Turkse rode linzensoep (mercimek çorbası)
De meest basic soep die er is, als je alles in huis hebt.
Benodigdheden:
1 glas rode linzen
1 liter water
1 wortel
1 aardappel
1 ui
Zonnebloemolie
Paprikapuree (salça) (te koop bij de Turk)
Zout
Peper
Komijn (gemalen)
Rode chillivlokken (pul biber)
—-
1. Was je rode linzen
2. Schil je aardappel en snij hem in vieren
3. Schil je wortel (indien nodig) en snijd hem in kleinere stukken
4. Schil je uit en snijd hem in vieren
2. Vul je pan met water
3. Doe de linzen, wortel, aardappel en uit in je pan en breng het aan de kook.
4. Wanneer je linzen bovenaan drijven als een papje mix je de soep tot een gladde structuur met een mixer.
5. Voeg een mespuntje zout, idem zwarte peper, idem komijn en idem pul biber toe.
6. Breng je soep daarna nog een keer aan de kook.
7. In een ander pannetje doe je wat olie en salça. Goed roeren zodat je salça niet aanbrandt.
8. Wanneer je olie pruttelt giet je dit over je soep.
Ik ga er dan nog een keer doorheen met de mixer omdat ik geen stukjes salça wil.
Protège moi de mes désirs.