water toevoegen tot je de gewenste dikte hebt. Eerst is het net dikke appelmoes, dit kun je invriezen als je veel maakt, neemt minder ruimte in en bij gebruik pas verdunnen. Als ik opschep doe ik er ook vaak wat room of crème fraiche in. Niet meekoken want dan gaat het schiften ofzo.

Dit is mijn favoriete soep. Na vaak proberen en variëren vond ik het zo het lekkerst. En niet moeilijk te maken.

Venkelsoep is ook lekker. En courgettesoep. Of paprikasoep.Je maakt het eigenlijk steeds op dezelfde manier. En de groentes eerst bakken in op smaak gemaakte olie verdiept de smaak is mijn ervaring .Ik hou dus van soep van juist 1 groente en maak zelden groentesoep.
To BG or not to BG!
  dinsdag 11 november 2025 @ 20:30:41 #57
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_219247064
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_219247242
Turkse rode linzensoep (mercimek çorbası)
De meest basic soep die er is, als je alles in huis hebt.

Benodigdheden:
1 glas rode linzen
1 liter water
1 wortel
1 aardappel
1 ui
Zonnebloemolie
Paprikapuree (salça) (te koop bij de Turk)
Zout
Peper
Komijn (gemalen)
Rode chillivlokken (pul biber)
—-

1. Was je rode linzen
2. Schil je aardappel en snij hem in vieren
3. Schil je wortel (indien nodig) en snijd hem in kleinere stukken
4. Schil je uit en snijd hem in vieren
2. Vul je pan met water
3. Doe de linzen, wortel, aardappel en uit in je pan en breng het aan de kook.
4. Wanneer je linzen bovenaan drijven als een papje mix je de soep tot een gladde structuur met een mixer.
5. Voeg een mespuntje zout, idem zwarte peper, idem komijn en idem pul biber toe.
6. Breng je soep daarna nog een keer aan de kook.
7. In een ander pannetje doe je wat olie en salça. Goed roeren zodat je salça niet aanbrandt.
8. Wanneer je olie pruttelt giet je dit over je soep.

Ik ga er dan nog een keer doorheen met de mixer omdat ik geen stukjes salça wil.
Protège moi de mes désirs.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')