quote:
Op woensdag 1 oktober 2025 17:02 schreef SebbeSwensje het volgende:Ik had gisteren Mac&cheese van Trader Joe op. Miiiijjn god wat een smerig spul

dan is die uit de koeling wel echt een wereld van verschil.
Gewoon zelluf maken. Niets zo makkelijk.
Sneller dan je de macaroni kan koken.
Water koken,
Scheut zout erin,
Macaroni in de pan,
Kaas raspen. Ik ben een Nederlander, dus Goudse is prima. Ik gebruik belegen,
Klont boter smelten in een steelpannetje. Ik doe het meestal op het kleine pitje,
Lepel bloem erbij,
Met een garde mengen tot een deegje,
Onder constant bewegen even gaar laten worden. Koekjesgeur,
Scheutje melk erbij. Bind als een malle. Niet schrikken en roeren!! Alle klonten eruit,
Nog een scheut melk erin. Het binden is al niet zo heftig meer. Weer alle klonten wegwerken,
Melk toevoegen, totdat het de dikte van pannenkoekenbeslag heeft,
Kaas toevoegen en al roerend laten smelten,
Wat uienpoeder, knoflookpoeder en/of andere smaakmakers toevoegen die jij lekker vind.
Lijkt heel wat. Is 5 minuten werk. 7 met het raspen van de kaas erbij.
Misschien nog een paar plakken ham klein snijden.
Macaroni afgieten en mengen met de kaassaus en de ham.
Kan je zo serveren, of je doet het in een ovenschaal, strooit er nog wat kaas en evt paneermeel/panko/verkruimeld beschuitje overheen en zet het een paar minuten onder het bovenste element in een voorverwarmde oven, voor een krokant korstje.
Geloof me; je koopt nooit meer zo'n pakje.
[ Bericht 0% gewijzigd door marc0871 op 02-10-2025 00:39:31 ]